Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Azonnali hatállyal lemondott Pat Gelsinger, az Intel vezetője
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
gery2123
őstag
válasz Aethelstone #13468 üzenetére
Az oké, de 14.04 - nel kell e egyáltalán ilyen? Most is ba van kapcsolva a TRIM 13.10 alatt, de ugye elmeletben a 14.04 már támogatja a TRIM - et alapból.
[ Szerkesztve ]
-- PSN_ID: GerY2123
-
gery2123
őstag
válasz Aethelstone #13470 üzenetére
Akkor jobb ha ugyanúgy bekapcsolom mint ahogy eddig, abból baj nem lehet. Köszi! A másik pedig már egy korábban is féltett kérdés lenne.
A jobb sarokban ahol ki tudom kapcsolni a gépet, nem reagál. Mármint az újraindítás és leállítás nyomom semmi. Eddig azt a conky a hibás de most fel , tehát nem az. Pár napig friss telepítés esetén, de utána nem. Ja E4300 laptoprol van szó. Ha jól emlékszem valahol olvastam olyat hogy Dell gépeknél ez jelentkezik, de valahogy nem tudom elkepzelni. És vendég fiókkal megy rendesen.[ Szerkesztve ]
-
gery2123
őstag
válasz Aethelstone #13472 üzenetére
Annyira nem nagy gond, mert a kikapcsoló gombot megnyomva előjön a választó menü, kikapcsolás, újraindítás.... Csak egy kicsit fura hogy a vendég fiókba működik. És a gnome session fallback se megy, de cinnamon - al meg igen. Biztos valami unity bug, de nem igazán találok a neten róla semmit.
[ Szerkesztve ]
-
fecus
őstag
válasz Aethelstone #13494 üzenetére
Köszönöm.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
válasz Aethelstone #13470 üzenetére
Nem az fstabos megoldás kerül bele, hanem a heti lefutású fstrim. Egyébként gyorsabb megoldás, átlagos használatra.
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
válasz Aethelstone #13497 üzenetére
Javítottam magam, heti lefutásút írnak (aztán majd kiderül). Nekem napin van. Az 1 óra kicsit soknak tűnik, de nem tudhatom, hogy mennyi írás/törlés megy rajta végbe.
Tegnap még működött...
-
válasz Aethelstone #13514 üzenetére
Ez úgy küszöbölik ki, hogy már nem /dev/sdX* néven hivatkoznak rá linuxék, hanem uuid szerint. Nézd meg az fstab-ot.
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
sh4d0w
félisten
-
válasz Aethelstone #13514 üzenetére
Ha egy winyó van abban a gépben, akkor az szokott lenni Meg hát ezért írtam hogy nem 100% hogy menni fog.
Mutogatni való hater díszpinty
-
unknownerror
tag
válasz Aethelstone #13521 üzenetére
legyen a felhasználóm alma
a config_dir-t (/etc/defaults/transmission-daemon fájlban) /home/alma/.config/transmission-daemon-ra állítottam.
/etc/init.d/transmission-daemon fájlban alma felhasználóval futtatom.
a régi config-ot átmásoltam a /home/alma/.config/trans.... mappába, hogy onnan folytassa, ahol abbahagyta, azoknál is figyelve a jogokra
a gép indulásával nem indul el, ha terminálból elindítom, 0 torrent fut, holott átmásoltam a "régiket", viszont a beállításokat átveszi(bejelentkezési azonosítás)ha root-ként futtatom, akkor a /root/.config/transmission-daemon mappába csinálja a cuccait, ha ezt a mappát állítom config_dir-nek, illletve root-ként indítom a géppel, elindul, és működik
logouton van egy cikk, az alapján állítottam be először.
-
megema
őstag
válasz Aethelstone #13535 üzenetére
Kipróbálom, köszi! A konkrét feladatra maradna az Ubuntu, de most csak ez a kombináció volt kéznél.
[ Szerkesztve ]
-
aelod
veterán
-
God Vazzeg
veterán
válasz Aethelstone #13564 üzenetére
Nekem ugyanolyan mint winen Kicsit lassabban indul talán, de működésileg ugyanaz
-
pc-user
senior tag
válasz Aethelstone #13573 üzenetére
Arról, igen
-
pc-user
senior tag
válasz Aethelstone #13575 üzenetére
Puppy Linux-ot már telepítettem pendrive-ra, bootolt, betöltődött, stb., nem volt gond.
-
Zs0lt
csendes tag
válasz Aethelstone #13581 üzenetére
A verziószám irreleváns. Azóta kipróbáltam 13.10-zel is és annál is ugyanaz a hiba.
-
válasz Aethelstone #13614 üzenetére
Nem fullosat keresett, hanem kicsit Az bizony kompromisszum keményen!
A Midori meg az xxxterm elmegy a Slitaz-on is, ami a K6/500-as gépemen van, 128Mb RAM-mal[ Szerkesztve ]
-
pc-user
senior tag
válasz Aethelstone #13577 üzenetére
Időközben kiderült, hogy hardveres gondok (is) vannak: csak akkor bootol pendrive-ról a gép, ha nincs benne hdd, hiába állítom át a boot-sorrendet...
-
pc-user
senior tag
válasz Aethelstone #13638 üzenetére
Nem volt a gépben vinyó
-
válasz Aethelstone #13623 üzenetére
Ah, elementary
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
n00n
őstag
válasz Aethelstone #13752 üzenetére
A 14.04 már most beton stabil nálam. Hónapok óta használom alapértelmezett rendszerként. Igazából annyira kevés változtatás van a 13.10-hez képest, hogy nem is csoda.
-
válasz Aethelstone #13813 üzenetére
A másik partíció a winyóján, amin adatokat tárol, gondolom. Nálam is D és E a két adatpartíció, nem változtattam rajta.
[ Szerkesztve ]
-
gery2123
őstag
válasz Aethelstone #13810 üzenetére
Pendrive. Nem tudod mit lehetne csinálni ezzel a dologgal? We ne azt mond hogy rakjak fel egy manjaro, vagy Chakra, Debian... :-D remélem a 17 be már minden jó lesz addig meg ha nics rá megoldás akkor kibirjuk.
-
törölt tag
válasz Aethelstone #13815 üzenetére
Meg kellett volna cserelnem a driveok betujelet? Ezt dobta a gep, szerintem egyertelmu volt. Majd ahol te irsz "hulyeseget", igyekszem ott lenni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Aethelstone #13864 üzenetére
Sublime Text a király
-
törölt tag
válasz Aethelstone #13866 üzenetére
-
félisten
válasz Aethelstone #13870 üzenetére
12.04 LTS
-
félisten
válasz Aethelstone #13872 üzenetére
Nem jött be, az Universa aktív, de nem talál ilyen csomagot.
-
karamblo
tag
válasz Aethelstone #13961 üzenetére
Én használom, az egyik gépemen Elementary van, nagyon szuper. Gyors, egyszerű, szép.
-
karamblo
tag
válasz Aethelstone #13977 üzenetére
Szuper !
-
törölt tag
válasz Aethelstone #13993 üzenetére
-
Rimuru
veterán
-
-
válasz Aethelstone #13999 üzenetére
Nem, hogy feltelepítse.
De ha ez működik, az se rossz.Mutogatni való hater díszpinty
-
Mp3Pintyo
aktív tag
válasz Aethelstone #14065 üzenetére
Köszi!
A telepítésben tudnál okosat mondani? akármilyen módot próbáltam PPA fglrx, amd beta driver mindig csak fekete képernyő a jutalmamhttps://www.youtube.com/mp3pintyo AI, Mesterséges Intelligencia, Képkészítés tutorialok, bemutatók
-
Jim-Y
veterán
válasz Aethelstone #14104 üzenetére
-> Deluge
-
sirály12
őstag
-
n00n
őstag
válasz Aethelstone #14104 üzenetére
+1
Teljese mértékig elégedett vagyok vele én is. Mindent tud amire nekem szükségem van. -
gtasystem
őstag
válasz Aethelstone #14125 üzenetére
a+x parancs nem található
http://db.tt/fdsEa7Ff <--itt regisztrálj és nem bánom meg..:-)
-
gtasystem
őstag
válasz Aethelstone #14131 üzenetére
valami o betűs valamit nem talál..
de igazából az lenne a jó ha nem terminálból kellene indítani mert az összes .run file nem fut valamiért..
tehát ha letöltöm ne kelljen beírogatni hanem kattintásra..
nincs valami amihez lehet társítani a .run-t?[ Szerkesztve ]
http://db.tt/fdsEa7Ff <--itt regisztrálj és nem bánom meg..:-)
-
kriszpontaz
veterán
válasz Aethelstone #14133 üzenetére
Pont ezt akartam mondani mielőtt nagyon belesüllyedünk a parancssorba. Ez a legegyszerűbb.
-
addikt
válasz Aethelstone #14156 üzenetére
Na de a beállítások menüből sem megy.
Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!
-
addikt
válasz Aethelstone #14159 üzenetére
Megcsináltam a GRUB-ost (GRUB_CMDLINE_LINUX="quiet splash acpi_osi=Linux acpi_backlight=vendor"), de nincs változás, ugyanúgy nem megy. Volt update meg újraindítás.
Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!
-
válasz Aethelstone #14166 üzenetére
Sok ideje használom a qBitet magam is, NTFS-en is és ext4en is. Ezzel a recheck problémával max akkor lehetne találkozni, ha a kézi csatolást az ember később végzi el, mint a kliens indítását.
Ekkor nyilván nem fogja megtalálni a helyén...Tegnap még működött...
-
válasz Aethelstone #14189 üzenetére
Akkor mondjuk tényleg ehetne sudoval futtatni, hátha...
-
swatti
tag
válasz Aethelstone #14187 üzenetére
Ez lenne a helyes beállítás a 11.04 ez van jelenleg és jól működik minden.
stty -F /dev/ttyUSB0 -a
speed 115200 baud; row 0; columns 0; line = 0;
intr = ^C; quit = ^\; erase = ^?; kill = ^U; eof = ^A; eol = <undef>;
eol2 = <undef>; swtch = <undef>; start = ^Q; stop = ^S, susp = ^Z; rprnt = ^R;
werase = ^W; lnext = ^V; flush = ^0; min = 1; time = 0;
-parenb -parodd cs8 hupcl -cstopb cread -clocal -crtscts
-ignbrk -brkint -ignpar -parmrk -inpck -istrip -inlcr -igncr -icrnl -ixon -ixoff
-iuclc -ixany -imaxbel -iutf8
-opost -olcuc -ocrnl -onlcr -onocr -onlret -ofill -ofdel nl0 cr0 tab0 bs0 vt0 ff0
-isig -icanon -iexten -echo -echoe -echok -echonl -noflsh -xcase -tostop -echoprt
-echoctl -echokeEz pedig a 11.10 ami itt is jó volt de valami elmászott.
speed 57600 baud; rows 0; columns 0; line = 0;
intr = <undef>; quit = <undef>; erase = <undef>; kill = <undef>; eof = <undef>; eol = <undef>; eol2 = <undef>; swtch = <undef>; start = <undef>; stop = <undef>; susp = <undef>;
rprnt = <undef>; werase = <undef>; lnext = <undef>; flush = <undef>; min = 0; time = 0;
-parenb parodd cs8 -hupcl -cstopb cread clocal -crtscts
-ignbrk -brkint -ignpar -parmrk -inpck -istrip -inlcr -igncr -icrnl -ixon -ixoff -iuclc -ixany -imaxbel -iutf8
-opost -olcuc -ocrnl -onlcr -onocr -onlret -ofill -ofdel nl0 cr0 tab0 bs0 vt0 ff0
-isig -icanon -iexten -echo -echoe -echok -echonl -noflsh -xcase -tostop -echoprt -echoctl -echokeIT - 100% védelem nincs --- A legnagyobb biztonsági rés mindig az ember. x)
-
swatti
tag
válasz Aethelstone #14191 üzenetére
Kipróbálom. Köszi
IT - 100% védelem nincs --- A legnagyobb biztonsági rés mindig az ember. x)
-
swatti
tag
válasz Aethelstone #14191 üzenetére
Sajnos nem jegyzi meg. Újraindításkor visszaáll minden. hm
IT - 100% védelem nincs --- A legnagyobb biztonsági rés mindig az ember. x)
-
Dubfire81
csendes tag
válasz Aethelstone #14357 üzenetére
nem az.
-
válasz Aethelstone #14589 üzenetére
Én a Kubuntu 12.04-re tettem deb csomagból. Igaz, nekem 64 bites a cuccom.
Annyi volt a csavar, hogy parancssorból kellett feltenni, csomagtelepítő kiírta, hogy rendben, aztán nem ment fel.Mutogatni való hater díszpinty
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest