- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
válasz
menyus11 #1894 üzenetére
Üdv,
ASRock A75M-ITX, a többi ITX lap szemtelenül drága itthon, tuning meg itt úgy sem szempont. De azt vedd figyelembe, hogy ezek az idióták nem raktak rá DVI-t, csak HDMI-t meg D-Sub-ot.
A8-3870-re szavazok én is, hozzá legalább 1600MHz-es RAM-okat válassz.
szerk: inkább ezt választanám, olcsóbb is, jobb is: Gigabyte GA-A75N-USB3
-
menyus11
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Össze szeretnék rakni egy Llano-os Itx-es gépet régebbi játékokhoz. RBR, LFS menne rajta.
Milyen lapot ajálotok, melyik apuval?
Köszi a segítséget előre is. -
echterion
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1892 üzenetére
Ebben az esetben, ha papíros gari van rá, és nála nem működik úgy, mint pl. nálam, akkor viheti a kiskerhez. Ezért van rá papíros gari.
A másik az, hogy ha a user nem ért hozzá, nem tudja, hol kell a ramnak plusz feszt adni, akkor úgyis visszaviszi. -
zetecR
addikt
válasz
edward2 #1879 üzenetére
Jó kérdés, én első körben legyalulnám és újra raknám a teljes AMD driverpackot.
-
atti_2010
nagyúr
Egyszerre csak 1 értekhez szabad nyúlni, máskülönben összekavarodik az ember, tehát ram tuning esetén +0,5-1V és megpróbálni emelni a frekvencián, a jobb 1600 ramok simán bírnak 1866Mhz-et, a NB emelése nem fog segíteni ha a modulok elpusztulnak már 1700-on.
-
Fooler89
őstag
válasz
echterion #1871 üzenetére
Csak annyit akartam elérni, hogy 1866-ra emeljem a ram frekvenciáját, de bedöglött.
Kipróbáltam azt amit te írtál, de 10 mhz fsb növelésnél, el is dobta a vinyómat.
Régen is csinált ilyet de nem tudom mi oldotta meg.#1872 azzal kezdtem, de 1.7v-nél már úgy gondoltam, nem a ram a hibás.
-
echterion
nagyúr
válasz
Fooler89 #1870 üzenetére
Ahhoz viszont lehet, nem az NB feszt kellene tolnod. Először nézd meg, alap NB fesszel mennyi "fsb"-re lehet stabilan beállítani. A ramot meg oszd vissza, hogy ne legyen limitáló tényező. Esetleg a gpu-hoz tolhatsz egy tizedet, attól függően, hogy alapfeszen milyen stabil a cucc.
-
Fooler89
őstag
Kis segítség kéne tuningoláshoz.
Asrock-A75-hvs lapnál, egy beállítást nem értek. Azt mondjátok, hogy emeljem az NB feszültségét. Na de az melyik?
CPU NB/GFX voltage vagy az nb voltage? A második lenne logikus de felsorolom, milyen beállítások vannak ott. 1.21V;1.27V;1.33V;1.40V;1.43V;1.49V
Mennyire állítsam? -
atti_2010
nagyúr
Szerintem sem a memóriával van ott gond.
-
audi100td
nagyúr
-
kzkz
őstag
válaszok magamnak, amit sikerült kideríteni
3. igen, simán a 30-as szorzót 35-re tettem, és 3500Mhz-en megy.
4. Az IGP-t a 600-ról 847-re raktam. A 3DMark az alap 6775-ről 7000 fölé ment kicsit. Szóval a tuning eléggé egyszerű, azért nem sikerült eddig, nem ehhez voltam szokva
-
kzkz
őstag
Nekem is van pár problémám
//Asrock A75M-HVS + A8-3870K
1. alvó állapotból nem ébred fel a gép. Ennek mi lehet az oka? Bekapcsolom a gombbal, felpörög a vinyó, de kép nincs, a töltés nem indul el. (Előző phenom II x550-nel jó volt...)
2. 1600-as ramok mennek 1600-on, alap 1,5V-os feszültséggel. Gondoltam átállítom 1866-ra, adtam neki 1,6V-ot, windows elindul, erre a 800Mhz helyett 666-ot mutat a CPU-z. Ez mitől van? Hogy tudom 1866-on futtatni a ramot? ...és miért nincs feljebb, amikor 2400-at is írnak a honlapon
3. Hogy lehet ezt az A8-3870K-t tuningolni? Csak a szorzót állítsam feljebb? Mert a 100Mhz-et nem nagyon tudom emelni, mert az mindent megemel (pci-e, usb...), és nem nagyon indul a gép ilyenkor.
4. A IGP órajele ugyebár 600mhz. Ezt tudom feljebb állítani, felnyomtam 650 környékére, erre a 3DMark-ban lassabb a megjelenítés... Lehet, hogy mégse 650-en megy ilyenkor?
5. Van egy USB aktív kábelem 5M-es. Ha ez be van dugva, akkor alig boot-ol a gép. az UEFI-ben is alig mozog az egész, rettentő szaggatós. Ezt megírtam az asrock-nak... Másnak is van hasonló? Ha már kábel nélkül elindul a gép, akkor utána rádugva jól működik a windows-ban...
Előre is köszi, ha van tippetek a fentiekre!
Üdv,
-
Én az ötös tesztet szoktam futtatni a Memtest86+-al, azzal hamar kiderül, ha a beállítás hibás. Ha nagyon nem jó, akkor persze eleve már el sem indul. Ha már ott nem mutat hibát, akkor jó eséllyel elindul az operációs rendszer (Ubuntu, Windows, stb.). Akkor pedig Prime95 Blend tesztet futtatva pár órán keresztül ha egyik magnál sem áll le, akkor már bizakodhatsz. De a legjobb teszt az, ha használod a rendszert. Ha nem stabil, akkor azt úgyis észreveszed. Kisebb áramingadozás miatt máris megvan a fagyás, stb., akkor pedig kell még neki fesz. Nálam pl. 1,6V-on megy 1866-ot (9-10-9-24-1T) az 1600-as ADATA, de ha áramtalanítom a gépet, akkor utána nem kapcsol be, csak ha 1,7V van beállítva neki. Kompromisszumot kötöttem vele 1,65V-on, így már elég régóta stabilan megy a gép.
-
manapság mi a tuti ram teszt?
lehet a llano alatt meghajtanám az adatákat 1866on (1600 helyett - mert itt elvileg sokat számít, ugye? normal cpuval kb semmit nem érne) ...
-
edward2
addikt
PowerNow-al van valakinek tapasztalata? Ez valóban ilyen szarul működik vagy nálam van valami gebasz? Most kikapcsoltam így megszűnt a gép állandó mini lagolása.
-
Brekkk
őstag
Úgy néz ki az egyik memóriamodul a hibás. Kivettem az egyiket azóta tökéletes a gép.
-
kzkz
őstag
válasz
VaniliásRönk #1846 üzenetére
Kingmax 2x2Gb 1600Mhz-es alap 1,5V-tal tökéletes.
(Asrock A75M-HVS + A8-3870K) -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
echterion #1839 üzenetére
Ez alaplaptol, BIOS verziotol is fugg. Minden esetben lutri. A JEDEC szabvanyokat a memoriagyartok egyebkent is mindig telibe****jak. DDR eseteben en egy db. alaplappal nem talalkoztam, ami szabvany 2.5V-ot adott a RAM-nak, mind 2.6V-on jaratta oket. DDR2 eseteben a fapados deszkak kerdes nelkul 1.9-1.95V-ot lottek be, mert nem volt lehetoseg allitasra, 1.8 V-on meg meg se nyekkent egyik sem, de a legtobb esetben 1.95V is keves volt, 2.0-2.1V-on voltak biztonsaggal hasznalhatoak az atlag es a tuning modulok egyarant. DDR3 eseteben sem talalkoztam meg olyan memoriaval, ami szabvany feszen problemamentes lett volna. Ezek utan szerintem tokeletesen mindegy, hogy ker-e plusz feszt az adott modul vagy sem. Adsz neki es elfelejted az egeszet, minek rohangalni memoria utan?
-
zetecR
addikt
Én most Corsair XMS3-at használok, 2000MHz@CL9.
Jó gyors. -
audi100td
nagyúr
válasz
atti_2010 #1843 üzenetére
Az AM3-as procik mem. vezérlője nem volt erre háklis, legalábbis eddig minden RAM-om ment 1T-n AM3 platformon, mint ha a Llano érzékenyebben reagálná rá, de igazából lényegtelen, mert teljesítményben nem sokat számít, viszont támogat magasabb órajeleket ami fontosabb.
-
audi100td
nagyúr
válasz
echterion #1839 üzenetére
Feltéve ha tényleg maga a RAM miatt jelentkezik a probléma, amit továbbra sem tudunk. Mint írtam nekem tök ugyanilyen kitem volt és gyári feszen atom stabilan mentek, még alulfeszelni is lehetett volna. Én inkább esetleges inkompatibilitásra gyanakszom.
Brekkk: CR1 vagy CR2-re lötted be a command rate-et? Llano-nál érdemes CR2-re állítani (vagy 2T-re, hol hogyan jelölik), 1T-n nem volt stabil egyik kitem sem (Kingston blu, Kingmax Nano).
-
echterion
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1837 üzenetére
Mert ha esetleg pár év múlva el akarja adni, akkor ebből gondjai lehetnek. Meg aztán ha valamiért fizetett, akkor elvárható a vállalt minőség tartása.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1837 üzenetére
Lehetni lehet de nem hiszem hogy az lenne a baja.
-
Brekkk
őstag
Ma nincs időm vacakolni vele, majd holnap alapos tesztnek vetem alá.
Egyik memória modult kiveszem és meglátom mi lesz. -
Brekkk
őstag
Ha nem megy a Ram a gyári 1,65 V-on akkor garis a cucc igaz?
Most már annyira vacakol a gép, hogy szinte 20 percenként fagy, vagy kékhalál. -
audi100td
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1827 üzenetére
Nekem ugyanezek a modulok mentek a gyári feszen, de 1,5V-al is elindultak, igaz ezt kitesztelni már nem tudtam, mert időközben eladtam az egész pakkot.
-
Brekkk
őstag
válasz
VaniliásRönk #1827 üzenetére
Itt nincs olyan korlát, hogy nem mehet a RAM feszültség bizonyos szint fölé, mint a Sandy Bridge-nél?
-
Brekkk
őstag
Van egy A8-3850-es procim és egy Giga GA-A75M-UD2H-s lapom.
Kingston Hyper X Blu DDR3-1600-as 2*4 gb rammal.
A gép kb 4 hónapos eddig semmi gond nem volt vele, de most elkezdett BSOD-t dobni.
Semmilyen tuning nincs rajta minden alapon megy AUTO beállításokkal.
Egyedül a memóri kap 1,65 Voltot fixen, mert ez a gyári értéke.Az alábbi BSOD kóddal száll el.
0x00000124Feszt kell neki adni? I5-nél tudom, Vcore-t kell adni ennél de itt mit jelent?
-
válasz
whiteman0524 #1817 üzenetére
Notebookok esetében valóban sokkal szerényebb a beállítható dolgok mennyisége a BIOS/UEFI Setupban, ez nem újdonság. De egy sima mezei alaplap általában ad lehetőséget ennek az állítására.
(#1818) audi100td: Milyen alaplapról van szó?
-
zetecR
addikt
válasz
Az nem lehet, hogy dinamikus állítja?
-
audi100td
nagyúr
válasz
Én sem találtam ilyen opciót az asztali konfigomon, de lehet én néztem be valamit.
-
válasz
Biliskmer #1815 üzenetére
Az UEFI/BIOS Setupban tudod ezt állítani. Amennyit beállítasz, annyit választ le az integrált videofeldolgozó egység részére a központi memóriából. De ezenfelül a HyperMemory technológia révén még több körponti memóriához is hozzáférhet az IGP, de ez nincsen külön leválasztva a számára.
-
Biliskmer
aktív tag
Szevasztok!
Egy kis segítség kéne:
Egy ismerősömnek most szereztünk be egy gépet netezésre és filmnézésre, A4-3400-as APU került a gépbe.
A Vision Engine Control szerint a video hardver memóriája 1GB, de mi ezt szeretnénk lecsökkenteni...
Van lehetőség a manuális állításra, vagy az APU magától kezeli a memória elosztását is.
-
válasz
VaniliásRönk #1810 üzenetére
Igaz, ezekről megfeledkeztem. De az is igaz, hogy ezek esetében csak szerényebb órajel növekedésről beszélhetünk, bár a 300 MHz is több a semminél.
-
echterion
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1810 üzenetére
Hm, melyikeknél? Ezek nem mind fix órajelűek?
-
atti_2010
nagyúr
Ezeknél a prociknál megy a Turbo core?
-
szacsee
nagyúr
válasz
atti_2010 #1806 üzenetére
Ájemdé fronton később kupálódott ki az MSI, viszont ha az extrém tuningot nem nézzük, akkor LGA 775-nél (P35-től) már elég jó deszkákat gyártottak Intel vonalon.
Am2-nél még voltak gondok, főleg az NV chipsetes deszkákkal, de AM2+ óta gondolom AMD vonalon sincs bibi velük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-roller topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 1 / 2
- VoLTE/VoWiFi
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 5 7600 - Új, 2 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest