Új hozzászólás Aktív témák
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
TTomax #17964 üzenetére
Akkor lehet én nézek el valamit...
De egy i7 920 as gépen ami 4 ghz üzemel... 6g Geil memó, rampage extreme alaplap + gtx 480... OC..persze agyon húzva... 8x éllel SZAGGATOTT A CRYSIS! (1920x1080)
Nem lassult...hanem egy - két résznél játszhatatlan volt ...
Én kakilok ezekre a benchmarkokra hogy csinál átlagban 100 fps, mekkora király, csak van egy két pálya ahol azt se tudja hogy érje el a 20 fps... a gép...
Simán leültettem a gtx 480 oc is... és hány éves a crysis?!
Mi lesz a crysis 2 vel?!ÁLLÓ KÉP!
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
TTomax #17960 üzenetére
De ha annyi videó memória szükséges egy programhoz ott már, a gpu ereje is csökkenő skálát mutat...
Vagyis szerintem mire jön a crysis 2, ilyenek híres játék nevek... 8x él minden... nem azért fog meghalni a gtx 580/ hd 6970 es mert kevés a videó memóriája...hanem már bezony elfárad a gpu...
Crysis 2 jó lesz... gtx 580 ... szépen viszi majd fullon... csak ha élsimítás van szó... nincs olyan 1 gpu-s rendszer ami elfogja viselni alatta... az tuti.
Dobálhatjuk a 10 fps eket egymásnak majd! -
AtHoS
nagyúr
válasz
TTomax #17597 üzenetére
"Ugye tudod,hogy egy túlméretezett táp hatásfoka a béka fenek alatt van?"
Valami példát felhoznál erre?
Enermax MODU87+ 800W
Pár wattal kisebb tápnál: Cooler Master Silent Pro 80+ Gold 600W
Valahogy nem látni, hogy a béka segge alatt lenne egyik tápnál sem a hatásfok. Még 20%-os terhelésnél is hozzák a 87%-ot.
Bár lehet, hogy a gyári diagram átverés lenne?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #17622 üzenetére
A driver cleanernek, csak akkor van értelme, hogy ha valami nem működik jól. Nagyon fontos, hogy a driver telepítője bizonyos adatokat meghagy az új drivernek, hogy ne kelljen a CCC-t újrakonfigurálni. A segédprogramokat, csak akkor szabad használni, ha valami nem kóser, mert csinálhatnak olyan törlést is, ami nem tesz jót a rendszernek.
-
ADAM1337
nagyúr
-
Laraxior
titán
válasz
TTomax #17260 üzenetére
Hát mostani VGAk és driverekkel nem vagyok tisztában mit hoznak,de az biztos hogy csináltam mindkét VGAval egy illy kétkártyás tesztet és gyorsulás a CFnél volt nagyobb. Crysisnál több mint 90%....míg az SLi 80at ha elérte
10.3 driver nV-nél nem tudom melyik. De ez több mint fél éve volt -
HSM
félisten
válasz
TTomax #16809 üzenetére
De várj, azért egy E8400 és egy Q9550 között nagyságrendekkel nagyobb különbség van teljesítményben, mint egy Q6600+X48 és egy P55+I7 750 között....
Nem azt mondtam, hogy a proci nem számít, hanem hogy egy 3200-3400-on tekerő Q6600 X48-ban elég egy 5850CF-hez. Ha pedig nem elég, akkor ott a 750 se lesz jelentősen jobb, oda már egy brutál megtépett 920+ fog kelleni X58-ban. -
Dj Dekko!
őstag
válasz
TTomax #16712 üzenetére
Én GTX 295 öt használtam ez előtt... és volt ahol csúnyán pofára estem, hogy ekkora kártya 2 gpu, ennyi sávszélesség... és sehol semmi erő?!
GTA 4 szó szerint játszhatatlan volt... persze a játék hibája is lehetett...
de sokkal élvezhetőbb egy 5850 esen az a játék is...
GTX 470 - 480 ast láttam már üzem közben, gtx 470 teljesen úgy teljesít mint egy átlagos 5850 (NEM OC!) ... GTX 480 viszont azért már kitesz magáért...ott igazán vannak különbségek...
Viszont amit ki nem állok hogy jó nforcos kolegák... beírják ők gtx 285 assal full hd ban.. játszanak crysis nevezetű játékkal... 4x éllel.. 16x AF el...
De most őszintén valaki kipörgette már ilyen beállításon?! Vagy nem ugyan arról a programról beszélünk?!
GTX 480 assal 22 fps csináltam, és még élsimítás se kell hozzá, (Q9650 3.6GHz) Mondja már el nekem valaki gtx 280 as mennyivel gyengébb?!
Fura... Szerintem az 5850 es simán 25-35% erősebb mint a hd 5850 es... -
HSM
félisten
válasz
TTomax #16674 üzenetére
És tényleg, az 5970 csak 1GB-osnak felel meg, mert mindkét GPU-nak csak 1GB jut!
Ott akkor bizony akkor lehet kasa85-nél is ez okozza a laggolást, ha nagyon felhúzza a csúszkákat!
Mint nálam is láthatod, a laggolás egészen minimális, nem zavaró, ha a gépünknek megfelelően lőjük be a grafikát.
A kihegyezett beállításoknál néha jelentkező lag nem bug, hanem a játék jellegzetessége.
A stalker-nél én nem tapasztaltam, hogy kifogyna a VRAM, pedig több, mint 1-2 órákat is volt, hogy játszottam vele. -
SzlobiG
félisten
válasz
TTomax #13805 üzenetére
A GTA 4 nvidián sokkal jobban megy mint ati-n sajnos nem tudom mi van a háttérbe, de abu biztosan tudja sőt mintha rémlene is, hogy már egyszer írta is talán a sok shader miatt... A stalker meg nem a vga miatt akad hanem a sok töltögetés eredménye akinél nem akad az vagy raptoron játszik, vagy ssd-n.
-
kasa85
őstag
válasz
TTomax #13805 üzenetére
Nekem is az összes Stalker ezt csinálja lagol + az alap GTA4 is.A kiegészítő ami most jött a hónapokban a motoros meg a másik az már nem mert a 10.6 javította nagyjából.A régit most nem próbáltam talán már az is zsír lett vagy nem,majd ha kijön a magyar felirat hozzá 40-év múlva kitolom még egyszer
Állítólag már ősszel már tolhatja aki várja a magyarítás hozzá.Bízok benne
-
CptMisi
őstag
válasz
TTomax #13786 üzenetére
Hát nem tudom...én x2 4200+8600GT konfiggal is játszottam mindhárom résszel, egyik sem akadt....különben nem játszottam volna végig az első 2 részt, ráadásul a Shadow of Chernobylt mind a 7 lehetséges befejezéssel...Bár a CS bugos volt, és azzal voltak érdekességek a régi gépen, de most már egyáltalán nincs semmi gond...
és nincs SSD-m
kasa85: lehet, hogy nálad laggol, sőt, ha azt mondod, akkor biztos, de nálam nem...nem tudom, miért nem, vagy nálad például miért
Nálam egy játék akad, a GTA IV
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
TTomax #13786 üzenetére
Nálam úgy van, hogy ha gép bekapcsolása után először indítom el akkor az első 5-10mp alatt tényleg akad vagy 2-3-szor(jó nagyot) aztán semmi, akármelyik pályát töltöm be, vagy ha kilépek a gaméból és vissza már akkor sem csinálja, csak ha először lépek be akkor, ez miatt tuti nem veszek ssd-t, pedig én is sasolgattam ilyen 80-120gb-os cumókat, de hát nagyon drágák, inkább veszek még egy samu f1-et, az is gyors lenne raid0-ban és legalább lenne 2tb helyem.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #12235 üzenetére
Most komolyan ... miért tekinted a tuning lehetőségét ajándéknak? Ez egy szolgáltatás, amivel tudod a kártyád órajelét növelni. Amikor engedélyezed, akkor elfogadod az AMD feltételeit. Azaz semmilyen anomáliáért nem vállalnak felelősséget, ha az opció be van kapcsolva. Ha ezek a feltételek neked nem felelnek meg, akkor nem kell elfogadnod, ezért van két gomb az ablakban. Simán rákattinthatsz a decline gombra, senki sem kényszerít, hogy az acceptre nyomj.
A 3rd party programokkal sokszor nem működik a driver, mert nem tesztelik le azokkal. Ez nem is az AMD dolga. A cég csak a saját csomagjáért vállal felelősséget. Ezzel is megadják számodra a lehetőséget, hogy tuningolj. Sőt láthatóan törekednek a maximális stabilitásra, mivel eltörölték az alsó órajelkaput tuning mellett. Ha neked ez nem felel meg, akkor válassz 3rd party programot. Arra az AMD nem vállal felelősséget, így ha a kapuzástól kifagy a kártyád, akkor az a te dolgot.A szürkehalál a renferenciakártyákon driverből van javítva. A gyártók közül mindenki megkapta a megfelelő BIOS-t a saját kártyákhoz. Ha szürke csíkod van, akkor írni kell a gyártónak és elküldik neked a javítást, de a garanciális cserét is vállalják, mivel az új kártyákon már az új BIOS van.
A Dirt 2 olyan 30%-ot gyorsult a megjelenés óta. Nyugodtan lemérheted.
Én decemberben még 2xAA-val játszottam, mert úgy volt meg a 60 FPS. Ma már 8x AA-val is gyorsabb a rendszer.
-
HSM
félisten
válasz
TTomax #12235 üzenetére
"Egy dolog igaz az egészből,a vételárnál te a gyári órajeleket fizeted ki,ha megy többet is az az "extraprofit",viszont ha a CCC egyik funkciója nem működik akkor nehogy már ne pampogjon az user...még ha extra funkció is..."
Nem értek veled egyet.. Pont, hogy azért lett ez a megkötés, mert néhány kártya nem volt stabil üresjáratban, ha tuningolva volt. Magyarul a hibátlan működést szavatolja ez a változtatás, igaz, némi kompromisszummal... (Halkan jegyzem meg, tényleg lehetett ilyen problémákról olvasni főleg 5870-eken) Innentől kezdve nem értem, mire a pampogás...
Lehet tuningolni, megy is az energiatakarékosság, csak nem tekeri le minimumra a karit... Ha valakinekl ennyire számít az az apróság, úgyis megoldja, nem telik bele 3 percbe.....
A csodadriver várása pedig ősi ATI-tulaj betegség.... Gyógyíthatatlannak tűnik, de szerencsére nem mindenki kapta még el...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #12224 üzenetére
A CCC-ben azért van ez a funkció, mert a harmadik féltől származó programokkal nincs ellenőrizve a kompatibilítás. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a szolgáltatás használata minden szempontból támogatott. A lakat után fel is hívja az AMD a figyelmedet arra, hogy bármilyen anomália következik be, mossák kezeiket. Ezt nem kötelező elfogadni, és akkor a funkció nem oldódik fel.
Érdemes lenne helyrerakni a dolgokat a tuninggal kapcsolatban. Ez nem ajándék, hanem lehetőség. Garancia viszont nincs rá. -
kasa85
őstag
válasz
TTomax #11439 üzenetére
Igen azt belőttem 100MHZ re nem mertem Auton hagyni.A ramot azt a proci tuníngal emelkedett meg jobban nem tudom ennél jobban vissza osztani.A ramot meglestem kimondottan túningos darab régen ezért vettem vagyis a teszteket nézve 1060MHZ ig meg sem szabadna rezenie(1070MHZ nél kezd a szufla kifogyni) + akkora hűtője van hogy még a HD5870 es karimat is lefagyasztaná
-
kasa85
őstag
válasz
TTomax #11435 üzenetére
Okés mindjárt meg is próbálom.Ezen az oldalon megtaláltam a hibákat paraméter 1 az 1-ben ugyanaz csak sajna nem tudni Angolul ,és nem érteni nyelvet
. http://www.geekstogo.com/forum/Blue-screen-please-help-t269782.html
A Bios ban folyamatosan 2.0V on van a Dram Voltage most 1.94 ig le vettem ,a procit is szét feszeltem azt is kilőve, akkor küldök pár tesztet az időzítésekről mert az Everestem nem 100% os. -
CptMisi
őstag
válasz
TTomax #11094 üzenetére
nem az oprendszerrel van bajom, csak az értelmetlen megoldás keresés idegesítő, mikor 5ször indul újra a gép, és sose ad eredményt a keresés...
tudom, nem ezt írtam először....
amper zoli: valószínűleg az is bekavar nekem, hogy ez az enyhén finnyás alaplap nem szereti a ramjaimat, még ha QVL-ben benne is voltak...pedig nem is tuningoltam őket...lehet, hogy cserélem majd, csak szerintem, ha egyszer normálisan működik, VGA driver csere után meg nem, akkor nem a ramprobléma a logikus
most megpróbálok pár dolgot, amit batman topikokban olvastam, de az is érdekes, hogy CoD2 közben is van most már bluescreen
egy batman-es kékhalál bekavar, vagy én nem tudom
-
-
Giot
addikt
válasz
TTomax #10029 üzenetére
A Vapor-X az egyedi hűtés maitt lehet vonzó a tuning csak másodlagos nem arra tervezték. Arra ott a Sapphire-nak a Toxic meg az Atomic (bár utóbbi verzióban még nem jelent meg 58xx).
(#10027) Seikai: Lehetséges a gyári hiba, ha filmnézés közben szemetel. De mi a helyzet 3D-ben gondolom ott is!?
-
Hobbbyt
őstag
Hopp
Giot: Igazatok van.. most hogy nosztalgiázok.. tényleg vágtak ők is. Csak hirtelen a HD4850-HD4870 , HD3850-HD3870 quartettre gondoltam.. ahol csak órajelbeli külömbségek voltak.
Én abban az időben (vagyis kicsit előtte) még boldog Sapphire Ati Radeon 9500 tulaj voltam később 9500pro majd 9700pro lett ugyan abból kártyából
Mondhatni úgy erősődőtt ahogy azt az igények követelték Pedig használtan vettem 10e ft-ért. És hencegtem vele haveromnak akinek 9600xt-je volt és méregdrágán vette. Utána jött az híres 6600GT utána X1950pro. Szóval az "Xxxx" széria nekem kimaradtt
És pl. ha egy HD 5850-nek csak a memóriáját húzzuk HD5870 órajelekre? Akkor mekkora lesz a külömbség?
-
SimonYana
addikt
Szerintem Full HD-ban nem is nagyon kell 1gb-nál nagyobb. Nem vagyok egy fanatikus,de gondolom több monitornál jól jön,de semmi értelme 2gb-nál több és ez is ugye a 2 GPU-s kariknál kell inkább!
Lehet itt látni teljesen értelmetlen fejlesztéseket!
Mikor valaki CTR monitorral 1280-ban tolja befele a Quad SLI-t.
De mindenkinek szive - joga,hogy mire költi a felesleges pénzét! -
Gicz
addikt
hát ha igy külön odairta akkor nemhiszem, mert mi mást akrhatott volna odairni, lehet h gigabyte 5850-e van, és Asus 5850 bios van rajta, de annyi mindent csak nem írt el
amúgymeg a 870 sztem cska extra tápellátás miatt hosszabb, meg ugye a letiltott-vagy hibás 160 prociban különböznek, lehet h a bios engedélyezi a letiltott procikat???
más hasznát/értelmét nemlátom azt a biost ráteni, pláne mivel az asus tuning progit is ad igy még az alap 850 Mhz miatt is felesleges ezzel szenvedni/kockáztatni
-
_Fefe_
tag
Mint írtam, szerintem is elég a rendszer működéséhez 1db híd is. Saját tapasztalatom szerint, a "nem szükséges" második híd felrakása esetén stabilabb volt a működés. Az a legegyszerűbb, ha kipróbálja valaki a működést 1db és 2db híddal is, ez nem jelenthet különösebb problémát senkinek.
Rákerestem a dologra (google), a 2. találat ez volt : [link] . (Az első valamilyen webáruházat ajánlott.) Ha valaki rákeres, akkor találhat véleményeket is a témával kapcsolatban, vagy amint mondtam, az a legegyszerűbb, ha mindenki kipróbálja, hogy neki melyik a használhatóbb.
-
_Fefe_
tag
Az igaz, hogy egy híd is elég a CF működéséhez, de én azt tapasztaltam 2db 4870 1GB összekötése esetén, hogy amikor mind a 2db hidat használtam, akkor stabilabb fps érhető el. Nem voltak kilengések negatív irányban, sokkal folyamatosabb volt a megjelenítés. Mindezek mellett az is igaz, hogy a max. fps viszont csökkent pár százalékot, de ezt beáldoztam a folyamatosság miatt. A legegyszerűbb, ha valaki kipróbálja 1db és 2db híddal is, és kitapasztalja, hogy neki melyik a jobb. 3db kártya használata esetén túl sok választási lehetőség nincs az összekötést illetően.
-
tzsolesz
nagyúr
Így van nekem elég volt 1db híd is.
-
CheaterBandi
tag
de a xp sp3-al eltudtam odáig jutni hogy a particiót letöröljem és utána miután rámásolta a fájlokat utána ugye újraindul és elkéne telepytenie és ott kap az xp kékhalált . de vistával meg 7-el semeddig sem tudok eljutni szóval a gép 1 winyoja teljesen üres!!! igy nem hiszen hogy videokari nem?
-
->Raizen<-
veterán
Amíg az xbox360 a porondon marad és jönnek az x360 portos játékok addig a 8800 GTS is elég kis felbontásra. Még jó hogy. Nem ájultam el egyáltalán. Én linkeltem be a demóról a képeket elsőnek és összehasonlitottam máshol dx9es képekkel 0 a különbség. Sasszem kell hogy észrevegye az ember. Reménykedni még lehet hogy a teljesbe látványosabb különbségek lesznek pl dzsungeles pályarésznél.
-
->Raizen<-
veterán
Ez most úgy jött le nekem hogy miért fut jól miért nem kevesebb?
Ne legyen már baj hogy normálisan megy én rosszabbra számitottam.
Amúgy meg amit észrevettem hogy hullámzik a víz mikor átmennek rajta kocsik van fizika rendesen meg a tömeg úgy tűnik jó sok poligonból épül fel sehol egy kicsi szögletesség a tesszaláció működik. Szerintem nagyon szép játék lett. A fizika elég érdekes de a rallys feeling ott van ha akarom nagyot és sokáig csúszik kanyarba a gép
-
HW Junkie
tag
Hi
Én nagyon szívesen veszek 5870-et 2GB változatban csak legyen végre (a 6 display portos extrém csoda mint ha valami professional edition lenne félek limitált példányszámmal meg elmebeteg árral számolhatok, plussz kétségeim vannak a display port kimenet HDMI konvertálásának lehetőségével kapcsoaltban plussz kapni sem lehet).
A 2GB-al nagyobb látótávolság beállítható az Arma2-ben, GTA4-ben meg a hasonló rengeteg nagyfelbontású poligonnal dolgozó játéknál. Nekem az kell
Logikus hogy magas árral számolhatok de mivel jön az Nvidia DX11 megoldása is január körül feltételezem nem fogják az égig srófolni mert a cél az hogy az Nvidia-nak esélye sem legyen.
Persze ez mind csak spekuláció részemről de logikusan hangzik nem?
Az jó kérdés hogy az ARMA2 támogat-e crossfire-t.... a gép infóm már nem napra kész majd frissítem, 4870X2 már nincs meg eladtam amíg még volt valami ára, azóta egy núdli régi kártyával szenvedek várva hogy meg tudjam venni a váltást
-
RI/OS
addikt
Mondjuk ez jogos, hogy tuningolva volt annyi....
De akkor is, nézz meg egy 3dmarkot, még a mostani csúcskártyákkal is pl a vantage első teszt vége néhol lemegy 10-15fps-re...
Meg a tesszaláció tényleg el van túlozva a heavenben, az út olyan, mintha valami sziklás hegyoldal lenne
-
Robi BALBOA
őstag
Ez nem magyar mentalitás,csak én nem fogok görcsölni azon, hogyan fog menni a DIRT2 vagy a AVP, a megfelelő beálításokkal tuti jól fog menni, én full hd-ben fogok játszani oda már nem kel pl: 8x AA hanem elég a 4x-es vagy 2x-es vagy ha annyira nembírja akkor AA nélkül játszok full hd-ben annyira nem vészes AA nélkül nyomni a gamét.
A pénzedért te megkaptad a teljesítményt ott az erős kártya pl: 5870 a 2,72 teraflop, tuningolva van az 3 is és ez nem lesz kevesebb idővel, csak a játék fejlesztők szúrhatnak ki velünk ha úgy írják meg a gamét, hogy egy 5 teraflop-os kari sem vinné rendesen, úgyhogy nem az ATI vágott át a reklámokkal, hogy ilyen erős meg olyan,mert igazat mondott tényleg bika, csak a játék fejlesztők elne felejtsék, hogy ezeknek a kariknak is vannak határaik!
-
cowboy_bebop
őstag
-
vzsryl
nagyúr
Mert a cache meg az FSB tényleg olyan sokat számít a játékokban... 1MB vs 2MB még rendben, mert ott tényleg számít, de 2MB fölött már alig. Az FSB-től meg csak a memóriakezelés és a vele járó dolgok lesznek gyorsabbak, a játékok talán egy kis mértékben. Egyébként ha tényleg annyira számítana a memóriakezelés sebessége, akkor az AMD Phenom II-esek földbe kéne döngöljék a 333Mhz-es FSB-vel ellátott Inteleket. Viszont ez nincs így, inkább egy szinten vannak velük, vagy néha alul is maradnak.
Eltaláltad, nem volt még E3300, de az csak 1MB cache-t tartalmaz, ami már tényleg kevés 1-2 dologhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?