Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fujifilm X
- Canon MILC: EOS R és M topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Pánik a memóriapiacon
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheSilencer: Jó mestert fogtál ki, frissen átadhatja a tudást, amit kap tőlem
Mondjuk nagyrészt magától halad, mivel nem azonos progit hazsnálunk
Szóval mindenki létrával, almával, bolygóval kezdi, majd leszel jobb is, ha van kitartás
Meglepődnél, ha tudnád, hogy mennyi profi is jár ide

KO: megnyitod a material editort... Fenn a golyók azok a materialok, amik benne vannak a jelenetben. Alatta egy ikonsor, alatta egy legördülő menü, amivel az épp aktuális material részei közt szaladgálhatsz, de ami neked kell, az alatta van, mégpedig egy pár lehajtható panel. Az utolsó előtti a Maps. Na azt lenyitod, és máris hozzáférhetsz a material csatornáiho. Neked most a Diffuse kell, abban a sorban lévő None-ra katt, majd a menüjében Bitmap. Ekkor kiválasztod a képet, és benn is van. Ezzel meg is van a material. Ezután rá kell húzni(a fenti gömbről a modellre húzod), és rajta is van. Alapból nem látszik a modellen, de a gömbök alatti ikonsorban a jobbról a negyedikre (Show map in viewport) katitntva meg is jelenik. Remélem hasznos volt
-
Silencer83
addikt
üdv kollégák!

most ismerkedem a 3dsmax alapjaival, /RefeeZ barátunk a ''mesterem''-lol...
/
szal nagy elszántsággal - annál kevesebb tehetséggel-l fogtam neki a modellezés rejtelmeinek! / tegnap éjszakába nyúló ''hogyan készítsünk odab*szós felnit'' című tutorialt csinált RefeeZ barátom, amit végignéztem.... hát nekem még egy darabig marad a 3dsmax5 első pár leckéje

bolygós, almás dolgokat csinálgatok, remélem nem probléma h egy magamfajta kezdő amatőr csatlakozik a profik társaságához...!
amiket itt láttam...csak elismerés + gratuláció Mindenkinek!
szal üdv a fedélzeten, sry az off-ért!
üdv
[Szerkesztve] -
ko!
csendes tag
de nem tom berakni de nem tom berakni a materil editorba oda h rakjem be
(ha hülyét kérdezek akkor bocsásaaatok meg de fogalmam sincs h kell a texturákkal dolgozni köszi)
-
RefeeZ
tag
sztenkjú a kritikát,megpróbálok kicsit belemicsodálni
P
aztán aaa matériákkal meg azért vok gondban mert nagyon nem látom hogy hogy kéne,lehet az lesz hogy ide szürke alap matériát rárakom hogy a modell látszon aztán a matériákkal meg bíbelődök egy darabig,szal mire fent leszel este sztem már lesznek képek
-
És az miért nem jó? A JPG tökéletesen alkalmas textúráknak... Egyedül egy formátumot láttam, ami annyira nem: a GIF. Ezzel is csak az a bajom, hogy nem tudja a Mental Ray renderelni (a kocsim 4 nézeti képei GIF-ek, és ezeket le kell kapcsolnom, hogy renderelni tudjak... Mellesleg lusta voltam JPG-vé konvertálni őket
) -
Ref: Te akartad... Jöjjön tehát a feketeleves
Áh nem... 
Az alábbi dolgok mind az én véleményemet képezik, valamint az én ízlésemet... Szóval lesz egy-két olyan dolog, amit lehet, hogy így akartál, és így tetszik neked, de nekem nem... Nos kezdem
:
A gumi jónak néz ki, kicsit talán lehetne kerekdedebb maga a köpeny oldala... Bár innen nem látszik, mennyire az (ez a kritika az én kerekemet is érte, így nekem is ki kell javítani...
). Majd jöhetne egy olyan render, ahol a gumi mintázata is látszik...
Szerintem a shader vagy material, ahogy nálatok hívják
, tehát az el van rontva... Nekem nagyon nem tűnik fémesnek, inkább valamiféle kerámiának... Ez az alaplap színe, vagy a felninek is ilyen? Tehát csak tükröződés? (nem úgy tűnik...)
A felni maga jó lenne, de az én izlésemnek túl egyvonalban van minden. Szóval nekem túl sík, bár látom, hogy a belső része szélesedik kifele menet... Viszont az a csík, ami benne van, noha nekem nem túnik nagyon odaillőnek, de nagypon szépen lett megcsinálva... Szóval az remek... Nem is olyan ''nemodaillő'', most hogy régebb óta nézem
Szóval az a rész nagyon grat, nekem bejön (azért ajnározom azt a részt, mert első pillantásra gondban lennék, hogy hogy csináljam meg...
).
Szóval összességében szerintem a shadereket le kellene cserélni, magán a modellen pedig egy kicsit több változatosság, azaz síktól való eltérés lenne jó... De ha így gondoltad, akkor okés
-
RefeeZ
tag
nah csináltam egy másik gumit + felnit viszont erről kérnék kritikákat és esetleg javítására megoldásokat is bár a fontosabb része nyilván a kritika.
a felnit csak úgy csináltam szal az ilyen - ''nézzük ha ezt idehúzom jólnéz-e ki vagy netán itt a helye?!'' - elv alapján farigcsáltam
Bővebben: link -
ko!
csendes tag
hogy szedjem le a texturát h jó formátumba legyen mer t csak ugy lehet leszedni h jpeg formátumÚ

-
ko!
csendes tag
torz on borz kössz a linket ezzelsokat segítettél!!

-
RefeeZ
tag
yá sztenkjú az oldalt télleg sütemény képek vannak rajta;)
Nyúltáp : NC

-
Nyúltáp
senior tag
válasz
Menthirist
üzenetére
mekkorát is...mondjuk ekkorát?--> <--------------------------------->

-
-
Nyúltáp
senior tag
Menthirist, jobb oldali felni jobban néz ki, szerintem hagyd úgy.
ko!: Szép a géppuska, csak a lábakat nagyon kicsire csináltad, ekkora lábakon biztos nem tudna megálni, kivétel, ha le van csavarzozva. Belinkelt képen is látszik, hogy jóval nagyobbak.
Egy elég jó link: Bővebben: link
nincs letöltési korlát meg anyámkínnnya. -
Szőrös
veterán
innét szedtem le a textúrát Bővebben: link elég sok fajta van azt hiszem a 208 vagy 210-es az.

-
ko!
csendes tag
torz on borz eltod küldeni azt a fal textúrát ami azon a képen van amit te csináltál nemrég ha igen akkor itt a címem Peti_687@hotmail.com

-
Nocsak nocsak... Lehet, hogy egyszer még élvezni is fogom a vezetést? El ne szóljam magam, de a mai alkalom egész jó volt... Leszámítva azt, hogy zuhogott az eső, és felcsapták a kocsit a teherautók... Szóval most nem is kellett semmi komolyat csinálnom, Bánrévére kellett elmennem (olyan 20 km) + városi manőverek, míg ki nem értem a főútra, ami odavitt. Szóval egész jó volt, csak az a baj, hogy ha lenézek a visszapillantóra, akkor néha vele mozdul a kormány is... Erről le kell szoknom

Amúgy szép modellek, csak a textúrázottnak nem jön be annyira maga a textúra... kicsit nem is tudom: filctollas-vízfestékes jellegű... Vagy csak én látom így
-
Szőrös
veterán
hoppá MULDER mit találtam Bővebben: link nem rossz mi !?
és egy másik Bővebben: link no asszem ez csak álom számomra.
[Szerkesztve] -
ko!
csendes tag
Remek a 3d-palace honalapon már elfogadja a jelszavam de nem jelenik meg a letöltő panel
([NEMTok tutorialt tölteni])

-
Ööö... Milyen legyen a felni közepe?
Silencer83
addikt
RefeeZ vok
Bővebben: link ilyen kereket csináltam ma
még bőven van rajta mit alakítani textúrák is furák de vray nem figyel be azzal valamennyire más lenne nyilván...meg a renderidő is
PPPPP -
No hogy ne legyek olyan rossz szívű, és ne hátráltassak senkit a fejlődésben: feltettem a MAXot
Szóval amikor ráteszel egy textúrát a diffuse csatornára, akkor egy olyan ablakba jutsz, ahol alapból két panel van lenyitva: Coordinates és Bitmap parameters... Na a Coordinates panelben van egy olyan hogy U és V sor, mindkettőnek van Offset és Tiling értéke... HA növeled a tiling-et, akkor abban az irányban annyi darabot pakol ki (pl egymás mellé párat, vagy ha az U-t változtatod, akkor az U irányban, pl alá rak ki...). Az Offsettel pedig lehet csúsztatni őket... Ja és ha nem látnád a modellen alapból a textúrát
a szerkeztő nézetben, akkor a gömbök alatt van egy ikonsor, és ott jobbról a negyedig (show map in viewport) -
Na kijavítottam a gumiköpeny mintázatát... Az oldalfalat még megcsinálom, illetve hozzáalakítom a felnihez... aztán jöhet a felni közepe
![[kép] [kép]](http://menthiristic.uw.hu/bmw/bmwtuningrimtyre.jpg)
Torzonborz: bocs, majd a MAX-osok válaszolnak, nekem most nincs fenn csak a maya, hisz azzal dolgozok
De azért fenn szokott lenni a MAX is, hátha rédeznek, és tudok válaszolni... Mindenesetre a rendszerújrapakolás óta nem néztem 
-
Szőrös
veterán
köszi
újabb kérdés : van 1 object amire ráhúzok 1 textúrát de mivel az object mérete nagyobb így széthúzza a textúra mintát vízszintesen s ettől ugye nem szép. meg lehet vhogy oldani, hogy többször tegye rá egymás mellé ? a falat is úgy csináltam meg , hogy csináltam 1 tömböt amire rátettem a fal textútár utána klónoztam s egymás mellé állítotam. kicsit macerás így. -
Grat minkét műhöz... aranyosak

-
Szőrös
veterán
no csináltam 1 képet. nem röhögni ez az első Bővebben: link
[Szerkesztve] -
ko!
csendes tag
A 2. link a JÓ Véleményt!! kérek

-
ko!
csendes tag
Tessék itt a mini_gun om Bővebben: link
-
ko!
csendes tag
Tessék itt a mini_gun om Bővebben: link

[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Balika: Nem, még nem néztem teljesen végig.... Összességében mindegyiknek olyan 80%-át láttam, de szétszórva, illetve nem összefüggően... Amúgy a videó nagy, de nem annyira hosszú... sztem a tömörítéssel vannak ott a gondok... Azt hiszem a modellezés része olyan 5-7 órás lehet
Azért mondtam, hogy nem annyira hosszú, mert a 2,6 gigás
Hogy csináljunk Apache helikoptert 14 óra altt videóm (Bővebben: link Bővebben: link, bár a honlapon 18 órásnak írják, talán nincs meg minden része?
)
azért minőségileg ugyanolyan, de mégis kisebb helyen hosszabb... Amúgy az elefántos tutor 2 dvd-n van, mert 1-re nem ment vagy 500 mega híján. Szóval olyan 5 giga csomagolva... szétcsomizva 14
[Szerkesztve] -
-
Szőrös
veterán
No leszedtem a 30 napos trial verzót. Először azt se tudtam mi merre most kezdem felfedezni. Nem rossz. Kérdés : ha leszedek vhonnét anyagmintát /jelen esetben world3d.hu-ról/ ami ugye egy szimpla jpg s bemásolom maps könyvtárba akkor miért nem olvassa be ? Mit kell még csinálni ? Lesznek még kretén kérdéseim .

-
törölt tag
válasz
Menthirist
üzenetére
Hú, ez nem gyenge! Mondhatni állati!
Amúgy rendesen, odafigyelve végig is nézted? Brutális tutor...
ko!: Próbáld meg később, esetleg egy másik böngészővel, hátha ott van a gubanc.
Ha meg sehogy sem jó, írj nekik egy mail-t, vagy regelj újra, fél perc alatt megvan.
Tud valaki ajánlani egy jó kis textúra gyűjteményt?
A mayang textúrák ingyenesek, csak az a 30 db/nap korlát...
Nem lehet valahol egyben lerántani az összeset?
-
ko!
csendes tag
nemtaláltam olyan helyet ahol filmet fel lehet tölteni csak olyat ahol képet valaki egy tippet tud adni??
??? -
ko!
csendes tag
3d palace honlapján nem fogadja el a jelszavamat!! NEmtok tutorialt letölteni!!

-
a 14 giga alatt egy elefántot csinálnak, textúráznak, csontoznak és animálnak
törölt tag
Be kell állítani, hogy hová és milyen formátumba mentse a filet-t (ez valahol lentebb lesz), s azt is meg kell mondani neki, hogy hánytól hányadik frame-ig renderelje az animációt (valahol ott a párbeszédpanel teteje felé találod a beállítást).
Alpból csak egy képet kapsz.
Amúgy király lett a Gatling, keress rá valami jó kis krómos textúrát, nagyon vadul nézne ki vele!
Menthirist: A 14 gigásban mit modelleznek le? Egy egész várost?
szerk: Akkor az első felét már hiába írtam.
Viszont nincs szívem kitörölni. 
Filmet is lehet linkleni, éppúgy, mint bármely más file-t, csak kell találnod egy helyet, ahová fel tudod tölteni.
Kíváncsian várjuk az animációt!
[Szerkesztve] -
ko!
csendes tag
Meg tudtam csinálni!! Mozog a fegyver fej !! Filmet fel lehet tölteni linknek?? csak mer ez a képfeltöltő honlap nem engedi

-
RefeeZ
tag
ko! : aranyos lett
Nyúltáp : hjah én linkeltem
csak ahogy néztem az valamivel újabb vrayben lett csinálva és féltem hogy a reflection mellett lévő l betűben rejlik a megoldás,de mindjárt megyek is próbálkozni,köszi a segítséget;)
asszem ma csinálok énis kereket a tütühöz így kelés után pont jó lesz nekilátni
valószínű hogy kell majd hozzá egy kis segítség,szal ma még biztos postolok
P
najó elmek nem rémítgetlek itt titeket
-
ko!
csendes tag
Itt egy jobb KÉP
ko!
csendes tag
Na egy egész délutánom rá ment de sikerült!!
Bővebben: link
Lenne egy olyan kérdésem h azt akartam megcsinálni h mozogjon a fegyver feje de nem sikerült! Úgy akartam h rámentem az ''auto key'' re és felvittem a 160. frame-ig és mozgattam a fegyver fejet de a rendering-nél nem mozgott a fej csak egy képet csinált!! Mit rontottam el??

-
400 mega? A legnagyobb tutorom 14 gigás
Jóvanna, csak mondom, 400 megát sem mindig jó végignézni... 
KO: hajrá, majd lássuk a képeket... Jól modellezhetőnek tűnik -
törölt tag
Sajnos úgy néz ki, ma már nem tudom ezeket letölteni, mert viszonylag korán indulok Pestre, aztán megint nem leszek egy hétig.
(Hát ja, az ottani gépen van max, az itthonin meg Net.
)
Az most különösebben nem zavar, ha nem lesz valami csudabrutál a végső Elise, valami jó kis technikát ellenben biztosan el lehet lesni a videóból, ha már cca. 400 megát foglal...
ko!: Bazze, alig várom, hogy kész legyen a modell, a környezetemben már kultusza van ennek a mordálynak...

A másik ilyen a Mark XIX Desert Eagle, szintén krómozva, talán valamikor majd lemodellezem...
-
Nyúltáp
senior tag
reflection, refraction melletti színeket állítsd vmi világos szürkére (minnél világosabb a szín, annál jobban tükröz/átlátszó az anyag), pipáld be reflection mellett a fresnel refraction-t...nagyjából kész is.
De pont te linkeltél be előző oldalon egy vray-el foglalkozó oldalt. Nagyon jó üveg anyag készítő tut. van rajta
...ám
ui.:hűű ko! kiskoromban mindig is ilyet szerettem volna, eccer láttam is boltban, de anyámék nem voltak hajlandók megvenni
......azóta eszek denevéreket
-
ko!
csendes tag
Reggelt mindenkinek ma cselekvés vágyam volt és korán felkeltem h belekezdjek az új Művembe!
Bővebben: link erről lenne szó . A lába már kész
-
RefeeZ
tag
ismét énvok így ilyen későn és szeretném kérdezni hogy ha odáig eljutok hogy vraymtl onnan hogy kéne tovább tipegnem ahoz hogy épeszű üveg matériát csináljak?nagyon megköszönném...-transculent-et meg a reflectiont meg némi refractiont próbáltam kevergetni de valahogy sehogy nem látszott át az a nyamvadék és félek én vok megint a balfasz
szal plz aki csinált már ossza meg velem
-
RefeeZ
tag
a concept car-t majd meséld el plz mire jó

az elis végét - a kerék elkészítését - leszedtem de amit akkor láttam az autóból az alapján elég csúnyácska lesz a végeredmény - ha jól emléxem,persze gondolom nem is tudnám,meg nem is áll szándékomban elvenni a kedved tőle ;) - -
Valóban új kiszerelést kapott az oldal
Na amit ígértem:
Még sok tweak kell rá, majd nappal megcsinálom alvás után. Szar a gumiköpeny, nem pontos, illetve nem illeszkedik, és a felni agyát is ki kell dolgozni. Csak a küllő alakja az, ami nagyjából kész... -
törölt tag
Na, végre lejött az Auidi A3 tutorial, a sakk szettel egyetemben!
![[kép] [kép]](http://www.gerisoft.hu/letoltheto_smiley/55.gif)
Holnap (vagyis ma
) még leszedem a Lotuse Elise-t és a Concept Car-t, ezzel már elleszek egy darabig. 
Mi a franc, éjféltől megújult volna a 3d-palace?

[Szerkesztve] -
RefeeZ
tag
helyes-helyes haladjon mindenki,hamár én lustálkodok egész nap
P tanulni kéne csak még arra se tom hogy fogom magam rávenni
mind1 ha haladok annyit hogy fellelhető legyen a kocsin annak a nyoma hogy nem cipőszacskó akar lenni felteszek róla képet
-
Nos csinálom a felnit... Este majd lövök föl képet, ameddig haladok... Csak még kajálok, és le kell szednem pár felni képet, hogy hogy néz ki a pereme... meg az agy... a küllők készen vannak úgy ahogy

-
ko!
csendes tag
Le lehet tölteni vagy csak megvenni lehet??

-
-
ko!
csendes tag
ha zt akrom h menjen ez az egész akkor feltétlen kell olvasnom hozzá kézikönyvet??

-
Ko: aranyos
Én most kezdek neki az M5-ös tuning változatának a felnijéhez... Legalábbis tervben áll
-
törölt tag
Nem értettél félre semmit, nyugi.

Azt hittem, modellezéssel vannak kialakítva betűk, de akkor Photoshop. Ahhoz viszont tök szerencsétlen vagyok...
De nem olyan nagy a baj, léteznek tutorialok ahhoz is.
A 3dtotal.com-on most vettem csak észre a tutorialt, amelyben a srác saját magát modellezi le! Nem semmi!
ko!: Nekem bejön a kép. Animált változatot is készítettél?
[Szerkesztve] -
RefeeZ
tag
ko! aranyos lett;)
Balika : mákom volt mert megcsináltam ps-el a textúrát...ugye-ugye az a feltűnő igényesség ami tényleg egyből megüti az ember szemét..
DD az biza mind ps
szal mákom volt mert pont így ment rá a kockára szal nem kellett se forgatni se semmi
....elég gáz lenne ha még mindig rosszul értettem volna a kérdést és olyan dologról beszélnék magamban aminek köze nincs semmihez
de azért csakcsak
...ahogy olvastam így utólag lehet hogy mégis félreértettem
P..
segáz max jókat derültök rajta
énmeg jókat égek

amúgy most találtam egy -asszem belga,mert .be
persze lehet nem
- oldalt Bővebben: link egész aranyos.vray-el foglalkozik meg vmennyit rhino-val amennyire láttam,bár ha jól tom nincs köztün rhinos
[Szerkesztve] -
ko!
csendes tag
Na KÉsz ! Véleményeket kérek pls
-
törölt tag
Igen, a footstep animation-ra, csak már elfelejtettem, hogy ez a neve.

Hát, akkor marad a szöszölés, s ha minden jól megy, jövő hét végén már le is tölthetitek az animációt...
Majd végigviszem az SSS tutorialt (nem tűnik túl hosszúnak), s ha tényleg annyira öli a gépet, akkor hanyagolom.
A Gyűrűk Ura CG trükkjei mondjuk magukért beszélnek: Kb. egy hónapja néztem meg a Gollam készítéséről szóló videót...elég durva...
Menthirist: Pedig már kezdtem azt hinni, hogy sérteget a program...
Max-ban is lehet bármikor módosítani bármelyik paramétert, s vissza is lehet vonni a műveletet. Viszont ha minden klappol, s a módosítókat collapse-olja az ember, akkor állítólag nem lassul be a masina. Csak hát a paraméterezhetőség ezáltal elvész...
RefeeZ: Igen, a szobában a nyomi kicsi kockákat.
Van valami beépített segítség, hogy mindegyik oldal közepére betegye uganazt az alakzatot (betűt), vagy forgatással oldottad meg? -
Nyúltáp
senior tag
válasz
üzenetére
a sétáltatás alatt a footstep animation-ra gondolsz?
Erre egyetlen megoldás van, animálod a kezeit, esetleg az egész járás animációt te készíted el. Reactor csak fizikai szimulációkra jó (ilyen leejted a labdát, meg összedöntesz egy kártyavárat típusuakra)
SSS igen erőforrásigényes, nem véletlenül nem használták még filmiparban sem egészen a Gyűrűk uráig (mondjuk nem sokkal előtte ''találták fel'' az eljárást).
Viszont elég jól lehet fake-elni, nem is tom merre olvastam róla cikket meg tutorialt, majd belinkelem. Viszont, ahhoz, hogy szépen nézzen ki karaktered, nem kell feltétlenül SSS, sőt.
GPU-val megtámogatott renderelés még csak tervezési fázisban van tudtommal, de ez nem a videókártya típusán fog múlni, hanem a szoftveren.
Valószínűleg 1-2 éven belül megvalósul a dolog.
Viszont direkt renderelő kártyák már vannak, csak hát elég borsos az áruk, legolcsóbb asszem 1500 $. Van pci foglalatba illeszthető (már dual változatban is, tehát kettőt is tudsz egyszerre használni) és külön rack-es megoldás is, amiből asszem 64-et köthetsz össze.
ők gyártják: Bővebben: link -
Csak arra figylejetek, hogy a boolean-ek egy idő után eléggé vissza tudják fogni a gépeteket... Bár MAX-ban nem tudom, de Maya-ban van egy úgynevezettt construction history, ami lehetővé teszi a visszavonásokat, illetve ha módosítassz valamit, akkor még később is megteheted... Szóval emiatt lehal a gép egy idő után... szóval csak annyit mondok, hogy óvatosan
-
RefeeZ
tag
ko! igazán nincs mit
a problémádra a megoldás az hogy lemodellezed a tetjét aztán fogsz mondjuk 1 cilindert -nem feltétlenül magas szegmensszámút- és belehelyezet függőlegesen a tetjébe és ha a tetejét külön objektumként csináltad akkor csak egy boolean művelet és kész is.ezt megtalálod a compounds menüben. -csak azért így írom mert nemtom mennyire vágod a dolgokat,de ha túl szájbarágós vagy még netán így is érthetetlen majd a nagyok elmondják érthetően
mert télleg nem vszínű h nekem sikerült
-
Balika:köszi a kritikákat,hát igen a fej az télleg furis
meg a textúrákért ne orroljatok meg rám rohadtul nem vagyok képben a színekkel mert így eléggé színtévesztő vagyok
szal pl nekem a delfin kék
- asszem arra írtad hogy kevésbé zöldes kéne
-
és így végezetül - milyen kockát?
- nemvágom
a szobában a nyomi kicsi kockákat?
-
KO!: sztem modellezd ki, vagy tegyél majd rá valami textúrát... Ha nagyon akarsz, akkor
egy lyukacsos mintás textúrát ugyanilyen alfa csatornával tegyél rá a transparency channelra
Így kell megcsinálni, de nem tudom, MAX-ban pontosan hol lehet 
Balika: Thx... A kard nem az, azt a kardot haver rajzolta PSP-vel, mint ahogy a másik logót is, illetve a betűket. A háttereket, űrhajókat, videókat én csináltam, minden maradékot pedig a programozó Az IQ65-öt csak kiírja, nincs hozzákötve semmihez, hogy mikor tegye... Véletlenszerű... Ja van egy Easter Egg is a játékban, amit az IIG bomba (Infinite inpropability Generator: Végtelen valószínűtlenségi generátor
Douglas Adams Rulz
) elsütésekor jelentkezik, ez asszem a Shift Enterre jön be... Legalábbis a jobb shift Enterre... Ekkor az ellenfelek is effekteződnek, azaz effekteződtek volna... Majd a remake-ben, de nem lövöm le a poént 
-
ko!
csendes tag
Valaki megtudná mondani h hogyan lehet lyukacsossá tenni a tárgyakat mert csalis dobozt csinálok és a kukacoknak a levegőnyílást akarom megcsinálni!!??

-
törölt tag
válasz
Menthirist
üzenetére
Frankó kis játék ez! Az IQ 65-öt mikor írja ki a bal alsó sarokban?

A menüben a kard az az a kard, amelyik a World3D-n is fenn van?
[Szerkesztve] -
törölt tag
Tetszenek, különösen az első két kép. Meg a negyedik.

Néhány észrevételt azért tennék (úgyis kérted
):
1, Túl erősen süt a Nap.
2, A homloka lehetne egy picit áramvonalasabb, s egy valósághűbb (kevésbé zöld árnyalatú) textúra is kellene rá.
3, Ezen még akad csiszolnivaló. (Én dumálok...
)
4, Yo! A kockákat hogyan készítetted?
5, Érdekes alakzat. Mi módon lehet hasonlókat modellezni?
De ha ilyeneket már alkottál, akkor húzás vissza a kocsihoz, aztán lássuk azt a Mazdát!
-
ko!
csendes tag
Refeez kössz amit mondtál és ha belegondolok igaza van Muldernek még nagyon kezdö vok és egyből a közepébe akartam vágni de mit csináljak ha az egészből az animálás érdekel ??!!már sok tutorialt csináltam és ugy érzem egy figurát megtudnék csinálni ha nem is tökéletesen de valahogy igen és végül is ebböl tanul az ember

Jha és kössz a honlapot
-
RefeeZ
tag
no hát én is láttam meg már meg is beszéltük hogy mit gondolok róla de hogy ti se maradjatok ki a véleményemből
nekem naon teccett úgy ahogy van ;)
és egy kis plusz
néhány régi kép amit csináltam
annyit fűznék hozzájuk hogy a fej az tutorial alapján készül még egy éve vagy lehet több is
nem így kéne kinéznie tutor szerint - se - 
várom az észrevételeiteket
[Szerkesztve] -
A remake-et higyjétek el, mi is várjuk
De az még naaagyon sokára lesz kész... De azért ha haladunk velük, akkor majd tudósítunk 
na megy fel a program, majd itt lesz elérhető:
Ha még most nem, akkor kicsit várni kell
Remélem mindenkinél menni fog, valami dll hibát néha ki szokott írni (kell neki ez vagy az a dll)... Ha kiírja, szóljatok, előkaparom azt a dll-t
De nem tudom, nálam most ment, pedig nem csináltam vele semmit
Akkor nálatok is mennie kellene... Persze ne várjatok tőle sokat... Épp hogy van menü, illetve options, illetve ha nevet adsz meg, akkor azt elmenti... Ennyi... Meg bugos néha a lövés is, azon se kell meglepődni
De hát az idő sürgetett, mi meg nem lettünk készen...
-
nem a tömörítő a hibás, hanem én
Sajna nem jó progit adtam meg, de nem is tudom magát a game-et benyomni, mert nem tudom, hova tettem a neten, feltölteni meg sokáig tartana... Szóval míg meg nem találom a linket, addig a videókkal kell beérnetek... Azaz majd fellövök mindjárt azért a játékból is képet
De nem, össze tudtam csomizni normálisan
mindjárt mennek a linkek
azaz a link -
törölt tag
válasz
Menthirist
üzenetére
A progi sajnos nem áll össze (gondolom megint a nyomorék tömörítőm), a videó viszont lejött, s nem semmi, hogy két hónap 3D tanulás után egy ilyet összehozál!
Kíváncsian várom a remake-t!

-
asszem ez lesz az (csak a progi, videót még nem találtam, csak a vinyómon)
Hoppsz, megvan a videó is
[Szerkesztve] -
Ja Mulder, én is így gondoltam valahol, mármint amikor csinálok egy kocsit, akkor a felnivel kezdem.
Minden esetben... És csak akkor folytatom, ha az már tetszik... Ezért volt az, hogy anno összesen csináltam
vagy 10-15 felnit a 8 kocsi projektemhez (amiből csak 4 lett kész, a legeslegelső, a BMW M3, a Murcielago és az M5)
Szóval persze, azzal érdemes kezdeni, és meg is adja a lendületet...
Ref: ABBA NE HAGYD!!! Hát ezért téptem a számat?

Komolyan, kitartás, noha nem kell éjjel nappal túrni,
mert abba belefárad az ember, meg persze nem lóverseny, ha unalmasnak találod, akkor tedd félre, csináld akkor
majd ha lesz kedved... Csak végleg fel ne add (mondjuk nem szokása az embereknek, csak max félreteszik pár évre
)
És még valami a kocsihoz: én amikor megláttam a Maya-s Ford Focus tutort, sok eszemről téve tanúbizonyságot úgy
gondoltam, hogy ez biza nem nehéz, de minek is szenvedjek Focussal, csinálok a tutor alapján helyette egy Dodge
Vipert... Mondhatom, beletrafáltam annak is a formájába
Fenn is van a végeredmény a World3D.hu-n is, Sportkocsi
néven (mivel nem hasonlított a Viperre, így maradtam csak a sportkocsi névnél). A kereket olyan szerencsétlen
megoldással csináltam, hogy a gép alig bírta forgatni a 4 darabot belőle...
Azaz a gumit...
De persze mindenből
tanul az ember, ezekből meg főleg... Na csak az a baj, hogy az utóbbi olyan 2 hétben csak a számat jártattam, de
semmit nem csináltam, szóval pofám nagy, én regélek az igyekezetről, de nem mutatok én sem fel semmit
A game képeknél jobbat mondok: megpróbálom megkeresni a szervereken valahol a játékunk elkészült verzióját. Mármint
azt, ameddig elkészült... Ellen nincs benne, de már repülni lehet, meg a videó majdnem teljes verziója is fenn van
valahol. Megkeresem a linket
UI: No hogy azért ne legyen teljesen igazam abban, hogy nem csináltam semmit: Körvonalazódott a fejemben, hogy most
a kocsi remake-jénél megpróbálom úgy csinálni, hogy megcsinálom az alap modellt, de igyekszem egyből tuningolni is.
Szóval kerül rá majd egyedi lökhárító, kötény, motorháztető, Edelbrock erőforrás (ha más nem, matrica képében).
Ööö nagyon látszik, hogy megint elővettem a NFSU2-t?

-
MUŁĐER
addikt
jah, hát kritika kell ,csak szarul tud esni

kocsival kapcsolatban: szerintem ne akarj rögtön egy kocsit, hanem csak apróbb dolgokat. pl.: egy felni, aztán gumi rá stb..és azt sikerül jól megcsinálni, tökre jól fog esni, sikerélmény, és tanulsz közben egy csomó mindent...nézz sok tutorialt, főleg video tutorialt, nagyon sokat érnek!
És ne add fel, kitartás
Egyszerűbb mint hinnéd
[Szerkesztve] -
RefeeZ
tag
Menthirist nem tűntél se arcos-harcosnak se műprofinak pusztán leírtad mit gondolsz és lelkesítesz vele miket -kezdőket-
meg talán még a többieket is;)
Egyetértek a gondolatmeneteddel - vagy miaszösz volt ez
- !
Hát jah,muszáj csinálni...bár épp ma döntöttem el hogy ratyifos és abbahagyom,de ha már így lelkesítesz akkor csinálom tova
- szal köszi ;) -
Mulder nem rosszindulatú vagy csak kellően kritikus,ennyi.Szerintem senkinek sem árt a kritika,még akkor sem ha nem feltétlenül esik jól,hiszem abból tanulunk.
Na így a végére én is okoskodtam egy sort
amúgy ko! Bővebben: link itt találsz videotutorokat és ha kicsit visszaolvasol van egy rakás nagyon nagyon jó link! -
törölt tag
válasz
Menthirist
üzenetére

Fel tudnál tölteni egy-két, régi játékotokból kimentett képet / videót, marha kíváncsi vagyok, milyen lehetett...
-
törölt tag
Ha beillesztem a csontvázat a modellbe, majd sétáltatom, akkor a kezei függőlegesen lógnak, ám, ha a test útban van, akkor a karakter karja szépen átmegy rajta.

Arra gondoltam, hogy a reactor tud ilyet, hogy testek fizikai kölcsönhatásának modellezése.
Persze, most lehet hogy irtó nagy marhaságot írtam... 
SSS annyira zabálja a gépet? Akkor lehet, hogy nem egy animáción fogom kipróbálni.
Ha már előkerült: Az igaz, hogy a profi grafikuskártyák GPU-ja nemcsak a viewport megjelenítést gyorsítja, hanem a rendert is képes hardverből nyomni?
Csak érdeklődésből kérdezem, nincs vételi szándékom...
szerk: ko!: Kértem egy kis tisztogatást a linkekre.
Mit szeretnél animálni?
[Szerkesztve] -
ko!
csendes tag
Most már minden tiszta a fejecskémbe
most jöhetnek az animálásról tutorialok ha leget video tutorial legyen valaki lécci mondjon címet éhes vagyok
előte is köcce
-
ko!
csendes tag
remek igy JÓ köcce szépen
-
ko!
csendes tag
-
MUŁĐER
addikt
vagy ez: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
MUŁĐER
addikt
nagy L nem kicsi
meg a vinyódról nem tudsz képet linkelni..rakd föl valahova a netre
imageshack talán a legegyszerűbb: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
ko!
csendes tag
nem vágom ezt a link csinálást
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3835
- Apple iPhone 12 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Mondjuk nagyrészt magától halad, mivel nem azonos progit hazsnálunk
Szóval mindenki létrával, almával, bolygóval kezdi, majd leszel jobb is, ha van kitartás

/

([NEMTok tutorialt tölteni])

mind1 ha haladok annyit hogy fellelhető legyen a kocsin annak a nyoma hogy nem cipőszacskó akar lenni felteszek róla képet