Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Autós kamerák
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
csixy
addikt
válasz szundybence #22479 üzenetére
Vagy bedugod a két pendrájvot és Gparteddel megnézed , hogy melyik pendrájv az sda és melyik az sdb és utána jöhet a dd-zés , csak arra kell ügyelni, hogy melyik az sda és melyik az sdb, hogy nehogy a nyúl lője le a vadászt.
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
MODERÁTOR
válasz szundybence #22475 üzenetére
Akkor a dd lesz a te programod. Pl. direktbe:
sudo dd if=/dev/sdb of=/dev/sdc bs=4096
vagy előbb képbe:
sudo dd if=/dev/sdb of=~/sdb.img bs=4096
-
BoB
veterán
válasz szundybence #22202 üzenetére
Direkt erre a célre vannak programok, amik vizuálisan mutatják mi mennyit foglal, és villámgyorsan ki lehet deríteni mi foglal sok helyet.
Pl. ilyen a filelight:
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
Lathronos
őstag
válasz szundybence #22208 üzenetére
Futtass egy Ubuntu Tweak-et is, az sokmindent kitakarít.
Amúgy meg ne hagyjuk, mert akkkor soha nem fogsz fejlődni és ha minden problémánál meghátrálsz észre sem veszed, és megint a Win fog vigyorogni a monitorodon.
Amúgy holnap vagy holnapután készítek egy oktató anyagot a systemback és a remastersys használatáról, amivel tudsz saját izlésednek megfelelő Ubuntu telepítőt készíteni. Ez a blogomból lesz elérhető.
[ Szerkesztve ]
Arch linux, Uplay: Lathronos, Linux User # 563733
-
lev258
veterán
válasz szundybence #22206 üzenetére
Régi kernelek lettek törölve? Amúgy meg kell nézni, mely mappák mérete tér el a megszokottól.
[ Szerkesztve ]
Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
Syl
nagyúr
És a rejtett mappák a user profilban (pl. firefox temp)?
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
lev258
veterán
Nem a letöltött csomagok maradtak fenn?
sudo apt-get clean
Amúgy meg telepítés után csinálj egy Systemback mentést és akkor bármikor visszatérhetsz rá.[ Szerkesztve ]
-
lev258
veterán
válasz szundybence #22164 üzenetére
sudo smartctl -A /dev/sdb | awk '/^241/ { print "TBW: "($10 * 512) * 1.0e-12, "TB" }' (így elvileg a lemezt nézed)
-
lev258
veterán
válasz szundybence #22162 üzenetére
Ebben nem vagyok biztos, de úgy látom, valójában nem a bájtokat számolja, hanem az olvasott/írt szektorokat (illetve hányszor). Próbáld meg ezt a parancsot:
sudo smartctl -A /dev/sda1 | awk '/^241/ { print "TBW: "($10 * 512) * 1.0e-12, "TB" }'
(sda1 helyére természetesen a megfelelő partíció megy, esetleg lemez)
Illetve specifikusan ext4 fájlrendszeren működik a
cat /sys/fs/ext4/sda7/lifetime_write_kbytes
parancs is, de utóbbi csak arra az ext4 telepítésre vonatkozik (nem tud korábbi fájlrendszerek alattti használatról).[ Szerkesztve ]
-
lev258
veterán
válasz szundybence #22160 üzenetére
Ja. Ez akkor valami "mozgatott adatmennyiség"?
-
lev258
veterán
válasz szundybence #22158 üzenetére
A használtságon pontosan mit értesz? hdparm, smartctl a barátod lehet.
-
spammer
veterán
válasz szundybence #21889 üzenetére
Automatikusan akkor frissül (illetve időzítetten), ha a rendszerben ez be van állítva, ha van ilyen lehetőség. Nem tudom, Ubuntuban van-e ilyesmi a beállításoknál. Egyébként akkor frissül, amikor frissíted. És akkor is csak az a verzió lesz maximum (a legújabb), ami éppen a hivatalos tárolókban elérhető az adott disztróhoz.
Tehát, ahogyan már előttem is írták: az, hogy egy adott szoftverből létezik friss(ebb) verzió, nem jelenti azt, hogy ez nálad is elérhető lesz a tárolókban, mert valószínűleg csak a következő release-be (kiadásba) kerül be a frissebb, tehát jelen esetben pl. a 15.10-be (és addigra sem a legfrissebb lesz benne).
Amennyiben folyamatosan friss szoftvereket szeretnél (minél újabbakat), abban az esetben a rolling / half-rolling (gördülő / fél-gördülő) disztrót kell használnod, amiknél mindig folyamatos a frissítés és nem fél évenkénti kiadási ütemezésű, mint pl. az Ubuntu.
Ilyen rolling disztrók pl. a Manjaro vagy a Chakra.
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
lev258
veterán
válasz szundybence #21889 üzenetére
Az Ubuntu, mint a tipikus mainstream disztribúciók, nem rolling. Ez azt jelenti, hogy az adott verzióban a szoftverek verziói fixáltak, ritka, hogy frissülnek. Ha külső ppa-ből telepítesz valamit, akkor a ppa gazdája elérhetővé tehet újabb verziókat a szoftverből a rendszeredre, ami így automatikusan frissül.
-
jimmy399
senior tag
válasz szundybence #21886 üzenetére
VirtualBoxból már kint van az 5.0, bár tény ,hogy az ablakokra...
--- N/A ---
-
szundybence
aktív tag
válasz szundybence #21884 üzenetére
Nah, hát ez sem jött be. Például az ezzel a módszerrel történő frissítés után a Virtualbox 4.2.1-es volt. Leszedtem, felraktam, most 4.3.10. Szóval szerintem kellene még valami másnak is lennie, hogy valóban frissüljenek a dolgok.
-
spammer
veterán
válasz szundybence #21882 üzenetére
sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade
Ha van új, akkor ezzel frissülnie kell. A tákolmány szoftverközpontot meg jobb elfelejteni.
-
nemurea
aktív tag
válasz szundybence #21731 üzenetére
Az AirDroid jó, sokan használják, de ha univerzális fájlkezelőt keresel (Androidra), aminek ez az egyik beépített funkciója, akkor használhatod az ES File Explorert. Nem láttam még ennél jobbat (mondjuk meg is álltam a keresésben, annyira jó! és ingyenes, és nem reklámos).
OFF, mivel ez nem Android topic.
-
válasz szundybence #21728 üzenetére
Elnézést ha félreértettük egymást.
Én így kapcsolódok az Android rendszerű eszközeimhez:
- Telepítem az AirDroid -ot.
- Futtatom a telefonon, és kiírja, hogy milyen IP címen/porton érhető el,
- Számítógépen a böngészőbe beírom, és a telefonon elfogadom a kapcsolódási kérést.
- Számítógépen megjelenik a böngészőben egy felület, ahol fájlokat is lehet másolni.Remélem erre vonatkozott a kérdésed.
"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
lev258
veterán
válasz szundybence #21728 üzenetére
Az Airdroid egy külön szoftver pont ilyen esetekre. Nem te értetted félre?
[ Szerkesztve ]
-
válasz szundybence #21726 üzenetére
Az könnyű az, hogy telepítsd fel az airdroid-ot a tabletre. Utána menni fog böngészőből a fájlmásolás.
A nehezebb pedig a total commander androidra és ssh/sftp-vel kapcsolódsz a gépedhez."What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
törölt tag
válasz szundybence #20822 üzenetére
Akkor nem értetted meg: a Windows 1991 óta folyamatosan semmilyen sebességgel nem írja, sőt, még csak nem is olvassa az ext-fájlrendszereket. Lassan 25 éve.
„Hiszen egy operációs rendszernek elsősorban az a feladata, hogy a fájlrendszert kezelje hibátlanul.”
Sorold már fel, hogy a Windows mennyi fájlrendszer típust kezel? Segítek: FAT, exFAT, NTFS, ReFS. Oszt' kifújt.
File systems supporting operating systems -
lev258
veterán
válasz szundybence #20826 üzenetére
Azért raktam off-ba magamat, mert a vitába nem akarok beszállni. Szakmai oldalról már leírtam, amit lehetett. És ismétlem, ez hcl kollégának is szól.
[ Szerkesztve ]
-
lev258
veterán
válasz szundybence #20822 üzenetére
Már kicsit unom ismételni magam, de már írtam, hogy nem is a dokumentáció hiánya okoz különbségeket, hanem a fájlrendszerek és az, ahogyan a fájlokat kezelik. Erről lehet mondani ezt, meg azt, de a lényegen nem változtat. Egyébként az extra lassú sebességre is már írtam egy lehetséges megoldást, ami szintén az alapkülönbségekben rejlik.
[ Szerkesztve ]
-
válasz szundybence #20820 üzenetére
"Míg ilyen elemi dolgok hibásak, nem is lenne szabad csicsázni. "
Nézzük meg, milyen gyorsan írja a win az ext filerendszereket. Oh wait.
A NTFS kezelés meg úgy készült, hogy a MS-től semmilyen dokumentáció nem volt hozzá... szóval én nem szidnám.Mutogatni való hater díszpinty
-
nagyúr
válasz szundybence #20811 üzenetére
Az az érzésem, hogy félreértesz valamit, amit írtam, az nem személyeskedés volt.
Amúgy éppen az nem visz előre egy szakmai topikot, hogy ha a kérdésedre nem megfelelő választ kapva elkezded sértegetni a válaszadót és mindenkit leteremtesz inkompetenciájára hivatkozva!
Igazából ezek minősülnek személyeskedésnek egyébként.Visszatérve arra, mit írtam:
változtass a stílusodon itt a topikon! utóbbi három szót kellett volna kiemelnem!
Itt az a lényeg, hogy bár semmi közöm a stílusodhoz, arra mégis figyelmeztetnem kellett, hogy itt a topikon ne alkalmazd azt!
Jó lenne, ha nem történne meg az, ami 2014.10.30-án, amikor szinte mindenkivel összevesztél, aki segíteni próbált!
Ebben a hsz- ban, (#20812) imibogyo, sem látni személyeskedésnek nyomát sem egyébként, inkább volt jó szándékú megnyilvánulás.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Rimuru
veterán
-
imibogyo
veterán
válasz szundybence #20813 üzenetére
Ebben mi volt a személyeskedés? Ne legyél érzékeny. Csak egy "baráti" intés volt, hogy nem csak másban lehet hibát keresni. Ráadásul ezt a témát te hoztad fel, hogy mi visz előre egy topikot és mi nem. Ha pedig te ezt a véleményedet vállalod egy nyilvános topikban, akkor vállald azt is, hogy válaszolnak rá. Vagy pedig alkalmazhatod a saját nagyon okos tanácsodat, hogy ilyeneket te is csak privátban tegyél közzé annak akit érint és akkor majd nem kapsz rá választ.
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz szundybence #20811 üzenetére
Nézd én alapvetően offline szoktam lenni itt, de tény, hogy elég érdekes stílusod van. Szakmai, vagy nem szakmai topik, azért így nem szoktunk reagálni, ahogy te itt néha megengeded magadnak. Mi ugyan lerendeztük viccesen a tegnapit, de azért ott is látszódott, hogy mindenre azonnal ugrasz. Ez az, ami hosszútávon nem viszi előre a topikot, mert mindig harag lesz belőle és nem segíteni akarás. És ebből következik, hogy az emberben marad egy tüske az irányodba és természetes, hogy legközelebb már kétszer is meggondolja, hogy akar-e segíteni, vagy sem....
-
nagyúr
válasz szundybence #20801 üzenetére
Érdekes felvetés és biztos vagyok benne, hogy fórumtársunk stílusminősítés helyett inkább szakmai jellegű hozzászólásokkal színesíti ezután is a fórumot!
Ehhez mindössze arra van szükség, hogy változtass a stílusodon itt a topikon! Eddigi munkásságodat szemlélve ez tűnik egyedül reménykeltőnek ez ügyben.
Amíg itt a topikon ilyen reakcióid vannak, amilyenek, milyen alapon várhatnád el, hogy ne itt, hanem magánban véleményezze ezt bárki is?
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
válasz szundybence #20781 üzenetére
Nem lehet, hogy az USB cacheléssel van kapcsolatban, a pendrive nem tud olyan gyorsan írni, mint ahogy a mobilwinyó. A Linux meg nem akít, hanem a valós adatot mutatja; legalábbis nekem wien sokszor van, hogy már rég befejezte a máslást, a pendrive meg még mindig villog.
Mutogatni való hater díszpinty
-
törölt tag
válasz szundybence #20775 üzenetére
A stílusod tenyérbemászó, már ha élhetek ilyen képzavarral. Néha csodálkozom, hogy bárki segít neked itt.
-
lev258
veterán
válasz szundybence #20794 üzenetére
Nálam Mint-en lehet választani, és emlékeim szerint Ubuntun is. [link]
-
lev258
veterán
válasz szundybence #20792 üzenetére
Próbáld meg a Lemezkezelővel. A GParted kezeli, de nem tudja létrehozni.
Amúgy ezt nézegettem TV-vel kapcsolatban: link[ Szerkesztve ]
-
szundybence
aktív tag
válasz szundybence #20791 üzenetére
Deh, csak nem bírok nyugodni. Felraktam a fuse-utilt és a exfat-fuse csomagokat (sudo apt-get install exfat-utils exfat-fuse), de a Gparted továbbra is szürke exFAT-ot mutat. Vajon mi kellehet még neki?
[ Szerkesztve ]
-
lev258
veterán
válasz szundybence #20788 üzenetére
Az exfat-hoz is fel kell tenni a szükséges csomagokat, viszont szerintem a TV nem fogja látni. Említettem, hogy vannak TV-k, amik az ext fájlrendszert is tudják kezelni (esetleg kell egy apró trükk is hozzá). Talán érdemes lenne utánanézni.
-
imibogyo
veterán
válasz szundybence #20788 üzenetére
Semmi gond. Egyébként gond lehet a stílusommal is, mert ma már te vagy a második ember, aki félreértett ma. Pedig direkt mindig rakok smiley-kat is.
-
imibogyo
veterán
válasz szundybence #20775 üzenetére
A múltkori óta megtanulhattam volna, hogy nincs humorérzéked.....
Pedig még a smiley-kat is oda raktam, hogy egyértelmű legyen.... -
lev258
veterán
válasz szundybence #20784 üzenetére
Nem csak a csomagot kell feltenni neki?
xfsprogs, xfsdump
Bár azt írják, az xfs is naplózó.[ Szerkesztve ]
-
szundybence
aktív tag
válasz szundybence #20783 üzenetére
A tévék állítólag XFS-re formázzák az USB-n lévő eszközöket. Az enyém sajnos nem tud felvenni, csak lejátszani, így formázni sem tud. Viszont én megpróbáltam, de nem tudom kiválasztani a formátumot. Valami tipp esetleg, hogy miként lehetne mégis megformázni XFS-re?
-
lev258
veterán
válasz szundybence #20781 üzenetére
Ha valóban ennyire leesik, ott más gond is lesz. Próbáltad másik porttal, esetleg másik rendszerrel? A noatime opciót is javasolják, különösen nagy fájlokhoz.
[ Szerkesztve ]
-
lev258
veterán
válasz szundybence #20779 üzenetére
Pedig ott is lassabb, ezt nyugodtan ellenőrizheted. Pendrive-nál persze ott van még a sync is. Ezt olvasd át: [link], van benne egy rész amiből érthetőbb lesz ez a belassulás dolog.
Eddig amúgy kicsit másról beszéltünk. Én az általános lassúságra gondoltam, te meg a bufferelés miatti extra lassulásra.[ Szerkesztve ]
-
lev258
veterán
válasz szundybence #20776 üzenetére
Már válaszoltam. Ez nem javítható valami. Egszerűen a különböző fájlrendszerek fájlkezelése és jogosultságai okozzák a differenciát, az ezek közötti konverzió. (Már rögtön kezdhetnénk azzal, hogy miért töredezik az ntfs és az ext miért nem.)
Ugyanezt tapasztalnád OSX-en is.[ Szerkesztve ]
-
lev258
veterán
válasz szundybence #20772 üzenetére
Ezen nem lehet változtatni, javítani. A fájlrendszerek közötti lényeges különbségek miatt van. A Windows se tudna gyorsan másolni ext-es partícióra. Azt még megpróbálhatod, hogy Linux alatt egy ntfs partícióról másolsz a pendrive-ra. Mondjuk pendrive-nak ntfs nem a legjobb, mivel naplózó. Amúgy vannak tv-k, amik ext-tel is boldogulnak, egy teljesen véletlen kereséssel még olyat is találtam, hogy lehet ezt engedélyezni egyes modelleknél.
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz szundybence #20772 üzenetére
Windows alól csak NTFS-re másolj, Linux alól pedig csak EXT-re...
Problem solved. Remélem segítettem.[ Szerkesztve ]
-
lev258
veterán
válasz szundybence #20665 üzenetére
Nekem is 36-os van, de semmi baj a Skype-pal. Linux Mint Cinnamon. Viszont találtam nyomát annak, hogy XFCE-n lehet ilyen hiba (neked az van).
[link][ Szerkesztve ]
-
lev258
veterán
válasz szundybence #20663 üzenetére
Erős a gyanúm, hogy egyedül vagy a problémával (milyen rendszer is?). Annyit azért megpróbálhatsz, hogy átnevezed a Skype rejtett mappáját a könyvtáradban, így elvileg minden beállítása alapállapotra áll vissza.
[ Szerkesztve ]
-
válasz szundybence #20660 üzenetére
Milyen Ubi? Mert nekem az LTS Kubuntu nem produkál bosszantó dolgokat frissítéskor. Az asztali gépemen a frissítéskezelő halt el egyedül, sokszor kézzel kellett lefrissíteni az OS-t, de nemrég teljesen átköltöztem a laptopra, és azon nincs gond ezzel se.
[ Szerkesztve ]
-
szundybence
aktív tag
válasz szundybence #20648 üzenetére
Erre valaki?
-
spammer
veterán
válasz szundybence #20567 üzenetére
A Non-LTS verziókat 9 hónapig támogatják.
Itt vannak a dátumok: List_of_Ubuntu_releases#Table_of_versions
-
student
őstag
válasz szundybence #20562 üzenetére
Supported until 2016-01
Desktops Servers -
kispx
addikt
válasz szundybence #20388 üzenetére
Az unetbootin fut win alól is.
-
spammer
veterán
válasz szundybence #20138 üzenetére
Valami a háttérben/rendszerben változhatott (folyamat, futó program), esetleg töröltél valamit azóta... Kismillió dolog lehet, nem kell egyből vírusra gyanakodni, mert kb. 0 az esélye. Ha nagyon érdekel, próbálj a logokban utánanézni.
[ Szerkesztve ]
-
válasz szundybence #20135 üzenetére
Ilyeneknek amúgy sem lenne szabad történnie, én sem szeretem a magától megjavuló dolgokat.
-
MODERÁTOR
válasz szundybence #20033 üzenetére
Akkor annyit tudok javasolni, hogy készíts egy visszaállítási pontot, majd állítsd vissza a rendszert arra az állapotra amikor még működött a dolog. Aztán frissítsd a rendszert, figyeld meg, hogy minek jön frissítése (ezt vissza is lehet nézni). Ha újraindítás után nem jó, akkor valamilyen frissítés a ludas, egyébként meg valami elállítódhatott.
-
lev258
veterán
válasz szundybence #20025 üzenetére
Megpróbálhatnád, hogy a rejtett beállításmappáját átnevezed.
-
MODERÁTOR
válasz szundybence #20025 üzenetére
Ha a működő és a nem működő állapotok között nem változott semmi, akkor attól tartok, hogy nem. Csak valamit lehet visszacsinálni vagy megjavítani, a semmit azt nem.
-
toth_janika
őstag
válasz szundybence #19737 üzenetére
Köszönöm!
@lev:
Tényleg??? A Chromium - sztem - egy darab, gőzölgő ....Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
cubix
tag
válasz szundybence #19621 üzenetére
Végül összeszedtem az összes MTVA-s TV/Rádióadás linkjét ide: [link]
「시작이 반이다」
-
N0zer0
senior tag
válasz szundybence #19621 üzenetére
Nincs, ennél a mediaklikkes szolgáltatónál nincs retekklupp. Néztem néhány másik oldalon az online rtlklub keresőtalálatra jönnek fel, de azokból nem tudtam kinyerni a linket.
Egyébként nem értem ezeket a szolgáltatótak és csatornákat, hogy miért ragaszkodnak a saját szaros appjukhoz, mikor adhatnának URL-t is. Még le is tiltják a sajátjukon kívüli lejátszókat. Gratulálok nekik a sz*rrágáshoz, ettől valóban több bevételük lesz.
[ Szerkesztve ]
-
N0zer0
senior tag
válasz szundybence #19619 üzenetére
Én meg tudom neki adni mpv-nél, pl. a Duna esetén esetén:
mpv http://212.40.98.162/streams/mtva/dunalive.smil/playlist.m3u8 --vid=5
A --vid=5 értéknél 720p-s (HD Ready). A 4-esnél 576p (SD), 3-asnál 360p, 2-esnél 270p (Mobile Hight), 1-esnél 180p (Mobile Low).
Az --aid=5 kapcsolóval meg a legjobb minőségű hangot lehet választani, és ez is mehet le egészen 1-ig.
Azt nem tudom, hogy a VLC-nél is működik-e ez a módszer, nálam most sz4r4xik.
A magas felbontású változatokhoz gyors net kell.
[ Szerkesztve ]
-
lev258
veterán
válasz szundybence #19612 üzenetére
?
Sima böngészős tartalom, gond nélkül mennek a csatornák. Flash-t használ, semmi mást.[ Szerkesztve ]
-
lev258
veterán
válasz szundybence #19604 üzenetére
Én ezt találtam: http://www.mediaklikk.hu/media-lejatszo/?ch=1
A stream linkeket talán ki lehet bányászni belőle.Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
Aethelstone
addikt
válasz szundybence #19604 üzenetére
Esetleg....
#EXTINF:0,M1 MINDIGTV 720P
http://chkhu.connectmedia.hu/6090/index.m3u8
#EXTINF:0,M2 MINDIGTV 720P
http://hlshu.connectmedia.hu/4453/index.m3u8
#EXTINF:0,DUNA MINDIGTV 720P
http://chkhu.connectmedia.hu/6094/index.m3u8
#EXTINF:0,DUNA WORLD MINDIGTV 720P
http://hlshu.connectmedia.hu/4451/index.m3u8Arsenal FC - Go Gunners!
-
válasz szundybence #19591 üzenetére
Az is meg lett mondva, hogy lehet.
-
lev258
veterán
válasz szundybence #19591 üzenetére
Írták, hogy a linkeket kell megtalálni a stream-hez és már működik is. Nem nehezebb. Mint látod, kifejezetten az okoseszközökhöz készítettek app-okat ilyen célból. Legközelebb egy kicsit pontosabban fogalmazz, amikor felteszed a kérdést.
[ Szerkesztve ]
-
-
N0zer0
senior tag
válasz szundybence #19576 üzenetére
Írj a MinDig-nek, hogy írják meg a streamek linkjeit, mert az Appjuk nem elérhető a gépedre. Ha megvan a link, akkor akármelyik linuxos médialejátszó program lejátssza. Talán még normálisabban is, mint egy szaros, kókányolt magyar app.
[ Szerkesztve ]
-
válasz szundybence #19576 üzenetére
Miután nem kell hozzá külön app, minek csinálták volna (Kiteszel egy ikont a megfelelő parancssorral, ami pl. egy VLC-t indít a megfelelő streamre, én a TV vételhez ilet alkottam.) MindigTV-ről meg elsősorban a digitális földfelszíni jut az ember eszébe. Ma is tanultunk valamit
[ Szerkesztve ]
-
N0zer0
senior tag
válasz szundybence #19563 üzenetére
Ebből sajnos nem derül ki, hogy DVB-T-s vétellel dolgozik-e ez a program, vagy internetes streammel. Mindkettő működik egyébként Linuxon. Internetes streamet bármelyik linuxos lejátszó lejátszik, VLC, SMPlayer, mplayer, mpv, akármi. A DVB-T-re passz, de tuti arra is van rendes, natív linuxos megoldás.
Szerk.: szerintem internetes stream lesz. A GYÍK azt írja, hogy
„A MinDig TV applikáció használata közben a minőséget befolyásolja-e az internet hozzáférés?Az internet hozzáférés sebességétől/sávszélességétől nagyban függ a minőség. Beállítástól függően, használat közben az applikáció figyelmeztetést küld az adatforgalomról.”
Csak azt kéne megtudni, hogy melyik URL-ről streamel, és melyik porton át.
[ Szerkesztve ]
-
MNiért kéne alkalmazás? Amivel digitálos tévét tudsz nézni, azzal a Minddiget is (itthon a földi sugárzású digitális TV az a Mindig). Én VLC-vel nézem egy USB-s vevőről.
[ Szerkesztve ]
-
lev258
veterán
?
Kell egy dvb-t vevő (antenna+dekóder), meg hozzá egy program. Vagy mire gondolsz?Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
Aethelstone
addikt
-
N0zer0
senior tag
válasz szundybence #19497 üzenetére
Igen, ez jó gondolat, egy MD5 vagy SHA1 ellenőrzést végignyomnék rajta. Ha az jó, akkor el lehet kezdeni az isokiíró szoftverben majd a pendrive-ban keresni a hiba okát.
-
Viper26
nagyúr
válasz szundybence #19491 üzenetére
Nem láttam még ezt, egyébként Laptop (Fujitsu A544, i3-SSD változat), és 14.10 kerülne rá.
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
woodworm
veterán
válasz szundybence #19407 üzenetére
Akar a franc, tényleg kíváncsi lettem volna.
Évek óta nem használtam windowsos égetőt, még a régi neró lehetőségeit kerestem linux alatt és nem pótolta semmi, csak k3b-ben találtam hasonló opciókat. De ha nem, nem. -
woodworm
veterán
válasz szundybence #19405 üzenetére
Nem a vita kedvéért, csak szeretném tudni mik lehetnek azok az opciók, amit mondjuk a k3b nem tud. Én is sokáig keresgéltem, gnome alatt nem is találtam, ezért kellet mindig feltenni a k3b-t. Ha leírod, később aki keres hasonló lehetőséget, legalább találatot kap.
-
N0zer0
senior tag
válasz szundybence #19403 üzenetére
Természetesen azt használod, amelyiket akarod. Egy dolgot azért még tisztáznék a precizitás kedvéért: én is használtam évekig az ImgBurnt XP és Windows 7 alatt, és semmi olyat nem tud, amit a K3b ne tudna. Illetve nem vagyok benne biztos, de a Braserónál sem rémlik, hogy valamit is ne tudna, amit amaz igen.
-
N0zer0
senior tag
válasz szundybence #19389 üzenetére
Pl. az, hogy ha már egyszer Linuxot használsz, akkor ne windowsos programokkal használd. Linuxra van kismillió CD/DVD-író alkalmazás, az alternativeto.net oldalon keress rá az ImgBurn linuxos alternatíváira, meg nézd meg a csomagkezelőt. Egyébként félre ne érts, az ImgBurn egy teljesen jó program, én is évekig használtam teljes megelégedéssel, de Windowsra írták, arra való.
Kezdheted a K3b-bel (nem csak az ImgBurnt váltja ki, hanem a windowsos Exact Audio Copyt is), de ha az túl sok neked, akkor van bőven linuxos alternatíva a Braseróra.
-
growler
őstag
válasz szundybence #19378 üzenetére
Én az Unetbootin-t használom, álltalában...nekem bevált ( BIOS-om van )
Ha valamelyik distro-hoz nem jó, megpróbálom a Multisystem-el.
Ezzel több distrót is felrakhatok 1 pen-re (mérettől függően )
Hasonlóan mint a Win-es YUMI-val -
MODERÁTOR
válasz szundybence #19376 üzenetére
Szerintem az egy nagy határ k@ki, örül az ember neki ha egyszer normálisan működik. Bár ez egyébként az összes Ubuntus (értsd, Canonical által írt) Python programra jellemző, legalábbis ahogy én elnéztem. De amúgy jó ha jó, amikor éppen nem ír ki semmi hibát és még el is indul a felírt cucc. De én többet nem fogom használni, az biztos. Eleget szenvedtem már vele.
-
MODERÁTOR
válasz szundybence #19374 üzenetére
Mi a jó megoldás? Attól függ, hogy mi a cél. Én ha csak felakarom rakni a notimra a legfrissebb Ubuntut, akkor fogok egy pendrive-ot (esetleg memóriakártyát vagy külső vinyót, mindegyikre volt már példa) és rámásolom a telepítő tartalmát, majd feltelepítem a rendszert. Ha régebbi gépre kell, akkor meg a dd-t használom én is. Ha a Systemback segítségével készített képet akarok kiírni (ez jellemzőbb), akkor meg a Systembacket használom. Na mondjuk annyi előnyöm mindenképpen van, hogy tudom, hogy mi kell ahhoz, hogy sima fájlmásolás után hagyományos BIOS-szal is elinduljon a telepítő.
-
N0zer0
senior tag
válasz szundybence #19363 üzenetére
Az Unetbootin inkább windowsosoknak kell lemezképet kiírni, mondjuk Windows alá vannak jobb szoftverek is erre a célra. Linux alatt ott a dd parancs, igaz annyiból veszélyes, ha egy teljesen kezdő rosszul paraméterezi az of=/dev/sakármi részét, akkor minden adata elveszhet. Viszont a dd biztosan normálisan csinálja meg. A legjobb valami olyan felület, ami a dd-t használja, de afölé GUI-t húz.
Ráadásul az Unetbootin nekem is rendszeresen eltolta a kiírást Mint és Kubuntu alatt is, szóval elég megbízhatatlan.
-
Aethelstone
addikt
válasz szundybence #19363 üzenetére
Kiegészítés: Csak bizonyos disztrókkal Suse-t pl. nem lehet vele csinálni
[ Szerkesztve ]
Arsenal FC - Go Gunners!
-
DrojDtroll
veterán
válasz szundybence #19250 üzenetére
Integrated AdBlock
ez nagyon tetszik
-
törölt tag
válasz szundybence #19250 üzenetére
Köszönöm, de Opera párti vagyok több platformon is
-
lev258
veterán
válasz szundybence #19237 üzenetére
A JDownloader 2-t nézted? Amikor korábban kipróbáltam a programot, volt pár hiba (gondolom változás a oldalaknál), ami csak az újban volt korrigálva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Office Professional Plus 2013, 2016, 2019, 2021, 2024 licenckulcsok - MEGA Akció!
- Indiana Jones and the Great Circle Premium Edition
- Panzers - Phase One és Phase Two
- Surfshark Starter VPN 3 hónap / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Új Windows 7, 8.1, 10, 11 telepítő pendrive-ok, pendrájvok és telepítőlemezek, DVD-k
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest