- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
Én is ilyen óvatosan gondolom, de így alapfeszen (0,95 / 1,065 / 1.175v) csak 950-970MHz-t tudtam elérni a GPU-nál és 1,2V-nál alig ment feljebb 1000-1020 Mhz-ra az MSI 5870-em.
Persze ez GPU-nként változik, de az eredményeket nézve úgy láttam, hogy 1000Mhz felett már mindenkinek erősen feszelnie kellett.
Viszont ahogy írtam a RAM nagyon megy, nem is értem miként lehet hogy ezzel a tipussal még 1400-on is elindul, és 1350-1360-en stabil.
Persze itt jön a hűtés fontossága, mert ha egy feszelt GPU 1Ghz-n 10perc alatt felmelegíti az egész PCB-t és magával húzza a RAM-ot, akkor már nem ilyen jó a helyzet.Kérdés, hogy egy ilyen erős VGA-t a hobbyn túl minek tuningolni?, mert fps-ben majdnem mindegy, hogy 75 vagy 82 az eredmény.
Az 5850 tulajoknál viszont érthető, hiszen tényleg egy 5870 szintű kártyát kapnak.Valószinűleg tévedtem múltkor a léghűtés korlátjával, mert ugyan az 5850-en a ref hűtő kisebb, igy azonos frekin melegebbnek kéne lennie, de azt kifelejtettem, hogy kevesebb rajta az aktív alkatrész és az alapfesz is alacsonyabb lehet. Talán ezért (is) lehet az 5870-el azonos frekin járatni a kisebb hűtővel.
-
fsb1000
nagyúr
Én is tapasztaltam, szűz win7-tel, csak a After volt rajta meg a furmark.
Teszteltem egy nem is túl nagy tuningot és kb 5 perc után egyszercsak 100%-ra váltott a venti.
Ezt vettem észre, mert süvöltött az addigi csend után.
Aztán látva a feszt azonnal lekapcsoltam a furmarkot és reseteltem a gépet.
Azóta semmi gond....Másokkal ellentétben úgy gondolom, hogy extrém túlfeszelés kinyirhatja a VGA-t, sosincs 100%-os védelem.
-
ffodi
veterán
De mondjuk az is gázos, ha netezés közben csinál ilyet, mert mitől melegedhetne túl, ha a powerplay visszaveszi 157/300-ra?
Szerk.:
gabee1987
Ha felraktad az asus smart doctort, akkor gyorsan szedd le, mert nekem akkor is csinált ilyet, amikor az fennt volt, és csak úgy gondolt egyet és 1,5V-on járatta, és akkor bizony 90fok felett volt idleben.
-
LEON-T
aktív tag
Tody. Valaki pedig megcsinalta amire vagysz
-
ffodi
veterán
Hát ha csak +0,05V kell neki, akkor az sima ügy szeritem.
Most tesztelgettem kicsit az MSI-féle szőrös "fánkkal", és az alap beállításokat 1,07V-on tudja(1,16V az alap), 30percig futtattam a tesztet.
Alapfeszen ~960MHz-et tud. A nagyon magas órajelhez meg kellene valami fasza hűtés.
-
ffodi
veterán
Ilyenkor sajnálom, hogy nincs vízhűtésem, főleg ilyen hatékony. Gyári hűtőm van rajt az 5870-emen, és azért AUTO szabályzáson terhelve 75 fok körül van 850/1200 1,1V-al. Elég sok nem mondom. Kicsit én is tesztelgettem mostanában.
Ugye 1,16V az alapfesz. 1,10V-al viszi simán a 900-at a gpu auto vintiszabályzáson.
Az 1000/1350-hez kell már 1,27V, és így hamar felmelegszik 80fok fölé.
Ha hideg van a szobában, akkor 1070/1365-ön is lemegy a 3dmark vantage, de itt is nagyon meleg már a helyzet. Ha nekem is ilyen fasza vízhűtésem lenne mint neked, és nem menne 40fok fölé terhelten, akkor valószínűsítem, hogy menne nekem is 1100-on stabilan mondjuk 1,3V környékén.
De mondjuk tény, hogy a BFBC2-t is alapon toltam végig, maxon 12xAA/16xAF mellett, és átlag 60fps volt, szóval nem kell ide még ekkora tuning. Éppen ezért ezt tesztelem most ki, hogy alapórajeleket, mekkora fesszel bír, valószínűsítem, hogy 1,1V sem kell neki(5870).
-
LEON-T
aktív tag
Igen, mondjuk szereti a viz jotekony hatasat
Nekem sem volt gond jatekokba kisebb feszen, csak epp OCCT ben meg hibazot 15 perc utan
Igyhat a bekesseg kedveert kihoztam stabilra occt be
Meg aztan nincs vizhutesem.
RBe be van gpu register a clock settingnel.. Nezd meg ezt. Asszem kep is van, bar nem jon be nalam vmi miatt
Modjuk lehet ez pont 5870 hez van irva. Ha jol emlexem ugy van h a 0x17 a 5850 hez van mint 3d fesz a 0x15 pedig a 5870 hez. de ez nem tuti
-
ffodi
veterán
Én arra gyanakszom, hogy az idle frekvenciák (157/300) túl alacsonyak ahhoz, hogy meghajtsák a két monitort nagy felbontásban. Próbáld meg beállytani, hogy ne vagye le az értékeket mondjuk 500/1000 alá, hátha úgy jó lesz. ÉS én még a helyedben megpróbálnék egy 8.70RC2-es drivert.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Alaplapi BIOS resetet csináltál? Nekem egyszer csinált olyat a gépem hogy leesett az FPS minden játékban 7-8 FPS-re. BIOS setup defaults után jó lett.
De én is a kábelre gyanakszom. Próbálj esetleg másik kábelt. Nem írtad hogy DVI vagy RGB-n vannak rákötve. Bár gondolom DVI. Akkor kéne HDMI-t is próbálni.
-
SimonYana
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thinkpad P16s notebookot vennék
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged