- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hobby elektronika
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- OLED TV topic
- Epson nyomtatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Házimozi belépő szinten
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
sintér_07
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #2387 üzenetére
Igen, D-Sub. HDMI-re nem tudom kötni.
-
sintér_07
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #2383 üzenetére
Köszönöm a helpet, Ram megkapta az 1.7V-ot... eddig nem jött elő a hiba.
Most a ram a hibás, vagy az alaplap auto-n rosszul feszel? -
sintér_07
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #2379 üzenetére
Biosban, auto-n van minden. Alap beáll.
IMC-t nem találtam biosban.DRAM 1,650V
APU PCIE VDDP 1,210V
SB 1,10V -
Skynet258
veterán
válasz
VaniliásRönk #2363 üzenetére
Eddig nálam sem volt, csak ennél a platformnál...
-
echterion
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #2333 üzenetére
Persze, azzal kezdtem.
Viszont most sikerült életet lehelnem bele. Nem tudom, mi volt, de rádugtam egy másik tápra, azzal egyből bekapcsolt, majd valamilyen belső hang azt súgta, a régit is dugjam rá még egyszer. Megtettem és voilá: azzal is működik. Nem értem, hogy mi volt, de lehet, az egészet elpasszolom, mert már unom, hogy mindig van valami. -
echterion
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #2331 üzenetére
Nem is tuningoltam extrém módon. Általában 118-as buszsebességgel tolom, csak kíváncsi voltam, mit tud 100-on. Ez a k10stat-os állítgatás nekem nem jött be. Vagy működjön automatikusan, vagy kisebb tuning kell.
Viszont úgy néz ki, behalt valami, mert ma reggel bekapcsoltam a gépet, nyikkant egyet, aztán annyi. Azóta be se tudom kapcsolni.
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #2316 üzenetére
idáig egy sandy g530 + 3870-et használtam, de zavart vga-val az üresjárati fogyasztása és a hangja. teljesítményben nagyjából ugyanott lennék, csak húzva erősebb lenne a proci. egy fekvő lp hátlapos matx házba akarom rakni, amiben minőségi 160 wattos táp van.
diszkrét vga ebbe a platformba fölös, 6850 körül dobnék bele később, persze másik házba költöztetve. -
echterion
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #2316 üzenetére
Viszont natív 4 magosként ebben az árkategóriában a legkisebb fogyasztást produkálja. Ettől függetlenül persze, ha játék is van bőven, akkor nem ezt kell választani, hanem egy olcsóbb i5-öst vagy Ph II-est AM3+ lappal.
-
tkesy
addikt
válasz
VaniliásRönk #2275 üzenetére
Ok, kipróbálom, ha lesz lehetőségem rá.
De az 1.65v nem okoz gondot a procinak? vagy ez nem olyan mint az intel-nél, hogy csak meghatározott feszültség használata javasolt? (i3/i5/i7-re gondolok) -
PonPon
senior tag
válasz
VaniliásRönk #2295 üzenetére
talán lassan eljön a váltás ideje :[link]
-
echterion
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #2053 üzenetére
Mostani eszemmel én se vennék Llano-t, de ha már megvan, akkor megtartom. Annyit szívtam vele, mire meglett az ideálisnak mondható összeállítás, meg aztán most már frankón működik rajta minden, még tuningolni is lehet egészséges mértékben. Ráadásul az igényeimnek maximálisan megfelel.
(#2054) kzkz: Böngészd át a jogszabályt, mert én is úgy emlékszem, hogy a postai úton van csak elállási jog. Ha jól emlékszem azért, hogy nehogy ne azt kapd, amit rendeltél, viszont személyes átvételnél látod, mielőtt megveszed, ezért nincs.
-
kzkz
őstag
válasz
VaniliásRönk #1995 üzenetére
Szia!
Köszi a választ. Ezt az ACHI - IDE dolgot már olvastam valahol, hogy az ACHI tényleg akadályozza a tuning-ot. Nos akkor nekem a RAID pláne...
-
atti_2010
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1912 üzenetére
Miért kellene?
-
atti_2010
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1909 üzenetére
Nem artana figyelembe venni a tap teljesitmenyet sem, mert az A8-3870K valoszinuleg nem eszik 100W-ot maximalis terheles mellett sem,
120W eszik, elfelejted hogy a proci 100W TDP-ju ugyan és lehet nem is fogyaszt annyit de a tápnak is van vesztesége és az alaplap is fogyaszt áramot meg a HDD stb is.
-
echterion
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1909 üzenetére
Szerintem hagyjuk, maradjunk annyiban, hogy nem értünk egyet.
-
echterion
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1892 üzenetére
Ebben az esetben, ha papíros gari van rá, és nála nem működik úgy, mint pl. nálam, akkor viheti a kiskerhez. Ezért van rá papíros gari.
A másik az, hogy ha a user nem ért hozzá, nem tudja, hol kell a ramnak plusz feszt adni, akkor úgyis visszaviszi. -
kzkz
őstag
válasz
VaniliásRönk #1846 üzenetére
Kingmax 2x2Gb 1600Mhz-es alap 1,5V-tal tökéletes.
(Asrock A75M-HVS + A8-3870K) -
echterion
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1837 üzenetére
Mert ha esetleg pár év múlva el akarja adni, akkor ebből gondjai lehetnek. Meg aztán ha valamiért fizetett, akkor elvárható a vállalt minőség tartása.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1837 üzenetére
Lehetni lehet de nem hiszem hogy az lenne a baja.
-
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1827 üzenetére
Nekem ugyanezek a modulok mentek a gyári feszen, de 1,5V-al is elindultak, igaz ezt kitesztelni már nem tudtam, mert időközben eladtam az egész pakkot.
-
Brekkk
őstag
válasz
VaniliásRönk #1827 üzenetére
Itt nincs olyan korlát, hogy nem mehet a RAM feszültség bizonyos szint fölé, mint a Sandy Bridge-nél?
-
válasz
VaniliásRönk #1810 üzenetére
Igaz, ezekről megfeledkeztem. De az is igaz, hogy ezek esetében csak szerényebb órajel növekedésről beszélhetünk, bár a 300 MHz is több a semminél.
-
echterion
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1810 üzenetére
Hm, melyikeknél? Ezek nem mind fix órajelűek?
-
doom3do
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #1753 üzenetére
A púposodó kondik cseréje viszonylag egyszerű és olcsó dolog. A laptop szétszedése és összerakása a nehezebb.
A laptopom hűtése 85°C-nál kapcsol maximumra, gondolom 85°C-ra alkamlas kondik vannak benne. A hőingadozások által kiváltott stressz meg majdnem ugyanakkora 85°C-on, mint normál üzem mellett. Gyári órajelen youtube nézegetés közben is felment 65°C-ra.Még nem akarok rámenni flexszel, csak gondolkozom rajta. Ha vágok rá szellőzőlyukat, attól miért szűnne meg a szellőzése?
Ami a pll chipet illeti, egy hasonló konfgiban ugyanehhez az M780G chipsethez ICS9LPRS480BKLFT pll-t adtak. Lehet, hogy a k53ta-ban is ez van?
-
echterion
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1749 üzenetére
"...nincs garancia a mukodesre."
Ezért nem érdemes ebben gondolkodni. A modok meg...hát...vagy mennek, vagy nem. Ha valaki ennyire játszani akar, vegyen egy erre való vga-t.
-
echterion
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1738 üzenetére
Ha jól tudom, a Dx9 miatt semmivel sem megy a dual graphics. Csak Dx10 vagy 11 alatt megy.
-
edward2
addikt
válasz
VaniliásRönk #1618 üzenetére
Corsair HX620. Nem hiszem, hogy ennek igen sok baja lenne. Mellesleg most pakoltam még kis feszt ramra meglátjuk.
(#1620) atti_2010 :
Kifejezetten a ramos beállítást futtattam. 42 órán bírta majd miután leállítottam meghalt.
(#1622) szacsee:
kösz azóta megtaláltam majd rálesek. ezt az y-crunchert futtattam olyan 2 órát tegnap hirtelenjében. Semmi probléma.
Majd többi kombináció hétvégén most tanulni kell
-
echterion
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1610 üzenetére
-
zetecR
addikt
válasz
VaniliásRönk #1610 üzenetére
Hogy túl jó?
-
echterion
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1595 üzenetére
Én Crysis 2-t használom, a Road Rage pálya eléggé igénybeveszi az erőforrásokat. Ha valami nem stabil, ott tuti kijön.
-
zetecR
addikt
válasz
VaniliásRönk #1595 üzenetére
Az Intel Burn Testet is dicsérik, állítólag CPU-ra nagyon jó.
Viszont nem tudom a memóriát mennyire használja. -
edward2
addikt
válasz
VaniliásRönk #1592 üzenetére
most fut prime olyan 14 órája még nem volt egy hiba se.
olyan lehetséges alaplapon, hogy egyes ram slotok kevésbé terhelhetőek? mintha kézikönyvben is írták volna, hogy a kék slot jobb tuningra. mert most prime előtt frissítettem biost meg átraktam ramokat másik slot párba.
Feszt különben olvastam máshol is hogy kicsit rá lehet pakolni. Bár ha most nem lesz fagyás akkor szerintem hagyom úgy.
-
echterion
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1589 üzenetére
AA-t én sem nyomok neki, nincs értelme, nem is erre találták ki ezt a rendszert.
-
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1584 üzenetére
Nem hozza az elvárható színvonalat az biztos, meg eléggé bugos. 1366x768-on szépen megy, de Full HD-hez kevés az IGP, mondjuk ebből is látszik, hogy mobil platformként nagyon tuti, ott úgy is ez az általános felbontás.
-
Mumukuki
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #1559 üzenetére
RAM sebességre nagyon érzékeny a Llano.
Igazából nem is értem, miért nem csinálták egyből 2133 MHz-hez való szorzóval, hiszen simán bírja a mem vezérlő, plusz a 1866-os memóriáim is, és folyamatosan gyorsul veleEgyébként még ha valaki nem is játszik vele, akkor sem vennék 1333-as ramot, mert ott fog a legnagyobbat ugrani a sebesség, illetve az alacsony késleltetést is szereti.
Az az arny középút szerintem az 1866 cl9 -
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1559 üzenetére
mi az a HC?
egyébként lehet eladó lesz a proci és a lap is, elgondolkoztam a bulldozeren
ha valakit érdekel valami, keressen meg pü-ben
-
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1551 üzenetére
sokat nem hozott a konyhára
atti_2010: Azért az alap 600MHz-hez képest elég jelentős növekedés látszik és a cpu ott is 3,4GHz-en ment, persze ez csak 3DMark, de a gyarkorlatban is jól jöhet a +teljesítmény.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1546 üzenetére
IGP-t , GPU-t sohasem volt nagy üzlet tuningolni.
-
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1549 üzenetére
Nem igazán, de majd megnézem.
2000/Cl9 vs.1600/Cl9 meglátszik az eredményen, eleve a RAM sávszélesség a legnagyobb korlátozója a rendszernek.
-
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1547 üzenetére
1600/CL9, cpu 3,4-en
-
jorden06
senior tag
válasz
VaniliásRönk #1524 üzenetére
A hűtés minőségével biztos nincsen baj, mert a tesztekben azt olvastam, hogy nagyon jól megoldották a hő elvezetését és hangját.
Viszont nem fogalmaztam pontosan
nem a hűtésbe szeretnék belekontárkodni, hanem valamilyen AMD Utility-t keresek, ami a DUAL GPU - CPU menedzsmentjét szabályozza. Elvileg idle-ben lekapcsolja a dedikált kártyát, és a mhz-eket is megzabolázza. Az energiasémában be van lőve a kiegyensúlyozott profil, HWInfo32 szerint pedig 800MHz-en járnak a magok. Ezen felül lehet még valami extrát kihozni belőle? És a gpu-ból?
-
atti_2010
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1469 üzenetére
Ha jól tudom az AM2 procik egy részénél soha nem oldódott meg de lehet hogy nem jól tudom, az AOD-t próbáltad?
-
=HG=
addikt
válasz
VaniliásRönk #1451 üzenetére
GigaByte alaplaplappal csak az a gond, hogy gyárilag nem müködik ...mármint maga az alaplap
Kiderült hogy az alaplapom volt szar, de teljesen halott...még a procihoz sem ment fesz...
Csere -
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1451 üzenetére
Ja, de nem egyforma lapunk van, szerintem inkább a BIOS-on múlik, de aztán a fene tudja, minden esetre a SSD/HDD típusán kevésbé hiszem.
-
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1448 üzenetére
Nem hiszem, mivel az előző BIOS-szal már 106MHz fölött BSOD fogadott bekapcsolt AHCI esetén.
-
zetecR
addikt
válasz
VaniliásRönk #1448 üzenetére
Én 2 HDD-vel és 2 SSD-vel is próbáltam, és semmi különbséget nem láttam ebből a szempontból.
Most minden full alapeszen (na jó, az IGP kap egy kicsit, de a CPU és az NB nem) is megy az AHCI 155-ös FSB mellett...
-
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1442 üzenetére
Nálam is megy az AHCI tuning mellett, viszonylag olcsó Asus lapom van.
-
válasz
VaniliásRönk #1407 üzenetére
Nagyon keveset játszunk ezért adom el ezt a gépet. Inkább a fogyasztás számít, mert egy másik gépem helyére menne ami 24h-ban megy, és ez látja el az összes laptopot, tv-t, médialejátszót, műholdvevőt nettel, és a filmek is innen mennek.
És az sem lenne baj, ha kompromisszumokkal játszani is lehetne vele egy régi 19' crt monitoron, ami a dolgozó szobában van. -
edward2
addikt
válasz
VaniliásRönk #1381 üzenetére
"Ha rakerestel volna a lapra itt a topikban, akkor megtudtad volna mekkora egy fos..."
Szerintem olvasd el újra.
Ha azt írod, hogy "sajnálom hogy ezt a lapot választottad legközelebb gyere ide és kérdezz körbe vásárlás előtt, mert ez egy elég rossz alaplap (és 2012ben az ember ennyit sem várhat el egy Asustól)" akkor nem vettem volna semmit magamra. peace
-
echterion
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1381 üzenetére
-
edward2
addikt
válasz
VaniliásRönk #1376 üzenetére
lejjebb egy fokozattal? bocs de te fikáztál le, hogy nem jártam egyből utána.
Annyira támadtalak amennyire te engem. Azt meg hogy megkérdezem miben szar már nehogy támadásnak vedd.
Mellesleg az írásod után rákerestem a topikban az f1a75 szóra és pár találaton kívül nincs semmi. Abból is 2 te vagy 2 meg én.
Az hogy pl. tuningban szar a lap az engem sohasem érdekelt. Ha tuningolni akarnék akkor nem fm1el bohóckodnék.
-
echterion
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1376 üzenetére
Héhéhé, nem neked címeztem, amit írtam, hanem edward komának, ő esett neked nem túl szép módon.
-
edward2
addikt
válasz
VaniliásRönk #1372 üzenetére
ja bocs, hogy 2012ben nem járok utána egy alapvető funkciónak töviről hegyire. És annál is nagyobb szar vagyok hogy feltételezem ha azt írják 2 kimenet használható max a 4ből akkor nem teszek fel újabb kérdéseket.
Mellesleg ha minden tesztben ezt a lapot hozták ki a legjobbnak akkor még mitől is olyan szar? ezt a hdmi+dvi ügyet leszámítva.
-
finest
addikt
válasz
VaniliásRönk #1330 üzenetére
Köszi!
-
zetecR
addikt
válasz
VaniliásRönk #1310 üzenetére
Azonban ez A6.
Bekapcsolt AHCI és USB3-hoz nekem 1.25V-ot kell adom a NB-nek, különben nem stabil.
Ha jól figyeltem meg. -
echterion
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1305 üzenetére
-
echterion
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1301 üzenetére
Tuti nem ismeri, telepítés után ki is írta, hogy küldhet-e riportot a lapról, mert nem ismeri. Mindegy, bios-ban szabad a pálya (már amikor enged belépni), így nem különösebben zavar.
-
varga911
senior tag
válasz
VaniliásRönk #1291 üzenetére
RAM 1,7V, NB +0,1.
1 órát ment a memtest hiba nélkül, azóta semmi gond.
Érdekes. -
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1295 üzenetére
akkor ezek szerint nem egyformák a gyári értékek a különböző prociknál, vagy az anus kavar valamit
-
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1293 üzenetére
Hm, érdekes, nálam Aida64 és BIOS is 1,15-öt ír, idle visszaesik 1,0V-ra.
-
varga911
senior tag
válasz
VaniliásRönk #1255 üzenetére
Feltettem 1,65-re, és eddig semmi gond.
-
Skynet258
veterán
válasz
VaniliásRönk #1251 üzenetére
Én esküszöm becsülettel terelgetem őt a technikai dolgok irányába, és tök ügyes, meg érdeklődő... de az, hogy a PH fórumot olvassa... Az konkrétan lehetetlen.
Jelenleg is a konyhában sürög forog, nem is tudja, mi vár rá. -
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1241 üzenetére
spread spectrum-ot disabled-re állítottam ha számít valamit
-
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1233 üzenetére
nálam most van AHCI 106MHz fölött, akkor is ha nem adok semminek +feszt
-
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1219 üzenetére
Ánusz F1A75-M-hez felkerült egy újabb BIOS, kíváncsi vagyok.
-
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1219 üzenetére
Milyen esetben van erre szükség? Nem kötekedésből csak nem ismerem.
-
Fooler89
őstag
válasz
VaniliásRönk #1193 üzenetére
Igen, meleg volt ezért mindent visszatettem alapbeállításra aminek az eredménye, hogy nem bootol a gép.
Nyomtam CLRMOS de semmi változás.
Ha ram nélkül indítom akkor csipog az az jelenti, hogy az alaplap rendben, ugye?Témán kívül megjegyezném, hogy ez az UEFI baromi rossz. Néha csak úgy random akad benne az egér, a hőmérsékletet is megdobja(ugye az a bizonyos melegedés uefiben) plusz össze-vissza állítgatja a beállításokat. Lejjebb akartam venni a cpu multipliert majd reboot után visszadobta egy sokkal nagyobb számra, valamikor még reboot se kellett hanem ott az orrom állította el. Nagyot csalódtam ebben az uefiben. Szomorú, hogy ennyire nem figyelnek oda egy újítás bevezetésénél.
Természetesen a legújabb verzióval mindezt. -
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1170 üzenetére
"Elobb megvarom mi lesz a Trinity-vel. Mukodik ez is, egy kis tuning is osszejott nagynehezen, szoval kibirhato. Csak hat nem erzem, hogy ez lett volna eletem egyik legjobb vetele."
Ugyanígy érzek én is, nem is foglalkoztat már különösebben a dolog, arra jó lesz, hogy kihúzzam vele a Trinity-ig. Eladni lesz majd egy álom az biztos.
"Ne faradj, en mar irtam nekik."
Persze, már letettem róla, sejthető volt, hogy nem sok értelme van.
azigazimoris: "Másik kérdésem, hogy nem okoz gondot a procinak, ha emelem a RAM feszültséget? Gondolom nem okoz problémát mondjuk 1,65 V." nem okoz gondot
-
szacsee
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1126 üzenetére
Win7 OEM kulcs is azt hiszem enged 1-2 alaplap cserét. Öcsi gépében először volt Giga P35 R DS3-C, utána 1-2 VGA megfordult benne, majd cseréltem LGA1156-ra és lehetett aktiválni.
Géppel együtt vett OEM licensz volt azon is, csak Vista.
Moonmant kérdezd meg ezügyben, aztán cserélj deszkát ne légy mazochista. -
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1126 üzenetére
"Meg probalkozhatsz egy PCI-E SATA-vezerlovel."
Kösz, de inkább kihagyom.
-
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1121 üzenetére
Igen, annyin megy, ellenőriztem prime-mal teljes terhelés alatt is, 2,4GHz-en marad az órajel.
Őszintén szólva, egyszerűen nem kockáztatnám meg, a TRIM-nek pont az a lényege, hogy gondoskodjon arról, hogy egyforma arányban használódjon el az SSD, egy ilyen meghajtó meg nem 2 Forint, de igazából mindegy is, úgy vettem észre az USB 3.0 már 106 MHz-nél elszáll.
zetecR: Max bukóval lenne rá lehetőségem, szerencsére még megvan az i3 procim, januárban meghirdetem a lapot meg a procit is, nem fogok itt bohóckodni.
echterion: Jogos felvetés, de voltam olyan, hülye, hogy megbíztam Oliverda írásában aki köztudottan AMD szakértő, elvileg hivatalos forrásból kellett volna származnia annak az információnak, hogy a PCIe és SATA órajel fixálva van. A másik meg, hogy lehetett az AMD is ilyen rohadt sunyi, hogy nem tiltotta le hivatalosan a tuningot, mint az Intel, amikor nem kivitelezhető normálisan, így nem lett volna probléma, eleve meg se fordult a fejembe, hogy megint AMD-t vegyek, ezek után meg már elvből sem soha a büdös életben.
-
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1119 üzenetére
Ja, de IDE módban nem működik a TRIM.
zetecR: felvittem 1,3-ra, de AHCI módban ugyanúgy elhasal 106 felett.
VaniliásRönk: Nem, nem hagytam abba az olvasást, feltoltam 24-re a szorzót.
-
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1116 üzenetére
Köszi, de IDE módban felesleges is próbálkoznom, az egyenlő lenne azzal mint ha kihajítanám a gépből az SSD-t.
zetecR: megnézem, thx
-
Mercutio_
félisten
válasz
VaniliásRönk #1069 üzenetére
Szerintem ha a 4 hónapos ipon-garis 3650+Asrock A75M + 2x4GB Kingston HyperX DDR3-1600 + 1TB WD Caviar Blue-mat meghirdetném mostani bolti nettóért azzal mindenki elégedett lenne
-
medek3
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #1045 üzenetére
Esetleg nem e lehetne e
hogy megmondod mit mire állítsak?
Mire megtanulok tuningolni vehetek egy új gépet.
-
medek3
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #1045 üzenetére
Szóval akkor a manual-t kell választani és azon belül kell a helyes beállítást eltalálni.
Átnézem.
köszi. -
medek3
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #1041 üzenetére
Még rövidebb. Nincs sok értelme.
Ha CPU OC módban alapból 123 -at ajánl fel a 100 helyett viszont a memóriát leviszi 1333-ra.
Az alacsonyabban futó memória miatt szerintem ugyan annyit bukok mint amennyit nyerek a
+23-al az APU-nál. ráadásul a képernyőn vízszintes színes csíkok jelennek meg.
DRAM OC módban pedig az 1600-as memóriát felhúzza 1866-ra.
Én inkább ezt választottam, talán fontosabb a gyorsabb memória.
Ha később veszünk bele egy 6870-es radeont vagy mint ajánlották várjam meg a jövőre megjelenő 7-es sorozatot és akkor nincs szükség arra a pár Mhz-re.
Meg egy kicsit parázok, hogy valamit visszafordíthatatlanul elszúrok. -
echterion
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1041 üzenetére
Tudom, azzal csak azt akartam mondani, hogy a modulok jók, csak nem túl kompatibilisek ezzel a cuccal.
-
medek3
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #948 üzenetére
Igazából nem nagyon érdekel a tuning csak gondoltam, ha már biosban és abban az akármilyen nevű progiban is lehet állítgatni a dolgokat, megpróbálom.
Így meg hagyom a francba. Megy ez tuning nélkül is rendesen.
Köszi.echterion: köszi
-
atti_2010
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #940 üzenetére
Az való hogy én is Asust láttam a melóban ami azzal szórakozott hogy beraktad a procit és kiégette, egyik kedves vásárló hozta vissza hót lila fejel (végül a főnök procit is adott neki), de az egyik legnagyobb üzlet mutatóit nézve mégis a Gigától visznek vissza a legtöbbet, igaz sok közülük csak a Bios miatt de ez a vásárlót nem érdekli.
-
Skynet258
veterán
válasz
VaniliásRönk #906 üzenetére
Hát, én is többen reménykedtem, de akkor egy elég gyenge darab került hozzám... Lehet holnap tiszta fejjel nekiugrok még egyszer, de már nem várok sokat a dologtól.
Sebaj, amire használom, teljesen jó, érezhetően gyorsabb, mint a laptop, amiről cseréltem (Athlon II P320, 4 giga ram), és a cél végül is ez volt. -
Skynet258
veterán
válasz
VaniliásRönk #904 üzenetére
Az milyen néven fut az UEFI-ben?Ja, az az SB. Jahm, kapott az is, de akkor úgy tűnik, ennyit bír.
-
Skynet258
veterán
válasz
VaniliásRönk #896 üzenetére
NB kapott 1.3-at, de úgy sem ment. A mostani beállítás alap feszekkel megy.
Akkor most az IGP szorzója mennyi? Mert ha te számaidat veszem alapul, akkor a szorzója 4.425.
Tehát 120*4.425=531Mhz (amit te mondtál).
Alapból tehát 442.5 Mhz-en járna a GPU (100-as HC mellett)?
Vagy valamit félreértek.
A memóriákat mindig visszább osztottam (az 1600 közelébe ráadásul), de a 125-ös HC sem megy, nemhogy fölötte.Meg nem világos az UEFI-ben lévő "CPU Frequency Multiplier: 666Mhz" (miközben itt ugye szorzónak kéne lennie), és a GFX Engine Clock: 800mhz" sem - bár ez utóbbi a múltkor beszéltek alapján csak egy fölösleges, nem is működő opció... de a Frequency Multiplier vajon mi akar lenni?
-
Auratech
őstag
válasz
VaniliásRönk #893 üzenetére
3870- jön
-
echterion
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #856 üzenetére
Lehetnek, de akkor miért mennek hiba nélkül, ha diszkrét vga van benne?
De azért kipróbáltam a fentebb említett tanácsokat, de a helyzet ugyanaz.(#857) Oliverda: Csak arra próbáltam célozni, hogy pl. hyperPi alatt a magok között nagyon soknak találom a 3-4 mp-es különbséget, mikor pl. 2M-et számoltatok vele. Persze, lehet, ez jól van így, és lehet hülyeség, csak megjegyeztem.
-
válasz
VaniliásRönk #797 üzenetére
Nem emelgetek én feszt, nekem az a legfontosabb, hogy minél kevesebbet fogyasszon a gép. Amúgy képzeljétek, elég nagy meglepetés ért. Ubuntu alatt a GPU nyílt meghajtójával kb. ugyanolyan nyugalmi helyzeti fogyasztást produkált az új lap és APU, mint azelőtt az E-350-es (Brazos). Ezt betudtam annak, hogy 500-as tápot használok, gondoltam a kisebb teljesítményleadásnak rosszabb a hatásfoka. De felraktam most az fglrx-et, mármint az AMD-féle zárt meghajtót, és csodák csodájára 5-6-7 wattal kevesebbet mutat a fogyasztásmérő. Ez amúgy rendben van, mert csak ezzel van rendes órajelszabályzás is meg az esetleges egyéb energiagazdálkodási funkciók is csak ezzel mennek. A HD 6310-nél viszont már ez nem jelentett szinte semmit, gondolom amiért amúgy sem volt egy teljesítménybajnok.
Tehát gyakorlatilag az jött ki, hogy nyugalmi helyzetben az új A4-3400-as APU-val kevesebbet fogyaszt a gép, mint E-350-el. -
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #797 üzenetére
Biztos felrakta a drivert? Megnézted az eszközkezelőben?
A chipset 65nm-en készül amúgy.
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #793 üzenetére
Arra már nem emlékszem, de a Sapphire és MSI lapjaihoz biztosan kellett a driver a jobb eredményekhez.
-
válasz
VaniliásRönk #793 üzenetére
Na most újra megnéztem, tényleg nem emeli a IGP órajelét sem. Múltkor még nem indult el a gép mikor magasabbra húztam, most pedig állíthattam akárhogyan, tehát valami más miatt volt. Azért jó érzés, hogy ott van ez a funkció az UEFI Setupban.
Úgy szerepel ott nálam, hogy APU/PCIE Frequency, eszerint egyszerre állítja őket. Na most igazából engem nem foglalkoztat, hogy ez valóban így van-e, nem akarom elállítani ezt. Már 110 MHz-nél úgy csinál, hogy egy meleg újraindításkor (Ctrl+Alt+Del) is teljesen kikapcsol a gép, majd újra be. Ez nekem nem kell, akkor inkább nem húzok semmit, csak a RAM-ot, meg alulfeszelek. -
válasz
VaniliásRönk #790 üzenetére
Mivel nem lehet lefixálni a PCI Express vezérlő órajelét és együtt emelkedik a Host Clockkal, ezért én semmiképpen sem gondoltam arra, hogy azt növeljem. Az AHCI módot pedig végképp nem hagynám el, szükségem van rá a TRIM utasítások elküldéséhez (SSD).
Amúgy pedig abszolúte nem is akarom ám tuningolni, egy Brazos (E-350) lapot cseréltem le vele. Megelégedve tapasztaltam, hogy alapesetben egyáltalán nem fogyaszt többet az új lap és APU (persze 500-as táppal) mint az, plusz alulfeszeléssel (1.4125 V helyett 1.15) is több mint 15 wattot lehet spórolni. Nekem ez így már teljesen megfelel, hisz nagyobb a CPU teljesítménye, nagyobb a GPU-é (azt engedte húzni vagy kétszeresére), és persze a memória sávszélessége is jócskán nőtt (1333/64 vs. 1866/128). Még az NB órajelét is engedte jócskán alulfeszelve maxra húzni (900MHz/0,9V). -
Mian
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #764 üzenetére
Akkor nem értettél meg, vagy nem olvastad végig a kommentem. A CF-re csak kitértem mint hasonlítási alap a dual graphicshoz, cf-nek szerintem sincs értelme, viszont a dual graphicsnak látom értelmét pont az ár miatt. Persze most ez nem érzékelhető, mert az AMD-nek, pontosabban Global Foundries-nek gondjai vannak a gyártással, és már hetek óta alig van 3850-es de elméletileg pár héten belül megoldják a dolgot (remélem) és újra beindul a termelés, és akkor már egy 3850es sem kerül majd 40k-ba, legalábbis nagyon remélem. Az a "vicces", hogy a startnál volt 30 ezer huf az ára egy 3850es apu-nak, most meg sokkal több ugye, ami a fent említett okok miatt van, de ha jön a trinity, és Llano-ból is lesz már elég, akkor szerintem elég baráti árakon meg lehet majd kapni ezeket a "csodákat". Pl 25ért egy A8-3850 + 20ért egy 6670es már szerintem nagyon is jó befektetés lenne, és így 45ből van egy egész jó kis procid, ami ha nem is brutál gamer, de szerintem azért a legtöbb mai játékot simán elviszi 1600x900-ban (amiben én játszom pl), és egy 6550D + 6670 párossal már van egy kb 6770es szintű vgad is, ami szintén elég, legalábbis számomra 1600x900ra.
Szóval egy ilyen vassal megint el lennék jó pár évig... tesztben írta is Oliverda, hogy az am2es tulajoknak pl megfelelő alternatíva lehet ez a platform, szerintem ebben igaza van, és nekem pl a nem éppen mai gyerek athlon x2-esemet válthatná. Egyébként nincsenek húde brutál igényeim, hobbi szinten játszok, egy ilyen proci és egy kb 6770es szintű grafikai teljesítmény teljesen kielégítené az igényeimet.Ezért lenne nekem érdekes ez a dual graphics dolog.
-
attiati
veterán
válasz
VaniliásRönk #754 üzenetére
1,5 éve várok, annyira nem sietős
Úgyse használnám ki. Azért szeretnék jó platformot választani, és a legalját megvenni, később ráérek fejleszteni. Egy gond van: fm1 a többségnek csalódás, bull a többségnek csalódásAz az április-június teljesen jó lenne.
-
attiati
veterán
válasz
VaniliásRönk #748 üzenetére
Akkor mire kijön ez az A8 BE, addigra már majdnem betoppannak a Trinity-k, és nem lesz érdemes megvenni az FM1 utolsó jövevényét.
FM2-ről lehet tudni, hogy melyik negyedévre tervezik az indulást? Nyárig valahogy csak csak kihúznám, ha megéri, bár az FM1-el is így voltam :S
És a roadmap alapján az AM3+ vonallal se állnak le. Lehet érdemes volna még az FM2 helyett is beruházni inkább AM3+ low end kategóriából valamibe, aztán majd fejlesztgetni?
-
GRaul
őstag
válasz
VaniliásRönk #743 üzenetére
Splash Pro Ex-et tettem fel.
Letesztelem, és ha tetszik akkor meg is veszem -
zetecR
addikt
válasz
VaniliásRönk #704 üzenetére
"(SEGKoeknel nagyon rakattantak erre a PCIE-re, mindenhol elokerul, persze egyik helyen sincs ertelme...)"
Ezt segítenél értelmezni?
-
Skynet258
veterán
válasz
VaniliásRönk #697 üzenetére
Én is erre gondoltam elsőre (PCI-E együtt történő emelés), de aztán keresgéltem. Itt is ez a lap van, húzható. Itt is, még kép is van az UEFI-ből, ugyanaz a szöveg, és húzható (ok, utóbbi "M"-es, de szerintem ez itt nem számít akkorát).
107, ok, ezt olvastam máshol is, de nekem 101-től összefossa magát.
NB kapott már 1.3-at is, proci 1.465-öt is, nem segít. Az SB lehet kimaradt, franc tudja már, teszek azzal is egy próbát.Mod: SB is volt, 1.2-vel.
-
echterion
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #664 üzenetére
Csak egy poén volt, mert sokszor emlegetted őket, mert ratyi a lapjuk. Nekem nincs velük bajom.
-
echterion
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #662 üzenetére
"Kozben valaszolt, es nem lattam a hsz-t, de hogy hogy nem?"
Egy újabb feketepont az ANUS-nak.
-
zetecR
addikt
válasz
VaniliásRönk #646 üzenetére
2000-ig 1MHz-es lépésekben.
-
Pocok256
veterán
válasz
VaniliásRönk #599 üzenetére
Ez jó kérdés úgy volt ilyet veszek csak hát az élet közbe szólt sajnos és laptop lett helyette
Amúgy tesztek alapján tuning téren sem áll hadilábon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Hobby elektronika
- Linux kezdőknek
- iPhone topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest