Új hozzászólás Aktív témák
-
Sz.Miki
őstag
válasz
kasa85 #16697 üzenetére
Köszönöm a tippeket
Amúgy szedtem már le hűtőt kártyáról, és tudom milyen olcsó silány minőségű pasztákat használnak, kb 1 hónap után beköt..... én nem háztartási sebbenzinnel szoktam leszedni a pasztát, sokkal jobban oldja, körömlakklemosót még nem is próbáltamAmikor a laptopom prociját újrapasztáztam ég és föld, pedig az egy DELL , ott is beton kemény volt a paszta, mióta megkentem mx2-vel a hűtő sokkal később indul el, sőtt, nem is pörög soha 100-on mint régen.
-
kasa85
őstag
válasz
kasa85 #16696 üzenetére
Előtte körömlak lemosóval szed le a felesleget utána rakd majd rá az ujj pasztát mert a gyári ami rajta van az egy fostalicska mivel közel sem olyan jó a hővezetése mint az MX-2 nek.Még azoknak is jól jön aki a gyári hűtőt használja mivel tud hozni akár -10c fokot is.Ne csodálkozz ha szeded szét a karit nehezen fog engedni,mert ha szét kapod a hűtést tapadni fog mint az atom köszönhető a gipsz szerű gyári kotyvaléknak.
-
kasa85
őstag
válasz
kasa85 #16691 üzenetére
Persze előtte nézd meg,hogy a csavaroknál nincsen e be kenve valami spéci lakkal mert azzal szokták ki szűrni,hogyha szét szeded a kártyát.Ha be van azt is meglehet oldani.Veszel egy olyan színű makettekhez való festéket,vagy körömlakkot aztán egy pöttyöt teszel a csavar végére ahol volt az a festék.Ha meg a csavarokat ragasztással csinálták akkor érezni fogod,és mielőtt vissza küldenéd egy kis technokolal kend be a csavart,és meg is vagyunk.Ha nem él ezekkel a lehetőségekkel akkor mindenféleképpen küld vissza mert 2hetet vesz igénybe a garancia,és nem 1percet ez alatt ki be kapcsolgatásnál teszteknél elő kell hogy jöjjön!
-
AtHoS
nagyúr
-
HSM
félisten
válasz
kasa85 #16671 üzenetére
Szűrést, milyen szűrést, nem vágom?
Hol lehet bekapcsolni, vagy ki?
Én egyenesben sehol nem tapasztaltam lagot. Ja, és nálam is 1.06-al ment a teszt, mikor az EFLC-t felraktam így: [link] Valamiért felraktam erre is az 1.06-ot, aztán már nem akartam tökölni az 1.02 visszarakásával....
Nem csodálkozom, hogy jobb volt, csak így nincs viszonyítási alapom.
3500 volt a vége stabilra a Q6600-amnak, csak akkor már zajos hűtés kellet, meg +50W áram, ezért inkább békés 3000-3200-on ment. Az I7 3800-at tudott közel ugyanakkora hőtermelés és áramfelvétel mellett, mint a Q6600 3200 körül. Amúgy hirtelen annyi jut eszembe, hogy a Q6600-am 1,28V-ot kért 3400-hoz, ami azért nem rossz eredmény, és kb. 120W-ot fogyasztott így teljes terhelésen, és egy Hyper 212 egy 1600-on pörgő Coolin SWIF-el meghűtötte.
Amúgy ez a kihajtás érdekes téma, mert azért egy 5970-el bőven előfordulhat procilimit, amikor a minimum FPS-ed a procid miatt alacsonyabb... De ilyen szvsz I7-nél is előfordulna, csak kevesebb... Ezt ki kellene tesztelni.
Azért azt ne feledjük el, hogy a GTA4 az utóbbi idők egyik leginkább processzorigényes játéka lett. (Ez sajnos részben a "korszerűtlen" DX9-es motor öröksége is.)
-
HSM
félisten
válasz
kasa85 #16669 üzenetére
Hűh, hát sajnos erre nem nagyon fogok tudni válaszolni, hogy I7 vagy C2Q....
Mikor váltottam, azonos órajelen nem hasonlítottam össze őket, a Q6600-am max 3200-on ment nálam napi használatban, azt félkézzel leverte az I7 3800-on, még 4890-el is...
Csináltam gyorsan egy kis képet, nálam hogyan megy: [link] Volt itt minden, autópályán mászkálás, a vasút alatt mászkálás, egy-két fingatós hely a hummerrel az első városból.Nem vészes amúgy, de ténylegesen jelen van nálam is egy minimális sebességesés kanyarokban, bár a magyarázat is egyszerű rá, ha kanyarodsz, akkor hirtelen benézel egy új utcába, új autók, emberek, modellek, amiket hirtelen elő kell szedni a memóriából, a régi utcát meg takarítani... Bár nálam ez nem üti meg ebben a beállításban a zavaró szintet.
Amúgy az összes elkészült képkocka (15xxx) közül 1,6% volt az, ami nem készült el 40ms alatt, azaz legalább 25FPS-el (lila vonal a képen), 0,4% volt, ami több, mint 66ms-ig készült (amikor egy pillanatra 15FPS alá esik). Tehát számokban kifejezve sem vészes a jelenség. Szerintem érdemes lenne neked is tenni egy próbát, nálad mit alkot, akár kikapcsolt második GPU-val.... (FRAPS frametime benchmark, majd voodoo98 ügyes kis programja, vagy excel import és diagram, meg számolgatás)
Ja, és a beállítások: mindent sima high-ra tettem, VD,DD=85, Aniso 8X, 1680*1050.
Nálad amúgy még a 3D órajelek fixálása is megérhet egy próbát az 5970-el. (legegyszerűbben Afterburner, unofficialOC mode, és akár 1Mhz tuning is fixálja.) -
HSM
félisten
válasz
kasa85 #16631 üzenetére
Előre is bocsi srácok, utolsó OFF, ha már az 58xx-as széria kapcsán előjött a GTA4 esete, akit nem érdekel, ne olvassa el.
Arra gondoltam azzal a mondattal, hogy optimalizálni csak úgy lehet, ha tudod, mire optimalizálsz. Például a GTA4-et lehetett volna úgy optimizálni, hogy a medium beállításokat átnevezed High-ra, a Very High-t meg kiszeded, mert úgyse lesz jó 2 éven belül semmire, a csúszkákat meg lemaxolod 50-nél. És akkor senki nem fikázná, hogy semmilyen gépen nem fut rendesen. De egyébkén tudni érdemes, hogy van a játékban egy ilyesfajta korlát, amit minden új játékos kapásból felold, ez pedig a "-norestrictions -nomemrestrict", ha jól emlékszem a kapcsolók neveire, ami annyit csinál, hogy elméletileg esélytelen beállításokat engedélyezi, pl. hogy 1500MB videóanyagot akarj belepasszírozni az 1024-es karidba....
Az való igaz, hogy 2 éves a játék lassan, és akkor még nyoma sem volt 5970-nek, erre csak azt tudom mondani, hogy ténylegesen nem lehetett optimalizálni még nem létező hardwerre, hanem bennehagytak olyan beállításokat, amik majd valamikor jók lehetnek, ha megjelenik kellően erős vas alájuk. Ezek szerint ez nem valósult meg az 5970-el. Nem kell ide a NASA gépe azért a maxhoz, mert egy 2GB-os 5850-en már maxon menne erős procival...
Márpedig grafikus munkaállomásokban már nagyon rég vannak erős, több GB memóriás karik....
A COD legújabb részét nem vágom, így nem tudok róla írni sem. Viszont alapvetően nem azt akartam mondani, hogy nincsenek fos, igénytelen portok (mert sajnos szép számmal vannak) hanem azt, hogy a GTA4 pont hogy a másik szélsőség, amikor nagyon igényes, PC-hez minden szempontból igazított a port.....
(#16632) kasa85: Szánj rá 5 percet és nézd meg ezt a videót: [link]
Figyelj a renderelési minőségre, a modellek részletességére, a látótávolságra, a különböző effektekre, a jelenetekben lévő "népsűrűségre", a távoli objektumok minőségére. Szerintem rá fogsz jönni, miért fut mégis jól Xbox-on, mert arra optimalizálták az Xbox verziót, ügyesen trükköztek, hogy ne legyen nagyon feltűnő a minőségbutítás.
Ellenben PC-re beleadtak mindent, amit a játékuk tudott, és reális gépigénnyel megvalósíthatónak tűnt. Ha lehúzod a grafikát a játékban medium-low-ra, kis látótávval, ami még mindig sokkal jobb képminőség, mint az Xbox-on, máris bőven 60FPS felett kapnál....
Amit írsz, hogy a felét sem használja ki... Ez a rákfenéje a többgpu-s megoldásoknak. Valamint sok játék elbukik azon, hogy hiába kezel vagy használ több processzormagot, sőt, ki se maxolja, mégis könnyen előfordulhat, hogy a 4 magos procidon látsz 60%-os terhelést, mégis procilimites leszel, mert a kritikus programszál kimaxolta a saját CPU-ját, és ez visszafogja a többi magot. (A többi processzor ideje nagy részében a kritkus folyamat eredményeire vár a továbbszámításhoz.)
Ez az a pont, ahol elméletileg elég sokat lehet amúgy optimalizálni.(#16635) kasa85:Nem rosszak a 775-ös quadok, sőt, de az I7 nemcsak tömörítésnél erősebb, hanem CPU-limitesebb beállításoknál játékokban is.
(#16637) kasa85: A GTA4-et nem csak 2 évre tervezték... Amúgy az 1.02-es patch-el, ami 2 éves, simán lehet már egy 5870-el is maxon tolni, ha van rajta 2GB VRAM, és erős procid hozzá. Az 1.06-os patch kicsit feljebb engedte húzni a beállításokat, de az nem is 2 éve jelent meg...
A bugokra nem tudok mit mondani, én összesen 2-vel találkoztam, az egyiknél egy adott utcában mindig "eltűntem" a ködben 1-2 pilanatra, a másik, meg hogy NV-n néhány alt+tab után hibaüzit kaptam. Szerintem egyik sem túl komoly hiba....(#16638) cyberkind: A Codemasters-t kár ebbe belekeverni, semmi hasonló stílusú játékuk nincs, mint a GTA. Zártpályás autóversenyt szvsz ők is tudtak volna írni, legalább olyan szépet, de ők kicsit más műfajt alkottak.
-
Sz.Miki
őstag
válasz
kasa85 #16663 üzenetére
OK, megpróbálom, egyébként vannak bizonyos fordulatok ahol picit traktor hangja van és az állandó, csak az nem hangos, de kihallatszik. Ja még valami, neked is vonyít a kártya mindenféle frekvencián mikor pl egy 3DMarkban tesztek között töltés van, vagy bizonyos játékok menüjében? Az sem egészséges hang, és változó frekvenciájú cicergés.
-
Sz.Miki
őstag
válasz
kasa85 #16661 üzenetére
Nem a süvítő hangra gondolok, olyat random nekem is szokott bekapcsolásoknál csinálni,olyankor felpörgeti a ventit 100%-ra majd leáll érdekes, hogy nem mindig, de ez más. Nem is zörgésnek nevezném, hanem inkább ilyen bőgő hangnak,viszonylag magasról indul, egyre mélyebb lesz majd szépen elkezd elvékonyodni, mondom 10-15 másodperc, már fogtam a kártyát szépen be is rázza, csak az a szívás vele, hogy van, hogy nem produkálja minden reggel.
-
cyberkind
félisten
válasz
kasa85 #16637 üzenetére
Én azért költök ennyit a gépre, mert szeretnék a maximális grafikán játszani, de ez nem olyan mint most a Metro2033 hogy nv-re van írva, és jobban megfogja az Ati-t, ez szimplán szarul van PC-re leprogramozva, és adhatnak ki bármilyen patch-et, nem segít, ezt a játékot ott cseszték el, hogy nem multi platform-ként adták ki, hanem csak konzol-ra !
Emlékszem mikor 2008 nyár vége felé olvasom hogy GTA 4 PC-re, mondom f@sz@, csak az volt a bibi, hogy ezt kevesebb mint 4 hónap alatt hozták össze, és a jó munkához idő kell, na az nem volt, mert hajtottak a pénzre !
Példát vehettek volna a CodeMasters-től, szép játékok, átlagos gépigény, jól optimalizált játékok, ennyi lett volna a nagy titok ! -
kasa85
őstag
válasz
kasa85 #16631 üzenetére
Persze ezeket amiket fel soroltam itt nem arra értem,hogy szar minden ami a konzolról érkezik,de azt nem vágom ha adnak némi pluszot hozzá és a konzolban ha jól tudom egy gagyi HD3xxx széria van 512mb vrammal,hogy lehet az hogy így előremenve 2-3évet is ne érjük el az a kellemes 60fps es határ az adott játékkal a megadott max részletességgel
Amúgy a Star Wars legújabb játékát is ide sorolhatnánk mert még a 30fps es limit határt is benne hagyták,és baromian idegesítő mikor szaggat és közben nézem a kártyám terhelését és a felét sem használja ki az adott teljesítménynek.
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
kasa85 #16620 üzenetére
Néha nekem is olyan érzésem van gépfejlesztés után, hogy akármennyit rákölthetnék a gépemre, akkor se tudnák egykét programban jelentős sebesség többletet elérni.
Ami engem igazán kiakasztott az a CrySis... Nem vagyok annyira tehetős sajnos, így mértékkel fejlesztek... de hát azért, annyira tud zavarni hogy min. fpsekben komolyabb pályákon egyszerűen nincs különbség...
Bár az is lehet hogy nekem, nekünk van picit komolyabb elvárásaink a játékokkal kapcsolatban... de hát ha már az ember ennyi pénz öl egy számítógépbe...elvárja hogy csillogjon villogjon mindenhol -
Dj Dekko!
őstag
válasz
kasa85 #16613 üzenetére
Nem sok olyan játék van amiben a processzor a tényleges mérvadó elem...
Vagyis asztali *pécékben a videó kártya a döntő momentum.
Hiszen én is 3-4 éves processzorral hajtom az 5850 OC... és azértbüszke is vagyok rá... hogy találok olyan játékot ahol kiröhögöm a ps3... xboxos társait...
-
-
HSM
félisten
válasz
kasa85 #15818 üzenetére
Sokszor ki lett már tárgyalva, hogy a problémát az okozza, hogyha kettő olyan progi fut, ami monitorozza (igen, monitorozza, semmi többet!!!) a tápfeszét a karinak. Tökmindegy, melyik 2 program, bármelyik össze tud akadni, a kari I2C interfészének működéséből adódik a dolog, amin keresztül ez az adat elérhető.
-
Cybertrone
veterán
válasz
kasa85 #15621 üzenetére
Hmmm a VRM hőfokok nekem is nyladossák a 90 fokot hosszú, strapás tesztnél, tekintve hogy az 5970-en 2* annyi vrm adja a kraftot lehet hogy normális, bár ha megnézzük hogy majdcsak ugyan az a gyári hűtés mint az enyémnek, és 2 gpu-t kell lehűteni szerintem elviselhető, game alatt szerintem meg sem közelíti, és ugye többet gamelünk mint tesztelünk!
Obamababa:
Tisztelettel mondom hogy a kis Atit, és ezt talán az NV topikban is elismerik( nem biztos) A GTS-nek lebecsülés nélkül is sovány a teljesítménye az 5770 leveri főleg a vapor, ott még van tartalék a hűtőben is és a kariban is!
-
Cybertrone
veterán
válasz
kasa85 #15615 üzenetére
Nekem semmi gopndom a hőfokokkal 25 % az csak 2Dben van
! csináltam ventiprofilt afterburnerben 40fok felett 40%-ra kapcsol a kicsike, és 50foknál 50%-ra és igy tovább 65 foknál sosem volt melegebb, furmark alatt is megállt 70 alatt, és a venti olyan 68%-on kerreghetett!Ezt tanácsoltam az problémás illetőnek is
Jonner:
Szia nekem ez a verzióm van, és kérlek 10.6-os catalystel 157/300MHZ az órajele, tehát a powerplay szerinti!Bár néha Hd-s film nézése közben felmegy 400/600-ra is de utánna visszaesik!
Ha meghúzom akkor az alap 400/600 lessz az alá nem esik!
-
-
mandju
senior tag
válasz
kasa85 #15254 üzenetére
Hát sajna mindent megpróbáltam, de nem működik. teljes driversöprés után 10.3 az sem jó...
lehet tényleg egy win újrahúzás hiányzik neki...
utóljára 4870em volt atitól, aztán másfél évig volt nvidia kártyám, minden gond nélkül.. gtx260, gtx285... hiányzott ez nekem? driver szinten még mindig nincsenek toppon úgy érzem...
-
Razermazer
őstag
válasz
kasa85 #14654 üzenetére
Hát kasa szerintem nem kell ekkora költségbe verned magad physx téren, elég oda egy gyengébb kártya is hibrid physx topikba tuti ajánlanak. De úgy tudom hogy a gts 220 vagy valami ilyesmi bőven megteszi. Lényeg a dobozán rajta legyen hogy tudja a physx-et. De itt visszakeresve találsz is választ rá a topikba, komplett logout leírást is hogyan kell telepíteni, ffodi kolléga jóvoltából.
Hajrá -
Daffni2
addikt
válasz
kasa85 #13919 üzenetére
Feszültséget nem biztos, hogy tudsz vele állítani a Te kártyád esetében.
Van a Gigának egy programja OC Guru, hivatalosan csak a GV-R587SO-1GD-t támogatja, de az én kártyámnál is működik, feszt is lehet tolni.VGA Tools –OC Guru
Fesz emelésel nem félsz a Gari elvesztésétől?
-
Daffni2
addikt
válasz
kasa85 #13917 üzenetére
Értelek, de szerintem nincs túlbonyolítva.
A CCC-ben beállítom a tuning órajelet és mentem egy profilba.
Mikor tuningos kell akkor egy katt és úgy megy. Ha már nem kell még egy katt és alapórajellel megy.Én úgy emlékszem, a régebbi driverekkel sem vette vissza a mem órajelet, de lehet,hogy tévedek.
-
Daffni2
addikt
válasz
kasa85 #13910 üzenetére
Amit leírtál teljesen világos volt számomra eddig is.
Viszont filmnézés, netezés alatt nem használ tuningot az ember, egy kattintás és gyári beállítással megy a kártya,157/300 MHzHa meg játszani akarok szintén egy katt, és a tuning órajelet alkalmazom.
Már ha egyáltalán igényli a játék.
Nem nagyon van per pillanat olyan játék aminek kevés lenne egy 5850-es VGA 765/1000 MHz
órajelekkel. -
Daffni2
addikt
válasz
kasa85 #13908 üzenetére
Nem értem ezt az egész mizériát,világosítson fel valaki végre, miért is baj az ha a húzott VGA
nem veszi vissza "normálisan" az órajeleket?Emelt órajellel nem csak akkor használja az ember fia a kártyát amikor játszik, vagy tesztprogramot futtat?
Egy kattintás, profilból visszaállítani a normál órajelet, és akkor működik a powerplay.
Újabb egy kattintás a tuning profil indítása, ha megint kell az emelt órajel.Vagy rosszul gondolom?
-
Robi BALBOA
őstag
-
LEON-T
aktív tag
válasz
kasa85 #13865 üzenetére
jezus milyen feszkokrol beszelsz. en 1.35 fole biztos nem mennek
En a helyedbe nagyon nem ezen hasznalnam
Egyebkent nagyon emlegetted a VID-et
NA most nekem 1.2875 ami szntem nem mondhato alacsonynak megis szntem jol megy a cucc.
Bevallom nem tudom hol van az llc a gigabytnal de tuti ha kirpobalod nee 1.4 nelomg
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
kasa85 #13817 üzenetére
Lapot cseréljél(kérjél kölcsön tesztelésre) az lenne a legfontosabb és azt is próbáld ki a te ramoddal és kölcsön rammal, ja és új op rendszerrel próbád mindezt.
Nekem azért sokat hozott, hogy lecseréltem a 800-as corsair ramjaimat 1100-as G.Skill-re amik simán mennek 1200-at 2v körül.
Amúgy én sem költök már erre nagyon semmit, majd én is egy 6 vagy 8 magos konfigba fektetek be legközelebb, de egy biztos G.Skill ramokat veszek az új konfigba majd az tuti!Még én sem toltam végig a S.T.A.L.K.E.R. Call of Pripyat a sok tanulás miatt, de most bepótolom!
A Clear Sky tényleg egy bug halmaz volt, de ez eddig jónak tűnik. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
kasa85 #13793 üzenetére
Hát ha egy új op rendszer sem segít akkor én megnézném a cuccot egy másik lappal meg másik rammal, amúgy egy komolyabb ram (1066-1100-as nem ártana a q9550-es procid mellé) amit tudnál 1100-1200-on hajtani cl5-ben.
Hát igen a game nem lett sokkal komolyabb attól, hogy dx11-es, de viszont gyorsabb és stabilabb lett mint a Clear Sky.
-
CptMisi
őstag
válasz
kasa85 #13799 üzenetére
Nekem Stalker Clear sky megjelenés után volt, a bug-bug hátán korszakban, hogy 3óráig nem mentettem, 10küldetést megcsináltam minimum, tele voltam minden földi jóval, pénzzel, és CtD Bug....aztán utolsó mapon töltésnél kifagyott, és nem töltött többet vissza...
pottyantós: nem melegszik túl? automata a ventiszabályzás? nincs belőve valami alacsony fix értékre? próbáld meg Afterburner Fan Settingsnél beállítani a ventiszabályzást!
-
CptMisi
őstag
válasz
kasa85 #13711 üzenetére
nincs mit
GPU-Z 0.4.4
Added PowerColor hardware giveaway
Fix for BIOS reading on ATI -
Giot
addikt
válasz
kasa85 #13643 üzenetére
Helyesbítenék!
Sípol ez is csak nem hallottam, mert a ház a lábamnál van másrészt az intróbol általában kilépkedtem. De most direkt odahajoltam és így hallani de csak 3000fps felett igazán észrevehető.
Szóval ha nem hívjátok fel a figyelmem nekem nem tűnik fel.
SRYNekem tele van szórva szilárd elektrolit kondikkal a nyák: [link]
-
kasa85
őstag
válasz
kasa85 #13539 üzenetére
Már meg is találtam a hibát.Az Ati Catalyst Control Center -ben a 3D fülön belül az Enable geometry instancing mellé pipát kell rakni most már tökéletes.Amúgy ezt az opciót azért kapcsoltam ki mert a Metro 2033-ban elég fos csíkos árnyékokat eredményezett pl:a tábortűz ahogy égett a fénye rávetődött a falra a fal árnyéka meg a földön falon csíkos árnyékot eredményezett ami nem igazán volt szép ezért off de ki gondolhatta volna ez a baja
-
LEON-T
aktív tag
válasz
kasa85 #13383 üzenetére
Asusnal en megtanultam h kb semmit ne jarassak auto beallitas mellett
kivel mondjuk a gtlek, mert feszultseg teren elegge megbizhatatlanok szntem. A memok idozitese jo 5 let volt olyannal mar szivtam en is. Cpu fesszel vigyazz. 1.35 nel tobbet nem adnek
btw az ilyen energiatakarekossagi okossagot mint pl c1eist letiltottad gondolom. -
LEON-T
aktív tag
válasz
kasa85 #13361 üzenetére
Hali.
Vid-en mulo tuning eleg nagy hulyeseg. Lattam mar(nem 1-et) magas viden mukodo c2d-t, quadot menni eleg jol. Rengeteg dologtol fugg a tuning. Ami x beallitassal jol megy az egyik lapba az a masikba mar nem biztos. En csak 1 napot foglalkoztam az alapdolgokkal. Most gondolok arra h alapfeszen meddig megy. Majd utana johetett a a fesszel. Es ugye ez tobb lepcsos mert talald ki ki szeretne + feszt. MCH, SB, cpu, fsb, stb. Ezek utan finomitottam a gtl ertekeken ami tobb mint egy nap volt. Gtl el el tudtam erni h kevesebb fesz kelljen a cpunak.
Ezekhez a dolgokhoz meg nem irtam azt h hanyszor vsereltem biostMErt bios fuggvenye is a dolog
Egyebkent ajanlom figyelmedbe az xtremesystem.org forumat
. -
lsc
nagyúr
válasz
kasa85 #13369 üzenetére
Nagy hülyeséget nem írtak, ez egy videokártyával foglalkozó topic, ha alaplap gondod van akkor abban a topicban érdeklődj, ezért van ennyi topic. A kereső sem felesleges dolog, lehet azzal találsz is megoldást ott, de előbb-utőbb választ is kapsz. Ha nem válaszolnak akár azt is jelentheti hogy nem tudják a kérdésedre a választ, ezért nem írnak.
A hozzászólásod 5 percig szerkesztheted, törölhetsz belőle vagy hozzáírhatsz, egy hsz-ban akár több embernek is válaszolhatsz, nem idevaló hszekkel nem kellene teleszórni a topicot.
Az off meg nem attól off hogy zárójelben beírod, alul használd a megfelelő gombot, majd egy év alatt már rájöhettél volna.
-
BullKoxa
őstag
válasz
kasa85 #13355 üzenetére
Hi!Hátha Segít!igaz OCZ ramom van 4 db.ha több ramod van 2-nél lehet az MCH Core-nak kell adni + feszt vagy a MCH Referencének!Nekem ez a 3.8Ghz-s beállítás,de én úgy vagyok vele sok ez a fesz a Cpunak igaz csak 1.34 v kap mert nagyot Dropol a lapom.Remélem tudok segíteni.Én ezt a beállítást 1 évig használtam semmi gondom sem volt
-
CptMisi
őstag
válasz
kasa85 #13355 üzenetére
Szerintem kevés a fesz, én nem értek hozzá annyira, de nézd meg a ramokat, hogy mekkora feszt bírnak, általában rajta van a matricán, és adj nekik fokozatosan többet, amíg nem fagy...ha jól tudom C2D-nél nincsen ilyen alacsonyfeszes ram móka, de nem tudom, sosem volt nekem
a procit tuningoltad, Northbridgenek is adtál feszt? kérdezz rá valamelyik tuning topikban, hogy hogy is van ez, de szerintem ez a probléma
nekem nem kell mondani, mennyi pénzbe is kerül egy jó gép
eddig is annyi pénzt öltem már bele, de még fogok is
vga hűtés, monitor, ssd, vagy házcsere vagy házmodding, ventilátorok...
de én nem bánom, ez megmarad, ez az enyém ameddig akarom, nem úgy, mintha egy este alatt elmenne a gép árának harmada....és úgy, hogy még tanulok, nem dolgozom, nyáron sem tudok dolgozni, mert mire találnék Siófokon munkát... úgyhogy inkább eddzegetek, pihenek, játszom ....pénzt nem sokat kapok, szóval....
de jó ez így, ahogy van, legalább nincs pénzem, hogy nVidia kártyát vegyek
-
CptMisi
őstag
válasz
kasa85 #13351 üzenetére
hogyne lenne...Például OCCT is tudja terhelni a tápot, és akkor előjön a fagyás, ha amiatt van
meg van még más is
nekem is lement a memtest, játék alatt kékhalál, windózban fagyogatás...
adj nekik picit több feszt, vagy nem tudom
kérdezz rá a lapod topikjában
én is így voltam a rammal...megvettem egy adagot a hivatalos listáról (képzelem, hogy mennyire tesztelhették, akármekkora fesszel/időzítéssel fagyott), aztán egy kingmaxot...aztán lapcsere, most éppen jótorma1981: én mostanában megint nem hallom játék alatt a hangját...eleinte nem zavart, aztán amikor elmúlt az új gép varázsa a sok BSOD miatt, akkor nagyon zavart, most megint nem...de azért fogok hűtőt cserélni, már intézkedtem is a VRM-R4emről, remélem kapok is
-
DrJános
aktív tag
válasz
kasa85 #13148 üzenetére
Amikor én vettem a monitort direkt rákérdeztem erre és a boltos A drága spéci cucc helyett ( reklám következik elnézést mindenkitől ez ügyben) a Clin ablakmosót ajánlotta és azt mondta, hogy ő is azt használja és jó.
Az igaz, hogy én még 1x sem mostam le így nem tudom, hogy "működik"-e de akár ezt is kipróbálhatod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Panasonic LCD és LED TV-k
- iPhone topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Microsoft Excel topic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tesla topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged