Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
válasz
#35434496 #10466 üzenetére
Atóta már letisztáztuk, de a PH! weboldal is nagyon hasonló helyzetben van mint az al/al/al fórumjai. Világviszonylatban jelentéktelennek mondható.
Még kártyát sem kapnak a gyártóktól tesztelés céljára.
Pedig ide is épp olyan emberek írnak, mint a világ túloldalán, talán néha még képzettebbek tájékozottabbak és innovatívabbak is. Ez a helyzet.
Szerintem. -
fsb1000
nagyúr
Miért?
Szerinted a "PH! / Fórumok / Videokártyák / Geforce GTX470/480" topik jelentős nemzetközi érdeklődés homlokterében áll??
.
Legyünk már tisztában saját jelentéktelenségünkkel! A hsz-eink nem tekintkinthetők hivatkozási alapnak semire. A világ lakosságának 95% azt sem tudja, hogy Budapest vagy Bukarest. -
fsb1000
nagyúr
válasz
azoli09 #10424 üzenetére
Ne azért kérjél elnézést, hogy neked mit mondtak itt, hanem azért mert gyak lehazugoztál, meg lecsalóztál.
Én nem kértem Tőled személyes adatot, telefonszámot sem, csak megadtam a telefonom, hogy felhívhass. Ha be vagy tojva a vádaskodásod után, akkor nyilvános fülkéből is hívhatsz.
Nem fizikai elégtételre hajtok, hanem hogy ott vond vissza az állításaid ahol leírtad.
Ez nem politika... ne csalózz és ne hazugozz, egy fps mérési eredmény miatt.Valószinű, hogy nem téves amit közöltem, de kéne egy 5870 hogy lecsekkoljam vagy bizonyítsam. (mert már eladtam)
////
Továbbra is bárkit szívesen látok a megadott időpontban.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #10416 üzenetére
"egy hangya farknyival nagyobb felbontáson nyomod), "
ja... 10%-val nagyobbal, ami kb. kiadja az eredményünk közötti különbséget.
A "maflame" fórumtárs Dirt2 kimaxolt eredménye 75 fps (ez sem 82), de ha azt visszavesszük alapórajelre nem lesz 70-nél több.
Megint stimmel az én 70-emmel.///
Mielött írjátok hogy hazudok, meg furcsák az 5870-es méréseim, ezen gondolkozzatok el légyszi.
//
És mégvalami: Eddig nem jöttem ide vitatkozni, ATI-t szidni.
Eladtam az 5870-et mert nekem nem felelt meg.
Ahogy eddig ezután sem teszem, de ha már másodszor nyomjátok az okosságot, hogy miket müvelek, akkor úgy érzem erre reagálni érdemes.Felölem azt vesz mindenki amit akar.
A nagy tesztoldalak eredményei alapján döntsetek, ne azt nézzétek, hogy egy 1.0-ás user kelet-europa nevenincs fórumán mit ír. -
fsb1000
nagyúr
válasz
azoli09 #10419 üzenetére
Egyszerübb lenne ha elnézést kérnél, mint ez a kifarolás, meg jópofizás.
Felőlem hozhatod a 2 fiad is.
Neked is felajánlottam, hogy a saját szemeddel bizonyosodj meg a a mérésekről.Mégegyszer: Eddig kettönk közül csak Te hazudtál, mert azt irtad nincs telefonod.
Tévedni tévedhetek, bénázhatok is a VGA-kkal, de azt nem türöm, hogy valaki a becsületemet mocskolja, (lásd GTX470/480 topik), mert nem tetszik neki valamelyik eredmény.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #10410 üzenetére
De hát más felbontáson tesztelsz......
Az x1200 és x1080 között több mint 10% különbség van...Te is jöhetsz a kártyáddal.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
azoli09 #10393 üzenetére
azoli09: Ne nevezz csalónak és hazugnak ne is sugalld!
Megadtam a telefonom, hogy felhívhass, a válaszod az volt hogy neked nincs telefonod.
El foglak érni..../////
Topiktársak!
Továbbra is fenntartom a mérési eredményem:[link]
GTX470-el a mérést megismételtem, 5870-el már nem tudom, mert eladtam.
Ezért, és a kételyek miatt felajánlom, hogy bárki eljöhet hozzám, hogy meggyőzödjön a mérésről. Az is jó lenne, ha hozna magával egy 5870-et, hogy az arra vonatkozó fps értéket is lecsekkoljuk.
PÜ-ben várom a jelentkezőket. Bp. XVII.ker-be kell kijönni.
Most szombaton és vasárnap erre áldozom a szabadidőmet 13-19 óra között.Méltatlanul meg lettem vádolva, remélem lesz aki eljön és tisztázzuk a dolgot.
Annak is örülnék ha 5870-el magasabb fps-t tudunk elérni full beállításokkal.
(1920x1200 8xAAA minden ultra i7-860@3,5)
De bárki lecsekkolhatja a saját gépen is 5870-vel. Én 70-et mértem. -
fsb1000
nagyúr
Lenne egy kérésem:
Akinek van 5870-e meg DIRT2 demoja, az légyszi nyomjon már egy tesztet, mert a saját eredményem (70 fps) rossznak tünik.
1920x1200 /60Hz 8xAA és minden maxon azaz ami lehet ultrán és Vsync=OFF
Kösz!
-
fsb1000
nagyúr
válasz
nagyszegi #9922 üzenetére
Igen, megér 10K-t a különbség 5850 javára.
A Vapor-X technólógia szempontjából jobb/korszerübb, de végeredmény tekintetében nehéz megmondani melyik lenne a halkabb. Mindkettő házon belülre is nyom meleget és terhelésnél a TF2 is tud hangoskodni a 2db 8cm-s ventijével. (most is ilyen van a gépemben...)
Én a vaporX-et választanám a kettő közül. -
fsb1000
nagyúr
Ez a Te véleményed. A te koordinátarendszeredben.
Aki olyan játékkal játszik, ahol valamiért több kell mint 1GB, annak kell és kész.A 2GB-os verziók általaban azonos vagy kicsivel alacsonyabb órajelre vannak hangolva, igy 0-3%-val lasabbak, mint azonos tipusból a 1GB-os verzió.
De nem a sebesség számít.
Volt már 1GB feletti memóval VGA-m, és most is olyat akarok.
Ez az én koordínáta remndszerem, ahol mindennek van oka.History:
1-2 éve az volt a hülye PH!-n, aki 1GB-osat akart - felesleges modták a szakértők - most a 2GB-osak a hülyék és közben megjött az 1GB-osak esze.
Műszaki szempontból nem sok minden változott...{furmark rulez!}
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #9826 üzenetére
Én is.... remélem furmark barát lesz.
//
neo756: Nézd meg ezt: [link] ez egy szép darab.
Szerintem 1GB verzió 40K alatt kicsivel, 2GB-os meg 40K felett valamivel reális..
Beálltak a PH! árak, bár van egy kis túlkinálat.
A Vapor-X hűtés előny. Én a 2GB-osat venném... -
fsb1000
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #9818 üzenetére
Nincs, de türelmesen várok.
-
fsb1000
nagyúr
kasa85:
Hsz-ed olvasva rájöttem, hogy hasonló okból nem sikerült tegnap a PhysX teszt.
A GPU-z végig azt mutatta, hogy aktív, de játékban vagy demóban kikapcsolt egy idő után.
Most másik kártya van a gépemben és a FluidMark egészen másképp fut le. 50% környékén nincs az a felfröccsenés, hanem végig egyenletesen ömlik az az izé.Sajnos már nem tudom kipróbálni másik módszerrel a PhysX hekelést, mert közben akadt vevő az 5870-re.
///////////////
Minden topictársnak köszönöm a segítséget és a sok infót.
Azért lehet még benézek párszor (kicsit okoskodni....)
Zöldebb lett a világ! BOCCCS! -
fsb1000
nagyúr
-
fsb1000
nagyúr
-
fsb1000
nagyúr
Kéne egy kis segítség PhysX-hez!
Beraktam a GTX285 az 5870 mellé.
A modosított NV drivert raktam fel, hogy apatch-el ne kelljen bajlódni.
CCC és NV is ment egyből. De nem volt physX fúl az NV panelonEzekután végigcsináltam a cikkben leírt folgokat (szürke képernyő+egyebek) ,imdem OK de az NV panelen még mindig nincs PhysX kapcsoló.
Ugye a 3D fülön kell lennie?
Ha nem megy újraprobálom a patchelős módszert is, csak olyan jó lett volna ezzel az egyszerübb módszerrel.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #9678 üzenetére
Szerintem úgy nem szoktak a játékok hibázni, hogy a texturák szélein fehér pixelek ragyognak fel.
De nekem mindegy, legyen a crysis a hibás. És az is csak 8xAA-ban, mert nyilván más a kód mint 2xAA-ban..... én nem értek hozzá!!!
Goldmen75: PhysX demo.
-
fsb1000
nagyúr
A Settings/Profiles-ben alul van a 2D és 3D profil.
Ezekhez lehet hozzárendelni az 1,2...5 beállításokat.Azt ne kérdezd hogy lehet 100MHz-ra levinni, mert most nekem se sikerült, pedig MSI-m van amihez eleve adják ezt a progit.
Régebben valahogy feloldottam, a downclockot is. Nem emléxem már rá... -
fsb1000
nagyúr
Szerintem egy egészséges kártya esetén a legerősebb játék beállítással sem szabad tapasztalni megjelenítési hibát, vagy fagyást.
Ha nálatok hibádzik a Crysis alapórajelen, akkor nálam 8xAA-val miért nem (1920x Ultra)
Persze lehet a játékra fogni..... vagy elfogadni, hogy ez nem hiba hanem ficsör. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #9569 üzenetére
Robi BALBOA: Ok.. legyen szoftveres hiba. Reménykedjünk a következő pecsben!
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #9566 üzenetére
hmm.. nálam hibátlanul lefut. Tuningolva is.
Viszont szaggat (ez nem a szokásos dadogás) , olyan mintha töltögetne mindig, villog is az a kék ikon ballfent. A memó kijelzés 996-ra felfut már az elején. -
fsb1000
nagyúr
ffodi:
Valószinüleg vasárnap vagy hétfőn lesz rá lehetőségem, hogy az 5870 mellé berakjak egy GTX285-öt, a cikked alapján szeretném kipróbálni a physixet.Nem akarom hosszú távon használni, de szivesen letesztelem, hogy egy bazinagy GTX-nek mennyi értelme van társkártyaként (szerintem nem sok)
Ha gondolod, írd meg hogy mivel és hogy tudnánk összehasonlítani egy GT220 vagy GT240 teljesítményével.Pár napja valaki írt egy új szoftververzióról (asszem Sárpac), ezzel frisstedted a cikked?
-
fsb1000
nagyúr
Szerintem ennyinek kell lennie alapon. (tuning nélkül)
Ugyan ez a konfigom van, mint neked, csak 5870-el.
A GPU értékben van 10%-nyi elöny, ami az össz értéket is feljebb nyomja.Van egy OFF kérdésem:
A RAM-ot tudod 8x-es szorzóval hajtani? nekem csak 10x és 6x megy ha a BCLK-t kicsit feljebb nyomom. -
fsb1000
nagyúr
Ez érdekes... nem csak az hogy 10%-val jobb, hanem hogy a min fps jóval magasabb.
Gondolom neked is akadásmentesen megy (szubjektíven)
Nálam a haven 1.0 kicst dadogott néha, de a 2.0 folyamatos képet ad.Szerk
adatfalo: hehe pont ezt írtam én is. Nála sokkal jobb a min fps.
Te hogy látod? akadásmentes a kép, vagy néha azért bereccen? -
fsb1000
nagyúr
válasz
CptMisi #9502 üzenetére
Lehet benne valami, SLI-nél volt hogy felemás lett a driver és nem tudom mitől...
De én még olyan hibáról nem hallottam, hogy az alapőlapival akadna össze, mert alapból auton van és akkor a külső VGA lesz aktív, de ha átrakja, IntVga-ra akkor meg az.
Elvileg nem akadhatnak össze kivéve valami spec beállítással.De ha szűz windowson is ez van... akkor gáz.
-
fsb1000
nagyúr
-
fsb1000
nagyúr
Dirt2 1680x1050 2xAA HIGH beállításokkal (5870 / i7-860@3,88Ghz) = 104 FPS
Vsync=ON beállítással 3x is lefuttatam, de ugyanezt adta.
...nem akad, nem lasult. Szerintem egyszerűen nem műxik a VSyncSzerk: Bocs a kép, valahogy béna lett, átkapcsoltam Windowed módba és úgy mentettem, de valamiért mégis full méret lett....
-
fsb1000
nagyúr
Csak a GTA4-ben van VD és DD csúszka.
View Distance és Detail Distance. Az elöbbi a VGA-t a második meg a CPU-t kinozza jobban.Dirt2*ben nekem nem kell bekapcsolni a Vsync-et, mert simán fut mint kés a vajon. Iszonyat magas fps-vel. (asszem 100 felett)
De majd kipróbálom és megírom mennyi lett az fps Vsynccel.A Vsync általában a beállítás frissítéséhez igazodik, nézd meg a Dirt2/beállítások/Graf-ban a legfelső értéket. Ott mennyit ír?
-
fsb1000
nagyúr
válasz
adamssss #9434 üzenetére
Robi BALBOA szerint: [link]
Egyébként meg "egyszerübben": Ha bekapcsolod a VSync-et, akkor szinkronizálja a monitor képferkvenciájához (ált. 60 1/sec) a képmegjelenítést,.
Vagyis nem lesz 1/60-nál rövidebb képmegjelnítés és ez tehermentesítheti a GPU-t valamennyire. Persze csak akkor, ha lenne 1/60-nál rövidebb megjelenítés.
Ezért lehet jótékony hatása a microstutteringre, ahol a képelcsúszások után/elött egészen rövid képmegjelenítési időközök is vannak. Ezek megszünnek a Vsync bekapcsolásával.Tehát nem közvetlenül az fps-t limitálja a Vsync=ON, hanem a képkockánkénti időközök minimumát, de ez mégiscsak hatással van az fps-re, azaz a másodpercenként megjelenített képkockák számára.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
front3r #9428 üzenetére
Köszönöm, ki is próbáltam.
Nem volt nagy reményem, hiszen ugyanebben a konfigban GTX275-vel és SLI-kkel nem volt ilyen jellegű micro-stuttering, ebből arra következtettem, hogy nem a CPU magok WIN7 általi parkoltatása a gond. (HT-vel volt probléma, de azt lekapcsoltam már rég)Meglepő, de mégis segített valamit a parkoltatás kikapcsolása, a dadogások kicsit ritkábbak letek, de ami a lényeg, hogy a hosszuk lecsökkent 100msec alá. Igy már játszható lett a GTA4.
Úgy tünik minden mindennel összefügg.De a lényegi megoldást abu javaslata hozta meg, beállítottam a Vsync = ON-t.
Ugyan full beállításnál még 5870-nel sem lehet elérni mindig a 60fps-t, mégis ez a limitáció drasztikusan lecsökkentette a dadogást. SZinte már észre sem veszem, kellemes igy játszani.
Csak anyi a probléma, hogy a VD és DD csúszkákkal kell keresni egy optimumot, ahol még nem túl alacsony az fps, de a VSYnc még megszünteti / kisimítja a stutteringet. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Goldmen75 #9404 üzenetére
A "Dadogó SzörősFánk" projektemmel jó néhány fórumtársat kínoztam ATI és NV oldalról is.
Az eredmény az lett, hogy a jelenség részben platform(CPU) függő és NV GTX kártyáknál kisebb mértékben van jelen. Nagyobb VGA terhelésre és magasabb fps-re jellemzőbb.
Furmark stabilan, GTA4 rendszertelenül hozza a jelenséget , mig a többi játékból nagyjából kisimitható 5870 esetén.Továbbra is kiválónak tartom az 5800-as szériát, de ezt a kis tesztecskét mindenki elvégezheti
(PÜ.-ben is ezt küldtem többeknek is)****************
Az SLI és CFX rendszerekre jellemző, de már elvileg kijavított micro-stuttering problémához hasonló "jelenségről" van szó.
A jelenség (vagy hiba) lényege, hogy az erősebb/több GPU-s VGA-k 15-25 msec-enként jelenítenek meg egy-egy képet, de szabályos időközönként a képmegjelenítés elcsúszik és ez akár 50-90 msec is lehet.
A mellékelt kép jobb alsó részén látható egy mérési eredmény. (Furmark)
Az átlag fps-t nem befolyásolja ez a jelenség, igy azzal ki sem mutatható, a legtöbb benchelő program min.fps-ére sincs hatással, mert csak 1-1 képkockát érint.
Nem mindig zavaró játék alatt, de aki érzékeny ilyesmire az észreveszi ezeket a pillanatnyi megakadásokat.A kép alapján futtass 1 perces Furmark benchet Fraps-val.
F11 inditja a stat rögzítését. A Stat eredmények a *frametimes.CSV-ben tárolódnak.
A CSV azonnal betölthető excel vagy openoffice/calc munkafüzetbe.
A "B" oszlopban vannak a képmegjelenítés időpontjai msecben.
(a szám formátumhoz a pontot vesszőre kell cserélni az oszlopban!)
A C oszlopba ezt kell beírni a 3. sorba, hogy a képváltsokat megkapjuk "=B3-B2"
Ezt végig másolni a C oszlopon, majd egy "álló" grafikont ráhúzni a C oszlopra.
Kész is!Az 50ms feletti kiugrásokat már lehet érzékelni a 100ms felettiek pedig már zavaróak lehetnek.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Goldmen75 #9402 üzenetére
Extrém alacsony VID-es 860-am van, ezért feszelni kell erősen 4GHz felett.
GTA4 beállítás 1GB vmemnél: 1920x1200 H,H,H,H,H VD=40, DD=80, többi nem számít
És persze csak 4 maggal tolom, nehogy a HT, meg a throttling miatt laggoljon.
HDD-vel és SSD-vel is ua. a jelenség. 4GB DDR3@1900Mhz, Win7/64bit. Driver: 9.11 vagy 10.3
.
Kiváncsi vagyok a GTA4 eredményedre!! Fraps statot indíts alatta (F11 összes opcióval), az megmutatja a képváltások hosszát. Az fps magas lesz arra nincs hatással, és nem mindenki érzékeli a micro-laggot. Ha gyorsan és folyamatosan haladsz egy "pályán" akkor azért észre lehet venni, meg-meg reccen a kép, mintha pár kocka kimardna a filmből. F2-vel felvett clipben nem látszik akadás, igy csak megjelenítési hiba lehet. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Razermazer #9396 üzenetére
Márkahűnek?????
Ne hülyéskedj már..... felőlem akár lehetne kinai mézeslepke is a márkája, ha úgy lehetne biciklizni rajta, ahogy én szeretném.Persze neked könnyű, mert nem gémelsz annyit a VGA-iddal.
2D-ben semmi gondom vele, csöndes, nem fogyaszt sokat és jól el van a házikóban.
Netezésre tőkéletes egy 100K-s kártya.....*******
Sajnos nekem a fő szempontom, hogy GTA4 jól menjen vele, (konzol szutyuk, bughalmaz, fostalicska, stb, de mégis jó). Más játék nem nagyon érdekel., talán a COD, de az OK vele..
A PH!-s fórumtársak segítségével 1 hét alatt már az összes játékot (demot, benchet) gatyába ráztam, nem akadnak, kimaxolva is iszonyat magas fps-vel futnak, csak a GTA4-et meg a furmarkot nem sikerült kisimítani.Jó... furmarkkal viszonylag keveset játszom..., de a GTA4 még mindig a favorit. És mióta tudom, hogy PC-re is jönnek a DLC-k sok-sok VGA-t kipróbáltam, SLI+CFX-et is. Sok boldog tulaja van az 1-2 hétig használt VGA-imnak.
De még nincs meg az igazi..... fermi nincs, (jó áron nem is lesz ebben az évben), ezért váltok vissza GTX285-re. Ami persze lassabb minden játékban, mint az 5870, de pont GTA4-ben nem.Ennyi...
Mindenkinek ajánlom az 5800-as szériát, mert minden paraméterében kiváló, csak a GTA4 "paramétert" elfelejtették MID-ről HIGH-ra állítani, én meg azt nem bocsátom meg egy 100K-s kártyánál, még akkor sem ha tudjuk a GTA4 NVIDIA barát.
Megy az apróba.... lesz neki boldog tulaja. Boldogabb mint én.Márc.16-án vettem.. szerintem 1 hét bőven elég, hogy az ember eldöntse kell-e neki egy műszaki cucc vagy sem. Ha nem tudom eladni - szinte újként - közel "netto" áron, akkor is veszek GTX-et, ezt meg mérgemben berakom a fiam gépébe, mert az Ő játékaival hibamantesen hasít.
Legalább nem kell húsvéti ajándékon törni a fejem. -
fsb1000
nagyúr
hehe... ha meglesz a GTX285-öm becsszó berakom az 5870 mellé... (hadd melegitse fel!)
Egyébként meg elbírja, volt akinek 2db GTX275-öt is elbirt ez a táp.///
Mióta 5870-em van ismét hangtalan a gépen a nap nagy részében.
Nagyon jó, de visszavágyok az eseménytelen és lassú NVIDIA világba.Úgyhogy ha valakinek kell egy szinte új MSI 5870 az nézze meg a hírdetésem.
Bőven Iponár alatt adom, a különbözetből meg lehet spórolni egy fizikázós NVIDIA-ra. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Scholes9 #9345 üzenetére
Eredetileg ez volt a célja, de nem tudom hogy megy a dolog, mert még nem csináltam ilyet.
A technológia nem terjedt el...
Van egy hybrid CrossfireX topic, talán ott van infó.Az 5870/50 jól fogyaszt de egy CFX vagy SLI mellett szerintem sokan alkalmaznák ezt a technólógiát. Ha másért nem hogy ne menjen a hűtőventi.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
strebacom #9333 üzenetére
Csak azt kell bepipálni. hogy használja a ventiszabályozást. (Settings/Fan fülön)
A kezdeti értéket állitsd másra mint a gyári. Pl 3 fokkal lejjebb. A grafikon eljén.
Ha indítod az AfterBurnert rögtön le kell szabályoznia tehát látod, hogy müxik. Még profilt sem kell beállítsál hozzá. A grafikonon jelölj ki több pontot, pl. 90°C-nél legyen 100% a venti.Ha megszünik a "külső" ventivezérlés játék alatt annak én csak egy okát tudom.
A kártya/driver kiakadt és visszaváltott 3D LOW-ba, ilyenkor visszaveszi a ventivezérlést is, és lehet ez nem sikerül neki.
De lehet nálad más a gond... azért monitorozd a GPU frekit, abból kiderül. -
fsb1000
nagyúr
Én is ilyen óvatosan gondolom, de így alapfeszen (0,95 / 1,065 / 1.175v) csak 950-970MHz-t tudtam elérni a GPU-nál és 1,2V-nál alig ment feljebb 1000-1020 Mhz-ra az MSI 5870-em.
Persze ez GPU-nként változik, de az eredményeket nézve úgy láttam, hogy 1000Mhz felett már mindenkinek erősen feszelnie kellett.
Viszont ahogy írtam a RAM nagyon megy, nem is értem miként lehet hogy ezzel a tipussal még 1400-on is elindul, és 1350-1360-en stabil.
Persze itt jön a hűtés fontossága, mert ha egy feszelt GPU 1Ghz-n 10perc alatt felmelegíti az egész PCB-t és magával húzza a RAM-ot, akkor már nem ilyen jó a helyzet.Kérdés, hogy egy ilyen erős VGA-t a hobbyn túl minek tuningolni?, mert fps-ben majdnem mindegy, hogy 75 vagy 82 az eredmény.
Az 5850 tulajoknál viszont érthető, hiszen tényleg egy 5870 szintű kártyát kapnak.Valószinűleg tévedtem múltkor a léghűtés korlátjával, mert ugyan az 5850-en a ref hűtő kisebb, igy azonos frekin melegebbnek kéne lennie, de azt kifelejtettem, hogy kevesebb rajta az aktív alkatrész és az alapfesz is alacsonyabb lehet. Talán ezért (is) lehet az 5870-el azonos frekin járatni a kisebb hűtővel.
-
fsb1000
nagyúr
Én is tapasztaltam, szűz win7-tel, csak a After volt rajta meg a furmark.
Teszteltem egy nem is túl nagy tuningot és kb 5 perc után egyszercsak 100%-ra váltott a venti.
Ezt vettem észre, mert süvöltött az addigi csend után.
Aztán látva a feszt azonnal lekapcsoltam a furmarkot és reseteltem a gépet.
Azóta semmi gond....Másokkal ellentétben úgy gondolom, hogy extrém túlfeszelés kinyirhatja a VGA-t, sosincs 100%-os védelem.
-
fsb1000
nagyúr
58xx-eknél mivel lehetne a videomemoria kihasználtságát monitorozni játék alatt?
(Vmem usage)Illetve XP/32bit alatt, hogy tudom megnézni, hogy a fizikai 4GB rendszermemó és a VGA 1GB memója milyen arányban osztozik a logikai 4GB-on.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
front3r #9169 üzenetére
Köszönöm!
(már XP nem is lesz?)Te mit értesz stutteringen?
- Amikor 3-4 vagy akár 10-20 seccenként kicsit megakad de megy tovább. Az akadás jól észrevehető.
- vagy szinte állandóan mikroszakadozottan megy (ez alig észrevehető) és kb 1-2 seccenként van egy pici rángás. 20msec helyett 30-50msec a képváltás ilyenkor.Az első nekem nincs 5870-el.
A második csak akkor látszik, ha körbeforgok a nézőponttal. (először azt hittem koszos az egér alja). De tudok találni olyan beállítást ahol ez sincs. Remélem a 10.3a ezt is végleg megszünteti és nem kell játszani a csúszkákkal, -
fsb1000
nagyúr
válasz
CheaterBandi #9167 üzenetére
Kérnék egy letöltési helyet!!!!
Köszi!
-
fsb1000
nagyúr
Jónapot kivánok, hova let a feszállítás az afterburnerből?
Kérdeztem friss windows install után a 9.11 drivertől.
Ettől eltekintve minden ok lett. GTA4 szépen megy bár nem 100%-ig tükörsima a futása (nvidiával sem volt az max. beállításokkal.)De azért mégiscsak.... msi saját programjával nem lehet feszt állítani az MSI VGA-ján?
A régi win7 és az XP is megmaradt, ott meg lehet feszt álltani ugyanazzal a driverrel ugyanazzal a szoftverrel.
Kiértiezt? Ez amolyan ATI filling... a régi időkben voltak ilyen dolgok.
Nem mintha húzogatni akarnám azt afesz csúszkát, de ha az nincs, akkor még mi lehet a háttérben ami változik?
na mindegy....Várom már azt a 10.3 drivert.. hátha.
Sebesség, zajhiány és aligmelegedés valamennyire kárpotól az ilyen bosszuságokért.. -
fsb1000
nagyúr
válasz
front3r #9103 üzenetére
hehe... a Metro 2033-at nem ismerem, viszont az 58xx a Crysis rajongok kedvence lehet.
1920x1080 fullban 32,1 fps!!! Ami több mint a GTX275 SLI-vel (ehhez hasonlítom, mert eddig az volt a legerősebb VGA cuccom)
tomta:
Milyen játékoknak kell ez az nv Physix támogatás?
Van itthon egy 9800GT-m, lehet kipróbáznám vele.CrosFire kompatibilítás:
-
fsb1000
nagyúr
950/1350 nem kell 24/7-re.. csak vantage-nak.
Alapórajelen szándékozom használni, mert szubjektíven alig van különbség, legfeljebb a ventizaj.Valamit nem értek:
10.2 driverrel ment a Furmark, aztán töröltem a drivert és jött a 9.11.
Most nem megy a furmark, mert azt mondja legalább openGL 2.0 kell neki, de a Catalyst info centerében meg az van hogy OpenGL 6.4 aktív. -
fsb1000
nagyúr
Köszi!
Ügy tünik minden rendben. 950/1350-ig lehet húzni minden erőlkődés nélkül. Feszhez nem kellet nyúlni.
A játékok (demók és COD5) jól futnak, majdnem a 2xGtx275 szintjén.
Ami meglepő: a GTA4 is magas fps-vel megy, de sajna nem hallgattam a fórumtársakra és 10.2-t raktam fel elsőnek.. olyan mikroszaggatós lett.... mint amikor az sli nagyon meg van hajtva. Aztán 9.11-vel javult a dolog. Összességében rosszabbra számítottam GTA4 fronton.
A kártya nagyon csendes. Szinte nem is ment 40% ventifordulat főlé.
És csináltam egy sokpontos Vantaget is. Elég durva eredmény 1GPU-s kártyától, mégha bő 10%-os tuninggal is,2 negatívumot tudnék megemlíteni.
- Terhelésnél elöl/felül egy kis meleglevegőt fúj a házba. Nem vészes és nem szívja vissza.
- Nem megy vele a RivaTuner!!!! Illetve a Riva nem támogatja a 58xxx-et
Azzal szerettem monitorozni, mert az egyből statot csinált fps-től a cpu terhelésig.
Van helyette más?
Az aftrburner szépen müxik, de azon nem lehet időintervallamut statisztikázni.Egy szűz WIN7-vel is kipróbálom, mert a mostaniban volt vagy 5 VGA.
Lehet hogy 5850-en is menne igy, de a kiváncsiság megmaradt volna a leggyorsabb 1 GPU-s kártyával szemben..Kipróbáltam x8-as PCIe-ben is. Csak 4%-volt lassab mint x16-ban.
(persze ezért 2x kellett drivert telepítene... ehh)Szép a tesszellációs haven, de azért nem túlságosan hat meg DX10-hez képest.
Egy hentelős COD-ben nem azt nézi az ember..... hanem hogy hol az ellen. -
fsb1000
nagyúr
Én nem foglaltam állást, hogy ár/érték alapon -a szociális sallangot elhagyva - melyik modellt érdemes megvásárolni az 58xx sorozatból.
Hoztam egy döntést, amely a saját preferenciáim alapján logikusnak tartok.
MIndenkinek más szempontjai vannak.
Nagyon ingadoztam az utolsó pillanatig, és végül az 5850 hűtésének megtekintése után döntöttem az 5870 mellet.
A hűtéshez legalább valamennyit értek vagy legalább van minimális tapasztalatom.
Elhiszem hogy minden 5850 megy az 5870 órajelén hibátlanul, de számomra valószinűnek tünik, hogyha más nem változik azonos órajelen legalább 30%-val több levegőt kell átnyomnia az 5850-nek a hűtőrendszerén. Az meg +zaj. Vagy azonos levegő/zaj, de akkor meg melegebb lesz és oda a tuningpotenciál.Az SLI-ről és CF-ről nem véletlenül mondtam le (bár a 2xGTS250 nagyon jó volt és valószinüleg a 2x5770 se lett volna sokkal rosszabb). De jó móka volt, és kellemes érzés volt akkora GPU erővel rendelkezni. De az ördög a részletekben van.
Jó okom volt visszaváltani 1 GPU-ra.///
Most fogom beszerelni az MSI 5870-et.
Meglássuk... -
fsb1000
nagyúr
Igazad van, viszont ezen a fórumon nem elsősorban szociális, hanem műszaki alapon érdemes megítélni a termékek árát.
Mindazonáltal megértem a tanulók és kezdő keresettel rendelkezők problémáját.
Meg azt is aki az első komolyabb videókártyájára gyűjt.
Én vagy 15-20 VGA-n keresztül jutottam el idáig kis lépésekben 8-10 év alatt. Szerintem sok ember és sok PH! is többet költött cigire piára és bulizásra, mint én a hobbymra.
A hardver csúcskategóriában 25K-s különbözet már nem túl jelentős összeg.És valószineleg aki 5870-et vesz annak is vannak olyan vágyai / igényei ami a lehetőségeit meghaladják. Ha a létszükségletek felett mozgunk, akkor lehet ugyannakkora kín.
-
fsb1000
nagyúr
130K-ért vettem a GTX275-öket 1 hónapja, a legújabb 1792MB-os verziók voltak.
Ha nem lett volna az a pici sli stuttering, akkor nem adom el, mert ekkora teljesítményt ennyi pénzből csak ez a páros tud (szerintem). Illetve az 5850 CFX-ben, de az dadogósabb megoldásnak tünik
Tehát most downgrédelek a jobb jétékélmény és a kevesebb zaj reményében...
A víz drága mulatság, és mivel gyakran váltogatom a cuccom, ezért már nem használom.Még ma megrendelem az 5870 vagy 5850 valamelyikét, de még mindig nem tudtam dönteni melyiket és melyik gyártótól...
Talán MSI 5870 a legsanszosabb... és lehet mégis meghajtom 1000/1300-val, de léggel, esetleg egy kis hátlapi +hűtéssel a vrm felett.
Talán szerencsém lesz a ramokkal a GPU-tól kevésbé félek. -
fsb1000
nagyúr
Természetesen számít az ár, mert én is el tudom hamburgerezni azt a 30K-t amennyivel az 5850 olcsóbb, vagy upgrédelhetném belőle a ramjaim 8GB-ra, de szerencsére a 2db GTX275-öt 100K-ért adtam el, igy ebből tudok VGA oldalon gazdálkodni.
Jogosnak tartom a linkeden látható hűtés mixelgetést, mert ezeknek a csere-hűtőknek a legnagyobb gondja, hogy a VRM és a RAM hűtés meggyengűl és főleg a GPU-ra koncentrálnak. Az a gyári "fémlemez" nagyon hasznos a gappadokkal és nem nagyon pótolja egy vékonyka borda, amit adnak ezekhez a cuccokhoz.
Legszivesebben egy fullcover vizhűtésre cserélnék, mert az is szépen felfekszik a hűtendő alkatrészekre és vagy vizzel vagy kis barkács után léggel hűteném.A Vapor-x kétségtelenül a leghatékonyabb léges hűtés már a technólogia miatt is, kár hogy nem tudták megoldani, hogy a meleg levegő egy része ne a házba távozzon.
(ez persze nem mindenkinek gond!)
Az ASUS-nak is van extra hűtése, ahol 4 lapított hőcső megy a GPU-ra és ugyanúgy egy léges "fullcover" szerű fémlemez veszi el a hőt a többi alkatrésztől.Na.. szóval ha nincs szerencsénk, és a gyári hűtéssel nem megy a 900/1200, akkor a 5850 hűtésének feljavatisával könnyen el lehet herdálni azt a pénzt - vagy egy részét - amit megsporoltunk az 5870-el szemben.
És akkor még csak azonos teljesítményt adnak, és elfelejtjük, hogy az 5870 is húzható lenne, bár kisebb eredménnyel.De én nyitott vagyok az 5850-re is csak több pozítív érv kéne.
Pl. melyiken bukok kevesebbet ha 1 hét vagy 6 hónap múlva lecserélem. -
fsb1000
nagyúr
Köszönöm! Megnyugtattál (az a beömlő csak egy dizájnelem)
Egyre közelebb jutok ahhoz, hogy 5870-et válasszam a tuningolt 5850 helyett.
Ebben a cikkben jól látszik a hűtés eltérő kivitelezése. [link] erősen az 5870 javára. Azért ez a ficsör, meg a kissebb vrm lehet gátja az azonos órajelen járatásnak, mégha sokaknál helyből müxik is a 900/1200De van mégegy fontos kérdés:
Ugye a backplate fémből van és ad le hőt is. 40 foknál melegebb?
Szép egyenletes felülete van szinte kinálja hogy hűtést tegyen rá az ember.
[link] -
fsb1000
nagyúr
Az 5870-es VAPOR-X egyértelműen hátrafele nyomja a több levegőt.
A felépitése nagyjából szimmetrikus, de elöl le van fojtva, hátul nyitottab.
A tervezők is úgy helyezték el a hőcsöveket és a lemallákat 2:1 áranyban, hogy hátrafele megy a több levegő.Lehet, hogy ez túlzott aggódás, de 3D terhelés alatt felboríthatja a mostani ház szellőzését és ez is a saját melegét szívja vissza a zárt házból.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
front3r #8965 üzenetére
Köszi az infókat.
Eddig azt hittem, csak SLI vagy CFX rendszerekben jelentkezik a (nemlétező) stuttering probléma.
Többek között ezért mondtam le a 2x5850 vagy 2x5770 beszerzéséről és ezért próbálkoznék újra 1GPU-s rendszerrel.
Sajnos épp a GTA4 és COD érzékeny erre a ficsörre.... Remélem nem a számítási teljesítményhez képest relatíven keskeny memosávszél az oka. GTX-nél sokkal jobbak az arányok.Dirt2 kupon eladható? Mert azzal nem játszom, bár tesztelni jó volt a demójával.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
MichaelSD #8963 üzenetére
Hát... remélem nem futok bele ebbe a jelenségbe....
Mondjuk nálam a játékok külön partición/oprendszeren vannak, úgyhogy egy Win7 re-install belefér, hacsak ennyitől megjavul az ilyen hibajelenség.Megszabad kérdezni, hol és mikor vetted?
Az árgép csak ismeretlen cégeket dob ki, azoknál is csak rendelésre és bőven 100K felett.
Miközben az msi legalább 10-15K-val olcsóbb....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest