- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Raspberry Pi
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Szerintem most jópár évig menni fog így.
Én a zsírozás után még kb. egy évig használtam, és még nyomát se mutatta, hogy kellene-e újra. Az új tulaj sem panaszkodott még. Én csak azt nem értem, gyárilag miért nem tudják rendesen megkenni, hogy ne fingjon meg 2-3 év használat után... És még csak nem is 0-24-ben ment a kari, szigorúan napi max 5-12 órát, annak is mondjuk a negyede lehetett, amikor tekert is a VGA.
De az új karik se jobbak, van egy PowerColor 7950-em, kétventis speckóhűtős, azt is viszem jövőhéten garizni, fél évig bírta rajta a venti, és már csapágyas, ráadásul bonthatatlan a ventije....
-
HSM
félisten
Örömmel hallom.
Akkor megérte a beavatkozás. Ha itt lejjebb tekered, alul van még két hőfok, azokat monitorozd még játék közben.
Azok a mütyürök, amik a fehér vackok alatt vannak, hogy azok is jól érintkeznek-e a hűtéssel.
Ha azok se melegednek ~80 fok fölé, akkor minden süti.
-
HSM
félisten
Itt a képen látsz a hűtő alján két rózsaszín csíkot [link], és egy hosszabb, meg egy kis pici fehér taknyot az alján. Azokra vigyázni kell, azok hővezető párnák, ha anélkül rakod össze, akkor hamar kinyúlna tőle.
A kondin nem tudom, mi lehetett így, de nem emlékszem, hogy nekem bárhol lett volna ilyen, bár egy képpel jobban képben lehetnénk.
El kell távolítani óvatosan a régi pasztát, valami megfelelő enyhe oldószer ajánlott, "tiszta" alkohol, izopropil alkohol, esetleg foltbenzin, ami nem tesz kárt a GPU-ban, és közben vigyázni a GPU körül lévő picike alkatrészekre.
Új pasztából nem szabad túl sokat se túl keveset se. Én keresztben szoktam két nem túl vastag vonalat húzni rá az átlók mentén a pasztából.
-
HSM
félisten
Szerszámkészletnek nálam nem lett semmi baja, viszont 1 csavar teljesen KO lett a hűtőmben, a vége felé mielőtt eltört már azon gondolkoztam, hogy már indulok a fúróért...
Mondjuk tökéletesen funkcionált az eset után is, nem hiányzott az az egy csavar. Ilyen szempontból rém vacak konstrukció ez a gyári hűtő, nem lett volna nehéz megoldani, hogy ne kelljen szétbontani az egészet egy ventilátor megkenéséhez... Pláne belerakni ilyen nehezen bontható csavarokat, nem is értem ez hogy sikerült...
-
F e Z o
veterán
-
HSM
félisten
Javaslom itt csemegézni, ha refi hűtőd van (hűzból kifújós): [link]
Lehet, írtam még okosságokat (biztos), ha gondolod, keresgélj még a hozzászólásaim között 2012 december környékén ez volt a téma, de a lényeg úgy látom, ezekben már benne van.
Ha siklócsapágyas, akkor kis zsírral új életre lehet kelteni. -
-
CptMisi
őstag
biosból emelsz az órajelen, ha kevés a fesz, akkor nem biztos, hogy bebootol, vagy ha igen, akkor ráereszted a prime95öt, és kiderül, hogy stabil -e a cucc.
LW: alapórajelek....valljuk meg őszintén, azért az a +1MHz gpu tuning és a +200MHz vram nem valami super overclock...de a hűtésével otthon még sokkal többet el lehet érni
itt írnak mindkettőről
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Külpolitika
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Gyúrósok ide!
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- GAINWARD GeForce RTX 5070 Python III 12G - 36 hó garancia
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- Asus TUF RTX 4090 24GB GDDR6X OC Gaming Videokártya! BeszámítOK!
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN Z1 Plus Corsair 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest