- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Kompakt vízhűtés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- Acer notebook topic
- ZIDOO médialejátszók
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Melyik tápegységet vegyem?
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
medek3
aktív tag
hamarosan megjelenik az első trinity notebook.
Itt egy kis összehasonlítás.[link] -
medek3
aktív tag
válasz
Armagedown #3051 üzenetére
Gondolom ott csak tárol ezért hívják memóriának.
A számítást a GPU végzi.
Remélem ráhibáztam! -
medek3
aktív tag
-
medek3
aktív tag
Érdekes, hogy az asrock támogatja a HD6870- es kártyákat is[link]
Amíg az AMD oldalán max 6670- est crossfirex- hez.
Akkor most mi lehet a frankó?atti_2010 : persze mert a dögöt stírölted.
-
medek3
aktív tag
válasz
Tomix24 #2918 üzenetére
Ez nem is volt kérdés.
Csak, hogy eddig 125-ös FSB mellett vissza kellett venni a memóriákat 1600Mhz-re.Az APU szereti a gyors memóriákat. A CPU NB Frequency megállt 666Mhz-nél. Ráadásul elég gyakran volt kékhalál illetve újraindításkor csak akkor bootolt be, ha nyomtam egy reset-et.
Most atom stabilan futnak 2000Mhz-en a ram-ok 125-ös FSB mellett és aCPU NB Frequency
800Mhz.
Egy szónak is száz a vége, erősebb lett és stabil -
medek3
aktív tag
Ha van esetleg valakinek beállítási ötlete amivel szóra bírhatom az AHCI-t azt megköszönném.
Most vettem észre, hogy a lényeg lemaradt a fotóról.
APU/PCIE Frequency (Mhz) 125 re állítva !!!!!!! -
medek3
aktív tag
Akinek Asrock alaplapja van érdemes a béta bios-al frissítenie.
Az 1600Mhz- es ram- ok 2000Mhz- en futnak minden gond nélkül, 125 fsb mellett. -
medek3
aktív tag
Azért érdekes, hogy régebben is fent volt az AXTU és nem produkált ilyet. Mióta az 1.8 as bios update-et felraktam azóta szarakodott.
Bár ahogy látom petakpa1 neked asus-od van, így maradhat a proci a ludas.
Meg kell kérdeni az AMD honlapon. -
medek3
aktív tag
Na nekem is ugyan ilyen csíkok vannak A6 és asrock. Csak az app charger, Realtek Lan illetve audio drivert telepítettem fel a szűz vindows-ra . Szerintem az AXTU kavarhat be.Miután letöröltem megszünt.
Legújabb catalyst, juni 10-es dx sdk. Ne a asrock-os , hanem az AMD oldaláról töltsd le az SB drivert -
medek3
aktív tag
válasz
echterion #2752 üzenetére
Lassan kezdek aggódni, ez a kékhalál elég gyakori. Lehet vissza kellene állítanom alapjáratra és venni egy 6670-est hozzá.
Pont tegnap szólt az asszonykám, hogy csökkent a villanyszámlánk az éves végelszámolásban, így a havi átalány is lentebb kúszott. A samu Lcd tévé nem hiszem, hogy kevesebbet fogyaszt mint a régi crt-s tv így marad az egyetlen a LIano javára írni a számlacsökkenést.
Te milyen alternatívát találtál? -
medek3
aktív tag
nálam, nem indul el csak, ha auto-ra állítok mindent, vagy alaphelyzetben.Sőt!!
Már annyira hozzászokott az IDE-hez, hogy nem akarja látni a vinyót AHCI-ben akkor sem ha újra telepíteném a windows-t. Tudom, én bénázok el valamit.
Emlékszem "régebben" szó volt róla, hogy melyik deszkán működik és melyiken nem.
Ha jól emlékszem három típusú "tuningot" választhatok
Manual
OC Ram és OC Processzor. Én a harmadikat választva csak az FSB-t (125), RAM Voltage (1.7) és a CPU Voltage (4.250 ?) állítottam.
A RAM-ot automatikusan 1666 állította be. Sokadik próbálkozás után felhagytam az AHCI-vel és az USB3-at is letiltottam.
Lehet van ennél jobb alternatíva.
PL. Gigabyte alaplap. -
medek3
aktív tag
-
medek3
aktív tag
-
medek3
aktív tag
Valakinek volt már hasonló tapasztalata, hogy a monitoron hébe-hóba megjelennek villódzó vízszintes világos csíkok. Mi a franc lehet?
-
medek3
aktív tag
Mi okozhatja, hogy mostanában az elindított játékok nem teljes képernyőn futnak, pedig régebben nem volt vele gond.
Aszem a Dx11 lehet a ludas, a crysis2 is csak akkor indult teljes képernyőn, ha letiltottam.
De mi baszakszik a Dx11-el? Nem volt vele gond.
Van valakinek sejtése?
Bios? -
medek3
aktív tag
Nálam az fsb 123-ra húzva, a processzorok 3200Mhz-en futnak.
Kingston 2x4Gb hyperX blue 1600 Mhz amiből 512Mb lecsípve a grafikának.
1639Mhz-en futnak dualban 9,9,9,24-en
CPU NB frequency multipler 666Mhz6.5 az aero
Ha OC RAM beállítást használok akkor 1866-on futnak 107 fsb mellett
-
medek3
aktív tag
Halálos ez a win8 pláne xbox támogatással, pedig a win7 se egy csiga a többihez képest.
Azért csak bevezetik a teljes Controlt. Reménykedhet az ember 1éves live előfizetéssel elnézőbb bánásmódért ha win live ID-vel loggolsz be az oprendszerbe? -
medek3
aktív tag
De lehet lentebb adom 7ezerrel. Nézegettem még a lapos kivitelűeket is ami nem lenne hátrány az elvezetésnél,de nem tudom mennyire lehetnek leárnyékolva.
-
medek3
aktív tag
válasz
echterion #2570 üzenetére
Sajna kikerülhetetlen. Media-boxot nem akarok venni mikor itt van pont erre a célra alkalmas apu. BD filmekhez meg le kellene cserélnem a routert. A xboxhoz, lánykám notijához és torrentezéshez elég.Így inkább kiadok 15-20eft egy jó minőségű kábelért. Még a hi-fi nél megtanultam, hogy érdemes a jó minőségű kábelekre odafigyelni.
-
medek3
aktív tag
úgy látszik az asrock támogatja a két monitoros megjelenítést, ha jól értelmezem.
1. D-Sub, DVI-D and HDMI monitors cannot be enabled at the same
time. You can only choose the combination: DVI-D + HDMI, or HDMI
+ D-Sub.
2. When you playback HDCP-protected video from Blu-ray (BD) or
HD-DVD disc, the content will be displayed only in one of the two
monitors instead of both monitors.
3. To support Dual-link DVI monitor, please do not use D-Sub and HDMI
ports. Please connect the DVI monitor cable to the DVI port only -
medek3
aktív tag
Egyébként a 6670 esek közül melyiket lenne érdemes megvenni?
Esetleg?: MSI Radeon HD6670 1GB 128bit DDR5 PCI-E R6670-MD1GD5.
Azt milyen mutatók alapján tudom beazonosítani, hogy az asrock A75 pro4-M képes-e monitoron és tv-n egy időben megjeleníteni?Az alaplap támogatja a crossfirex-et.Két 6670-es tud egyszerre dualban és crossfirex-ben működni?
-
medek3
aktív tag
válasz
Skynet258 #2540 üzenetére
Azért annyira nem vészes csak hosszú távon élvezhetetlen. Az első kijelentésemet akkor tettem mikor kezdődött a játék és épületen belül voltam. Ott tényleg nem volt gond, csak aztán jött a külső tér, na ott már erőlködött. Irányításnál az egyik pillanatban még célra tartottam a másikban már a sarokba lestem mint a hugyozó malac.
Lehet egy kicsit javulna a helyzet 135fsb nél, de nem akarom nagyon nyúzni.
Mentségemre legyen mondva elfogult vagyok mivel kedvelem ezt az aput.
Vessük. -
medek3
aktív tag
De ez csak 123as fsb-vel! Viszont extra alatti beállításon,dx11, full hd-n teljesen használható.
-
medek3
aktív tag
válasz
solfilo #2532 üzenetére
akkor se lesz több. Vagy ezt is soknak találod?
Azért köszi.
Nem értem miért, de csinál egy olyat a crysis, hogy az első indításnál normális a következő indításkor se nem ablakos se nem teljes képernyős még sem tölti ki a monitort.
A felbontásra viszont ugyan azokat az értékeket mutatja és a pipa is ott van a teljes képernyő beállítása előtt -
medek3
aktív tag
bmp-t nem engedi feltölteni
8fpsegy kicsit szaggat, de megy.
-
medek3
aktív tag
megpróbálom elétek tárni, remélem nem égek be nagyon.
-
medek3
aktív tag
válasz
Viktor77 #2507 üzenetére
Számomra is meglepő, pedig nincs is full-ra húzva a proci.
A crysis2 ultra beállításon dx11-en némi akadással, de játszhatóan fut. Ezért szeretem ezt az aput. Nem zsinatol külön vga. Valamelyik nap rákötöm a nagy Samsungra, kíváncsi leszek, hogy domborít az xbox mellett játszhatóságban.stratova: Igen elképzelhető, hogy ilyen téren nem vagyok vájt fülű és csak azért láthatom játszhatónak erős beállításon mert keményen hozzá vagyok szokva az alap gépekhez.
Ezért vettem a fiamnak egy slim-et.Nincs semmi buzera, letöltöm a piacról a játékot és nyomom ezerrel. Szó se róla jobban bele tudok feletkezni a játékba.
-
medek3
aktív tag
-
medek3
aktív tag
Kíváncsi leszek mennyi fm1-es deszka és LIano processzor lesz fönt az aprón vagy a vaterán.
Nekem nagyon bejön ez az apu mondhat bárki bármit.
Sok tízezret elköltenek VGA-ra és zabálja az áramot.
Viszont, ha már nem fejleszthető tovább az FM1 lehet megérné jó időben elsütni a deszkát és a procit, hozzácsapni egy harmincast amit egyébként is elköltöttem volna + egy hozzáillő VGA-ra.
Mennyiért lehet vajon elsütni?
Rálesek! -
medek3
aktív tag
-
medek3
aktív tag
válasz
Tomix24 #2296 üzenetére
Ez az xmbc rafináltoskodik. Importáltam, exportáltam a tv látja és fel is ajánlja a media playeren belül, viszont a két megjelenített mappa után (zene, film) már nem hajlandó semmit sem csinálni samu C650 es a tv. A serviio simán elindul és sokkal egyszerűbb a kezelőfelülete.
-
medek3
aktív tag
Csak szaporodunk!?!
-
medek3
aktív tag
3dmark vantage 1.1 úgy látszik csak dx10-ben tesztel.
1080p-n 10727 pontot ért el a cpu
A teszt a 1080p ellenére nem teljes képernyőn futott. Jó lett volna a dx11-et is megmérni -
medek3
aktív tag
az enyém is elkészült. Ahhoz képest, hogy csak A6 nem is olyan rossz.
-
medek3
aktív tag
Nálam a ramok 1866- on vígan futnak csak a 9,9,9 -et 13,13,13- ra állítja.
A kisebb vagy a nagyobb érték a jobb? -
medek3
aktív tag
Egyébként mi haszna ennek a hibernálásnak? Ha torrent klienst futtatsz nem túl jó, ha kikapcsol a merevlemez, ha meg nem használod minek lenne bekapcsolva. A mai gépek sitty-sutty felfutnak nem úgy mint 10 évvel ezelőtt. Állítólag a win8 nak elég lesz pár másodperc.
-
medek3
aktív tag
Jó dolog ennél az asroc-nál hogy különböző beállítási szisztémákat tudsz csinálni a bios-ban, majd ugyan itt el is mentheted. Három profilt hozhatsz létre amit már a windows alól tölthetsz be bármikor az ASRock eXtreme Tuner program segítségével. Így nem kell állandóan mennie a tuningnak csak ha szükség van rá. Játék után betöltöd a szolidabb beállítást és sitty- sutty ismét működik az AHCI, USB3 stb....
-
medek3
aktív tag
válasz
echterion #2138 üzenetére
Ez jó hír. mert egy darabig nem szándékszom. Az élmény indexben továbbra is 5.9 maradt a merevlemez adatátviteli sebessége. Én sem vettem észre semmi különbséget, így pá-pá AHCI. Egyedül a CPU számítási sebessége nőtt 7,2 ről 7,3 ra.
Érdekes, hogy a grafikai teljesítmény és az aero ugyan annyi maradt, pedig a BF3- ban kézzel fogható a különbség.
Igaz az is, hogy csinál néha olyat a game, hogy nincs előttem senki, a következő pillanatban varázsütés szerűen ott áll a rosszfiú. Ezt hívják LAG-nak? Bár ilyet jóval a tuning előtt is csinált, de csak ennél a játéknál. -
medek3
aktív tag
130-at sikerült elérni. Igaz AHCI kapufa, de minden flottul működik. A windows élmény indexben eddig is a vinyó adatátviteli sebessége volt a gyenge láncszem most újratesztelem kíváncsi vagyok milyen értékek változnak.
Ha javul a video teljesítmény, szarok arra kib. AHCI-ra -
medek3
aktív tag
Én azt nagyon tudom, hogy nem vagyok képben, ezért kísérletezgetek. Ha tudnám mi mit eredményez a fejem se fájna. Szép nagy cikk tele mindenféle adattal csak nem tudok mit kezdeni vele. Tudsz mondani esetleg valami konkrétat, hogy hol hibáztam azzal többre mennék. Mindennek adtam egy kis feszkót, 1600Mhz-es rammot visszavettem 1333-ra. Késleltetést fixre vettem. AHCI-t átkapcsoltam IDE -re. USB3-at letiltottam.
Így 116 -al elindul. CPU-Z szerint is a magok 31xxMhz futnak és a bus sebesség 115,9. -
medek3
aktív tag
Eddig a 112 a mivel felfutott a windows7. CPU voltage meddig emelhetem? 1.5?
Fontos az AHCI? Mert csak IDE-ben indul.
2x4Gb Kingston HyperX blue 1600Mhz. Mire érdemes állítani, ha nem auto?Egyszerűen nem értem. Kerek számokat sehova nem enged beírni. Átírnám a rasto cas delay-t 9ről 10-re és nem engedi. Ugyan ez van a frekvenciánál is 110 re nem engedi.
-
medek3
aktív tag
asrock A75pro 4-M
-
medek3
aktív tag
A tuningot manual módban vagy cpu oc módban érdemes?
-
medek3
aktív tag
Ez a vacak visszadob a biosba!
Dram timingnél kell valamit állítani? Minden auto-n van. -
medek3
aktív tag
cpu nb/ gfx voltage 1.200V-ra
cpu voltage 1.4625V-ra
dram voltage 1.700V-ra állítottam, de nem engedi állítani a frekvenciát.
Ha beírnám a 105Mhz-et visszaugrik 75 re és utánna már a százat sem engedi.
Lila betűkkel kiírja, hogy invalid input.A biosban azt írja processzor maximum voltage 1.4125 V
Viszont a tuninghoz emelni kellene. -
medek3
aktív tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Kompakt vízhűtés
- Hardcore café
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- LEGO klub
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- Hálózati / IP kamera
- Windows 11
- További aktív témák...
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest