- Milyen házat vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Biztosan maradnak a hagyományos tápkonnektornál az ASRock új Arc VGA-i
- Azonnali hatállyal lemondott Pat Gelsinger, az Intel vezetője
- Milyen videókártyát?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
nolika
senior tag
válasz God Vazzeg #18951 üzenetére
El se indul a szolgáltatás... pedig a számítógép rajta van a hálón, csak belelépni nem tudok.
Mi lehet az ok?! -
szoke12
őstag
Sziasztok!
Már egy kb két hete a gépem állandóan szórakozik. van, hogy indításkor egyből, van hogy egy óra használat után bedobja a következőt, és lefagy.Semihez nem tudom kötni a problémát. Még annyi, hogy a frissítések sem mennek fel egy ideje, mert ott is hibákat ír.
Találkozott már ezzel vki?
"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
szoke12
őstag
válasz Aethelstone #18956 üzenetére
Egy asztali 775-ös
Intel® Pentium(R) 4 CPU 2.80GHz × 2 (Pentium 4 521)
2 gb DDR1 ram
Asrock775V88+
Ati Radeon 9600
meg egy 80-as maxtor, + mellette egy 40-es maxtor"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
szoke12
őstag
válasz Aethelstone #18958 üzenetére
ja, le is maradt... ubi 12.04 (32bit)
Linux 3.2.0-68-generic[ Szerkesztve ]
"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
stopperos
senior tag
válasz szoke12 #18954 üzenetére
Szerintem frissíts fel a trusty HWE-re a géped, ahogy tippelem driver problémád van, és a 3.2 kernel már nem mai gyerek, a 3.13 elég jó a hozzá tartozó xserver-xorg csomagokkal.
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
szoke12
őstag
válasz God Vazzeg #18962 üzenetére
köszönöm mindenkinek a reakciót! ha hazaértem nekifogok.
érdekes, hogy kb mióta kijött a 12.04, hibátlanul ment a rendszer. és az egyik frissítés óta játsza ezt. (legalábbis úgy vettem észre)"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
beloadjoker
őstag
Hali!
Egyik ismerősömnek hdmi problémája lenne
a gép: dell inspiron N5110 (NVidia 525M)
a tv: Technika LED tv
rendszer: ubuntu 14.04LTS
Tehát win7en ment neki és most ubuntun nem /se kép se hang hdmin/
Ami történik hdmire csatlakoztatáskor:
Villan egyet a laptop kijelzője ezután ott visszakapjuk a képet tv-n pedig semmi sem történikElőzmények: Én tettem még fel ismerősömnek az ubuntut majd az nvidia drivert és a bumblebeet hogy tudjon indítani programokat a dedikált kártyával is nemtudom hogy ez bekavar e a dolgokba délután 3 óra után tudok elmenni az ismerőshöz hogy többet tudjak meg a problémáról azért írtam hátha tudtok adni pár tanácsot hogy mivel kellene próbálkoznom.
Előre is kösziOneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
beloadjoker
őstag
válasz beloadjoker #18964 üzenetére
Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
God Vazzeg
veterán
válasz beloadjoker #18966 üzenetére
nvidia-settings fent van? Abban kell beállítani az nvidia kártyákat
-
beloadjoker
őstag
válasz God Vazzeg #18967 üzenetére
köszi fentvan de abban nem tudom állítani bumblebeevel indítjuk az olyan appokat amiknek kell a kraft
még egy "hiba"
polyi@polyi-Inspiron-N5110:~$ xrandr --output HDMI1 --set underscan on
warning: output HDMI1 not found; ignoring
X Error of failed request: BadRROutput (invalid Output parameter)
Major opcode of failed request: 140 (RANDR)
Minor opcode of failed request: 15 (RRGetOutputProperty)
Serial number of failed request: 31
Current serial number in output stream: 31Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
God Vazzeg
veterán
válasz beloadjoker #18968 üzenetére
De a 2. monitor kezelését se tudod ott beállítani?
-
beloadjoker
őstag
válasz God Vazzeg #18969 üzenetére
tudom hogy kéne lennie valami ilyen beállításnak de nincs.. tehát erre gondlok hogy iylesmi kéne:
viszont neki csak ilyenek vannak:
Ezért is dobtam fel neki a bumblebeet mert ebben hiába váltottam vagy csináltam bármit mindig hibaüzenetet dobott
Ilyen hibát dob nekem is váltásnál ezt most találtam neten
[ Szerkesztve ]
Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
szundybence
aktív tag
Tudtok ennek a programnak linuxos alternatívát mutatni?
-
nolika
senior tag
válasz N0zer0 #18955 üzenetére
Nem írtam oda, de így van most a konfig: (nolex az ssh nevem)
[global]
workgroup = NOLEXHOME
netbios name = nolexserver
server string = nolexserver
security = user
forceuser = nolex# Debug logging information
log level = 2
log file = /var/log/samba.log.%m
max log size = 50
debug timestamp = yes[anonymous share]
comment = anonymous share
path = /home/nolex/anonymous
browsable = yes
writeable = yes
guest ok = yes
read only = nomod:
Logfájl tartalma:
samba version 4.1.6-Ubuntu started.
Copyright Andrew Tridgell and the Samba Team 1992-2013
[2014/12/01 18:24:25.469912, 0] ../lib/util/util.c:216(directory_create_or_exist)
mkdir failed on directory /var/lib/samba/private/smbd.tmp: No such file or directory
[2014/12/01 18:24:25.470248, 0] ../lib/util/fault.c:72(fault_report)
===============================================================
[2014/12/01 18:24:25.470365, 0] ../lib/util/fault.c:73(fault_report)
INTERNAL ERROR: Signal 11 in pid 772 (4.1.6-Ubuntu)
Please read the Trouble-Shooting section of the Samba HOWTO
[2014/12/01 18:24:25.470528, 0] ../lib/util/fault.c:75(fault_report)
===============================================================
[2014/12/01 18:24:25.470651, 0] ../lib/util/fault.c:144(smb_panic_default)
PANIC: internal error[ Szerkesztve ]
-
God Vazzeg
veterán
válasz beloadjoker #18970 üzenetére
Zárt driver aktív tuti?
-
beloadjoker
őstag
válasz God Vazzeg #18974 üzenetére
nem, nem az az tuti mert ha megnézzük a gép infóknál ahol procit meg mindent ír akkor ott az igpt írja
-
szoke12
őstag
Ilyen nincs... feltettem egy 14.04-et, és ugyanazt a hibát adja...
Memtest nem mutat hibát, tehát ramok kilőve, a videókártya szintén jó... mi lehet?"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
beloadjoker
őstag
válasz God Vazzeg #18974 üzenetére
Már m1 illető megunta akié a gép és mondta hogy visszadobja a win7et
-
Dhampir
félisten
válasz beloadjoker #18978 üzenetére
Lehet, hogy jobban jár vele, ha nem akar belemélyedni a Linux "lelkivilágába".
[ Szerkesztve ]
-
beloadjoker
őstag
válasz Dhampir #18980 üzenetére
Igazából nekem csak jó nincs is most linuxos gépem mostani gépemen nem tudtam összehozni rajta slit szóval maradt win de ha minden igaz nemsokára megszabadulok ettől és akkor lesz egy asztali win + linuxal meg egy thinkpad x200 majd akkor linuxozok de thinkpadben nincs dedikált úgyhogy nem lesz gondom vele asztalin meg szerintem nem lesz gondom
-
5150head
senior tag
Sziasztok! Felraktam win mellé az ubuntut, most leszedném, úgy h megmaradjon a win, hogy tudom megoldani?
-
szundybence
aktív tag
Már megint elromlott a frissítés után a Firefox. Megint angol nyelvű lett. Mitől van ez? Nekem kellene valamit beállítani? Simán, Systemback-kal csinálom a frissítést. Az okozza talán? És hogyan tudom megcsinálni? Hogyan lesz megint magyar?
-
válasz szundybence #18984 üzenetére
Az OS language mire van állitva?
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
Dhampir
félisten
válasz szundybence #18984 üzenetére
A "gyári" update nem csinált nálam ilyet, az biztos.
-
MODERÁTOR
válasz szundybence #18988 üzenetére
A firefox-locale-hu csomag legyen telepítve, kb. ennyi.
-
kemotox
addikt
Sziasztok!
Segítség kéne telepítés ügyben. Eddig mindig felraktam az Ubit windows mellé azt csókolom, de most mindent törölni akarok, és csak Ubit felrakni. 60gigás SSD-n volt a windows, mellete 500 gigás vinyón mindenféle játék meg letöltött szirszarok. A vinyót egyelőre hagytam, majd formázom. Az SSD-re felraktam az Ubit "cserélje a windowst" opcióval.
Két próbléma van ezzel:
1. GRUB-ban van egy Windows loader nevű dolog, nem igazán értem, hogy miért. Nem tudom mit csinál ha rámegyek, még nem próbáltam, de sejtem, hogy nagyjából semmit sem csinálna, hisz már le van törölve a Win.
2. initramfs-es dologgal indul. Ha beírom, hogy exit akkor kis idő múlva elindul az Ubi, de ez azért így elég gázos.Hogy lehetne ezeket a dolgokat megoldani? Initramfs-es dologra valami olyasmit olvastam, hogy telepítési hibától is lehet. Ha manuálisan akarnám megcsinálni a particionálást telepítésnél, akkor mit hogyan kell/érdemes beállítani? SWAP-ra pl olvastam RAM méretet is, meg RAM*2-t is. Meg azt is írták valahol, hogy a boot, root, ilyesmi dolgokat is érdemes beállítani, és nem hagyni a Linuxnak hogy magától csinálja meg. Nagyon zavaros ez a dolog nekem. Nézzétek el szegény buta windowson nevelkedett gyerek linux-analfabetizmusát.
Köszi előre is a segítséget. -
Mtbsrác
senior tag
Ha volt már bocs.
Legujabb Operát 2x verziót hogy tudnám felvarázsolni a Linux Mint 13 Maya-ra?
Mert csak amd64 deb csomagot találok amit a szoft kezelő nemfogad el, rossz architektútára
hivatkozva. Amolyan szájbarágósan hogy tudnám rávarázsolni? Ez a 12.16 már nagyon tré,
fagy összevissza, már minden baja van. -
lev258
veterán
-
karamblo
tag
Sziasztok. Van egy problémám. Crunchbang-ot használok, openbox ablakkezelővel. Feltelepítettem az ICEwm-et, de nem tudok váltani közöttük.
A bejelentkező képernyön sem, és a --replace paranccsal sem. Az icewm ott van az usr/share könyvtárban.
Hogyan tovább? -
karamblo
tag
válasz jonnyjoker01 #18998 üzenetére
Ok. .Sajnálom, de még soha nem találkoztam ezzel a kifejezéssel. Nemigen szoktam belenyúlni a rendszerbe, idáig ami volt, kisebb-nagyobb buherálással használtam...
Szóval nem tudom, milyen device-mappert használok. .:-) Hogy tudom lekérdezni?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Ukrajnai háború
- Milyen házat vegyek?
- Autós topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Biztosan maradnak a hagyományos tápkonnektornál az ASRock új Arc VGA-i