Új hozzászólás Aktív témák

• AxBattler

félisten

No, nesztek egy kis DG-beszámoló!

Anno sokat filóztam, hogy vegyek-e VGA-t az APU-m mellé, ha igen milyet, stb. stb.
    Már akkor képbe került a dual graphics lehetősége, de mivel ez nem tűnt kiforrott technológiának, ezért inkább hanyagoltam a témát. Sokáig csak az IGP-t használtam, majd vettem mellé egy (fölöslegesen) erős dGPU-t, végül utóbbit eladtam, és a Hardveraprón felleltem a mostani kártyámat, egy Radeon HD7750-et - szigorúan GDDR5-ös memóriával, szigorúan a Sapphire-tól. Egyrészt furdalt a kíváncsiság, hogy megy-e vele a DG, másrészt úgy gondoltam, hogy ez a kis belépő VGA önmagában is elég lenne nekem, úgyhogy belevágtam.

Amint látható, próbálkozásaimat siker koronázta, ha valakit szintén izgat a téma, leírom milyen beállításokat használtam (konfig az adatlapomon).
    - BIOS: Primary video device: NB PCI-E slot video; Integrated Graphics: Forced
    - Driver: az alaplap gyári driverére rátelepítettem az asztali APU-khoz való 13.2-es Catalyst-et (az asztali Radeon HD7xxx-ekhez valót is rá akartam még tolni, de így is működik, és a két driver szerintem amúgy is ugyanaz, szóval ezt kihagytam).
    - A monitor DVI kábele az alaplapon volt először, és úgy is engedte a DG-t, viszont a tuningot nem. Miután átdugtan a VGA-ra, megy az Overdrive is a CCC-ben.

És hogy megérte?
    Nos, nem árulok el nagy titkot ha azt írom, hogy igazából nem. Csináltam egy kis házi tesztet, hogy erre is fényt derítsek, de kiugró eredményt nem sikerült felmutatnom.

Mint látható, az IGP-től eltekintve csupán marginális különbség van a kapott értékek között; sem a DG mód, sem a VGA-tuning nem hozott komolyabb előrelépést, egyedül az AvP gyorsult 45%-ot a két GPU együttes izzasztásakor, de nem tudom mi ennek az oka (gyanítom, inkább csak kivételről van szó).

Végül nem bántam meg a dolgot, ez csak egy kis érdekesség volt számomra, nem vártam világmegváltást. Valószínűleg egy HD6670-nel nagyobb relatív ugrást láthattam volna az APU eredményeihez képest, de ennél az abszolút szintnél az sem hozott volna többet Dual-ban, ellenben kis laggolással, dropokkal lehet, hogy számolnom kellett volna.
    Az elkövetkezőkben az IGP-t letiltva, egymagában fogom használni a VGA-t, a fenti minimális tuninggal.

Új hozzászólás Aktív témák