Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- iPad topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- 6K-s fémmonitor a Dough-tól, Apple vasakhoz
- Pénztárcabarát mikrofonos fejhallgató a Sharkoontól
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
alázógyík
addikt
-
LógaGéza
veterán
válasz
Grave_444 #38491 üzenetére
Base clock:
Giga: 1050 MHz
Sapphire: 1020 MhzNem ezen a 30 Mhz-en fogok meghalni
Nekem a Gigabyte Windforce hűtője valahogy jobban tetszik, viszont hallottam olyat is, hogy egyik venti meghibásodott (háromnál ennek nagyobb az esélye mint kettőnél), és indokolatlanul hangos volt. Viszont a Gigára 3 év gari van, a Sapphire-re kettő.
Nem egyszerű döntéscrogenrs
Az MSI 8ezerrel több mint ezek, nem tudok annyival többet szánni most rá.
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Eldöntöttem, hogy vennék egy R9 270X kártyát, viszont mikor elkezdtem volna válogatni, hogy milyet szeretnék, eltévedtem a variációkban. Ilyen OC, olyan BOOST, meg Vapor és társai...
Kérdésem az lenne, hogy melyik lenne ajánlott? 2 félére szűkítettem le a kört, főleg ár alapján:- Sapphire R9 270X 2GB OC Dual-X
- Gigabyte R927XOC-2GD OCKöszönöm a segítséget!
-
edeleny
őstag
Lehet hogy unalémas vagyok, de még ismerkedem a kártyával.
Van benne ilyen funkció:
Gyorsított videó átalakítás.
Engedélyeztem, de ezt hogy lehet használni? -
crogenrs
tag
válasz
rayoliviero #38485 üzenetére
-
crogenrs
tag
válasz
rayoliviero #38483 üzenetére
gyereát játszani
-
rayoliviero
veterán
válasz
lowzor #38480 üzenetére
Másik gépben nem tudom kipróbálni, mert a hiba nem rögtön jelentkezik. Órákig kell játszani ...
Érdekes módon, amikor a Win feltette az Intel Management drivert (60 KB-os), utána mindig rögtön jelentkezett a hiba. Kipróbálom, hogy felteszem a Wint és azt nem engedem neki feltenni.
Tuningprogramokat letöröltem, de az nem segített.
-
Apollo_21
addikt
válasz
Zimmy88 #38481 üzenetére
Meglehet..de fent is írták h közben meg vagy elcs..ed az egészet és kuka...vagy nemlesz tuning mert a fesz emelés lock-os lesz..stbstbstb...ami jól műkszik kár baxxtatni... én biztos hozzánem nyúlnék..max ha síri csöndre vágynék..és zavar a zaj..de ha halkan dolgozik akkor ismét felteszem a kérdést why?
-
lowzor
veterán
válasz
rayoliviero #38479 üzenetére
Másik gépben nem tudod kipróbálni a vga-t? Talán még egy winfos reinstall-t meglehetne próbálni, de nem hiszem, hogy segítene. Esetleg a tuningprogikat is letörölheted, hátha az egyik zavar be.
-
lowzor
veterán
válasz
rayoliviero #38476 üzenetére
Még a tápot mondtam volna, de szerintem az tuti nem kevés.
-
lowzor
veterán
válasz
Steve198310 #38472 üzenetére
Főleg, ha ilyen jól megy, akkor meg pláne nem érdemes. Én is az 1200-at menő 7850-emet cseréltem és még a tuningolt 7870-el sem láttam változást.
Csak azt nem tudom, hogy mire kajál be annyit a 15 éves grafikus motorjával -
rayoliviero
veterán
Meg mindig jelentkezik nalam egy olyan hiba Asus 7870-el, hogy jatek alatt kilep, de olyan is elofordul, hogy a kepernyo elsotetul, villog a led es csak az ujrainditas segit.
Tuningot visszavettem alapra, meg a procit is, de igy is csinalja.
Driverbol probaltam a simat, betat, de ugyanugy fennall a hiba. -
edeleny
őstag
válasz
Steve198310 #38474 üzenetére
-
Steve198310
őstag
válasz
lowzor #38462 üzenetére
Ezen én is gondolkodtam a HD7850 >>> HD7870 re. De nem látom értelmét. Megy 1200-1240 Mhz körül a GPU. Ahogy elnéztem 1-2 játéknál kell vissza venni a dolgokból ( Crysis3,TombRaider) de ritka. Akkor sem drasztikusan csak 1-2 beállítás. Max ha lesz váltás az a HD7950 lesz esetleg
de nem feltétlen áldozok most míg elég ez.
Ja azt lestem a COD Ghosts be kajol 1800-1900Mb VRAM-ot. -
edeleny
őstag
A kártya még alig 24 órája van gépben! Szal a jó működésről még nincsenek megfelelő infóim. Idáig hozza az elvárásokat!
Alaplapi BIOS-t már sokat frissítettem, többféle módon is. TV kártya Eprom csere, firmware cserék, konkrétan VGA-t még nem csináltam. Mivel az előző kari cirka 5 éves így bizton állíthatom, hogy az elmúlt pár nap kivételével, az elmúlt 4 évben nem foglalkoztam VGA húzással!
Meg is változott azóta sok minden!
(a CPU tuningnál is meg kellett tanulnom újra "járni")Mivel lehetne megnézni, hogy amikor lekapcsol a monitor, le áll e a kártya. Elvileg az órajeleket szépen vissza veszi! (meglepetésre a RAM-t is)
-
-
R3laX
addikt
válasz
edeleny #38468 üzenetére
Heló!
Szvsz. fölösleges, ha jól működik egy VGA. Gyorsabb, jobb nem lesz tőle, kivéve ha magasabb órajel van a frissített biosban. Ezzel sem érdemes játszani, ha nem ért az illető a videókártyája képességeihez, mert könnyen tönkre lehet vágni. Egy-kettő újabb biosban esetleg Voltage lockot is be szoktak vezetni, ami után még kevésbé tudod húzni a VGA-dat, szóval ha jól működik, és nem értesz hozzá inkább ne piszkáld.
-
Zimmy88
tag
Időközben sikerült F10-ről F11-re frissíteni, de még egy újabb (2013-as) bios (F3) elérhető ehhez kártyához (legalábbis a gigabyte oldala szerint).
Valakinek esetleg sikerült arra frissítenie a 7870-esét? -
Zimmy88
tag
Sziasztok!
Van egy gigabyte 7870 oc kártyám, és frissíteni szeretném a biost rajta, mivel a gigabyte oldalán 2 frissebb bios is található. A gond viszont, hogy a (szintén a gigabyte oldaláról) letöltött vga bios utility mindkét új biosra hibát ír (ErrCode=0x2000000E).
Valaki tapasztalt hasonlót? Esetleg tudnátok segíteni, hogyan tudnék vga biost frissíteni?
-
lowzor
veterán
válasz
asturel #38463 üzenetére
Kb semmit nem éreznél szvsz. Anno én is váltottam 7850-ről 7870-re és a legtöbb helyen azt sem éreztem, hogy kártyát váltottam, ezért kb 2 napig maradt a 7870. Ellenben 7950-re már volt értelme váltani, na azzal már brutális teljesítmény növekedés volt.
Az a kb 10% amúgyis az alap 7870-hez van mérve és úgy, hogy nagyobb órajelen jár a 270X. Ugyanaz a kártya... -
asturel
őstag
válasz
lowzor #38462 üzenetére
Nem hagyott nyugodni valakinek az elszolasa itt, hogy az a +10% epp eleg lehet ahhoz, hogy mar 'jol fusson'. Plusz mivel lenyegesen penzbe nem kerult volna, gondoltam miert ne. Viszont az asus-t meg tulzottan megszerettem: tenyleg nagyon halk, terhelve is halk marad, főleg 1100@1.16-on
Annyira nem jatszok, igaz, most uj kartyaval, hogy minden fullhd-ben ultra-n megy jobban kedvet kaptam, de mar szinte ez a kartya is overkill nekem, 7950 megjobban az lett volna
-
asturel
őstag
válasz
lowzor #38459 üzenetére
Ez sajnalatos
Gondolkozok/gondolkoztam rajta, hogy becserelem az asusom egy 270x-re, de egy arban csak gigabyte van (ami tesztek alapjan eleg hangos, illetve egy tesztet alig talaltam rola), vagy sapphire, amire meg keves gari jar, msi/asus meg mar +10e, ahogy neztem 270X 1050/1400 -> 1190/1700 hoz meg siman +10%-ot, gpu dobta meg ennyire vagy a memoria?
Mellesleg 270x-hez vegulis akkor jar bf4 idehaza?
-
asturel
őstag
válasz
lowzor #38363 üzenetére
Furdalt a kivancsisag, igy megneztem, milyen ramok vannak az en asus-omon (7870) Elpida EDW2032BBBG. Googlebe beutve msi 270x hawk-on is ilyen memoriak vannak (plusz egy csomo 290/x biost kidob, ami tamogatja ezeket a ramokat). Gondolom ez akkor jobb, mint a tobbi 7870 memchip, tekintve, hogy elpida 6gbps-t ir ra?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Andrewstarr #38456 üzenetére
Nem. Ez csíkos screen. Dobd ki a Tűzrókát a fenébe, használj bármi más szimpatikusat.
-
Andrewstarr
aktív tag
Ez nem a saját képem, de ugyan ilyet csinál a 7850 kártyám 3-4 naponta, netezés közben a legfrissebb nem béta driverrel, általában videó (youtube, vimeo, stb.) megnyitásakor. A kép kifagy, a háttérben megy a gép, csak a restart segít. (Firefox 25.0.1) A hardveres gyorsítás kikapcsolva a böngészőben, tuning nincs. Adataim az adatlapon, a csatlakozás dsub-DVI. Erről már olvastam, csíkoz játék közben alig láthatóan, mondták is, hogy az átalakítás miatt van, de csak ez a csatim van a monitoromon. Ebben a [fórumban] tárgyalják az esetet, de nem értem rendesen, talán a hírhedt black screen lehet?
-
edeleny
őstag
Soha nem frissítettem még VGA BIOS-t, azt se tudom hogy kell.
A kártyán jelenleg nem a legfrissebb BIOS van, érdemes feltenni az ujjat??
-
Algotis
addikt
13.11-gyel lejött játék optimalizáló cuccnak uninstall előtt adtam egy esélyt.
Beoptimalizálta a BF3-at, mondom kipróbálom, majdnem fix 40 fps, mindent felk*rt ultrára.
Kilépek, azt írja: game has been optimized for your PC, avg FPS: 59,76. Nem tudom mit látott a kedves -
bitum3n
tag
válasz
RetepNyaraB #38425 üzenetére
Nekem nem baj, ha nem túl halk, az 5.1 elnyomja úgyis, csak szellőzzön, mert a 7870-en csak egy ventis hűtő van és eléggé melegszik.
-
crogenrs
tag
válasz
csucsbicep #1 üzenetére
tisztelet. beujitottam egy r9 270x hawkot
nos procim nem hajtja ki szal berakok mellé egy fx-et
az a kérdésem hogy egy minőségi 560-as táp elbirja még azt vajon?
8320 megy majd mellé. a mostani egy x3 455 (eladó) -
edeleny
őstag
válasz
CoolBoy323 #38432 üzenetére
Picit, talán mintha látszana némi különbség!
3D Mark Vantage:
Performance: 3300 vs 22 000
High (1920x1080) 2100 vs 13 000
Csöppet mintha mutatkozna!
-
edeleny
őstag
Hali.
Akkor mostantól én is klubtag lettem: Giga 7850 OC.Tehát ahogy nem javasoltátok:
Kártya ki (HD3850), kártya be (HD7850). WIn felállt valami iszonyat felbontásban, új driver fel, és műxik!Kártya egyenlőre halk, és hűvös.
Ami zavar, hogy a gyári Gigás szoftver, és az Aida is hibásan jelzi a venti fordulatát. (ettől még az MSi szoftvere is jobb)Délután ráeresztek egy 3DMarkot, majd meglátom mennyivel gyorsabb mint a 4 generációval előbbi kártya.
-
KINIZSI
tag
sziasztok,
Ezzel a kártyával van valakinek tapasztalata?
Melegedés, zajszint, teljesítmény tekintetében?
-
bazsi0322
tag
válasz
seederking #38428 üzenetére
Szerintem nem érdemes drágábbat venni, ha high speed/1.4 szabvány akkor jó.
Nekem nem volt semmi gond a tv összekötésénél, összedugtam és ennyi, jó volt a hang is. -
seederking
őstag
Hy all
Tervezem rákötni a gépem (7870) a tv-re 106cm-es FHD.
2 Kérdésem lenne ezzel kapcsolatban.
Az első,hogy jó-e a 2ezer forintos hdmi kábel is "high speed gold" kábel vagy érdemes drágábbat venni?
A másik pedig,hogy van-e valami teendőm azon kívül,hogy bedugom a tv-be és a gépbe a hdmi kábelt?
Beállítani kell-e valamit vagy hasonló?Olvastam régebben,hogy volt akinek a hanggal volt gond de már nem találtam azokat a hsz-eket. -
bitum3n
tag
válasz
RetepNyaraB #38414 üzenetére
Igaz még mindig nem gépház topik, de a pro-ról is azt gondolod ratyi a szellőzése? Mert másik fórumon agyon dícsérték.
-
soultrapp
senior tag
válasz
RetepNyaraB #38420 üzenetére
Azt hittem,hogy kell valami komolyabb takarítást végezni.
Elég akkor letörölni,ha már az új kártya benne van?vagy még ezzel érdemes. -
soultrapp
senior tag
Hello!
Szerintetek egy VTX3D 7950 jobb választás lenne egy Sapphire r9 270x-től?
Minőség?Tudás?stb...Még egy kérdés:
Ha kari csere lesz bármelyikre is akkor érdemes újra rakni a wint? -
asturel
őstag
válasz
Algotis #38409 üzenetére
Nekem sokaig ment, de tenyleg minden megszakitja, akar egy villogo kurzor is :S, miutan skype-on irtak nem is ment zerocore modba tobbet (folyton villogott a systrayen az ikon..
) Pedig milyen jo is lenne, ha igp mellett zeromodban mukodne a dvga, de legalabb direktbe dvga-ra dugva se megy
-
RetepNyaraB
veterán
Nem szerkesztek, mert kérdezek
:
A HDMI topic rettenet kihalt, hátha itt nagytudású szakértők lapulnak
Miért van az, hogy a gépről HDMI segítségével (most nem tudom hirtelen 1.3a, vagy melyik szabvány) erősítőre küldött film (mindenféle, nem csak a HD, sokbites sebességű) mikrolagol, mint egy rossz CF? Nem késik sem hang, sem kép egymáshoz képest, de akadozgat, ha gyorsabban mozog a kép. Egy 7870XT-ről megy egy Yamaha 565-ön át egy nem mai (semmi többszáz hertz, meg 3d) Toshiba lcd-re, mindegy milyen progival, bár mostanság ez főleg VLC player. Ha a pc-n játszom le, ott natürlich semmi gond.
-
RetepNyaraB
veterán
-
bitum3n
tag
Sziasztok!
Lehet nem a legmegfelelőbb hely, de most készülök gépházat cserélni és olyan kérdésem lenne, hogy a Xigmatek Asgard Pro-ban kényelmesen elfér egy VTX3D 7870 Black?
A ház leírásában az szerepel, hogy 315mm a max. video kari hosszúság.
Köszi előre is.
Üdv,
Robi -
katt777
félisten
válasz
krisztian922 #38245 üzenetére
Áresés majd nV válasz után lesz, és persze Mantle is beleszólhat, ha tényleg elkezdik támogatni.
-
asturel
őstag
válasz
asturel #38405 üzenetére
Asus GPU Tweak-ben ki kellett kapcsolni a tooltip-et es rogton mukodik..
Sajnalatos, hogy hiaba nincs semmi 'elo' oldal megnyitva (csak statikus) Chromeban, megse kapcsol be mellette a ZeroCore. (Gondolom ez a chrome aura atka is, tekintve, hogy itt mar minden full gpu renderelt)
-
asturel
őstag
Most vettem eszre (VBE7-ben), hogy van egy 'boot' (nem eliras) powerplay profil, ami 1100/1250 orajelekre van belove, mikor 'aktivalodik' ez a profil? (tekintve, hogy nem boost, megneztem aida64-gyel is)
Amugy mindenkinek mukodik a ZeroCore? Vagy akkor most ez megse megy 1 kartyaval?
-
RMZ250
senior tag
válasz
Steve198310 #38387 üzenetére
7870, alapfeszen(1219mV) 1230, memó 1400 így még lefutottak a teszt progik. Ezért, hogy ne keljen az MsiAB-vel szarakodni a biost átírtam 1200/1300-ra.
-
Algotis
addikt
válasz
vviktorr16 #38401 üzenetére
Nekem eddig soha nem fordult elő, mások driver cserélve oldották meg a problémát, esetleg próbáld meg felrakni a legújabb beta-t!
-
vviktorr16
tag
Sziasztok,
Mennyire normális az, ha lekapcsol a monitor (standby mode) és egér vagy bill. segítségvel sem tudom
"visszahozni" csak reset segített. Most csinálta elsőnek igazából, de most próbáltam még egyszer és visszakapcsolt a monitor. Alvó módba is kapcsoltam majd vissza és ez is jó volt most.
Minek tudhatom ezt be most?
Köszi.
Sapphire HD7870 v2 - driver: 13.9.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- iPad topik
- Itt a részletes One UI 7 frissítési ütemterv
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 11
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- GIGABYTE 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X WINDFORCE MAX OC - Új, 2 év garancia - Eladó!
- KFA2 RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X SG Plus 1-Click OC - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Sapphire Pulse RX 6700 XT - garancia - eladó!
- Eladó egy Gigabyte Aorus Master Geforce RTX 4070 Ti SUPER videókártya 0
- GPU Videokártya Hűtés Szerviz NVIDIA Pasztázás & Thermal Padozás 4060 4070 4080 4090 Ti Super
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest