- Milyen egeret válasszak?
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Milyen videókártyát?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Masszívan lekorlátozza az AI gyorsítók elérhetőségét az USA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Asztrofotózás
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aethelstone
addikt
válasz holyseat #29122 üzenetére
Egyrészt. Másrészt meg nincs kizárva, hogy Ubi alatt kellene kalibrálni a kijelzőt. Harmadrészt meg a W10 színvilága is teljesen más, mint az Ubié. Negyedrészt meg simán lehet optikai csalódás is a részedről
Dave: Most meg Te előztél meg engem
[ Szerkesztve ]
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
válasz Neil Watts #29088 üzenetére
Nem lenne egyszerűbb egy ftp szerver vagy neadjisten scp?
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
válasz Aethelstone #23804 üzenetére
A kártya:
02:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4352 802.11ac Wireless Network Adapter (rev 03)
A driver
bcmwl-kernel-source_6.20.155.1+bdcom-0ubuntu0.0.1_amd64.debNos a megoldás meglett. Le kell irtani a bcmwl-kernel-source csomagot (Ezt rakja fel az Additional drivers) és
sudo apt-get install b43-fwcutter firmware-b43-installer
Keef_Lee kolléga is azt hiszem ezt javasolta, de balga módon nem hallgattam rá, inkább áttúrtam a netet
Eddig koppkopp stabilan megy.
FYI
[ Szerkesztve ]
Arsenal FC - Go Gunners!
-
-
Aethelstone
addikt
Üdv. 15.10 xubuntu, wifi. Rohadt lassú és instabil. Azt írja a net, hogy n-es módot kapcsoljam ki a routerben és jó lesz. Jó lett, de b/g kurva lassú. Más megoldás nem van?
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
-
Aethelstone
addikt
válasz Dhampir #23503 üzenetére
A kettő azért eléggé összefügg. Van pár gamma, ami csípőből elhajt, ha nem ati vagy nvidia kártya van, ez tény, de ami nem hajt el, ott már a korábban leírtak érvényesek. Én eddig wine-nal World of Warcraftoztam HD3000-en és HD4000-en és próbaképpen egy belépő szintű nvidiával is. Az nvidia 40+ fpst produkált, a HD3000 25+on ment, a HD4000 35-40 körül.
Persze, gammától is függ, mert az említett Wow szerencsére OpenGL-el is hajlandó menni. Tehát hibák nem voltak. Natív játékokat nem tudom
[ Szerkesztve ]
Arsenal FC - Go Gunners!
-
-
Aethelstone
addikt
válasz szundybence #19604 üzenetére
Esetleg....
#EXTINF:0,M1 MINDIGTV 720P
http://chkhu.connectmedia.hu/6090/index.m3u8
#EXTINF:0,M2 MINDIGTV 720P
http://hlshu.connectmedia.hu/4453/index.m3u8
#EXTINF:0,DUNA MINDIGTV 720P
http://chkhu.connectmedia.hu/6094/index.m3u8
#EXTINF:0,DUNA WORLD MINDIGTV 720P
http://hlshu.connectmedia.hu/4451/index.m3u8Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
-
Aethelstone
addikt
Egyébként Linux és wine. A következő dolgok szigorúan a magánvéleményemet tükrözik, nem kívánok flémelni, de kikívánkozik.
Linux alatt wine-nal olyan windows programot használni, aminek kiváló linuxos, natív alternatívája van, "bűncselekmény". Még ha nem is teljesen olyan, de ha mondjuk maradunk a CD/DVD írásnál és a natív megoldás nem tud mondjuk ogg-ot csak wav-ot írni, akkor szerintem nem az a megoldás, hogy wine és hekkelünk, hanem előbb egyéb natív linuxos eszközzel ogg->wav és írok. Persze, ezt a plusz lépést is be kell iktatni, de ha a lustaság fájna
Akinek meg a repertoárja csupa exluzív, windows alapú programból áll, az meg használjon windowst. Vagy dobjon fel egy virtualbox/vmware cuccot és annyi.
Be is fejeztem.
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_disc_authoring_software
Aztán mindenki döntse el. A többi csak lepkefing.
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
válasz szundybence #19363 üzenetére
Kiegészítés: Csak bizonyos disztrókkal Suse-t pl. nem lehet vele csinálni
[ Szerkesztve ]
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
-
Aethelstone
addikt
-
Aethelstone
addikt
válasz karamblo #18826 üzenetére
Ööö...a Waldorf az nem Debian?
Egyébként meg : http://logout.hu/bejegyzes/berus_berus/linux_es_ssd_gyorstalpalo.html
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
válasz honda 1993 #18798 üzenetére
Sehol. Tedd fel és használd. Ennyire egyszerű
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
válasz Kendek #18708 üzenetére
Egészen pontosan: http://askubuntu.com/a/195033
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
válasz szundybence #18703 üzenetére
Ne haragudj, de nekem úgy tűnik, hogy jelen pillanatban rajtad kívül senki nem érti
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
válasz szundybence #18692 üzenetére
Azért, mert a normális számítógéphasználat elvileg ott kezdődik, hogy előretelepített OSX vagy Windows vagy bármi más. Ahol is gyártói szinten benne van minden szükséges driver, amiért a gyártó természetesen garanciát vállal.
Onnantól, hogy lehúzol a netről egy ingyenes Linux disztrót vagy nekiállsz hackintosht építeni, nemár, hogy bármelyik gyártó melléd álljon...miért tenné? Ilyenkor a Te feladatod, hogy olyan vasat rakjál össze, természetesen előzetes tájékozódás után, amin menni fog a szoftvered.
Persze, a disztró karbantartói segítséget adhatnak ebben, hogy mindenféle francot próbálnak támogatni, de ahogy egy előttem szóló is leírta, mindenre NEM LEHET felkészülni.
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
válasz szundybence #18611 üzenetére
Igen. Keress más release-t vagy avidemuxxal konvertálj! Ha nem akarsz szoftvert vagy OS-t váltani.
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
válasz szundybence #18606 üzenetére
Nem hibás a fájl, hanem lehet, hogy valami olyan elbaxott beállítást használ, amit a Windows megeszik, a Te Linuxod meg nem. Számtalanszor előfordult már, hogy az internetről letöltött filmet az egyik TV-nk simán viszi, a másik akadozik és fordítva. Közben meg az Ubuntum simán lejátsza mindegyiket vagy az Ubuntu nem viszi, de a TV-k igen....mindenféle kombinációban.
Arsenal FC - Go Gunners!
-
-
Aethelstone
addikt
-
Aethelstone
addikt
válasz szundybence #18452 üzenetére
Van itt egy thread [link] erről a témáról. Mármint az időjárás widgetről. Különféle megoldások vannak, szerintem Neked kellene kiválasztani, hogy melyik a szimpatikus.
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
válasz szundybence #18440 üzenetére
Szia!
Mivel én is genya voltam Veled, ezért most elnézést kérek és próbálok konstruktív lenni. Szóval, azt nem tudom, hogy a 14.10-es repóban milyen Virtualbox van, mivel én mindig külön letöltöm innen:
12.04-es Ubuntut használok. A repókban azt hiszem, hogy nem ugyanaz a Virtualbox van, ami a weboldalon, hanem az OSE(Open Source Edition), az oldalról meg a fullos változat tölthető. Aztán a dpkg -i / apt-get install -f kombóval telepítem.
Egyébként próbáld parancssorból indítani, mert ott majd lehet látni, hogy miért hal el.
[ Szerkesztve ]
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
-
Aethelstone
addikt
válasz lionhearted #18414 üzenetére
És nálam simán azt jelentette, amit írtál, hogy hülye.
Nálad lehet. Mindenesetre azt azért lássuk be, hogy a Linux nem egy olyan OS, aminek az a feladata, hogy qrva jól futtassa wine-t.
Egyébként a kolléga penetráns hozzászólásai nem zavarnak? Csak az enyém?
Ráadásul más kolléga is kifejtette, hogy baromság wine-nal bohóckodni, amikor van natív alternatíva, de a kolléga a homokba dugja a fejét. Valamiért Neked az enyém fájt...lelked rajta.[ Szerkesztve ]
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
válasz lionhearted #18412 üzenetére
Hogy ha nem akar senki, de ő mégis, akkor ő a hülye.
Ezt én írtam volna? Ugyan dehogy......
Ez nem volt barátságtalan. Az volt a barátságtalan, ahogy elhajtott a pichába, hogy ami neki kell, azt csak ez az emulált TC tudja megoldani...pedig csak 5 percet kellett volna gugliznia. Nézd, ez nem a linux kezdő....
[ Szerkesztve ]
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
-
Aethelstone
addikt
válasz szundybence #18397 üzenetére
FYI:
http://www.krusader.org/documentation/splitter.html
http://www.krusader.org/documentation/checksum.html
Az olvasás néha marha hasznos tud lenni.
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
-
Aethelstone
addikt
válasz szundybence #18391 üzenetére
csak te keveset tudsz ezeknek a dolgoknak a mélységeiről, azért beszél butaságokat.
A személyeskedést szerintem tessék mellőzni....köszönöm. Nyilván Te vagy minden titkok tudója, de hidd el, hogy bármilyen TC-vel összerakott anyagot fel lehet dolgozni natív linuxos eszközökkel. Max. Te nem ismered ennek a módját.
[ Szerkesztve ]
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
válasz szundybence #18388 üzenetére
Persze az más kérdés, hogy miért használ bárki is TC-t linux alatt, amikor van jópár, sokkal jobb megoldás natívan
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
DOS szerű. Hesus Maria...
[ Szerkesztve ]
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
unetbootin.
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
-
Aethelstone
addikt
válasz Fritz Teufel #17978 üzenetére
Plusz a windows genyó, mert a default usernek annyi joga van, hogy hajaj...
Arsenal FC - Go Gunners!
-
-
Aethelstone
addikt
válasz hamham #17960 üzenetére
Az Ubuntuban by default nincs klasszikus rendszergazdai fiók.
Úgy tudod megoldani egyébként, hogy csinálsz egy felhasználót és még véletlenül sem teszed be a sudoers csoportba. Alapértelmezésben nem csinálsz neki home könyvtárat.
Aztán csinálsz manuális egy home könyvtárat neki, amibe csak 1 darab videofájlt teszel olvasási joggal.
Nagyjából ennyi azt hiszem...szerk:
Elrejteni így tudsz usereket:
[ Szerkesztve ]
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
válasz voyager4.4 #17847 üzenetére
Nekem is szokott ilyet tenni a Windowsos unetbootin. Ilyenkor újrahúzom a pent vagy egy régebbi verzióval megpróbálom.
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
válasz God Vazzeg #17826 üzenetére
Kis segítség a chromiumos flash telepítéshez:
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #17821 üzenetére
Pendrájvod nincs? Azzal egyszerűbb próbálgatni.
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Aethelstone
addikt
-
Aethelstone
addikt
válasz God Vazzeg #17806 üzenetére
Tőle kellene megkérdezni, hogy mit akart
Arsenal FC - Go Gunners!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!