- Milyen széket vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Nyomtató topik
- SSD kibeszélő
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
PitLee
őstag
-
veterán
-
csiguccu
friss újonc
Na, a kormány kommunikációjáról meg jobb nem beszélni - már ha 1általán volt/van. Én elsőre azon indultam el, és nekem olyan katyvaszos volt, h nyakamba vettem az internetet, ahol nagy sokára találtam jó forrásokat, amikkel megértettem, h tk. a hardtoken (generáló, amivel én évek óta bankolok 2FA-san) mintájára működik a szoftveres token-generálás. (pedig én informatikus vagyok, csak eddig a 2FA-val - ilyen formában - speciel nem kerültem testközelbe; pl. az itteni ábrák önmagukban is érthetően mutatják: [link] ) Tehát nagyon 1szerűen, konyhanyelven is el lehetett volna magyarázni ezt az egészet az 1szerűbb népeknek is. De mintha direkt e népek összezavarása lett volna a cél.
-
csiguccu
friss újonc
válasz Donki Hóte #649 üzenetére
Azért vannak helyzetek, és fokozatok, ahol fontos a szabatos megnevezés. Pl. egy szoftver használatának leírása: kíváncsi vagyok milyen könnyen tanulnád meg használni, ha minden funkciót/lépést más-más névvel emlegetnének. Pl ha a gombok/menüpontok felirata (vagy az ikonok) mind más-más(milyen) lenne, holott ugyanazt a funkciót biztosítják.
-
csiguccu
friss újonc
Hát én pont az ügyintézési felületekre nem bírok sehogyse bejutni(még) az amúgy sikeresnek tűnő e-mailes pluszosodásom után. Remélem, h csak még mindig nincsenek igazán készen, és nem marad így.
A média (hírszerkesztő, újságírók) meg össze-vissza írtak-mondtak mindenféle hülyeséget, amivel megfejelték az elégtelen-katyvaszos kormányzati kommunikációt, és amivel kezdetben engem is jól megkavartak. Mostanra már látom, h csak a hájp volt a lényeg: csak kattintsanak ránk minél többen, a hitelesség/szakszerűség kit érdekel. Igazam volt, amikor emiatt már jó régóta leszoktam a média olvasásáról/hallgatásáról.
-
aktív tag
"A sörétes puska meg talán még mindig golyókat lő ki."
Van többféle méretű sörét (4-es, 6-os, 8-as), ezek kisebb-nagyobb ólomgolyók.
"Talán a gumilövedék is golyó."
A gumilövedék pedig 1 nagyobbacska gumigolyó.
Ezeken túl van még az ólomlövedékes lőszer ("Brenneke"), ami egy jó nagy ólomdarabot tartalmaz, de nem gömb alakú, illetve a granulátumos lőszer (jelző- vagy figyelmeztető lövéshez).
[ Szerkesztve ]
-
csiguccu
friss újonc
Korai örömnek megvan a böjtje: bár (látszólag) pluszosodtam: e-mailes 2FA-ra váltottam, az ugyfelkapu.gov.hu belépve a belépő kód jön is rendesen, gyorsan e-mailben, de nem tudok ügyintézni. Sztem még mindig javában barkácsolnak, még nincsenek (jól) "összehuzalozva" a különféle ügyintézési felületek - kérdés, holnaptól lehetne-e már ügyintézni is, pl. az eeszt-n?
Mert most: az eeszt-be próbáltam többfelé módon bejutni (nekem ez a legfontosabb mostanság): az ugyfelkapu.gov.hu-n e-mailes 2FA-val belépés után megjelenő oldalon nem lelek semmi olyan linket, ami bármilyen ügyintézési oldalra vezethetne.
Ezért a fenti bejelentkezés után a magyarorszag.hu-t közvetlenül megnyitva ugyan bejelentkezve mutat, de onnan, vagy közvetlenül beírva menve az eeszt.gov.hu címre - akár ugyanazon a fülön, vagy új fület nyitva a fenti belépés "nem öröklődik át", hanem itt is a bejelentkezés gomb van. Ami nem lenne nagy baj, mert az "átörökítés" végül is nevezhető kényelmi szolgáltatásnak, ámde az eeszt-n lévő belépés gombra megnyíló belépési oldalon nincs sehol az e-mailes 2FA belépési lehetőség.
Úgyhogy momentán: nesze semmi, fogd meg jól. Lehet, h az appos tokenes pluszosodók már tudnak ügyintézni is? Nem csak épp belépni? Köszönöm, ha erről jelezne vmit, aki már appos pluszos.
-
mezis
félisten
válasz Donki Hóte #649 üzenetére
"...lőfegyverek nem golyót, hanem lövedéket lőnek ki."
Újabb időkben. Hajdanában ólomgolyót, kőgolyót lőttek ki.
A sörétes puska meg talán még mindig golyókat lő ki. Talán a gumilövedék is golyó.mezis
-
Narxis
nagyúr
Te az Idomsoft-nál dolgozol?
Ne magyarázd már meg nekem, hogy ha eredetileg is terveztek valamit megcsinálni akkor azt nem kezdik el időben kommunikálni egy ilyen horderejű ügyben. Vergődhetsz akárhogy, ez sima logika.
"Én ezt az értesítést kaptam, és gondolom még sokan mások:"
Én meg nem az értesítésről beszéltem hanem ami konkrétan az ügyfélkapu oldalán az oldal tetején ki volt írva. Ezt utólag módosíthatták az értesítőben amikor látták, hogy összezavarják vele az embereket, de ettől még a lényegen nem változtat. Nyugodtan befejezheted, nem szégyen ha nincs igazad."As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
veterán
ugyanis az ügyfélkapun ilyeneket nem lehet csinálni.
Nem kellene feltalálni a csőben a lyukat
Rengeteg dolgot nem szabatos néven nevezünk, mégis mindenki érti, hogy miről van szó.
A mobiltelefonok hívásindító alkalmazását tárcsázó alkalmazásnak hívják, pedig a mobilokon tutira nincs tárcsa.
A nem elektromos autók motorját robbanómotornak hívják, pedig az ilyen motorok 99,9999 %-a nem robban fel.
A golyóálló mellényt annak ellenére hívják így, hogy a lőfegyverek nem golyót, hanem lövedéket lőnek ki.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
kzkz
őstag
"Ha az e-mailes azonosítást januárra tervezték volna akkor azt már ősszel is kommunikálták volna."
Ilyen az, amikor valaki a saját feltételezéseire hagyatkozik, mert nincs birtokában az információ, és ezt még terjeszti is, mintha tény lenne!Én ezt az értesítést kaptam, és gondolom még sokan mások:
"Az egyfaktoros ügyfélkapus bejelentkezés kivezetése után két módszerrel léphet be az azonosítást kérő ügyintézési felületekre (például a magyarorszag.hu-ra, a tarhely.gov.hu-ra, az epapir.gov.hu-ra vagy az eeszt.gov.hu-ra):
Digitális Állampolgár mobilalkalmazással,
vagy Ügyfélkapu+ szolgáltatással.
Ha még nem töltötte le a Digitális Állampolgár mobilalkalmazást, vagy nem állította be az Ügyfélkapu+-t, kérjük, tegye meg most, hogy továbbra is zavartalanul intézhesse az ügyeit!
Figyelem!
2025. január 14-től már nemcsak okostelefonos vagy webes hitelesítő alkalmazások használatával, hanem e-mailes visszaigazoló kóddal is megtörténhet az Ügyfélkapu+-azonosítás.
Ügyfélkapu+-regisztrációhoz nem szükséges felkeresni a kormányablakot. Az Ügyfélkapu-felhasználók az ugyfelkapu.gov.hu felületen tudják bekapcsolni a szolgáltatást.
""Ügyintézési felületek" nem egyenlő ügyfélkapu!
Ezt nehéz azoknak elmagyarázni, akik az ügyfélkapuról kérik le a betegéletútjukat, vagy az ügyfélkapura kapnak üzenetet a NAV-tól, vagy az ügyfélkapun keresztül nyújtanak be beadványt, ugyanis az ügyfélkapun ilyeneket nem lehet csinálni. Az első az eeszt, a második a tárhely, a harmadik az epapír. Az egy dolog, hogy mindháromra ügyfélkapuval lépett be, de beléphetett volna mással is...
Persze múlt héten a reggeli rádióműsorban, és a netes cikkekben is megjelent olyan, hogy be kell menni a kormányablakba. Ezt nem tudom honnan vették a hírszerkesztők, kérdezd meg tőlük..
-
Narxis
nagyúr
"Ezt ugye te se gondolod komolyan. Látták januárban, és gyorsan csináltak egy újat? Azért ez nincs kész két óra alatt..."
Igen pontosan így gondolom. Te hol voltál az elmúlt 15 évben? Egy kő alatt? Pontosan ilyen kapkodás jellemzi a közigazgatást és a kormányzati döntéseket. Azt meg honnan tudod, hogy mikor látták és mikor kezdték el fejleszteni? Ha az e-mailes azonosítást januárra tervezték volna akkor azt már ősszel is kommunikálták volna.
"Ha nem jön az email-es, akkor se kellett volna bemenni a kormányablakba, akár februárban is bekapcsolhattad volna az authentikátorost. Te honnan vagy ennyire félretájékozott?"
Jaja, barátom. Azért volt úgy írva az ÜGYFÉLKAPU oldalán, hogy 16-TÓL nem tud bejelentkezni az aki nem állította be a Pluszt vagy a DÁP-ot. Arról én nem tehetek, hogy már magyarul se tudnak a közigazgatásban vagy a kormányzatnál dolgozók és nem tudnak tisztán és érthetően fogalmazni. Nem a média terjesztette azt, hogy megszűnik az ügyfélkapu hanem a kormányzat.Ilyen az amikor nem egy mondatban kellene leírni, hogy mi szűnik meg mert valóban, ha úgy nézem az ÜGYFÉLKAPU megszűnik, helyette ÜGYFÉLKAPU+ lesz.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Wovbagger
tag
Jogos, a legfőbb ideje lenne, hogy a Prohardver kifejlesszem egy a gondolataim átvitelére alkalmas API-t
Szerintem főbb vonalakban egyetértünk, egyedül a gondolatmenetet indító "gondoljon majd emailes belépésénél ("ami sokkal egyszerűbb") arra, hogy arra is kellet "egy" be nem tervezett szerver beállítani" témájában nem tudtál meggyőzni, de könnyen lehet, hogy ez az én hibám. Ezt a szálat én itt részemről lezárnám. -
kzkz
őstag
"1000%-ig biztos vagyok benne, hogy az e-mailes bejelentkezés nem volt betervezve, csak valamikor majd ebben az évben. Látták a számokat, hogy mennyi ember nem tért még át DÁP-ra vagy Pluszra és besz.rtak."
Ezt ugye te se gondolod komolyan. Látták januárban, és gyorsan csináltak egy újat? Azért ez nincs kész két óra alatt..."Én úgy emlékszem eredetileg úgy is volt kommunikálva, hogy a rendszer 16-tól nem engedett volna be ha nem állítottad be az új bejelentkezést, tehát igenis el kellett volna ballagni a kormányablakba, na az lett volna még a káosz."
Ha nem jön az email-es, akkor se kellett volna bemenni a kormányablakba, akár februárban is bekapcsolhattad volna az authentikátorost. Te honnan vagy ennyire félretájékozott?Az ügyfélkapu se szűnik meg, mivel az előfeltétele a második faktor bekapcsolásának. Az egy dolog, hogy egyfaktorossal már csak az ügyfélkapura fog tudni bejelentkezni (holnaptól), és ott be kell kapcsolnod valamelyik második faktort, ha a KAÜ-n keresztül akarsz belépni ügyintézés céljából egy másik ügyintézési portálra.
-
kzkz
őstag
"Fú ez nevetséges, 24 órával az ÜK megszűnés előtt mégis visszatáncolnak és engednek email belépést is."
Ez nem visszatáncolás, hanem egy plusz kétfaktoros bejelentkezési lehetőség a meglévő mellé! Ettől még a kétfaktoros kötelező lesz holnaptól."Tudják ők nagyon jól kinek van bekapcsolva (ha van, és milyen) 2FA."
Ezek egymástól független azonosítások, egyik nem tud arról, hogy a másikkal mi van. A facebook se tudja, hogy te google-l is be tudsz jelentkezni...[ Szerkesztve ]
-
kzkz
őstag
válasz aprokaroka87 #637 üzenetére
Ezek külön azonosítási formák (a TOTP-s és az email-es). Nem tudja az egyik, hogy a másikban már elkezdtél valamit.
-
ledgeri
nagyúr
válasz Wovbagger #632 üzenetére
Bocs, hogy nem tudok mindenről amit gondolsz, csak azt abból ami megjelenik mint karakterek olvasható sora. A fentieket nem magába foglaló rendszer nem lesz rossz, max nem körültekintő. Sajnos viszont a "törődjünk mindenkivel akiek nehezebb"-nek is azért van visszaütő, alkalmasakat hátrányosan érinteni tudó oldala, pl az anyagba égetett felirat vs teletext. Van az a Mari-nénik kompatibilitás-megtartása miatt gyengébben védett rendszer, amiben én is benne vagyok.
#637 aprokaroka87 Ne feledd, hogy a mai google-beléptetés nem épp az 1.0-ás változata önmagának!
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
aprokaroka87
nagyúr
Értem, de tegyük fel hogy be akarsz lépni pl az e-mail alapúval és valami nem oké, meg akarod próbálni a másikat akkor újra kell kezdeni az egész belépési folyamatot?
Nekem a Google account során ez úgy müködik hogy beírod a felhasználónevet + jelszót és utánna jön fel a lehetőség hogy milyen 2FA megoldást akarsz használni.
Nincs mindenhez külön belépési folyamat. -
Narxis
nagyúr
1000%-ig biztos vagyok benne, hogy az e-mailes bejelentkezés nem volt betervezve, csak valamikor majd ebben az évben. Látták a számokat, hogy mennyi ember nem tért még át DÁP-ra vagy Pluszra és besz.rtak. Én úgy emlékszem eredetileg úgy is volt kommunikálva, hogy a rendszer 16-tól nem engedett volna be ha nem állítottad be az új bejelentkezést, tehát igenis el kellett volna ballagni a kormányablakba, na az lett volna még a káosz.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
DJGABI
addikt
Fú ez nevetséges, 24 órával az ÜK megszűnés előtt mégis visszatáncolnak és engednek email belépést is. Arról már ne is beszéljünk mi is ez a bejelentkezési menü...
"- ügyfélkapu+ hitelesítő alkalmazással
- ügyfélkapu+ e-mailes kóddal
- ügyfélkapuval"Mintha valami gyakornok csinálta volna. Tudják ők nagyon jól kinek van bekapcsolva (ha van, és milyen) 2FA. Tökéletesen elég lenne egy belépés gomb. Az emailes belépés is ugyanúgy 6 számjegyű megerősítő kódot küld...
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
Wovbagger
tag
Valóban nem ugyanaz, csak éjjel fél 12-kor nem fogok nekiállni erről novellát írni.
Azt kellene megérteni, hogy nem mindenki emelt szintű mobilarena felhasználó (ebben a körben nyilván elvárás az autentikátoros belépés megoldása) vagy csúnya gonosz adathalász könyvelő. Vannak bizony Mari nénik is szép számmal, akik kénytelenek alkalmanként ügyfélkapu azonosítással használni az állami rendszereket, de nem fogékonyak az új technológiákra, de egy e-mail+jelszó beírására még meg lehet tanítani őket. Az egyiknek épp az imént csináltam meg az Ügyfélkapu+ e-mailes belépését. Az autentikátorost nem tudta volna használni. -
kzkz
őstag
válasz Donki Hóte #630 üzenetére
Belépsz az ugyfelkapu.gov.hu-n és bekapcsolod az email-est, majd kikapcsolod az authentikátorost.
-
veterán
Aki régebben regisztrált az autentikátoros ÜKpluszra, az hogyan tud átállni az emailos módszerre?
Kitörlöm az autentikátort, oszt jólvan
[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
kzkz
őstag
válasz aprokaroka87 #627 üzenetére
Mehet együtt a kettő párhuzamosan!
-
ledgeri
nagyúr
válasz aprokaroka87 #627 üzenetére
Őszintén, ha érdekel próbáld ki!
-Megtudod.
-Megtudjuk ...
-Ha auto-leváltaná, 2fa-d megmarad, szóval a + műkik így is úgy is.
-Ha elő kikapcsoltatná biztos, hogy rákérdez, ott meg vissza lehet lépni!
-Ha külön bekapcsolható (fenti képek gombjai alapján) külön ki is kapcsolható. [Amint ezt leírtam emlékeztem, hogy az egyik topikba belinkelt tájékoztató PDF-ben egyértelműen ki van írva, hogy ha kikapcsolnád, akkor az appos megmarad [bár konkrétan olyanra nem emlékszem, hogy ha bekapcsolnád mi lesz, de az nem érdekelt, ha volt is a szemem előtt, de az előbbiből jön az utóbbi...]// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
aprokaroka87
nagyúr
Ha nekem már megvan az app alapú 2FA attól függetlenül használható az e-mail alapú is?
Tehát nem zárja ki egyik a másikat?
-
ledgeri
nagyúr
válasz Wovbagger #617 üzenetére
Az általad említett kettő nem ugyanaz... Nem rossz a TOTP-2fa bevezetése csak azért mert Mari néni aki most aggódik, de kb 3 éve lépett be utoljára, akkor is neki léptek be most nem tufna, mert jaj mi az hogy okostelefon.
Emellett vannak még ma elvárható biztonsági szintek is.A könyvelői gyakorlat meg khmm szégyellni való!
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
P1eTr0
aktív tag
Kivártam, nekem is siker. Mondjuk írhattak volna "normális" üzenetet, ne a felhasználó találja ki, mi a gond.
Normális vagyok. Megmondták a hangok is.
-
uniqm1
tag
válasz Wovbagger #623 üzenetére
Érdemes volt várni, (elvileg legalábbis) működik!
Megjött a kód, beírtam,, majd a sikeres bejelentkezés után az alábbi e-mail jött:
"Kedves *** ***!
Ügyfélkapu+ igénylése sikeres volt. A továbbiakban az Ügyfélkapu+ e-mailes kóddal gombra kattintva jelentkezhet be az azonosítást kérő állami weboldalakon és alkalmazásokban.
Mire figyeljen az Ügyfélkapu+ használatakor?
Ügyfélkapu felhasználóneve és jelszava nem változott.A bejelentkezést egy hitelesítő kóddal is meg kell erősítenie, amit e-mailben fogunk elküldeni Önnek. (A hitelesítő kód minden bejelentkezésnél egyedi, és 5 percig érvényes.)
Üdvözlettel,
Ügyfélkapu csapata" -
Wovbagger
tag
A ritkán használt böngészőm a Chrome. Most megpróbáltam megint azzal belépni, ugyanúgy elküldi e-mailben gyorsan a kódot - és ugyanúgy sikertelen a bejelentkezés
Valószínűleg még tényleg kalapálják, de mivel én nem bírom a zajt, ezért inkább majd reggel megnézem mire jutottak vele. -
Wovbagger
tag
Most kiléptem a másik böngészőből, és visszatértem a sokat használtra. Beléptem az email-cím/jelszó kombinációval, kiválasztottam az e-mailes kóddal verziót. Pár másodperc alatt megjött e-mailben a kód, azt beírtam, és ... dádám: Sikertelen bejelentkezés.
Úgyhogy inkább megyek aludni, aztán reggel megnézem, hogy mi a helyzet. -
P1eTr0
aktív tag
válasz Wovbagger #618 üzenetére
Próbálkoztam inkognitó móddal, illetve egy másik böngészővel is, de ugyanez a hiba. Érdekes, mert egy régebbi login felületen hagyott belépni, de a belépés után hibára fut az oldal... Lehet tényleg reggel próbálkozom, vagy egy másik géppel
-
Wovbagger
tag
Nálam is így kezdte, és én is arra gondoltam, amire Te. Aztán beugrott, hogy ilyenkor szokott segíteni a "böngészési előzmények törlése" trükk, de én inkább megnyitottam azt a böngészőt, amit fél évente egyszer használok, és megpróbálkoztam ott a belépéssel - és elsőre sikerült.
-
P1eTr0
aktív tag
Ez így most vicces lesz... Én mindenkinek megcsináltam, de a saját felhasználónevemmel nem tudok belépni. Kértem jelszóemlékeztetőt, megcsinálom a módosítást, de sikertelen a belépés... Csak ennyit ír: "Sikertelen bejelentkezés!"
Ebből lehet reggel lesz...
-
ledgeri
nagyúr
Amikor valaki az "ezért az appos cuccért (totp-re gondol) is mi fizettünk"-et mantrázta gondoljon majd emailes belépésénél ("ami sokkal egyszerűbb") arra, hogy arra is kellet "egy" be nem tervezett szerver beállítani
-
Wovbagger
tag
-
cskamacska
addikt
Mert még rozoga mint a fene. A régi (ügyfélkapu.gov.hu) és az új felületen (idp.gov.hu, kau.gov.hu) is működik az email-es bejelentkezés, két külön formátumú megerősítő emailt produkálva. Random dobál az ügyfékapu+ emailes kóddal gomb mindkettőre, de nekem többszöri próbára csak az új működik, ami egyből vissza is dob a régi menüjébe.
[ Szerkesztve ]
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
Ciccuka
veterán
Megtaláltam én is, de utána mit kell még csinálni ezután, mert nem lehet belépni úgy sem:
Kedves Halandó!
Az Ügyfélkapu+ igényléséhez szükséges megerősítő kód:
123456
A kód 10 percig érvényes.
Ha nem Ön igényelt Ügyfélkapu+ szolgáltatást, hagyja figyelmen kívül ezt az e-mailt.
Üdvözlettel,
Ügyfélkapu csapata
Valaki máshol azt írta, hogy nem is kell csinálni semmit se. Csak a néphülyítés ment.
Később email-es belépéssel kell belépni azt annyi.Ez igaz lehet?
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Bear16
csendes tag
Megjelent a gomb közben, most nézz rá.
˝Die Basis jeder Grundlage ist das Fundament!˝
-
Ciccuka
veterán
Valaki le tudná írni lépésről lépésre, hogy kizárólag email-el, hogy a francba regisztrálni rá (hagyományos telefonnal)?
Ez a leírásuk teljesen hasznavehetetlen :
Ügyfélkapu+ e-mailes kóddal
Olyan gomb, ami leírnak nem is létezik egyáltalán (a régibe belépve), pedig mára ígérték.[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
ledgeri
nagyúr
Az egyik felkínált opció (ha otthon van olyan készülék ami ugyfélkapu képes volt) 0 költséggel picit utánaolvasással 10 percen belül elérhetővé teszi, hogy ne kelljen foglalkozni vele jó ideig.
#596 csiguccu Csak hát ott van a millió tanulmány, hogy a másodfaktorral rendelkező fiókokat mennyivel nehezebb feltörni, mennyivel jobban védettek, hasonlók, az nem számít, mert most a magyarokat a magyarok szivatják!
#602 csiguccu Ha analóg lenne, akkor nem veszítene el semmit, mert alapból nem lenne ügyfélkapuja sem...
[ Szerkesztve ]
-
uniqm1
tag
válasz csiguccu #602 üzenetére
Nincs különösebb jelentősége, csak a pontosítás kedvéért írom: Az illető nem hivatalos ember, nem a fejlesztő IdomSoft vagy valamilyen kormányzati szerv képviselője, hanem ügyvéd és a MELASZ elnöke. Utóbbi minőaégében nyilván sokkal jobban rálát a témára, szóval nem beszél zöldségeket.
-
Olomlovag
tag
Üdvözlet!
Szerintem ezt jól olvastad valahol, akkor amikor olvastad, vagy legalábbis, én is hasonlóan értelmeztem.
Ez valami hasonló megoldás, amit korábban / hsz. 484 / megpendítettem, ha már...
Meglátjuk mi lesz belőle...[ Szerkesztve ]
A remény hal meg utoljára, de nincs aki eltemesse
-
csiguccu
friss újonc
No, asszem itt hagyom abba az aggódást és várom nyugisan az e-mailes 2FA-t: 16-tól továbbra is marad a lehetőség plusszosodni a https://ugyfelkapu.gov.hu/ oldalon (és csak ott), amit itt ma is megerősített hivatalos ember (hacsak hihetünk nekik): [link] Persze addig nem tud semmit e-ügyintézni, amíg ezt nem teszi meg a kedves analóg állampolgár. Nem is értem, miért őrjítik az embereket azzal, h jan.16. után vége az e-életüknek.
-
Wovbagger
tag
Köszönöm szépen!
Meg mernék esküdni rá, hogy valahol azt olvastam, hogy ha holnap éjfélig nem oldom meg az Ügyfélkapu plusszos belépést, akkor 16-a után battyoghatok be emiatt a kormányablakba vagy mibe, de arra nyilván nem emlékszem, hogy hol olvastam ezt. Az is lehet, hogy csak simán kikövetkeztettem valami alapinformációkból.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla