- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skynet258
veterán
válasz
VaniliásRönk #896 üzenetére
NB kapott 1.3-at, de úgy sem ment. A mostani beállítás alap feszekkel megy.
Akkor most az IGP szorzója mennyi? Mert ha te számaidat veszem alapul, akkor a szorzója 4.425.
Tehát 120*4.425=531Mhz (amit te mondtál).
Alapból tehát 442.5 Mhz-en járna a GPU (100-as HC mellett)?
Vagy valamit félreértek.
A memóriákat mindig visszább osztottam (az 1600 közelébe ráadásul), de a 125-ös HC sem megy, nemhogy fölötte.Meg nem világos az UEFI-ben lévő "CPU Frequency Multiplier: 666Mhz" (miközben itt ugye szorzónak kéne lennie), és a GFX Engine Clock: 800mhz" sem - bár ez utóbbi a múltkor beszéltek alapján csak egy fölösleges, nem is működő opció... de a Frequency Multiplier vajon mi akar lenni?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Skynet258 #894 üzenetére
Az IGP-nek 531MHz-en kene futnia 120-as HC mellett. Adj a RAM-nak 1.7V-ot, hatha az fogja meg a tuningot. Az alaplapnak kene birnia, a CPU-ban meg az IGP-ben meg meg jocskan van. Az NB-nek/SB-nek adtal plusz feszt?
#895 Auratech: Volt rola bejelentes, de ha jon is, kapsz par MHz-et, meg zarmentes szorzot, ezzel sokra nem mesz. Legjobb esetben kisajtolsz par szaz MHz pluszt a magokbol, es ennyivel veget is ert a fejlesztes.
-
Auratech
őstag
válasz
VaniliásRönk #893 üzenetére
3870- jön
-
Skynet258
veterán
Próbálkozom a tuninggal, 120 fölé egyelőre nem jutok. Viszont ez sem rossz eredmény:
3120 Mhz, az 1600-as memóriák 1916Mhz-en járnak (@9-11-11-29, 1.65V), a GPU-ra pedig a GPU-Z 960Mhz-et ír (ez reális?! Tehát a szorzó 8 lenne a GPU esetében?)
A GPU Caps Viewer tesztekben látszik az fps növekedés.
A memókra büszke vagyok, 1600-as létükre jól bírják.
A Winrar beépített bench-et szoktam még futtatni (ez a leggyorsabb nekem), itt 2076-os értéket dobott. -
audi100td
nagyúr
válasz
atti_2010 #882 üzenetére
Állandóan? Te kész vagy ember
Egyébként meg amit leírtam elég egyértelmű, hogy érné megy egy FM1 lapba Athlon X4-et pakolni, ugyanazt megkapod AM3-ban, alacsonyabb fogyival, a másik meg, hogy A8-asért 40-50k igen is sok, ha max 30-ért menne és lehetne is kapni, bevállalnám szó nélkül..
Nem tudom feltűnt-e, de általában eléggé egyedül vagy a véleményeddel, azon még nem gondolkoztál el, hogy miért?
-
Mian
aktív tag
-
audi100td
nagyúr
válasz
atti_2010 #873 üzenetére
Tudom, hogy mindig az idle fogyit hozod fel, de ha meg van terhelve már más a helyzet, egy proci meg nem csak idle megy.
Persze egy olyan embert aki vallási fanatizmusként tekint egy tárgyra, úgy sem lehet meggyőzni ész érvekkel.
"Az arhitektúra APU-val 100W a 2.9-es proci és 400 shader esetén."
A gyártó 100W-os TDP osztályba sorolja a 631-est, most akkor miről beszélünk?
800MHz-en szerintem oly mindegy, hogy mennyit fogyaszt, nem igazán mérvadó a gyakorlatra nézve. -
Auratech
őstag
válasz
audi100td #871 üzenetére
Az arhitektúra APU-val 100W a 2.9-es proci és 400 shader esetén. A 3850-hez combos hőcsöves hűtő dukál. Ehhez egy pici, elég nyamvadt alublokkot kaptunk. wPrime alatt 52-fokra ment fel vele és még be se indult a venti rendesen. Kicserélve a hűtőt a "rendesre", a forróság 46 fok lett 800-as fordulaton, sokáig terhelve.
A catalistban 800ra lehúzva a proci sebességét, 3 perc után a proci venti leállt ! és alig volt hajlandó elindulni! Már azt hittük, valami gebasz van.. De nem volt. Leszabályzás nélkül 500-on tekereg a hűtő, hogy meg ne fázzon a proci..
Szerintem ez a proci (pár év-(18)- tuning tapasztalattal) alulról nézegeti a 65W-ot. Persze mérve volna az igazi. A 100-at kb. a stabil 3.5-ön köszönti. -
Mian
aktív tag
Kíváncsi leszek amúgy, hogy a trinity-vel is lesznek-e olyan gondok win7 alatt mint a bulldozerrel, hogy az ütemező rosszul osztja ki a feladatokat. Ebben a tekintetben félek egy kicsit a trinity-től (túl új architektúra még), szimpibb a llano.
Arra meg még kíváncsibb, hogy a Microsoft ad e ki patch-t erre a problémára. Őszintén szólva egyáltalán nem jött meg a kedvem a windows 8hoz... -
Auratech
őstag
-
Auratech
őstag
Csemetémmel összeraktunk egy masinát. Mivel van egy ősi sapphire 4850-vga a birtokunkban, azt gondoltam, a legdrágább APU helyett inkább a 631-es Athlon II X4-et tegyük bele. Kerül még 8gb 1866-os cors.vengenance mem. Egyelőre egy db. 1333 modullal telepítettünk.
Az előfeltételezésem az volt, hogy a 32nm-nek és a leválasztott igp-nek köszönhetően egy A75-ös lapban jól fog muzsikálni, elfogadható tuning potenciállal. A dobozos hűtő helyett egy éhesebb procira való 4 hőcsöves példány került némi üveglapon elkövetett polír után. Az amúgy nem hangos pörgettyűt lecserélem egy 9cm-es noctua-ra, a csend kedvéért.
Mivel az IGP teljesítménye memória sávszélesség függő, enélkül a CPU élvezheti a sebesség előnyeit.
Egy gyors netes vadászat után egy kínai blogger tuning eredményein felbuzdulva szépen feltoltam 3500mhz-re a kicsikét pár percre..(140fsb-1.512 volt, 25x) Menne tovább is, de itt így stabil, még 1.5v alatt is...
Ha megjön a rendes ram, csinálok egy logoutos cikket is, pár teszt eredménnyel, fotóval. Gondolom nem túl gyakori ez az elrendezés. -
Fooler89
őstag
válasz
audi100td #860 üzenetére
Ha már érdekes bugoknál tartunk. Elkezdtem a Apu-t tuningolni, az északi hídnak adtam 1.3v, visszaosztottam a ramot és adtam +15mhz az "fsb"-be.
Gép bekapcs->boot-> prime fél óra-> sajátgép->rányomok a egyik vinyómra és kész újraindul.
Megjegyzem ez a vinyó a végét járja (0% kondició, de potolható anyagok vannak rajta, így nem foglalkozok vele)
Ez nem befolyásolhatja a tuningot? vagy egyszerűen csak instabil a gép? -
echterion
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #856 üzenetére
Lehetnek, de akkor miért mennek hiba nélkül, ha diszkrét vga van benne?
De azért kipróbáltam a fentebb említett tanácsokat, de a helyzet ugyanaz.(#857) Oliverda: Csak arra próbáltam célozni, hogy pl. hyperPi alatt a magok között nagyon soknak találom a 3-4 mp-es különbséget, mikor pl. 2M-et számoltatok vele. Persze, lehet, ez jól van így, és lehet hülyeség, csak megjegyeztem.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
echterion #854 üzenetére
A CPU-k/APU-k eleg alapos tesztelesen mennek keresztul, mielott dobozoljak oket, ott inkabb az alaplappal lesz a baj. Probalj feszt adni a RAM-nak, 1.7V-ot.
Egyebkent az, hogy masik alaplappal mentek a RAM-ok csak annyit jelent, hogy nem hibasak, inkompatibilisek meg siman lehetnek. -
echterion
nagyúr
válasz
Oliverda #853 üzenetére
Bios frissítés, reset megvolt. Ramok a szürkében vannak, és az előző, G6950-es konfignál nem volt velük gondom.
Amúgy a processzor része hibátlanul működik, de eléggé nagy szórással. A tesztek alatt nem teljesítenek közel azonosan a magok, ekkora szórást még négymagos procin nem láttam.
-
echterion
nagyúr
válasz
Oliverda #851 üzenetére
Tetszettek a leírások a neten, amik bemutatták ezt a lapot. Miért jártam volna jobban egy Asrock-kal? Az is lehet hibás, nem csak ez. De majd hétfőn, ha minden igaz, kiderül, akkor viszem vissza a cuccokat a boltba. Persze, ha lenne valaki, akinél ki tudnám próbálni a procit vagy a lapot, az még jobb lenne.
-
echterion
nagyúr
Na, úgy néz ki, kaptam egy rossz igp-s 3850-est.
Beraktam egy 4550-es vga-t, azzal nincs semmi gond, nincs újraindulgatás, semmi. Ennyi jutott az egy hónapos várakozásomért cserébe. Kíváncsi vagyok, tudnak-e adni másikat, vagy megint egy hónap lesz a várakozási idő.
-
zetecR
addikt
Akkor közelítsük meg a dolgot onnan, hogy ha nem játékra kell, de számít a CPU erő, akkor mire kell?
Képszerkesztésre, videovágásra inkább az Intelek a jobbak, bár a húzott Llanok megint csak ott vannak a nyakukon.
Mindentől függetlenül az összes review azzal zárul, hogy ha nem használod ki az IGP-t, akkor inkább az i3. Viszont azzal még véletlenül sincs játék, ill. hosszabb távon: "az OpenCL folyamatos terjedésével már akár szélesebb körű általános számításokhoz is felhasználható lesz az integrált grafikus mag ereje". by Oliverda
-
audi100td
nagyúr
Ja, azt nem írtad, hogy olcsó is legyen
, hát akkor nem tudom, esetleg i3+H61, ez hozza phenom II 955 szintjét, de itt meg nincs tuning... Vagy A6-3500 húzva, de neked kell tudni mire van szükséged, ha a gpu annyira nem számít, akkor személy szerint jelenleg inkább az intelt részesítem előnyben, cpu-ban jóval korszerűbb.
-
audi100td
nagyúr
28-ért nagyon megérte az biztos, annyiért egy percig nem gondolkoztam volna, én is csak alkalmi játékos vagyok, mondjuk full HD-s a monitorom, így nem árt ha van alatta vas, de tudok kompromisszumot kötni. Na mindegy, így inkább megvárom míg lejjebb esik az ára, meg egyáltalán lehet kapni, de az is, lehet akkor már kivárom a következő generációt.
ftc: "nekem nyers erő kell játékokra nincs időm Az élet a legjobb game..."
Akkor neked Z68+2500K kell, főleg ha számít a fogyasztás is.
-
zetecR
addikt
válasz
audi100td #828 üzenetére
Pontosan.
Amikor én vettem, az A8 28 körül volt, de mire elvitték az LGA775-ös gépemet, már csak A6-os lehetett kapni (A8 senkinek nem volt készleten, vagy csak 36-38 körül).
Viszont én tényleg nagyon keveset játszok (amivel igen, azt kielégítően viszi), viszont a gyors memória jól jön a munkánál és az sem mellékes, hogy az alapfeszen 3120-ra húzott A6-ot passzívan hűti a Brocken. A VGA-t meg nem kell külön hűteni. -
audi100td
nagyúr
Hát, ezaz, ennyiért meg akárhogy is nézem sok, ugyanott vagyok árban mint az i3-2100/HD5750 kombóval, a teljesítményről nem is beszélve és akkor még drága RAM-ok is kellenének az igp-hez. Jó lenne az A8-as max 30-ért, többet sajnos nem ér, annyit ki is adnék érte a jobb fogyasztás miatt.
-
zetecR
addikt
-
ftc
nagyúr
Vki próbálta ezeket a CPU-kat Adobe Lightroomon? Gyorsaság érdekelne
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
úgy átlagban mennyire bírják a tuningot ezek az APU-k? Várható valami változás az ellátottságban?
-
echterion
nagyúr
válasz
Skynet258 #814 üzenetére
Na, első probléma: felrakom a chipset drivert, majd a 11.11-es drivert win7 64biten, újraindul, majd mikor bejönne a desktop, ismét, majd ugyanott ismét. Ha benne van a driver cd, akkor addig nem restartol, míg forgatja. Mikor megáll, gép restart. Display driver nélkül nincs restart. Ez vajon mi lehet?
-
echterion
nagyúr
Na, végre megvan a 3850-es procim. Most megy a telepítés, majd később jövök egy beszámolóval is.
-
echterion
nagyúr
-
válasz
d.tiborz #809 üzenetére
Nem valószínű, hogy bárki is végigtesztelgette volna pont azzal a lappal a mostani SSD kínálatot. De ez nem is probléma, hiszen abból kell kiindulni, hogy mindegyik szabványos és működőképes tárolóegységgel maximálisan együtt tud működni. Úgyhogy inkább más szempontok szerint próbálj választani a kínálatból. Azt nem mondom, hogy nem léphetnek fel problémák, de a gyártók ezeket utólagosan is javítani szokták szoftveres frissítésekkel. Ha általános lenne az inkompatibilitás, akkor az ASRock feltüntette volna a honlapján az APU és memória kompatibilitási listák mellett az SSD-két is.
-
d.tiborz
aktív tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata, hogy ASRock A75M alaplap milyen SSD-t szeret és milyet nem szeret?
Köszi! -
Mumukuki
aktív tag
Köszi!
Erre voltam kíváncsi, hogy alapon melyik mennyit eszik.
Nálam a8-3850 -0,150V alulfesszel, 350W aurum beles gold táppal 4*4 GB 1866-os rammal, ssd+hdd eszik 31-33w alapon, ha csak olvasgatok.
Terhelve persze (4 szálas prime+ furmark) már jóval több mint a kisebb llano, 150w fölé megy kicsivel. -
válasz
Mumukuki #803 üzenetére
A saját UEFI beállításaimmal mért értékeim, csak alaplap, APU, RAM és egy SSD volt rákötve:
Nyugalmi állapot: 33 watt
glxgears: 45-46 watt
Prime95: 58 watt
Prime95+glxgears: 62-63 watt
Ha a C6 módot kikapcsolom akkor az olyan fél-egy wattot jelent pluszban (nyugalmi helyzetben). A C'n'Q-ra meg egyébként nem reagál egyáltalán, mert 2,7 GHz-ről 800 MHz-re ugorva sem változik, illetve kikapcsolva is ugyanúgy 33 az alja. -
-
válasz
Mumukuki #801 üzenetére
Szívesen mondok konkrét számokat is, de pontosan mire vagy kíváncsi? Mert amit én folyamatosan mérek, abban benne van a modem, a router, a monitor és még pár egyéb dolog is. Szóval ezt az adatot hiába is közölném. Mérjem le a gépem optikai meghajtóval, vinyóval és SSD-vel, vagy csak ez utóbbival? Úgy mérjem le a full terhelést ahogy most van beállítva, vagy mindent állítsak vissza alapértelmezettre? Ugye nem mindegy, elég nagy a különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest