Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
válasz
LógaGéza #40898 üzenetére
Igazából minden típusból kilehet fogni szart. Nehéz megmondani melyik a jó és melyik nem.
A Sapphire lehet tényleg azért tűnik ilyen szarnak mert azt veszik a legtöbben. Fene tudja. De mivel nincs eget rengető különbség a márkák között ezért ha nem muszáj én inkább a kevesebb problémásat veszem.
Amúgy a 7870-nél a bs hiba egy elismert hibajelenség volt a Sapphire-nél ami más gyártókra nem volt jellemző.Persze linkeltek be sokan Asus-os hibákat is, de azok többség "mindössze" ventiprobléma, zajos / hibás venti volt.
A legjobb megoldás utána nézni külföldi oldalakon is az adott példánynak. Elolvasni külföldi teszteket, rákeresni fórumokban stb... Legyen szó bármelyikről.
Mert pl mikor a 7870-est néztem nekem is megtetszett az XFX verzió. Viszont néztem róla egy tesztet ahol szépen kiderült, hogy az egyik legjobban melegedő kártya. Ráadásul fps-ben se nagyon tud többet, mint mondjuk a Sapphire kártyája ami viszont közel 10-15 fokkal hűvösebb. Úgyhogy akkor elment a kedvem attól a típustól is.
De ettől még a 270x-ük jó lehet, nem néztem utána.Szóval nem tudom melyikben bízzon az ember. Én az Asus Msi párosban még nemigazán csalódtam. De abból is kilehet fogni sz..rt.
-
BullZeye
veterán
válasz
Steve198310 #40879 üzenetére
Mivel egész pontosan? Mert Radeon Bios Editorból azóta sincs új verzió.
-
LógaGéza
veterán
válasz
Dany007 #40897 üzenetére
Én se szerettem a Gigát, de az OS X miatt most alaplapból kellett egyet vennem, és mit ne mondjak, kellemeset csalódtam benne.
A Sapphire meg nállam eddig úgy volt, hogy nagyon jó, meg minden, erre most olvasom amit irsz... Akkor miben bizzak? Végül rádobok még egy tizest, és veszek egy XFX-et, az hátha megbizható még -
Dany007
veterán
válasz
LógaGéza #40896 üzenetére
Túl sok volt itt a fórumon a negatív tapasztalat. Meg amúgy se voltam sose Gigapárti. Bár ez nem párt kérdése, egyszerűen sose volt olyan kártyám. MSI-t meg Asus-t viszont már sok-sok éve használok sok sokféle termékben problémamentesen. Árkülönbség minimális.
No meg a Giga 3 ventis verziója már tényleg nem férne el nálam.Szal ez nálam kb annyi, hogy Asrock alaplapot se vennék soha. Pedig állítólag jók már és én se tudok semmi érdemi indokot ellene felhozni. Egyszerűen elvből... Ott is inkább MSI / Asus-t pártolom.
-
Nestor16
senior tag
Üdv. Megérkezett a Gigabyte R9 270-es kártyám. Teszt fázisban van még, Furmark alatt kaptam 40 FPS-t FULL HD-n 0x MSAA mellett, tuninggal 43-mat. Esetleg akinek hasonló kártyája van, neki hogy sikerül a tunning?
Azt viszont én nem értem, hogy 4K-s videónál miért csak a CPU-t használja, szerencsétlen meg nem bírja. Flash settingsbe be van kapcsolva a hardveres gyorsítás. -
Dany007
veterán
Na mostmár biztos nem veszek Sapphire-t. =/ B...ki tényleg piszkosul sok gond van velük...
Marad az Asus vagy MSI, de msi-t épp nem kapni a pcx-nél... Szal Asus. Majd bepréselem valahogy vagy szerzek egy riesert. -
Tarill
őstag
nincs is fent a gépen a maffia 2, az a mostani whql driver van fent ami pár napja jött ki, de most megint egy jó 3/4 óra skyrim után semmi baja... hőfok max 62fokig ment fel... nem értem mi lehetett vele akkor...
-
Tarill
őstag
remek, az ünnepeket bírja ki azt akkor visszaviszem... de nem értem eddig nem volt semmi baja, azóta is kínzom de viszi simán....
-
Tarill
őstag
hy!
először is boldog karácsonyt mindenkinek!!a következő történt, kb 1,5-2 óra skyrim után egyszercsak megfagy a játék, a kép hófehér lett és vége. altf4-el bezártam, elindítottam újra és ugyan ezt csinálta mint ebben a videóban: [link] 1:1 -ben ugyan ez, a fekete kis csíkok háromszögek ugráltak ahogy mozdultam. Kiléptem, gép restart, és jó, fél óra skyrim után is jó, metro 2-t is néztem ott is jó. ez mi lehetett?
sapphire r9 270x, alap órajeleken, 2 hetes vga... -
LógaGéza
veterán
Üdv!
A Gigabyte 270X GDDR5 2Gb WindForce3-nak mennyi hangja van a kategóriához képest?
Békés, Boldog, FPSben Gazdag Boldog Karácsonyt mindenkinek!
-
Joe Swanson
senior tag
válasz
Steve198310 #40875 üzenetére
Köszönöm.
-
lowzor
veterán
Boldog karácsonyt mindenkinek
-
Dany007
veterán
válasz
LamaCube #40855 üzenetére
Ez amúgy egy k...va nagy ötlet!
Gondoltam is rá pár héttel ezelőtt de sehol se találtam eladót! Lehet megpróbálom és a hangkártyát odébb tolom picit.@jozsi252: Annyira nem sürgős a dolog. Mostmár valószínű csak jövő évben rendelem meg. PCX-től rendelek mindenképpen mert a kinézett monitortípus csak náluk kapható. Kéthelyről meg nem akarok rendelni ha egymód van rá.
Én kimértem PS-ben. Beraktam egy Asus felülnézeti képét, beállítottam méretarányosra, majd ugyanezt a hangkártyával is és egymás mellé raktam a kettőt. : ) Most hasra ütve a hangkártya olyan 12x6cm felületű a VGA meg 27x11cm kb. (most nincs kedvem megnézni a pontos értékeket). Szóval elég szépen eltörpül majd mellette.
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
-
BullZeye
veterán
válasz
Steve198310 #40875 üzenetére
Mert lehet már új bios-t égetni? Vagy régit szerkeszteni?
-
BogyóBP
addikt
válasz
Steve198310 #40873 üzenetére
Mi funkciója van?
-
Steve198310
őstag
válasz
Joe Swanson #40870 üzenetére
-
Steve198310
őstag
válasz
Joe Swanson #40870 üzenetére
Milyen orajeleken megy?
-
Vincsó
aktív tag
PCI-E 1.1 mennyire fog vissza egy 270X-et? Ha egyáltalán teszi ezt?
-
Joe Swanson
senior tag
válasz
Steve198310 #40869 üzenetére
msi R9 270x gaming A vidikarin van egy állítható gomb. balra illetve jobbra.
-
Steve198310
őstag
válasz
Joe Swanson #40865 üzenetére
Milyen pöcök?
Típusa? -
DokiBaxxi
őstag
Mindenkinek Kellemes Karácsonyt!
-
BogyóBP
addikt
válasz
Joe Swanson #40865 üzenetére
Azt a kis pöcköt sztem ne piszkáld, nekem is volt anno a 6970 en, azt hiszem a PAL vagy NTSC szabványt lehet vele válogatni de ebbe nem vagyok biztos. Igen mindenképp kell mind2 csatlakozo, valószinüleg gyárilag túlhajtottat vettél amihez 2 van a PCB-n, mert van olyan is amin csak 1.
-
Joe Swanson
senior tag
Sziasztok. 2 db gyors kérdésem lenne.
1. Miért van 2db Tápcsati az r9 270x-en? kell neki kötelezően a 2db 6 pines tápcsati? 1db-bal elfut, vagy sem?
2. Van a videókártyán egy pöcök, amit nem tudom mire jó. Egy ilyen kis pöcök, közvetlen a tápcsatlakozók mellett.Ezekre a kérdésekre várnám a válasz/okat. Előre is köszönöm.
-
Dark KillerX
addikt
Boldog karácsonyt mindenkinek!!! [link]
-
embe
nagyúr
Mindenkinek:
-
BullZeye
veterán
Nem szoktam kikapcsolni a gépet, és inkább sleepbe rakom mindig, viszont ezen módszerrel egy idő után ha HDMI-re váltok (TVre teszem ki a képet, monitoron ilyenkor nincs kép) akkor a hang a HDMIn egyszerűen eltűnik. Nem ismeri fel a hangkezelő, és nem látja egyik program sem a HDMI hangját (AMD HDMI), hiába megy ki a kép rajta.
Erre van valami ötlet? Mert ilyenkor csak egy géprestart segít.
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Hangerőben melyik gyártó melyik 270x-es kártyája a leghalkabb? -
Algotis
addikt
Boldog Karácsonyt és FPS-ben gazdag új esztendőt kívánok minden topiclakónak!
-
Mindenkinek békés ,boldog karácsonyt !!
-
-
jozsi252
veterán
válasz
Dany007 #40851 üzenetére
Így már érthető. Igen gondoltam rá hogy nem ATX-es lapod van, hanem m-atx azért nem tudod távolabb rakni. Ezért ajánlok én is mindenkinek ATX alaplapot, hogy ilyen gebasszal ne szembesüljenek.
Ha csak annyit takar el belőle, akkor nyugodtan belerakhatod. Amúgy is ha valakinek több VGA-ja van, azok is jó közel vannak egymáshoz, és nincs velük semmi gond.
-
Dany007
veterán
válasz
jozsi252 #40850 üzenetére
Igazabol a hangkartya eltorpul a vga meretehez kepest. Ugy mertem hogy az elso venti felet takarna ki a hangkartya mindossze.
Amugy ez az alaplapom:
Tehat latszik hogy nincs nagyon mas lehetoseg.
Mikor vettem meg nem gondoltam h egyszer akarok dvgat is.
Egy Sony XB-500om van. Vezetekes. Vezetek nelkuliben ezt a hangzast kb az 50-60ks kategoria tudja. Szal ezt se cserelnem le akarmire
-
jozsi252
veterán
válasz
Dany007 #40849 üzenetére
Hatékony hűtés miatt, azért kellene neki egy ki szabad légtér szerintem. Milyen alaplapod van, hogy nem tudod máshova átrakni, távolabbi PCIe slotba a hangkarit?
Amúgy régen én is szenvedtem ezzel a jelenséggel, hogy a beépített hangkártya ugye elég gyenge, de mióta meg van a jelenlegi G930-as USB-s ( wireless ) fülesem, azóta szerencsére teljesen meg vagyok elégedve a beépített hangkártyájával.
-
Dany007
veterán
válasz
BogyóBP #40847 üzenetére
Asus Xonar DG. Beepitett fejhallgato erositovel, tamogatja a dolby headphone-t. Es sajnos olyan brutalisan nagy valtozast hozott az integralt hanghoz kepest hogy tuti nem fogom kivenni!
En magam se hittem de megis. Jatekban is allat nagyon!Mivel a gyerek miatt csak fejhallgatoval fogok tudni jatszani ezert az muszaj. Ez a dolby headphone meg kepes minden 6 csatornas forrasbol hazimozi hatast letrehozni egy mezei stereo fejesen is. Szal kell ez a cucc
De lehet h letojom es benyomoritom az Asust. Mivan akkor ha hozzaer? Semmi. A venti ugyse er hozza, max a muanyag burkolat.
-
Hippy
csendes tag
válasz
Steve198310 #40840 üzenetére
Nekem is hasonló problémám volt. Először csak játékok alatt kapcsolt ki a monitor aztán már böngészés közben is. Cserélgettem a drivereket de nem segített. Aztán amikor már újraíndítás után sem adott jelet akkor kivettem a kártyát. Azt hittem megsült rajta valami, de nem. Visszatettem és azóta hibátlanul működik. Valami érintkezési hiba lehetett, de fogalmam sincs hogyan. Ja ez egy Sapphire 270X Dual-X boost kártya.
-
Dany007
veterán
válasz
jozsi252 #40841 üzenetére
Áh még nem. Két ünnep között úgyse tudnák kiszállítani, szóval megvárom a január elejét.
Minimális különbség van. A kinézett Vapor X és az Asus között 2k a különbség. Ez nem számít már 50k-s árkategóriában. Csak 5mm-rel vastagabb az Asus, mint a Sapphire ezért lehet nem fér be a hangkártyámtól... =/ Ezért hezitálok még a dolgon. -
Grave_444
nagyúr
válasz
6Days7Nights #40842 üzenetére
Mehet +20%-ra, addig húzd amíg bírja. 1200/1400 nem rossz eredmény ha addig elmegy.
Ha tudsz adhatsz kis feszültséget is neki ha nem bírja alappal.
-
6Days7Nights
csendes tag
Hali!
Sapphire 7870 GHz Edition kártyám van. Meddig szabad húzni CCC-ben?
Most 1150 / 1400 -on van, húzzam tovább vagy ne?
És a "teljesítmény vezérlő beállítást" haggyam 0%-on? -
jozsi252
veterán
válasz
Tommee #40833 üzenetére
Közben a gépet is újraraktam, meg kikapcsoltam ezt a fránya gyorsítást is. Remélem hogy tényleg csak ez a gond, mert sehol máshol nem jelentkezett ez a hiba, se bench alatt, sem pedig játékban. Bench alatt pedig ki kellett volna jönnie.. Mindenesetre köszönöm a tippet
(#40834) Dany007
Szóval akkor még nem döntöttél mi? Sapphire-t tuti nem vennék, mert túl sok rá a panasz. Asus vagy Giga. Akárhol olvasom, Asus-ra van a legkevesebb a panasz, nyilván árba is többe kerül, de hát..(#40835) BogyóBP
Facebookot nem használokNem szeressem azt a kék sz.rt
(#40837) miresz
Megtörtént, remélem segítMég gép újrahúzás előtt csináltam egy 3d mark 11 tesztet, és Performance-on 8590 pontot adott a GPU-ra. Összesített olyan 7700-7800 környéke volt, i5-2500-al gyári órajelen. Szóval jó kis kártya ez.
-
Steve198310
őstag
válasz
BogyóBP #40839 üzenetére
Hajnalban újra húztam a Wint aztán fel a driver (13,12) majd Crysis 3. 10-15 perc aztán elment a kép.
Majd nem jött vissza. (Reset) Majd márcsak felpörögtek a ventik a házban meg a ventije felpörgött de nem 100% ra csak ahogy indulásnál, de képet nem adott. Kezdtem örülni ,hogy valami a Winben zavarta. De nem
A C3 is azért mert az biztos használ mindent meg annál jött elö gyorsabban a probléma. Gondolom jobban terhelt mint a Batman,Assassin's vagy akármelyik. -
BogyóBP
addikt
válasz
Steve198310 #40838 üzenetére
Hát, nekem nem túl jó.
-
Steve198310
őstag
Sziasztok
Valakinek valami garis élménye a hardverkerről -
halisa
tag
Nos, én is lemértem, hogy mit tud a Sapphire HD7850-es kártyám. link Ezek az értékek hová sorolhatók be? Gyenge v. közép kategória a kártya.
Semmit nem állítottam a programon csak a tesztet futtattam le. -
jozsi252
veterán
Sziasztok
270x kártyánál találkozott már valaki ilyen gonddal?
3D Mark 11 tökéletesen lefutott, és csak a böngészőbe jön elő ez a hiba, sehol máshol. Illetve játékoknál sem tapasztaltam ilyen hibát. Nincsen sem Black Screen, sem pedig más hibája, csak ezek a foltok, ami böngészésnél jönnek elő. És foggalmam sincs hogy mitől lehet. Gépet újrateszem még ma, és érdeklődnék hogy a legfrissebb WHQL drivert rakjam fel, vagy a legfrissebb beta drivert szerintetek?
Ja és csak akkor szokott amikor új lapot nyitok meg, tehát úgy hogy olvasok 1 lapot, úgy nem jön elő. És kb 10 ből 1x jön elő ez.
-
PeeterssoN
őstag
válasz
isizakhi03 #40828 üzenetére
Bocsi nem tőled kérdeztem, véletlen volt.
(#40829) .tnm: Köszönöm!
-
válasz
PeeterssoN #40826 üzenetére
AMD TrueAudio technológiát melyik r9 es kari támogatja?
A topik címében szereplők közül egyik sem. Tudomásom szerint csak a 260x a 290 és a 290x támogatja. De lehet a sima 260 is megkapta.
szerk: igen, ez a négy wikipedia szerint.
-
isizakhi03
tag
válasz
PeeterssoN #40826 üzenetére
Bocsi, nekem nincs R9-es kártyám, sajnos nem tudok róluk mit mondani
Kérdezz R9 tulajt
Tommee: WE'RE BUILDING SOMETHING GREAT503
Please try again in a few minutes or check Twitter for updates during longer downtimes.Azért köszi, majd később meglesem.
-
Tommee
aktív tag
válasz
isizakhi03 #40824 üzenetére
Itt az én eredményem: LINK
Vedd figyelembe, hogy nem 860, hanem 975Mhz az alapórajele az én kártyámnak. -
PeeterssoN
őstag
válasz
isizakhi03 #40825 üzenetére
Helló!
AMD TrueAudio technológiát melyik r9 es kari támogatja? Vagy márkafüggő?
Illetve hány karit lehet crossfirébe rakni vagy melyik mennyit? -
isizakhi03
tag
válasz
M@rdel #40808 üzenetére
én úgy értettem, a memóriahúzást nem mindegyik kártya szereti, hiába nagyobb az órajel, a teljesítmény csökken. én úgy olvastam azért nem mert bírja, mert próbálja javítani. ezért csökken a teljesítmény.
azért írtam a srácnak, hogy lehetséges, hogy azért van teljesítménycsökkenés, memóriahúzás miatt.
-
isizakhi03
tag
sziasztok. lenne szíves megnézni nekem valaki hogy egy HD7850-el a 3d mark 11-el performance módban mennyi pontot kap a kártyára? én nekem a legújabb driver van fent 13.11-et ír. nem a beta.
köszönöm
-
Dany007
veterán
Kezditek elvenni a kedvem a 270x-től
-
Algotis
addikt
-
isizakhi03
tag
Ha lejjebb veszem a proci órajelet, akkor sincs nagy különbség. Érdekes hogy 1160/1550-re húzva ugyanazon cpu órajel mellett rosszabb az eredmény mint 1150/1500-nál.
Ez bizonyára a tuning miatt van, és azt is megmerem kockáztatni, a memória húzás miatt !
Nekem is volt ilyen !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged