- Nagy teljesítményű Thermaltake hűtőpad combos laptopokhoz
- Ultrakompakt hordozható SSD fortyog a Seagate boszorkánykonyháján
- Az ASUS mobilis OLED kijelzője rendesen megnöveli az effektív képátlónkat
- Profildömpinggel jelentkezik az új GeForce driver
- Játékosoknak szánt, 4K@240 Hz-es monitor a GameMax értelmezésében
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Olcsó sportkamerák (GoPro alternatívák)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Mini-ITX
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Nagytalp
senior tag
-
Nagytalp
senior tag
válasz
geprombolo #4749 üzenetére
Mit meg nem teszünk a nőkért!?
Én is át akarom állítani az enyémet Ubuntura. Lesznek álmatlan éjszakáink!
-
-
törölt tag
Tudom, hogy az normális, de ezek több GB-os fájlok és elméletileg szekvenciálisan foglalnak helyet. Ráadásul ugyanaz a fájl valamikor gyorsabban, valamikor lassabban másolódik át.
De nincs már kedvem foglalkozni vele. Ezt a sebességet is a netről összelesett samba beállításokkal sikerült elérnem. Hagyom így.
-
-
válasz
afgk2012 #4784 üzenetére
Olvass vissza, feltettem pár kérdést
Ebben esetleg akad használható ötlet. (Mondjuk a /home/usernév/.pulse törlése szimpi, meg a pulseaudio csomag újrarakása, esetleg kiirtása.[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
-
törölt tag
válasz
#40553216 #4770 üzenetére
Sajnos nem igaz. fura módon csak az egyik fájl másolásánál (.bin dvd lemezkép) éri el a 100-at
Átlag 50-70MB/s az átvitel. Viszont úgy nézem az relatív stabilan oda-vissza. Win7 SSD <-> Ubuntu Raid01
Ezek szerint ne is akarjak többet? Szerettem volna 100MB/s környékén fixre az átvitelt. -
A telepítő varázsló jellegű, és magyar, a pontos menetét elmondja
Egyedül a particionálásra figyelj, hogy a már meglevő partíciókat tartsa meg. (Ha elakadsz, kérdezz itt
)
A 10Gb elég lesz. RAM-tól függően, ha kevesebb van benne 4Gb-nál, akkor csinálj swap ("cserehely" partíciót, 2x akkorát, mint a fizikai RAM).Mondjuk ha 40Gb a komplett winyó, akkor az régebbi gép lehet, arra lehet Lubuntu is, az gyengébb hardverre való, és kisebb méretű is.
[ Szerkesztve ]
-
alitak
senior tag
válasz
#40553216 #4776 üzenetére
Jogosultságot/tulajdonost próbáltam módosítani, de azt se lehet sajnos.
mod: most nézem, hogy lehagytam egy lényeges dolgot: a file egy NAS-ra vannak kimásolva, rsync-el, tulajdonos/jogosultság megtartásával. Ez fel van mount-olva a /dev/backup-ba (elődöm hagyatéka...). Ha az /mnt-be lenne mount-olva, akkor nem oldódna meg?
[ Szerkesztve ]
Nec arte, nec marte | használt hardverek jó áron: http://goo.gl/lUwLkw
-
Hmm, a probléma többrétegű. Első lépésként a könyvtárat kell elérhetővé tenni, arra kell írás/olvasás jog midenkinek. (chmod 777 Nyilvanos, ha a home/zolee -ban állsz
)
Ha anonymként bárki beléphet, akkor a keletkező fájlok tulajdonosai nobody user lesz. A samba configban (/etc/samba/smb.conf) megtalálod az aktuális megosztás (Nyílvános) alatt az alábbaiak szerepelnek (vagy kéne):
guest account = nobody
force user = nobody
force group = nogroup
create mask = 0666
directory mask = 0777
Emiatt az újonnan létrejövő fájlok (sambán keresztül!) mindenki számára elérhetők. Azonban ha lokálisan másolsz be valamit, akkor az a saját umaskodat használja, ami jóeséllyel (default) csak magadnak teszi elérhetővé az adatokat.
Ez ellen úgy védekezhetsz, hogy beállítasz sticky guid-ot, azaz a mappa és újonnan létrejövő tartalma azonos csoportba tartozzon. A gond csak az, hogy te nem vagy tagja a nobody csoportnak (és jobb is így).Tehát, amit lehet ilyenkor javasolni. Vagy nem érdekel, nem másolsz lokálisan.
Vagy, ha ez is kell, akkor létrehozol egy új csoportot, aminek tagja leszel te is és nobody is, majd ezen csoport kap jogokat a megfelelő mappára.
Ezt GUIn is gyorsan össze tudod kattingatni. (Users and Groups a neve)
Aztán:
M]chmod +s Nyilvanos
chown zolee:ide_az_uj_group Nyilvanos
Illetve az smb.conf:
guest account = nobody
force user = nobody
force group = ide_az_uj_group
create mask = 0666
directory mask = 2777
Végül újra kell indítani a sambát.
sudo /etc/init.d/samba restartEzzel elvileg jó lesz minden. Rövid voltam?
Tegnap még működött...
-
törölt tag
És az eredeti tulajdonos neve/felhasználó neve, és a csoport is ugyanaz, mint a mostani?
Root tulajdonában lesz:
sudo chown -R root:root /mappa/elérési/útja/
Így root-ként (vagy sudo-val) törölheted.
vagy
sudo chown -R itteni_júzer:valamelyik_csoport /mappa/elérési/útja/
(#4775) dlaj
Szia!
10 GB elég lehet, de ha rakosgatod rá a progikat, hamar betelik, ráadásul arra is figyelni kell, hogy a frissítések után ne hagyja fent a letöltött csomagokat.Telepítés dokumentáció
Előre olvasgasd![ Szerkesztve ]
-
dlaj
őstag
Sziasztok!
Telepíteni szeretném a gépemre az Ubuntu 12.10-et. Van benne egy 40 gigás vinyó, arra szeretném felrakni, csak a pontos menetét nem tudom, illetve, hogy maradhatnának-e rajta a a régi cuccok( filmek), illetve elég lenne-e neki 10 Gb?
Ha valaki tud, kérem segítsen. -
alitak
senior tag
válasz
#40553216 #4773 üzenetére
Nem, él a user. Be is léptem vele, de ott is permission denied van. Semmit se tudok módosítani az állományon. Cronból volt rsync-el átmásolva, de úgy van állítva, hogy a tulajdonost, meg a jogosultságokat is megőrizze.
-
válasz
#40553216 #4770 üzenetére
Bocsi el is felejtettem írni, hogy Ubuntu 12.04 LTS gyári. Köszi a linket az első három megoldás nem működik, így marad a negyedik, amit majd csak este tudok kipróbálni.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
törölt tag
válasz
buherton #4758 üzenetére
Milyen felület?
Nálam most (már) Mate fut, azon a régi Gnome-os módszer:
Rendszer>Beállítások>Alapértelmezett alkalmazások
Ha Unity, akkor így.(#4759) PeachMan
Azért az a 100MB/s nem rossz, ha igaz.
De ha Windows 7-en megnézed a resource monitort, ott láthatod, hogy még azonos lemezen lévő két partíció, vagy csak két mappa között is milyen ingadozó sebességgel másol a Windows.[ Szerkesztve ]
-
válasz
afgk2012 #4765 üzenetére
Ja, akkor le vagyok maradva :S Milyen hangkároly? A gyártónak nincs hozzá saját drivere (mert van, aki kiad sajátot is a kernelbe épített mellett, pl. nekem a hálókártyához kell saját driver, mert anélkül uggyan megy, de a WOL nem működik vele).
-
leslieke
Jómunkásember
Live módban futtatnám a 12.04 LTS-t, hogy egy kicsit ismerkedjek vele. Sajnos csak futtatnám, mert betöltés helyett szétesik a kép és lefagy a gép. A VGA típusa. MSI 240GT 1GB DDR5 HDMI PCIE
Van erre megoldás és mi lenne az?
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
-
válasz
afgk2012 #4760 üzenetére
Milyen hangkártya, úgy első körben?
@PeachMan : A windóz jó. amire másolsz?
De az FTP néha gyorsabb. Mondjuk ha két gigabit-es kártya között másolsz egy Cat5 kábelen, vagy wifin, akkor nem fog gyorsulni. (Értsd, helyi hálón alig észrevehető.)[ Szerkesztve ]
-
afgk2012
tag
Sajnos feladni kényszerültem a 12.10-es XUBUNTU telepítő projectemet. Ugyanis olyan hibajelenségbe botlottam, aminek nem ismerem az okát. Talán ti tudjátok. Arról van szó, hogy friss bootoláskor nem megy a hangkártya. Egyébként van, hogy újraindításra sem javul meg.
-
törölt tag
Valahogy az ubuntura telepitett samba kiszolgalo nem a legtutibb. Ingadozik a fajlmasolas 60-100 MB/s kozott folyton nagy fajlok eseten is. Van esetleg valami mas megoldas emelle, amivel stabilan lehet nagy sebesseggel masolni win-linux-mac gepekkel pakolt halozaton? FTP esetleg lehet gyorsabb?
-
Alapértelmezett video lejátszót, hogy tudom beállítani? A GUI-n keresztül VLC van kijelölve, de mindig a movie playerrel indul.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
alitak
senior tag
Találkoztatok már olyannal, hogy nem tudtok állományt kitörölni? Az egyik user tulajdonában van az állomány, akinek a nevében se lehet kitörölni, meg root-ként se.
-
mAtech
aktív tag
Hcl, Kendek!
Live rendszerrel minden ment. A gyári 10.10-essel sem volt gondom. Minden ment pikk-pakk.
A gond ott kezdődött, amikor 12.10 Gnome-ot akartam telepíteni. Annak a betöltő menüje be sem jött. 12.04 LTS gond nélkül felment (nettó telepítés). Majd au Ubi gyári beállítással történő szoftveres frissítés során jött elő a gond, hogy újrainduláskor már csak a fekete képernyő függőleges csíkokkal kép jelentkezett. És onnan nem volt tovább.
Fura módon a Fedora 17-el is ez jelentkezett. Tehát az alap rendszer felment, majd a frissítések (nem tudom mi az alapbeállítás és honna veszi a repókat) telepítése és újraindulás után hasonló tünetem lett, mint Ubival.
Szintén 64 bites rendszer.
Adok még esélyt a Lubuntunak. Csak lesz olyan linux, ami rámegy.Memória téma. Hát nem tudom, mert tesztelésre feltettem a sulis Win7-et. Az gond nélkül felment és működik azóta is. Fagyás vagy egyéb anomália nélkül.
Úgyhogy passz. Köszi azért.
Ha nem vigyázunk a természetre, ő se fog mi ránk...; De hát ugye aki akar az a betonba is beleköt...
-
tototos
őstag
Sziasztok!
Tudtok ubuntu-hoz mondani olyan programot amivel interneten keresztül el tudom érni a futtató eszközt ssh-n keresztül? Arra gondolok hogy nem az ip címet ütöm be a címhez hanem valami fix nevet ami magát az eszközt azonosítja.
-
Syl
nagyúr
válasz
lionhearted #4751 üzenetére
Nem vágom a témát, így nagy részét nem értem amit írtál
De én arról beszélek, hogy megosztok egy üres mappát és ami fájlokat később belepakolok azokhoz nem tudok másik gépről hozzáférni. Vagy ezt a chmod-ot minden alkalommal le kell futtatnom, amikor új fájlt helyezek a megosztott mappába?
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
-
Nagytalp
senior tag
válasz
geprombolo #4745 üzenetére
Nekem pár perce akart Firefoxot frissíteni de letojtam. Chromiumot használok de miután írtad ezt a problémát rálestem és nálam is full magyar, egy kb. másfél hete telepített 12.10-en.
Lehet, hogy ha most megnézed a frissítéseket akkor már benne lesz az új verzió.
-
geprombolo
őstag
válasz
Gebriel #4747 üzenetére
Meglett. Mikor láttam, hogy a magyarítás frissebb, mint a róka, beindultam.
Köszi mindenkinek a segítséget.
Nagytalp: már megvan, mostmár az asszony is megérti, ha ideül...[ Szerkesztve ]
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
-
Gebriel
veterán
válasz
Akkor csak frissíteni kell a foxot és kész.
-
válasz
Én az égvilágon nem csináltam semmit, csak magyar nyelven telepítettem a rendszert, és magyar a Firefox is, méghozzá teljesen. Ezért sem értem, hogy ti mit szenvedtek itt vele.
-
-
Gebriel
veterán
válasz
geprombolo #4736 üzenetére
Nem egyszerűbb a firefox eszközök-kiegészítők beállításnál ezeket letölteni vagy beállítani?
-
geprombolo
őstag
Azzal csak a weboldalak megjelenítési nyelvét tudtam átírni.
kispx javaslatára leszedtem a magyarítást, az angolt meg letöröltem, de még most is angol.
Nagytalp: köszi, ez végre működik...
De még mindig nem verbose az átokja! Mindegy, legalább nem a feketeséget bámulom, hanem splashképet.[ Szerkesztve ]
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
Nagytalp
senior tag
válasz
geprombolo #4728 üzenetére
-
válasz
geprombolo #4738 üzenetére
Te magad idézted a megoldást, de segítek, az első két sor szól róla:
A Rendszerbeállítások -> Nyelvi támogatás alatt telepítsd a nyelvi fájlokat, amelyeket felajánl. A magyar nyelvet húzd legfölülre, alatta legyen az angol. -
kispx
addikt
válasz
geprombolo #4738 üzenetére
"Hogy lehet leszedni terminálban a magyar verziót?"
sudo apt-get install firefox-locale-hu -
geprombolo
őstag
A helyesírás már stimmel, ahogy elnézem, átvették az Operától azt, hogy a szövegmezőben jobbkattal hozod elő a lehetőséget a helyesírásellenőrzésre. De mivel állítod be a teljes firefox magyarítását? Szerintem Vakegérke ezt is kérdezte. A róka oldalán azt írják, hogy ahhoz le kell tölteni a magyar verziót. Mondjuk windóz alatt én kicseréltem a nyelvi fájlokat manuálisan magyarra, de minden frissítésnél visszaállt angolra. Linux alatt gondolom ez nem járható...
Hogy lehet leszedni terminálban a magyar verziót? Sima magyarítás nincs?cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
válasz
geprombolo #4736 üzenetére
Igen, miért mire írtam volna?
-
geprombolo
őstag
"A Rendszerbeállítások -> Nyelvi támogatás alatt telepítsd a nyelvi fájlokat, amelyeket felajánl. A magyar nyelvet húzd legfölülre, alatta legyen az angol.
Szövegbeviteli mezőbe jobb egérgomb -> Helyesírás-ellenőrzés. Aztán jobb egérgomb -> Nyelvek -> Szótárak hozzáadása. De ha magyar a Firefox, akkor a helyesírás-ellenőrzés nyelve is az lesz már."
Ezt a firefoxra írtad?cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
válasz
Vakegérke #4732 üzenetére
sudo adduser felhasználóneved vboxusers
Ide nem a teljes neved (Somlyósi József) kell, hanem a felhasználóneved. Majd indítsd újra a gépet. Utána már az USB-s cuccokat csatolni tudod a virtuális rendszeredre.
A Rendszerbeállítások -> Nyelvi támogatás alatt telepítsd a nyelvi fájlokat, amelyeket felajánl. A magyar nyelvet húzd legfölülre, alatta legyen az angol.
Szövegbeviteli mezőbe jobb egérgomb -> Helyesírás-ellenőrzés. Aztán jobb egérgomb -> Nyelvek -> Szótárak hozzáadása. De ha magyar a Firefox, akkor a helyesírás-ellenőrzés nyelve is az lesz már. -
afgk2012
tag
válasz
geprombolo #4733 üzenetére
Persze, sokkal. Én évek óta használom. Fizetek 10 Euro + ÁFA-t, amiért egy negyedévig ingyen hívhatok vonalas telefont ezen a bolygón. Ha ez letelt, akkor kezd számlázni, és az szintén olcsóbb, mint a Skype árai. De nem akarlak rábeszélni, nekem csak most az új 12.10-es friss 32 bites XUBUNTU install miatt vannak gondjaim a TWINKLE-vel. Azzal nagyon jó hangminőséggel, probléma nélkül tudtam eddig használni. Sajnos most nem tudom felrakni. Szóval ezen mérgelődök.
Remélem itt majd valaki tud adni valami olyan tanácsot, ami végül megoldja ezt a gondot.
[ Szerkesztve ]
-
Vakegérke
félisten
Üdvözletem a fórumozóknak.
Most kóstolgatom az Ubuntu 12.04.1 LTS-t, Három problémám lenne hirtelen.
1. VirtualBox telepítve, Extension Pack szintúgy. Fel kéne vennem magam a vboxusers csoportba. A felhasználói fiókban csak én vagyok, mint rendszergazda, opciót nem találtam rá. A program beállításai közt sincs ilyen. A help szerinti eljárást megcsináltam: sudo usermod -a -G vboxuser Solymosi József
Nincs változás.
Mi a megnyugtató megoldás?2. Wop-35 egerem van. A függőleges görgetést a kábelhez közelebbi, a vizszintest a tenyeremhez közelebbi görgő vezérli. Nem nyerő, fordítva lenne kényelmes megoldás.
A másik már nem falrengető, csak jó lenne. Az egér mindkét oldalán van egy-egy mikrokapcsoló a sötét burkolat alatt. A baloldali a "vissza", működik is. A jobboldali nem csinál semmit. Jó lenne, ha igen, méghozzá az ALT+F4, tehát "bezár" funkciót.3. Firefox, szeretem. Angol a lelkem. Rá lehet telepíteni a magyart?
Nincs helyesírás ellenőrző. Hogy lehet bekapcsolni?Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
afgk2012
tag
válasz
geprombolo #4730 üzenetére
Én ide fizettem elő. Nagyon meg vagyok vele elégedve, de kell hozzá a STUN server opció is, nem csak a SIP. Ez okozza az összes problémát.
[ Szerkesztve ]
-
afgk2012
tag
Visszatérve a linux alatti voipra, neketek mi működik 32 biten a 12.10 alatt ami tudja a STUN server opciót is a SIP proxy mellett. Ugyanis régen az EKIGA is tudta, de egy jó ideje már nem lehet neki megadni a STUN-t. Emiatt használnék TWINKLE-t, de azt meg sehogy sem tudom felrakni. Talán tudtok még valami mást javasolni?
-
geprombolo
őstag
válasz
geprombolo #4718 üzenetére
Visszatérve az SBM-re: nekem működik. Viszont képtelen vagyok a grubból kicsikarni a verbose módot, meg bootolás elején kb 20 másodpercig semmit nem látok, csak fekete képernyőt. Gondolom itt kellene legyen a szöveg, amit nem látok... Utána néhány másodpercre beugrik az általam beállított splashkép, majd a bejelentkező képernyő. Bárkinek bármi ötlete?
[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
válasz
geprombolo #4725 üzenetére
ctrl + alt + f7 vagy sudo reboot (újraindítás)
-
geprombolo
őstag
Beragadtam valami parancssorba, teljes képernyőn. Mindent nyomkodtam, nem akarom a gépet erőszakkal lelőni. Mit tehetek? Most épp a másik gépemről írok.
-
Próbáld ki Live rendszerrel, vagy más oprendszerrel is. Lehet, hogy megdöglött a video ram (ha van neki külön), vagy a VGA kártya, csak még látszik a bejelentkező képernyő... szoptam már ilyet, ld. az apróhirdetéseim között, azóta is árulom azt a gépet
Persze 1 hónapos gépnél nem valószínű, hogy ez történt, de egy próbát megér. A Win7 telepítő pl. pont grafikus képet ad, az elég.[ Szerkesztve ]
-
mAtech
aktív tag
Sziasztok!
Abba a problémába ütköztem, hogy 12.04LTS (64bit Unity) telepítése után (Dell M5110 noti) minden ment frankón, majd a frissítések telepítése utáni újraindulást követően a linux már nem töltött be. Kaptam egy jó függőleges csíkos monitorképet. Ctrl-Alt-F1 (meg a többi) megnyomásával még terminált sem tudtam behozni. Mi lehet a gond?
Ugyanez volt Fedora 17-el is (64 bit szintén). A noti 1 hónapos. Ubi 10.10-el vásároltam. Az ment tökéletesen.
Az újat elölről kezdtem telepíteni nem frissítettem a régit.
Vélemény?Ha nem vigyázunk a természetre, ő se fog mi ránk...; De hát ugye aki akar az a betonba is beleköt...
-
HuMarc
veterán
Üdv!
A Torchlight nevű játék már egy ideje rajta van a gépemen, de a PlayOnLinux Beállítások mappájában véletlenül töröltem. Hogy lehet visszahozni, ha a Wine szoftverek eltávolítása mappában még lehet látni a Torchlight-ot?
-
Syl
nagyúr
Kellene egy kis segítség.
Megosztottam egy mappát (mindenkinek írható/olvasható), hogy másik gépről, táblagépről hozzá tudjak férni a bele kerülő cuccokhoz. Hálózaton látszanak is a benne lévő fájlok, de nem lehet hozzájuk hozzáférni, még olvasásra sem.
Megnéztem és ebbe a megosztott mappába kerülő fájlok nem kapják meg a "többiek: írás-olvasás elérés" jogosultságot. Ezt kézzel kell megtennem.
Nem lehet ezt automatizálni?Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
fradi81
veterán
válasz
geprombolo #4714 üzenetére
Nagyon úgy néz ki, de az nem ubuntuhoz való.
moto g72, Ninebot d28e
-
geprombolo
őstag
válasz
fradi81 #4713 üzenetére
Szerintem a debet szedte le. Beírtam parancssorba, amiket a videón ír.
Hoppá, úgy tűnik, nem telepítette elsőre, valamiért alig valamit frissített a repositoryk listáján (vagymi), most kiadtam külön a telepítést és most az fut.[ Szerkesztve ]
-
Nagytalp
senior tag
válasz
geprombolo #4709 üzenetére
-
geprombolo
őstag
Szeretném a Lubi alatt a boot-ot verbose-ra tenni, eddig sikertelenül. Meg kéne valami bootsplash is, a gép indulásakor csak fekete képernyő fogad, aztán meg a bejelentkező kép. Jó lenne splash és verbose egyszerre. Hogy szerkesszem a grub-ot, hogy jó legyen? Mit írjak át? Próbáltam verbose splash-el a quiet splash helyett, de semmi változás. Ja, lehet, hogy így kellett volna --verbose splash ? De képet honnan és hogyan?
-
kispx
addikt
-
-
papa019
senior tag
válasz
Nagytalp #4703 üzenetére
Telepítés után kipróbáltam (tutorialban valami random adat generálása, majd törlése volt, de maradtak az adatok, nem nullázódott ki a tesztelt rész, erre azt írták, hogy akkor nem megy a trim), sajnos nem ment.
Köszönöm a linket, majd kipróbálom.Jól belekeveredtem most a dolgokba, frissítettem a kernelt, hátha az megoldja a ventilátoros problémám. Nem oldotta meg, de most az amd driver sem működik vele.
(3.6.3)
[ Szerkesztve ]
-
papa019
senior tag
válasz
cobra64 #4698 üzenetére
Most már jó.
Switchable Graphics van a laptopomban, szépen meg is jelenik a CCC-ben, de amikor átteszem az Intel karira és nyomok egy rebootot, akkor a low-graphics mode felirat fogad, a felhasználói felületet terminalból sem tudom elindítani, hibát ír ki, fglrxinfo pedig azt írja, hogy nincs hardver... Az fglrx inicializálás után működik minden, de ismét csak az Ati kártyával...
Erre tudtok valami megoldást?Azt hittem, hogy a Radeon driver megoldja a hangos ventilátor problémát, de továbbra is pörgeti szépen a rendszer, ezt nem lehet valahol állítani?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS