Új hozzászólás Aktív témák
-
DEV_NULL
őstag
Ki melyik driver-re esküszik a "jó öreg" 7850-hez?
-
Frozzy
őstag
válasz
asvald #39995 üzenetére
most bf4-eztem 2 órát végig 44-46°c ment a kártya.. (1680*1050; ultra)
Windowsban netezve 35% venti és 28°c
(#39997) R3laX: ha a gigabyte hangos akkor én meg süket vagyok.. 60%-tól van kb hangja.. de játék közben is 50% körül mehet mert csak a gépház hűtők hangját hallom
-
Melyik a legajánlottabb 270x? 7870-nél nem ajánlottátok a gigát, 270x-nél sem?
-
asvald
senior tag
válasz
Frozzy #39982 üzenetére
Szép nagy kártya , első pillantásra tudtam, hogy Ő lesz a kiválasztott számomra is .
Esetleg tudnál majd hőfokokat mondani? Kíváncsi vagyok erre a három ventis megoldásra ,bár az AC extreme plus-om szépen dolgozott, akkor gondolom ez is, hiába ,hogy csak 2db heatpipe van a 270x-nek -
szumo
senior tag
válasz
PLackó16 #39992 üzenetére
Nézd meg, hogy melyik ágon van az átalakítós csatlakozó, lehet túlterheled az az ágat. Hatodik hetedik nyolcadik sor
-
PLackó16
csendes tag
Üdv!
Egy Gigabyte R9 270OC nem akar képet adni egy Chieftec CTG-450 mellett, GIGABYTE GA-B75M-D3H alaplapon. Az egyik 6 tűs tápellátás a tápból közvetlen csatlakozó adja, a másik tápot pedig egy [link] ilyen átalakítón át kapja.
A ventillátorok felpörögnek, de még a BOOT képernyő sem üti fel a fejét. Visszarakva egy régi HD4850-et nincs probléma.
A kártyát kipróbáltam egy másik gépben, CTG-600-as táppal, ott gond nélkül üzemelt.Lehetséges hogy szűk neki a 450-es chieftec miközben még nagyobb teljesitményt sem kellene produkálnia a kártyának? (gép inditás)
Köszi!
-
DokiBaxxi
őstag
válasz
Frozzy #39982 üzenetére
Ultrán egyébként még nem próbáltam. Nálam úgy fut, hogy első talán 4 beállítás Ultra, 2xMSAA, a többi meg High vagy Low/OFF, attól függően, hogy feleslegesnek tartom-e. Ilyen pl. Terrain Decoration meg quality az high, de mesh quality meg amitől nem lesz csúnyább se meg szebb se a játék az a legkisebben van
De valóban jó kártya, nagyon örülök nekije
-
szumo
senior tag
Jött szembe ma egy MSI R9 270X Twin Frozr.
Megemeltem, jó súlyban volt, és csodaszépen nézett ki.
Kérdeztem mennyiért jönne velem, azt mondta, hogy 60e legalább hagyjak ott.
Úgy döntöttem, nem hozom haza(#39989) Krakesz27: Afterburner?
-
Krakesz27
tag
Nekem a GPU tweak nem képes felpörgetni a videókártyán a ventiket? valaki tipp?
-
Frozzy
őstag
válasz
CoolBoy323 #39983 üzenetére
így van. proci miatt. jó ha 50% ki tudom hajtani a vga-t
-
válasz
CoolBoy323 #39983 üzenetére
Több mint valószínű, azért az athlon x4 640 és az fx6300 nem egy kategória. Plusz a bf4 egy retek ami zabálja a cpu-t
-
Asus R9 270x és Sapphire R9 270x között mik a különbségek? Azt tudom, hogy Sapphire csak két év gari, van más hátránya? Az új driverekkel akkor már nincs probléma a 270x-ekkel?
-
Facer
csendes tag
Hello,
A mai nappal csatlakoztam a növekvő R9 200-as családhoz, egy ASUS R9 270 OC-val
Eddigi tapasztalatok alapján kb. 2x olyan gyors mint az elődje egy Sapphire HD7770GHz Edt.
Kb. 15 fokkal melegebb terhelés alatt (unigine) mint az előd,de cserébe a teljesítmény dupla. A hangban 5-7 dB-el mértem többet az Asus esetében ami 27dB idle és kb 40 dB tehelés alatt. A ventik 40%-on pörögtek,stabilan tarva a 65°C-t terhelve.Szerintem nagyon jó kis kártya,ami bőven kiszolgálja a FHD-s igényeimet. Mindenkinek ajánlom,aki ebbe az ár/teljesítmény kategóriába tervez új VGA-t venni.
Üdv,
-
válasz
Steve198310 #39976 üzenetére
Elvileg nincs rajta BIOS kapcsoló.
"As with the Radeon HD 7800 series, a BIOS switch is missing."
-
Steve198310
őstag
kérdésem a következö a Sapphire r9 270x tulajoknak intézném
ezek is BIOS kapcsolóval készült darabok?
köszönöm a válaszokat.
igaz holnap kiderülne mert megjön a kártya de kiváncsi vagyok rá -
Habugi
addikt
Iponon nézegetem a 270x árlistát.., nem értem a szűrési lehetőségek között külön helyet kapott a "270x (curacao xt)" és a 270x, nem ugyan az a kettő??
Másik hogy a Sapphire kínál 4gb-os verziót, érdemes kiadni érte +10k hufot? -
-
Tarill
őstag
válasz
ricshard444 #39966 üzenetére
battlefieldeket fèlre tève, màs jàtèkoknàl jo dolog a crossfire nem? f1-ek pl, hitman, skyrim stbö
-
válasz
ricshard444 #39959 üzenetére
Kisimultak a dolgok, eszembe nem jutott volna, hogy a driver a rossz, 4 év alatt sosem volt ilyen gond CF-rel, hogy ilyen hulladék legyen valamelyik driverrel.Amatőr hibát vétek, hogy csak 13.11 verziókkal néztem eddig
A helyzet a következő:
13.11-gyel lesz mérve, mert a 7970 is azzal volt, de ott lesz a 13.9-s CF eredményt is Frametime-mal.
-
crogenrs
tag
melyik a legbikább 7870 amit ajánlotok?
pénz nem számít.
-
asvald
senior tag
Heló !
Lehet hülye kérdés , de mennyivel jobb egy gigabyte windforce r9 270x OC a gtx 480tól? Játékok sebességére lennék kíváncsi főképp (bf3-bf4 ), jöhet %-ban is az infó
Előre is köszi
-
-
Tarill
őstag
válasz
ricshard444 #39950 üzenetére
gùnyolódàsnak szàntad?
amùgy nem bf multizok
szimplàn 270x cf alà keresek ivy procit
-
kovsol
titán
válasz
ricshard444 #39953 üzenetére
Én ahogy olvastam több helyen is az AFR támogatás szépen szorul a háttérbe, és várhatóan egyre kevésbé fogják majd az új játékok támogatni a több kártyás rendszereket.
-
DokiBaxxi
őstag
Na közben megnéztem a VGA-CPU terhelést BF4 alatt, hát a VGA 85-97%-on jár, de többségében 95-90%, 32 fős mapon, ez 48 fősön gondolom olyan 85-90-re esik vissza, 64 fősre meg nem megyek, mert káosz és utálom
Mondjuk nem mindig dolgozik maxon a proci, olyan 90%-on pörög. Eddig jók a tapasztalataim a kártyával kapcsolatban
-
válasz
ricshard444 #39953 üzenetére
2x élsimítással majdnem elmúlik, de még úgy sem teljesen, a sávszél hiánya teljesen felemészti ezt a kártya párost
-
válasz
- = Zk = - #39912 üzenetére
BF4 Multira viszont nem ajánlom ezt a CF-t, most mérem/tolom és elrettentő én mondom.
Néha tök szépen megy, néha meg rángatós lesz a kép, de ez Load-tól Load-dig változik, egyszer van, egyszer nincs
3ból 2 Map olyan gáz, hogy nem játszanám így egyáltalán, Siege Map viszont fps értékre és folytonosságra (fps miatt) ég és föld 1200-s 7970-hez képest, ami persze nem vígasztal.
-
Dany007
veterán
válasz
DokiBaxxi #39951 üzenetére
És maga a játék milyen AA nélkül?
Igaz csak régebbi játékokkal játszok mostanában, de eléggé zavaró tud lenni AA nélkül. Mondjuk FC2 meg NFS-ek meg ilyesmi... Zavar mert fordulásnál bevilágítanak az élek. Konkrétan csak akkor látszik a rece ha állok egyhelyben, de mozgás közben meg olyan zavaróan furcsák az élek. AA-val meg tökéletes az egész. -
DokiBaxxi
őstag
Na tegnap megkaptam a Sapphire R9 270X Dual-X OC BF4 editionom
Eddig kb. 10 perc BF4-re volt időm, nem monitoroztam, annyit tudok mondani, hogy Ultra+2 beállítás High, 0AA-n egy szemnyi szaggatás sem volt.
Tapasztalataim, hogy csendes, jól végzi a dolgát, és bitang erős -
-
katt777
félisten
válasz
GeneraL_XTX #39944 üzenetére
Minden, grafikailag hardveresen igénytelen játékkal CPU limit lesz, de látod, mondtam, hogy jó az a proci. Én mondjuk kapásból teszek AA-t (is) mindenre, úgy még kevésbé kevés a CPU.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
ricshard444 #39942 üzenetére
Sajnos nem tudom, de valószínű, hogy max csak két szálat tud a WoT, vagy még annyit se.
Ezért is futhat rosszabbul, mint ahogy az i5 2500+7870 kombóval emlékeztem.
-
válasz
GeneraL_XTX #39937 üzenetére
Az csak procit eszik, abból is egy szálat, vagy már 2 szálon is tud futni?
Oda mindig erős proci kellett nem VGA. -
Dany007
veterán
válasz
GeneraL_XTX #39940 üzenetére
Ahm okés. Elég az. : )
Aztán küdj valami szintén erős játékot ahol látod is a kiirtást : ) -
Dany007
veterán
válasz
GeneraL_XTX #39937 üzenetére
No az igen jól hangzik.
Szvsz ne Wot alatt nézz gpu kihasználtságot. : ) Annak a gépigénye elég nulla még felturbózva is egy C3-hoz vagy BF4-hez képest. De ha a BF4 jól futott akkor szvsz nincs ott nagy gond. Azt lehet tudni milyen beállításokkal? High / ultra volt-e AA. -
juve600
nagyúr
na megjött az új kártya
msi r9270x gaming bf4 edition
kiváncsi leszek mit tud sniper elite v2 alatt.........
win 8.1,új beta driver,stb -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Frozzy #39935 üzenetére
THX megnézem.
Mindenki: na mentem ma egy hosszabb kört a BF4 multival, érzésre nagyon is jól futott az 5800K-val, minden nagyon folymatos volt, pedig volt robbanás meg minden szir-szar bőven, egyszer se lassult be még egy kicsit sem (pedig erre érzékeny vagyok).
WoT-oztam is, Afterburnerrel monitoroztam a GPU kihasználtságot, hát ott olyan 60-75-85% körül mozgott a kártya, de én ezt betudom annak hogy az a játék nemigen dolgoztatja meg a GPU-t még max grafikán se.
Ennek ellenére volt, amikor már 30 körülre esett vissza az fps, amit kicsit kínosnak érzek, de nagyrészt 40-50-60 körüli fps-ek voltak.
-
Tarill
őstag
hello! egy 270x crossfire-hez elèg lenne egy 3570k kissè meghùzva? vagy inkàbb egy 3770 non k? màs nem fèr bele... :/ csak ne legyen proci limit
-
Frozzy
őstag
válasz
GeneraL_XTX #39933 üzenetére
playclaw
-
katt777
félisten
válasz
Dany007 #39899 üzenetére
Amióta CF-öm volt, nem ajánlom senkinek. Pár támogatott játékban volt némi értrelme (de nem anyagilag) egy rakásban meg nem ért lényegében szart sem. Ha csak frankón támogatott játékokat tolsz, és megfelelően meg is hajtod őket akkor lehet értelme, de még akkor is ésszerűbb 1 erős kártya olcsóbban.
kovsol: Far Cry 3-at P4 HT650-en + HD4650 512MB DDR2-n toltam végig.
GeneraL_XTX: Rivatuner Statistic Servert megpróbálhatod önállóan futtatni, többféle módja van, ha saját adatokat nem ír ki, HwInfo segíthet.
-
gali777
őstag
válasz
GeneraL_XTX #39931 üzenetére
Mert 64 bites a BF4 és az afterburner nem támogatja. Vagy átállítod originben 32 bitesre, vagy mást használsz monitorozásra.
-
GeneraL_XTX
veterán
Hali!
Azt meg tudná valaki mondani, hogy az MSI AfterBurner OSD miért nem jelenik meg a BF4 esetén?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
ricshard444 #39921 üzenetére
Na ez érdekes,mert nekem vga limitem van míg a procim lóbálja a lábát,de a Sub Zero féle topickba átjöhetnél,ott rêszletezem az érthetetlen problémámat.
->[link]
-
válasz
ricshard444 #39910 üzenetére
Annyival kijavítanám magam, hogy túlságosan komoly élsimításokat alkalmaztam a 7970 mérésekor és ezt a 7870 páros nem bírja, kap a cikk egy reális beállításos oldalt néhány játékkal ami szétlaggolta magát, hogy azért lássátok mire képes ha nem állítok mindent maxra /ami megkérdőjelezhető dolog ennyi pénzért nyilván/
-
-
válasz
ricshard444 #39923 üzenetére
FSP Raider 750W 80+
a gépben amúgy nincs csak egy laptop vinyó
plusz proci
-
Több munka lesz a cikkel mint gondoltam, látom a 7870CF problémáját, így + munkát csinál nekem, de mivel jó munkát szeretnék kiadni, ezért külön figyelmet is fog kapni a 870CF.
Nem biztos, hogy így menni fog időre a dolog, de megpróbálom összehozni.Rolly: Az attól függ milyen típus.
-
3db R9 270-et elbír egy 750W-os táp?
-
válasz
ricshard444 #39920 üzenetére
Igen, tettem bele több 100 órát, tesztbe is akartam már, de a CPU limit miatt sajnos nem tehettem meg.
Mindig volt rajta RED Mod, lehet az kavart be.
-
-
Milka 78
nagyúr
válasz
kovsol #39917 üzenetére
Ez tény,de ezzel eggyüt kell élni.Pl a Skyrim hónapokig játszhatatlan volt cf-el.Bezzeg most mintha taknyon csúszna.Megjelenés után kb. 3-4 hónap mire kialakul normálisan a játék.Nagyobb gáz,hogy itt a 2 kari a gépben,de a mezei ETS2 persze cseszik támogatni a CF/SLI rendszereket,pedig elég izgin megfekteti a vga-t,húzott 7970 kell a teljes pompához,olyan jól sikerült össze rakni a játék motorját.
=HG= : No problem
ricshard444 : Mármint az ETS2 ben?
-
-
Cseneles
őstag
válasz
ricshard444 #39913 üzenetére
BF3-4,Crysis3,TombRaider,FarCry3,Metro ezekkel semmi gond nincs Crossfire esetében
Amivel találkoztam arra meg még az AMD nem írt allkalmazás profilt szóval nem csoda
egyenetlen Frame time....ehhez sok köze van a CPU-nak is igaz?Na de kíváncsian várom a tapasztalatodat grafikon formályában
-
válasz
- = Zk = - #39912 üzenetére
BF3 simán fut, még nem néztem meg a Frametime-t, de érzésre semmi probléma nem volt vele
Ha végeztem felkereslek.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
ricshard444 #39910 üzenetére
jaa, értem
engem a BF3 multi érdekel, semmi több
érdekes, mert monitort cseréltem, és nem látok mikorlaggot... de ez lehet az én fa..ságom. passz(#39913) ricshard444
akkor nyugodt vagyok. egyelőrea vga miatt meg keress majd fel pls. elég egy kb árazás is
-
válasz
- = Zk = - #39909 üzenetére
Microlaggokat, egyenetlen Frametime-t többek között, nem tudom a szoftveres mérés ezt mennyire mutatja majd ki, de remélem látni fogtok belőle valamit.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
ricshard444 #39906 üzenetére
Fél évig 1 kártyával toltam, most ismét 2 és már látom miről beszélnek az emberek,
akkor most mit is látsz?... én már összezavarodtam
-
skzichris
csendes tag
Sziasztok!
AMD FX-6300
ASUS M5A97 EVO R2.0
Corsair Vengeance Low Profile 1600MHz 8GB Kit2
SAMSUNG HD250HJ
Samsung Series 840 120GB
Corsair CX430Adott ez a konfig, a kérdésem az lenne hogy ez a 430W-os táp elbírná-e az R9 270X kártyát?
-
Cseneles
őstag
válasz
ricshard444 #39906 üzenetére
4xMSAA ig úgy értem elég a 256bit kb, tapasztalatom szerint az felett omlik össze a Crossfire 7870 esetében drasztikus FPS vissza esést mértem szinte minden Gameben FarCry3 pl 8xMSSA-val is vaj sima
Én azért várnék a Mantle megjelenésére az ott fog segíteni pl ahol most BF3 multinál is panaszkodtok
sokkal stabilabb Fps képet ad majd a támogatott játékokban, nem lesznek nagyobb akciódúsabb jelenetekben Fps esések
Ezt azért fejcsd ki,h érted miről beszélnek?
-
válasz
Cseneles #39904 üzenetére
Az akadásoknak nincs köze a 256 bit-hez, akkor egy kártyával is jelen lenne, csak alacsonyabb fps mellett.
Fél évig 1 kártyával toltam, most ismét 2 és már látom miről beszélnek az emberek, csak eddig évekig SLI és CF rendszerem volt és azt szoktam meg, ezért nem láttam.
Grid 2 alatt pl vajsima, de sok helyen... -
Dany007
veterán
válasz
kovsol #39902 üzenetére
Érdekes. Tényleg ki kell próbálni. Mert a tesztek azért nem hoznak ilyen szörnyű képet.
Ps4-en én is gondolkodtam. A probléma, hogy ott is ugyanúgy lenne input lag-em a Tv-n, mint most PC-ről. Így kb ugyanott lennék. =/ 130ms valós késleltetés azért csöppet sok.
Ezért fogok külön 24-es monitort venni dVGA-t vezetékes bill-t és egeret meg sok hosszabbító kábelt. : ) Mikor ezt mind összeadtam árban, akkor gondoltam rá, hogy ennyiből PS4-et is vehetnék. Milyen állat lenne stb... Aztán rájöttem hogy azt is csak a meglévő TV-re tudnám kötni... Ahol a jelenlegi probléma is az input lag nem szűnne meg. -
Cseneles
őstag
Az apró akadások is max azért lehetnek mivel a memória vezérlő 256bit és a 7870-nek nem túl gyors a ram sebessége így ha rátolod a maximum szűréseket akkor megfekheti a gyomrát
én 4xMSAA val mindent simán gördülékenynek és folyamatosnak éreztem, hétköznapi sima Gamelésre ideális Full HD-ra
Most tekintsünk el a BF3 illetve 4 Multitól
A tobbi játékban meg hozza egy agyon tuningolt HD7970 vagy egy alap GTX780 szintjét
Én azért az efektív magasabb memória órajel miatt kiváncsi lennék egy R9 270X Crossfire megoldásra
-
kovsol
titán
válasz
Dany007 #39899 üzenetére
FC3 konkrétan a játszhatatlanság szintjén volt számomra. Az a játék AMD kártyával már egy kártyás rendszer esetén is zavaró sok embernek, akkor képzeld el milyen két kártyával.
Én most veszek egy PS4 -t, meg nagyon sokat játszok Xbox360-on, szóval nekem PC az nem kizárólagos platform. [link] Most ezek vannak terítéken.
PC-n RTS, MMO, kártya játékok mennek főleg, meg barátokkal szoktam még néha multizni azt ennyi. -
Dany007
veterán
válasz
Cseneles #39900 üzenetére
Áh nekem szórakozásnak drága.
Teljesítményben meg nem éri meg. Majd ha minden játéknál pontosan 200%-os teljesítményt lehet elérni 2db kártyával akkor talán. De fogyasztásban akkor sem. Összárból inkább vennék használtan valami nagyobb teljesítményűt és akkor nem kell várni driverre és garantáltan meglesz a teljesítmény mindenhol. Persze tisztelet a kivételnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HTPC (házimozi PC) topik
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Okos Otthon / Smart Home
- Fujifilm X
- Építő/felújító topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest