- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Forrmell.enn
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
atti_2010
nagyúr
Sziasztok! Nektek sem megy az AOD szoftver a Llanoval? Meg szeretnem tudni menyin megy most az északi -déli híd.
-
kzkz
őstag
válasz
VaniliásRönk #1995 üzenetére
Szia!
Köszi a választ. Ezt az ACHI - IDE dolgot már olvastam valahol, hogy az ACHI tényleg akadályozza a tuning-ot. Nos akkor nekem a RAID pláne...
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ha auto-n hagyod a memoria beallitasait, akkor alacsonyabb orajelre allitva szorosabb idoziteseket lo be a BIOS, csak a jovore tekintettel mondom, ha tuningolsz, akkor idozites ne legyen auto-n soha, mindig tudd mennyi az annyi.
Az ANUS lapom teljesen antituning ha a SATA AHCI-ban van, RAID tombot meg tuti nem mernek raereszteni tuning mellett a retek A75 deli hidra ha nem dobna BSOD-t akkor sem. Az USB3 sem megy tuning mellett, sot, ha engedelyezve van akkor minden inditasnal hibauzenetet kapok, hogy nincs PCI-E VGA. (mik nem vannak, tenyleg nincs...)
Tuninghoz annyit, hogy nalam makacskodott a gep, vagy egy tucatszor dobott BSOD-t IDE modban is, aztan gondolt egyet, es osszeszedte magat, azota egyszer nem indult elsore egy aramszunet utan.
Nekem anno Oli segitett, leirom nekem miket kellett szoszmotolni a BIOS-ban:
- minden felesleges integralt szutyi/kimenet le lett tiltva
- IGP/IMC/NB fesz +0.2V
- RAM 1.7V
- SB miegymas ami 1.1V-on megy 1.2V-ra
- CPU tapvezerles agresszivabbra allitasa
- VDDA 2.5V-rol 2.6V-ra
- minimalis VCore emeles csak a miheztartas vegett -
tomesto
aktív tag
Sztem ez processzor tuning függő dolog is lehet...lehet nem igazán, mondhatni 0 tuning potenciállal bír a proci mivel már elég sok dolgot integrálnak bele annál több a hibalehetőség..persze ez csak egy gondolat részemről...nekem se igazán engedi a tuningot...sztem te is pont kifogtad mint én. pech
-
kzkz
őstag
Na, áttettem DVI-ra, a ram-ot visszavettem 1866 alá, egy kivételével az összes feszt felnyomtam min 0,2-vel, és SEMMI.
110-es FSB-vel próbáltam, a RAID-es vinyókat nem látja, nem tud boot-olni -
kzkz
őstag
Igen D-Sub-on, de ha ez is számít, akkor kipróbálom DVI-on, mert az is van a monitoron. Sose gondoltam volna, hogy ez is számít. Köszi a tippet
Még amit kipróbálok, hogy az FSB-t 105-re teszem (ugye itt már nem indul), de a ramot visszább veszem 1866 alá. Ha így megy, akkor viszont a ram lesz a ludas.
-
kzkz
őstag
válasz
audi100td #1988 üzenetére
Legfrissebb BIOS természetesen, és a lap GA-A75M-D2H
-
atti_2010
nagyúr
válasz
audi100td #1981 üzenetére
Nem fáj de amint már kiderült tuningban egyáltalán nem jó, nem értem miért kell védeni annyira egy márkát ami sorozatosan leszerepelt az utóbbi 2 évben, pl most vacakolnak az aktiv MOSFET-tel amit az MSI rég használ és egymás után füstölnek el rajta a tranzisztorok, de látom a memória kezelési problémák is maradtak a régiek.
-
audi100td
nagyúr
válasz
atti_2010 #1978 üzenetére
Nem tudom feltűnt-e, de Asus-szal is volt itt elég komoly szívás, eleinte nálam is, amit szerencsére egy BIOS frissítés megoldott (fél évvel a lap megjelenése után), VaniliásRönk tudtommal még mindig szív vele, pedig az egy drágább deszka. Gigabyte-tal eddig a legjobbak a tapasztalatok, még ha ez annyira is fáj neked, hogy elferdítsd a tényeket.
-
atti_2010
nagyúr
Egyet nagyon nem értek: a prohardver nagy LLano tesztjében, hogyan tudták simán 140-es FSB-vel járatni a procit?
Asus lapot használtak, én itt többször is elmondtam hogy az Asus az FM1 -ben a legjobb de mindannyiszor hülyének néztek, most meg jön mindenki hogy nem megy a tuning.
-
-
kzkz
őstag
Nos, sikerült, de csak 1866-ig, ugyanis a 103-as FSB-t se bírja. Most 101-en van, de úgy tűnik a memóriának kell az 1,65V, mert alap 1,5V-on nem akar menni. Vagy a késleltetéseket állítja be rosszul automatán a lap? Hamarosan kiderül. Mindenesetre felesleges volt 2133-as ramokat venni, elég lett volna az 1866-os
-
kzkz
őstag
válasz
atti_2010 #1956 üzenetére
Nos, vettem 2133Mhz-es ramokat, erre az istennek nem mennek 1600Mhz felett, hiába állítok a bios-ban be bármit 1600Mhz felett
Csak akkor lehet 1600Mhz fölé menni, ha az FSB-t is feljebb nyomom a 100-ról? Úgy látom te is ezt csináltad, és 106-on van. Nekem 105-nél is kifagy, nem tud a vinyó a RAID-ről boot-olni
Emeltél feszültséget? Ha igen, akkor mit? Nem lehet az FSB-t fix-álni 100-on, és csak a memóriát feljebb nyomni?
-
tomesto
aktív tag
Én is megmérem majd este hogy így meg úgy mennyit fogyaszt a gépem..
. -
zetecR
addikt
válasz
atti_2010 #1958 üzenetére
Azóta ezen agyalok és azt nem értem, hogy ha P7 és a P0 state között csak 2-3W teljesítménykülönbség van, akkor miért van az, hogy a lockolt P7-en elindított OCCT meg se nyikkantja a ventillátort, P0-ban pedig pörög, mint a veszedelem...
3W teljesítménynövekedés nem indokolna ennyivel intenzívebb hűtést.
Próbálok én is keríteni egy teljesítménymérőt, aztán publikálom az eredményeket.
-
atti_2010
nagyúr
Egyébként vigyázni kell a tuningal mert bizonyos esetekben elkezdett microlagolni a cucc.
-
Arthuro_Adam
őstag
-
zetecR
addikt
válasz
Arthuro_Adam #1944 üzenetére
Ha "csak" a csend miatt akarsz passzívat, akkor nem kell feltétlenül kerülni a ventillátort.
Nekem egy Modu87+ tápom van + egy Brocken hűti a procit.
A táp ventije 3-400 körül pörög - nincs hangja még közelről sem, a Brocken 3.4GHz-en is passzívan tartja idleben az APU-t, terhelés alatt is mondhatni néma.
Elég háklis vagyok a zajra, korábban FSP Zenem volt, úgyhogy tudom, hogy mit beszélek. -
audi100td
nagyúr
válasz
atti_2010 #1939 üzenetére
Előbb még azt írtad 2x2GB-od van, legalább is ebből kiindulva arra következtetek: [link]
4GB-os Kingmax Nano modulokkal nincs tapasztalatom, a 2GB-osok jól mentek nálam is, de a tuningra sosincs garancia. Akkor érdemes az illetőnek ilyenben gondolkodnia, ha eleve úgy áll neki, hogy ha megy 1866-on akkor jó, ha nem az se baj.
-
atti_2010
nagyúr
Én 4 Gb modulra gondoltam a 2x2 az tudom hogy olcsóbb.
-
kzkz
őstag
válasz
szacsee #1927 üzenetére
Hát az enyém acélos, én tutira mentem, ez 12A-t tud 12V-on, azaz 144W-ot!
A külső tégla meg az általad említett DA-2-es Dell, ami 18A-es, azaz 220W-os, szóval kihajt ez mindent
, csak hát nem volt olcsó
Az általad említett 150XT, de még a 160XT is "csak" 8A-t tud, az 96W, ezeket nem biztos, hogy ráereszteném a 100W-os procira...
-
szacsee
nagyúr
Vigyázzatok, mert a paneltáp nem biztos, hogy túl acélos!
Adapter.hu-n árult ha jól emlékszem 120W-os és 4A-t tud 12V-os ágon...
150XT pico PSU és felette kell gondolkozni és DA2-es Brickben minimum kb.. 95-100W-os TDP-vel rendelkező procinál. -
zetecR
addikt
válasz
Arthuro_Adam #1920 üzenetére
Kifejezetten passzívat szeretnél, vagy néma csendeset?
-
kzkz
őstag
válasz
Arthuro_Adam #1920 üzenetére
A 3870K-t elbírja a paneltáp elvileg, mert 100W a tdp-je (CPU-Z szerint 111 azt hiszem), a 200W-os paneltáp/picopsu pedig 144W-ot tud a 12V-os ágán. Az SSD nem tudom mennyit eszik, de gondolom kevesebbet, mint a 3,5-es vinyó, ami kb 5W-ot idle, és kb 10W-ot ha megy.
Itt egy Phenom II x2 550-et hajtok vele, aminek a TDP-je 80W: [link]
Majd kipróbálom a 3870K-val is...
-
Arthuro_Adam
őstag
Ilyen processzorra építve, SSD-s rendszerlemezzel lehet teljesen passzív házas gépet csinálni?
-
Bullllit
tag
Hali
és mivan akkor ha alapból 1866-os a memória
asus F1 A75-V PRO alaplappal
és 3870K -val?ez így jó lehet?
-
zetecR
addikt
-
atti_2010
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1912 üzenetére
Miért kellene?
-
atti_2010
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1909 üzenetére
Nem artana figyelembe venni a tap teljesitmenyet sem, mert az A8-3870K valoszinuleg nem eszik 100W-ot maximalis terheles mellett sem,
120W eszik, elfelejted hogy a proci 100W TDP-ju ugyan és lehet nem is fogyaszt annyit de a tápnak is van vesztesége és az alaplap is fogyaszt áramot meg a HDD stb is.
-
echterion
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1909 üzenetére
Szerintem hagyjuk, maradjunk annyiban, hogy nem értünk egyet.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
echterion #1893 üzenetére
Egyreszt eladasnal vagy van meg ra gari, vagy nincs, nem tudjuk. Es attol, hogy adott alaplapban nem megy a RAM alapfeszen meg nem hibas, ugy meg 3 nap utan nem kotelesek cserelni. Max. valamennyiert beszamitjak ha jofejek es rafizetessel vehetsz masikat.
#1900 menyus11: Nem artana figyelembe venni a tap teljesitmenyet sem, mert az A8-3870K valoszinuleg nem eszik 100W-ot maximalis terheles mellett sem, de 65W-nal garantaltan tobbet fogyaszt, es akkor az egyeb alkatreszekrol meg szo sem esett. Ez egy 65W-os tap eseteben problema...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 7 - Újszerű, kipróbált
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest