Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Akciókamerák
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen monitort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen SSD-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
d.tiborz
aktív tag
Sziasztok!
Volt már?
[link] -
echterion
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1595 üzenetére
Én Crysis 2-t használom, a Road Rage pálya eléggé igénybeveszi az erőforrásokat. Ha valami nem stabil, ott tuti kijön.
-
zetecR
addikt
válasz
VaniliásRönk #1595 üzenetére
Az Intel Burn Testet is dicsérik, állítólag CPU-ra nagyon jó.
Viszont nem tudom a memóriát mennyire használja. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
echterion #1594 üzenetére
Nalam egyszer 17 oran keresztul hiba nelkul ment, aztan inditottam volna mellette egy Firefoxot es instant resetelt a gep... en a magam reszerol azota nem futtatom fel-egy oranal tovabb.
De Memtest86+-nal meg mindig hatekonyabb alattomos memoriaproblemakra. No1 tesztprogram nekem a CS Source.
-
echterion
nagyúr
válasz
edward2 #1593 üzenetére
A manual-ba általában le van írva, hogy melyik slot-tal kell kezdeni a feltöltést. Ezt azért illik betartani, ki tudja.
Mod: Most nézem, képes vagy 14 órán át futtatni azt a sz*rt?
Sosem értettem, miért jó ez, vannak ennél sokkal egyszerűbb, gyorsabb, hatékonyabb tesztelési módszerek is.
-
edward2
addikt
válasz
VaniliásRönk #1592 üzenetére
most fut prime olyan 14 órája még nem volt egy hiba se.
olyan lehetséges alaplapon, hogy egyes ram slotok kevésbé terhelhetőek? mintha kézikönyvben is írták volna, hogy a kék slot jobb tuningra. mert most prime előtt frissítettem biost meg átraktam ramokat másik slot párba.
Feszt különben olvastam máshol is hogy kicsit rá lehet pakolni. Bár ha most nem lesz fagyás akkor szerintem hagyom úgy.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
edward2 #1591 üzenetére
Ha a Prime veletlenszeruen dob hibat, nem mindig ugyanazon a magon, akkor memoria, de hogy mi a nyug es melyik modullal, arrol ez semmit sem fog mondani. A Memtest86+ jo dolog, de hacsak nem fizikailag hibas a memoria valoszinuleg nem fog hibat jelezni.
Adj egy kis plusz feszt a RAM-nak, baj nem lehet belole, de talan megoldja. Ha 1.5V-osak a modulok akkor 1.65V, ha 1.65V-osak akkor 1.7V. -
edward2
addikt
Tudnátok abban segíteni, hogy ma egy x64es rendszeren mi az ami legjobb memória tesztelésére?
Volt pár fagyás és kiváncsi lennék, hogy a ram-e a ludas.
Prime95, memtest86+ az megbízható még manapság is?
-
echterion
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1589 üzenetére
AA-t én sem nyomok neki, nincs értelme, nem is erre találták ki ezt a rendszert.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
echterion #1588 üzenetére
Passz, nalam eddig minden ment FullHD-ban. Nemreg kiprobaltam a CoD MW3-at is. Az Extra texturaminosegnel sem folyamatos alacsony fps volt, hanem csak beakadt amikor uj palyareszletet kellett betolteni, valszeg az 512MB VRAM adta meg magat, nem az IGP. AA-t persze soha semmire nem rakok, mert az a savszeligenyevel azonnal ketvallrafekteti a rendszert.
#1587 audi100td: Annyit nem tudtam elotte ulni, hogy bugokba fussak... Kar erte, anno napokat toltottunk H2-3-4-gyel, hot seat rulez.
-
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1584 üzenetére
Nem hozza az elvárható színvonalat az biztos, meg eléggé bugos. 1366x768-on szépen megy, de Full HD-hez kevés az IGP, mondjuk ebből is látszik, hogy mobil platformként nagyon tuti, ott úgy is ez az általános felbontás.
-
VaniliásRönk
nagyúr
A legujabb GPU-Z mar ismeri a Llano-t, mindent kiolvas ahogy kell.
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
audi100td
nagyúr
Fogyasztásban valóban nagyon jó, csak nekem kicsit drága úgy, hogy nincs kihasználva a grafikus mag, mivel diszkrét vga mindenképp kellene.
-
audi100td
nagyúr
válasz
echterion #1574 üzenetére
Rákaptam megint Heroes 6-ra, oda meg a monitoromhoz kevés, Diablo III is várós és attól tartok oda sem lesz elég, persze az még odébb van, de most még kis bukóval el tudom adni.
zetecR: i3-530 volt kilátásban valami olcsó mATX lappal +tuning, de találtam egy 4 magosítható Athlon II X3-at 15k-ért, még alaplap ügyben kell megegyeznem és akkor kijöttem 26,5k-ból ha minden igaz, de elég lassan ír vissza, remélem nem vadásszák el előlem. A RAM-okon is tudok spórolni pár ezer Forintot, feltéve ha van még a nagykerekben az olcsó 8GB-os Crucial kitből. Vga még kérdéses, lehet 1GB HD4850 / GTS250-re futja csak, meglátom melyiket tudom olcsóbban beszerezni, teljesítményben elég lenne mind a kettő, csak kicsit tartok attól, hogy az AMD már nem igen foglalkozik ennek a szériának a szupportjával, ami újabb játékoknál megint balul sülhet el.
-
audi100td
nagyúr
Én már nem játszadozom vele, úgy néz ki elkelt, ha a leendő tulajnak van hozzá kedve meg keresheti a rendszer határait.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Mumukuki #1567 üzenetére
Pont ez az, hogy emelte a RAM orajelet, es nem lett gyorsabb kicsivel sem, a GPU-knak a kesleltetes nem szamit annyira. Valami mas lesz ott a szuk keresztmetszet, es valoszinu pont azert lett az 1866-os memoria a leggyorsabb amit tamogat, mert afelett masnak is gyorsabbnak kene lennie, azt meg a fogyasztas vagy a gyenge kihozatal miatt nem akartak.
-
Mumukuki
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #1559 üzenetére
RAM sebességre nagyon érzékeny a Llano.
Igazából nem is értem, miért nem csinálták egyből 2133 MHz-hez való szorzóval, hiszen simán bírja a mem vezérlő, plusz a 1866-os memóriáim is, és folyamatosan gyorsul veleEgyébként még ha valaki nem is játszik vele, akkor sem vennék 1333-as ramot, mert ott fog a legnagyobbat ugrani a sebesség, illetve az alacsony késleltetést is szereti.
Az az arny középút szerintem az 1866 cl9 -
edward2
addikt
válasz
echterion #1563 üzenetére
Na közben sikeresen rátaláltam a weboldalra ahol leírták korábban hogy kell.
Tehát:
-windowsban legyen fent minden driver, catalyst stb.
-BIOSban állítsuk be, hogy multimonitor IGFX support ( gondolom ez alaplaponként változó hogy hívják pontosan) és a monitor kábel legyen a diszkrét VGA-n
-restart: fekete képernyő fogad majd a monitor is kikapcsol stb. várd meg amíg eljut a gép a windowsig, mert akkor lesz majd kép
-catalystba belép: dual graphics funkció alatt -> enable dual graphics és kész.
Hardware fül alatt lehet ellenőrizni, hogy Primary display: HD6670 linked: HD6550
Már csak a teljesítményre vagyok kíváncsi.
-
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1559 üzenetére
mi az a HC?
egyébként lehet eladó lesz a proci és a lap is, elgondolkoztam a bulldozeren
ha valakit érdekel valami, keressen meg pü-ben
-
edward2
addikt
válasz
echterion #1485 üzenetére
valami ötlet hogyan? ha biosban engedélyezem az integrált gpu-t akkor csak ott hajlandó jelet kiküldeni. Control centerben meg semmi beállítást nem találtam rá.
Az Asus user manualban arról papolnak, hogy primary secondary display-t kéne váltanom, de ez az a menü pont ami totál máshogy néz ki, mint a könyvben.
-
balkoger
tag
Hát Én bios-ban átállítottam és az op-rendszerben is azt mutatja, hogy 800-on megy.
Azóta a venti is gyorsabban pörög, meg jobban melegszik is.
[KÉP]
Igaz külön tesztet nem csináltam, de Shift-nél az egyik pályán (tokyo) a sok "partneres" versenyen bizony élvezhetetlen volt a grafika, ez 800mhz nél már nem volt tapasztalható. -
audi100td
nagyúr
válasz
atti_2010 #1554 üzenetére
BIOS-ban van egy olyan opció a tuning részleg között amit "GPU boost"-nak kereszteltek el (A6-3500 mellett ez nem jelent meg a BIOS-ban), 4 opció van, performance, extreme, manual és disabled. A manuális módban olyan 50MHz körüli léptekben lehet választani az órajelek között. Egyébként a dobozra is rá van írva, hogy "unlocked Radeon HD Graphics".
-
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1551 üzenetére
sokat nem hozott a konyhára
atti_2010: Azért az alap 600MHz-hez képest elég jelentős növekedés látszik és a cpu ott is 3,4GHz-en ment, persze ez csak 3DMark, de a gyarkorlatban is jól jöhet a +teljesítmény.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1546 üzenetére
IGP-t , GPU-t sohasem volt nagy üzlet tuningolni.
-
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1549 üzenetére
Nem igazán, de majd megnézem.
2000/Cl9 vs.1600/Cl9 meglátszik az eredményen, eleve a RAM sávszélesség a legnagyobb korlátozója a rendszernek.
-
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1547 üzenetére
1600/CL9, cpu 3,4-en
-
audi100td
nagyúr
Jelentem, hogy a Black Edition prociknál szabadon állítható a gpu freki és működik is, legalábbis gpu-z/aida64/furmak szerint, de majd letesztelem 3DMark-kal.
Kendek: Igen, ezt eddig szinte mindegyik gyártónál megfigyeltem, de notebookoknál is gyakran előfordul.
-
válasz
Skynet258 #1538 üzenetére
Hát, a beállítós részlegnél nem történt semmi változás. Direkt körbefényképeztem minden egyes oldalt, bár ezt inkább a beállítások visszaállítása miatt tettem meg. Szerencsére a kiélezett RAM tuningos beállításaim még mindig stabilnak bizonyulnak, de ilyesmi úgyis csak hosszabb távon derül ki. Múltkor Brazosnál ért egy kis meglepetés frissítés után, pedig erről sem írtak semmit. Azelőtti lapomnál egyéb tuningos visszaesések következtek be a frissítéseknél, akkor többen is inkább egy kitapasztalt verzióra tértek vissza.
-
válasz
Skynet258 #1536 üzenetére
Az a baj, hogy egy-két dolgot oda beírnak, közben meg sokkal több mindent is változtatnak. Nekem már egy ideje ASRock lapjaim vannak és mindig észreveszek plusz funkciókat vagy egyéb változásokat amikről nem írnak. De majd mindjárt lesasolom, most készülök frissíteni.
-
Az ASRock Pro és Extreme alaplapokhoz jött ma UEFI frissítés ha valakit érdekel és nem vette volna észre.
-
=HG=
addikt
Szasztok!
Na túl vagyok a Giga alaplap gariztatásán, és összeraktam a masinát, de nincs szerencsém ezzel a géppel..Tekintettel arra, hogy A8-as Box már nem volt, így kapott egy szerény hűtőt a proci :AC 64 Gt pro. Ami viszont néha elfelejt elindulni bekapcsnál
Kingston Hyperx 1600 Mhz
Gigabyte GA-A75M UD2H
AMD A8 3850
WD 500 Gb sata3 HDD
Chieftec 500-as táp
Thermaltake házHavernak raktam össze, de nekem ez a config tök szimpi. Hangja szinte semmi, ár-érték arányban tök jónak tartom ( 126 Ft)
Bár élményindexben csak 5.9 (tudom sokmindent ez nem jelent) szűk keresztmetszet:vinyo-memória..ők kapták az 5.9-et
Egy ssd szerintem sokat lendítene a dolgon... -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
jorden06 #1526 üzenetére
Az energiagazdalkodasnak vannak kulonbozo beallitasai, azt bogaraszd vegig, esetleg tedd fel a gyarto altal keszitett profilt, a legfrissebb drivereket. Nagyjabol ennyit tehetsz.
Software-esen belekontarkodni nem jo, mert alt. csak a fekvenciahoz es a VCore-hoz van hozzaferesed, de ez csak a P-State-eket jelenti, a C-State-eket meg ilyenkor gyakorlatilag kilovod, amik alvo allapotba kuldenenek hasznalaton kivuli reszegysegeket.
Ha az alacsony fogyasztas, halk mukodes volt a szempont, kerulni kellett volna a diszkret VGA-t. Ha meg szukseged van ra, akkor el kell fogadnod az extra fogyasztast, melegedest, zajt. A tesztekben a valamit-valamiert elvet nyilvan figyelembe vettek. -
jorden06
senior tag
válasz
VaniliásRönk #1524 üzenetére
A hűtés minőségével biztos nincsen baj, mert a tesztekben azt olvastam, hogy nagyon jól megoldották a hő elvezetését és hangját.
Viszont nem fogalmaztam pontosan
nem a hűtésbe szeretnék belekontárkodni, hanem valamilyen AMD Utility-t keresek, ami a DUAL GPU - CPU menedzsmentjét szabályozza. Elvileg idle-ben lekapcsolja a dedikált kártyát, és a mhz-eket is megzabolázza. Az energiasémában be van lőve a kiegyensúlyozott profil, HWInfo32 szerint pedig 800MHz-en járnak a magok. Ezen felül lehet még valami extrát kihozni belőle? És a gpu-ból?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
jorden06 #1523 üzenetére
Elso korben inkabb nezd meg, hogy van-e ujabb BIOS a masinahoz. Ha valoban baj van a hutes szabalyozasaval, akkor van vagy legalabbis lesz update ami megoldja.
Utana lehet jarni nem-e hibas darab es azert zajos.
De ha szimplan tre a hutes minosege es azert hangos a venti, akkor leszabalyozassal lassan de biztosan megfozod. -
jorden06
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy notit, amiben az AMD A6 3200-as procija dolgozik.
Az én fülemnek viszonylag hangos a hűtés, és nem hiszem, hogy ez a kevés hőt termelő központi egység ennyi hőt termelne.
Van valami utility, amivel ezt csekkolni és szabályozni lehet?
-
Sziasztok!
Egy GIGABYTE GA-A75M-UD2H + A6-3500-as páros beszezését tervezem HTPC célokra, van ezzel alaplappal kapcsolatban tapasztalatotok vagy ellenjavaslatotok?
Milyen 4GB-os (1*4, 2*2) memóriát érdemes hozzá venni?
Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
-
zetecR
addikt
válasz
atti_2010 #1507 üzenetére
Tekintettel arra, hogy a modern játékokban az épp megfelelő szintet üti meg az IGP teljesítménye, az a kis plussz, ami pl az én esetemben 444-ről 650-re történő húzása jelent pont annyit ad hozzá, hogy átbillen a már megfelel kategóriába.
A CPU-t hiába húznám, ha a játékok alatt az IGP a szűk keresztmetszet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest