- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Projektor topic
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Második verzió: DeepCool LE360 V2 processzorhűtő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
Nincs mit, gondolom HTPC-nek lesz, meg ilyen ITX platformon eleve nem igen szokás tuningolni. Szerintem válaszd a legolcsóbbat ami megfelel a céljaidnak szolgáltatásban.
balage25: Nem írtad milyen játékokra gondolsz, pár évesek többnyire könnyedén elmennek az A6-3500-on is, viszont a cpu rész alapórajele eléggé alacsony, tuninghoz meg nem árt egy jó alaplap. Minden esetre egy 6670 elég sokat dobna a játékteljesítményen az biztos.
-
Játékok mennyire mehetnek 1280x720-as felbontásban? Egy a6 3500 procit vennék, vagy vennem kéne egy 3870k procit, vagy egy 6670-es vga a 3500-as mellé? Árban ugyanott lennék, de a fogyasztás is fontos lenne.
-
echterion
nagyúr
Megvettem az új monitorom, amit DVI-on keresztül rákötöttem a gépre. És mi lett az eredmény? A TV-n volt csak kép (ami HDMI-n keresztül megy), a monitoron nem. Amint kihúztam a TV-t, a monitoron volt kép. A kettő egyszerre nem megy. Azt hittem, kihajítom a gépet az ablakon. Úgy látszik, ez nem csak Asus betegség.
Most akkor honnan tudjam, hogy egy új alaplapban megy a két kimenet együtt vagy sem? A lapom honlapján erről nincs egy szó se. -
avion
csendes tag
Sziasztok,
tud valaki méreteket mondani az A6-3500 gyári cooler-éről?
Köszi! -
actival63
aktív tag
Vagy itt:[link]
-
actival63
aktív tag
Vagy [link]
-
actival63
aktív tag
Megérkeztek a várva várt 3870-es procik az InterStore.hu internet áruházba. Az ára kedvező.
[link] -
Fooler89
őstag
-
edward2
addikt
válasz
VaniliásRönk #1381 üzenetére
"Ha rakerestel volna a lapra itt a topikban, akkor megtudtad volna mekkora egy fos..."
Szerintem olvasd el újra.
Ha azt írod, hogy "sajnálom hogy ezt a lapot választottad legközelebb gyere ide és kérdezz körbe vásárlás előtt, mert ez egy elég rossz alaplap (és 2012ben az ember ennyit sem várhat el egy Asustól)" akkor nem vettem volna semmit magamra. peace
-
echterion
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1381 üzenetére
-
edward2
addikt
válasz
VaniliásRönk #1376 üzenetére
lejjebb egy fokozattal? bocs de te fikáztál le, hogy nem jártam egyből utána.
Annyira támadtalak amennyire te engem. Azt meg hogy megkérdezem miben szar már nehogy támadásnak vedd.
Mellesleg az írásod után rákerestem a topikban az f1a75 szóra és pár találaton kívül nincs semmi. Abból is 2 te vagy 2 meg én.
Az hogy pl. tuningban szar a lap az engem sohasem érdekelt. Ha tuningolni akarnék akkor nem fm1el bohóckodnék.
-
Fooler89
őstag
Jelentem megérkezett a csere alaplapom.
Nem tudom, hogy most merjek-e tuningolni....vagy csak visszaállítanom nem szabad.A mosfeteket milyen hőmérsékleten érdemes tartani? Van nálam infrás hőmérő, holnap megmérném és ha sok akkor bordáznám.
-
zetecR
addikt
Lassacskán sikerül K10stat-tal stabilizálni a CnQ használata melletti frekvencia/feszültségeket - hamarabb is eszembe juthatott volna...
-
echterion
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1376 üzenetére
Héhéhé, nem neked címeztem, amit írtam, hanem edward komának, ő esett neked nem túl szép módon.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
edward2 #1373 üzenetére
Mikor fordult elo olyan, hogy nem egy top ANUS lap lett a tesztgyoztes? Max. akkor, amikor meg tombolt a DFI-kultusz.
Amit hivatalosan tudnia kene, az is bugos. Meg a tesztek szerint tuningban is asz, aztan megsem.
Egyebkent nem irtam semmi olyat, amit szemelyes tamadaskent kellett volna ertekelned, szoval kapcsolj lejjebb egy fokozattal.#1374 echterion: En nem ontottem ra semmifele merget, pusztan jeleztem, hogy vasarlas elott esetleg utana kellett volna itt neznie a lapnak. Nekem ez volt anno az elso gondolatom, csak sajnos amikor nekem mar megvolt az alaplap meg a PH-teszt is csak keszuloben volt. Senkinek sem volt vele tapasztalata.
-
-
edward2
addikt
válasz
VaniliásRönk #1372 üzenetére
ja bocs, hogy 2012ben nem járok utána egy alapvető funkciónak töviről hegyire. És annál is nagyobb szar vagyok hogy feltételezem ha azt írják 2 kimenet használható max a 4ből akkor nem teszek fel újabb kérdéseket.
Mellesleg ha minden tesztben ezt a lapot hozták ki a legjobbnak akkor még mitől is olyan szar? ezt a hdmi+dvi ügyet leszámítva.
-
edward2
addikt
válasz
edward2 #1368 üzenetére
Akkor, hogy még nyugodtabb legyek sikerült pár infót beszereznem.
1. az Asus honlapján az összes A75ös laphoz oda van írva hogy DVI + HDMI egyszerre nem működik kivéve az F1A75-V EVOhoz és PROhoz. Én ezt a kettőt nézegettem csak... gratulálok.
2. display port passzívan nem konvertálható HDMI jellé ezeken az alaplapokon. tehát ha használom a DVI-t a monitorhoz akkor HDMI kilőve display port kilőve. Marad a d-sub amit nyilvánvalóan nem vagyok hajlandó használni 2012ben.
3. akkor berendeltem egy sapphire hd6670et dual graphicshoz.....
4. ha nem fog működni a rendszer akkor jövő héten álljon készenlétben mindenki mert könnyen egy ingyenes rendszerhez lehet majd jutni, ha előbb össze nem töröm az egészet.
-
edward2
addikt
konkrétan el is találtad... TV és Monitor.
Úgy igazából ezt is letojnám. Ami már jobban felpaprikáz, hogy a display port- hdmi kábel 45+ euró, de ugye már van hdmi-hdmi kábelem (totál feleslegesen) akkor csak átalakítót vennék: ja az meg 25 euró. (egyáltalán ki a fene használ ilyen displayportot?)
Mondjuk azt meg aztán végképp senki a Földön nem gondolhatja komolyan, hogy 2012ben kezemmel vagyok hajlandó érinteni d-sub(!!!) kábelt! Amikor 6 éve kikukáztam mind. (alapból azt se értem mit keres az alaplapon de jóva legyen)
-
edward2
addikt
De ezt a tényt magát még le is fosom, de ezt miért is nem reklámozza minden teszt? Mindenhol ezt a fostos lapot használják és a legfontosabb funkció hiányzik????
Asusnak is írni fogok hogy elmehetnek sündörgős picsába a weboldalukkal. Meg mondjuk prohardver is módosíthatná a tesztjét amikor a nagy Llano tesztben vígan beírták erre a lapra, hogy bármit támogat, de csak 2 kijelzőig. (gondoltam én szuper lesz a HDMI + DVI kombó)
Hát büdös francot.
Aztán majd hétvégén amikor összerakom gépet akkor megerősítem ezt a tényt vagy cáfolom. Mindenesetre a manuálban van egy frankó táblázat ahol minden kombináció possible kivéve a HDMI + DVI.
-
edward2
addikt
válasz
echterion #1360 üzenetére
Asus F1A75-V Prom van. A manualban írják hogy dual display minden kombinációban lehetséges kivéve HDMI + DVI.
Azóta felnéztem pár oldalra rohadtul sehol nem említik ezt a korlátozást, de az MSI egyik lapjánál találtam utalást rá:
http://www.msi.com/product/mb/A75MA-G55.html#/?div=Detail
* HDMI and DVI-D can't output simultaneously.
Hogy mennyire herélt? Nekem így annyira kiherélt a rendszer, hogy ha ezt tudom akkor meg se veszem, mert a TV-m és monitorom van rákötve a mostani rendszerre és a halál akar DVI-HDMI átalakítót használni... sőt most mégjobban beszívtam mert így akkor displayport - hdmi kábelt kell használnom amit kb aranyárban mérnek....
-
edward2
addikt
Na most jött meg konfig, de nem lesz időm hétvégéig összepakolni, de máris olvastam valamit ami agyvizet forral az alaplap papírjában.
Sima állapotban DVI + HDMI dual monitor nem lehetséges? Ez valós?
Vagy dual graphicsban nem? Vagy most mi dual meg mi nem...
-
echterion
nagyúr
-
zetecR
addikt
válasz
MZperX75 #1353 üzenetére
Nekem a gyárilag 2.6GHz-es A6 3650 alapfeszen, levegővel stabilan fut perpillanat 3550MHz-en (az IGP ennek megfelelően 444@630), egyetlen szépséghibája a dolognak, hogy Sleep módból visszatérve mindig BSOD fogad.
Attól függetlenül, hogy reggel 8-tól este 10 folyamatosan megy, lefut 1.5 óra blend, 1-2 óra NFS The Run, közben munka megy Corel, PS, net, flash cuccok, stb; csak a sleep valamiért nem stimmel...
echterion: a NFS alatt néztem hogy 100% az IGP terheltsége, viszont a proci csak félgőzzel megy.
-
gyiku
nagyúr
válasz
Daniel Alves #1354 üzenetére
11.12 catalyst.
-
Daniel Alves
őstag
Sziasztok.
Beléptem a klubba egy A4 3400 procival. kérdésem ez lenne hogy valami stabil drivert tudtok ajánlani a GPU-ra? -
Slax
senior tag
-
audi100td
nagyúr
válasz
MZperX75 #1344 üzenetére
"asztalai Llano-t le lehet butítani ,egy mobil Llano szintjére?"
Nem tudom pontosan mire gondolsz, de alulfeszelni illetve lefelé lehet állítani a szorzót, kérdés az ITX lapok BIOS-ai mennyire "okosak". Nálam jelenleg 1,15V-on megy az A6-3500, fix 24-es szorzón (CnQ működik), egyelőre kisebb fesszel nem próbáltam még, de ez prime95 stabil.
más: Nincs valakinek tippje egy jó, de megfizethető fogyasztásmérőre?
-
MZperX75
addikt
Sziasztok!
Fejleszteni szeretnék ,számítógépemen.
Most 65W-paneltáppal szerelt(GigabyteMIB5140-házikóban miniITX) E-350 brazos rendszerem van.(X4-945 HD4870CFX-eladtam,sokat zabált,és nem játszom )Gondoltam A6-3500Llano-ra. A házikót megszerettem ,így maradna,de nem ragaszkodom hozzá.
miniITX lapocskában.Kérdés valaki próbálta,már meghajtani egy 65W-os paneltáppal(A6-3500)?
Egy kis sebesség növekedésre vágyom,asztalai Llano-t le lehet butítani ,egy mobil Llano szintjére?Gondolok itt A8-3820-as (65W) Mondjuk 2-2.1ghz-en alulfeszelve +3.5"HDD max fogyasztással 65W-os paneltáppal????
Vagy ne ragaszkodjak a 65W-hoz inkább nézzek egy másik házikót 90 vagy 120W-os paneltáppal?
Előre is THXminiITX FM1 lapocskája van e valakinek?
-
zetecR
addikt
Végülis ha betesz a Llano mellé az ember egy 6670-et, akkor a diszkrét VGA csak akkor működik, ha 3D-s terhelést kap, vagy mindig fogyaszt áramot és teker rajta a venti?
-
zetecR
addikt
válasz
echterion #1336 üzenetére
Tudod milyen az ember: telhetetlen...
Persze, nem akarom én az utolsó csepp MHz-et is kifacsarni belőle, annyit már nem hoz gyakorlatban, amekkora áldozattal jár.
Amire kell, nekem egyenlőre elég, ugrásszerű teljesítménynövekedést meg úgyis csak egy diszkrét VGA hozna. -
echterion
nagyúr
Sokat akar a szarka, de nem bírja a farka.
Más platformokon már akkor kikapcsolja ezeket, mikor a feszhez vagy a szorzóhoz nyúlsz. Szóval, szerintem elégedj meg azzal a 150-nel, vagy ne tarts igényt az energiatakarékos dolgokra. Én az előbbit tenném, és örülnék, mint majom annak a bizonyosnak.
-
zetecR
addikt
-
medek3
aktív tag
Van esetleg valaki, aki asrock A75 Pro4-M alaplappal A6 os procival stabil fsb értéket ért el?
-
finest
addikt
válasz
VaniliásRönk #1330 üzenetére
Köszi!
-
finest
addikt
Szeretnék útbaigazítást kérni, nemsokára A6 3500 - Asrock A75 Pro4 kombóra váltok, van ezeknél a prociknál is olyan okosság, amit a stabilitás érdekében meg kell lépni, mint amilyen az CPU-NB vid fesz emelés volt az AM3 esetében? Alapórajelen, 1600-as memókkal akarom használni.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Mumukuki #1317 üzenetére
Szinte mindent alapon hagytam, lényegében csak a ref. clock-hoz nyúltam illetve kikapcsoltam az "APU Spread Spectrum"-ot, előtte feszt is emeltem (cpu, NB), de megnéztem megint alapfeszen és lényegében arra sem volt szükség, így is sikerült bejutni windowsba (mondjuk érdekes, mert a cpu alapfesze 1,412V lenne elvileg, cpu-z meg többet mutat).
Itt vannak a képek, sajnos nem a legjobban sikerültek, csak telefon állt a rendelkezésemre: 1, 2, 3, 4
-
zetecR
addikt
Az mennyire normális, hogy az alaplapi hangkártya erős terhelésnél kihagy?
Valamivel akadhat, vagy nincs ideje a CPU-nak a hangot is számolnia?
Szerk: egy megszakításon van a SATA vezérlő és a HD Audio Controller.
Ez lehet gáz? Adjak neki manuálisan másik IRQ-t? -
varga911
senior tag
Úgynézki hogy jó lett. Maradtam az 1.7V RAM feszültségnél, furmark ma reggel 3 órát ment gond nélkül.
Mindenkinek köszönöm a segítséget! -
zetecR
addikt
válasz
VaniliásRönk #1310 üzenetére
Azonban ez A6.
Bekapcsolt AHCI és USB3-hoz nekem 1.25V-ot kell adom a NB-nek, különben nem stabil.
Ha jól figyeltem meg. -
zetecR
addikt
válasz
Mumukuki #1307 üzenetére
Nekem az UD4H-n 151-es FSB mellett is megy az AHCI & USB3.
151 felett szétesik a kép, szerintem az IGP nem bírja (az már 670MHz), annyira meg nem izgat a dolog, hogy szénné feszeljem.
Most az alapfeszes tuningra gerjedtem rá (na jó, a NB kap egy picit), most 130MHz-en tesztelem, órák óta stabil, pedig ment prime95, NFS, grafikai munka, flash játék.
Plusz fesz nélkül 2.6-rólt 3.4 szvsz nem rossz.
Pl. NFS alatt is alig pörög a venti a Brockenen, a billentyűzet a leghangosabb az egész gépben. -
echterion
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1305 üzenetére
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
echterion #1302 üzenetére
Ez fura, annyira nem uj a lap, a legujabb verzio sem ismeri?
#1303 varga911: En az Abit KN9-emmel voltam igy, az mindent kibirt. Csak sajnos Abit alaplapot tobbet nem fogok venni...
-
audi100td
nagyúr
-
varga911
senior tag
válasz
audi100td #1298 üzenetére
Megnéztem a ram kompatibilitási PDF-et a giga honlapján, és ez a Kingmax benne van (modellszám minden karakterre egyezik), ez nem hinném hogy probléma lenne.
Használom a gépet pár napig, meg feltettem furmarkot meg pár játékot hátha azok jobban megfektetik stabilitás szempontjából.
@VaniliásRönk:
Ne is mondd.
A legjobb rendszerem egy Giga 965P-DS3, E6300@3206MHz, 2x1GB Micron D9DQW, X800XT konfig volt, az soha semmitől nem halt szét. 2 évet ment szinte 24/7. Volt hogy vízhűtés eresztett és csuron víz volt az egész, de száradás után akkoris egyből indult. -
echterion
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1301 üzenetére
Tuti nem ismeri, telepítés után ki is írta, hogy küldhet-e riportot a lapról, mert nem ismeri. Mindegy, bios-ban szabad a pálya (már amikor enged belépni), így nem különösebben zavar.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
audi100td #1298 üzenetére
Ezt en is mindig mondom, hibas RAM-ra jo a Memtest, inkompatibilitasra sajnos nem.
#1300 echterion: Nem hiszem, hogy nem ismeri az AIDA a lapot, szerintem inkabb a lap nem tamogatja ezt a funkciot. Mivel olcsobb lap szerintem inkabb errol van szo. Sokat nem vesztesz vele, amig a BIOS-ban tudsz vele babralni tulajdonkeppen mindegy.
#1297 varga911: Lehet, hogy nem artana ujrahuzni a rendszert ilyen beallitasokkal. Egyebkent meg ilyen rohadt haklis platformot meg nem lattam.
Remelem legalabb az FM2 normalisabb lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- Intel Core i7-12700 12-Core 3.6GHz LGA1700 (25M Cache, up to 4.90 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest