- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Colos1 #27791 üzenetére
Most lehet röhögni fogsz, nekem egy évig ment egy beállításom, 3675Mhz most nem tudom milyen feszen, nem is lényeges. Linx, Prime, SuperPI, OCCT, Aida, HCI memtest, mindennel leteszteltem 3-4 órát, stabil, és még rá is hagytam bőven a feszekre. A játékok is mentek egy éven keresztül. Aztán észrevettem egy kis képhibát videólejátszásnál. 5 perc videólejátszásos szivatással merevre lehetett fagyasztani a komplett gépet.
Ennyit erről.
Én most az Alan Wake-el lepődtem meg, állati jól ment, de néhol olyan hőfokokat és ventizajt produkált, mint még semmi korábban. Bólogattam is elismerően, itt kezdődik az optimalizálás, amikor a játék terhel malydnem úgy, mint a furmark, nem csoda, hogy egy 5870 már GTX580 szint volt benne, ha jól emlékszem.... -
HSM
félisten
válasz
Colos1 #27789 üzenetére
Elvileg azok a padok finoman tapadnak. Igazából tök mindegy, tapad-e, csak legyenek a helyükön.
Az MX2 kitűnő paszta, nem csoda, hogy javult, én is azt használom. Az, hogy 1250-es memóriák vannak rajta, nem jelent semmit, mert a GPU-nak is bírnia kéne, és az nem biztos, hogy bírja, a végeredmény meg ugyanaz, nem bírja a magas ramórajelet a kari.
Nekem is ugyanaz a karim van, mint neked, refi Giga, és az enyém is 2 éves égy egy hónapos.És azon is tuti 1250-es ramok vannak, mégis 1200 fölött nem bírja, igaz, 1200-on jó.
A VRM hőfoknál arra vigyázz, hogy ha kilépsz a játékból, szinte azonnal visszahűl, tehát csak olyan progival nézd, amivel vissza tudod tekerni az előzményeket, vagy loggol. Én pl. a GPU-Z-t használom erre. Ja, és ne fusson egyszerre egynél több olyan alkalmazás, ami a GPU feszt kiolvassa/monitorozza, mert brutálisan túlfeszelt kártya lehet a végeredmény! (Az I2C busz sajátossága miatt.) -
HSM
félisten
válasz
Colos1 #27786 üzenetére
Tartok tőle, hogy csak egybe fog lejönni. [link]
Én nem szoktam vele ennyit tökölni, lefogom a ventit, és egy sima, igaz méretes körtepumpával minden elérhető lyukon befújkodok. Sajnos itthon nincs kompresszor, pedig az az igazi.Ez eddig bevált.
Én a memóriák hibázására gondolok, mint hibaokra, ami lehet magasabb hőfok (nem feltételen túlhevülés) következménye. Azok ha hiba van, addig küldözgetik újra a datát, míg át nem megy. Attól lehet ilyen zavar. Pláne, hogy az 1250 nagyon amgasnak tűnik, nem igazán mennek ezek ennyit. Az enyém is tuningos refi, és 1200-nál megáll a tudománya, úgyhogy 1150 körül használom, ha kell az erő, ne legyen kicentizve.
Én amúgy a szétszedést csak akkor ajánlom, ha nyomós okod van rá, könnyen haza lehet vágni a kártyát, a ragadós hűtőpadokat se szerencsés nyaggatni. A körtepumpa meg gyógyszertárban nem komoly tétel, ha nincs otthon, bár garantálom, ha közlöd a gyógyszertárban, hogy egy jó nagyot kérsz, fognak nézni...
Nekem fényképezőmhöz van egy speckó, porszűrős, az olyan 2000ft, Giottos Rocket, a legnagyobb féle, nagyon bevált.
A kosz meg amúgy nem ráégni szokott, hanem a mindenféle szöszök összeállnak és egy gátat alkotnak, és egyre kevesebb levegő jut át köztük. Ezt viszont ki lehet fújkodni.
-
HSM
félisten
válasz
Colos1 #27784 üzenetére
Lehet, a BF3-ban sok neki az OC. Nekem is ha nagyon meghajtom, bizonyos programokban hamarabb kapok képhibákat, mint máshol. Pontosabban bizonyos játékok hibátlanul futnak, bizonyosak hibáznak. Én megpróbálnám mondjuk 830/1200-on. Ha valami meg van dögölve a kártyán, akkor így is dögleni fog, de a kicentizési hibákat így elkerülöd.
Amit még javaslok, nézd meg a kártyát, nem-e koszolódott el a hűtő, ami miatt melegebb lehet a kártya, mint korábban, ami nem tesz jót a stabilitásának, egészségének. -
dilipok
veterán
válasz
Colos1 #23074 üzenetére
kapcsold ki h kekhalalnal ujrainduljon a gep, majd ird le a hibakodot, es arra keress ra. Nekem okozott sorozatos kekhalat mar memoria hiba (szinten eleg random modon) vagy HDD hiba is. Tehat sok minden lehet, nem feltetlenul a VGA (bar az sem kizart) Ja, es ha teljesen alapon hasznalod a gepet, akkor is ujraindulgat?
-
Giot
addikt
válasz
Colos1 #23062 üzenetére
Köszönöm az információt!
(#23063) Yroll: Attól függ meg akarod e feszelni a VGA-t. Ha nem akkor elég lehet a CCC-ben az Overdrive funkció.
Egyébként az általad felsorolt programokon kívül van még egy amivel megpróbálkozhatsz az pedig a Sapphire Trixx.
Innen töltheted: [link] -
SirKero
őstag
-
petrusz82
aktív tag
válasz
Colos1 #12433 üzenetére
Mint minden hasonló progi, csak akkor fog alkalmazni egy beállítást, ha átlép egy beállított értéket. Nekem pl a ventifordulat úgy van beállítva, hogy 65 foktól forogjon 30 %-al, és 80 foknál van a 100 %-os fordulat. Tehát ha én indítom a gépet, akkor biztosan 65 fok alatt lesz a hőmérséklet, ezért ha játszom átlépi a 65 fokot és szabályozni kezd. De ha mondjuk rendszerindításkor 66 fok lenne, akkor nem tudná átlépni ezt a 65 fokos "kapcsolót", így nem is fog szabályozni.
-
_Fefe_
tag
válasz
Colos1 #12419 üzenetére
Megnézted más programmal is, hogy tényleg annyit ad neki ? Pl.: GPU-Z, Everest, HWMonitor stb.
Ha igen, akkor nekem nem működött rendesen, vagy azóta (kb. 6 hónap) javított rajta a készítő. Bár ezt írja a témáról itt ---> ATT 5850 voltage control
-
-
_Fefe_
tag
válasz
Colos1 #12405 üzenetére
Szándékosan vette ki a programból Ray Adams az HD5xxx széria FAN vezérlési tábláját.
---> "For HD5xxx you can only select between manual and auto modes without editing table. "(Én is sokáig arra használtam az ATT-t, hogy kézzel tudjak váltani a 2D/3D módok között.)
-
Colos1
őstag
válasz
Colos1 #10785 üzenetére
Tévedtem, működik a METRO -nál is...nem azt a profilt választottam ki...
Apropó, erről jut eszembe. Ennél nem lehet olyant, mint az nVidiánál, hogy a játék indításakor automatikusan betölti a létrehozott profilt, és ne kézzel kelljen mindig megadni? Ha pl az ME2 beállított 8X -os adaptív AA -jával elindítom az FC2-t, lesek hogy miért diavetítést nézek
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Colos1 #10670 üzenetére
Van a vga(k)-ban egyfajta védelem ez álltalában szoftveres, de újabban hardveres(nem megkerülhető), a szoftveres végelem amit meg lehet kerülni azzal az a baj, hogy a vga-t nem 100%-on hajtja, hanem száz százalék fölött, Pl: OCCT, úgyhogy van olyan program ami képes jobban megterhelni a gpu-t mint amire tervezték, és az ilyen progikat nem ajánlom.
-
Perillustris
senior tag
-
Colos1
őstag
válasz
Colos1 #10060 üzenetére
Erre valaki? Bár éjszaka - alvás helyett - átgondoltam, néhány kieg hozzá.
1. A régi kártyám tudta driver nélkül a natív felbontást, így ezt a mondatot: "Amikor elindult, a driver betöltéséig VGA felbontásban volt, utána állt vissza natív felbontásra."kéretik figyelmen kívűl hagyni. Ez nem tudja.
2. Az a csippanás valószínűleg a szünetmentes táp volt...
Talán túlterhelte az ágat
A furmark 1440X900, ablakos módban, 8X MSAA-val Xtreme burn teszttel ment. FSP500-60GHN -em van (500W FSP), egy 6 pines csatit rádugtam, a másiknál pedig figyeltem, hogy két külön ágról kapja a 12 V -ot.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
SirKero
őstag
Szia.
Nyugodtan megveheted ezt a karit nekem is ugyan ez van. Eddig semmi probléma nem volt vele még a sokaknál jelentkező csíkozódás vagy nagy egér kurzor hiba sem.
Én meg vagyok vele tökéletesen elégedve egy 955BE mellett megy és 1680X1050 felbontáson még minden játék max. grafikán fut.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest