- Multifunkciós adattároló érkezett a Patriot színeiben
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
- Hővezető paszták
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- Egérpad topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
hyperman25
tag
válasz
hyperman25 #379 üzenetére
Bocs, de ennek szombatig várnia kell.
-
toyone
őstag
Akinek szüksége lenne útmutatóra a tuninghoz [link]
-
Advent
tag
-
dabadab
titán
Nalam A6-3500 van az altalad kinezett GB lapban. Sajnos csak egy 350 wattos sima tap hajtja a gepet (egy SSD meg 8 GB RAM van meg benne a CPU-n kivul). Igy eszik idle-ben ~42 wattot, CPU altal dekodolt fullhd h.264-nel ~60 wattot (a GPU-s videolejatszast meg nem lottem be), Trine alatt 72 wattot, amikor meg mindennel meghajtottam, akkor ~85 wattig ment fel a fogyasztasa.
Ez igy eleg sok, az mondjuk tuti, hogy ha a mostani tap helyett vegre lesz picoPSU, akkor jelentosen csokkeni fognak ezek az ertekek. -
Advent
tag
Sziasztok!
Van már valakinek kisebb tipusú Amd liano APU-ja?
Engem első sorban A4-3400 és A6-3500 modellek érdekelnek.Kb hova tehető ezeknek az Apuk-nak a Cpu teljesítménye ? Mennyit fogyasztanak HD video lejátszás , üresjárat és 100% proci terhelés mellett?(sehol nem találok konkrét teszteket ezekről az apuk-ról :S)Azért kérdezem mert, most szeretném leváltani Core 2 Duo e6300+NV Gt210 alapú HTPC-met egy ilyen korszerűbb Liano-s Amd-re de ettől a procitól kisebb teljesítményűt azért nem szeretnék.
Szerintetek egy 150W-os panel táp elég a vmelyik fent említett liano Apu-hoz?
Gép többi paraméterei : 1db WD Black 1tb , 1 db WD green 2TB , DVD , késöbb még egy SSD, alaplapnak gigabyte A75M-UD2H-t néztem ki.THX!
-
Tomix24
addikt
válasz
hyperman25 #376 üzenetére
Rá persze.
-
Tomix24
addikt
válasz
hyperman25 #371 üzenetére
Dirt 3-al tudnál futtatni egy tesztet. Csak hogy lássam mennyi a külömbség erőben a 3 magos A6-3500 és a 15.000Ft-al drágább A8-3850-es közt.
Vagy bárki akinek A6-3500-nál nagyobb Llano van..
Tunning nélkül kellene:
A beállítások:
-
hyperman25
tag
válasz
Taifa Díaz #372 üzenetére
Dede, nekem legalábbis igen.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
hyperman25 #371 üzenetére
Én is azt mondtam, hogy rendben van. Vagy nem ez jött le...
-
hyperman25
tag
válasz
Taifa Díaz #370 üzenetére
Nekem A8-3850-ösöm van, teljesen rendben van a hűtője, pedig a gép itt van mellettem az asztalon.
-
Tomix24
addikt
Konnektorból.
PSU120W 120 W-os ATX paneltápegységgel hozzá pedig külső ACDC12090 12V/7A/84W
desktop tápegységgel.A6 -3500 alúlfeszelve 3-5W-ot ad mínuszban ha a Proci 1.41V-jából 1.2V-ot állítok be. Alúlfeszeléskor másból is el kell venni? Így stabil.
Oliverda ezen hozzászólása ihletett:
[link] -
zetecR
addikt
válasz
Plazmacucci #363 üzenetére
Köszi.
-
-
P00By
nagyúr
válasz
Plazmacucci #355 üzenetére
Tömör válasz
(#358) Oliverda: Az szuper! Nagyon unom már a jelenlegi gépemet(csak áthidalásnak vettem 4 évvel ezelőtt
), sztem még idén újítok egy ilyenre
-
-
P00By
nagyúr
Lenne egy olyan suta kérdésem, h az A8-3850-ben lévő GPU teljesítményben hogyan viszonyul a jelenlegi videókártyámhoz(7600 GT)?
-
QG
tag
Lát bárki logikát a processzorok számozásában?
A kétmagosok A4 néven futnak, és az A6-3500 is 3 magos, szóval lehetne az első szám a magok duplája, de nem, mert A6-3600 az ugye 4 magos. A 3xxx legyen a generáció, az A meg jelöli, hogy ez Llano. Ja nem, mert ott az E2-3200. Jó mondjuk jelölheti azt, hogy 1MB L2 cache van, mert az E jelüeknek csak 0,5MB.
Legalább annyit a javukra írhatunk, hogy ha asztali, és a tizes helyiérték nem nulla, akkor nincs benne turbo, lásd A8-3850. Viszont az már nem igaz, hogy ha 0, akkor van benne, mert az A4-3400ban sincs.
Mért nem lehetne valami szép ésszerűt? Generáció betűvel, magok száma, Ghz kódja ha szemérmesek, GPU kód, T for turbó, M for mobil.
A8-3850 -> A4-J8
A8-3800 -> A4-H8T
A6-3600 -> A4-F6T
A6-3500 -> A3-F6T
A4-3400 -> A2-I4TA4-3300M -> A2-E4TM
A4-3310MX -> A2-F4TM
A6-3400M -> A4-C5TM
A6-3410MX -> A4-D5TM
A8-3500M -> A4-C7TMRögtön látszik, hogy az A8-3500M alacsonyabb órajelen fut mint a A4-3400M, de több a mag, meg erősebb a grafika. A6-3500 vs A6-3600? jé, az egyik magot letiltották!
De rohadtul ráérek
-
Roxbury
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy az olyan sima processzoroknál, amik nem APU-k, és nincs az alaplapi integrált videókártyában szinte semmi extra dolog, pl nemhogy UVD3, hanem szinte semmi, tehát önmaguk erejéből még a HD videók gyorsítására sem képesek, pl.: Intel integrált megoldásai, azoknál ugyanúgy nincs semmi probléma, mert processzor erőből megold mindenféle dolgot, mint ahogy az APU a saját IGP-jéből nem? Csak itt a proci dolgozik gondolom, nem az APU IGP-je. Fogyasztás nem szempont jelen esetben.
De, ha ez igaz, akkor nem látom értelmét igazán az APU-knak, mert teszem azt, vesz az ember egy 3GHz-s Athlon II X4-et mondjuk 20 ezerért és ezzel akkor simán processzor erőből meg tud oldani mindenféle dolgot, amit mondjuk a 35 ezres A8 nem?
Nem játékra kell, tehát az IGP nem fontos, viszont az, hogy megfelelően gyorsítsa a FULL-HD filmeket, meg a netes tartalmak is röccenés nélkül fussanak 5 év múlva is, az kell.
Ezért kérdezem a dolgot.
Mert akkor inkább lehet váltok valami alap 4 magos Bulldozer-re (a legalapabb is 3.5Ghz-ről fog indulni állítólag) és akkor azzal kiváltható ez a röccenésmentes film + netes tartalom gyorsítés pusztán processzor erőből nem? Mert, ha igen, akkor számomra gyakorlatilag tök felesleges lenne akármilyen APU, mert akkor inkább csak sima procira költök.
-
laca500
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #341 üzenetére
Igen, tulajdonképp pont így gondoltam, én is. Csak a ti tapasztalatotokat próbálom megtudni.
Aztán lehet, hogy veszek egy phenom II x4 955-et és mellé egy gtx460 szolid kártyát. Árban kb. ugyanannyi, de teljesítményben biztos jobb. Lehet, hogy valamelyik radeonnal jobban járnék, de azokat nem ismerem. -
VaniliásRönk
nagyúr
-
laca500
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #338 üzenetére
Köszi a segítséget. (Csak össze ne vesszetek.
) Azért az +25% szerintem sem kevés.
Még nincs eldöntve, hogy mit veszek. Szeretnék a nappaliba egy HTPC-t összedobni ami filmnézés közben a lehető leghalkabb, ehhez elég lenne az IGP, de viszont ha a gyerek szeretne játszani, akkor a 6670 rátudna segíteni, és ha nem is full grafikán, de azért normális fsp-t produkálna. -
VaniliásRönk
nagyúr
-
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #336 üzenetére
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
Oliverda
titán
Igen, bármelyiket. Mondjuk én a helyedben HD 6670-ből GDDR5-öset vennék, ha találsz ilyet. Talán 6570-ből is van ilyen de abból kifejezetten ritka.
Amúgy itt vannak az összefoglaló táblázatok, hogy mennyit hozhat a konyhára a diszkrét kártya.
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #332 üzenetére
40% az minimális lenne?
"ahol csodot mond a CrossFire ott meg lassulasra is kell szamitanod"
Ahol nem megy a CF ott pedig nem segít be a Llano IGP-je és ennyi. Ettől a diszkrét kártya nem lesz lassabb mint önmagában lenne. Amúgy jellemzően ez csak DX9-es játékok alatt jöhet elő.
-
laca500
aktív tag
válasz
hyperman25 #316 üzenetére
Köszi.
Bármelyik gyártóéval megy? 6670-ből pl a sapphire-nél, asus-nál, msi-nél több típust is találtam. Mindegy, hogy melyiket veszem? -
zetecR
addikt
válasz
Taifa Díaz #328 üzenetére
Az UD2H viszont Tomsharware tesztgyőztes, a legjobb tuninglap FM1-re.
A SATA3 hogy muzsikál rajta?
SSD-vel használja valaki? -
Taifa Díaz
őstag
válasz
VaniliásRönk #327 üzenetére
A deszka Gigabyte GA-A75M-D2H, nem a legerősebb cucc, viszont az áráért teljesen korrekt szerintem. Ami lényeges, van szorzóállítási lehetőségem.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Taifa Díaz #325 üzenetére
Az NB/IMC alapesetben 9x100-on jar, nem 10x200-on, szoval a 2400MHz nem lenne egyszeru.
Egyebkent nem tudom neked milyen alaplapod van, de az enyemben nem lehet allitani a szorzojat az NB/IMC/IGP trionak.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
VaniliásRönk #324 üzenetére
Ja, tényleg, májusi az Overdrive. Igazából az Aida64 se látja rendesen se az A75 chipsetes lapot, se a procit - illetve, ez már nem is cpu, hanem APU, ugyebár
. A NorthBridge-hez még nem mertem nyúlni, se a szorzójához, se a feszhez. 2400 MHz körüli eredmény nagyon szuper lenne egy minimális feszemeléssel, ha jól gondolom.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Taifa Díaz #323 üzenetére
Minimalis feszemelessel 3.5GHz-et megy az A8-am. 1.4V-on szerintem neked is esszejon ennyi. Az NB/IMC(/IGP) feszultseget megemelted?
Az az oka, hogy a legfrissebb verzio meg majusban jelent meg, amikor a Llano meg meg sem jelent.
-
Taifa Díaz
őstag
Sziasztok, emberek. Ma jött meg az A6-os konfigom. 3.2 GHz környékét alapfeszen tudja. Mennyit illik ennek tudnia tuningban?
Annak mi lehet az oka, hogy az AMD Overdrive nem indul el az újonnan telepített 64 bites Win7 Home Premiumomon?
-
Tomix24
addikt
Köszönöm! Szerintetek van megoldás, és miaz
hogy ne legyen ilyen magas? A hűtőborda önmagában elég lehet? A ház szellőztetője kifelé szívja a levegőt a proci felett(a házon kívül). Vagy más venti legyen?
Brazos lenne Llano-ra cserélve, de házcsere nélkül(csak az alaplap+proci, más marad):
Vagy a hűtőn lévő ventit lehet kisebbre cserélni, alacsonyabbra? -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
hyperman25 #318 üzenetére
A huto pontosan 5cm magas. Konnyu volt lemerni, mert nem hasznalom. A CPU es a socket szerintem egyutt sem lehet tobb 5mm-nel.
-
Tomix24
addikt
Srácok, akinek van Llano procija, milyen magas a ventivel együtt? 6 centi magas lehet max, a házamban nincs több hely
-
-
laca500
aktív tag
Üdv.
A A8 3850-es procit össze lehet tenni valamelyik Radeon 6850 vagy 6870-es VGA-val?
Megy egyszerre a két GPU?
Vagy tényleg csak a 6650 és a 6670-nel működik? -
BangoSkank
tag
Sziasztok,
Ezek a driverek mobil APU-khoz is jók? A6-3410MX mellé 32 bites rendszerre sikerült föltennem egy 64 bites drivert (ezt), és csodálkoztam, hogy csíkoz és kékhalálozik a GPU.
Remélem tényleg driverhiba lesz az ok..
A procit még sikerült kitesztelnem a driver cseréje előtt, alulfeszeléssel az 1,6-os órajel 2 GHz-re tornászható azonos hőmérséklet mellett ehhez nagyon hasonló feszekkel.
Ha sikerült megoldanom a hibát, teszek föl néhány eredményt, mondjuk furcsa, hogy 1 szálas szintetikus teszteknél nem a turbo órajelre ugrik a freki hanem 2 GHz-re. Tapasztalt valaki hasonlót k10stattal? -
g@bo
nagyúr
csősztök,
a 3650 mennyit kajolhat idle állapotban? elég sokat megy úgy a gép, v sima netezés.
-
dezz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #306 üzenetére
Akkor viszont nem csak 200 MHz különbségről beszélhetünk, az IGP aktív használata mellett, hanem 500 (vagy legalábbis valahol 200 és 500 között, közelebb az utóbbihoz).
-
VaniliásRönk
nagyúr
A 3800/3850-es eseteben par W-nal tobb is lehet a kulonbseg, mivel a 3800-asban a TurboCore csak akkor aktiv, ha az IGP nincs terhelve, tehet egyszerre nem poroghetnek maxon. Mig a 3850 eseteben nincs TurboCore, csak PowerNow! (C'n'Q) es PowerPlay, a CPU es az IGP is maximumalis teljesitmennyel mukodhet egyidoben.
-
dezz
nagyúr
(Ez már egy korábbi komment volt, de úgy tűnik, nem érkezett még rá reagálás.)
"én épp azt néztem, hogy a 3850 a 3800-hoz képest egy elég fura konstrukció magonként 200Mhz pluszért 35 többletfogyasztás. tudom, hogy turbo core dehát akkor is elég furcsa
"
A megadott adat nem a valós fogyasztás, hanem csak a fogyasztási osztály megjelölése. Ennek megértéséhez tudni kell, hogy működik a TDP osztályozás. A valós fogyasztás[*] a megadott W érték és az eggyel kisebb osztály W értéke között van valahol. Esetünkben a 200 MHz valószínűleg csak néhány wattot jelent, de ezzel éppen átlépi a proci a 65W-ot, ezért a 95W-os TDP osztályba került.
* Illetve, AMD esetén az abszolút csúcsfogyasztás, aminél a hétköznapi kevesebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- HP EliteBook x360 830 G8 Stílus, Erő, Rugalmasság egyben!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest