- Októberi bevetésre indul a hardveralakulat
- Továbbfejlesztette az SP szériás, kompakt tápegységeit a Lian Li
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
válasz
lowzor #42953 üzenetére
Most kipróbáltam ezt a gta modot. Ööö elég furcsa.
Szvsz nem kompatibilis a jelenlegi gta4 verziómmal. Írták, hogy melyikkel szar, de nem tudom hol nézzem meg nekem melyik verzió van fent.
Plusz ugye jól beakassza a játékot.
Olvastam valahol ha letiltom tűzfalban a social club-ot akkor drasztikus fps növekedés érhető el. Letiltottam nem segített semmit.
Lehet, hogy kéne hozzá valami patch? Proci limitem nincs, mert olyan 60-70% körül megy a proci a vga meg 100-on.Vagy mások hogy játszanak graphic moddal... a 270x annyira csak nem gyenge. Persze lehet még szar a gta4 is... : )
Más. Gondoltam kipróbálom a cpu limitet GTA4-ben. Az amúgyis eléggé cpu igényes cucc. Alapesetben minden maxon csúszkák 30-50% közelében 45-57 fps-em van. Vsync be, valamiért 57fps-ben maximálja, nem 60-ban, mint más játék. Nem értem, mindegy.
Szóval kipróbáltam, hogy leveszek minden low-ra. Felbontást pedig 1440x900-ra vettem vissza. Ami majdnem fele a 1080p-nek. És legnagyobb meglepetésemre felment az fps-em! Cpu használat is felment 80-90% környékére, de az fps-em már inkább 65-70-85 között volt. Elképzelhető hogy még nem ütköztem cpu limitbe? Meglepődnék.@z0l1ka:
Nem biztos, hogy vram hiba. Lehet hogy dirver + játék bug. Több tesztre van szükség.
Próbáld meg a vram / gpu visszavételét alapszintre. Ami a referencia kártyáé ahogy azt javasolták. Egy játékban produkált hiba még nem hiba.Illetve nem kártyahiba. Az egy dolog, hogy utána szétcseszi a komplett rendszert és csak a restart segít.
Magas fps-nél ciceregnek a kondik, ez "normális". Nálam is így van magas fps esetében. De Vsync-et bekapcsolom és nincs ilyen gond. Mert nem csak a hangja zavar, hanem én is félek tőle, hogy nem tesz jót a kártyának. -
Zsohi
őstag
válasz
lowzor #42953 üzenetére
Nem is írtam, hogy minden 7950-es chip rossz, csak azt hogy nagy általánosságban a 7950-ek nem túlzottan jó darabok, a VRM részük meg igen is sokkal gyengébb, mint a nagy testvéren.
----
Közben, pedig megjött a PowerColor Devil R9 270x. Koppant is az állam a kibontás után, egészen parádésnak tűnik a kártya minősége első szemrevételezésre. A ventilátorlapátok nagyon merevek és ezeken kívül a hűtés burkolata fém, a hátlap szintén alumínium és ennél fogva elég nehéz is. Ilyen szinten jó minőségűnek ható kártyával nem sűrűn találkoztam, leginkább az MSI Lightning -gal tudnám maximum összehasonlítani. Késő este még írok róla valószínűleg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Eredeti játékok OFF topik
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Jövedelem
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3375, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest