Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Androidos tablet topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- IFA 2024: Erős, bár drága NAS-ok a Ugreentől
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skynet258
veterán
válasz
Dr. Student #2574 üzenetére
Személy szerint a low voltage verziót nem keverném a simával, nálam egyébként 8GB-os 1600-as Kingston kit van, gond nélkül mennek.
-
Skynet258
veterán
8fps egy kicsit szaggat?
Ez még egy körökre osztott stratégiát is hazavágna, nemhogy egy FPS-t...
Ennek fényében eme két sorod a múltból:
"Nálam a crysis 2 ultra beállításon is rendesen fut."
"A crysis2 ultra beállításon dx11-en némi akadással, de játszhatóan fut."
erősen értelmét veszti...
Mindenkinek mást jelent a "smooth", van aki 60fps alatt hányingert kap, ez szerintem is túlzás, de maradjunk annyiban, hogy minimum 25 fps azért elkél, hogy mozgóképet lássunk és ne diavetítést. Na most akkor vessük össze ezt a 8-as értékkel.
-
Skynet258
veterán
válasz
VaniliásRönk #2363 üzenetére
Eddig nálam sem volt, csak ennél a platformnál...
-
Skynet258
veterán
Jó neked.
Nekem kétnaponta ezt minimum eljátssza...
kzkz: köszi, megpróbálom ezeket, aztán hátha... bár a memó sebességét nem szívesen venném vissza, ezt eszi ugye a videó rész is, ott meg eléggé számít pont az 1333--->1600 közötti különbség. Nem azt mondom, hogy játék miatt, bár néha van az is, de pl. PS meg egyéb programok lehet nem tolerálnák, annyit nem ér. SSD van a gépben, szóval elvileg be is foghatnám, mert a boot 30 másodperc... de a sleep-ből feljövetel meg 4.
A nyomorult Brazos alapú HTPC-m nem szenved a sleep-pel, ez meg igen.echterion: jó ötlet, én is valami "kevés fesz" dologra tippelek egyébként.
-
Skynet258
veterán
Srácok, 3650-es APU-m van Asrock lapban. Érdekelne, másnál nem jelentkezik az a probléma, hogy sleep-ből néha (elég gyakran) nem ébred fel a gép? Ilyenkor restart sem segít, hátul a tápnál áramtalanítani kell, majd kapcsoló vissza, és akkor rendesen boot-tol (eltekintve attól, hogy a gép váratlanul leállt szöveg jön be a 30 másodperces hülyeséggel).
Adjak valaminek feszt esetleg? Nincs húzva meg semmi, és ez egy eléggé idegesítő hiba.
-
Skynet258
veterán
válasz
VaniliásRönk #1251 üzenetére
Én esküszöm becsülettel terelgetem őt a technikai dolgok irányába, és tök ügyes, meg érdeklődő... de az, hogy a PH fórumot olvassa... Az konkrétan lehetetlen.
Jelenleg is a konyhában sürög forog, nem is tudja, mi vár rá. -
-
Skynet258
veterán
válasz
csaba.apagyi #964 üzenetére
Ezekkel tud együttműködni, ha mást teszel bele, akkor lekapcsol.
-
Skynet258
veterán
válasz
azigazimoris #959 üzenetére
Akkor lényegében ugyanazt építed, mint én. Nekem bevált.
-
Skynet258
veterán
válasz
azigazimoris #942 üzenetére
Nekem az Asrock Pro4 (nem az M-es) szépen muzsikál, bár ha visszaolvasol, akkor a tuning nálam nem ment olyan kiemelkedően jól - hogy lap vagy proci "hiba", azt nem tudom. Ezzel együtt nincs bajom a lappal, semmi rendellenességet nem produkál, így ajánlhatom, egy pont neki.
-
Skynet258
veterán
válasz
VaniliásRönk #906 üzenetére
Hát, én is többen reménykedtem, de akkor egy elég gyenge darab került hozzám... Lehet holnap tiszta fejjel nekiugrok még egyszer, de már nem várok sokat a dologtól.
Sebaj, amire használom, teljesen jó, érezhetően gyorsabb, mint a laptop, amiről cseréltem (Athlon II P320, 4 giga ram), és a cél végül is ez volt. -
Skynet258
veterán
válasz
VaniliásRönk #904 üzenetére
Az milyen néven fut az UEFI-ben?Ja, az az SB. Jahm, kapott az is, de akkor úgy tűnik, ennyit bír.
-
Skynet258
veterán
Asrock A75 Pro4.
A vicc, hogy láttam tesztet 127-es értékkel (igaz az 3850-es volt), tehát ennyit biztos kéne mennie... De nekem ~120 az UEFI-ben a vége, Win alatt lőttem már be 125-öt (az Asrock tuning progival), de 126-nál meghalt. -
Skynet258
veterán
válasz
VaniliásRönk #896 üzenetére
NB kapott 1.3-at, de úgy sem ment. A mostani beállítás alap feszekkel megy.
Akkor most az IGP szorzója mennyi? Mert ha te számaidat veszem alapul, akkor a szorzója 4.425.
Tehát 120*4.425=531Mhz (amit te mondtál).
Alapból tehát 442.5 Mhz-en járna a GPU (100-as HC mellett)?
Vagy valamit félreértek.
A memóriákat mindig visszább osztottam (az 1600 közelébe ráadásul), de a 125-ös HC sem megy, nemhogy fölötte.Meg nem világos az UEFI-ben lévő "CPU Frequency Multiplier: 666Mhz" (miközben itt ugye szorzónak kéne lennie), és a GFX Engine Clock: 800mhz" sem - bár ez utóbbi a múltkor beszéltek alapján csak egy fölösleges, nem is működő opció... de a Frequency Multiplier vajon mi akar lenni?
-
Skynet258
veterán
Próbálkozom a tuninggal, 120 fölé egyelőre nem jutok. Viszont ez sem rossz eredmény:
3120 Mhz, az 1600-as memóriák 1916Mhz-en járnak (@9-11-11-29, 1.65V), a GPU-ra pedig a GPU-Z 960Mhz-et ír (ez reális?! Tehát a szorzó 8 lenne a GPU esetében?)
A GPU Caps Viewer tesztekben látszik az fps növekedés.
A memókra büszke vagyok, 1600-as létükre jól bírják.
A Winrar beépített bench-et szoktam még futtatni (ez a leggyorsabb nekem), itt 2076-os értéket dobott. -
Skynet258
veterán
Nekem sem csalódás az FM1, pedig csak 3650-es nyúzok. Játszani sem nagyon tervezek rajta, de asszonynak feltettem a Sim3-at, néha szórakozik vele. Full beállításokkal is megy szépen, amin azért meglepődtem. Aki integráltat vesz, annak meg az igényei nem túl hatalmasak szerintem. A foglalat maga igen, aránylag hamar lecseng, de kit érdekel, itt van, működik, pár évre nekem is jó lesz.
-
Skynet258
veterán
válasz
Oliverda #717 üzenetére
Akkor sok értelme van, hogy belerakták...
De most komolyan, nekik nem tűnik fel ilyenkor, hogy nem működik amit leprogramoztak?
Ugyanez a szorzóállításra is vonatkozik... Vagy ezeket már az unlock-olt procikhoz tették be az UEFI-be? Kicsit korán.
zetecR: köszi, pár napja vettem az egész cumót, nem akarok már most memóriát cserélni...
Úgysem játszok a gépen, a procit meg majd tudom húzni ha DVI-ra váltok - de mint kiderült, nem a sávszéllel lesz itt a gond (1600@CL9 azért nem annyira kevés), hanem az Asrock funkciója nem ér fabatkát sem.
-
Skynet258
veterán
Tehát akkor az időzítés lejjebb szorítása lenne a megfelelő? Mert az alapból 1600-as ramok simán mennek 1866-on is akár, csak ezzel ezek szerint nem érek semmit? Durva azért, hogy ennyire nem látszik a gpu core emelése... Milyen időzítést kellene beállítanom egyébként?
-
Skynet258
veterán
Ezt a memóriasávszél dolgot hol/mivel tudom számszerűsítve megnézni?
AHCI... na ezt nem is figyeltem, lehet átváltott IDE-re, holnap akkor megint tesztelem. USB3 eszközöm nincs, szóval maximum azt tudom csekkolni, hogy az UEFI-ben be van-e kapcsolva... vagy ha van erre is valami hely ahol írja, akkor mondd.McClane: alapból 1.65V-ot ad a RAm-nak a lap, így ezt hagytam meg most is.
Pontos típus: KHX1600C9D3K2/8G
-
Skynet258
veterán
Na közben próbálgattam, ez a GPU órajele. 800-ig állítható, ezt belőve a GPU-Z is ezt mutatja. Csakhogy... semmiféle sebességnövekedést nem látok az alap órajel, és eközött, tehát maximum dísznek jó ez a beállítás...
Átraktam a rendszert a tv HDMI bemenetére, és kapásból felraktam az FSB-t 125-re... rendszer bebootol, benchmark-ok lefutnak, szóval megy ez, hogy r*hadjon meg.Az érdekesség ebben is az, hogyha a lap azt érzi, hogy a D-Sub-ban van bedugva kábel, akkor nem enged semennyit sem emelni. Amint a HDMI kerül bedugásra (vagy a DVI, bár ez csak tipp, próbálni nem tudom), máris engedi a tuningot.
Elég hülyén van megoldva, de ez van. Már csak valami DVI csatis monitort kéne szerezni... -
Skynet258
veterán
Ja, pont ezt nézem fél órája a neten, a DVI-ből is van vagy 4 féle, DVI-I, meg D, meg dual, single... tehát ha a monitoromon csak D-SUB bemenet van, akkor sehogy sem fogom tudni összehozni az alaplap DVI-D kimenetével.
Vehetek új monitort a proci tuningolásához..? Ezt se gondoltam volna... -
Skynet258
veterán
válasz
Skynet258 #699 üzenetére
Ok, átalakító storno, nem ilyen egyszerű ez... amit linkeltem, az DVI-I, ez nem jó a lapon lévő DVI-D csatiba... Ilyen kő hozzá.
-
Skynet258
veterán
Na, eszembe jutott, hogy az Asrocknak van egy Extreme Tuning Utility-je, ami Win alól pöckölgeti a dolgokat. Lépésekben felmentem 107 Mhz-ig, ott szétesik a kép, ahogy vártam is.
Szóval az UEFI-ben valami elkerüli a figyelmem, vagy nem tudom, de ott nem frankó a dolog...
Holnap beszerzek egy ilyen DVI-D-Sub átalakítót, és túlmegyek a 107Mhz-en (gondolom így működni fog a dolog, hisz gyakorlatilag a DVI kimenetet fogom használni, csak a madzag vége lesz ugyanúgy D-Sub). -
Skynet258
veterán
válasz
VaniliásRönk #697 üzenetére
Én is erre gondoltam elsőre (PCI-E együtt történő emelés), de aztán keresgéltem. Itt is ez a lap van, húzható. Itt is, még kép is van az UEFI-ből, ugyanaz a szöveg, és húzható (ok, utóbbi "M"-es, de szerintem ez itt nem számít akkorát).
107, ok, ezt olvastam máshol is, de nekem 101-től összefossa magát.
NB kapott már 1.3-at is, proci 1.465-öt is, nem segít. Az SB lehet kimaradt, franc tudja már, teszek azzal is egy próbát.Mod: SB is volt, 1.2-vel.
-
Skynet258
veterán
Megpróbáltam, ugyanaz. Itt egy kép, nem látok semmi rendelleneset, de háta te igen.
Ezen a beállításon már meghal. -
Skynet258
veterán
Bemegyek az UEFI-be, 3650-ről lévén szó, az FSB 100, a szorzó 26. SZorzót nem lehet csesztetni, így marad az FSB emelése. Ezt ha átrakom akár csak 101-re, mentés&kilépés, elindul a gép, szöszöl kicsit, majd megint elindul, és az alap FSB-t látom. Szerintem ilyen nincs, és én vagyok nagyon hülye a dologhoz, és valami elkerüli a figyelmem...
-
Skynet258
veterán
válasz
hyperman25 #685 üzenetére
Én most próbálgattam... de az létezik, hogy 1Mhz-et sem tudok emelni?
Amint átállítom az FSB-t akár csak 1-el is, két restart, és visszaáll alapra... Valamit vagy nagyon nem jól csinálok, vagy nem értem. Ennyire nem lehet antituning a lap/proci....
A D-Sub történet 107Mhz felett jelentkezik, ahogy olvastam a neten. -
Skynet258
veterán
A napokban böngészgettem, és ugyanezt olvastam a Giga lapjával kapcsolatban (már nem tudom pontosan melyik típus volt).
Passzívval a 3.1 már elég szép eredmény!Jó, látom, idle, de akkor is, gondolom terhelés alatt sem lesz belőle porszívó.
A monitorom egyébként döglődik így 4 év után, tervezek venni egy újat, amit már DVI-vel vagy HDMI-vel hajtanék meg - meglátjuk, ott mi lesz a helyzet. Ha jól veszem ki a dolgokat, akkor a probléma leginkább VGA kimeneten jelentkezik. -
Skynet258
veterán
Sziasztok!
Csatlakoztam a klubbhoz, a napokban raktam össze a konfigot:
A6-3650
Asrock A75 Pro4
Chicony Hipro 430W
Kingston HyperX 8GB 1600 (de 1866-on hajtom)
Házikónak meg egy Xigmatek Asgard II lettCirka 90-ből egészen jó kis gépet sikerült összeraknom, játékra mondjuk nem használom, de sok minden másra igen.
Már így alapon is elégedett vagyok, de érdekelne (laptopom volt 1 évig, így úgymond ki vagyok éhezve), hogy lehet húzni valamelyest? A procival kapcsolatban mondjuk arra jutottam, hogy jelenleg nem, mert amint emelek rajta pár Mhz-et, már csíkos lesz a kép (VGA-n használom egyébként). A memória szépen futkos 1866-on, ide még kéne valami memóriaidőzítést próbálgatnom...
Amúgy pöpec cucc, bátran lehet ajánlani - még minimális játékra is, ahogy láttam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Androidos tablet topic
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Viccrovat
- Gyúrósok ide!
- ASUS routerek
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest