Hirdetés
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Ubuntu Linux
- (kiemelt téma)
-
3700 - 3601
43545 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:03 Téma összefoglaló

Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció

Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
afgk2012
tag
-
Kendek
MODERÁTOR
-
törölt tag
Egy olyan kb. 980GB-os partíción, ahol kizárólag filmek lesznek tárolva és /home-ként lesz csatolva ext2 v. ex4-re érdemes formázni?
-
hcl
titán
Viszont ffmpeged valószínű amúgy is van, próbáld ki, hogy ffmpeg terminálba, és ha azt mondja, hogy nincs, akkor nincs, ha van, akkor van.
Valószínű mencodered is van, azzal is megoldható a dolog. -
mzx
senior tag
-
PuMbA
titán
(#3682) eternam:
Köszi, de ez túl bonyolult ahhoz képest, hogy két darab, egyenként egy perces mp3 zenei részletből szeretnék egyetlen mp3-at készíteni, semmi mást.
PuMbA:
Neked is köszönöm szépen a választ.
Amúgy magától megoldódott a dolog, elképesztő, mert megijedtem, mi lelte a vlc-t... Szóval egy restart után megint a régi a vlc-m!
Nem tudom, hatással volt erre netán az is ,hogy időnként boot-oláskor spontán lemezellenőrzést-javítást futtat le az Ubuntu/Mint? Ugyanis most ezt tette. És persze feltételezem, hogy a restart előtti sox uninstall is közrejátszott a sikerben. 
Megnyugtató a további ötleted, bár sajna a rejtett mappák között nem lelek se sox-ra, se vlc-re, bár ez lehet ,h jó jel ezek után?Más kérdésem:
Légyszi' nyugtassatok meg -vagy rémisszetek meg
adott esetben- , hogy nem bír jelentőséggel az a tény, miszerint egyik bizonyos rendszeralkalmazásom indításakor megjelenő password "beolvasóm" felszíne hetekkel ezelőtt "csak úgy" megváltozott! Tehát ugye nem hacker munka? Windows alatt volt már példa hasonlóra, valamint régebbi email fiók esetén is, tehát nem alaptalan az aggodalmam. Bár szerintem csak arról lehet szó, ugye, hogy az egyik frissítés cserléte ki?
Jelenleg a password "beolvasó rubrika" felett az olvasható, hogy mostantól KDE sudo alapú, bár ehhez nem értek, nem látok bele, mit jelent. Továbbra is linux Mint (9-es) rendszerről van szó, nem váltottam KDE-re Gnome-ról, bár tudom, Gnome alatt is telepíthetők más GUI-s alkalmazások. De azért egy password "bekérő felszín" megváltozása esetén némi gyanu felmerül bennem...Igen, az jó jel
Audacity-t én mindig egyből felraktam telepítés után, de nekem még sosem kavart be. -
leslieke
Jómunkásember
-
mzx
senior tag
Parancssorból nem sok mindent tudsz elrontani.
Különben nekem az Audacity nagyon bejött, mert kicsit bonyolultabb feladatra kellett, mint két MP3 összefűzése (ennek a zenéjét végtam vele - utána pedig a videóra is rá kellett tenni a zenét, mert ez a windózhétnek megoldhatatlan feladat volt, a mencodernek meg csuklóból ment).A Sox egy parancs sorból használható hangszerkesztő alkalmazás.
Szóval rossz hatással lett a vlc-re, így uninstalláltam, és rendbejött a vlc.Az Audacity-t meg én is imádtam, de látod, mit tett.
Az új rendszerre nem merem felrakni. Bár eddig csak nagyon régi, Pentium 3-as gépen használtam anno az Audacity-t, Lubuntu alatt.
A Sox-ot meg tegnap P4 alatt, Mint disztróval. -
hcl
titán
Köszi az újabb javaslatot, de miután a Sox majdnem használhatatlanná tette a hőn szeretett VLC-met, sőt, korábban az Audacity számos más média alkalmazásra negatív hatással volt, mától lemondtam a linuxos hangszerkesztő programokról... :S Teszem továbbra is ezt xp alatt.
Ne hari és tényleg köszi neked is.
De már nem kockáztatok e téren többet. Pl. az Audacity telepítése és használata kellemetlen, irreverzibilis folyamatot indított el anno, másik linux install alatt.
Szerencsére a Sox applikáció után megúsztam a dolgot, annak uninstallálásával.Parancssorból nem sok mindent tudsz elrontani.
Különben nekem az Audacity nagyon bejött, mert kicsit bonyolultabb feladatra kellett, mint két MP3 összefűzése (ennek a zenéjét végtam vele - utána pedig a videóra is rá kellett tenni a zenét, mert ez a windózhétnek megoldhatatlan feladat volt, a mencodernek meg csuklóból ment). -
mzx
senior tag
Mencoderrel egyszerűbb, meg ffmpeggel is
Köszi az újabb javaslatot, de miután a Sox majdnem használhatatlanná tette a hőn szeretett VLC-met, sőt, korábban az Audacity számos más média alkalmazásra negatív hatással volt, mától lemondtam a linuxos hangszerkesztő programokról... :S Teszem továbbra is ezt xp alatt.
Ne hari és tényleg köszi neked is.
De már nem kockáztatok e téren többet. Pl. az Audacity telepítése és használata kellemetlen, irreverzibilis folyamatot indított el anno, másik linux install alatt.
Szerencsére a Sox applikáció után megúsztam a dolgot, annak uninstallálásával. -
hcl
titán
(#3682) eternam:
Köszi, de ez túl bonyolult ahhoz képest, hogy két darab, egyenként egy perces mp3 zenei részletből szeretnék egyetlen mp3-at készíteni, semmi mást.
PuMbA:
Amúgy magától megoldódott a dolog, elképesztő, mert megijedtem, mi lelte a vlc-t... Szóval egy restart után megint a régi a vlc-m!
Nem tudom, hatással volt erre netán az is ,hogy időnként boot-oláskor spontán lemezellenőrzést-javítást futtat le az Ubuntu/Mint? Ugyanis most ezt tette. És persze feltételezem, hogy a restart előtti sox uninstall is közrejátszott a sikerben. 
Megnyugtató a további ötleted, bár sajna a rejtett mappák között nem lelek se sox-ra, se vlc-re, bár ez lehet ,h jó jel ezek után?Más kérdésem:
adott esetben- , hogy nem bír jelentőséggel az a tény, miszerint egyik bizonyos rendszeralkalmazásom indításakor megjelenő password "beolvasóm" felszíne hetekkel ezelőtt "csak úgy" megváltozott! Tehát ugye nem hacker munka? Windows alatt volt már példa hasonlóra, valamint régebbi email fiók esetén is, tehát nem alaptalan az aggodalmam. Bár szerintem csak arról lehet szó, ugye, hogy az egyik frissítés cserléte ki?
Jelenleg a password "beolvasó rubrika" felett az olvasható, hogy mostantól KDE sudo alapú, bár ehhez nem értek, nem látok bele, mit jelent. Továbbra is linux Mint (9-es) rendszerről van szó, nem váltottam KDE-re Gnome-ról, bár tudom, Gnome alatt is telepíthetők más GUI-s alkalmazások. De azért egy password "bekérő felszín" megváltozása esetén némi gyanu felmerül bennem...Mencoderrel egyszerűbb, meg ffmpeggel is
-
mzx
senior tag
-
fradi81
veterán
(#3682) eternam:
PuMbA:
Jelenleg a password "beolvasó rubrika" felett az olvasható, hogy mostantól KDE sudo alapú, bár ehhez nem értek, nem látok bele, mit jelent. Továbbra is linux Mint (9-es) rendszerről van szó, nem váltottam KDE-re Gnome-ról, bár tudom, Gnome alatt is telepíthetők más GUI-s alkalmazások. De azért egy password "bekérő felszín" megváltozása esetén némi gyanu felmerül bennem...Légy nyugodt, a hacker nem ilyenekkel foglalkozik
Bár nem teljesen tiszta amit írtál, de lehet feltelepítettél egy KDE-s programot és az változtatta meg. -
mzx
senior tag
(#3682) eternam:
PuMbA:
Jelenleg a password "beolvasó rubrika" felett az olvasható, hogy mostantól KDE sudo alapú, bár ehhez nem értek, nem látok bele, mit jelent. Továbbra is linux Mint (9-es) rendszerről van szó, nem váltottam KDE-re Gnome-ról, bár tudom, Gnome alatt is telepíthetők más GUI-s alkalmazások. De azért egy password "bekérő felszín" megváltozása esetén némi gyanu felmerül bennem... -
fradi81
veterán
-
Mtbsrác
senior tag
Hülye kérdés!
Az ubuntu.hu-n már a service pakkolt iso-t (12.04) lehet lehuzni?

-
PuMbA
titán
A VLC-m szaggatottan játszik le 32-320kbps közötti mp3-akat is (gondolom nem csak mp3-at, de ezeket teszteltem eddig), és ezt azóta teszi, hogy a sox alkalmazást feltelepítettem.

Más playerek továbbra is rendben játszanak le media file-okat, már amiket próbáltam eddig media file-okat. (Pl. a Mocp és az Adacious -t teszteltem, továbbra is rendben vannak.)
Érdekel, hogyan lehet megoldani a VLC player problémáját. Már teljes uninstallt hajtottam végre a sox -on, és a libsox file -okon is, de változatlan a helyzet.
És továbbra is érdekel, milyen alkalmazást ajánlatok mp3 összefűzésre a sox helyett, persze anélkül, h megsérülne más applikáció...
Már audacity-t se merek emiatt felrakni...
A SOX alkalmazásnak lehet, hogy megmaradtak a beállításai valahol. Próbáld a home mappádban a . kezdetű rejtett mappák között megtalálni és kitörölni. Ugyanígy a vlc beállításokat könnyen megtalálod és azt is töröld ki

-
eternam
tag
A VLC-m szaggatottan játszik le 32-320kbps közötti mp3-akat is (gondolom nem csak mp3-at, de ezeket teszteltem eddig), és ezt azóta teszi, hogy a sox alkalmazást feltelepítettem.

Más playerek továbbra is rendben játszanak le media file-okat, már amiket próbáltam eddig media file-okat. (Pl. a Mocp és az Adacious -t teszteltem, továbbra is rendben vannak.)
Érdekel, hogyan lehet megoldani a VLC player problémáját. Már teljes uninstallt hajtottam végre a sox -on, és a libsox file -okon is, de változatlan a helyzet.
És továbbra is érdekel, milyen alkalmazást ajánlatok mp3 összefűzésre a sox helyett, persze anélkül, h megsérülne más applikáció...
1. A Nerolinuxal csinálsz az mp3-ról egy nrg audio cd lemezképfájlt.
2. Azt bemountolod a gCDEmuba (Daemon Tools linuxos klónja), lesz egy virtuális audio cédéd.
3. A virtuális meghajtóról wine-re telepített CD exel egészben kirippeled vawba, de csinálhatsz mp3-at is, csak akkor a lame_enc.ddl-t a cd ex könyvtárában cseréld ki a legújabbra, ha jól emlékszem 3.99.5-ös a legújabb. (így egészben lesz a teljes album) -
mzx
senior tag

-
szoke12
őstag
-
fradi81
veterán
-
szoke12
őstag
-
kispx
addikt
-
fradi81
veterán
-
szoke12
őstag
-
fradi81
veterán
-
szoke12
őstag
Több bugot találsz mint a teljes bugtracker dbje. Biztos, hogy a víz a hülye?
Egyébként medibuntu tároló engedélyezve van? Multimédiahoz szerintem alap. De azzal a rendszerrel alap bajok vannak
Most éppen ilyenekkel bombáz:

-
törölt tag
-
fradi81
veterán
-
törölt tag
-
fradi81
veterán
-
törölt tag
-
fradi81
veterán
-
törölt tag
Ha jól érzékelem a magyar hu.archive.ubuntu.com tükör rendetlenkedik. Jól időzítettem a telepítést

-
lionhearted
őstag
Ez igen elkeserítő. Tulajdonképpen ugyanezt a remegést látom DVB-T adás nézésekor linux alatt. Lehet valami nálam nincs rendben a sokadik telepítés alkalmával sem, de ha tényleg le kell mondanom az igazi hardveres gyorsításról ... maradnia kell a win7-nek?

lionhearted: Valami bug kell, hogy legyen benne. nálam is feldobálta folyton, hogy belső hiba történt, küldjek jelentést róla. Mondjuk látványosan nem vettem észre a problémát (kivéve a killasample remegését, de az más verzión is előjött)
AMDnek is van valami olyanja, mint nvre a vdpau. Azzal próbálod?
-
törölt tag
Ez igen elkeserítő. Tulajdonképpen ugyanezt a remegést látom DVB-T adás nézésekor linux alatt. Lehet valami nálam nincs rendben a sokadik telepítés alkalmával sem, de ha tényleg le kell mondanom az igazi hardveres gyorsításról ... maradnia kell a win7-nek?

lionhearted: Valami bug kell, hogy legyen benne. nálam is feldobálta folyton, hogy belső hiba történt, küldjek jelentést róla. Mondjuk látványosan nem vettem észre a problémát (kivéve a killasample remegését, de az más verzión is előjött)
-
lionhearted
őstag
Több bugot találsz mint a teljes bugtracker dbje. Biztos, hogy a víz a hülye?
Egyébként medibuntu tároló engedélyezve van? Multimédiahoz szerintem alap. De azzal a rendszerrel alap bajok vannak
-
vodkaboy22
addikt
-
PuMbA
titán
Jaja, de ez windows 8-on van csak. Viszont jól jöhet később. Nekem nincs ilyen problémám, win7-et használok. Annyi a problémám, hogy nem tudok ubuntu alól felcsatolt NTFS adat partícióra írási jogot adni. Ma lesz időm foglalkozni a dologgal.
Más:
AMD E-350 (Fusion) alapú gép. Win alatt a Killa-sample hibátlanul megy, viszont Ubuntu alatt Catalyst (12.8 vagy 12.9) használattal remeg, nézhetetlenül ugrál. Volna erre valami megoldás?
"Volna erre valami megoldás?"
Nincs. AMD Linux hardveres gyorsítás távol van a jótól
-
törölt tag
http://www.eightforums.com/tutorials/6320-fast-startup-turn-off-windows-8-a.html
Itt van leírva. A lényeg, hogy mivel a kernel hibernálva van de az alkalmazások nem ezért a particiót lezárja a windows. Így ha ezt a fas statup-ot kikapcsolod nem lesz ilyen gondod...
De hogy mi a francért ez az alapértelmezett beállítás az microSOFT bácsi tudja csak...Jaja, de ez windows 8-on van csak. Viszont jól jöhet később. Nekem nincs ilyen problémám, win7-et használok. Annyi a problémám, hogy nem tudok ubuntu alól felcsatolt NTFS adat partícióra írási jogot adni. Ma lesz időm foglalkozni a dologgal.
Más:
AMD E-350 (Fusion) alapú gép. Win alatt a Killa-sample hibátlanul megy, viszont Ubuntu alatt Catalyst (12.8 vagy 12.9) használattal remeg, nézhetetlenül ugrál. Volna erre valami megoldás?
-
mzx
senior tag
Próbálok összefűzni 2 db. mp3-at sox-szal, most először, de még nem sikerült.
Ezt a hibaüzit adta:
sox FAIL formats: no handler for file extension `mp3'Mi a megoldás?
Esetleg más applikációval? -
eternam
tag
sudo rm -rv és a fájl elérési útja. Egyszerűbb ha beírod a terminalba hogy sudo rm -rv majd a törlendő fájl csak áthúzod a terminalba és meg fog jelenni az elérési útja, majd enter. Ennyi.
-
vodkaboy22
addikt
http://www.eightforums.com/tutorials/6320-fast-startup-turn-off-windows-8-a.html
Itt van leírva. A lényeg, hogy mivel a kernel hibernálva van de az alkalmazások nem ezért a particiót lezárja a windows. Így ha ezt a fas statup-ot kikapcsolod nem lesz ilyen gondod...
De hogy mi a francért ez az alapértelmezett beállítás az microSOFT bácsi tudja csak... -
törölt tag
A megoldás kikapcs windows alól egy új "effect" fast boot.. Egy fajta hibrid hibernálás (csak a kernelt hibernálja) lekapcsolásnál. Kikapcs és nincs gond... no comment.
hát nem mentem ezzel sokra ...
-
BoB
veterán
Attól tartok hogy ha naplózott akkor nem fogod tudni módosítani a tartalmát linux alól.
Ha nem naplózott akkor igen ha manuálisan mount-olod a /mnt-be. (a rendszer alapból a /media -ba teszi)Naplózást OSX-ben lehet tiltani.
-
szoke12
őstag
"Mit kéne irni eszköz nevéhez? A partició nevét?"
belépdelsz a media mappába, és ott lessz a felsorolásban a vinyó. vszínűleg valami kód lesz a neve. na itt adod ki a parancsot, és a kódot írod az <eszköz neve> helyére.
pl:
cd /media
sudo chmod 766 -R klrtd-7hs63bnc8-akdh -
HollyBoni
veterán
-
PuMbA
titán
-
HollyBoni
veterán
-
BoB
veterán
-
szoke12
őstag
-
HollyBoni
veterán
-
szoke12
őstag
Terminálba:
sudovagy
sudo nautilus (ekkor előugrik egy rendszergazdajogú ablak)
De mindjárt jönnek az okosabbak, és megmondják.

-
szoke12
őstag
-
HollyBoni
veterán
Gyors help kene. Ubuntu live alol kene torolnom par fajlt es mappat egy masik HDD-rol, de nincs engedelyem modositani vagy torolni a fajlokat/mappakat. Mit kene csinalnom?
-
PuMbA
titán
-
szoke12
őstag
-
szoke12
őstag
-
vodkaboy22
addikt
-
törölt tag
Telepitesnel a particiokezeloben adtam meg h /windows ala csatolja. Gondolom azzal allitotta be. Segitenel picit?
Mas: Hasznal valaki Alcor Dtv Duo tuner + Tvheadend + Xbmc combot? Valamiert vacakol a streameles. Neha nem jelenik meg kep, neha villodzik a kep, neha a tvheadend nem talalja a muxokban a csatornakat. Szegyen szemre win-el kell most hasznalnom. De jo volna megoldani linux alatt.
-
hcl
titán
Terminal-on keresztül telepítettem a transmission-daemon-t.
Szeretném, ha egy olyan könyvtárba tudna letölteni, ami /windows/share/Download alatt található.
Ez egy NTFS partíció, amit a /windows alá csatoltam.
Nem tudok a könyvtárnak úgy jogot adni, hogy abba letölthessen ill. akár létrehozva egy új könyvtárat abba tölthessen le fájlokat.
Ebben kérném a segítségeteket.Csatolásnál kellene megadni, hogy kik tudnak írni bele.
Fstabból van csatolva gondolom, -
törölt tag
Terminal-on keresztül telepítettem a transmission-daemon-t.
Szeretném, ha egy olyan könyvtárba tudna letölteni, ami /windows/share/Download alatt található.
Ez egy NTFS partíció, amit a /windows alá csatoltam.
Nem tudok a könyvtárnak úgy jogot adni, hogy abba letölthessen ill. akár létrehozva egy új könyvtárat abba tölthessen le fájlokat.
Ebben kérném a segítségeteket. -
PuMbA
titán
-
hito
nagyúr
-
hcl
titán
-
hito
nagyúr
-
Kendek
MODERÁTOR
-
hito
nagyúr
-
Kendek
MODERÁTOR
-
hito
nagyúr
Miért írja azt, hogy unable to access jarfile filenév.jar? Nem root-ként próbálom indítani a jar file-t? Hogy kell rootként java -jar parancsot kiadni ubuntu 12.04-en?
-
leslieke
Jómunkásember
Nem szabad elfeledkezni arról, hogy a Lubuntu 12.04 nem LTS! : )
Hm, Köszi, ez fel se tűnt, de nem jó hír. Csak LTS jöhet szóba.
-
lionhearted
őstag
-
leslieke
Jómunkásember
-
hcl
titán
-
leslieke
Jómunkásember
Használja valaki a Lubuntu 12.04-et? Milyen? Vélemény?
-
alitak
senior tag
Köszönöm az eddigi segítséged!
12.04 volt rajta, de nem volt túl gyors a rendszer. Azért lett rárakva a 10.04, csak ugye nem ment a webkamera, ráment a 3as kernel, de gondolom innentől már ismerős a történet

Még egyszer köszönöm a segítséged!
-
fradi81
veterán
-
Иван
őstag
Rendszer frissítve van ugye? Mert sokat számít. Rendszerfigyelő-ben tudod megnézni, de az maga is eszik valamit szóval, ha pontos adatot akarsz akkor: CTRL+ALT+T-vel előhozod a terminált és beírod, hogy top majd enter. 1-essel tudod magonkénti terhelést kiíratni, s-sel pedig megadhatod a frissítési rátát másodpercben.

Még van kérdés (szerintem sohsem fogyok ki). Az elsődleges rendszerem továbbra is win lenne, de azt rakta a bootolási sorban utoljára, hogyan tudom első helyre berakni? Csak mert pl hazaérek, benyomom a gépet, akkor ugye az induljon el.
-
PuMbA
titán
Rendszer frissítve van ugye? Mert sokat számít. Rendszerfigyelő-ben tudod megnézni, de az maga is eszik valamit szóval, ha pontos adatot akarsz akkor: CTRL+ALT+T-vel előhozod a terminált és beírod, hogy top majd enter. 1-essel tudod magonkénti terhelést kiíratni, s-sel pedig megadhatod a frissítési rátát másodpercben.
-
Иван
őstag
Őőő 12.04 x64, ha jól tudom.
Amúgy hol tudom megnézni azt, ami a winben a feladatkezelő rendszer nézője volt (cpu/mem terhelés)?
Kár, pedig pont az volt a célom, hogy egy gyorsabban bootoló rendszerem legyen, és külföldi fórumokon azt írték, az ubi jó ebbe? Vagy ahhoz finomhangolni kell?
-
PuMbA
titán
Hali!
Új vagyok a linux szcénában, ubi az első disztróm, most itt pofozgatom ide oda. Egy 4530-as Hp probookon van fent, win7 ultimate mellett. Első problémám, hogy nagyon hajtja a gépet, mintha nem skálázódna vissza a prockó (i3 2350, 2,3ghz). Meleg levegőt fúj ki netezés közben is, ami pl winen abszolút semmilyen hőmérsékletű levegő volt, és a venti is alig ment. Hogy lehet a skálázódást beállítani? Illetve a Hd3000-et használnám csak benne (legdruvább dolog a HD filmnézés lenne), ehhez mit állítsak/rakjak fel?

Milyen Ubi? Van skálázódás, csak az Ubuntu alapból jobban terheli a gépet, mint a Win7. Az Intel VGA-nak kéne mennie alapból, úgyhogy semmit.
alitak: Több ötletem nincs
Majd egy 12.04-et kell rá eszközölni szerintem és jó lesz. -
Иван
őstag
Hali!
Új vagyok a linux szcénában, ubi az első disztróm, most itt pofozgatom ide oda. Egy 4530-as Hp probookon van fent, win7 ultimate mellett. Első problémám, hogy nagyon hajtja a gépet, mintha nem skálázódna vissza a prockó (i3 2350, 2,3ghz). Meleg levegőt fúj ki netezés közben is, ami pl winen abszolút semmilyen hőmérsékletű levegő volt, és a venti is alig ment. Hogy lehet a skálázódást beállítani? Illetve a Hd3000-et használnám csak benne (legdruvább dolog a HD filmnézés lenne), ehhez mit állítsak/rakjak fel?

-
fradi81
veterán
Ha Chrome akkor már az új flash van neki, jobb klikk egy youtube videón kiírja a verziót. chrome://plugins/ is kiírja milyen flash van neki.
-
alitak
senior tag
alapvető probléma, hogy barátnőm gépe, ő meg krakkóban van.
Chrome-ot használ, lehet meg kéne próbálni az új flasht? Frissítéskor azt nem telepíti?
2.6os kernelen nem megy a webkamera, ami a skype miatt jelenleg a nélkülözhetetlen kategória sajnos. -
PuMbA
titán
Új Flash már csak a Chrome-ban van, Firefoxon meg a többin a 11.2-es van, ami az utolsó Linuxra. Ha visszamész a 2.6.32-es kernelre akkor nem lesz jobb?
-
alitak
senior tag
Asztali effekteket, ha kikapcsolod akkor se lesz jó?
Ha nem akkor mplayer:
sudo add-apt-repository ppa:ripps818/coreavc
sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/umplayer
sudo apt-get update
sudo apt-get install umplayer
Indításkor kiválasztod a feliratokhoz a közép kelet európai kódolást, mert UTF-8-cal nem lesz jó. Beállításoknál a videó fülön a kimenetet XV Overlay-re rakod, a hangot meg pulse-ra.Az asztali effektek ki vannak kapcsolva. A videók azonban netes lejátszóknál (youtube, mozicsillag, etc) is szaggat. Lehet, hogy a flash nem megfelelő verzió?
-
God Vazzeg
veterán
-
törölt tag
Hali!
Érdekességnek és agyfályó görcsnek számomra, de íme egy fontos észrevétel:
Lassan 2 hete van fent win8 + linuxmint a gépemen sajnos munka miatt nem tudom teljesen kikerülni a win8-at és ha már fen van használom egy kis játékra
. Szóval a gépben van
1 ssd (rajta 2 partícion a 2 oprendszer) illetve 1 hdd 3 adat partícióval. Na most azzal sok bajom eddig nem is volt, hogy linux alól nem tudtam elérni a windows 8 partíciót mer azt írta hogy az oprendszer hibernálása miatt nem lehet elérni stb stb stb. De az már dűhítő, hogy a win8 nem látja a változtatásokat amiket a hdd-n csinálok. Pl tegnap röpke 120gb-ot másoltam át az egyik partícióról a másikra és a win8 észre se vette. Azt hittem adatvesztés történt erre visszalépek a linux alá és minden úgy van ahogy lennie kell.
No comment... Most próbálok forumokon választ kapni erre vagy ha az megoldja akkor arra, hogy a fészkes francba lehet a win8at ténylegesen kikapcsolni nem hibernálásba küldeni shutdown parancs mellett...Ez nagyon meredek. Én is kíváncsi vagyok az okára. Valami filename cache lehet a win8-ban? :-)
-
God Vazzeg
veterán
Hali!
Lassan 2 hete van fent win8 + linuxmint a gépemen sajnos munka miatt nem tudom teljesen kikerülni a win8-at és ha már fen van használom egy kis játékra
. Szóval a gépben van
1 ssd (rajta 2 partícion a 2 oprendszer) illetve 1 hdd 3 adat partícióval. Na most azzal sok bajom eddig nem is volt, hogy linux alól nem tudtam elérni a windows 8 partíciót mer azt írta hogy az oprendszer hibernálása miatt nem lehet elérni stb stb stb. De az már dűhítő, hogy a win8 nem látja a változtatásokat amiket a hdd-n csinálok. Pl tegnap röpke 120gb-ot másoltam át az egyik partícióról a másikra és a win8 észre se vette. Azt hittem adatvesztés történt erre visszalépek a linux alá és minden úgy van ahogy lennie kell.
No comment... Most próbálok forumokon választ kapni erre vagy ha az megoldja akkor arra, hogy a fészkes francba lehet a win8at ténylegesen kikapcsolni nem hibernálásba küldeni shutdown parancs mellett...Na erre kíváncsi leszek, mert ez így meredeken hangzik..

-
vodkaboy22
addikt
Hali!
. Szóval a gépben van
No comment... Most próbálok forumokon választ kapni erre vagy ha az megoldja akkor arra, hogy a fészkes francba lehet a win8at ténylegesen kikapcsolni nem hibernálásba küldeni shutdown parancs mellett... -
törölt tag
-
Kendek
MODERÁTOR
Szerintem az Ubuntu Minimal CD. Az alternatív telepítővel tökéletesen ugyanazt kapod mint a desktoppal.
-
törölt tag
Egy otthoni médiaközpontot szeretnék létrehozni. XBMC, Samba, Transmission, stb.
Alapvetően GUI nem kell a rendszerhez. Véleményetek szerint a 12.04 alternate v. server lenne jobb kiindulási alap? -
szoke12
őstag
-
BoB
veterán
-
PuMbA
titán
Asztali effekteket, ha kikapcsolod akkor se lesz jó?
Ha nem akkor mplayer:
sudo add-apt-repository ppa:ripps818/coreavc
sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/umplayer
sudo apt-get update
sudo apt-get install umplayer
Indításkor kiválasztod a feliratokhoz a közép kelet európai kódolást, mert UTF-8-cal nem lesz jó. Beállításoknál a videó fülön a kimenetet XV Overlay-re rakod, a hangot meg pulse-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
-
3700 - 3601
43545 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Ubuntu Linux
- (kiemelt téma)
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- 3D nyomtatás
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bluetooth hangszórók
- Projektor topic
- Sorozatok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen monitort vegyek?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- További aktív témák...
- Eladó PC játékok - sok ritkaság!!!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- Honor X7b / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 27% - Seasonic Prime PX-1600W 80 PLUS Platinum (PRIME-PX-1600)
- AKCIÓS!! áthajtós érintős 360 szinteÚJ Dell 16 Plus 2-in-1 Ultra 7 258V Intel Arc 140V 32GB 1TB SSD
- Eladó Samsung Galaxy A50 4/128GB szivárvány / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman S2 TG FSP 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Szóval rossz hatással lett a vlc-re, így uninstalláltam, és rendbejött a vlc.