- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Valami baja van a tápomnak
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
eternam
tag
Én még nem bírtam játszani a TF2-vel, ugyan belevettek a zártkörű bétába, de mikor indítom a dash összeomlik és nem indul el a játék. Sz@rok rá, játszok majd a wine-re telepítettel, az legalább működik. Én nem fogok hibajelentéseket küldözgetni, ha nem megy ne erőltessük, én elvárom hogy hibátlanul működjön és kész. Többek között ezért használok lts-t.
Az emberek nem fogadták el az igazságot hatalomnak, ezért megtették a hatalmat igazságnak. Pascal
-
-
leslieke
Jómunkásember
[ Szerkesztve ]
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
-
Syl
nagyúr
Táblagépet használ valaki Ubuntuval?
Nexus 7-et ha rákötöm a gépre, akkor az alapértelmezett MTP (médiaeszköz) módban semmi nem jelenik meg a számítógépen. PTP-ben (kamera) pedig csak a táblagépen található fotókat lehet elérni.
Nincs valami varázslat, hogy vindózos módon hozzáférjek a Tab egyéb fájljaihoz? (vbox-ba telepített win7 persze megy, de valami közvetlenebb megoldást keresnék)
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
-
szoke12
őstag
Feltettem a Mate-et. Nagyon jó!
Na csak megoldódik minden
Ettől függetlenül el kezdek gyűjteni egy új konfigra.[ Szerkesztve ]
"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
Skribek
csendes tag
Mi van, kihalt a topic?:-)
-
HuMarc
veterán
Sziasztok!
Nekem a 3.50.30-as kernellel (vagy mi is a száma?) nem bootol be a linux, vagyis egyszer bebootolt, de akkor is csak 1024×768 felbontással és nem is engedte visszaállítani 1366×768-ra... 3.50.29-ről bebbotol rendesen. Más is tapasztalt ilyet?
-
jercsi
tag
válasz
God Vazzeg #5680 üzenetére
Így van de nem raid be megy így nem értem én sem simán gond nélkül fel kellene mennie ...
-
szoke12
őstag
válasz
lionhearted #5661 üzenetére
Köszi!
Van flash. Nem tudom, miért jelzte, hogy kell neki, de a Mégsére nyomtam, és abbahagyta.
Nem anyira gyenge a gépem. Ráadásul 2 ugyanolyan van, és mind a 2őn szórakozik az Ubi, szal vszínű, hogy nem tetszik neki vmi a konfigban.
Most éppen nincs vele bajom, meg a Unity-t is kezdem megszokni."Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
jercsi
tag
Sziasztok van egy gigabyte ep45 ud3lr típusú alaplapom . Szeretnék egy Ubuntu 12.04 linuxot feltenni egy satas hdd re ...sajnos mikor a particós táblához érek hogy kiválasszam hova telepítsem , sajnos nem lát hdd t ,. ezen a hdd n van egy win 7 is ami működik tökéletesen linux alá is be kell tenni egy sata drivert ?
Próbáltam aschi módban is . mi lehet a gond ha valakinek van valamilyen ötlete megköszönném .[ Szerkesztve ]
-
Skribek
csendes tag
Melyiket telepitsem: docky vagy cairo-dock? Tapasztalatok? Előre is köszönöm.
-
Mtbsrác
senior tag
válasz
Mtbsrác #5671 üzenetére
Ezt nemértem!
Gondolt egyet és mostmár nemindítja el. Ezt az üzenetet adja ki:
Nem sikerült a gyermekfolyamat („/media/blablabla/Steam/Steam.exe”) végrehajtása (Engedély megtagadva)De ha kiveszem ezt belőle akkor meg megy: -no -dwrite
Akárhogy csinálom újat készítek mindig ez a szitu. Az tény hogy másik partíción van de eddig nemvolt gond.
Mindig felvan csatolva az a part![ Szerkesztve ]
-
Mtbsrác
senior tag
Köszi a segítséget mindannyiótoknak de a script az istenért se akart elindulni.
Megoldottam máshogy
Mate gnome panelt használok így feltudom tenni a felsőmenüsorba az indító ikonokat.
Ott egy "indító ikont"-t készítettem majd annak a végére biggyesztettem be ezt: no-dwrite
S lőn csodát úgy indul ahogy akarom -
attis71
tag
Sziasztok!
Telepítettem az asztali PC-re az Ubuntu 12.04 lts verzióját. Jól működik, csak a kinézetét szeretném Win XP-s vagy Vistás -ra módosítani, ezt lehetséges-e?
Erre azért volna szükségem, mert a párom ezekhez szokott hozzá. Ezeket viszont nem akarom telepíteni.
Üdv:
attis71 -
Mtbsrác
senior tag
Kérés:
Ebben a topicban a 4. hozzászólást hogy tudom végrehajtani úgy, hogy mindig így hajtsa végre a feladatot? Ahogy ottvan beírtam de nem memorizálta le a motyó rendesen
.
Olyan szájbarágósan ha lehetséges[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
szoke12 #5646 üzenetére
Még mindig tartom magam ahhoz, hogy neked vmi balszerencsés géped van.
Ne tegyél folyamatosan különbséget a 12.04.1 és a sima között, ez nem szervízpakk, vagy valami hipertalálmány.
gnome classic pedig telepíthető.(flashplugin installert reinstalláld, hátha megoldja. legyen kilőve minden böngésző, utána ellenőrizd.)
Tegnap még működött...
-
bsanya
aktív tag
Tegnap telepítettem kubuntut a gépemre (partíció formázással), minden egyes újraindítás után wlan kapcsoló hibát ír, és manuálisan be kell írnom a hálózati jelszót, hogy legyen netem, ezt miért csinálja? Eddig (lubuntu) ilyen problémám nem volt...
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 11i
-
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
mitulabattyi #5654 üzenetére
Közben megtaláltam, csak magyarul kerestem tegnap, úgy nem volt sehol semmi.
[link] -
-
Vangelis
félisten
Üdv Fórumtársak!
Érdeklődnék, hogy egy p3 as laptopra 512rammal melyik Ubuntut tegyem fel?
Esetleg egy link is jó lenne hozzá
9.10 est töltöm.. de szerintem az is nagyon új lesz.[ Szerkesztve ]
https://armegoszto.hu/
-
-
szoke12
őstag
Azért mert alapból az volt. Egy 10.04-es rendszerem frissítettem, amin volt flash, és minden frissítés rajta volt. Egyébként csomagtelepítő szerint van fent most is flash.
Úgy voltam vele, hogy csinálja maga a frissítést, nem nyúlok hozzá. Erre tessék.
Na mind1. Remélem mihamarabb leszokik róla.
Egyébként élvezhetőbb az egész 12.04.1, mint a 12.04.[ Szerkesztve ]
"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
hibavissza
veterán
válasz
lionhearted #5626 üzenetére
ok, megvan. nem értem hogy nem láttam
patent ez a lubuntu, azt hiszem marad egy ideig -
mitulabattyi
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Lenne egy kérdésem:
Adott egy régi notebook, 8.04 Ubuntuval. Hol tudom kikapcsolni a jelszó kérését, amikor visszatér készenlétből a gép? -
-
szoke12
őstag
Adtam még egy esélyt a 12.04.1-es ubinak. A Unity önmagában is irritál, de majd megszokom. Nem baj. De megállás nélkül valami extra csomagot (flashplugin) akar telepíteni. Engedélyezem, erre kiírja, hogy nem sikerült, és kezdi előröl.
-
válasz
lionhearted #5638 üzenetére
Tegnap kellett egy 1.7-es laposon windózt abajgatni. PDF olvasó+konverter, képnézegető, ilyesmik felhúzása. WinXP, 512Mb RAM.
Hát a hajam kihullott vaze, mire ezek lejöttek a netről, meg felmentek a gépre. Meg a dotnet, külön.
Külön letöltögetni, egymás után elindítgatni...Mutogatni való hater díszpinty
-
-
válasz
God Vazzeg #5634 üzenetére
Ez igaz a chromiumra, a firefoxra és az operára is.
(igaz, utóbbi kettőhöz nem feltétlen kell gugli account
)
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
bsanya
aktív tag
válasz
God Vazzeg #5634 üzenetére
Köszönöm!
Ez valóban megkönnyíti az ember életét, még akkor is, ha vannak fenntartásaim az ilyen felhőkben tárolt adatokkal kapcsolatosan.Xiaomi Mi 11i
-
-
-
qltsar
veterán
válasz
szoke12 #5627 üzenetére
Igen sajna, de 12.10 mar az archiverrel es a gedittel is folyamatosan ezt csinalta. Felraktam a 12.04 LTS-t, lenyegesebben kevesebb bug, es csK iszonyat ritkan jonnek mar elo ilyen jellegu problemak, talan valamelyik frissites javitotta, vagy az is lehet, hogy felraktam egy olyan lib-et, amit hianyolt eddig x program, csak nem birta kikohogni.
-
eszgé100
őstag
sziasztok!
nekem is ugyanez a problémám, de nem láttam, hogy a srácoknak lett-e válaszolva?
"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."
-
-
szoke12
őstag
Esetleg másnál is játszanak ilyet a 12-es rendszerek?
-
válasz
hibavissza #5623 üzenetére
Power management? Be kell állítani, hogy mit csináljon. (system settingsben keresd, vagy az akksi ikonról is elvileg elréhető)
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
válasz
lionhearted #5622 üzenetére
Alsa-utils, erre voltam kíváncsi, nem jutott eszembe - valamiért az oss-re emlékeztem - a csomag. Nem tölt le sok mindent a GNOME-Shell, de saját magának a hangvezérlő komponensét igen.
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #5616 üzenetére
nah, fut a lubuntu. most is csak pendrive-ra tettem, de most gyors.
gondom az, hogy nem érzékeli szegény a kijelző lecsukást és nem teszi magát alvó módba vagy hibernálásba.
tudna valaki valami megoldást? -
-
Sziasztok!
Minimal Ubuntut telepítenék a közeljövőben, GNOME Shell-lel. Nincsen semmi sallangra szükségem, ezért csinálnám így magamnak. Hangot hogyan tudnék varázsolni rá, továbbá mire lenne szükségem (esetleg valami alkalmazás a grafikus felületre, jelenleg VirtualBoxon próbálgatom).
Köszi!
mobal,
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
herczigem
csendes tag
Hello!
Berakok egy programot az inditópultba, milyen kapcsolokkal tudom beállitani azt hogy mennyivel később induljon és hogy csak a talcán jelenjen meg (minisize)? -
válasz
hibavissza #5614 üzenetére
Nem az iso-t kell rámásolni. Unetbootin-nel vagy az Ubis Indítólemez-készítővel kell megokosítani, hogy bootolni tudjon (ezek a progik bekérik, hogy milyen iso-t tegyenek rá).
A BIOS beállítás általában USB-hdd, illetve ha van one time bootmenü, akkor azzal még egyszerűbb.Mutogatni való hater díszpinty
-
hibavissza
veterán
Ok, lubuntu. Ráteszem a pendrive-ra az iso-t aztán átállítom a netbook first boot priority-ét...mire is usb fdd vagy usb hdd vagy usb cdrom?
Gondolom kell még valami segédprogram is a pendrive-ra, hogy a bios tudjon valamit kezdeni az iso-val...
Ha lenne külső cdrom, nem lenne kérdés, de nincs. Nem akarok fél napot copkodni -
-
hibavissza
veterán
Üdv! Netbookra szeretnék Ubuntut telepíteni teljes gyalulással, particionálással pendrive-ról. Megoldható ez?
1,6-os atom alapú netbook. Netezésre, filmnézésre használom. Pendrive-ról már futtattam ubuntut, tetszett, de baromi lassú volt. Kipróbálnám élesben, merevlemezről, futtatva.
[ Szerkesztve ]
-
Thusor
őstag
Na de a Pidginben, ha jól tudom nem lehet hívást kezdeményezni MSN-en belül...volt valami gond annó, nem tudom hogy megoldották-e azóta.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
Én már régen nem használom, egyrészt nincs kivel, másrészt egy időben olyan módon kutyulta a bemeneteket (a Pulseaudio-val közösen), hogy hívás előtt mindig újra be kellett állítani a mikrofont
@qltsar : Na ez volt a másik, hogy semelyik multikliensben nincs Skype kezelés. A Pidginen meg így elmegy a MSN-Facebook-Gtalk együtt.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
qltsar
veterán
Nálam is vannak érdekes dolgok a Skype-al kapcsolatban...12.04 és 12.10 alatt is voltak. Ugyebár az új Skype-ban, belehet jelentkezni msn accounttal is, így egyszerre lehetsz gyakorlatilag online a programon belül 2 accounttal, így látod az msn és a Skype kontaktjaidat is. Namármost, ha én bejelentkezek msn accounttal, akkor a Skype elégg brutális cpu terhelést kezd el produkálni, top-ban 80-160% között mozog, és sajnos ezt a laptopom hűtésén is hallani, hogy küzd vele rendesen, és a gui is akad mindenütt. Úgyhogy kénytelen vagyok két IM programot használni, mert ez így jelenleg elég érdekessé teszi felhasználói élményem
!
-
Thusor
őstag
válasz
God Vazzeg #5607 üzenetére
Nekem is furcsa volt...de mindegy, most már a lényeg, hogy működik
.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
Thusor
őstag
válasz
God Vazzeg #5605 üzenetére
Letöröltem teljesen a skypeot és újra feltettem az ubuntu saját tárolójából, így jó a 4.1...de ha a skype honlapjáról letöltöttet telepítem akkor mindig leáll a skype.
-
Thusor
őstag
Ubuntu 12.04-en szeretném használni a skype 4.1 verzióját, de esélytelenül. Amint valaki hívna, vagy küldene filet, abban a pillanatban elszáll a skype és bezár. Indíthatom újra, amint megint hívnak újra elszáll. Mi lehet a probléma? Valaki tudja használni?
-
God Vazzeg
veterán
Tehát 2 desktopod van, egy lxde és egy kde felület? lxde-t távolítsd el, ha engedi, és kész is vagy
Asszem lubuntu-desktop néven találod synapticban. De lehet mást is el kell távolítani, majd megmondják a nagyok
Én leszednék minden lubuntu és lxde kezdetűt, de én paraszt vagyok, baltával nyomom
-
szoke12
őstag
válasz
lionhearted #5547 üzenetére
Szia!
Most látom, hogy válaszoltál.
A dpkg-t csináltam meg, meg a javítást, meg a tisztítást.
Nem hiszem el... az én gépemet minden linux utálja?
Csak megcsináltam az összes frissítést, erre hibaüzit dobál. Mint már néhány rendszerem. De ha legalább leírná, hogy ezt, meg ezt javítsd, vagy ez meg ez a hiba... de nem.
Android alatt megy a grep. lnux alatt is?"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Gaming notebook topik
- Mobilinternet
- Kuponkunyeráló
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Untappd lista
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- További aktív témák...