- Fujifilm X
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
diegho
nagyúr
válasz
Grave_444 #39396 üzenetére
Nekem eddig több ezer kártyám volt lévén ebből éltem évekig... a sapphire abszolút nem éri meg az MSI-hez képest, hiszen van köztük 1k különbség (boltban, nem apróhirdetésben), de 1 évvel kevesebb garancia és lényegesen hangosabb hűtés. Az MSI 3 év garanciával, japán szilárd elektrolitos kondikkal, minőségi vrm-el, a kategória legjobb hűtésével és venti szabályozásával adja a gyárilag húzott kártyáját. Ugyan mi szól a sapphire mellett? Netán az, hogy tudsz mellé enni egy pizzát? Hagyjuk már! Legalább 50 tesztet olvastam el, minimum 4 nyelven, mire meghoztam a döntésemet, hogy MSI-t veszek. Ha lenne jobb vétel az MSI-nél, azt vettem volna.
-
-
Akinek vibrált villódzott ugrált a képernyő r9 270x nél mint nekem 2d nél főleg netezés közbe, itt a javítás ez megoldja.... nálam is megoldotta!
-
Grave_444
nagyúr
válasz
crogenrs #39394 üzenetére
Sehol sem írtad hogy 56-ért vihető. Mindegy nem igazán érdekel a dolog, ha én vennék ilyen kártyát elég lenne a 47ezres Sapphire Dual-X újonnan. Nem nekem írtad és nem is a kérdésem után. Gondolod hogy mindig mindent elolvasok az összes topikban ahol jelen vagyok?
diegho Mivel több, mint 10.000Ft van köztük. Neked volt egyáltalán HD7xxx vagy R szériás Sapphire kártyád?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
crogenrs #39380 üzenetére
Rendben te kérted. Boltokban ugyanannyi, mint nálad, még ha csak egyszer használtad is max 55-56K. Alapból ha csak órajelben tér el hülyeség megvenni +10K-ért a Hawk-ot, 51K a sima. Ez pedig a legolcsóbb, de marha jó vétel. +28% költséget nem éri meg a hűtésért fizetni, esetleg ha vízhűtésről beszélünk.
-
Apollo_21
addikt
válasz
Apollo_21 #39386 üzenetére
Na itt a nagy fps különbség ami miatt butaságokat állítok..persze már megint az alapján amit itt mondanak a többiek
De köszi a bizalmat
Hát nemtudom van közte vagy max 5%... bár ha ugyannnyiból ajánlasz neki 3.0ás lapot mint 2est akkor megse szólaltam..[link]
From tomszhárdver...hogy még1 legyen ""PCIE3 has more bandwidth, but current video cards cannot max out PCIE2, so you will not any speed loss on your motherboard for a maybe a couple more generations of video cards."" -
crogenrs
tag
válasz
mitya98 #39377 üzenetére
új interfész legjobba úgy tudom elmagyarázni mint sata 2-3 különbséget gyorsabban áramlik az adatmennyiség, méghozzá dupla olyan gyorsan... bár árában is dupla annyi ez töled függ hogy akarsz-e rá kicsivel többet költeni
de pl ha nem akarsz húzni a procidon nem kell az a hűtő elég a gyárija..[link]
házikóból 10 ezer környékén mindenképp innen választanék jó minőségű szerelhető házak szerintem még pofásak is.ram megint annak a függvénye hogy belenyulsz e a procidba..
-
Apollo_21
addikt
válasz
mitya98 #39377 üzenetére
Tegyünk már tisztavizet a pohárba..oké h 3.0..de semmi mégegyx semmi nemhasználja ki azt..akármi lehet a kártyára írva..én aztmondom erre kár + ezreket kidobni..hidd el a 2.0ás pci-e sincs 101%ba kihasználva..semmivel sem lesz jobb a 3.0ás lap..csak elmondhatod h 3.0ás pci-e sín van rajta.
Én ezt így látom inkább...
Az a konf amit "összedobálgattál" csodásan fog szolgálni téged évekig. -
Beretvás
veterán
válasz
crogenrs #39376 üzenetére
nah akkor újból.. egyszerre megy mind kettő, ma vettem a kicsit eddig csak a nagy volt.. bekötöttem megosztottam az asztalt és kész is.. egyszer csak játék közben elment a kép és csíkozott a nagy ami eddig egymaga tökéletes volt.. de miközben a nagy becsíkozott m inden ment szépen tovább és a kicsi is működött tovább rendesen..
-
mitya98
csendes tag
Ez a kérdés nem éppen ideillő de azért megkérdezem ha nem bánjátok.
Ez a konfiguráció jó játékra:
Alaplap: Asus M5A97 R2.0
CPU: fx 6300
CPU Hűtő: coolermaster hyper tx 3 evo
RAM: 2x4gb kingston hyperx 1600 mhz (ebből is sok verzió van melyiket ajánljátok 18-23.000ft körül?)
VGA: MSI R9 270X 2GB GDDR5
PSU: chieftec ctg 500 vagy hasonló
Ház: valami 10.000ft körüli (tudnátok ide is ajánlani valamit ehhez a konfighoz)
(HDD, DVD író már van) -
crogenrs
tag
válasz
Beretvás #39369 üzenetére
szerintem nem hardver hiba és nemis tuning hibája
kábel lesz az.de ha nem meggyőző a hawk kolléga írta gaming ről:
"a kevesebb fázisú VRM miatt ad ki cicergő hangot de csak 250 FPS fölött, és ezt minden gaming kártya csinálja mert 4+2 fázisú VRM van rajtuk, míg a hawkon 8+2"
-
Cseneles
őstag
Battlefield 4 meglehetősen jól teljesít a R9 270 és 7870 Crossfire pároson, bár pontos eredményt nem tudtam mérni csak Fraps segítségével
Itt 57Fps felett teljesített folyamatosan, ami érdekes volt számonra,hogy meglehetősen kicsi volt a szórás az Fps értékbenezt úgy értem, hogy mind1 volt mekkora akció közepedte küzdöttem nem a minimum érték állandó 57+Fps volt
Maximális részletesség mellet -
Beretvás
veterán
hali..
Valaki tapasztalt olyat , hogy 2 monitoros rendszernél a fő képernyőn elmegy a kép és becsíkozódik? driver? tuning esetleg? de a kisebb kijelzőn ilyenkor is jó a kép..
-
diegho
nagyúr
válasz
mitya98 #39348 üzenetére
Szerintem a Gaming, mert olcsóbb, de ha 2-3k a különbség, akkor Hawk is lehet. A lényeg, hogy majd neked is frissíteni kell a bios-t, de abban tudunk segíteni, csak egy üres pendrive kell hozzá.
7950 pont 3dmark11-ben mennyire számít jónak i5 2500k@4ghz és 270x párostól?
-
gyuszaa
őstag
válasz
ricshard444 #39344 üzenetére
Azért a nyák össze lett zsúfolva, de korrekt.
Nálam is a másik olcsósitiott 7950-es dual-x is rendben van ennek ellenére, azért a burkolat nagyon gagyi a vaporhoz képest (tekercsek(valszeg mosfet) is az olcsóbb fajtából),hűtés hatékonysága is rosszabb. De normális értékek között kordában tartja ennek ellenére is, és halk ugyanúgy tuningnál is, de jobban droppol. -
mitya98
csendes tag
És inkább MSI R9 270x Gaming 2G vagy az MSI R9 270x Hawk éri meg jobban?
-
-
-
mitya98
csendes tag
Sziasztok!
Most szeretnék venni új gépet és R9 270x videókártyát szeretnék bele de mivel nem értek annyira hozzá nem tudom melyik kiadást vegyem? Hiszen vannak 50.000ft-tól 65.000ft-ig. Megtudnátok mondani melyik kiadás milyen és ,hogy szerintetek melyiket a legérdemesebb megvenni? (60-61.000ft-nál nem szeretnék drágábbat)
Válaszotokat előre is köszönöm. -
gyuszaa
őstag
válasz
ricshard444 #39329 üzenetére
Kíváncsi leszek, ez az olcsósított dual-x? Ezen is ncp4206 szabályzó van gondolom.
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
Apollo_21 #39335 üzenetére
Hát, de ha nem jó
Na de nem akarom az ördögöt a falra festeni, remélhetőleg minden f*sza leszHát mint itt már beszéltünk róla a topikban, a villódzó (vagy milyen) képernyő miatt. Ugyebár a R9 270X-eken jelentkező tipikus probléma a böngésző vibrálása. De az újabb modelleknél meg már nem tudok róla, hogy lenne....
-
DokiBaxxi
őstag
Na e-maileztem egy kicsit a sapphire-rel, és ezt a választ kaptam:
That is not an official site, I wouldn’t use that.Tech
Technical Support
Althon Micro/Sapphire TechnologySzóval lehet nem kéne mégsem BIOS-t cserélni?
-
Cseneles
őstag
Na meglestem mire képes az R9 270X és a 7870 Crossfire páros
1000/1200 ra butitottam az R9-et így elsőre, gondolván így biztos jó lesz
A Proci az egy FX8320@4,2Ghz NB2400mhz és 8Gb2400Mhz Ram páros esetleg ha CPU limitete tapasztalok akkor felteszem 4,5Ghz-re
Egyenlőre ezt dobta, csinálok még Játék teszteket is hasonlítva a sima R9 270X hez, hogy miként viselkedik és hogyan skálázódik a Crossfire -
diegho
nagyúr
Én fel is dobtam az MSI 270x Gaming-et apróra, hátha kapok értelmes ajánlatot. Mindenesetre mindenkit bíztatok, hogy ilyent vegyen, mert a hűtése eszméletlen jó!
-
válasz
ricshard444 #39328 üzenetére
1200/1350 a vége 24/7-re
Meglepően jól bírja a részletesség növelését, de az élsimítást nagyon rosszul viseli, mondjuk ekkora sávszélesség mellett nem annyira csodálkozom rajta.
Eddig viszont hozza amit elvártam tőle ennyi pénzért, meglátjuk 2 kártyával mennyire lesz virgonc a gép, bizakodó vagyok, mert eddig bejön
-
Megjött a kártyám, megnézem mi a vége tuningban.
Alapból 1.25V ---> 1.2V drop kap és ez nem is állítható /ezzel a Biossal/Majd jelentkezem tuning eredményekkel.
Egyébként nagyon kis aranyos kártya, akkora, mint a 7800GT-m.
-
Apollo_21
addikt
Hali!
Annyit kiderítettem vga "hiba" ügyben hogy 10ből 9 alkalommal a Cod új része alatt jön elő....
1-2napig tesztelek mással, ha elöjön akkor rossz..ha nem akkor a virágbolti verzió a ludas..vagy vmi frissítésem. -
diegho
nagyúr
A villogó képet én is tapasztalom, de szerintem csak akkor, ha kilépek a játékból alt+tab-al. Ez szerintem driver hiba lesz. Mióta az előbb írtam játszottam végig. Nem volt sem fagyás, sem semmi. Játékokban láthatóan élesebb a képe, mint a 6870-nek. Nem rossz kártya ez. 1 bajom van vele, World of Tanks-ban 1fps-el sem gyorsabb, mint a 6870-es. Ez egy ilyen szuperül optimalizált játék... lehet én is elpasszolom majd, mert nekem csak WOT-hoz kell, de ott meg semmi plussz nincs
-
juve600
nagyúr
válasz
ricshard444 #39319 üzenetére
46 k az új
-
-
juve600
nagyúr
válasz
ricshard444 #39317 üzenetére
oké
de melyik az oc-s a kettő közül??
hol,mennyiért vetted íÍ??
thx -
-
Majkee84
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
diegho
nagyúr
Nos itt van a 270x gaming a gépben. 10 perc furmark után 69 fokig melegedik és 22% venti sebességre áll be. Hangja nincs. Az FSP raider elnyomja.
-
-
Majkee84
aktív tag
Sziasztok!
Tervezem a videokártyám lecserélését.
A kérdésem az lenne, hogy egy jól meghúzott 7850-es után egy tahiti le érezhetően gyorsabb lenne?
Egy kicsit bizonytalan vagyok, mert elég jól megy ez a kártya 1200 mhz 1.190 Volton plusz ráadásul hynx ramos is... -
Apollo_21
addikt
-
Cseneles
őstag
Hello!
Szerintetek egy 7870 menne Crossfireba egy R9 270X-el?Vagy valaki próbált már ilyesmit
Ha igen akkor kikapom öcsém gépéből, had lássam mit tud a 2db
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- E-roller topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Synology NAS
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest