- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- VR topik
- Milyen videókártyát?
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
CptMisi
őstag
válasz
->Raizen<- #9426 üzenetére
[ez a kedvencem]mondd azt, hogy nem éri meg
jobban megéri, mint ugyanennyiért egy 5870
-
válasz
->Raizen<- #9002 üzenetére
na így már mindjárt a lényegre tértek
-
Razermazer
őstag
válasz
->Raizen<- #7895 üzenetére
Ennek valószínűleg az az értelme, hogy a kezdetben kiadott kártyáknak egy része nem éppen felelt meg az előírt kritériumoknak(de úgy látom még most sem). De a rájuk került bios ugyanaz volt mindegyiken, na mármost a gyengébb modellek a nagy tesztelés ellenére, amit ugye mondanak hogy húú de szigorú, hát ennyire szigorú azok is átmentek a megfelelő rostán. De ezeknek a modelleknek kicsit több feszültség kell 2 d-ben illetve 3-dben, mivel ennyi kártyát nem hívhatnak vissza, ezért biosflasht alkalmaznak ami visszavivős garanciális ügyintézésnek felel meg. Jobb ez aki nem ért hozzá, és tényleg ez a baj sok tesztelés után úgyis kiderül mint otthon bajlódni vele. Aki ért hozzá az saját felelősségre nekivághat. Így nem lesz gond a csíkozás, lefagyás, meg miezmás érdekes dolgok. Csak ez elég rossz dolog az ati részére, bár erről nem ő tehet hanem a tsmc, majd egy későbbi időpontban szerintem egy jó kis per társaságában, be is pereli a kimaradt haszon miatt
Ezt én így gondolom de majd megcáfolnak akik jobban járatosak ez ügyben. -
proximus
senior tag
válasz
->Raizen<- #7895 üzenetére
Ahoz képest hogy így hívják, nálam nem baromkodik így már a kártya.(főleg bekapcsoláskor indította magát újra, meg dobott vagy 6-7 display driver stopped-et kicsivel a win7 welcome képe előtt(eventlog)) Egyszerűen bekapcsolás után nem sokkal még instabil volt az egész amíg be nem melegedett. Tudom hülyeség, de a lényeg hogy ez nekem megszűnt.
Ja igen, a javítás érkezik egyszer ebben a formában, illetve a hotfix driver. Hogy melyik lesz előbb hivatalos, azt nem tudom. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
->Raizen<- #7836 üzenetére
Na lejött és kipróbáltam!
A grafika még így dx9-ben is rettenetes jó(mármint nekem bőven megfelel) és 100-130fps-el megy,(1920*1080 minden max)
A játékélményt a demó alapján megitélni nem tudom, de szerintem(bizok benne) nem fogunk benne csalódni, engem főként az SP része érdekelne a gaménak.
Majd elválik még milyen lesz Dx11-ben és hogy milyen lesz az SP része ha jó akkor veszem is meg. -
válasz
->Raizen<- #7836 üzenetére
Így van, és most már kereséskor írja is hogy épp mit csinál
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
->Raizen<- #7824 üzenetére
Nekem is elég sírva jön!
M@Db0Y: Azért az, hogy a demó csak dx9-es az azért ki..szás, mert engem pont a dx11 érdekelt volna jobban, hogy mégis mit mutat, na mindegy ha már így is szép és a játék élmény is bejön akkor megveszem, csak az a baj, hogy még nem jött le, hogy a fene enné meg.
-
zuchy
őstag
válasz
->Raizen<- #7774 üzenetére
Atik is elszálltak már tőle, nem új jelenség. TDP fölé viszi a VGA-t. Ha valaki gyilkolni akarja a kártyáját, annak találták ki. De nem tudom, az új HD5000-es sorozatba már hardveres védelem van ellene.
-
HW Junkie
tag
válasz
->Raizen<- #7706 üzenetére
Ez sem hülyeség végül is ugyan az a gpu kis gyári hibával valszeg tehát azonos órajelre logikus hogy ugyan az a fesz kell neki, hogy tuti stabil legyen. Kirpóbáljuk köszi.
-
Goldmen75
őstag
válasz
->Raizen<- #7602 üzenetére
Mostaniba??? Az nekem is kell!!!
-
ffodi
veterán
válasz
->Raizen<- #7174 üzenetére
Ebben igazad van. Csak nekem pl gyári biossal nem engedte az afterburner 1,3V fölé emelni a feszt(5870), és ha jól emlékszem a magot is csak 1000ig engedte, de ebben nem vagyok bisztos.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
->Raizen<- #7173 üzenetére
Annyira azért nem egyhangú, monjuk majd később egy kis karrier mód bővítés ráférne a gaméra az igaz.
-
SimonYana
addikt
válasz
->Raizen<- #7174 üzenetére
Mondom én , hogy vannak itt nálam sokkal profibbak és szívesen segítenek másoknak!
-
Dops
tag
válasz
->Raizen<- #7166 üzenetére
Köszi
-
Sennalacy
aktív tag
válasz
->Raizen<- #6578 üzenetére
igen, 400/900.
-
Sennalacy
aktív tag
válasz
->Raizen<- #6572 üzenetére
Igen volt ilyen, a hiba nem az ön készülékében van!
Ez még csak béta... remélhetőleg fejlődni fog.
A kérdés inkább az, ha eltekintünk a képminőség változástól, hogy megéri-e, hogy a processzor 11%-helyett mondjuk 6%-on ténfereg, de közben a GPU órajelek szépen megemelkednek azt hiszem 150-ről 500-ra teszi.... komolyabb procik eddig se haltak bele a fullHD-s videókba sem. Ha ez így tényleg többet eszik akkor a gyengébb procis notebook-okban sem olyan jó hír, ha mondjuk HD filmet akar valaki hardveres gyorsítással nézni, mert a film felénél lemerül az aksi... -
Black Dragon
addikt
válasz
->Raizen<- #6250 üzenetére
Még nempróbáltam semmi ilyen driver sweeperrel semmit mivel aztsem tudom miaz.
-
gamekiller01
tag
válasz
->Raizen<- #6251 üzenetére
ilyen karid van neked ?
-
omikron23
senior tag
válasz
->Raizen<- #6018 üzenetére
Egyet értek, az az 1-2 FPS, meg átlag 1-2% kit érdekel, ha az FPS érték 60 fölött van??? Tényleg fontos ez???
Ha stabilabb, és több játékot támogat, akkor szerintem egyáltalán nem számít, játék közben észre sem venni. -
omikron23
senior tag
válasz
->Raizen<- #6003 üzenetére
Persze, hogy jól ki van találva, és a teljesítménnyel sincs gond, de az, hogy ennyi kártya elhalálozott, a többi meg lehet hogy elfog ez egy kicsit elveszi a kedvemet... Persze ott a garancia, de attól még ugyanolyant kapsz vissza, és nem egy embernél lehet olvasni, hogy nem is az első vérzett el a kezei közt... (tuning nélkül)
Gerisz: én a GTX285-ös kártyámat cseréltem le 5870 miatt, de nekem már volt korábban is Radeon-om, de azokkal nem volt szerencsére ilyen...Gondoltam ezzel sem lesz... (még nincs is....)
5850-en szaggat a Dirt2??? -
bigdigit
addikt
válasz
->Raizen<- #5903 üzenetére
akkor a csíkozodós kártyák azért gyári hibásak mert alapfeszen sem tudják a gyári órajelet!!
-
lamantin
tag
válasz
->Raizen<- #5903 üzenetére
Nálam dettó pont ugyanez a helyzet.
Ilyen (ami az aláírásodban van) órajelekhez mekkora feszt szoktál adni? -
omikron23
senior tag
válasz
->Raizen<- #5760 üzenetére
Köszi szépen a választ....
Gerisz: Elsősorban persze, hogy a játék miatt kell, de van fent egy csomó eredmény, és úgy gondoltam, hogy ha ugyanolyan beállításokkal tesztelünk,akkor lehet összehasonlítani eredményeket....Így lenne értelme...de gondolom ez már soxor volt téma
-
lamantin
tag
válasz
->Raizen<- #5466 üzenetére
Siker! Köszi
-
lamantin
tag
válasz
winrarral kicsomagolva és áthelyezve nem ment...windows alól igen. működik
-
lamantin
tag
válasz
köszi, ez álomszép lenne csak a pendrive formatnál elakad a DOS rendszerfájlok felismerésénél...
-
ndlx
aktív tag
válasz
->Raizen<- #5360 üzenetére
ez is az eredeti krízis?
-
LÁZ
addikt
válasz
->Raizen<- #5349 üzenetére
igen azt olvastam, ránézek
, heavent akartam futtatni, hogy mennyit dob a kártya vista x64en, de kidob, hogy nem jó a dx-em, ezek szerint 11 csak vin7en lenne, vagy sp2-vel már tudnám indítani?
-
TomiLi
addikt
válasz
->Raizen<- #5305 üzenetére
Hali!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy az 5870-esek közü még mindig csak az asus ad olyan biost és programot a VGA-hoz, amivel lehet az órajel emelés mellett feszültséget is emelni?Shapphire terén mi a helyzet ezen a téren? Köszönöm!
-
Haart
addikt
válasz
->Raizen<- #5298 üzenetére
Inkább úgymondanám hogy túl sok értelme nincs
Ennyiért nemédemes dx11 karit venni. Vajmi kevés az dx11 által nyújtott feature-ok száma és minősége.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
->Raizen<- #5230 üzenetére
Értelek,áááá én olyant nem csinálok,akkor inkább hagyom,jó ez így is,csak kíváncsiságból akartam megnézni mit is mehet fesz nélkül meg fesz emeléssel.
De annyira nem fontos. -
Gaboman
nagyúr
válasz
->Raizen<- #5225 üzenetére
Aha,látom már megvan.
Érdekes helyzet állt elő,MSI progival is csak annyit enged húzni amit a CCC,tehát 775/1125Mhz,ha feljebb teszem a csúszkát visszaáll alapórajelekre.
GeriszSzép eredmény tőle! -
Gaboman
nagyúr
válasz
->Raizen<- #5222 üzenetére
Igen,ez is azt igazolja hogy 63900Ftért vásárolt kártya pillanatok alatt 5870 szintet produkál ha kell.
Xbitlabs szerint a kártyák 99%tudja azt az órajelet.
Azért az nem rossz 30000Ft árdifferencia mellett,nem véletlen a legjobb vétel az 5850.
Megkérdezhetem te milyen programmal adtál feszt a kártyának.
Az 5870 mennyi a gyári feszültsége,mert ha a 5850nak is adunk annyit akkor tudni is kellene az órajeleket.
850/4800 gondolom nem érhető el gyári fesz emelés nélkül. -
Gaboman
nagyúr
válasz
->Raizen<- #5209 üzenetére
Most milyen hűtő van rajta?
-
Gaboman
nagyúr
válasz
->Raizen<- #5189 üzenetére
Igen úgy értettem hogy kb a 5870 950/4800 órajelű teljesítményét tudod vele hozni.
És mivel hűtöd,ha levegővel milyen fordulaton járatod a ventilátort? -
Gaboman
nagyúr
válasz
->Raizen<- #5187 üzenetére
Játékokkal nem is tesztelted?
Valójában ott lenne a lényeg hogy mit tud pluszba,azokon az órajeleken már elvileg 5870OCnak kellene megfelelnie. -
Gaboman
nagyúr
válasz
->Raizen<- #5185 üzenetére
És átlagban mit mennek el alapfeszen a kártyák,mint mag mint mem órajeleken?
Te hogy vetted észre mennyit gyorsult a kártyád az alapórajeleshez képest? -
Gaboman
nagyúr
válasz
->Raizen<- #5166 üzenetére
És alapfeszen a ventilátort 840en kell már állítani vagy bőven elég neki az automata ventilátorszabályzás?
840 mag órajel mellé memónak mennyit szoktak emelni? -
Haart
addikt
válasz
->Raizen<- #5156 üzenetére
Ez valahogy nem tartozik a topicba
-
lsc
nagyúr
válasz
->Raizen<- #5133 üzenetére
Mondjuk ha 2.0 lenne akkor szerintük igen, de azt hiszem a lapodon az kilőve mivel 1.1-es .
-
Gaboman
nagyúr
válasz
->Raizen<- #5150 üzenetére
Félreolvastam elnézést!
-
Gaboman
nagyúr
válasz
->Raizen<- #5132 üzenetére
Az rc1-el bugos a crysis 8x aa-val.
Neked megy vele rendesen,mármint 8xAAval?CheaterBandi:crysis 1280x1024 minden very high dx10 vsync bekapcsolva 8x élsimítással ment 41fps-el átlagban.
Én ettől nagyon el vagyok maradva,gbors remélem segít ebben miért is,pedig nekem 3550megy a procim. -
kasa85
őstag
válasz
->Raizen<- #5072 üzenetére
Köszi megpróbállom.Fogalmam sincs miért csinálja ezeket talán valami driver hiba lehetett mert a Gigabyte HD 5870 GV-R5870D5-1GD-B karimhoz adott driver lemezt raktam fel ami sajna béta lehet ez volt a gond.Próbáltam a driver lemez atimeneger el törölni de a paraszt azt irta drivet not found! Pedig még a Catalyst conroll center föntvan.Na mindegy megyek törölni.
-
RI/OS
addikt
válasz
->Raizen<- #5068 üzenetére
De, biztos, és?
Garis
-
- = Zk = -
félisten
válasz
->Raizen<- #5037 üzenetére
charger R/T véget biztosan
-
- = Zk = -
félisten
válasz
->Raizen<- #5035 üzenetére
franc
pont most kaptam szét a kormányomat -
AMATŐR
őstag
válasz
->Raizen<- #4976 üzenetére
koraszülött
Ezen azóta is röhögök!Ezért nem szoktam össze-vissza helyről venni semmit, mert ha beüt a mennykő..... Így legalább cserélik!
-
banderasz77
addikt
válasz
->Raizen<- #4952 üzenetére
nekem 2-át írt rá ma
-
banderasz77
addikt
válasz
->Raizen<- #4946 üzenetére
Érdekes ez a kábel dolog. A venti fordultszáma nincs összefüggésben a táppal. A gyári venti, több, mint 1A-t emészt fel ha kissé megemeled a fordulatot (mérések alapján), ezért maga a venti vezérlő áramkör nem tudja tartani a fordulatot 3D terhelés alatt, amikor a GPU megszívja magát. Hiába volt rajta egy 1000W-os táp, akkor is ezt csinálja.
-
banderasz77
addikt
válasz
->Raizen<- #4898 üzenetére
-
- = Zk = -
félisten
válasz
->Raizen<- #4883 üzenetére
én 5870-et nem kifejezetten a DX11 végett veszek.az még babacipős mizéri sztem.
az ereje végett, de ezt már vki írta előttem -
banderasz77
addikt
válasz
->Raizen<- #4894 üzenetére
3DMARK06 sem fut le neked 980-al? Holnap felteszem ezt a cuccost, amit linkeltél, most otthonról netezek. Tápot is cserélek a rend kedvéért, kevésnek találom a mostani 2*17,5A terhelhetőséget. Veszek egy Enermax pro82+ 525W-ot.
-
banderasz77
addikt
válasz
->Raizen<- #4887 üzenetére
Örülnél neki mi? Tisztán hálózatról lefut szépen. A szünetmentes túlterhelésvédője miatt lelőtte magát, kevéske a 650VA, bár bírta még vagy 10 mp-ig is, határeset lehet. Na mind1, be kell szereznem egy 1000VA-es darabot minimum.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
->Raizen<- #4871 üzenetére
Ram hibás a karid valszeg
-
--Rawlings--
tag
válasz
->Raizen<- #4811 üzenetére
Nem tudom nem volt vele baj egy darabig, ez csak napokban kezdte, es nem nyultam hozza. Most h ventit felnyomtam manualba igy jonak tunik. Amugy koszonom a valaszod!
-
- = Zk = -
félisten
válasz
->Raizen<- #4798 üzenetére
naigen...!
érdekes szituáció keletkezett#4805) RI/OS: ezzel sajnos nekem is egyet kell értenem...
ma már Boxról teleportálunk PC-re. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
->Raizen<- #4792 üzenetére
Na ez jó hír!
Egy jól optimalizált játék manapság aranyat ér. -
TTomax
félisten
válasz
->Raizen<- #4801 üzenetére
Na akkor jó...szerintem az elsö ahol észrevehetö lesz a DX11 meg a tes. az a AvP lesz,de az azt hiszem csak jövö februárban... addigra szerintem a radeonok ára kicsit esik,mert most egy kicsit drágácskák még...
-
TTomax
félisten
válasz
->Raizen<- #4795 üzenetére
Hát akkor rosszul érted,te most akarod igazolni magad,hogy milyen jól döntöttél mert milyen szépen viszi az uj karesz a dirtkettöt... söt,, déiksztizenegy meg megy ám a tiszetoszatesszelálás is mer' semmi sem szögletes...
Amig el nem ájulsz,addig irom hogy nézd meg DX9-ben is mert nem fogsz látni sok difit... maximum azt,hogy egy 5770 is ennyi fps-t produkálna.Még szép,hogy 1440X900-on megvan a fix 60fps-ed...
Még mielött elindul a flémvihar,megértem a te szemszöged is... ahhoz a felbontáshoz a következö 2 évben elég lesz az az ati,nem kell cserélned.El fog az vinni mindent maxon... amit én irni akarok viszont az,hogy akinek van egy 8800GTS-e az még mindig nincs rászoritva arra,hogy cseréljen... remélem te is érted mit akarok irni,és no offense vagy mi -
lsc
nagyúr
válasz
->Raizen<- #4794 üzenetére
Mondjuk az első linken maximum van, az nem kevesebb meg több hanem a maximum, ragozni nem igen lehet
.
-
TTomax
félisten
válasz
->Raizen<- #4792 üzenetére
DX9-ben igy fut 8800GT-n kb...tényleg jól optimalizált...dehát igy lehet eladni...
-
lsc
nagyúr
válasz
->Raizen<- #4788 üzenetére
-
TomiLi
addikt
válasz
->Raizen<- #4769 üzenetére
Hát ez, az.... Jó lett volna az elképzelés, csak más kialakításban.... Mondjuk egy nagy házban , ha lefelé néznek a vga bordái... Vagy lehetne ugyanígy, csak nagyobb helyet adna a CPU hűtőnek... Thermalright is gyárt cpu hűtőket, miért nem vették számításba azokat a méreteket....
Van még egy hűtő (TRAD2 GTX), ami jó lesz az 5850/5870-hez, csak ahhoz még külön lesz egy VRM hűtő is (4870/4890-hez már van)...Ami egyenlőre még csak készülő félben van....
nixx-21: Jó ötlet!
Bár már ott tartanék....
-
TomiLi
addikt
válasz
->Raizen<- #4765 üzenetére
Zöldet??? ...
Csak rohadt nagy ez a hűtő.... Nem tudom, hogy férne el, ha az ember egy normálisabb CPU hűtőt rak a gépbe....uccsó képek....
Core2duo6600 Nincsen bajom vele
Csak azért írtam, ha valaki ilyesmi gépet szeretne építeni (kinézetre, nem konfigra), akkor abba nem illik egy műanyag burkolatos VGA.... De ez már egy másik téma, másik topik....
-
TomiLi
addikt
válasz
->Raizen<- #4763 üzenetére
Lehet, hogy gyengébb lesz a fermi a tesszeláció terén.... Én ehhez már nem nagyon konyítok.... De mire megjelennek a zöld vga-k, csak egy kicsit észhez térnek az árak...
Hát én sem egy-két hónapra szeretném venni a következő vga-m.... Ezért megy a rinya részemről...Más: Thermalright aftermarket hűtő... Ez már kompatibilis az 5850, és 5870-es VGA-kal....
Sokan mondták, hogy szükségtelen a gyárinál jobb/másik hűtő.... De ez szebben mutat egy modding gépbe..... Márha valakinek ez a része is fontos a PC építésben....
-
TomiLi
addikt
válasz
->Raizen<- #4761 üzenetére
Előszőr kiírta az üres oldal bal felső sarkába, hogy nem jeleníthető meg a kép.... Aztán rákattintottam a szövegre és nyitott egy új lapot, amin már bejött a táblázat!
Dec. 1.? Az mindjárt itt van.... Annyit még kibírok...
Most kéne vennem VGA-t (mert nincs) és nem nagyon tudok dönteni, hogy beleugorjak egy új technikába, vagy vegyek egy átmeneti 4xxx szériát, és majd jővőre a fermi érkezésekor visszatérek erre a kérdésre....
-
TomiLi
addikt
válasz
->Raizen<- #4759 üzenetére
Nekem nincsen grafikon!!!
Nem jelenik meg...
Hát... ne az én pesszimista látásmódom tükrözze a jövőt!Csak fosok beinvesztálni egy ilyen csúcs VGA-ba...1-2 hónap mólva meg verem a fejem a falba, az árakat illetően... De ez egyéni szoc. problem...
A Dirt2 Hivatalosan mikor jelenik meg?
DrJános jó lenne ha csak egy félkész játékról és egy rossz VGA driver kombójáról lenne szó... Türelmesen (sz@rt: türelmetlenül) várjuk az első DX11-es játék megjelenését, amikor is több tám pontot kapunk majd a VGA-k teljesítményéről....
Szerk2: Megjelent a grafikon
Vajon a dx11, az tesszelációval értendő??? Akkor nincs gond még éppen határ eset.... De ehhez igazán egy 5870 kell, hogy nyugodtabb legyen az ember....
-
TomiLi
addikt
válasz
->Raizen<- #4756 üzenetére
Hát nem csúnya... sőt nagyon szép.... Nézegettem a youtube-on is vieókat.
Az a gond, hogy nem vágom, hogy melyik kép/videó megy tesszelációval.... Még tanulnia kell a szememnek is....
Kíváncsi leszek mennyire lehet majd full beállításon tolni.....
Félek én ettől az új technológiától.... Vagyis inkább attól, hogyha vennék egy 5870-et (már ha lehetne kapni), akkor nem lenne a későbbiekben nagy csalódás....nah sorry, csak hangosan gondolkodtam... -
Nagynozi
aktív tag
válasz
->Raizen<- #4743 üzenetére
Köszönöm a választ.... Kicsit meg is nyugodtam.
-
banderasz77
addikt
válasz
->Raizen<- #4708 üzenetére
Futott végig, ez volt a diagramon a max. érték.
-
Enclave
aktív tag
válasz
->Raizen<- #4715 üzenetére
És esetleg erről az időpontról tudni lehet valamit?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
->Raizen<- #4714 üzenetére
Nekem 13k van meg, de kétmagos a procim és csak 2,9 GHz-en megy. Ehh ... csak sok ez a kari a rendszernek. -
strebacom
senior tag
válasz
->Raizen<- #4644 üzenetére
Nagyon-nagyon szépen köszönöm, ez tényleg egyszerü volt és müxik is....
-
banderasz77
addikt
válasz
->Raizen<- #4637 üzenetére
45% 1,225V 950Mhz
Lefut a teszt, de kevesebb pontot ad, mint alapon. Miért is?
-
banderasz77
addikt
válasz
->Raizen<- #4637 üzenetére
Win7 x64-re is jó?
-
banderasz77
addikt
válasz
->Raizen<- #4635 üzenetére
Esetleg linket tudnál dobni? Hány voltot adtál a karinak 24/7-re? Ventit állítgattad mellé vagy auto-n van?
-
banderasz77
addikt
válasz
->Raizen<- #4627 üzenetére
1200 GPU 1400 MEM
Adtam neki feszt is. De nem értem, alapon is gyengén megy, tuningolva meg még kevesebbet is ad. Mi a szartól van ez? Nekedd melyik driver van fent?
-
banderasz77
addikt
válasz
->Raizen<- #4620 üzenetére
Hi!
Nem igazán. 3DMARK06 indulásnál szürke képernyő és annyi.
-
banderasz77
addikt
válasz
->Raizen<- #4577 üzenetére
Na akkor megtartok magamnak egy ASUS-t, az van kéznél. Holnap reggel be is teszem.
-
banderasz77
addikt
válasz
->Raizen<- #4548 üzenetére
A gyári ASUS bios az jó nem? Ahhoz nem kell hozzányúlni.
-
Blaze71
őstag
válasz
->Raizen<- #4486 üzenetére
Megy ez 3,7 GHz-et is, csak XP alatt néha kivág játék alól. Vista alatt nincs vele ilyenkor sem gond. Gondolom, hogy a driver végett, pedíg mindegyik alatt a 9.3 CCC van fent. Ez persze még az X1950-es. Az előbb beírt pontszámok kizárólag a CPU score 3DMark2005 alatt. A végleges pontszám X1950-el 11.6xx, 5750-el meg 21.4xx pont.
Itt egy 3,7 GHz-es memória és gyorsítótár sebességmérés:
Lacika001! Most csak egy Xerox monitor van, de tervbe vettünk egy 22"-os FullHD monitort, amihez kelleni fog egy jó kártya. Pont ezért gondoltam rá, hogy jobb lenne az 5850.
-
scream
veterán
válasz
->Raizen<- #4456 üzenetére
2, 2.5 év mulva hol lesz szegény 5850 ? ilyen rohamos technologiai fejlődés mellett akkora nem fogsz tudni mit kezdeni vele
WesTM : esetleg nem tudni ,hogy mikor jönnek nem ref. hűtős karik ?
-
janos666
nagyúr
válasz
->Raizen<- #4444 üzenetére
Most megtapogattam az alsó rézlap peremét a FEK-ek körül (annyira a peremen vannak, hogy látni is a gappadok szélét, de látni a korábbi képen is, hogy állnak...), és épp csak langyos, ugyan olyan, mint mindenfelé (jól szétoszlik a hő a rézben), de úgy cak-pakk sokkal hidegebb most a nyák háta is (a GPU és a FET-ek felett is), mint gyári hűtővel volt, alig melegebb, mint a blokk tetején a plexi, amit csak a víz langyosít.
Lehet, hogy mégis elszámoltak valamit az EK-nál, és 1-2 tizeddel fentebb kellett volna hozni a FEK-ek feletti sík magasságát? (Bár ott volt a lenyomatuk a padokon, és most még pasztával is rásegítettem egy kicsit) Vagy szarok ezek a thermal padok, amiket mellé csomagoltak, és nem vezetik elég jól a hőt?
Esetleg a távtartó bakokat tudom kivenni a csavaroknál, de inkább nem tenném, annak könnyen nyákrepesztés lenne a vége, vagy valahol máshol feküdne fel szarul, ha elkezdene deformálódni a nyák, és olyasmi nem hűlne, amiben nincs hőmérő... -
Televan74
nagyúr
válasz
->Raizen<- #4443 üzenetére
Csak azért írtam be ezt a két eredményt, hogy lássák 1024 ben nem érdemes a procit húzni.Ilyen felbontás mellett nem profitál sokat a kártya a 3,5 Ghz CPU -ból.
Eszembe sincs visszavinni, jó kártya ez.
-
janos666
nagyúr
válasz
->Raizen<- #4436 üzenetére
Egy EK blokkal van hűtve a kártya.
Az imént szétszedtem, és gyönyörűen látható volt, ahogy minden thermalpad, amit a nyákon helyeztem el felszerelés előtt, most a blokkra volt ragadva, és ott volt rajtuk a chipek tetejének a lenyomata, a RAM-koén még a Samsung felirat tükörképét is el tudtam olvasni, de a FET-ek élei is határozottak voltak, egy sem volt elfordulva/félrecsúszva hozzájuk képest. A GPU alól is szépen kinyomódott a felesleg, épp csak "füstrétegnyi" maradt. [link]
Minden esetre, ha már ott voltam, összekapartam a GPU mellől kinyomódott MX2 pasztát, és szétkenegettem a FET-ekre. Újra rájuk igazgattam a blokk aljáról leszedett hővezető padokat, és ismét felcsavaroztam, aztán beküldtem a gépbe.Most tök ugyan az a helyzet. Idleben 38 körüli a három VDDC hőmérséklet, viszont Furmark alatt terhelve már 70 fokig is felmegy. Pusztán feszemelés hatására még nem nő drasztikusan (70-ről 80-ra), de ha az órajelet is megemelem (725-ről 1000-re), akkor hirtelen felfut 100 fok fölé, akár 115-120-ig.
Pedig ettől nem tudom jobban hűteni, most míg szerelgettem lehűlt a víz/radiátor kb szobahőre (ami pillanatnyilag kb. 33 fok, mert apám mindig túlzásba viszi a fűtést hétvégén), de ez szerintem nem is számít neki sokat. Mondjuk a FET-ek a blokk legvége alatt ülnek, ami felett a víz már nem is folyik közvetlenül, csak centikkel arrébb, de hát a gyári hűtő sem viszi azért túlzásba az alsó lemezen keresztüli hűtést, ez meg szép kis réztömb ahhoz képest. De van már MX2 paszta is a gappad alatt, ami bizonyosan hozzáér a blokk aljához. Egyszerűen ennyit bír, vagy félremér (ami nem valószínű).
Azért érdekes, hogy még a tuningtól is nagyobb mértékben ugrik meg a hőmérséklete (de az is, hogy idleben ilyen gyorsan visszahűlik, miközben valami mégsem frankó neki). -
Robi BALBOA
őstag
válasz
->Raizen<- #4428 üzenetére
A vga memót kérdeztem.
Amúgy a fene ebbe a hibajavítós DDR5-be, sokkal nehezebb megtalálni, hogy hol az igazi vége! -
janos666
nagyúr
válasz
->Raizen<- #4423 üzenetére
Nem tudom, csak 50-esem van, de 1.200V felett instabil a kártya még így vízzel hűtve is, ha odakenek neki ilyen 1.300V-ot, akkor még 1000Mhz-en is rögtön kifagy, pedig 1,187V-al stabil ez a freki.
1.2V-ig olyan 1010Mhz csikarható ki belőle, de ami afelett történik, esetleg látszólag stabil, aztán hamar bedöglik, és mire 1.3 köré érek a feszel, már Mhz-től függetlenül kiakad.
Pedig biztos jól passzol a blokk is minden tápköri elemre, hisz az 1000/1300Mhz-el elviseli a Furmarkot anélkül, hogy egyszer is visszacsapná magát 2D-be, mint tette azt gyári hűtővel már alapórajeleken is (de még nem a maghő miatt, mert az ment fentebb a tuninggal), és persze meg sem fagy.Ja, nekem is érdekes falnak tűnik, talán változik még ez frissebb software-BIOS-driver párosokkal.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
->Raizen<- #4422 üzenetére
Na megcsavartad a procid? Azt montad nem megy olyan jól, a 3,8 az nekem pedig jónak tűnik!
Meg úgy látom a karinis tekertél még egyet, mijen feszen megy a gpu és a memó?
-
luciferk
senior tag
válasz
->Raizen<- #4370 üzenetére
Hááát 45% venti fordulat már elég hangos, 35%-ig még elfogadható a hang, de ha fülessel játszol esetleg akkor nem számít, hogy mennyivel forog a venti csak a szomszéd át ne zörögjön
-
CHIPman
nagyúr
válasz
->Raizen<- #4396 üzenetére
"Most, hogy feltettem az EK blokkját az 5850-re"
-
banderasz77
addikt
válasz
->Raizen<- #4361 üzenetére
Ok, köszi.
-
luciferk
senior tag
válasz
->Raizen<- #4358 üzenetére
A 950/4.4 beállítással játszani is lehet?
a játék alatt (például COD 6 fullra álítva) mennyi a hőfok és a venti hány %--on megy? mert 35-40% felett ugyancsak megjön a venti hangja.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
->Raizen<- #4361 üzenetére
megköszönném, ha dobnál ebbe a fórumba pár sort, az eredményről!
-
- = Zk = -
félisten
válasz
alap fesszel meddig megy a "kicsike"?...
-
banderasz77
addikt
válasz
Sapphire kártyánál is kell majd az MSI Bios?
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
->Raizen<- #4285 üzenetére
Örülök, hogy örömet szerezhettem neked!
De az enyém is tuningolható ám!
-
zuchy
őstag
válasz
->Raizen<- #4286 üzenetére
Hmm, készülőben a csoda driver?
Vagy csak az előzőek voltak nagyon vacakok. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
->Raizen<- #4282 üzenetére
Nekem is ennyit kap a 5870-em ugyan ilyen procival(az is 3,6ghz-en) mondjuk nekem mégy a 9.10-es van fenn!
Na majd ha kijön a végleges 9.12 akkor megnézem mit tud, remélem javítottak a gémeken is nemcsak a markokon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- E-roller topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Formula-1
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- VR topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft