- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Milyen TV-t vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
stratova
veterán
-
atti_2010
nagyúr
válasz
echterion #3275 üzenetére
Mivel az amd hagyta jóvá az alaplapgyártók terveit, ezért ő a fő felelőse ennek.
Mivel a kötelező paramétereket teljesíti normális hogy jóváhagyták, csak nem gondolod hogy még a tuningra is garanciát vállalnak, ez nem az a kategória, akinek tuning kell az vegyen FX procit, de ha nem is legalább egy K-s Llanot válasszon.
-
zetecR
addikt
-
HeavyToys
senior tag
válasz
echterion #3163 üzenetére
Így van. Főleg a kezdeti termékeknél. Aztán gondolom nem csináltak új steppinget, hiába javult a kihozatal és így megmaradt ez a fesz.érték.
Amúgy tényleg nagyon sokat lehet nyerni az alulfeszeléssel. Még akár az E350 esetében is, ami max 18 wattos TDP-vel rendelkezik, mérhetően 3-4 wattal lehet csökkenteni a fogyasztás. Azt hiszem az A8-3850-nél mérték ki, hogy 32%-al csökkent a max fogyasztása alulfeszelve. Persze példánya válogatja.
Gondolom a válogatás annyival több pénzbe kerülne, hogy nem éri meg nekik.
-
-
Chaser
legenda
válasz
echterion #3105 üzenetére
Pont cryzis2-nél tapasztaltam hogy nem feltétlen
5570 ddr5-tel sokkal folyamatosabb/jobb volt a game szűrőkkel, mint 4670-nel bután. Ha majd lesznek értelmes sideport megoldások ezekhez a lapokhoz integrálva akkor lesz igazán szép világ igp terén
gondolom csak idő kérdése. 512-1GB ddr5 ram ezeken is sokat dobna.
-
Chaser
legenda
válasz
echterion #3092 üzenetére
4670-est elég szépen elkeni az 5570 ddr5. Ddr5 sokat dob a dolgokon. Zafír l2 pro kártyám volt, hangja 0, melegedés is, nem egy drága kártya. Azért nem fogok drága ramot venni hogy egy 4670 teljesítményét kapjam. Ha nem lesz elég az igp úgyis kap egy külön vga-t a gép. Egyelőre elég az igp, max egy játék lesz mostanában meg a Q3, mind2höz bőőőven sok
-
Chaser
legenda
válasz
echterion #3089 üzenetére
Ha itx lesz ott tuning se lesz, fontosabb a fogyasztás. AHCI ssd miatt mindenképp kell.
atti_2010: Nem gamer gép lesz, ha komolyabban játszani akarok úgyis kevés az a 320 sp 2ghz-es ddr3-mal is, ramom meg van 1333-as azt vennem se kell most. Gondolom ddr5 400sp-s hd 5570 - ráadásul jól meghajtva a gpu-t- jól elkeni egy ilyen apu száját..és hát az se nagy pénz ha nagyon játszani akarnék, de egy 5750 v 5770 se sokkal drágább már.
-
Chaser
legenda
válasz
echterion #3086 üzenetére
Nem világmegváltó dolgokra kell
Nem akarok 2gh+ ramokat, ha 1333-on megy az is jó. Tuningnak max annyit hogy menjen a turbó coreon alapból. Kb ennyi
Vagy egy olcsó mATX lap, vagy itx, de már találtam jobbat az asrocknál, GB GA-A75N-USB3. Ezen van dvi, azt díjaznám meg a gar is több, árban meg kb ugyanannyi az itx asrockkal. Kis itx házikó paneltáppal...sztem ez lesz belőle.
-
Tomix24
addikt
válasz
echterion #3054 üzenetére
Asrock az alaplap - nem találtam ilyen opciót. Milyen néven keressem?
Update:
Bár kétkedve, de most hogy 64M-ra levettem a Llano Ramfoglalását(gondoltam ezzel elintézem. Illetve kikapcsoltam a szerintem fals(dolgozzon együtt a két kártya módot) a DIRT3 Benchmarkban látványosan estek az FPS-ekA HD7750-el is összeáll a Llano?
Kikapcsolás elött:
Llano Dual Grapics off a Bios-ban
-
atti_2010
nagyúr
válasz
echterion #3047 üzenetére
Oliverdáék is a HD 6870-el teszteltek, ha okkora hülyeség lenne nem azzal csinálták volna hanem egy I5-el, jelen pillanatban egy 4 magos CPU bármilyen 68xx-78xx VGA-t simán kitud hajtani.
medek3 Nyugodtan veheted az 1Gb semmilyen különbséget nem fogsz érezni, a 2Gb többmonitoros rendszerekhez kell hatalmas felbontáson.
Nézd meg hogy becsülettel helyt állt az A6 -is a tesztekben.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
echterion #2882 üzenetére
Az apu 1440*900-hoz való. Csak azt mondtam, hogy nem értek veled egyet abban, hogy fullHD-re megfelelő választás,
Én nem is mondtam hogy FullHD-re megfelelő csak azt hogy nekem megfelel, a WOT megy rajta FullHD-ben rendesen a Crysis meg a legkisebb felbontáson lebutítva, ez nekem néha elég (mert a WOT-al játszom sokat) néha meg nem, de akkor beindítom a HD 6850-es gépet és kész. Viszont mivel itthon dolgozom és egész nap megy a PC túl nagy pazarlás lenne a HD 6850-es gépet járatni, a Llano meg beéri 42W-al játék közben pedig 120W -al és nekem ez tökéletes, máshol ahol 1-2 órát megy a gép teljesen mindegy menyit fogyaszt mert senki nem fog beleszakadni napi +400W többletfogyasztásba.
-
atti_2010
nagyúr
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
echterion #2856 üzenetére
Kinyírni nem akarják a VGA-piacot, de most ott vannak az igények, amiket ki kell szolgálni, illetve a skálázás problémája, amire válaszolni kell. Azt nyilván már mindenki látja, hogy a VGA-piacnak idővel vége. Az AMD köti az ebet a karóhoz, hogy ez egy értékes szegmens és az évtized végén is lesz jelentősége, de például az NV pont, hogy azt mondja, hogy 2016 után már nem lesznek dedikált VGA-k. Szóval itt még a VGA-gyártók között sincs nagy egyetértés. Abban persze mindenki egyetért, hogy a piac a hangkártyák jelentőségi szintjét fogja képviselni, vagyis hihetetlenül nagy jövőt nem jósolnak neki, még ha meg is marad.
Az AMD az IGP-s fejlesztéseket nem feltétlen a grafika miatt csinálja. Ez is egy része a dolognak, de az elsődleges cél a skálázhatóság folyamatosságának biztosítása, ami a processzormagok szintjén megakadt. Az IGP tehát nem csak a grafikát, hanem az általános feladatokat fogja számolni. -
atti_2010
nagyúr
válasz
echterion #2856 üzenetére
Először azt a dogmát kell megtörnie az amd-nek, hogy ha proci, akkor pentium.
Megmondtak hogy nem akarnak versenyezni CPU-ban az Intelel mert semmi értelme hanem APU-ban szeretnének, ez gondolom azt jelenti hogy mindent beleadnak az APU-k fejlesztésébe, különben is a CPU-ban már nincs túl nagy lehetőség, ha lenne nem szenvednek az Intel hogy egy valamire való APU-t össze gereblyézzen.
-
x_o_n
veterán
-
medek3
aktív tag
válasz
echterion #2752 üzenetére
Lassan kezdek aggódni, ez a kékhalál elég gyakori. Lehet vissza kellene állítanom alapjáratra és venni egy 6670-est hozzá.
Pont tegnap szólt az asszonykám, hogy csökkent a villanyszámlánk az éves végelszámolásban, így a havi átalány is lentebb kúszott. A samu Lcd tévé nem hiszem, hogy kevesebbet fogyaszt mint a régi crt-s tv így marad az egyetlen a LIano javára írni a számlacsökkenést.
Te milyen alternatívát találtál? -
DonCosta
tag
válasz
echterion #2733 üzenetére
A DVD-írót kb havonta egyszer használom. A meglévő IDE-s kifogástalanul működik, azaz nincs szükségem újra, vagy egy másik használtra ami többe kerül mint az átalakító és nem biztos hogy van olyan jó mint a meglévő. Ezért értelmetlen lett volna eladni az enyémet aprópénzért és venni egy másikat.
Nem megrögzött ragaszkodásról, hanem ésszerű/pénztárca kímélő döntésről van szó, felmérve a lehetőségeket és árakat.
-
petakpa1
őstag
válasz
echterion #2712 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek.
Nevetni fogtok, de megszokásból maradnék XP mellett, nincs kedvem új oprendszert megtanulni amíg nem muszáj. Meg van egy olyan szempontom is, hogy szülőket néha supportálni kell távolról, és akkor jobb, ha én is ugyanazt a rendszert látom magam előtt mint ők, és együtt csináljuk lépésről lépésre
Netezésre, irodai munkára filmnézésre használom ezeket XP is tudja, nincs miért váltani egyenlőre. Flash gyorsítás is van már XP alatt ugyebár.Majd ha az új netes szabványok nem lesznek támogatva, akkor váltok, addig nem.DX9-ről tudok, de játszani csak ritkán játszom, és le tudok mondani az extra látványról
XP telepítés SATA optikai meghajtóról menne szerintetek?
-
-
Kingcold
aktív tag
válasz
echterion #2676 üzenetére
Hello mindenki!
Tottál laikusként érdeklődnék....
A LianoAPU rendszer úgy e az integrált processzor VGA és az egyszeri max 6670 es VGA párosban éri el a max teljesítményt, együtt.
Holott a legtöbb FM'1 alaplapon 2x3x PCIe csatlakozó van.
crossfire és APU együtt magaslatokban is gondolkozhatok? -
El Kebir
őstag
válasz
echterion #2659 üzenetére
nem érdekes, az azt írhat ki amit akar, akár hibásan is kijelezheti.
értsd meg, fizikailag egy darab modul 64 bites és ezen nem változtat semmi, sem az alaplap sem a memóriavezérlő, az sdr sd memóriák óta 64bitesek a modulok. (vagyis az sd memóriák, sdr, ddr, ddr2, ddr3)
-
El Kebir
őstag
válasz
echterion #2655 üzenetére
Fogalmad sincs mit linkeltél
, egyrészt nem az szerepel a linkedben sem, hogy nem fele a sávszélesség, mert az egyértelműen felezve van, hanem általános használat mellett nem okoz dupla sebességet a dupla sávszélesség.
DE az a teszt cpu teszt, nem grafikus kártya teszt (hiszen nem két külön grafkártyával van tesztelve aminél két hasonló gpu, egyik fele sávszélességű memóriával van szerelve)
Grafikus kártyáknál nagyon számít a sávszélesség, addig ameddig nem a gpu lesz a szűk keresztmetszet. (márpedig ezeknek az APU-nak a memóriasávszélesség elég szűkös)
ezzel azt már eláruldtad magadról, hogy lövésed sincs ehhez a kérdéshez...
-
-
El Kebir
őstag
válasz
echterion #2651 üzenetére
Miről beszélsz? Miért "gyermekbetegség" az, hogy 1 modulal fele memória sávszélességgel 1/3-dal kisebb a grafikus teljesítmény?
(diszkrét kártyáknál is így van, 64bit és tsa-i, vagy a ddr2-es memóriákkal ...)
Ez egyszerűen a gép "építésénél" elkövetett hiba, eleve két modullal kellett volna szerelni a gépet, vagy tudomásul venni, hogy lényegesen lassabb lesz és nem csodálkozni rajta, miért lassú.
-
robertkill
aktív tag
válasz
echterion #2636 üzenetére
hát remélem nem a lap lesz rossz...
bár a kábel is új, a monitorhoz adták de csak az a simá átlagos stantad vga kábel volt hozzá amit mindenhez adnak...azt meg gonoltam, hogy vannak már jócskán tanácsok meg beállítások itt a fórumban de gondoltam az én lapomhoz kérdezem meg, meg ha nem muszáj akkor nem pörgétnék végig majd 3000 hozzászólást
ja és nem tuningolni szeretnék, annak nemnagyon vagyok a híve, a 2500+-os Barton óta nem híztam egy procimatse... csak hasznos beállítások érdekelnének ha vannak... a 16GB Corsair Vengeance 1600-as ramokat tekintve meg az OCZ Agility 3-as SSD-t... -
Mercutio_
félisten
válasz
echterion #2630 üzenetére
Az általam használt vagy még annál is alacsonyabb feszek mellett én is meglepődöm a túlhajtós fesz-értékeken
-
atti_2010
nagyúr
válasz
echterion #2596 üzenetére
Értem én mit akarsz mondani de ez így nem túl preciz hiszen nem mindenkinek van meg a Crysis 2 vagy a GTA, más játékok pedig éltérően terhelik a rendszert, hidd el nekem hogy ha minden rendben van akkor a Prime 95 es a Furmark nem tehet kárt a gépben, ha meg nincs rajta a hűtő rendesen akkor egy játéktól is megállhat, de a mai CPU-k, GPU-k már nem mennek tönkre olyan könnyen.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
echterion #2594 üzenetére
De neki most csak a max terhelést kell megnézni arra meg tökéletesek, a többit meg úgyis a valós felhasználás alatt lehet kitapasztalni, nekem is volt hogy tuningoltam a Crysis W, Far Cry 1,2 kitűnően ment aztán nyitottam egy weboldalt és belefagyott, ilyen a tuning.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
echterion #2592 üzenetére
Amúgy én nem szeretem ilyen progikkal kínlódtatni az alkatrészeket, szvsz felesleges. Adj neki egy Cysis 2-t vagy GTA IV-et
Ezek a szoftverek kimondottan erre lettek kifejlesztve, lehet hogy 1 játék alatt nem jönnek ki különböző hibák, ez nem kínozás, megy vagy nem megy, erre adnak választ és mindenki ezeket használja.
-
medek3
aktív tag
válasz
echterion #2570 üzenetére
Sajna kikerülhetetlen. Media-boxot nem akarok venni mikor itt van pont erre a célra alkalmas apu. BD filmekhez meg le kellene cserélnem a routert. A xboxhoz, lánykám notijához és torrentezéshez elég.Így inkább kiadok 15-20eft egy jó minőségű kábelért. Még a hi-fi nél megtanultam, hogy érdemes a jó minőségű kábelekre odafigyelni.
-
törölt tag
válasz
echterion #2476 üzenetére
én jobban várom, rohadt sokat olvastam utána, mire megszültem az eredményt.
igazából ez a grafikon segített a végső döntésben.
a 3700mhz-es phenom2 14%-al gyorsabb, miközben 700mhz-el magasabb az órajele, és az i3-2120tól sincs nagyon lemaradva. a linkelt képen 3870k eredméyne szerepel, de a proci része teljesen megegyezik a 3670k-val, és az utóbbi is szorzózár mentes, így a 300mhz differencia könnyen megszüntethető.szerk.:
ezek a ramok jók lehetnek hozzá?
valaki azt írja, hogy 2133-on is elmennek cl10-ben. -
-
törölt tag
válasz
echterion #2467 üzenetére
iponról rendelek komplett gépet, és ~5000 difi van a 2 lap között. nekem elég a 2 ramslot, amúgy is hátrány 4 ram használata. talán a hdmi hiánya okozhatna problémát, de van dvi-hdmi átalakítóm, és reményeim szerint azon is menni fog a hang, ahogy az összes hd szériás atival ment idáig.
-
Tompie
őstag
válasz
echterion #2453 üzenetére
Ez teljesen jó főleg, hogy nekem nincs FullHD monitorom
csak egy Samsung 2043BW. Minden estre most már megvárom a Trinityt aztán ha az ára el lesz szállva még akkor is ott lesz a jó kis Llano
Viszont ahogy nézem a mostani RAM árakat ejj
Főleg hogy 1866 ajánlott neki
Igaz addig mire gépet veszek bőven változni fognak az árak
-
Tompie
őstag
válasz
echterion #2445 üzenetére
Ha már gépet cserélek akkor lehet nem lenne rossz ha pár játék is elfutna, de itt most nem a legmodernebb hiper szuper erőforrást zabáló játékokra gondolok. Pl a páromnak a Sims 3 azért akadás mentesen fusson. Ha ezt tudja Llano vagy lehet kivárok Trinity-ig akkor jó lesz ez a platform.
-
azozo
senior tag
válasz
echterion #2434 üzenetére
Kis játék is néha (fifa 2012,f1 12,maffia II ) amugy Hd nézés stb....
Meg persze majd egy kis pofás ház kb max 40 cm széles és 15cm hogy a TV polcára beférjende van egy msi 5770-es ez alá
2 vagy négy magos vacilálok
pl:
Phenom II X4 910e 2,6 4 magos 65W
vagy
Athlon II X4 620e 2,6Ghz 45 WCsak tudnám mit jelent az e betű....
esetleg athlon x2-x4 -es a kis fogyasztású
Ezárt néztem a LLianot kb 40 alatt lenne és nagyábból az igényeimnek elég lenne
Csakhát az a6-35000 2.1 ghz-e hhmmm -
kzkz
őstag
válasz
echterion #2410 üzenetére
Ez az egész platformnál igaz vagy csak platformon belül bizonyos lapoknál?
Mert akkor nem állok neki próbálkozni az FM1-es gépnél ilyennel... MOst a másik gépben van egy HD 6850, azon a monitor a DVI-ra van kötve, a másik szobában lévő TV-re meg HDMI-n viszem a képet és a hangot. Sajnos már az USB-t nem tudja a HDMI
, így ki kellett húznom mellé 10m USB kábelt is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- GTA VI
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Futás, futópályák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A Tesla és a Google volt mérnökei AI által írt szövegek után kutatnak
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Netflix
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged