Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
TrollBalint
üzenetére
jah, hogy erre gondoltál

de ahogy látom op kollega már megelőzött
-
op9
aktív tag
válasz
TrollBalint
üzenetére
Create=>Cameras=>Create Camera From View (Ctrl+C)
-
TrollBalint
addikt
-
op9
aktív tag
válasz
TrollBalint
üzenetére
Alakítsd át egy objektummá, majd adj hozzá egy UVW map módosítót, és a Mappinget (a linkelt kép alapján) állítsd Box-ra.
Ha esetleg 90°-kal el van fordulva, akkor azt vagy az Alignment (X,Y,Z), majd Fit gombbal tudod helyrehozni, vagy a Mateial editorban forgatod el a képet.
Könnyen lehet, h majd az UVW map módosító Gizmóját is ráncigálnod kell...
Jah.. a Material editorban érdemes bekapcsolni a Show Map in Viewport opciót. Ha még nem lenne...
[Szerkesztve] -
TrollBalint
addikt
válasz
Nyúltáp
üzenetére
Nos olvastam a választ, nem értettél nagyon félre, csak a kérdés leglényegesebb része nem erre irányult

itt van egy kép, (amiből tulajdonképpen az ötlet született)
[link]
Nos a kocka 8 kisebb kockából áll. Én úgy szeretnék az oldalára képet rakni, hogy a kép bal felső sarka a balfelső kockán legyen a jobb also sarka a jobb also kockán. Magyarán ne minden kockához külön-külön rendelje hozzá aképet (és ezáltal 8 kis kép lenne), hanem egy nagy kép legyen. (Remélem most sikerült érthetőbben megfogalmaznom
) -
Nyúltáp
senior tag
válasz
TrollBalint
üzenetére
ment válasz
-
Nyúltáp
senior tag
nos..itt jön képbe a kreativitás

tök ugyanazzal a módszerrel, mint az alap maxos repülő tutorban, csak több részletet viszel bele, ennyi.
kerék/kormánylapát mozgathatóság meg attól függ hol, is miképp akarod mozgatni.
Ha játékba kell, akkor nemtom, játékfüggő, de gondolom csontozni kéne, ha meg csak maxban akarod megmozgatni, akkor simán modellezd le külön objectként, és akkor úgy mozgatod, ahogy csak akarod. -
repvez
addikt
válasz
atm*RefeeZ
üzenetére
Azoknál egy kicsivel komolyabra gondoltam .Olyat aminél akár lehet már a kerekeket és a kormánylapokat is mozgathatora késziteni.Tehát nem csak a modellezés alapjaira vagyok kiványcs hanem hogyan lehet egyszerüen részletes gépet késziteni (max 15000 polygonig)
-
repvez
addikt
Tudnátok segiteni hogy mi lehet a probléma olyankor ha a Vray1.47.03-at feltelepitem és a leitaknak megfelelöen elvégrem az ''utomunkát'' és mégis licence server hiba miatt nem müködik, másoknál meg jol megy.
Más:valaki talált már repülögép modellezö tutort?Mert autosat találtam ,de repülöt nem.
Esetleg olyan ami játékhoz is megfelel(pl.FS) -
válasz
üzenetére
A MR kérlek szépen egy renderelő motor. Tehát ha fogsz egy kockát, és lerendeled, az alapból mondjuk Maya alatt Maya software renderrel lesz megalkotva. MAX alatt Scanline rendererrel. Nos az MR is ilyen renderelő, cak másokat tud, és profibb is. Sajna sokat kell rajta állítgatni, de az egyik legjobb a piacon. Tud sokmindent számolni, HDRI-től kezdve Final Gather, Global Illumination...stb... De ezek idegenek még számodra, ha érdekel, keress róla cikket a google-lel...
-
törölt tag
Hali!
Légyszi, tudjátok mire jó a mental ray?
ugye olyan felültkezelőféleség? -
Nyúltáp
senior tag
válasz
YODA mester
üzenetére
van még ilyen is ungárischul [link]
nekem megvan mindkettő (biblia, gyakorlatok), és a biblia sokkal jobb...igazából a gyakorlatost végig sem olvastam.
Ha tudsz angolul, akkor vedd meg a 7es bibliát, de úgyis csak az alapokra szorítkozik, amik a 3-4ik verzió óta szinte semmit sem változtak. -
Nyúltáp
senior tag
nos..kaja után sürgősen be kellett b@sznom..bocs

én is egy egyszerű cut-ot akartam leírni, ami nem vmi bonyolult, de leírni annál hosszabb
de linkelt tutorial télleg nagyon jó, úgyhogy akkor nem is törném magam.
amúgy Yoda ezt a green/blue box plugint nem nagyon értem
az inkább egy kompozit progihoz kéne, nem? -
törölt tag
válasz
YODA mester
üzenetére
Ez egy jó kis bolt: [link]
Tetszik az aláírásod!
Ha pedig már előkerült, a 3ds max Bible R3 magyar nyelvű, Maya-hoz pedig a Maya: A 3D világa jelent meg az ékes magyar nyelven. -
op9
aktív tag
válasz
John Shaft
üzenetére
Nincs mit, de a kajálós Nyúltáp volt..

-
repvez
addikt
válasz
John Shaft
üzenetére
Ha ajánlhatok egy másik alternativát a modellezésre amivel joval egyszerübben lehet szerkeszteni mint a maxxal akkor nézd meg a wings3D nevü ingyenes progit.
Abban egy sima loop cut-tal megoldhato a test szétvágása, és lehet exportálni maxba az ojjektumot.
[link] -
op9
aktív tag
Itt elég részletesen bemutatják az editable poly használatát:
[link]
Tutorials=>Polygon Modeling alatt levők -
Nyúltáp
senior tag
válasz
John Shaft
üzenetére
boolean-nál pont a subtract az amire szükséged van.
Csinálsz egy kockát, majd egy másikat, ami metszi azt.
Aztán boolean subtract-al kivonod az első kockából a másodikat, ekkor az a terület/térfogat amelyben mindkét test megtalálható eltűnik. Igaz el fog tűnni a második kockád is. De be lehet pipálni boolean paramétereinél, hogy tartsa meg, vagy egyszerűen boolean előtt csinálsz róla egy másolatot.
Edit poly:
ez elég összetett..igazából egy egész könyvet tele lehet írni vele....írtak is nem egy párat.
leegyszerűsítve:
megcsinálod a kockád, jobb klikk rajta, majd listából convert to/editable mesh(vagy editable poly...mindegy)
Ekkor átváltozik a box-od editable mesh-é (editable poly-vá). Ez azért jó nekünk, mert tudjuk szerkesztgetni a kockánk felületét.
jobb oldali panel tetején lesz 5 piros gomb.
első a vertex sub object mód(1es gyors bill.), ebben a módban a kockád csúcspontjait tudod tili-tolizni, miegymás.
2ik az edge(él), ekkor az éleket tudod szerkesztgetni.
3as face-ek szerkesztése
4es poly-ik szerkesztése
5ös element-ek szerkesztése
...hmm...kaja van
így belegondolva rohadt hosszú leírni..inkább csinálok majd vacsi után pár képet.
De ezért mondom, hogy elengedhetetlen egy könyv megvétele, mert az ilyen alapabb dolgokat rettenet hosszú leírni, pedig nem bonyolutak, ráadásul tutorialokban sem találod meg őket nagyon. -
YODA mester
senior tag
Ja és ha tud valaki green vagyblue box plug-in-t az is szóljon feltétlen..!!! Köszi.
-
YODA mester
senior tag
Hi all. NAGYON KÉNE MAX 7 vagy 6-hoz magyar biblia, mert elakadtam és le kell adni lassan a scene-t...
-
John Shaft
csendes tag
válasz
Nyúltáp
üzenetére
az a baj hogy azt nemtom hogy kell...
ha kicsit részletesebben elmondod akkor megpróbálhatom
amúgy mondom nem kivonás kellene a boolean-ban, hanem 1 test felbontása 2-re valami szerint, én pl egy beillesztett sík szerint szeretném félbevágni, és azt szeretném hogy utána mind2 test megmaradjon, nem kivonni...
[Szerkesztve] -
Nyúltáp
senior tag
válasz
John Shaft
üzenetére
a boolean beállításainel felül ki lehet választani a műveletet. Alapon union-on van asszem, nyomd át kivonásra (subtract).
Amúgy konkrétan a leírt dolgot akarod megvalósítani?
Mert ehez (végülis persze majdnem mindenhez) a lehető legrosszabb megoldás a boolean.
poly editingel sokkal tisztább, kényelmesebb érzés lenne, hidd el
-
John Shaft
csendes tag
Hali mindenki !
3d studioval kapcsoaltban lenne egy kérdésem. Ugye van a Boolean lehetőségek között olyan hogy Union, 2 test egyesítése. Nah nekem ennek pont az ellenkezője kellene, tehát van egy testem és mondjuk beletettem egy síkot, és ennél a síknál fogva szeretném félbevágni a testet. Ezt hogy lehet megvalósítani? Tutort olvastam, de nem sok okosat találtam
elöre is kössz mindenki -
Nyúltáp
senior tag
válasz
TrollBalint
üzenetére
kűűggyed

milyen furcsaságok?
SEK3: Maya fundamentals néven keresd könyvet...magyar címét nemtom (gondolom ''a maya alapjai'' vagy vmi hasonló) más magyarnyelvű tudtommal nincs -
Nyúltáp
senior tag
válasz
üzenetére
próbáld ki mindkettőt, amelyik kényelmesebb/szimpatikusabb, azt válaszd. Abszolút mindegy. Egyik sem jobb a másiknál (amúgy mindkettő gyártóját(discreet/alias) felvásárolta nemrég az Autodesk, úgyhogy valszeg a közeljövőben össze lesznek olvasztva)
Verziókról:
Nem szeretnek túlzottan fejleszgetni, úgyhogy verziók közt nincs nagy eltérés, viszont érdemesebb mindig a legújabbat használni, mert plö új pluginek legtöbbször csak legújabb verziókra jönnek ki.
''-A felület típusát is meg lehet adni pl. bőr, alu (gondolom igen)''
Igen meg lehet adni, de nem éppen úgy, hogy kiválasztod egy legördülő listából, hogyakkó ez most legyen bőr
Shadereket kell gyártani
''-a létrehozott alkotásokat hol tudom még hasznosítani?''
....ezt most nemértem....akárhol.
''-Ha képet akarok csinálni akkor lehet-e vele, vagy ahhoz kell mégegy progi? mert olyat is láttam''
Le kell renderelni, ezt megteheted az adott prog beépített renderelőjével, vagy használhatsz plugineket is hozzá. De mindenféleképpen programon belül....kivétel renderman, mer az asszem külső renderelő..nemtom biztosan, még nem használtam.
Az alapok tisztázásához legjobb ha veszel egy könyvet, 4-5e küvecsért kapsz már mindkét progihoz magyarnyelvű könyvecskét (köbö 800 oldal
és abban akkor még csak az alapok vannak benne)
hajrá
-
törölt tag
Eddig ezeket sikerült alkotnom:
[link] -
törölt tag
sziasztok!
Szeretném, ha segítenétek egy választásban:
Kezdő vagyok kb.3órát használtam a Maya7ple-t
A választások: MAYA vagy 3Ds Max
Én csak hobby ból csinálnám, meg nem is tudom használni, de rendkívül gyorsan képes vagyok megtanulni a használatát, habár még nemtudom hogyan.
csak mégis, ha már elkezdem tanulni, akkor a jobbikat.
Ha maya, akkor 7 vagy 6.5? Mennyivel jobb a 7?
Ja, és pár kérdés?
-A felület típusát is meg lehet adni pl. bőr, alu (gondolom igen)
-a létrehozott alkotásokat hol tudom még hasznosítani?
-Ha képet akarok csinálni akkor lehet-e vele, vagy ahhoz kell mégegy progi? mert olyat is láttam.
[Szerkesztve] -
Nyúltáp
senior tag
válasz
TrollBalint
üzenetére
igen-igen, a flat mirror is jó...sőtt, talán jobb is, mivel gyorsabb, mint a raytrace.
A probléma amit írtál, azért van, mert túl alacsony a raytrace depth értéke (valószínűleg 1).
Most nincs előttem Max, úgyhogy nemtom lehet-e ezt állítani flat mirror-nál, és ha egen, akkor milyen néven is szerepel. Ha nem látsz beállításainál semmi hasonlót, akkor használj raytrace map-ot. Ott biztos lehet állítani.
ui.: a raytrace depth paraméter amúgy arra való, hogy leszabályozza hányszor pattanjon a fénysugár két tükröző anyag közt. Ha 1en van, akkor csak egyszer pattan, tehát két egymással szembe állított tükör esetén nem fogod a visszatükrözött képen látni a másik tükröt, csak egy nagy feketeséget a helyén(mivel a tükör tükörképe már a másik tükör lenne...ugye érthető
). Viszont csínján kell vele bánni (értsd 3-5 fölé ne nagyon növeld) mert brutálissan meg tudja dobni a renderidőt.
amúgy ha vmit nem értesz anyagszerkesztővel kapcsolatban, nyugodtan kérdezz, ha tugggya vki úgyis válaszol. -
TrollBalint
addikt
válasz
Nyúltáp
üzenetére
igazából problémának probléma

de mivel úgy is meg akarok tanulni angolul, így nem fogom félre dobni
kösz;)
tetszik az aláírásod
szerk: én flat mirror mapot használtam, de nem volt tökéletes... nem igazán tükrözte a tükrözödött dolgokat
szóval két tükröt raktam derékszögbe egymás mellé, és nem láttam egyik tükörbe sem a másikat 
[Szerkesztve] -
Nyúltáp
senior tag
válasz
TrollBalint
üzenetére
jah, bocs. de lényeg ugyanaz. Reflection slotba nyomj egy raytrace map-ot, és nyomd fel 100-ra a reflectiont.
vhol előrébb [link]-elte vki ezt a tutorialt, az általam ismertek közül a legrészletesebb, végigtárgyalja a létező összes anyag csatornát. csak angol. de ha nem probléma, akkor hajrá
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
TrollBalint
üzenetére
Material editor tut:
anyag csatornák: [link]
üveget nem nehéz létrehozni, egyszerűen diffuse csatornához nyomj be egy raytrace map-ot...nade jó üveg anyagot csinálni, az már más tészta. -
TrollBalint
addikt
Sziasztok, 3D max 7-be hogyan kell tükör anyagot csinálni? most olvasom a helpet, de nem igazán értem... ez material editor még egy nagy rejtély számomra

Esetleg a material editorhoz nincs valami igazán jó magyarnyelvü digitális leirás?
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
L-P s.o.r.t.
üzenetére
A varázsszó: Manual

ott mindent megtalálsz.
amúgy meg www.design21.hu (de ott inkább ne indíts ilyen ''melyik gomb merre van'' topicokat, mert nem nagyon szívlelik)
Két Maya közt gondolom az a különbség, hogy a nem unlimited vmiben le van korlátozva...de majd minnya gyün Menthirist és jól megaszongya
-
L-P s.o.r.t.
csendes tag
Hi! Egyébként mi a különbség az alias maya 7 és az alias maya 7.0 unlimited között?
-
L-P s.o.r.t.
csendes tag
Hi! Nem tudnátok mondani egy olyan oldalt ahol a 3ds max 7-tel vagy 8-al foglalkoznak mert igy nem találok meg semmilyen gombot.
-
L-P s.o.r.t.
csendes tag
Hi! Köszi szépen nyúltáp, egyébként 3ds max 8-at használok.
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
L-P s.o.r.t.
üzenetére
ha 6os vagy 7es maxot használsz...(de asszem 5ösnél is így van már) akkor auto key néven keresd. Időcsúszka (timeline) jobb széle alatt (3 gomb van, egy nagy, amin egy kulcs van, ezzel manuálisan tudsz létrehozni kulcsokat az animálni kívánt objecthez, set key ezzel is manuálisna hozol létre kulcsokat, viszont te választhatod ki, hogy az object mely paramétereihez(az előző megoldásnál minden paraméterhez létrehoz egyet), végül az auto key, ezzel automatikusan létrehozza a prog a kulcsokat, tehát nem kell mindig a set key-t nyomogatni, viszont körültekintőbben is kell vele bánni, mert bekapcsolt állapotában bármilyen változtatásnál automatikusan létrehoz egy key-t)
-
L-P s.o.r.t.
csendes tag
Sejtettem, hogy nem ilyen egyszerű a dolog
A http://www.mediagate.hu/studiomax/index.html# -n azt irják a kamera követésről: ''Kapcsold be az ''Animate'' gombot, az animációs időcsúszkát húzd 100-ra, majd mozgasd a gömböt, ahova akarod'' Beállítom a csúszkát de az ''Animate'' gombot nem találom, itt mit jelent? 
-
válasz
L-P s.o.r.t.
üzenetére
Milyen gomb? Mi alatt?
-
L-P s.o.r.t.
csendes tag
Hi! Hol van az ''animate'' gomb?
-
válasz
L-P s.o.r.t.
üzenetére
Nem... Esetleg itt.
Meg az SG.hu-s MAX topicon...
MSN a topicra irogatókkal... Vagy ICQ... Mi kell még?
-
L-P s.o.r.t.
csendes tag
Hi! Nem tudnátok mondani egy olyan oldalt ahol chatelni lehet a 3ds max-ról? pls
-
csont üres
Csak windows és a minimum sallang

-
m1c1mack0
csendes tag
válasz
Menthirist
üzenetére
csont rendszer ? micsoda?

-
-
m1c1mack0
csendes tag
válasz
Menthirist
üzenetére
ahh 2x er kudte el:S
[Szerkesztve] -
m1c1mack0
csendes tag
válasz
Menthirist
üzenetére
köszi a választ a srácnak 3000+ ja es 1g ram ja van de a rendzser gyenge pontja a radeon 9000 :S ezert van gonjda a ''viewport''(azt a szót tőled csórtam)al
-
Na tesztelem az új portálmotort... Bár kicsit eltartott, míg megtaláltam, hol is van az új gomb

Válaszok:
Igen, az Alias Maya 7 = a Maya 7-tel, mivel az Alias gyártotta. Most viszont megvette ugye az Autodesk az Aliast is, Szóval a Maya 8 már lehet, hogy Autodesk Maya 8 lesz...
A videókártya kérdés gyakran felmerülő probléma. A hétköznapi fun usernek nem kell, hogy spec karit vegyen rá. Mind az Nvidiának (Quadro), mint az Atinak (FireGL) van karija a célra, amiknek az ára sokszorosa a normál kártyáknak, de céljuk a 3D-s progik Viewport (modellezés közbeni) nézetének felgyorsítása. Szóval gyorsabban nem fog tőle renderelni. Egyszóval nem érdemes mezei felhasználónak beruházni ilyen kártyára. A másik lehetőség a normál kari ''softmoddolása''. Ezt spec driverekkel lehet elérni, spec az én karim is ilyen. Ez azért lehetséges, mivel a FireGL karik normál karikra épülnek. Tehát a FireGL T2 az ugyanarra a magra épül, mint a Radeon 9600XT. Persze a szoftmod nem olyan tempóra sarkalja a karit, mint az eredeti, de nálam olyan 30%-kal dobta a viewport sebességet. Mondjuk másoknál nem tettem ezt... Szóval kari és gép kérdése.
Hosszú szövegem eredményeként elmondható, hogy 99% hogy felesleges spec karit vennie a srácnak. Ha 3D-zni akar, jó bármilyen kari (persze nem árt, ha gyors), de mellé legyen sok ram (a 256 néha egy vicc, nekem 1 giga is kevés, bár kezdőknek elég lehet a 256, míg nem csinál keményebb modelleket.), erős proci, és úgy eleve jól összerakott gép. Onnan pedig már csak mérték kérdése. Én elvagyok az enyémmel
-
m1c1mack0
csendes tag
hi
egy baratom 3d maxozik es most venne uj VGA-t
tehat kerdesem arra iranyulna hogy milyen vid karit jó venni 3dmax hoz?
(foleg a konyen be szerezheto fajtakara gondolok)
szoval a videokártyák erősorrendje ugynugy van mint a jatekokban?
vagy valami mast kell figyelembe venni?
[Szerkesztve] -
L-P s.o.r.t.
csendes tag
Hi! Nagyon teccik a 3d studio max most kezdtem el használni, és lenne egy valószinűleg nagyon hülye kérdésem: az alias maya 7, maya?

-
Aquiles
csendes tag
válasz
üzenetére
Kösz a tippet ;) Angolul tudok, bár nem oylan jól, hogy az angol e-book-ot is értsem. Időm sajnos iskola mellett meg nem igazán van rá, hogy egész nap szótárazzak. A legtöbb szó meg nincs egy szótárban sem. Magyart sajnos még nem találtam.
Ha valakinek van, please dobja fel nekem egy linkkel együtt
.
Örök hála!!! -
törölt tag
válasz
Aquiles
üzenetére
Itt találsz jó kis tutorial-okat: Bővebben: link

[Szerkesztve] -
TrollBalint
addikt
válasz
Aquiles
üzenetére
Régebben voltak program magyarositások a honositomuhely.hu -n, de kétlem, hogy egyilyen nagy programhoz lenne. Viszont már csak azért sem érdemes, mert ha magyar nyelven lenne meg neked, akkor bajba lennél egy angol nyelvü tutoriallal. Mert nem mindig értelemszerü a magyarfordítás (a'la photoshop)
-
törölt tag
Áááá! Valamit marhára elrontottam!
Ha Viewport-ban mozgatom a kijelölt objektumokat, csak egy négyzetet jelenít meg a max. Hogyan lehet ezt visszaállítani?
A File -> Reset sem segített.
-
törölt tag
válasz
Aquiles
üzenetére
Olyat biza' sehonnan. (Ez nem Windows Xp, nincsenek belőle többnyelvű vűltozatok.)
Ha komolyan érdekel a dolog (meg amúgy is), kezdj el rágyúrni az angolra, hidd el, érdemes! Amit még tudok ajánlani, az egy magyar nyelvű 3ds studio max R3 Biblia, azzal el tudod kezdeni a tanulást!
Ha pedig nagyon elakadnál, bárki szívesen segít itt a topic-ban.
Annak idején amúgy nekem is az angoltudás hiánya (nomeg a Cyrix 120-as
) volt a szűk keresztmetszet, de most már szinte mindenhol tanítják a nyelvet, meg aztán ott figyel a sok jobbnál jobb (akár Netes) szótár is! Tehát csak hajrá, ess neki bátran, ne félj tőle! 
Na, elkészült a gépezet hátulja, ma még kerülnek rá új abroncsok, aztán holnapra csak a lámpatastek maradnak!
Azt hiszem, neki is esek. Kicsire nem adunk alapon P5000 Drago-k feszülnek majd a gépen.
Drukkoljatok! Bővebben: link

[Szerkesztve] -
Aquiles
csendes tag
Sziasztok!
Tudja valaki honnan szerezhetnék egy 3ds max 7-es magyarosítást???
Naggyon Kéne
-
törölt tag
válasz
Menthirist
üzenetére

Audi státusza: Jelenleg 2, és 3, javítva, 4, folyamatban.
-
Hát részben én is bánom (anál és dimat zh a héten), de részben nem (nőügyek
) -
törölt tag
válasz
atm*RefeeZ
üzenetére
''hát nemtom egy ideje nem ültem max előtt...''
Akkor ülj vissza elé, s alkoss.
Éppen most tartok ott a járgánnyal, ahol Te abbahagytad, s lassan, de biztosan elkészül a modell külseje. Igazából van néhány dolog, amivel nem vagyok megelégedve:
1, Az A oszlop és motorháztető találkozása. (Ez még változik, hiszen kerül rá tükör.)
2, Az első krómkeret furcsán néz ki. (Úgy döntöttem, újracsinálom. Azon a fél-egy órán ne múljon.)
3, Az első lökhárítón van egy kis gyűrődés, de úgy látom, kb. két perc alatt javítható.
4, A gumiabroncs mintázata gáz. A videóban elkészítettet lecserélem valami normális köpenyre, a mostani nem túl életszerű.
5, Az első szélvédő alja szögletes.
Ráadásul a tutor-ban is így néz ki, na, ezt szívás lesz helyrehozni... 
Közben leszedtem a Concapt Car és Lotus videókat, ezekben készül ablaktörlő, tükör, belső tér, sőt, előbbit renderelik is.
Lehet, megcsinálom a Lotus-t, nem ''túl hosszú'', ugyanakkor tanulságos... Utána az Audi is biztosabban menne.
A Concept Car pedig rohadt király! Talán még az A3-nál is jobban tetszik!
Menthirist:
-
Hát most sajna nagyon nincs rá időm, hogy csináljam... Mostanában a Maya nálam kimerül 1-2 levél megválaszolásában esetleg egy pár kommentben

-
atm*RefeeZ
tag
hát nemtom egy ideje nem ültem max előtt de úgy rémlik nekem működött a dolog valszeg szarul írtam le vagy fene tudja..ismertek..láma vok..megesik

-
törölt tag
válasz
Menthirist
üzenetére

Hogy áll a BMW? Már jó lenne gyönyörködni benne.
-
Itt a pont... Már épp írni akartam, hogy hogy is csináltam én ezt meg anno még a szakdogánál (csak ott nem lassú volt az átmenet 1-ből nullába, hanem hirtelen, mert robbant a hajó). De már megelőztek...

-
törölt tag
válasz
KnightMan
üzenetére
Nálam sem csinált így semmit...
Na, de hogy valami (remélhetőleg) használhatót is írjak:
Jobb gomb az objektumra, a Quad Menu-ből válaszd a Curve Editor-t.
Namost, miután ez megynyílt, ne menjen el az élettől a kedved
, inkább bal felül jelöld ki az illető objektumot, majd menj a menüsorra, ott Tracks -> Visibility Track -> Add.
Az Y tengelyen megjelenik az 1-es érték, ez a teljes láthatóság, míg a 0 a lathatatlan objektumhoz rendelt szám. Az X tengely az ''idő''. Felül keresd meg az Add Keys gombot, s pakolj egy-egy kulcsot a leendő animáció kezdetének, majd végének idejéhez (frame-jéhez). Csak az 1-es értékre tudod letenni őket, de ezt segít helyrehozni a Move Keys gomb.
Használd az alul levő zoom gombokat, valamint a felső, görbületet befolyásoló eszközöket is. (Ha lineárisat szeretnél, akkor értelemszerűen a Set Tangent To Linear kell majd Neked.)
Ha kész, lépj ki, s Auto / Set Key segítségével belőve az animációt, már renderelheted is a végeredményt.
Legutóbb nekem így összejött a dolog, tehát ezúttal lehet, hogy nem írtam írtam nagy hülyeséget...
RefeeZ: Nálad működött úgy, ahogy írtad? Csak mert én úgy tudom, az a módszer a láthatóságot Key-ektől függetlenül, konstans értékre állítja. Ha ilyesmit szeretne animálni az ember, szerintem nem ússza meg a Curve Editor-t. Vagy igen?

Hú, basszus, elmúlt éjfél, s 5-kor kelnem kell! Ráadásul hiába hegesztettem idáig az Audi-t, a nyomorult vertex-ek kibabráltak velem. De már kezdek felülkerekedni.
[Szerkesztve] -
KnightMan
csendes tag
Na hát, a pofám leszakad. Ezzel én is eljátszogattam , de nem akart csinálni semmit. Bár lehet rosszul kezdtem neki. Köszi a segítséget. Most már tudom kit kell nyaggatni ha kérdésem lenne
. Még 1szer köszi
bye -
atm*RefeeZ
tag
hát igazából ezt rengeteg féle képpen meg tudod oldani a legegyszerűbb talán az hogy ráklikkel h set key vagy mi a fenére teszi le a key-eket vagy lehet hogy auto-key mind1 és odamész ahol kezdeni akarod az áttetszét oda pakolsz egyet és oda mész ahol teljesen el kéne hogy tűnjön és ráklikkelsz az object-re - quad menuből kiválasztod a properties-t ami asszem jobb oldalt alul van valahol ,és ami bejön abalak annak a jobb oldalán van ilyen hogy opacity vagy visible vagy visiblity nemtom pontosan hogy van írva,de kis angoltudással megtalálod és az érték alapból 1 azt áthúzod 0-re és voilá.
remélem nem voltam túl RefeeZ-es és érthetetlen
-
KnightMan
csendes tag
Üdv midenkinek
Olyan kérdésem lenne hogy 3d studio maxot használok, abból is a 7-es verziót és animot csinálok. Van egy tárgy amit idővel áttetszővé szeretnék váltani.
Kérdésem hogy melyik menüpont alatt találhatnám meg a megoldást és a lényeg végülis az lenne hogy a kamera elött váltson át.
Részben áttetsző anyagmintát tudok csinálni, de az állandó.
Előre is köszi a segítséget -
törölt tag
válasz
Menthirist
üzenetére
Melóhelyen is Logitech optikai egereket rendszeresítettek, de ég <-> föld az MX1000-hez képest. Maga az egér szerintem megérte az árát, a padot egy hétvégi munka után kapott pénzből szereztem be, ''olyan rossz nem lehet'' alapon.
S bár valóban állat, de nem ér annyit, mint amennyibe kerül. Csak egyszer megfogadtam, ha valahonnét bejön a rávaló, beszerzek egy profi egéralátétet. 
Virult is a fejem, mkor UT-ben a pálya túloldaláról egymás után lőttem ki az egyik ellenfelem szemeit...
Viszont 3ds alatt majdnem gutaütést kaptam...nem tudtam zoomolni, ill. forgatni a názetet, meg egyáltalán semmi olyat, amihez a középső egérgomb szükséges. Fél órába telt, mire feltúrtam az egér szoftverét, utána viszont egy kattintással helyreállt a világ megszokott rendje.
Na, ON.
Amúgy mostanában forr valami a Maya-s boszorkánykonyhában?
-
Hát igen, mondjuk golyósról nagy dolog hirtelen áttérni, az ember nem is tudja, mint csináljon
a kábeltelenség szintén 
A precizitásról csak annyit, hogy lehet, hogy jó egér, de hogy egérpaddal együtt kiadjak 20egynéhány ezek forintot egérre... Bőven kira az én A4Tech RFSOP-35A-m (rádiós optikai 800 DPI) -
törölt tag
válasz
atm*RefeeZ
üzenetére
Ah, beüzemeltetett az MX1000!

Baszki, nem térek magamhoz, ez nem is egér, hanem egy orvosi műszer! Valami kegyetlen brutális, halálosan pontos, eszetlen király. Igazából a régi, szétkopott egérpadomat is leváltottam egy Steelpad S&S-el, meg vettem rá teflonpapucsot is, valami elképesztő durva cucc ez! A cégnél is van Logitech optikai egér, de ennek a porába nem ér! Komolyan nem hittem, hogy ilyen szintű precizitás létezik...
És végre nem mászik el a sarkok felé a mutató, hanem stabilan a helyén marad. No golyó, no vezeték! Tök szokatlan.
Na, megyek, folytatom az Audit!
-
törölt tag
Na, alakul a verda, igazából menet közben a problémáim nagy része megoldódott. A huplit a tetőn a Symmetry, ill. MeshSmooth módosítók helytelen sorrendje okozta.
Nemrégiben feltűnt, hogy a tutorial-ban nem jár hozzá visszapillantó, illetve a belső tér modellezését is hagyagolja Blittze.
Namost, úgy néz ki, hogy bele fogok kezdeni egyfajta belső lemodellezésébe (gondolom már mindenki fogja a fejét
), így téve teljessé első 3D-s modellautómat. 
Ezt figyelembe véve, illetve, hogy a textúrázást nagyon nem vágom, ill. VRay / Brasil-ról azt sem tudom micsoda, kb. egy hónap múlva lehet ízekre szedni a végeredményt.
-
Nyúltáp
senior tag
sziasztok.
gondoltam adok magamról egy kis életjelet, mostanában semmi időm sincs (plö holnap reggel megyek pöstre, oszt tolom a rabigát vasárnapig...ráadásul ez a nyomorék monitor is kezd már tényleg bekrepálni...asszem karácsonyra meglepem magam egy 19es tft-vel...már ha addig kibírja)
noizé.
op9: király lett audi, dizájnhoz talán csak annyit, hogy lehet jobb lett volna jobban elrugaszkodni a valóságtól, ha eccer már repül. konkrétan a ''kerekekre'' gondolok, és azok felfüggesztésére.
Maya<->Max dolgohoz annyit csak, hogy egy filmes, vagy akármilyen nagyobb volumenű projektnél, túlnyómó többségben nem az a fő szempont, hogy akko most melyikkel tok jobban a modellezni, vagy melyikkel lehet hatékonyabban uv-zni, hanem, hogy melyik illik jobban bele az adott cég workflow-jába. Ha vmi nem megy, arra úgyis ott van a scriptelő csapat. -
atm*RefeeZ
tag
Bali: thx az újabb felhomályosítást
..ez a bibi velem h csak okoskodok null tudással
ezért jó hogy itt vagytok TI! nekem
grat az mx1000hez,tuti sütni fog! mx széria pwnz
-
törölt tag
válasz
atm*RefeeZ
üzenetére
Öööö...mi az, hogy nem támogatja? Attól, hogy DDR400 Support van a specifikációba írva, ez még egy nRorce 4 Ultra chipkészletű lap, tehát simán kell, hogy vigye a nagyobb frekvenciákat.
Az A64 gyári hűtője állítólag nem rossz, de erről a hozzáértőbbek biztos szívesen elmondják a véleményüket, mondjuk itt: Bővebben: link
szerk: Á, és végre, telefonáltak, hogy megjött az MX1000-es egerentyű, tehát azt hiszem, holnap már végre képes leszek precíz mozdulatokat végezni 3ds max-ban!![[kép] [kép]](http://eloszto.hu/cms/content/images/1_73_na7wbIUQeB-29x.gif)
[Szerkesztve] -
atm*RefeeZ
tag
thx a segítséget olvasgattam én is hogy bele lehet cumizni,de kaptam egy olyan tanácsot hogy irassam rá számlára hogy ez 256 gddr3 256bit-es és ha nem így lesz akkor visszavihetem arra hivatkozva.venice magos procira nemtom futja-e majd,és az alap amit írtam nem támogatja a ddr-t sajna 400mhz fölött :\ meglátjuk mi sül ki belőle
thx még1x h megosztottad ezeket velem! amúgy a húzást alap hűtéssel is normálisan lehetne csinálni vajon v mindenképp kéne hozzá vmi új hűtő?
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
atm*RefeeZ
üzenetére
Frankó gép lesz ez!
Alaplap OK, A64-ből lehetőleg Venice magosat vegyél (lehet húzni, mint az ökör
), a Kingston memók rendben vannak. (Esetleg, ha lenne rá keret, az A64 meghálálná az 533-as, netalántán még gyorsabb memóriákat.)
Azért az X800GT-vel marhára vigyázz, mert létezik belőle DDR 256 bit, DDR2 128 bit és GDDR3 256 bit memóriakiépítésű változat is. Bővebben: link
Ha jól emlékszem, éppen a Sapphire-nál volt egy jó kis balhé anno, mikor 128 bites memóriainterfce-el árulták a 9800Pro-t. Ráadásul a honlapjukon nincs is X800GT, csak GTO.
-
atm*RefeeZ
tag
hehe,bocs Bali én csavartam túl a mondatot de ha már megtaláltad a megoldást akkor faya

érdekelne hogy közületek kinek van hasonló konfigja : s939 AMD Athlon64 3200+ , s939 Amd A64 nF4 Abit KN8 Ultra ,Sapphire Ati Radeon X800GT 256MB TV ,2x 512 MB PC3200 400MHz Kingston ? ha vkinek volna vmi hasonlója plz ossza meg velem a tapasztalatait
hogy renderel ,meg úgy ált hogy szuperál?!
csak azért kérdem mert vmi ilyesmibe,ha nem pont ebbe..készülök beruházni
szal vmi info jól jönne innen is habár ez nem az ilyen jellegű kérdések helye talán dehát erre találták fel az off-ot
thx előre is
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Oh, LOL, nézem, milyen trágya a kocsi eleje, a videón nem így mennek Smooth után az élek...bizony-bizony...néhány él duplán volt, s jópár helyen össze kellett Weld-elni két-két vertex-et. Ezt viszont monitoron nem lehetett észrevenni, igazából úgy jöttem rá, hogy kijelöltem a kérdéses területet, s nézem, hogy' a fenébe, hogy páratlan számú Vertex-em van itt...

Mindenesetre alakul verda, de majd úgyis Ti fogjátok megmondani, mi az, ami még javításra szorul rajta.
-
op9
aktív tag
válasz
Agostino
üzenetére
Köszi!
Jól látod
, az 5letet még a DeLorean is adta, ezért próbáltam hasonló elnevezést adni a járgánynak: ''Audi N''. Ráadásul a hátsó lámpák egy erősen eldöntött N betűre hasonlítanak. Z-t nem akartam (bár arra jobban hasonlít), mert az inkább a Nissan-ra vonatkozik. Pályázat címe: ''Jármű a jövőből''
De vagy nem vették észre ezeket az összefüggéseket, vagy (mint a mellékelt ábra is mutatta) nem díjazták
. (Bár az elnevezést leírtam egy rövid ismertetőben.)
Az OFF-olt rész gondolom költői kérdés
. De azért leírom, h nem gondoltam rá, h időgép is legyen, egyszerűen csak repülő- és sportautó, fluxuskondenzátor nélkül.
@atm*RefeeZ:
Neked is köszi! -
törölt tag
válasz
atm*RefeeZ
üzenetére
''csak akkor ha nem külön msmoothot rax rá pl hanem az edigpolynak a nurbs-ját vagy miaszöszét állítod''
Föld hívja RefeeZ-t, öld hívja RefeeZ-t, mi van?!

Na, lehet, hogy még nagyon reggel van, de komolyan nem értem, hogy ezzel mit akartál mondani. Mindenesetre végigcsekkoltam, amiket írtál, de nem ez a probléma.
Collapse-olt módosítók után is ugyanúgy benn maradt a hupli. A Symmetry-t már korábban piszkáltam, de az eredmény negatív. 
Aztán leesett, az egyel ''beljebb'' eső vertexsor eléggé lejjebb van, mint az, ami a szimmertiatengely mentén helyezkedik el. Kicsit fejjebb húzva őket, már simult is a modell. Tehát ezzel még el fogok játszani egy darabig...
A grízes részeket meg most esett le, hogy túlparáztam, hiszen azoknak még változni fog a geometriája...lámpák, ajtók, ilyenek. Mindenesetre remélem igazad lesz, s anyagozás után szépen, törésmentesen fog csillogni a verda!
-
Agostino
addikt
-
atm*RefeeZ
tag
én a symmetrynél kicsit közelebb vinném a tükörtengelyt az autó meglévő feléhez vagy állítanék a weld-en amit majd a végén ha 1 object-é teszed a kocsit akkor nem is naon fox észrevenni addig is csak akkor ha nem külön msmoothot rax rá pl hanem az edigpolynak a nurbs-ját vagy miaszöszét állítod.a másik kérdésedre pedig sztem nem,nem fog elcsúszni semmi ha egyszínű csillogó mat-ot rax rá ellenkező esetben is imo lehet majd korrigálni,ha nem annyira komoly a gáz

- most okos voltam asszem
-
törölt tag
Ez igen! Akkor már régi motoros vagy!

Ha nem is mindenhatóak, de végülis a max és a Maya a két legfejlettebb 3D-s grafikai / animációs program.
Na, emberek, alakul a gépszörny, úgy formázom, ahogy a Mester a videón, de a render mégsem ad teljesen sima képet a cinkesebb hajlatok többségénél.
Ha anyagozom, ez meg fog látszani?
További problémám, hogy a modell közepén a Symmetry mósosító csinál egy kis huplit, pedig a viewport-ban teljesen rendben van a mesh...
RefeeZ: Nincs mit.
-
atm*RefeeZ
tag
áh már megcsináltam új felhasználót,rangra úgysem utaztam úgyhogy asszem nem bosszantom ezzel;) de thx a tippet!
-
törölt tag
válasz
atm*RefeeZ
üzenetére
Ilyenkor a Ph! atyja, Parci tud segíteni: parci@prohardver.hu
-
atm*RefeeZ
tag
hát ez az új nick köbö azért kellett mert sehogy nem leletem ilyen - elfelejtett jelszó - cuccot szal nem lett elég hülyebiztos az oldal vagycsak túl hülyebiztos is lett és ezért nem lelem vagy dunno ,mind1 lényeg h új rendszer van és elszállt minden köbö ,de gondoltam vhogy megoldom...aztán nem sikerült

Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Xbox Series X|S
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Futás, futópályák
- Le Mans Ultimate
- TCL LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- További aktív témák...
- 2 monitor + dual kar csomagban (LG 25UM58-P ultrawide + BenQ XL2411T 144Hz) hibátlan
- Eladó újszerű iphone 11 Pro Max 64Gb
- Fuvarozást-költöztetést-lomtalanítást-szállítást, vállalunk! ORSZÁGSZERTE!
- iPad Air 11 M3 128 GB WiFi felbontott, kipróbált, makulátlan vadonatúj állapotban, 2 év garanciával
- HP Zbook 15 G8 Fury i7/32GB/500+1TB SS/ Quadro 4GB
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával! Upd. 01.01
- Samsung Galaxy A23 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Dell Latutide E7270, 7280, i5- i7, 8GB RAM, 256gb ssd, EU bill., számla, 6 hó gar - több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

pedig ismerem

Ha valakinek van, please dobja fel nekem egy linkkel együtt
.