- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Autós kamerák
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Apple MacBook
- Házimozi belépő szinten
- Nagyon is lát fantáziát a Socket AM4-ben az ASRock
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
Új hozzászólás Aktív témák
-
classic B
senior tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ha fényesebb kijelzőt kapott volna, akkor ezt választom a 17 helyett. Nekem elég lenne az egy kamera is, a 60 Hz nem zavar, ezen kameravezérlő gomb sincs. Jól néz ki halvány rózsaszínben is.
-
-
classic B
senior tag
Nagy a csend, mától elérhető. Senki nem rendelte elő?
-
Bocs hogy megkérdeztem. Én amúgy úgy látom hogy a 10-esben azt írtad hogy két értékelhető dolog, az ios és a chip nem ér 300 ezret (neked), a 20-asban (“Tehát…”) meg megtehátolsz valami olyat amit nem mondott az illető akinek válaszoltál. Ezért nem értettem, mert lehet hogy valami másra gondoltál, de nincs jelentősége, hagyjuk nyugodtan ha úgy látod hogy ez felesleges.
-
Šolaire
veterán
válasz
Zsolt,72
üzenetére
Mágjára veletek.
Ha valakinek iOS kell és a legújabb hardver akkor jelenleg ez a legolcsóbb telefon almáéknál. SE korszakban nekem az összes megvolt mert az volt a legolcsóbb a legújabb és iOS futott rajta. Én régen is inkább a WP-t választottam mert a droidot nem tudtam megszeretni érdekes módon nem járok sehova se osztani az igét hogy ennyiért ez szar én nem szeretem a droidot és ennyi!
Miután kinyírtàk a WP-t már csak az iOS maradt és köszönöm maradok is egy darabig itt, megy rajta az apple music, kocsiba szeretem a carplayt, rengeteg könyvet összegyűjtottem az apple könyvek könyvtárába amit meg ma fotóztam azt otthol megnéztem az iPad-en szóval nekem kerek az egész dolog. Most egy Air telóm van és imádom.
Elnézest az offért. -
nikilauda
senior tag
A feleségem iPhone SE gen 3-mat használ. Nagyon nem érdekli a mobilok világa. Ez fogja majd váltani hamarosan. Szerintem három évre le van tudva ismét ez a "gond".
-
xhege
veterán
válasz
Krugszvele
üzenetére
Megértem. Én egy 15 Pro Max után most a sima 17 Prot választottam a kényelmesebb méret miatt.
-
xhege
veterán
válasz
Krugszvele
üzenetére
Szerintem nem választottál rosszul. Ha nem kellene nekem a dedikált zoom kamera én is ezt venném.
-
Krugszvele
senior tag
Én egyébként előrendeltem egy fehér példányt. Apple fanatikus nagyon nem vagyok, így szimplán idióta! Azt viszont büszkén vállalom.
Okok: Nem találtam ennél jobb ajánlatot a piacon. Ennél többet már nagyon fájna költeni telefonra, így a 17, meg az air kiesett. A többi már vagy korszerűtlen, vagy borzalmasan nehéz, vagy irgalmatlanul nagy. (Ez is túl nagy, de mit tegyek? nincs kisebb)És miért nem android? Nekem számít, hogy szép legyen a telefon és abból a kínálatból a motorola összehajthatós az egyetlen, ami szép az viszont még bő százezerrel drágább ennél. Sajnos androidból sincsen egy kézzel kezelhető, nem kilógó kamerás, könnyű telefon, pedig azonnal befizetnék egyre, úgy háromszázezer alatt.
-
rtrace
tag
Kár. Szerencsére hazudozni meg kreténezni pont volt még egy kis időd, illetve az viszont rettentő fontos lehetett, hogy órák elteltével újraizzíts egy lezárt témát...
wandor0930:
Bazz, bocs!
Nem állítom, hogy általánosan egyik iPhone felhasználó sem kritikus.De azok, akik itt nem tudták összegyeztetni azt a két dolgot, amit az előző hozzászólásban is írtam, vagy azzal érvelnek, hogy azért korrekt, mert az alap iPhone-os dolgokat ez is tudja és ez sokaknak elég, de közben meg kikéri magának hogy automatikusan attól lenne jó, mert iPhone... az nem hangzik túl elfogulatlanul.
-
rtrace
tag
"Aki ilyet vesz az elborult Apple fanatikus, vagy szimplán idióta."
De mivel nem szalmabábozol, gondolom be tudod linkelni, hogy hol írtam ilyet...
Közben azt is összeszámolhatod, hogy hányszor tisztáztam, hogy nem az eladási számokat (-> létjogosultságot) nem értem.Igazából tökéletes volt az a Windows-os példa, amit wonder hozott ide...
Rengetegen használják alternatíva híján, rengeteg pénzt generál a Microsoft-nak, mégis képesek az emberek kritizálni. Nem nagyon láttam még embert, aki el lenne ájulva, hogy a Win11 mennyire egy korrekt rendszer.
Nem zárja ki a kettő egymást, ebből kéne kiindulni és akkor talán sikerülne értelmezni a kommentjeimet is félremagyarázás nélkül. -
xhege
veterán
Úgy látom nem figyeltél ezért összefoglalom:
A kolléga szerint ez a telefon egy kalap sz@r nagyon sok pénzért. Aki ilyet vesz az elborult Apple fanatikus, vagy szimplán idióta. Aki pedig megpróbálja elmagyarázni, hogy miért is van létjogosultsága ennek a telefonnak, vagy ki az esetleges célcsoport, az szalmabábozik. (Miközben a fórumon látott legnagyobb szalmabábozást most nála követhettük nyomon)
Hát ennyi
-
rtrace
tag
Én a #10-es és #20-as hozzászólásban leírtam mindent, amit a készülékkel kapcsolatban szerettem volna.
Vedd már észre, hogy az összes többi csak reakció azokra, akik emiatt belémkötnek, értetlenkednek, szalmabáboznak meg olyan érvekkel jönnek, hogy sok profitot fog termelni az Apple-nek, tehát én vagyok a hülye, ha nem tartom korrektnek. Az ilyenekre nem tudok nem válaszolni, bocs...
Ugyanúgy, ahogy megint született +2 hozzászólás amiatt, hogy újra felgyöngölgetted és újra tisztázni kell ugyanazt huszadszorra, holott mindenki más egy fél nappal ezelőtt már felfogta, vagy túllépett rajta. Na ez az a "folyamatos nemtudommi", ezért nincs vége.
-
Figyi tökre nem értem (én sem) hogy mi a gondod, hogy miről szól az amit folyamatosan mondasz. Ha számodra is érthető, hogy vannak akiknek elég ez a tudás és ennyiért meg fogják venni ezt a telefont, akiknek ez meg fog felelni teljesen és megelégedéssel fogják használni. Neked nem jön be, ez világos. Itt a topikban másoknak sem (nekem se), így mi nem fogjuk megvenni de ezért nem írjuk ezt le napokon keresztül. Másoknak teljesen oké lesz.
Mi a mondanivalód végső soron? Mi az elképzelésed ezzel a folyamatos nemtudommivel? -
Fryskitt
addikt
Ki hol vett a telefonra Apple Care+-t? Biztosan megbízható forrás?
-
papp54
aktív tag
Én is iphone felhasználó vagyok. Szerintem is gáz 2026-ban egy 60hz szerelt telefont kiadni. De a termékportfolióba bele illik. Másképp hogyan kérhetne el 350000ft a sima 16-osért. Kellett a sima 16-osnál olcsóbb telefon így lett ez idén a 17E. Hardverben jobb minden másba jobb a sima 16-os. De ha egy tudatos iPhone vásárlót nézzel nem is az E sorozatot veszi. Két okból itthon legtöbben előfizetésre veszik így a sima 17-esnek minimálisabban drágább a részlete. Másik ok hogy itthon szerintem max 1-2 százalék válasza ezt a modelt mert üzleti szegmens veszi inkább. Ez az ok inkább téged igazol hogy nem egy jó vétel. Van aki ezt elfogadja valaki nem. Meg van ennek a telefonak a célközönsége ettől nem tartok.
-
rtrace
tag
válasz
wandor0930
üzenetére
Most írtam le, hogy azzal semmi baj nincs és érthető, hogy valaki megveszi ezt a telefont, ha nem lát alternatívát és megelégszik ezzel a tudással, erre szánsz 3 bekezdést annak a magyarázásába, hogy miért fogják venni.
Nem erről van szó, még mindig."Olyan mintha azt kérdeznéd hogy a Windows azért jó, mert a Microsoft gyártja?
Nem, de a windows az a rendszer ami a hétköznapi felhasználókat/gémereket leginkább kiszolgálja és azt a Microsoft gyártja."Ja, csak ettől függetlenül senki nem is mond olyat a világon, hogy mennyire marha jó rendszer lett a Win11, itt meg egy hasonló állításból indult ki a beszélgetés...
Valahogy azzal képesek kritikusak lenni az emberek akkor is, ha ők maguk is használják és nem az van, hogy amire nincs számukra alternatíva, az minden hibája és hiányossága ellenére automatikusan korrekt. Különösen ha sok profitot termel, akkor pláne alaptalan minden kritika.

Zsolt,72:
Ahhoz képest, hogy mennyire ignorálod a hozzászólásaimat, minden másodikra reagálsz valami minősítgetéssel... -
Fryskitt
addikt
Az objektív az, hogy mennyi lesz a profit ezen a telefonon. A többi bullshit és személyes vélemény. Ha megbukik, akkor igazad van, ha nem, akkor meg nem. Hiszen egy cég egy termékekről van szó. Ha a nagy többség vevő rá, akkor sikeres, ha nem, akkor nem. Az objektivitás csak és kizárólag ennyi. De részemről ezt a kérdést befejeztem
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
wandor0930
üzenetére
„Már sokadszor írom le csak azokon a részeken előszeretettel átsiklassz amik nem téged támasztanak alá.
Nem azért jó mer Apple, ezt senki nem állította ezt te próbálod csak belemagyarázni.”
Pontosan az ilyen hozzáállása miatt ignorálom a posztjait, ugyanis ez a fajta beszélgetés sehova sem vezet, nem konstruktiv és nincs hasznos tartalma sem. Hajtja a saját mantráját, dobálja a szalmabábozást és ez teljesen haszontalan. -
wandor0930
senior tag
Már sokadszor írom le csak azokon a részeken előszeretettel átsiklassz amik nem téged támasztanak alá.
Nem azért jó mer Apple, ezt senki nem állította ezt te próbálod csak belemagyarázni.
De ha valaki Apple terméket akar vásárolni akkor van egy szűk kínálat amibe ez beleillik ár/tudás alapján.
Nem vagy hajlandó megérteni hogy sok embernek nincs szüksége csilivili dolgokra csak akar egy telefont amiből nem kell minden évben újba költöznie hanem kiszolgálja évekig.
Drága? Igen, az Apple megkéri az árát a termékeinek, de ezzel mindenki tisztában van, felesleges minden termék megjelenésekor erre rácsodálkozni.
Hiányzik belőle valami? Van drágáb modell ami tudja választhatod azt.
De azok az alap dolgok amit az emberek megszeretnek ebben a rendszerben és igen amik az Iphone-t Iphone-á teszik azok benne vannak.Olyan mintha azt kérdeznéd hogy a Windows azért jó
mert a Microsoft gyártja?
Nem, de a windows az a rendszer ami a hétköznapi felhasználókat/gémereket leginkább kiszolgálja és azt a Microsoft gyártja.A gyártót és a termékét nem választhatod külön azok együtt járnak, de egy termék nem attól lesz jó hogy azt ki gyártja, hanem a gyártó lesz attól jó hogy jó termékeket tesz le az asztalra.
Semmi probléma nincs azzal ha szerinted ez egy nem jó termék, de azt nem tudom felfogni hogy miért várod el másoktól is azt hogy a te véleményedet osszák.
-
rtrace
tag
válasz
wandor0930
üzenetére
"Hogy valakinek ez a tudás elég-e vagy megéri-e neki a plussz pénzt a 17 az mindenkinek a saját döntése, de a lehetőség adott."
Könyörgöm... Azt vesz mindenki, amit csak akar, semmi baj nincs azzal, ha valaki mindenképp iPhone-t szeretne, megelégszik ennek a modellnek a tudásával és ezért fölöslegesnek tart több pénzt kiadni a következő lépcsőért.
Csak akkor ne tegyünk már úgy, mintha nem erről lenne szó.
Ár nem számít, mert nincs alternatíva, más modellekhez képest a hiányosságok nem számítanak, mert nincs rájuk szükség, csak azokra legalapabb dolgokra, amik az iPhone-t iPhone-ná teszik és óhatatlanul együtt járnak vele.
De mégsem az teszi automatikusan korrekté, hogy iPhone, hanem... Mi?#149 1995M:
Ismétlem, ez nem "iPhone topik", hanem egy hírcikk alatti kommentszekció. Nem véletlenül nem látsz olyan topikokban, ami kifejezetten a tulajok számára van fenntartva és nem véletlenül nem kritizálom más modelljüket sem, hiszen vannak tényleg értelmes ajánlataik.
Miért ne írhaná ide le bárki a véleményét? Ezerszer inkább trollkodás az, hogy folyamatosan olyan dolgot adtok a számba, amit nem mondtam és emiatt kell ugyanazokat a köröket megfutni újra és újra. -
1995M
tag
És mennyi hozzászólást meg lehetett volna spórolni, ha minden iPhone megjelenéskor olyanok akik nem is akarnak iPhone-t vásárolni, nem trollkodnák szét az iPhone topikokat.
-
wandor0930
senior tag
Hogyan határozod meg valamiről hogy megéri-e ha nem hasonlítod semmihez?
Ha nem hasonlítod a piaci környezetéhez akkor az szintén csak egy szubjektív vélemény.Ez a telefon piactól függően kb 2/3-a, 3/4-e a sima 17-nek, ez a tudásának meg is felel.
Hogy valakinek ez a tudás elég-e vagy megéri-e neki a plussz pénzt a 17 az mindenkinek a saját döntése, de a lehetőség adott.Valamint én egy szót nem ejtettem arról hogy az Applenek megéri-e, de ha már ezt emlegeted, ha egy telefon sikeres a gyártónak az azt jelenti hogy sokan vették.
Márpedig ez 2 dolgot jelenthet, vagy jól lőtték be az árérték arányát vagy mindenki hülye csak te vagy helikopter. -
rtrace
tag
válasz
Fryskitt
üzenetére
"mi az objektív. Illetve, hogy kinek az."
Pont attól objektív valami, hogy nem nekem az.
Amikor azzal érvel valaki, hogy milyen funkciók hiányával tud együtt élni, meg 10 évre lebontva nem sok neki a 300 ezer forintos ár és őt személy szerint nem zavarja, hogy a 2030-asra években is egy 60hz-es kijelzőt fog nézni vastag kávákkal és egy akkor kb 15 éves dizájnnal, az szubjektív érvelés. Nem "neki objektív".Az, hogy egy i17-hez képest csapnivaló az ár/érték aránya és a (valamennyire butított) A19 chip-en kívül nem sok dolgot lehet rajta korrektnek nevezni, ami ne járna együtt automatikusan az iPhone-osságával (iOS, FaceID, hosszú támogatás), az meg objektív.
#146 wandor0930:
Se droidos telókhoz nem hasonlítottam, se az nem érdekel még mindig, hogy az Apple számára mennyire lesz üzletileg sikeres, nem emiatt nem tartom korrektnek.
A hozzászólások 80%-át meg lehetett volna itt spórolni, ha nem szalmabáboznátok mindig ilyenekkel és nem kéne 10x tisztázni ugyanazt. -
wandor0930
senior tag
Te pedig azt nem érted meg hogy objektíven ezt nem hasonlíthatod össze az androidos telefononokkal mert ha valakinek ios kell akkor azok nem alternatívák.
Ha valaki autót akar venni te mondhatod hogy az nem éri meg mert ha buszt veszel az egy helyre jutó költséged sokkal jobb lesz.
Ez a telefon a tudásával és árazásával teljesen jól illik az Apple kínálatába.
Illetve a magyar piacot és árazást elkellene felejteni, ezt ha amerikából hazahoznám alig lenne 200e felett. Az hogy a dollárt 1:1ben váltják euróra és arra még rájön a 27% áfánk az egy vicckategória. Nem a hazai piac fogja meghatározni a sikerét.
-
Fryskitt
addikt
Szerintem ott tévedsz, hogy mi az objektív. Illetve, hogy kinek az. Neked nem az, ezzel nincs baj, választasz mást. De ha az Apple-nak ez nyereség, akkor nekik az lesz az objektív (más nem is lehet), és ez ennyi.
Pl nekem az air is nagyon bejön, igaz, egy pro max lett, de csak a gyerekeim miatt, mert őket sokat fotózom és nem elég az egy kamera. Minden más szempontból az a telefon a nyerő nálam, mert elegáns, nem húzza a zsebem es egy napot bőven kibír, éjjel meg töltőn van. -
rtrace
tag
válasz
Fryskitt
üzenetére
Még mindig nem azt vonja kétségbe senki, hogy az Apple-nek üzletileg megérie-e kiadni.
Az a cég (vagy a szüleid), akiknek az az elsődleges szempont, hogy iPhone legyen, a második meg hogy a lehető legolcsóbban megússza, az azért fogja ezt venni, mert szimplán nincs más választása.
Nem pedig azért, mert objektíven nézve ez annyira korrekt telefon lenne 300-ért. -
Fryskitt
addikt
A cégnek a sokan megveszik az értelme, és ha így van, akkor van létjogosultsága. Mindenki másnak meg van három másik modell. (Meg egymillió android, de ezt itt most hagyjuk). Majd a számok megmondják, hogy volt e értelme kiadni vagy nem. Amúgy, pl a szüleimnek pont megfelel. És ha mínusz 80e a 17-hez képest, akkor meg inkább megfelel nekik.
-
hegedus001
aktív tag
Egy dolgot nem értek az árazással kapcsolatban.
A két nap különbséggel és azonos kinti árral bemutatott MacBook Neo 20 k val olcsóbb itthon. Nem tudom, hogy sikerült ezt az itthoni forgalmazónak kikalkulálnia.
-
Šolaire
veterán
válasz
Zsolt,72
üzenetére
1520 állat telefon a két állású kameragomb is jól használható én nagyon szerettem, a WP megszűnt utána jöttem iOS-ra anno nem jött be a droid igaz az egy HTC sensation volt
Az SE vonalat is nagyon sajnáltam főleg az első asztroszürkében egyik legszebb telefon mai napig szerintem. Elnézést az offért.
-
DGery
aktív tag
Multis környezetben sok helyen nincs más csak iPhone (vagy nyomógombos teló ahol nem kellenek okos funkciók, csak a telefonálás.)
Az ok egyszerű: managelhetőség. Céges Management profile van fent, ami mindég naprakészen tartja a kellő alkalmazásokat, céges hálózat elérés, levelezés, vpn, tűzfalak, stb. Így bőven elég egy platformra fejleszeni, mindég az aktuális iOS verzióra igazítva. A készülékek kifutása 5-6 év (iOS támogatáűstól függően). És mindezt elég egy platformra fejleszteni.
Rengetegen használunk még SE2020-at, és a legtöbben mindég az aktuális SE / e modelleket kapjuk. Csak a felsővezetői szinten megy a "normál" széria.
Szóval hosszú távra vetítve céges (különösen multi) környezetben igenis van keresnivalója egy ilyen készüléknek, mert az összköltség sokkal kedvezőbb /készülék /évre levetítve
1st gen. SE akár 2024.02-ig volt használható (iOS 15.8.1) amikor már 8 évesek voltak az első készülékek és akkor sem volt velük alapjában véve semmi probléma -
szabonagyur
félisten
Nálunk cégnél iPhone van, fixen, nincs kivétel. Mindig aktuális alap modell, egyelőre "e" modell nincs.
Ezt kapja a vezető, meg a beosztott is, de még a termeléses teamleader is.
Cserébe beton stabil az eszköz, könnyen menedzselhető és ha jön egy új széria a flottába könnyű adaptálni.
Ja és kb 0 kedvezmény van rá, fixen beszállítótól, ÁFA ami visszajön ugye és ennyi.
-
Zsolt,72
senior tag
Persze, ezeket minden egyes élethelyzetben figyelembe kell venni. Nálunk Édesanyám 77 évesen is jól megvolt az 5,5 hüvelykes iPhone 8 Plus telefonnal, még csak nem is a legnagyobb betűmérettel. Nálatok más a helyzet, ahhoz kell igazítani az igényeket. Édespám 6,1 hüvelykes iPhone-t választott, neki sincs vele gondja, noha már 85 éves.
-
spect80
őstag
válasz
Zsolt,72
üzenetére
Nem csak az ár miatt. Én anyám a majd 7"-es kijelzőn maximumra növelt szöveget is alig látja. Meg úgy bármit is. Meg amire használja ahhoz overkill.
Céges flotta beszerzés minden másra is vonatkozik, az is a fele lesz a flottás árnak. Szerintem inkább árérzékeny fiatalok veszik ezt a típust
-
rtrace
tag
válasz
hegedus001
üzenetére
Ennyi erővel 400k is ugyanolyan aprópénz 5-10 éves távra lebontva.
Azért csak szívesebben használnék évi plusz 10-20 ezerért egy i17-et, vagy 16 Pro-t, mint ezt.
-
spect80
őstag
300k-ért nagymamáknak...Monacoban esetleg
Cégesnek se tudom hova beilleszteni. Akárki akármit mond mai napig menedzsereknél jellemző hogy iphonet kérnek, de biztos nem ilyet. Beosztotti szinten, ahol meg nem számít a presztizs, egy Samsung a56 fele ennyiért bőven gazdaságosabb. -
Tibee86
nagyúr
Ahogy eddig is, cégesnek, nagymamáknak tökéletes, még sok is.
-
hegedus001
aktív tag
"300 ezer forint egy olyan eszközre amit évekig használsz napi sok órát nem sok pénz."
+1iphone 13 minit használok a megjelenése óta. Szeptemberben lép be az 6. életévébe. Céges felhasználásra még elmegy vagy 4 évig.
Az 10 év alatt kb 300 k, és havi szinten a többszörösét megkeresi nekem, mivelhogy főleg ezen dolgozok (meg egy asztali gépen/néha a nagyobb számítási kapacitást igénylő feladatok esetén pedig a MacBook Air M1-en, ami szintén 300 k volt sok-sok évvel ezelőtt....)
Száz szónak is egy a vége, éppen egy 17e-vel maszírozom a főnökömet cégesnek. (btw, amúgy a legolcsóbb Samsungok mennek, de azok annyira használhatatlanok 100-150 ezerért, hogy inkább visszaadtam, a tárcsázás is lassú rajta.) -
rtrace
tag
válasz
wandor0930
üzenetére
Senki nem forgatta ki, a GPU teljesítmény körülbelül sem lesz ugyanaz 4 maggal 6 helyett, ahogy a tavalyi modellben sem volt.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
wandor0930
üzenetére
"Nyugodtan forgasd ki a szavaim ha jólesik."
Sajnos, az nagyon megy neki.
-
wandor0930
senior tag
Nyugodtan forgasd ki a szavaim ha jólesik.
"És ha úgy nézzük hogy kb. a flagship telefon teljesítményét kapod töredék áron"
Ha az a kiemelt rész nem lenne ott akkor valóban csúsztatás lenne.
Az egész hozzászólásom arról szól hogy időtálló, ehhez csak a Soc-ra van szükség hisz az futtatja a rendszert, se a kijelző nem lesz rosszab, se a kamera nem lesz kevesebb idővel, de ha a vas ami hajtja a rendszert nem kezeli a jövőbeli frissítéseket akkor kapufa.
Mint írtam is ha nagy képet nézel nem éri meg ez a telefon sem a piacon lévők ~95%, ahogy nincs értelme a sportautóknak sem, se a luxusingatlanoknak vagy magángépeknek stb. hisz eggyik sem ad annyi plusszt mint amibe kerül. Ezért kell mindent a saját környezetében vizsgálni és hogy a célközönsége igényeit kielégíti-e.
Tehát igen, akinek Iphone kell az előző hozzászólásban felsorolt indokok alapján, annak ez egy korrekt telefon.
Miért olyan nehéz azt elfogadni hogy nem mindenki a te szempontjaid alapján ítél meg egy telefont?
És a félreértések elkerülése miatt már nem vagyok Iphone felhasználó, de megtudom érteni ha valaki ragaszkodik hozzá.
A rendszer miatt én is visszavágynék de jelenleg nics olyan készülék a kínálatban amire szükségem lenne. -
rtrace
tag
válasz
wandor0930
üzenetére
"És ha úgy nézzük hogy kb. a flagship telefon teljesítményét kapod töredék áron"
De ez meg egyrészt csúsztatás; még a sima 17-hez képest is gyengébb a GPU, ami meg a Pro-hoz képest marad el 15-20%-kal.
Másrészt megint az van, hogy abszolút semmi nem számít a specifikációk közül, minden szám teljesen irreleváns, kivéve tök véletlenül azt az egy dolgot (SoC), amire speciel tényleg nem lehet panasz."ha tudsz másik IOS-t futtató gyártót szerintem mindenki szívesen várja."
"Apple = drága. Ezzel már nehéz lenne vitatkozni, de a vásárlók ezt elfogadják mert nyújt nekik valami olyat amit más nem tud"
Szóval nincs alternatíva, a vásárlók kénytelenek elfogadni az árat és az ezért kapott tudást. Meggyőztetek, korrekt a telefon, alaptalan minden kritika. -
szabonagyur
félisten
válasz
wandor0930
üzenetére
Meg okés, hogy drága de az árát is jobban tartja.
Nem követem az Android vonalat, de a kommenteket nézve azért eléggé ledöbbentett, hogy egy Pixel ennyit veszít az értékéből. És értem én nem kell megvenni 0. nap, de azért ha valaki akkor vesz és 1 év alatt elbukja az érték nagy részét, nem túl jó jelzés szerintem, -
wandor0930
senior tag
"Apple = automatikusan jó"
Nem erről van szó, de ha tudsz másik IOS-t futtató gyártót szerintem mindenki szívesen várja.
Valóban ha a teljes piacot nézed akkor ennyi pénzért szar, de ha vásárlásnál szempont a rendszer az onnantól egy másik rendszer szerint értékelődik.
Drága a 300k? Igen, de ha 5 évre veszed akkor nemis annyira, márpedig akik ezeket a telefonokat veszik azok általában nem azok akik évente kétévente cserélik.
És ha úgy nézzük hogy kb. a flagship telefon teljesítményét kapod töredék áron akkor már nem is olyan rossz ajánlat, márpedig ez ezt nyújtja, top hardvert és időtállóságot.
Szóval az egyenleted úgy lenne helyes hogy:
Apple = drágaEzzel már nehéz lenne vitatkozni, de a vásárlók ezt elfogadják mert nyújt nekik valami olyat amit más nem tud, legyen az a rendszer, az ökoszisztéma vagy csak a flexelés stb.
-
rtrace
tag
S26 és 10a is van bőven kritizálva ezek miatt, mindkettő jogosan.
Mondom, ezeknél az árnyalja a képet, hogy a Pixel egy fél év múlva már 150-ért is lesz Google garival, a Samsungból meg dupla tárhely akcióval + kuponozással az 512GB-osat tudod megszerezni már most is 300-350 között.
Ezek miatt lehet mérsékeltebb a "vekengés", de azért nem a végtelen korrektség jut először az ember eszébe azokkal a telókkal kapcsolatban sem. Hiába mondaná azokra is azt valaki, hogy csak azt hajlandó venni és nem érdekli más alternatíva. -
Zsolt,72
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Igen.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Idén 18 Pro típus jön, a 18e előtt pedig nyilván látni szeretnék a 17e értékesítési számait.
-
kuntics
aktív tag
18e-ről már vannak infók?

Amióta van se széria, azóta azokat használom mert az én felhasználasomnak bőven elég. Idén már 4 éves az se3, terveztem is a cseréjét, de egyelőre nem győztek meg. Nem kell nekem 120hz, se dynamic island és sok egyéb más se, csak egy jobb kamera. Uw nélkül megvagyok, 2x szenzorzoom is elég lenne. Lehet jó képeket csinál ez is, de egy nagyobb szenzorral kevesebb szoftveres mókolás kellene.
-
janeszgol
félisten
+2 GB ram, fényesebb kijelző, és lényegesen jobb kamera (nagyobb szenzor).
És az kurvára igaz, amit Razzul írt. "Az S26 esetén megint teljesen ugyanaz lett a kamera rendszer mint ami az S22-ben volt. Abban biztos vagyok, hogy ha az Apple 2022 óta (tehát a 13-14-es sorozat óta) konkrétan ugyanazzal a kamerarendszerrel adná ki az iPhoneokat akkor a techvilág már kifordult volna a sarkaiból."
Egy kis kiegészítés. Specre:
i14Pro: 48 MP, f/1.8, 24mm (wide), 1/1.28", 1.22µm, dual pixel PDAF, sensor-shift OIS
i15 Pro: 48 MP, f/1.8, 24mm (wide), 1/1.28", 1.22µm, dual pixel PDAF, sensor-shift OIS
i16 Pro: 48 MP, f/1.8, 24mm (wide), 1/1.28", 1.22µm, dual pixel PDAF, sensor-shift OIS
i17 Pro: 48 MP, f/1.8, 24mm (wide), 1/1.28", 1.22µm, dual pixel PDAF, sensor-shift OISEz csak a főkamera. A többi változott.
-
Ádám16
addikt
Egyetértek.
Tudja hozni az Apple is, hogy ugyanazt adja ki, pl. iPhone 13 és 14 azt hiszem +1GB RAM-on kívül koppra ugyanaz, de most azért nagyon nem erről van szó.
A 17 és a 17e is elég nagy upgrade, plusz hozták az Air-t is, ami a kutyának sem kell, de legalább valami újdonság. -
Razzul
őstag
A Pixel 10A gyakorlatilag 9A re-release lett, a nyugati gyártók részéről ez az eljárás példa nélküli. Ennek ellenére a topikjában az egekig magasztalták, téged sem láttalak abban a topikban vergődni emiatt. Ha az Apple a 17E név alatt gyakorlatilag tényleg ugyanazt a telefont adta volna ki mint a 16E volt szerintem habzó szájjal szidná itt mindenki.
Az S26 esetén megint teljesen ugyanaz lett a kamera rendszer mint ami az S22-ben volt. Abban biztos vagyok, hogy ha az Apple 2022 óta (tehát a 13-14-es sorozat óta) konkrétan ugyanazzal a kamerarendszerrel adná ki az iPhoneokat akkor a techvilág már kifordult volna a sarkaiból.
1995M-nek abban igaza van, hogy ezzel szemben a 17E habár inkrementális, de előrelépés. Ennek ellenére mégis itt megy a vekengés rajta, szokás szerint...
-
kisvak
csendes tag
-
Noukoum
veterán
Kijelző, kamera, akku, töltési sebesség, 10 éves dizájn, vastag kávák, ezek mind csak számok. Ahogy a 300 ezres ár is, meg hogy házon belül sokkal jobb ár/érték arányú ajánlatok is vannak.
A kijelző egy gyönyörű OLED panel, képfrissítése fluid felhasználói élményt nyújt.A kamera is abszolút felsőkategória, melléteheted bármelyik flagshipnek, egy átlagfelhasználó nem mondja meg melyik a jobb. Csak 1 darab kamera van, de mindenki a szélest használja egyébként is.
Töltési sebesség nem számít mert este tölti mindenki, de egyébként nem annyira rossz benne, lásd 30 perc alatt:
iPhone 16e 0-57%
Samsung S25 0-56%
Xiaomi 17 Ultra 0-56% (PD)
Oneplus 15 0-68% (PD)
A kinézet szubjektív. Szerintem attól nem lesz valami rosszabb mert régebbi dizájn.Én a kijelzőt szoktam nézni, nem a kávát. Úgy meg utóbbi fel sem tűnik hogy van.
300 ezer forint egy olyan eszközre amit évekig használsz napi sok órát nem sok pénz. Az kétségtelen hogy a magyar lakosság nagyon szegény, az adók meg nagyon magasak.
Én a házon belüli sokkal jobb ajánlatokat nem látom. Van ami ebben a jobb, van ami abban.
-
rtrace
tag
"Neked szabad preferálni Androidot, nekem nem iOS-t?"
Szalmabáb... Egy szóval nem mondott ilyet senki.
Miért ne írhatnád le tőlem, hogy a Pixellel mi a baj? Én is kritizáltam eleget, azt egyedül az menti meg, hogy gyorsan esik az ára + gsm boltos verziókra is vállal a Google nemzetközi garit. 270-ért egy gyártói garis P10 Pro jó ajánlat, félmillióért az is nevetséges volt.Ellenben azt egész hosszan kifejtetetted újra, hogy ez automatilusan az iPhone-sága miatt korrekt telefon minden hiányossága és ár/érték aránya ellenére, hiszen van iOS, faceID, MagSafe. Innentől meg teljesen rendben van, hogy amúgy egy full alap telefon 300-ért és nem érheti kritika.
Egy cikk alatti kommentszekcióban vagyunk, nem privát Apple klubban. Hagy jöhessen már bárki ide véleményt formálni.

-
Ádám16
addikt
válasz
PirosHello
üzenetére
Szerintem annak több, mint elég. Biztonságos, minőségi, pörög az iOS, egész jó a kamera, jó a mérete.
-
PirosHello
senior tag
Főleg céges teló. Nálunk most a 16e megy, 1-2 év múlva felváltja ez.
-
xhege
veterán
Kicsit talán elbeszéltek egymás mellett. Leegyszerűsítve lehet azt mondani, hogy mivel Apple ezért jó. Bizonyos esetekben ez valóban így is van. Ha valaki Apple telefonért van a piacon, akkor ez bizony most egy jó ajánlat. Ahogy írták, a céges vásárlások dobják ezt majd meg. Személyesen több olyan multit tudok, ahol ezres nagyságrendben veszik a flottás telefont és biztonsági megfontolások alapján ez nem lehet más, mint iPhone (Az hogy ezzel te, én vagy bárki más egyetért vagy sem az irreleváns. Valamiért a NATO is ide tette le a voksát). Ilyen esetben a céges beszerző nem nagyon fog mást venni, mint az "e" szériát nagy tételben.
Magánszemélyként is van értelme. Idősebb szülőknek, ahol az egész család Apple ökoszisztémában van, vagy például a feleségemnek is tökéletes lehet. Őt annyi érdekli, hogy menjen az Airdrop, lássa a Lokátort, működjön minden simán. Ha fotózni akar, akkor kattint és ennyi. Erre bőven elég. Mint ahogy az elődnek, ennek is meglesz simán a célközönsége.
Ettől függetlenül számomra is a legjobb ár/értékarányú telefon a sima 17. (Én pl. mégsem azt vettem, mert számomra fontos a dedikált zoom kamera. Így csak a Pro jöhet szóba. Ha a 17e minden más tulajdonság változatlansága mellett megkapná a Pro kameráit, akkor gondolkodás nélkül azt venném meg 60Hz mellett is) -
Razzul
őstag
Idén direkt nem kommenteltem be a szokásos budget iPhonehoz tartozó troll kommentemet, mert sejtettem, hogy lesz helyette más.
-
1995M
tag
Próbáld meg ésszel felfogni engem mint iPhone vásárlót, iOS usert nem érdekel az Android, Xiaomi, Samsung, Pixel mit tud és leírtam magamnak nem ezt a 17e-t veszem, de attól még van létjogosultsága a piacon neked nem kötelező megvenni, teljesen felesleges ez az érdeklődésbe bújtatott értetlenkedésed.
A hasonlat továbbra is áll, te bemész értetlenkedni a pizzériába, hogy máshol a hamburgerrel is jóllakni. Rendben, csak kit érdekel az egy olyan helyen ahol pizzát árulnak? Engem nem látsz Android telefonok topikjában turnézni minden modell megjelenésekor, hogy mit nem tud, mi rossz benne, miért nem éri meg, miért röhejes. Mert nem érdekel. Viszont "ti" minden iPhone megjelenéskor jöttök iPhone topikokba műsorozni.
17e mint céges flotta miért lenne félrebeszélés? Amit te művelsz az a félrebeszélés inkább.
"azért jó ez a teló automatikusan, mert iPhone"
Nem azért mert az a neve iPhone és van rajta Apple logo ami tévképzeteket ideböksz, nem azért, ezt csak te magyarázod bele szó se volt róla, hanem azért jobb számomra mert van benne face id, magsafe és számomra jobb rendszert futtat, egyéb apróságokról mint hangzás, chip nem is beszélve. Mi ebben a furcsa? Neked szabad preferálni Androidot, nekem nem iOS-t? Te szétcincálhatod iPhone mit nem tud, én nem írhatom le Pixelből mi hiányzik? Hagyjuk már ezeket a felesleges köröket.
"Ez meg fordítva is igaz."
Igen, csak ismét: ti vagytok eltévedve, jöttök mindig műsorozni iPhone topikba hogy Android, Xiaomi, Pixel stb. mit tud, miben más, engem nem látsz Android topikokban turnézni, hogy na az mit nem tud, mi hiányzik belőle. X autómárka topikjába is bemész értetlenkedni, hogy Y jobb szerinted és tud mást? Kit érdekel.
Nem neked szól a termék, nem kell megvenned, mit akadékoskodsz?
Én be is fejeztem ezzel a továbbiakat, most mennem kell Tescoba. Talán nem szólsz be miért nem a Spart választom.
-
-
válasz
Bareszotron
üzenetére
80e Ft a telefon árához viszonyítva nem csekély összeg. Szerintem sem jó ajánlat a 17e a nyitóáron, de azért ne begatellizáljuk el azt a 80 ezret.
Nyilván már kapható szürkeimportból a sima 17 300e Ft környékén is 1 év garival.
Vagy Android berkekben is van ennél jobb telefon hasonló áron. -
papp54
aktív tag
Rosszul probáltad elmagyarázni amit mondani szeretél volna. iPhone is egy mobiltelefon és vannak olyan vevők akiket nem érdekli az hogy milyen OS fut a mobiltelefonján. Akkor kilehet jelenteni hogy a 17E nem a legjobb vétel. Mondom ezt iPhone használóként.
-
rtrace
tag
De ma már az okostelefon piac komplexebb annál, hogy "nagyobb szám = jobb".
Persze, értem én. Már 3x rávilágítottam, hogy Apple = automatikusan jó.Kijelző, kamera, akku, töltési sebesség, 10 éves dizájn, vastag kávák, ezek mind csak számok. Ahogy a 300 ezres ár is, meg hogy házon belül sokkal jobb ár/érték arányú ajánlatok is vannak.
Kivéve az A19 chip meg a tavalyihoz képest dupla tárhely, mert abban a két dologban, amiben pont nem lehet belekötni a specifikációba, ott már bizonyára számít a szám és fontos selling point.#86 Zsolt,72:
Egy értelmes érvet nem adtál még, hogy mitől nem valid a kritika, csak személyeskedsz és terelsz.
#88 szabonagyur:
Jogos, lehetne vákuumban is vizsgálni és abból kiindulni, hogy nincs más, akkor bizonyára ez is remek ajánlat. Mint a világon minden ezzel a felfogással.
-
Egész jó kis teló lett szerintem.
Cégesnek simán fogadnám mostmár a magsafe-el kiegészülve.UWB-t ahogy látom ismét kihagyták
, a Qi2 viszont legalább megvan 
útközben mindig wireless power bankot használok már ha kell így ez rendben van.
-
Zsolt,72
senior tag
"Kolléga szerintem arra céloz, hogy ha pusztán a papírforma és a spec alapján vennének az emberek telefont akkor mindenki Sziamiauval rohangálna az utcákon. De ma már az okostelefon piac komplexebb annál, hogy "nagyobb szám = jobb"."
Pontosan.
"De szerintem ezt te is tudod, csak nagyon "okosnak" kell lenni."
Tudja, de csak kötekedni jött.
-
Razzul
őstag
Kolléga szerintem arra céloz, hogy ha pusztán a papírforma és a spec alapján vennének az emberek telefont akkor mindenki Sziamiauval rohangálna az utcákon. De ma már az okostelefon piac komplexebb annál, hogy "nagyobb szám = jobb".
Persze azokat a gyártókat és rajongókat, akik a számháborúra izgulnak, az árnyalatok nem érdeklik. De szerintem ezt te is tudod, csak nagyon "okosnak" kell lenni.
-
rtrace
tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
"Felesleges csak szamok alapjan nezni a piacot, ha csak az ervenyesulni nem lenne 1.2 olajban futo PSA motor"
De ki beszél a piacról? Senki nem azt mondja még mindig, hogy nem fog fogyni, hanem a terméket kritizálja.
A Puretech példát meg nem is értem. Az is jó motor akkor szerinted, hiszen az átlagember nem tudatos vásárló és megveszi? Milyen logika ez?
-
janeszgol
félisten
Nézd, ha rossz lenne a termék, akkor lehúznám a vérbe. De nem az, sőt egy jó vétel. Ahogy szidják a Pixel 9a, 10, 10a-t. Oké a sima 10 nem éri meg az árát, de az Xa igen. A specben lenézett kamera is tök jó.
A 16e-nél volt dilemma, hogy 70 ezerrel drágább a sima 15 128 GB sokkal jobb kijelzővel és kamerával. De abban csak 6 GB ram van és lényegesen gyengébb SoC. Szóval tavaly nem csak a 128-as 16e voltbest buy 300-ért, hanem a 256-os is 350-ért.
Most a 17e is egy best buy termék lett. Jó minőség és kompromisszum megfizethető árért. Ez is népszerű lesz, mint az elődje. -
ddaydome
senior tag
Hàt a pixel10a összetettben jobb. Persze a rendszerchip jobb, ez vitathatatlan. A sima Google rendszerében màs az adatkezelés, van ujjlenyomat (nekem 8, hogy faceid vagy ujj) és a 256 gb-s verzió van 250e körül.
Ettől függetlenül, ahogyan előzőleg írtam ez jó telefon lett, nem úgy, mint a 16e. -
szabonagyur
félisten
Miert lenne gagyi? A PH telefonfuggo kozossegen felul alig van ember aki eszreveszi a kulonbseget vagy szandekosan keresi, hogy ne 60 Hz legyen.
Ugyanez igaz sok mas tulajdonsagra is, emberek nagy reszenek akik az eladasok 90%-t viszik ugyanugy kevesbe erdekes, hogy mit tud mahinalni a szoftverben, kamera extra vezerlok. Bekapcsolja a telefont es amig mukodik addig hasznalja.
Az hogy ezt Apple telefonban vagy Android alapuban talalja meg mindenki egyeni dontese ugy erzem.
Felesleges csak szamok alapjan nezni a piacot, ha csak az ervenyesulni nem lenne 1.2 olajban futo PSA motor, lepukkant egykori expremium tomegek az utakon.
-
Ádám16
addikt
Mindennel egyetértek, ezzel nem:
"Nyíltan arra van szánva a készülék hogy cégek, idősek, gyerekek, technológiát nem érdeklő emberek vegyék és használják 5 évig megbízhatóan."Durva, de 13 minit használok 60 hz-cel. Ugyan van két kamera, de a mai friss iPhone-ok már tutira "lekörözik". Techgeek vagyok, de totál jó a cucc a mai napig, elfogultság nélkül. Nekem ez is simán kéne, csak én inkább rádobnék a sokkal jobb kamerák, jobb üzemidő, jobb kijelző miatt még egy százast, ha már ennyit rászánok.
De amúgy... full jó. 250-ért főleg jó lesz. -
Én le is cseréltem egy xiaomira
I11, S20fe, I14, magic 6pro, I16p, x15tpro, a következő lehet iphone lesz megint de csak alapmodel
Ezen van magyarul is müködö ai, annak akit még oroszul próbáltak tanítani elég jól jöhet
És a miuit kimondottan utáltam.
De ár annyira közel van a két rendszer egymáshoz. -
batai15
félisten
Tökre őszintén még ez a telefon is elég lenne nekem, csak ne az a fránya 60hz lenne. Emiatt váltottam 16 pro-ra anno de amúgy nagyon nem használom ki az egyéb pro featureokat.
-
rtrace
tag
"még a 475 ezer forintos 10 Pro-ra se cserélném el, mert iOS, Face ID, mágnes stb."
Tehát mégis csak arról van szó, hogy azért jó ez a teló automatikusan, mert iPhone. Nem tudom minek kellett a félrebeszélés a céges flottákkal és pizzás hasonlatokkal, ha ezt erősítitek meg újra és újra."mert egyszerűen az iPhone/iOS tud olyat amit más nem."
Ez meg fordítva is igaz.
De attól, hogy én meg bármelyik droidot szívesebben használnám bármelyik iPhone-hoz képest, még nem fáj beismernem, hogy vannak köztük kifejezetten rossz ajánlatok is.
Itt viszont úgy látom, hogy ez nem megy és a legröhejesebb termékeket is mosdatni kell. -
szkaroly
őstag
Én a minőségről írtam. Ha használod a google-t akkor számtalan esetet találsz az elmúlt években Iphone oldalon is lekopó festékről, töltőcsatlakozó hibákról, aksimizéria, etc. A fenti hibákkal én 1 ZTE, 2 Huawei és 2 Poco után (12 év) egyikkel sem találkoztam (de volt egy gyakori alaplaphibás modell, de nekem még működik). Nem árt persze ha vigyáz az ember rá.
Ami a szoftvert illeti, maguk az Iphone felhasználók rinyálnak a legutolsó verzió miatt. Annyira minden rendben ott se lehet.
Minden márkának megvan a maga minőségi és szoftveres problémái, nincsen kivétel szerintem.
-
1995M
tag
Ki van ez találva, tavaly direkt kihagyták most bekerült a mágnes, lehet reklámozni, elképzelhető majd 18e megkapja a szigetet, ha a 16 forgalmazásának megszűnésével felszabadul az a gyártósor, lehet azzal reklámozni 17e-hez képest.
Apple oldala is 11, 12, SE félékkel veti össze mekkora ugrás. Képzeljük egy céges SE3 állományt lecserélnek 17e-re idén hány dolgozó fog örülni üzemidőnek, kijelzőnek, gyorsaságnak, mágneses tartónak kocsiban stb.
-
1995M
tag
Azt azért tegyük hozzá aki iPhone-t akar venni, nem érdekli a Pixel 10a. De most megnéztem a Google 10a mit tud, hát nem csodálom szétoltják. (de még a sima 10 is ami a sima 17 ellenfele lenne)
10a:
előző Tensor chip ismét (17e megkapta az új A19-at és körberöhögi a mezőnyt)
128 GB tárhely ez csak fele mint 17e esetében is
műanyag hátlap, nincs mágnes
60 Hz-re állított kijelző alapértelmezetten átlagember az életben nem kotorászik a Settings menüben átkapcsolni 120-ra
ami a speckó listában nincs benne iPhone hangszórója, szél zajszűrés, adatgyűjtés különbségek, a biometrikus azonosítás különbség, nem tudsz Chrome-hoz kiegészítőket telepíteni, akciógomb stb. akármi egyéni pro-kontra tulajdonságKinek mi fontos, ha nekem 17e lenne, engem nemhogy a Pixel 10a, sima 10 de még a 475 ezer forintos 10 Pro-ra se cserélném el, mert iOS, Face ID, mágnes stb. a legolcsóbb iPhone-nal még NATO tábornok is lehetsz
szóval iPhone vásárlók körében az égvilágon semmit nem jelent amivel jönnek az Android userek egy új iPhone topikjában minden egyes alkalommal. Még a lokalizációban gyenge Apple (billentyűzet téma) vagy most a gagyin kiadott 26.0 üveg izé se tántorít el, mert egyszerűen az iPhone/iOS tud olyat amit más nem. -
Noukoum
veterán
Lejövő hátlap, házról lekopó festék, lötyögő gombok, csíkos, zöldülő kijelző, párásodó kameralencse előtti üveg, túlmelegedő hardver, torzító kamera stb.
Ez mind szériahiba, nem 1-1 példány. Igen, ebben az árkategóriában és felette. Igen a Samsung, Xiaomi is.
Inkább legyen notch és 60hz kijelző mint gagyi minőség.
De a szoftver is ilyen, kiadják a frissítést, majd visszahívják mert használhatatlan lesz a készülék, értesítések hiánya, alkalmazások memóriában tartása, Androidra borzasztóan megírt appok stb.
Ez nem azt jelenti hogy az iPhone hibamentes, de azért a mennyiség nem mindegy.
-
Nem én leszek a célközönsége , inkább választanám a sima 17-est.
-
Noukoum
veterán
Aki esetleg azon aggódik hogy a felhasználók nem fogják szeretni az újdonságok hiánya miatt. Érdemes belegondolni hogy akik +5 éves készülékről váltanak (iPhone SE 2020, 2022, iPhone 11, iPhone 12, mini) azoknak mi a legnagyobb problémájuk a telefonjukkal.
1. Gyenge az akkumulátor.
2. Kevés a tárhely.
3. Melegszik.Mind a három területen óriási az előrelépést fognak tapasztalni. Miközben a sebessége a régi telefonnak is jó volt, a kamerában sincsenek komoly hardveres előrelépések (átlagfelhasználó nem lát különbséget a képekben). A kijelzője is szuper volt a réginek. Tehát pont ott fognak fejlődést tapasztalni ahol problémájuk volt.
16e-nél az volt sok tesztelő gondolata hogy a magsafe azért maradt ki hogy az emberek vegyenek drágább iPhone-t. Most belerakták, cserébe rá lehet sózni az emberekre rengeteg magsafe kiegészítőt.
-
Noukoum
veterán
Nekem a 26.1 minden hibát javított (amelyekkel együtt lehetett élni). De azt aláírom hogy szégyen hogy úgy adnak ki szoftvert hogy tele van hibákkal. Már csak azért is mert én azért frissítettem mert érdekel, de ha vár az ember néhány hónapot addigra minden hibát javítanak. Ezt viszont egy átlagfelhasználón nem segít sajnos.
A visszajelzésekkel óvatosan, nagyon nem objektívek. Többség csak szidja az új kinézetet.
-
Noukoum
veterán
Elég sok pénzt megér az hogy valami csak működik.
Egyébként ha az emberek továbblépnek a száraz specifikációkon, hardverben az ártársakhoz képesti hátránya árnyalódik. Rezgőmotor, kamera point and shoot képessége, kiegészítő kompatibilitás, általános megbízhatóság és minőség stb. És erre jön rá a szoftver és a támogatás.Nyíltan arra van szánva a készülék hogy cégek, idősek, gyerekek, technológiát nem érdeklő emberek vegyék és használják 5 évig megbízhatóan.
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
"Ha én fizetném simán 17e lenne, céges dolgokra bőven jó, nagyon sokáig támogatott még stb.."
...mert te érted, miről szól a történet.
-
-
HaZsolt
őstag
Szerintem jó kis teló lenne, ha a kamera normális lenne, meg 120 Hz lenne a kijelző. Akkor 300 ért jó kis cucc lenne.
-
ddaydome
senior tag
Ez most jó lett... Pedig egyáltalán nem gondoltam, hogy ilyet mondok.
Aki le akarja cserélni az almàjàt és nem lényeges a több kamera annak maga a tökély, főleg , ha i12-13-ról jön. -
1995M
tag
SE: LCD kijelző, Touch ID, 64 GB, 3 GB RAM úgy emlékszem 180 ezerrel nyitott itthon
"e": nagyobb OLED kijelző, Face ID, nagyobb akku, nagyobb tárhely, több memória, jobb kamera, magsafe és egyebek, szerintem indokolt a 120 ezres különbségde ezeket a belépő modelleket általában szolgáltatói kedvezménnyel, viszonteladói akciókban, nagy tétel céges flotta beszerzésekkel szokták venni, nem a hivatalos Apple nyitóáron
-
1995M
tag
Te pizzázóba is bemész akadékoskodni máshol a hamburger milyen? "Nem lehet komolyan venni a pizza melletti érveteket, máshol a hamburgerrel is jóllakni!" Jól van, de ez itt egy pizzéria, mi pizzát akarunk enni és ez az adott fajta pizza is fogyni fog, tehát kit érdekel az értetlenkedés.
Nem vagy iPhone vásárló úgy tűnik, nem neked szól a termék, nem te vagy a célközönség, nem érted az Apple kínálatát piacát, nem probléma, nem kötelező megvenni. Ha gondolod keress rá 16e-ből mennyit adtak el pedig abban mágnes se volt, rájössz miért árulja az Apple és ahhoz képest ez megkapta a mágnest plusz tárhelyet ugyanolyan nyitóárral. Gondolod amikor egy vállalat akar 10000 db iPhone-t venni a dolgozóinak, érdekli a beszerzőt más márkájú telefon milyen mennyi? Nem érdekli egyáltalán. iPhone vásárló iOS-t akar használni, az Apple kínálatában ez most a belépő modell.
300 ezer forinton lovagolás: mi itt a rekordáfás artisjus adós áron magyar fizetéssel számolgatunk magánszemélynél, de nem Magyarország óriási piaca és dübörgő gazdasága a szempont Apple-nél, hanem amerikai 13 éves tinik vagy nagyszülőknek carrier dealben vagy pár hónap múlva walmartban megveszik olcsóbban...
Fun fact: mivel az artisjus adót GB alapon kell fizetni, konkrétan még örüljél 16e-hez képest a dupla tárhely 17e változatlan áron nyit, és kapsz mágnest, karcállóbb kijelzőt, új színt is az új chip mellé.Én sem választom ezt, mert számomra ár-érték arányban a 17 a befutó, csak attól teljesen érthető miért létezik ez az "e" vonal is, mint legolcsóbb iPhone az Apple kínálatában.
-
tasiadam
veterán
Egy budget apple nem budget arban kene legyen? Nemtom, nincs apple telefonom, de azert a masodik SE meg baratibb arban volt
-
szkaroly
őstag
Némelyikőtök úgy ír mintha részvényes volna a cégnél és az eladások után százalékot kapna.
Attól hogy valamiből sokat adnak el még nem biztos hogy jó is (márkától függetlenül). Nálunk is a 3 szolgáltató nyomja le mindenki torkán a Samu A szériát, amiből gyakorlatilag csak az A5x modellek nevezhetők jónak, bár ott se volt a A52 5G óta komoly fejlődés. -
Krugszvele
senior tag
Egyetértek, a jelenlegi kínálatból. Bárcsak sikerült volna azt az egy szem kamerát besüllyeszteni a síkba... Valamint 6.1 helyett 5-re levenni a képernyőméretet, hogy egy kézzel is használható legyen. Az oldalsó gombot feltenni a helyére a tetejére, hogy ne készüljön minden nap 19 akaratlan screenshot. És esetleg a súlya is lehetne 170 helyett 140 gramm, készen is lenne az optimális telefon.
-
Ádám16
addikt
Hm, szerintem a legtöbb embernek a Földön ez a cucc mindenre elég lenne a következő 5 évben.
De valóban, nem 300-ért... -
judas13
veterán
Kettő lett, maradhat?
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a cikket. Nekem ez a modell teljesen "kiesett".
Alap telefonnak, cégesnek, jó előfizetéses árban...
Én inkább 17-et vennék, az szerintem nagyon jól sikerült. -
-
"Ezek direkt ennyire nem értenek az üzlethez vagy spontán jön?"
Elég jól nyomják állítólag, valami értékesítési rekordot is megdöntöttek és az egész cég szekerét a telefoneladások vitték, erről is olvastam egy cikket épp a napokban. Bár azt írják főleg a drágább készülékeket veszik az emberek (1000 usd felett).
[link] ez nem az a cikk, de ha megtalálom beteszem azt is.
-
joey04
titán
cégesnek esetleg.
-
rtrace
tag
"többen is leírtuk, miért korrekt"
Jó, akkor az általam említett iOS és A19 mellé vegyük még oda a MagSafe-et.Ilyen érveket, hogy új szín, 256GB tárhely (évek óta alapnak kéne lennie) nem lehet komolyan venni. Nehogy már ettől legyen "korrekt" 2026-ban egy 300 ezres telefon...
-
Zsolt,72
senior tag
Nem, nem érted. Nem is fogod, noha többen is leírtuk, miért korrekt; valamint a cikk is erről szól, amihez hozzászóltál.
Olvastad posztolás előtt? Ha igen, megértetted viragdani01 sorait?
-
joelke HU
őstag
Ha 300 k-t szánnék iPhone-ra inkább vennék egy sima 16-ot. De még lehet 15 is nekem jobban megérné. Ez is majd akkor lesz értelmes választás ha hivatalos helyen beesik 250 vagy az alá.
-
janeszgol
félisten
Annyival nem jobb ajánlat az elődjénél, de mindkettő jó ajánlat. Van 16e-m, ezt kihagyom.
Jó kis alap teló, vegyétek! -
scdlsc
senior tag
A kinézetét nem rontották el. Szerintem továbbra is ez a legszebb iPhone a jelenlegi kínálatból. Nálam még mindig esélyes a jelenlegi utódjának.
-
Šolaire
veterán
Sokat gondolkodtam a vételen mikor kijött a 16e, de a magsafe hiánya miatt nem vettem meg most viszont nem gondolkodnék jó kis alap telefon ez szerintem.
-
doooo
veterán
Ennél rosszabb ajánlat nincs perpillanat.
-
papp54
aktív tag
Apple ökoszisztémán belül normális árazás érte. Nincs vele semmi baj. Aki Apple termékeket használ annak remek árazás.
-
1995M
tag
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
Bareszotron
üzenetére
Az.
-
AMD1994
lelkes újonc
válasz
Bareszotron
üzenetére
200 ért inkább.
300 at ez nem ér,,,,,
-
-
Bareszotron
aktív tag
Mi az értelme kiadni ezt ha ugyanannyiba kerül az alap 17 is??? És sokkal jobb. kb 80ezer különbség.
A 60hz-et pedig nem is érdemes említeni, mindenki tudja mit gondolunk róla.. -
Az milyen hogy az 512-es 100ezerrel drágább
jó áron nyomják a romot -
horilori
csendes tag
A címet erősen vitatnám, inkább olcsóbb lett (256gb-osat kapunk a tavalyi 128-as áráért). Az akku maradt átlagos, játékoknál átlag alatti üzemidőt mutatva a gsmarena szerint.
Igaz lett 2.gen védőüveg fényvisszaverődés-gátlóval, meg 7,5w helyett 15w vez. nélküli töltés, meg újabb Soc, ami nagyon hasonló az elődhöz, na bumm.
De az, hogy az egyetlen hátsó (fő) kamera maradt 1/2,55"-os tücsökpöcs szenzorral, 300 kilóért, az gyász!!! (akármilyen tuti is az algoritmus)

Ezek direkt ennyire nem értenek az üzlethez vagy spontán jön?
Steve Jobs forog szegény a sírjában. -
klaya86
őstag
Ez egy fostalicska ennyiért. 2026ban még mindig 60hz. Ha van 3kilója valakinek sokkal jobban jár egy szép állapotú szép állapotú, bőven garanciás 16 próbál.
-
Zsolt,72
senior tag
Teljesen korrekt az Apple belépő szintű telefonja. Megvan a célközönsége, miként az megvolt az előd 16e és az SE sorozat idejében is.
-
paatrick
őstag
300 ezerért ez legalább akkora parasztvakítás mint a 420 ezres S26
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan Xiaomi 15T Pro 12/512GB Mocha gold
- iPhone 17 Pro Max 256gb fggetlen,bontatlan EU
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 512GB 12GB RAM Dual eladó, cserélhető S25 Ultra telefonra
- Samsung Galaxy A54 5G (128GB) - HIBÁS
- Apple iPhone 14 Pro Max 128 GB Black 100% Akku 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- Lenovo T495 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, újszerű állapot, számla, garancia
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
- Apple Watch Ultra 2,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Megyek és hamut szórok a fejemre, majd elbujdoklom a szégyen miatt.
mert a Microsoft gyártja?
Ki tudja, mire fut ki. (bár szerintem, semmire...)
, a Qi2 viszont legalább megvan

jó áron nyomják a romot