- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- Videós, mozgóképes topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen digitális videókamerát?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
medek3
aktív tag
De lehet lentebb adom 7ezerrel. Nézegettem még a lapos kivitelűeket is ami nem lenne hátrány az elvezetésnél,de nem tudom mennyire lehetnek leárnyékolva.
-
atti_2010
nagyúr
Tudom hogy külön VGA de nekem is egy 6850-em van a másik gépben és nem tudtam honnan van +25W IDLE fogyasztás, aztán olvastam hogy DVI/HDMI egyidejű csatlakoztatásnál máshogy veszi vissza az órajeleket a VGA.
fury71 A 4850 szintet, még a 4670 szintjét sem hozza ez integrált IGP és kicsi a memória savszelessége.
-
kzkz
őstag
Nos, kicseréltem a ramokat a gépek között, azaz az inteles gép Kingston-ja bekerült az FM1-es lap Kingmax-a helyére, és érdekes módon most alapfeszen is jó a hibernálás 1600Mhz-en.
Szerencsére az inteles is komálja az FM1-es Kingmax-át, szóval ott se romlott el a hibernáció...
Tehát úgy tűnik az AsRock alaplap nem szerette a Kingmax ramot...
-
kzkz
őstag
Nos úgy tűnik ez a tézis is megdőlni látszik, ugyanis van egy Asrock A75M-HVS lapon + egy A6-3650-es proci. Elvileg itt 100-as FSB-nél 444Mhz kellene járnia fix-en a GPU-nak, és csak akkor lehetne magasabb, ha emelem az FSB-t.
Nos a bios-ban a GPU órajelét külön tudom állítani, és próbaképp 500-ra tettem, és a GPU-Z ennyi is mutatott a 444 helyett.
Most akkor mi van? Proci és alaplapfüggő is a dolog?
Mert a giga lapban az A8-3870K procinál hiába állítottam 600Mhz-re a GPU-t, ha az FSB-t 100-ról feljebb emeltem, akkor a 600-at figyelmen kívül hagyta, és megemelte az FSB-vel arányosan...Most akkor mi az igazság???
-
zetecR
addikt
Oliverdáék azt modják, hogy a PCIe vagy fixálva van, vagy nem.
Ha jól tudom, emiatt nem lehet a SB-eket sem tuningolni, mert ott nem fix a PCIe és csak pár MHz emelést bírnak a rajta csücsülő perifériák.Valahol én is olvastam ezt a 133-on visszaosztó dolgot, de Oliverdáék egyértelműen cáfolták.
Sőt ezt is alátámasztja az, hogy 160-170MHz-es BCLK-t is el lehet érni, ami majd' 30-40 MHz-cel magasabb PCIe-t jelente...
-
-
kzkz
őstag
Na megvolt a próba, és az ASUS csúnyán leszerepelt!
A 2133-as Geil 2x4GB rammal, csak 1333mhz-en volt hajlandó elindulni, afölött nem.
Nosza kipróbáltam a másik gépben lévő Kingmax 1600-asokkal, ezzel 1x elindult, majd feltettem 1600-ra, és onnantól már 1x se indult el.Szóval ez a lap, ami a legdrágább, ez volt a legszarabb is. A legolcsóbb Asrock lapban vígan megy 1600-on a kingmax ram. A gigában meg 1866-on is ment a Geil.
Csodálatos!!!
Most megy vissza a ram és a lap is, és veszek egy olcsó Asrock-ot egy olcsó gigával, és egy QVL-ben ajánlott 1866-os memóriával. Ez a végső esélye ennek a platformnak, ha legint lesz valami gond, akkor a procit is eladom, sajna az már megvan február eleje óta, így nem tudom visszavinni...
-
zetecR
addikt
A tapasztalat szerint a Giga lapokon lockolva van a PICe freki, úgyhogy 140-150 környékéig vígan kellene, hogy tudd emelni.
A CPU NB VID-et told fel 1.3V-ra, úgy próbáld meg az FSB-t növelni, mennie kell.Megint csak utólag látom, hogy megy 2133-on, csak a RAID-del van bibi.
Így viszont tényleg SSD-ben kellene gondolkozni, ráadásul a natív AHCI vezérlő nagyon jól sikerült, semmivel sem marad el az Intelek mögött, sőt.
-
audi100td
nagyúr
Azt hittem alap, hogy nem az olcsó marketing szövegek közt tájékozódunk, hanem a specifikációs listán, ott meg világosan le van írva, hogy max 1866, a 2400 már OC, ha valaki egy picit is ért hozzá, tudja mit jelent ez a kettő betű.
"A Ramok meg jók, mert ha elindul a gép, akkor fut vele, csak újraindítás után felejti el a vinyókat. És ha visszavettem a frekit 1866-ra, akkor se ismerte fel őket újraindításkor, tehát az FSB a gond, pedig bőszen hirdetik, 2400Mhz, ez pedig csak FSB emeléssel lehet..."
Nem, nem jók, vagy jók de nem kompatibilisek a platformmal. 1866-hoz nem kell "FSB"-t emelni, és ha kettő lapban sem mentek normálisan a RAM-ok, szvsz elég egyértelmű, hogy hol a probléma.
zetecR: ugyanezt írták le az ő lapjánál is, az előbb linkeltem...
-
zetecR
addikt
Érdekes, az UD4H-hoz viszont ezt írják:
"Support for DDR3 2400(OC)/1866/1600/1333/1066 MHz memory modules", tehát ott az OC.Melyik lap ez pontosan és hol olvastad ezt a natív dolgot?Már látom, szerintem a natívot a DDR3 kezelésre érti, nem az "up to 2400"-ra...
A Technikai részleteknél ehhez a laphoz is OC-san írja a 2400-at.
Sajnos becummantottad a marketing oldalát... -
echterion
nagyúr
Nos, mivel a platform hivatalosan támogatott legmagasabb memóriafrekvenciája 1866 MHz, így a Giga sem tud nagyobbat vállalni. Gondolom, ezért nincs 100-as alapfrekihez olyan osztó, amin ennél nagyobbra állíthatod a ramokat. Ha pedig az alapfrekit emeled, az tuning. Ennyi a lényeg.
Amúgy nekem jóval több, mint egy hónap volt, mire minden klappolt. Illetve még mindig nem minden, mert most az új ramjaimhoz procihűtőm túl nagy, a héten jön meg az új, ami alatt már elférnek a ramjaim (remélem).
(#2021) xAttilax: Én is szeretek tuningolni, de sok időt elvesz ennél a platformnál, mert elég nehéz megtalálni az ideális beállításokat.
-
audi100td
nagyúr
"giga honalp szerint a A75M-D2H-nak natív ddr3 támogatása van 2400Mhz-ig, innentől kezdve nem beszélünk tuningról, ha natív."
Nem tudom hol olvastad ezt a butaságot, oda is van írva, hogy a 2400 MHz tuning esetén értendő, hivatalosan 1866 szerepel náluk is, a proci is ennyit garantál. giga honlap
"tököm tele már az egésszel, 1 hete szívás van és nincs használható gép, csak a kamu marketing szöveg, amit nem teljesítenek..."
Ugye arra még véletlenül sem gondoltál, hogy esetleg a RAM-ok szarok, mivel Geil-ről van szó egyáltalán nem lepne meg, illetve 1866 felett minden tuningnak számít.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ha auto-n hagyod a memoria beallitasait, akkor alacsonyabb orajelre allitva szorosabb idoziteseket lo be a BIOS, csak a jovore tekintettel mondom, ha tuningolsz, akkor idozites ne legyen auto-n soha, mindig tudd mennyi az annyi.
Az ANUS lapom teljesen antituning ha a SATA AHCI-ban van, RAID tombot meg tuti nem mernek raereszteni tuning mellett a retek A75 deli hidra ha nem dobna BSOD-t akkor sem. Az USB3 sem megy tuning mellett, sot, ha engedelyezve van akkor minden inditasnal hibauzenetet kapok, hogy nincs PCI-E VGA. (mik nem vannak, tenyleg nincs...)
Tuninghoz annyit, hogy nalam makacskodott a gep, vagy egy tucatszor dobott BSOD-t IDE modban is, aztan gondolt egyet, es osszeszedte magat, azota egyszer nem indult elsore egy aramszunet utan.
Nekem anno Oli segitett, leirom nekem miket kellett szoszmotolni a BIOS-ban:
- minden felesleges integralt szutyi/kimenet le lett tiltva
- IGP/IMC/NB fesz +0.2V
- RAM 1.7V
- SB miegymas ami 1.1V-on megy 1.2V-ra
- CPU tapvezerles agresszivabbra allitasa
- VDDA 2.5V-rol 2.6V-ra
- minimalis VCore emeles csak a miheztartas vegett -
tomesto
aktív tag
Sztem ez processzor tuning függő dolog is lehet...lehet nem igazán, mondhatni 0 tuning potenciállal bír a proci mivel már elég sok dolgot integrálnak bele annál több a hibalehetőség..persze ez csak egy gondolat részemről...nekem se igazán engedi a tuningot...sztem te is pont kifogtad mint én. pech
-
atti_2010
nagyúr
Egyet nagyon nem értek: a prohardver nagy LLano tesztjében, hogyan tudták simán 140-es FSB-vel járatni a procit?
Asus lapot használtak, én itt többször is elmondtam hogy az Asus az FM1 -ben a legjobb de mindannyiszor hülyének néztek, most meg jön mindenki hogy nem megy a tuning.
-
szacsee
nagyúr
Vigyázzatok, mert a paneltáp nem biztos, hogy túl acélos!
Adapter.hu-n árult ha jól emlékszem 120W-os és 4A-t tud 12V-os ágon...
150XT pico PSU és felette kell gondolkozni és DA2-es Brickben minimum kb.. 95-100W-os TDP-vel rendelkező procinál. -
audi100td
nagyúr
-
kzkz
őstag
válaszok magamnak, amit sikerült kideríteni
3. igen, simán a 30-as szorzót 35-re tettem, és 3500Mhz-en megy.
4. Az IGP-t a 600-ról 847-re raktam. A 3DMark az alap 6775-ről 7000 fölé ment kicsit. Szóval a tuning eléggé egyszerű, azért nem sikerült eddig, nem ehhez voltam szokva
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged