- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 3D nyomtatás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
CptMisi
őstag
válasz
fsb1000 #10462 üzenetére
Jelentéktelenek? Ezt így nem mondanám...Ebből a szempontból talán
De ha jól értem, te úgy általában mondod....Akkor viszont nincs igazad, történelmi szempontból nagyobb jelentőséggel bírunk, mint bármely más nép...
Gerisz: "baszott Fermit"
jó dolog a te öcsédnek lenni
-
Silex
aktív tag
válasz
fsb1000 #10435 üzenetére
Hát ne haragudj... Próbálj már higgadtabban kommentelni. Eddig mértékadónak tekintettem a véleményed a vízhűtés és egyéb topikokban...
Lehet hogy a PH fórum nincs benne a világ mondjuk fél tucat referenciának tekinthető oldalában, de hány ország van, mennyi lesz ahol nincs mértékadó oldal? Azonkívül ki a fene olvas magyarul fórumot? Ez nem minősít minket, te sem olvasol csehül, vagy arabul pedig lehet, hogy az adott témában kitűnő írások születnek.
Én is olvasok nem egy külföldi (nagy) oldalt. A PH fórum mégis a mértékadó és nem csalódtam még benne, szerintem nincs baj a színvonallal (szakmai). Magyarországon biztos hogy referencia.
(Távol álljon tőlem a politika, de ez a "merjünk kicsik lenni"), meg jelentéktelenség pesszimizmusa ami miatt írom ezt a kommentet. Szeretném "itt" jól érezni magam és igényesen informálni és informálódni, ne haragudj ha ennek jelentőséget tulajdonítok.
Amúgy üdv és Peace! Továbbiakban szeretettel és érdeklődve várom igényes kommentjeidet!
Lehet hogy Dirt2-ben gyorsabb a gtx470 - kicsivel, máshol meg a 5870 gyorsabb kicsivel, de kiforratlanok a driverek ítélkezni még nem kéne, kb egy súlycsoport aszerint ahány tesztet olvastam. A többi tulajdonság (meg a fanság) alapján lehet dönteni, de hogy mi a harcoljunk az nvidia vagy az ati mellett? Ez nem politika!
-
-
azoli09
tag
válasz
fsb1000 #10422 üzenetére
Elnézést kérek azért hogy itt azt írták nekem hogy nekik jobban megy , mit érdekel engem melyik jobb leszarom ,a másik mi közöd van a hoz hogy van e telefonom ,ki az a gyökér aki meg adja neked a számát hogy zaklassál hogy nálad a ati milyen szarul megy ,
EZENNEL KIJELENTEM HAZUG VAGYOK SZÁNDÉKOSAN MOCSKOLTAM BE A FSB NEVÉT ( Ö SZERINTE )
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
fsb1000 #10414 üzenetére
A Dirt2 eredményed még el is menne (mert tényleg egy hangya farknyival nagyobb felbontáson nyomod), de a heaven eredmény az már nem teljesen korrekt nálad, nem azt mondom, hogy csalsz, csak nálad valami(k) futhattak a hátérben vagy nem tudom milyen catalyst volt akkor éppen fent amikor ezt a mérést csináltad, de az tuti, hogy irreálisan alacsony értéket kaptál(még akkor is ha egy kicsit nagyobb volt nálad a felbontás).
Én el is mennék, csak hát valakinek dolgozni is kell, mert fater nem győzi a melót egyedül. -
fsb1000
nagyúr
-
RI/OS
addikt
válasz
fsb1000 #9693 üzenetére
A patchelős módszerrel nekem müxik tökéletesen.
Kiterjesztett asztalt megcsináltad 800*600-ban?
Restartot nyomjál utána.
Control panel 3d settings utolsó menüjének kellene lennie a physx-nek.
De driver para is lehet amúgy. a 196.21-el megy jól az biztos.Szvsz szedjél le mindent driver cleanerrel és kezd el előröl.
196.21+physX driver,restart csökkentett mód patch, restart, kiterjesztett asztal, restart.
Így mennie kell. -
s1ru2
aktív tag
válasz
fsb1000 #9665 üzenetére
Köszi a választ. Sajnos azt a 2D profilt nem találom, hol leheten létrehozni. Akármit csinálok 3D be menti el és úgy is fixálja. Feszt nem piszkáltam még, mert alapon néztem eddig 800ig és hiba nélkül ment. AMD GPU toolal is próbáltam, de ott ugyanez a helyzet. Beáll fix órajelre és annyi. BIOSba meg nem szívsen piszkálok bele, de ha az kell neki akkor lehet h sor kerül rá
-
ffodi
veterán
válasz
fsb1000 #9597 üzenetére
A batmanben van bench, a metro-ban nincs. A Dark void bench meg nem igazán jó, mert csak Low Physx-et tud. Csak a full verzió tud low-nál magasabbat. Ha felrakod a Dark void benchet, akkor az felrak egy ilyet: Nvidia Physx game software 2.8.1(nem biztos, hogy teljesen ez a neve) Azt le kell szedni, és a legújabb Physx-drivert vissza, mert különben nem megy a Hybrid. Metroból és dark voidból nincs demo, a Batman Demo-ban meg azthiszem nincs bench.
Sárpac:
Akkor ez kapufa. Majd talán a következő afterburner támogatja a Vaporx-et is.Gaboo007:
9600GT/9800GT/GT240/GTS250-nek elégnek kell lennie. Nekem a GT220 is bőven elég az 5870 mellett. -
ffodi
veterán
válasz
fsb1000 #9552 üzenetére
Kiváncsian várom a teszteket a GTX285-el. Szerintem elsősorban játékok alatt érdemes letesztelned(pl. Batman AA, Metro 2033, Dark Void, stb...)
A lényeg az, hogy játékok alatt mennyivel teljesít jobban. Szerintem úgy tesztelj, mint ahogy én a cikkben, és akkor lesz összehasonlítási alap, illetve a Metro 2033-at úgy ahogy a Metro tesztemben csináltam. Kiváncsi leszek mennyivel lesz jobb.Ha van kedved tesztelhetsz 1-2-t Fluidmarkkal, és természetesen 3DMark Vantage-el is. It biztos sokkal nagyobb különbségek lesznek majd.
Amit linkeltek(asszem Leon-T), az nem friss driver, hanem egy olyan driver, amihez nem kell végigcsinálni a "hacket". Még nem frissítettem vele a cikket, de INNEN le tudod tölteni.(azóta már van friss driver, 197.25, amivel nem tudom, hogy működik -e rendesen, mert nekem a sima 197.25-ös driverrel "hackelés" után, csaak rövid ideig ment a Physx, utánna elszállt.)
kasa85:
Még nem foglalkoztam ezzel a játékkal ugyhogy nem tudok benne segíteni sajnos. Érdekes, hogy a GT220-at használja, bár annyira nem meglepő, mert Nvidia sponzorált játék. Más kérdés, hogy ebben nem Physx van, hanem CUDA effektek.
Azt próbáld meg, hogy átnevezed a játék "exe"-jét, mondjuk "Dirt2_game.exe"-reHátha így működik. Majd ha lesz időm utánnanézek, hogy mi, hogy, merre.
-
ffodi
veterán
válasz
fsb1000 #9530 üzenetére
Igen, és ez azért van, mert bekapcsoltam a replicationt. Szerintem valamilyen szinten "Nvidia gyanús" ez a tesztprogram, mert miért pont ilyenkor adnák ki?
Ha nem kapcsolom be akkor nekem is kb. ennyi. Próbáljátok ki. Nem az exe-vel indítjátok a tesztet, hanem a mappájában lévő egyik .bat fájlal(normal tessalationhöz ez kell: Heaven_d3d11_tess_enabled_gs.bat). Ha elindul beállítjátok ugyan arra a beállításra mint amilyen korábban volt(de lehet, hogy nem is kell, mert olyan beállításokat használ, mint amilyen a legutóbbi volt). És így mehet a teszt. A min. fps sokkal több lesz.
Van egy sanda gyanum, hogy ha GTX480 vagy GTX470-el indítanánk a tesztet, akkor ez az opció alapban be lenne kapcsolva, és láss csodát +10%
-
adatfalo
senior tag
válasz
fsb1000 #9526 üzenetére
Azt tudom, hogy más felbontásban néztem, ezért is mondtam, hogy arányaiban jók a pontok, de most lefutattam és érdekes módon:
FPS:
40.7
Scores:
1026
Min FPS:
14.2
Max FPS:
113.5
Ez jött ki. Ami azt jelenti, hogy a max fps-nekem több lett mint a tiéd, viszont a minimum meg kevesebb, a minimum fps-t az éjszakai részen amikor egy kőfalas kapun megy be a kamera, akkor produkálja, szóval ott nagy a tesszallációóó, nem tudom, hogy van e köze közben a procihoz(nagyobb mértékben), de most kipróbálom húzott procival, hogy nő e az érték. -
encci
csendes tag
-
ndlx
aktív tag
válasz
fsb1000 #9435 üzenetére
Ez mit jelent pontosan?
"Csak anyi a probléma, hogy a VD és DD csúszkákkal kell keresni egy optimumot, ahol még nem túl alacsony az fps, de a VSYnc még megszünteti / kisimítja a stutteringet."
Mert nekem Dirt2 alatt sajnos a VSYNC bekapcsolással 60-ról 30-ra esik le az fps és játszhatatlanul rángatni kezd a játék. Így anélkül kell játszani, de sajnos a képfrissítés viszont erősen látható ilyenkor.
-
Razermazer
őstag
válasz
fsb1000 #9398 üzenetére
Korrekt válasz köszönöm, csak azért mondtam a márkahűséget, mert gyakran találkoztam veled a másik topikba, és hirdetésekbe ahol gtx-ek vannak. Hát kár hogy nem érdekel más, mert vannak még ezen kívül nagyon jó gamek, Napoleon Total War persze ez stratégia, akkor ott van a Metro 2033, Assassin's creed 2, Dragon Age ezek rendesen kipörgetik a cuccost, már amennyit én este 3-m órát játszok, hol evvel hol avval(de ha csak gta4 ezt is megértem). A fiad az tuti örülni fog, ha más megoldás nincsen(elviszik a kártyát csak úgymond vicces áron, már tapasztaltam, de ez érthető hiszen kis hazánkban elég ramaty a helyzet). Ezért építettem én is egy htpct, mert netezésre tényleg luxus a bitang gép. További minden jót, kívánom hogy találd meg a számításodat.
ui: jól van most már látom miért találkoztam veled mindenhol
-
Goldmen75
őstag
válasz
fsb1000 #9401 üzenetére
Na hazamegyek felrakom én is a GTA4-et, erre már kivi vagyok!
Sokan mondják hogy meghálálja a 4 magot stb...de hogy a Te konfigodon ne menne rendesen?! Nem értem...vagy valamit félreértettemNekem az i5-750 4egész valahányon már ment léggel(TX3), de visszavettem mert feleslegesnek tartottam, így is minden frankó..
-
Razermazer
őstag
válasz
fsb1000 #9391 üzenetére
Hát ez kérész életű próbaidő volt, legalább 1 hónapig próbálnád használnád. Én is most már, 3 hónapja használok 2 darab ilyen szörnyeteget crossfirebe. Hát nincs az az isten ami megfogná, még legalább 1 vagy 2 évig. Igaz hogy most tettem hirdetésbe az egyiket, mert sajnos annyi időm már nincsen mint rég gamelni, de lehet hogy megtartom mégis. Én azt mondom váj még, és használd egészséggel, hiszen te is magad mondtad hogy nagyon jó. Ennyire nem szabad elvakultan márka hűnek lenni, ami jó az jó nincs mese, mindig azt kell választani. De te döntesz, én csak javasoltam egy alternatívát
-
Goldmen75
őstag
válasz
fsb1000 #9337 üzenetére
Azzal hát! Most ráértem, hazahoztam egy Gainward Gt220 1GBDDR3-asat.
Kiscsalád elaludt, szétkaptam gép, nvidia be.
Mindent úgy csináltam ahogy ffodi kolléga leírta!
Egy pillanatra sem akadtam meg semmibe sehol, bár,de! A psyhix software, nem akart csinálni semmit, igaz korábban pár játék jóvoltából volt fenn psyhix...
Na de mind1.
Legelőször Vantage futott le, valami iszonyú(dupla) CPU pontot kapva.
Aztán felraktam pár psyhix demot, közöttük egy screensavert is, ami (rövidítek mert kimondani sem tudom nem hogy mindig leírni) ps kikapcsolva, diavetítés volt az ati-mnak, bekapcsolva megtáltosodott mint állat, gyönyötű
Tény, hogy fél óra alatt amit lehetett megnéztem, de előny tényleg csak azon alkalmazásoknál illetve gaméknál van(ott viszont nem is kicsi) ahol támogatott a ps!Azóta is megy a gép
No probelm! Ha van valami tesztetek szóljatok, tesztelek!
-
Tody56
aktív tag
válasz
fsb1000 #9314 üzenetére
Ezzel is egyetértünk.
Viszont ennél a feszelés dolognál szerintem nagyon fontos a hűtés. Én 1.09-ről 1.175-re emeltem. Ez szerintem még léggel is belefér nem hogy vízzel. Viszont tény, hogy hosszú távra én léggel 1.2 vizzel pedig 1.25-1.3 fölé nem mennék az biztos. Természetesen egy-egy teszt lefuttatása más tészta kellő hűtés mellett.
-
tomta
tag
válasz
fsb1000 #9106 üzenetére
Az összes olyan játékhoz ami támogatja az Nvidia PhysX Technológiát.
Néhány Nv által hivatalosan támogatott game:[link]vagy [link]front3r
Nekem az alábbi beállításokkal az FPS min15/max45.
ON:
DX11/ADV PhysX /tessellacio/4xMsaa/16xAnizo/
1280*1024-ben.
Az akciódús részeknél akdozik.Kicsit visszább veszek majd a beállításokból, hogy a lehető legkevessebb látváyveszteség legyen, de folyamatos kép legyen az akcióknál is.
-
front3r
őstag
válasz
fsb1000 #9099 üzenetére
A Metro 2033-ban meg öröm nézni ahogy 25FPS-re is leesik a teljesítmény. :S
Na persze a tesszelláció és az advanced DoF az ki van kapcsolva, ha még ezeket is bekapcsolom akkor olyan alsókategóriás VGA érzetem van 10 FPS körüli teljesítménnyel. Eléggé vicces hogy DX11 helyett DX10-ben kell tolni hogy élvezhető legyen a játék. -
LEON-T
aktív tag
válasz
fsb1000 #9086 üzenetére
Gratulalok! Legalabb te lattal 40% os ventifordulatot
En ennel nem birtam kicsikarni csak program segitsegevel
A rivatunert en is sajnaltam, sajnos nem tudom mikor jon ki a 2.25 belole, mar ha kijon.
Sajnos monitorozasra nem tudok programot. Mindenesetre azert teszteld rendesen azt a 950/1350 et, hogy rendesen stabil e, ezt szeretned hasznalni 24/7 re -
Hobbbyt
őstag
válasz
fsb1000 #9046 üzenetére
Hmm én inkább azt nézem ,hogy közel +40% -al drágább egy HD5870 közben a teljesítmény 17-23% között mozog. Ergo drága.
A Cigin én is nagyon sokat sporolok. Látom a a környezetemben.. Havi 4-5 e ft könnyedén a zsebemben marad.. és még büdös se leszek. Erre szoktam mondani ,hogy tiszta haszon
Tud valaki bármiféle HD5850-t névreszóló áfás számlával 60-65k körül? az a 70e nálam lélektani határt képez.
-
vhunor
őstag
válasz
fsb1000 #9046 üzenetére
Műszaki alapon szvsz pont nem éri meg az 5870, mivel ahogy gbors tesztjei is mutatták (VGAspeed.hu), azonos órajelen gyakorlatilag hibahatáron belüli a teljesítménykülönbség és a plusz ROP blokk nem számít csak az órajel, ergo egy 850/1200 körülire felrántott 5850 ugyanazt hozza mint az 5870, 25k-val olcsóbban. Persze van aki nem akar tuningolni, de ahogy láttam te nem abba a kategóriába tartozol
. Az 5870 órajeleit pedig a GPU felől mindegyik 5850 kirázza a kisujjából, a memória lehet, hogy csak pl. 1150-et csíp, de 50 MHz-et meg úgyse veszel észre a ramnál.
Mellesleg 25k-ból olyan napot szervezek asszonypajtással amire biztosan szívesebben fogok emlékezni mint egy GTA 4 multira
.
szerk: lehetőségként ott van még az 5770 CF is, ami simán kijön akár újan is kb. 65-67k-ból.
-
LEON-T
aktív tag
válasz
fsb1000 #9030 üzenetére
hmm tenyleg jol sikerult eladni a 2 vgadat, En meg fel sem dobtam aprora a regi karikat
Egy JO vizhutes igencsak nagy lepes tud lenni ez teny. Akkor meg a 5870-t is igen meg lehetne tekerni. Nemet forumokon lattam embereket akik 1050-1100/1300 on hajtjak 24/7 be. Viz eseten 70 fok fole nem megy pl a vrm
De sajnos nem olcso mulatsag. Foleg egy jo blokk. -
-
XoZ
aktív tag
válasz
fsb1000 #9018 üzenetére
Az 5870 ref hűtőnél a műanyag burkolat teljesen körbeveszi a ventilátort a hátsó oldalon, sőt igazából csak előrefele engedi a levegőáramlást: [link] (a kép forrása: neoseeker.com). Az is látszik, hogy a kártya elejénél a meleg levegő egy része a házba megy, és csak egy kis résen távozik kifelé.
-
front3r
őstag
válasz
fsb1000 #8964 üzenetére
Én pl. Tőle vettem. De látom már írtál is neki. Más dolgot is vettem tőle, rendes eladó, normális garanciapapírt ad.
MINDENKÉPPEN húzd újra a win7-et. nagyon nem szerette a 4850-ről 5870-re a váltást.
Az aero felület rendesen behülyült tőle, bár gondolom ez inkább driver bug, de egy sima, új telepítéssel tuti nem lesz gondod, és utána ajánlott csinálni a partíciórol egy mentést, hogy bármikor vissza tudd tenni az image-t, ha van valami gond a driverekkel. -
front3r
őstag
válasz
fsb1000 #8962 üzenetére
9.11-es driver a gyógyír rá. A GTAForums.com-on sok topik született ezzel a problémával, van valami felbontás beállítós trükk is, de eléggé sokat kell vele kínlódni hogy jó legyen. A HD4850-es karin is előjött ez a probléma, ott valahogy egyszer ezzel a trükkel megoldottam a gondot és akkor nem szaggatott be így időközönként. Itt keress rá a stutter(ing) szóra és találsz sok embert akinek ez a problémája.
Gyárin használom, mivel még Vapor-X alá nincs jól működő unlockolt BIOS.(legalábbis a tudomásom szerint)
Ja és én nem tudtam, de aki vesz Vapor-x-et(mint én is) az is kap ajándékba Dirt 2 kupont, mert nem láttam a boltok kiírásán eddig hogy jár mellé.
-
front3r
őstag
válasz
fsb1000 #8920 üzenetére
Nekem is akad Furmark alatt "korájhét"-el.
De igazi akadás GTA 4-ben van, de az látszik hogy nem a játék gépigénye miatt akad, hanem ez driverhiba, 9.11-el nem nagyon akad, azzal játszható, de a többivel... no comment.
A többi játékkal nincs látványos probléma. Na de majd a Metro 2033. -
LEON-T
aktív tag
válasz
fsb1000 #8920 üzenetére
nem tapasztaltam semmi akadast. Amivel neztem: Fumark, OCCT, Unigine, BfBc2,AVP 3 , COD-mw , Bioshock 2,
Afterburnbe van meg egy dolog ami problemas aki profilozik. Meg pedig az h ha jatszani,tesztelni akar, akkor hozza kell adni a jatekot v prgt a app listajahoz ami aktivalja a 3d-s profilt. -
CptMisi
őstag
válasz
fsb1000 #8924 üzenetére
el kell döntened, mi a fontos...szerintem 10+fpsért, ha így is jól megy a játék (gondolom 60+ fps van), semmi értelme váltani...de te tudod...
ha meg a legerősebb 1GPU-s vga-t akarod venni, akkor vegyél 5870et
ceaser: catalyst verzió? windows verzió? esetleg a windows nem beta?
-
CptMisi
őstag
-
CptMisi
őstag
válasz
fsb1000 #8915 üzenetére
eléggé kártyafüggő is, ahogy én megfigyeltem....
nálam például 900/1200 alapfeszen lefut a 3D Mark Vantage, viszont 980/1250 felett eddig nem volt stabil, de afölött csak egyszer próbáltam, majd talán, ha olyan kedvem lesz
1000/1300 1.212voltonnekem csak a gta4 problémás, de azt újra kell raknom, mert nem jó
-
LEON-T
aktív tag
válasz
fsb1000 #8915 üzenetére
Igy van. Ezt mar 2 oldallal elobb linkeltem
Ott van pirossal jelolve mit kell atirni. Profilokkal csak az a gond h bukod a powerplayt. Ezert csinaltam inkabb meg a biosomat egyedire es akkor nem kell okoskodni.
En neztem occt-vel vrm hofokotLattam mar 120 fokot
Le is lottem. Occt azert jobb mert jobban kinoz mint pl a Fumark
Tobbivel egyetertek. 5850 jobban megeri atm. Azonos orajelen nem sokat szamit az a +xxx SP
Vrmre lattam thermaltakenek termekeit de nem tetszenek azokkal a nagy legyezol, arrol nem is beszelve h lehet nalam nem is lenne kivitelezheto. Mivel van egy jo nagy cpu hutom meg egy Ocz reaper ami igencsak magasErgo maradok meg a stock coolernel
-
Giot
addikt
válasz
fsb1000 #8910 üzenetére
Nincs gond a Sapphire-al. (nálam nem volt 1x sem pedig volt belőle egy pár típus) A Vapor-X hűtés pedig nagyon jó (nálam az 5850-Toxic-on az van 2D-ben 20%-on forog 40C˙ felé nem megy de ami a lényeges 3D-ben 40%-on pörög a venti és 65C˙fel nem szaladt mindehhez társul a teljesen hangtalan működés a házikóbol legalább is nem hallatszik ki) Ha az 5870-re tervezett Vapor-X is ilyen jól teszi a dolgát nem hiszem hogy gond lenne vele!
Az viszont úgy van házon belülre is tol a meleg levegőből, persze ha jó a szellőzés vagy a huzat a kuckóban nincs vele probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- Mozgásban a Terminator 2D: NO FATE
- Fujifilm X
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Windows 11
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- OLCSÓ MONITOROK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged