Hirdetés
- 6K-s fémmonitor a Dough-tól, Apple vasakhoz
- Pénztárcabarát mikrofonos fejhallgató a Sharkoontól
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen monitort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Videószerkesztés
- Acer notebook topic
- Több stúdió sem ajánlja a legújabb GeForce drivereket
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
lowzor
veterán
válasz
ricshard444 #39193 üzenetére
Kinek mi költséghatékony
Szerintem az árából már kapni használtan olyan VGA-t, ami tuninggal megközelíti az alap 7870 CF teljesítményét.
-
embe
nagyúr
-
Egy "olcsósított" Dual-X-el jövök jövőhéten, majd jön mellé egy DCII-s 2 héten belül valószínűsíthetően.
Kíváncsi leszek a "költséghatékony" CF-re.
-
Trevi
tag
Sikerült megcsinálni a kártyámat a VBios Update megoldotta a problémát a ugráló képnél a böngészöben!
Ide gondolom nem rakhatok be semmilyen oldalt mert akkor wareznak minősül! Aki akarja hogy segítsek az nyugodtan rám írhat! -
juve600
nagyúr
sapphire r9 270x vapor-x
hűtése ennek is olyan jó-csendes lehet mint a hd 7770 vapor-x nek ??
thx -
De igen. Csinálsz egy user.cfg fájlt a bf4.exe mellé és beleírod (egy sor egy parancs, ha több kell).
-
Algotis
addikt
válasz
ALONSO11 #39180 üzenetére
Nem feltétlenül hardveres hiba lehet, hanem lehet az is, hogy nem bírja az alap órajelet.
Találtam Neked megoldást rá, itt írja a srác hogy szintén 7850-nel volt baja mikor indította a játékokat.Try this fix. It worked for me when I was using a 7850 and started having bsods during games. Before you attempt it, make sure you uninstall your current drivers first. I use atiman to uninstall drivers and it works well for me. You can also use Driversweeper. After you've done that, move onto the following steps:
Step 1: Download and install the latest ati graphic driver.
Step 2: Then go to C:\Windows\System32\Drivers and rename atikmdag.sys to atikmdag.sys.old.
Step 3: Go to ati directory (usually in C:\ATI) and find the file atikmdag.sy_.
Step 4: Copy the file to your Desktop directory.
Step 5: Open cmd.exe by going to Start -> type cmd in the search box and hit enter.
Step 6: Change the directory to Desktop by typing chdir Desktop.
Step 7: Then, type EXPAND.EXE atikmdag.sy_ atikmdag.sys. Or, expand -r atikmdag.sy_ atikmdag.sys
Step 8: When the expansion is complete, copy the new atikmdag.sys from your Desktop to C:\Windows\System32\Drivers
Step 9: Restart your computer
As I said, this fix worked for me when I was having bsod issues with atikmdag. I can't guarantee it'll work for you as it could be something at the driver level (which these steps would fix) or it could be something at the hardware level (obviously these steps would not fix malfunctioning hardware). Give the above fix a shot and see if it works. If it doesn't work we can proceed from there.
-
Trevi
tag
Sziasztok!
Tud nekem valaki segíteni abba, hogy a nemrégiben vett (kb 1 hete) Gigabyte R9 270x oc kártyám víllodzik a képernyő böngészőben ezt csinálja!
Nagyon idegesítő dolog ha valaki tudna nekem segíteni a beállításába hogy ne okozza ezt az megköszönném! -
Raidon
őstag
Valaki ASUS 7850 hez milyen drivert hasznal illetve milyen ASUS GPU Tweaket???
Leirnatok mi nem akad ossze nalatok?Koszonom
-
-
soultrapp
senior tag
Hello!
Msi Afterburnerben hol tudom bekapcsolni,hogy kiírja játék közben az fps-t is? -
-
lowzor
veterán
válasz
ricshard444 #39169 üzenetére
Nem azok. Csak spóroláson estek át sajnos.
-
Erősítsetek meg, hogy a ma kapható Sapphire Dual-X-k már nem BS problémásak
-
Dany007
veterán
válasz
lowzor #39164 üzenetére
Értem tehát az egyik legjobban tuningolható 7850-et viszonyítod az egyik legkevésbé tuningolható 7870-hez. Így okés. De láttam már olyan Asus oc-s verziót ahol alapból 1100-on futott a kártya.
Egyébként semmi gondom a 7850-nel.
Az árazással van gondom csak. Úgy tudnám elképzelni reálisan, hogy van a 7850 utána +10k a 7870 és R9-270, majd plusz 10k a 270x. Így lenne értelme az olcsóbbat választani és tuningolni. Aztán hogy anno mik voltak az árkülönbségek nem tudom. V.színű jobban megérte a 7850 mikor még nagy különbség volt a kettő között.
-
lowzor
veterán
válasz
Dany007 #39163 üzenetére
Igen, azt a +pár százelékot jelenti, amivel gyorsabb azonos órajelen. A 7850-nél az kb +100mhz-et jelent, mert 1100-on hozza az 1000mhz-es 7870-et.
Amúgy nálam is volt már olyan Sapphire 7870, ami max 1050-et bírt még 1,3V-on is, annál nagyobb órajelen már egyszerűen behalt a GPU. Szóval annál is van nagyon nagyon tré példány, de kb annyira ritka, mint a 7850-nél (itt pl Gazsi00 1025 mhz-esére gondolok).
Amúgy ha úgy nézzük a 7850-nél az 1025mhz +165mhz-es tuning, míg én annál a 7870-nél csak +50 mhz-et tudtam. -
Dany007
veterán
válasz
lowzor #39159 üzenetére
Többiek beszélnek helyettem. Egyetértek velük.
kovsol kollega hatására most meglestem a részetes specifikációkat is. 256 számolóegységgel és 16 textúrázóval van több a 7870-ben. Azért ez valamit csak jelent. Ha nem most, majd később.
No, de én már lehet inkább a 270x-szel szemezgetek. Ott nagyobb a memória átviteli sebesség. Kb 30k Mb/sec-kel gyorsabb, mint a 7870. Árban meg szintén kb ugyanott van. (most ilyen 5 ezer forintokon ennél a kategóriánál én már nem akadok fenn).Egyébként én meg pont a fordítottad vagyok.
Én szeretem mindenből a lehetőség szerinti maximumot venni, hogy mindenféle trükközés nélkül kapjam a maxot. Majd azt még lehet húzni ha arról van szó.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
lowzor #39159 üzenetére
Akkor a te kártyád gondolom az első szériából van, hogy ilyen jól megy.
Nekem a Dual-X-es új kártyám (1 hónapos) 1125/1350-en már hibázott 1-2 helyen, úgyhogy 1100/1300-on használom. Próbálgattam 1150-re húzni, de átlag 40-50FPS-es játékban +1FPS-t kaptam az 50MHz-ért.
1050 és 1100 között több volt a különbség, én úgy éreztem 1100 fölött már nem érdemes tartani. -
kovsol
titán
válasz
lowzor #39156 üzenetére
Most szerintem az egész fórumon nem találnál egy darab 7850 -t ami viszi az 1250/1450 -t.
Amúgy meg a +25% számoló egység biztos csak viccból van benne. Vannak olyan alkalmazások ahol kijön a többlet (most mielőtt kiforgatod a szavaimat, nem arra gondolok, hogy +25% al erősebb lesz ott). Meg én nem szeretem határon járatni a cuccokat, meg az emberek nagy része soha nem fogja cata limit fölé húzni bármi meglepő. Sőt egy kollégám nincs egy IT cégnél aki picit tuningolna rajtam kívül. Sőt értetlenkedve nézik a dolgot! Akkor máris nem olyan jó az a 7850. -
válasz
rayoliviero #39158 üzenetére
Én pedig 1000-re húztam és ott volt stabil 24/7-re, 1030-n már fagyott néhol
-
lowzor
veterán
válasz
Dany007 #39157 üzenetére
Az még 5% különbség sincs
Mai piacon már nem nagyon lehet kifogni OC-zható 7870-et. Apróról talán még igen. Ezek már nem finganak ki a tuningtól, mert jóval hűvösebbek és nagyon levannak dwonclock-olva. Veszélyes fesz érték sem adható nekik.
1500 Ft különbségnél én is a 7870-et venném (de nem a legolcsóbbat, hanem az Asus V2-t), de 5k különbségnél már nem.
Azért venném a 7850-et, mert olcsóbban kapom szinte ugyanazt, ha tuningolom. A kis testvér nekem mindig jobban bejött az alig erősebb, csak nagyobb órajelen járatott nagyhoz képest. -
-
Dany007
veterán
válasz
lowzor #39156 üzenetére
Kb 5%. Ami persze nem sok. De kilehet fogni rendesen OC-zható 7870-et is, biztos vagyok benne.
Ööö én azért ennyire nem bíznék a kártyában.Nekem halt már meg 2 év után kártya ami 25% pluszt kapott és ment gond nélkül két évig, majd egyszercsak meghalt. 100% a húzás miatt.
Szóval ha nem muszáj akkor minek húzzam.De tényleg, mért választanád a 7850-et? Csak azért, hogy elmondhasd fel van húzva? :S Nem értem. 1500 forinttal kerül többe a 7870 és 5%-kal leszel gyorsabb. Akkor mi értelme a 7850-enk? Tényleg nem vágom... Csakhogy elmondhasd mennyire tuningoltad?
-
Dany007
veterán
válasz
ricshard444 #39152 üzenetére
Egyébként tényleg sok problémát olvasni az új széria driverei körül manapság. Lehet épp ezért én is inkább majd a 7870-et választom az új széria helyett. A f..om se akar még csak kockáztatni sem.
Radásul úgyis u.a. a kettő.
Amúgy most Fless ügyködése nyomán még a GTX760 is pályára kerül nálam, ugyanis kiderült, hogy a kis 5800k-m v.színű képes lenne kihajtani azt a kártyát is. Legalábbis Fless kollega q9650-e simán kihajtja. Az 5800k meg kb egy szinten van vele, sőt van amiben beelőzi is. Szóval no. Bár a Mantle miatt szívesen maradnék AMD párti. =)
-
crogenrs
tag
válasz
ricshard444 #39152 üzenetére
félreértés ne essék ati pörög a lábamnál méghozzá r9 széria de ezek a driverek katasztrofálisak.
-
-
Vincsó
aktív tag
Más véleményt is meghallgatnék....
Azért köszi...
-
Vincsó
aktív tag
Hali!
Milyen driver-t ajánlotok R9 270x-hez? Most jött meg, fogalmam sincs mit kéne használni.
Köszi!
-
Tarill
őstag
itt: [link] írják hogy a memória 6ghz-re van leggyártva de csak 5.6ghz-n futtatja a sapphire, ez a 270x-nél is így van? ugyan ez a sapphire dual-x verzió
-
Dany007
veterán
válasz
rayoliviero #39139 üzenetére
No akkor megiscsak gyorsabb mint egy szennehzuott 7850 es csak 1-2 ezer forintos kulonbseg. -
rayoliviero
veterán
válasz
rayoliviero #39136 üzenetére
Itt az új 3D Mark pontszám 1100/1250-re tuningolva és nőtt
A régi, ahol szintén ennyi órajelet ír ki.
Tehát alapból mégsem megy 1100/1250-en ezek szerint.
-
rayoliviero
veterán
-
törölt tag
Valaki meg tudja mondani, hogy honnan lehet REFERENCIA hűtős 7870-et beszerezni?
Nem látok sehol üzletben, akár használt is érdekelne!Esetleg a R9 270x mennyire megbízható hűtéssel van megáldva?
-
Dany007
veterán
válasz
lowzor #39106 üzenetére
"Amúgy ha alig van köztük árkülönbség, akkor tényleg a 7870, de Asus V2 alá nem adnám."
Igen, ennyi volt a mondandóm lényege.
Ha lenne köztük mondjuk 10k különbség akkor okés. Vegyük az olcsóbbat és húzzuk fel. De mindössze 1.400 forint volt a legolcsóbbak közti különbség.
@fLeSs:
Ja értem. Ez így logikus lépés.
-
Milgram1
aktív tag
1150/1275-ön hozza az alap 7870-et a 7850? ennyi pontot kaptam
-
Algotis
addikt
1095/1250-nel ezt kaptam, valamiért rosszul írja az órajelet és az alapot írja, előbbi tesztnél 1075-ön kevesebbet kaptam, picivel 7k alatt, ezért emeltem pár mhz-et hogy meglegyen 7k felett
-
Cseneles
őstag
Üdv
Csatlakozom egy Gigabyte R9 270X-el
-
Grave_444
nagyúr
válasz
rayoliviero #39123 üzenetére
Ha 1000-es GPU órajelen lenne ilyen értékeket írna pixel fillrate-nél is. [link]
-
rayoliviero
veterán
válasz
rayoliviero #39122 üzenetére
-
-
belinho
senior tag
válasz
Milka 78 #39119 üzenetére
Én is néztem a TT2-t, mert arról lehetne szabályozni a ventit, csak az tényleg drága volt, ezért lett a Zalman, ezt manuálisan lehet potméterrel, letekertem a legalacsonyabb fokozatra a 2db 9-es venti-t de idle így is hallani az 1300rpm miatt, viszont jól hűt a méretes borda miatt.
-
Apollo_21
addikt
válasz
rayoliviero #39111 üzenetére
Default a gyári...ésakkor vmi szépen felpakolta a TOP órajelre
Milka 78: Gyönyőrű kártyák a képen
-
Milka 78
nagyúr
válasz
belinho #39101 üzenetére
Nálam ez volt az elképzelés,de sajna elvitték előlem az Apróról az összeset.Újonnan meg nem éri meg,mert ha eladom a két karit és rádobom a két hűtés árát vehetek egy 290-est is.Ha lesz egy kis időm betesztelem,de hasra ütés szerűen 1.210v-n simán vitte az 1180-at csak rohadtul forró volt.Most szerintem simán össze fog jönni a 1200-is,de még az 1.200v-t sem teszteltem ki igazán,hogy mit is bír.
asdxv : Ahogy megboldogult Hofi is mondta " Izgalomra vágytam...
"
-
belinho
senior tag
válasz
rayoliviero #39114 üzenetére
Ha a Catalyst 1000/1200-at ír, akkor annak annyin kell mennie. Az AB is annyinak látja szóval annyin megy.
-
rayoliviero
veterán
Nyomtam. amikor AB még fent sem volt már ennyit írt a Gpu-z.... Catalystban is nyomtam deafult-ot, de nem volt változás. az 100/1200-őt írt, mint ahogy az Afterburner is. A Gpu-z ír többet, meg az Aida, amit beszúrtam képet.
Semmilyen tuning progit nem raktam fel. Próbáltam úgyis, hogy még csak driverek voltak fent és ennyit írt már akkor.
-
R3laX
addikt
válasz
rayoliviero #39108 üzenetére
Hát ha a default ennyi, akkor ott vmelyik program zavarhat be... Nem raktál fel előtte vmi másik progit? Látom MSI AB-is def...
-
lowzor
veterán
válasz
Ha nem TOP-ot vettél, akkor 1000/1200-nak kell lennie.
-
rayoliviero
veterán
Hát ott néztem először.
Default: 1000/1200
Gpu: 1100/1250asdxv: Nem TOP-ot vettem, az sokkal drágább volt. Ez tuti az alap, dobozán sincs ráírva, hogy top.
Remélem nem a nagykerben tettek rá msáik BIOS-t vagy a gyárban tettek volna rá véletlenül TOP BIOS-t, már nem tudok mire gondolni. -
R3laX
addikt
válasz
Használj GPU-Z-t, ott is nézd meg.
-
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Dany007 #39104 üzenetére
Hehe, alulfeszelve 1.175V-ra röhögve 30%-os ventire leszabályozva viszi az 1100/1300-at, még az én Mini-ITX házamban is hűvös és halk. Eddig azért drágább volt a 7870 én se azt mondom hogy 7850-et kell venni, de tuningolva ugyanott vannak általában. A 7850 max 150W-os fogyasztással.
A 7870 árának meg le kellett mennie, hogy az R9 270X-et is megvegye valaki.
Miért nézzek átlagot? Gazsi00-nak alapon a procija szinte ugyanaz, mint nekem és a kártya pontszámán is látszik a lényeg.Gazsi00 Nálad viszont tényleg 1100/1250-en megy a kártya, persze nem baj.
-
lowzor
veterán
válasz
Dany007 #39104 üzenetére
Nem lesz semmi baja a tuningtól a 7850-nek. Alapból már nagyon levan underclock-olva a GPU-ja, szóval nem 860 mhz-re van tervezve (ugyanaz a GPU-ja, mint a 7870-nek). Fesz emeléssel is hűvös marad és amúgyis nevetséges a max fesz is, amit adni lehet neki.
Amúgy ha alig van köztük árkülönbség, akkor tényleg a 7870, de Asus V2 alá nem adnám. -
R3laX
addikt
válasz
Grave_444 #39098 üzenetére
Nekem a Sapphire 7850 1230/1375-ön(1.2V-al) hozott 3D11-ben 8300 körül. Hm nem is volt olyan szar kártyám
. 3D13-ban pedig ennyi volt, mondjuk adott 5500-at is 1250/1375-ön is, de annyira már nem akartam széterőltetni. 3D11-ről nincs sajna mentésem. Szóval sokat függ milyen kártyát fogsz ki
.
-
Dany007
veterán
válasz
Grave_444 #39098 üzenetére
Nézd meg az átlagot a 3D mark oldalán. [link] oldal alja.
Itt már eleve magasabbak a pontszámok.
De a lényeg továbbra is az, hogy mivel árban szinte semmi különbség sincs a két kártya között akkor már mért ne azt válassza az ember, amelyiket nem vagy csak alig kell húzni?
Minek vennék / vagy bárki 7850-et aztán húzzam sz..rá figyeljek a melegedésre, a hangerőre stb hogy elérjem kb azt a szintet amit egy alap 7870 gyári OC kivitel is el tud érni? (igen az Asusnak(?) van 1100-as gyári OC-s verziója) Hosszútávon biztos, hogy nem tesz jót az erősebb túlhúzás a 7850-nek. Főleg ha még feszemeléssel is jár a dolog. Ráadásul így is csak odáig jut az ember, hogy eléri azt a szintet amit egy 7870 OC verzió tud. Akkor már mért ne venné meg eleve azt a gyári OC-s 7870-et? Ott legalább (Asus) a hűtés is arra a gyári tuningra lett méretezve. Érted mire gondolok?Most nézem iPonban a legolcsóbb 2GB-os 7850 -45.200 Forint. A legolcsóbb 7870 meg 46.600 Forint. Na most az az 1.400 Forint különbség már akkoris megéri ha csak 5%-kal erősebb és nem kell mellé különösebben OC-zni meg feszeket emelgetni a kártyán...
@fLeSs:
Üdv itt is!
No mi lelt téged? Mégicsak 270x? : o Nem jön be a gtx670? : o
-
fLeSs
nagyúr
Szasztok!
Egy új VGA-n filózok, de kéne egy kis help. Tudnom kéne, hogy az R9 270x/HD 7870 hogyan fut egy bizonyos játék alatt, ez pedig az rFactor 2. [link].
Ha lenne vki olyan jófej, hogy letölti és FRAPS-szel lemér nekem egy replayt (amit letölthetővé teszek) adott beállítások mellett (1920x1080-ban) azt nagyon megköszönném. Van aki erre hajlandó? -
rayoliviero
veterán
válasz
rayoliviero #39099 üzenetére
-
belinho
senior tag
válasz
Milka 78 #39089 üzenetére
Én is újrapasztáztam igaz csak MX-2-vel, de nekem nem hozott nagyon sokat.
Csináltam saját ventiprofilt így elment 75fokig, viszont így hangja sem volt, de az alulfeszelés miatt nem is melegedett annyira.
Vettem apróról 4K-ért egy Zalman VF3000A-t a kártyára, na ez már hozott különbséget hőmérsékletben.
Már lehet adni neki az 1200-at és a feszt is, viszont ez Idle hangosabb mint a gyári hűtés, viszont terhelve sokkal jobban hűt a nagyobb borda miatt. Hozzá is kellett kábelkötegelőzni a házhoz, mert eléggé húzta a nyákot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 6K-s fémmonitor a Dough-tól, Apple vasakhoz
- Windows 11
- Pénztárcabarát mikrofonos fejhallgató a Sharkoontól
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Path of Exile 2
- Milyen monitort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Apple MacBook Air M3 15, Újszerű, Dobozával, 12 hónap garanciával
- Lenovo V130-14IKB laptop /i3-6006U/8GB RAM/zsanér törött
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 7900 XT 20GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest