- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
- Fujifilm X
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo_21
addikt
válasz
miresz #39298 üzenetére
Csak proci cserém volt..ami nemhinném h kihatással van a vga-mra
Hazaérek tesztelem...pont feldobtam COD: ghosts-ot...h az új 4magosom mit hoz..és ottis már oszlopokat rakott a manus feje helyett stb..elnyúltak a textúrák
...fegyók szkópja bevolt törve kb
ilyeneket produkált
Azt hittem frissités bta el..de nem
-
miresz
veterán
-
Apollo_21
addikt
Vki bármiféle hibát a legutolsó betanál tapasztalt? most jött elő nyugalmi állapotba...a "hiba" összevissza figurák villodznak..játék ill asztalon; böngészéskor...órajel levétel nem segít....holnap szétkapom a gépet hátha vmi kosz került a gépezetbe..bár nemhinném...szóban forgó alany.. Asus HD7870 DCUII TOP V2
2hete van fent a driver ezért nemhinném h ez a gond... Jaigen..és hozzátartozik h tweak szerint a kihasználtság..kb 2mp-enként 80%ra ugrik mert csak....
-
and1ao
őstag
válasz
Steve198310 #39294 üzenetére
-
válasz
FragMaster #39289 üzenetére
Igazság szerint pontatlan amit írtam, mert nem jutott az eszembe - a "Kaveri" szériára gondoltam. Azt is most tudtam meg, hogy még nem igazán kapható
-
-
kungzi
veterán
a mantle api megjelenéséről vannak már információk?
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
Steve198310 #39290 üzenetére
Köszi!
-
válasz
gyáliSanyi #39286 üzenetére
Még az egy évnél nem régebbi APU-knál is!
mobal,
-
kovsol
titán
válasz
gyáliSanyi #39286 üzenetére
minden gcn karinak lesz mantle támogatása
-
gyáliSanyi
őstag
Mantle támogatás lesz/van R9 270 és R9 270X-nél is?
-
Kaci84
őstag
válasz
FragMaster #39280 üzenetére
nekem is volt három nem volt gondom vele, bár tényleg többen is inkább a sapphiret ajánlják az ASUSt meg még többen csak hát az a +6e az
-
erik22
tag
válasz
CoolBoy323 #39278 üzenetére
Kicsi komolyságot kérek! kac kac
-
erik22
tag
Hellosztok Az Asus R9 270X DC2T 2GB DDR5 Videokártyát meddig lehet húzni stabilra a Gpuját és a Memóriát?(tudom hogy próbálgatni kell csak még nem érkezett meg a kártya meg kíváncsi vagyok ki mit hozot ki belőle)
-
DokiBaxxi
őstag
Valaki nem tudja, hogy hogyan tudok kapcsolatba lépni a Sapphire-rel?(E-mail, vagy valami hasonló) Meg akarom kérdezni, hogy ha új bios-t teszek az r9 270x-re, akkor elveszik-e a gari.
-
Dany007
veterán
válasz
Kaci84 #39265 üzenetére
Fontos, hogy mennyi időre veszel kártyát? Ha csak pár hónapra majd cseréled akkor tényleg mindegy.
De ha hosszútávra tervezel, akkor szerintem nem szabad, hogy pár ezer forint meggátoljon abban, hogy az egyik legjobb minőséget vedd. Inkább spórolj rá még egy hónapot, de én is az Asus-t pártolom minden téren.
Arról még igazán rosszat sehol nem hallottam nem olvastam. Ellenben kb az összes többiről igen.
Az XFX is odavan a dupla cooleres hűtésétől aztán külföldi tesztben olvastam, hogy az egyik legmelegebb és leghangosabb kártya! Nagyobb gpu hőfokot ért el az XFX duplahűtős 7870-ese (méghozzá vagy 10-15fokkal), mint a Sapphire egyhűtős modellje és mindössze 1-2%-kal volt gyorsabb az XFX black OC edition.Tényleg azt vallom ha már kiadsz valamire egy rakás pénzt, akkor már tényleg jót vegyél és ne pár ezer forinton kelljen spórolni.
Off.: Nekem az egész gépfrissítős buli úgy indult, hogy vegyünk valami olcsó monitort, hogy tudjak input lag nélkül játszani. Most egy 42-es LG tévén tolom, nagy az input lag, fps-t képtelenség játszani. Aztán eszembe jutott hogyha már van monitor akkor érdemes lenne újabb játékokkal is játszani, mert amik elfutna a Trinity IGP-jén azok már ezeréves lejárt játékok, mindegyiket kitoltam már százszor.
Okés, akkor vegyünk valami közepes VGA-t is hozzá. Így jött a 7870 a képbe. No de ahhoz, hogy a Trinity kihajtsa a VGA-t fel kell húznom elég rendesen a procit. Ahhoz meg erősebb hűtés kell. No, hát vettem egy 4 hőcsöves toronyhűtőt. Aztán megláttam egy nagyon olcsó fejhallgató erősítős hangkártyát. Ami képes 3D hangzást produkálni sztereo fejhallgatón. Nosza ha lúd legyen kövér, vegyük meg azt is.
Ja és időközben kinéztem egy VA paneles 24 colos Benq monitort 50k-ért.
Tehát így, ha meglesz minden cucc, közel 110-120 ezer forintot fogok költeni a rendszerre a játék miatt, miközben az egész egy olcsó aprós monitorból indult.
Na igenám, de akkor lesz egy erős középkategóriás monitorom, aminek olyan fekete szintje és kontrasztaránya van amiről az IPS panelesek csak álmodhatnak. Lesz egy erős középkategóriás VGA-m, amivel - gyakorlati tapasztalat alapján - elfut a BF4 (az én procim mellett is) 1080p-ben fullon 50-60fps-sel, mindezt elég brutál virtuális Dolby hangzásban.
Tehát azt az elvet vallom, hogyha már "lúd legyen kövér". Persze tény, hogy ritkán veszek "ludat", de akkor igyekszem kövéret. És pénzem sincs még meg mindenre, ezért van az, hogy pár hónapja csak nézelődök érdeklődök, mert gyűjtök. Jövő év elején talán összejön és akkor meglesz minden.
És mégis megfogja érni hónapokat várni rá, mintha csak egy gagyi hardveraprós monitort vettem volna.
Bocsánat az offért. -
Kaci84
őstag
válasz
rayoliviero #39263 üzenetére
Jó allergiás, de nem mindegy mennyiért. Csak a nagyon nem ajánlottról mondok le vagy a nagyon hangosról. Az átlagos még belefér. Csak a termék miatt linkeltem a PCX-ről, hogy meg lehessen nézni, de egyik-másik máshol olcsóbb.
pl. R9 270X Giga és Sapphire van kb. 50-ért ASUS, MSI kb. 56e7870 Saphire, MSI (a hangos hűtős) kb. 45e ASUS kb. 52e
Érted a dilemmát? Nálam a lélektani határ 50e volt 7870 és 270x is van 50-ig kb. Reméltem ezek között lesz majd ajánlott vétel. ha elmegyek 56-ig +7-8ért már ott a GTX 760
De azért köszönöm a tanácsot még majd vásárlás előtt megfontolom!
-
Steve198310
őstag
válasz
Kaci84 #39256 üzenetére
teljesen jók a zafírok is. korrekt a hűtése annak is. nekem volt DC-DCII is. volt asusos korszakom is. most megint zafírom van. annó a hd4850 vapor-x et cseréltem egy giga hd4890 re ami meg gyulladt a melegtől a gagyi zalman hűtővel. dual-x vagy inkább egy jó vapor-x. sima vetélytársa a DC-nek
-
Kaci84
őstag
válasz
rayoliviero #39261 üzenetére
Nem mondtam még, hogy nem választom még érdeklődöm. Meg mint mondtam kicsit drága. Akkor már valóban az MSI 270x gaming. De ha a Saphirre DualX-re nincs nagy panasz akkor lehet azt játszanám meg, mert jóval olcsóbb!
-
Kaci84
őstag
válasz
miresz #39259 üzenetére
Jól van mondtam, hogy nem kötözködni akarok. Persze értettem és ha úgy alakul vásárlás előtt mérlegelem az itt halottakat, de azért reméltem, hogy 50-be beleférek.
Az MSI-től a Hawk vagy a Gamingnek jobb a hűtője vagy ugyanaz? Mitől jobb a gaming?
A giga felé azért húzott a szívem, mert volt 7850-em és nagyon halk volt a hűtője és nem melegedett. Pedig én a zajra nagyon allergiás vagyok. Azért érdekel, hogy mitől nem ajánlott? -
miresz
veterán
válasz
Kaci84 #39252 üzenetére
Na ez viszont marha hangos,ha nem a leghangosabb 7870.
2e Ft-al drágább a már fentebb is linkelt Asus 7870 2GB DDR5 HD7870-DC2-2GD5-V2 az jó.
-
Kaci84
őstag
Erre van vélemény ha már a Gigát senki nem ajánlja!
-
aelod
veterán
válasz
ricshard444 #39249 üzenetére
hmmm hőfok annyira nekem nem szempont a zaj már annál inkább, gigát nem akarok semmiképp
mit javasolt venni? -
-
miresz
veterán
válasz
rayoliviero #39243 üzenetére
Tényleg. Ez marha érdekes. Mondjuk azt nézem,hogy a legújabb is 2012-03-09.
Tegyél rá egy TOP biost.
(#39245) aelod: Elég hangosak.
-
miresz
veterán
válasz
rayoliviero #39240 üzenetére
Érdekes anomália. Nem ugyan az a bios a te és az én kártyámon.
(#39243) Gazsi00: Ez az MSI baromi halk,járt nálam múlthéten egy. Ez már nem forog fullon indításkor dsem,mint a régebbi MSI kártyák.
-
aelod
veterán
válasz
Algotis #39238 üzenetére
Eddig 2 giga vga-m volt 6850 és 7850
Az előbbit cseréltem az utóbbira mert memória hibás volt.
Most kiderült, hogy a 7850-em is az
Ennyit a giga vga-król. Mindkettőt zsír újan vettem.Kérdésem az lenne. Mit tudtok mondani az XFX kártyákról?
Pro és kontra? egy XFX 7870-el szemezek -
Algotis
addikt
válasz
Kaci84 #39237 üzenetére
Én se értem de mindenki a gigabyte-ot nem javasolja, pedig az az egyetlen olyan kártya aminek nincsen semmi tipikus baja, csak olcsóbb az anyaghasználata a hűtő terén de még így is az egyik legjobb hűtő a WindForce!
(#39239) miresz Miért is? Nézz már hőfokokat, a WF-nél a rendkívül alacsonyak a hőfokok!
-
Kaci84
őstag
válasz
miresz #39236 üzenetére
Miért utáljátok ennyire a Gigabyte-ot? Nekem volt 3 is és egyikkel se volt probléma!
Max 50-ig szerettem volna elmenni árban.
Ebben a topikban irkálták 1-2 oldallal odébb, hogy 2-3 embernek is probléma volt az új szériával és még írták is, hogy türelem amíg kijönnek a rendesebb driverek!
Ehhez mit szóltók -
-
-
-
RMZ250
senior tag
válasz
rayoliviero #39231 üzenetére
Nekem is
-
LamaCube
addikt
válasz
rayoliviero #39231 üzenetére
+1, mert nekem is ilyenem van.
-
miresz
veterán
válasz
Kaci84 #39229 üzenetére
Asus 7870 2GB DDR5 HD7870-DC2-2GD5-V2
De én ezt venném a helyedben:
-
Kaci84
őstag
Sziasztok!
Melyik 7870-et érdemes megvenni? A halk hűtés a szempont, meg, hogy nem legyen hirhedten rossz vagy hibás széria! -
juve600
nagyúr
VTX3D HD7870 2GB GDDR5 X-EDITION
ezt a tipust ismeri-használja valaki??
teljesitmény,hűtés,ventillátorhang ???thx
-
Algotis
addikt
válasz
zol1991 #39226 üzenetére
Használj ASUS GPU Tweaket, ott fel lehet oldani az 1050-es határt.
Settings -> tuning -> tune setting -> overclocking range enchancement bepipál és apply és kész. előtte válts advanced módra a bal alsó sarokban.
A power limited told ki 120%-ra, a voltage-t meg ahogy kívánja a kártya, a tied Sapphire, azt hiszem 1,21V az alapfesz, azon mennie kéne. nekem csak 1,225V-on viszi, nem egy tuningos darab.
-
Algotis
addikt
-
zol1991
csendes tag
Sziasztok !
Lenne egy kérdésem egy Sapphire 7850 hd 2gb-os kariról lenne szó, jelenleg 1050/1355 fut. Az lenne a kérdés érdemes lenne-e még tovább tuningolni, ha igen akk mennyire lehetne még bántani. A másik meg hogy hány % on érdemes pörgetni a ventilátort vagy maradjon automatán ?
Válaszotok előre is köszi !
ÜDv ! -
Trevi
tag
válasz
Apollo_21 #39220 üzenetére
sajnos ez van az ember vesz egy origin kártyát gondolja nem lesz vele semmi gond. Kemény pénzt ad érte, haza viszi és egyböl kiszúrja hogy probléma van a kártyával. Ha gariztatja az ember akkor vagy hetek vagy hónapokig ülnek rajta a gariban! Én nem vittem vissza a kártyát az iponnak mondjuk ha vissza is vittem volna 2 hónap után kaptam volna egy normálisan működö kártyát vagy követeltem volna a pénzemet! 1 hete van meg a kártya nagyon sok széria lesz hibásan az üzletekben! Mivel az enyém is az volt meg sok más emberkének
-
Vincsó
aktív tag
Nekem tegnap óta van MSI r9 270x gaming, semmilyen problémát nem tapasztaltam vele... egyszer kidobott az NFS:rivals de az azért volt szerintem, mert játszottam az Afterburnerrel. Bár sok játékkal még nem próbáltam... jah 13.10 drvirrel.
JELENLEG EGY fx 4100 társaságában van de gondolom ez kevés lehet, FX 6300 már elég lehet?
-
törölt tag
válasz
diegho #39189 üzenetére
Köszönöm ha beszámolsz.
Bios problémát korábban már sejtettem[link]. Legalább februárig kellene várnom míg minden probléma megoldódik a R9-270X-el.
7870 ref. hűtőset nem gyártanak már jó ideje, nagykereknél sem találtam. Megnyugtattak hogy nem is lesz, mert kifutó termék.Úgy tűnik, át kell értékelnem a dolgokat.
-
ST05
őstag
válasz
Root Banane #39205 üzenetére
ez is jó árgamer 660, halk, és halad ez is, meg ott az asus méghalkabb, és kisebb fogyasztású, és annyira nem marad el
[link]
HD-ban nem marad el csak néhány fps-el, viszont stabilabb driverileg általában, tény, hogy 270x. el majdnem árban több fps-t kapsz picit, egy 660 viszont 110w kajázik és 60-65 fokos max, emiatt halkabb is
itt vannak dollár árak, ennyinek kellene lennie sima 270-nek is ha volna (45-47) de nincs, vagy 660 melett még nézhetsz aprón 660Ti-t is 50 ért garisat szintén halkat találsz DC-set.. -
DokiBaxxi
őstag
válasz
Root Banane #39205 üzenetére
Azért olvasol sok negatív kritikát, mert még friss a széria, majd ha lesz rá(remélem hamarosan) tökéletes, stabil driver, akkor jó lesz.
Másik meg az az elrontott BIOS dolog, ez egy nagy kérdőjel számomra, hogy vajon driver megoldhatja, vagy cserélni kell a biost(#39206) Trevi
Akkor kicsit utánajárok ennek, hogy jár-e garivesztéssel -
Milgram1
aktív tag
Hali!
Sapphire HD7850 Dual X-en hol lehet megnézni hogy mikor gyártották? -
-
-
Root Banane
tag
Elég sok negatív kritikát olvasok itt a fórumon az R9 270X-ről. Szerintetek egy MSI jó lenne?
Vagy mit ajánlotok helyette? -
lowzor
veterán
válasz
ricshard444 #39201 üzenetére
Tuningolt nagyvasakhoz is hasonlítsd, mert olyan teszt nem sok van. Jó kis írás lesz ez
Egy régi trémárk eredmény tuningolt 7850 CF-el (valahol a gépemen van Heaven, meg Valley is, majd megkeresem):
Ez 1150/1300-on volt, alapfeszen (1,138V), két elég jól tuningolható kártya volt a CF-ben (régi szériás Sapphire+ Egy szintén széria eleji MSI TF3).
Egy trémárk 13 1100/1300-on:
-
Trevi
tag
válasz
juve600 #39200 üzenetére
Vehetsz kártyát nem azt mondom hogy ne vegyél csak sajnos Flickering-es és új bios kell rakni rá ha veszel egy ilyet R9-es kártyát. És ha ilyen gondod van nem a videokártya rossz hanem a bios-k ha akarsz várni vele amíg új bios jön ki rájuk akkor csak is jövőre jönnek ki az új VBiosal!
Én amd oldalról töltöttem le a bios-t de nem hivatalos gigabyte oldalról! Ott még nincs rá új VBios.
Inkább megosztom mindenkivel ezt az oldalt ha valakinek ilyen gondja van Flickering -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hálózati / IP kamera
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- ELADVA/JEGELVE - GTX 1070 8GB KFA2
- ASUS Dual GTX 1660 SUPER OC 6GB DDR6 Videokártya!
- ZOTAC GeForce GTX 1080 8Gb ArcticStorm+Raijintek Triton 240mm radiator (+ventilátorok és fittingek)
- ASUS TUF Gaming RX 6700 XT OC 12GB GDDR6 Videokártya!
- Zotac Gaming AMP Holoblack RTX 3070 8GB GDDR6 256bit!!! Beszámítok!!!
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged