- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gigabyte alaplap topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Házimozi belépő szinten
- Házi hangfal építés
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
válasz
beloadjoker #25530 üzenetére
Akkor ez se tartozik ide, amit korábban beírtál:
Nekem jessie alapú kali van fent netbookomon xfcevel, mint a villám
-
duo
addikt
válasz
beloadjoker #25528 üzenetére
miért nem pure debian?
-
duo
addikt
válasz
beloadjoker #25526 üzenetére
az valami hacker cucc lesz
-
lev258
veterán
válasz
beloadjoker #22389 üzenetére
Én még sosem használtam ezt a programot, szóval nem nagyon tudok segíteni. Amúgy még mindig ugyanaz a baja miután átírtad a fájlokat?
Lehet még próbálkozni azzal, hogy a felhasználói mappából minden rejtett fájlt/mappát áthelyezel valahova (akár egy új mappába), így elvileg a beállítások alapállapotra állnak vissza. Kivéve, ha ennél komolyabban is belepiszkált a rendszerbe a UnityTweakTool. -
lev258
veterán
válasz
beloadjoker #22387 üzenetére
Valamilyen mappa biztosan van, nézd meg, azon belül tudsz-e továbbhaladni. Meg kell keresni a fájlt.
-
lev258
veterán
válasz
beloadjoker #22384 üzenetére
[link]
Máskor ajánlott egy Systemback mentés. -
lev258
veterán
válasz
beloadjoker #22377 üzenetére
Az oka egyszerű. Elég szorosan össze van drótozva a Windows-zal az Office makróinak működése. A Wine ezt nem tudja megvalósítani. Hasonlóképpen ez az oka annak, hogy a LibreOffice sem tud mit kezdeni az Office-ban készült makrókkal.
Dhampir: Az nem zavar semmit, lehet 100 különböző és egymástól független Wine környezeted is (ha még tudod követni). Wine Steam-hez szerintem a 32 bites a javasolt.
-
beloadjoker
őstag
válasz
beloadjoker #22371 üzenetére
*office jónak jó de makrók nem működnek
-
lev258
veterán
válasz
beloadjoker #22366 üzenetére
Akkor valami nem oké, mert rendesen fel szokott menni. Mondjuk azt elvileg ki tudod választani, hova települjön. Frissítéseket viszont nem biztos, hogy jó ráengedni. További hibalehetőséget jelent, mert az is összeakadhat a Wine-nal. Milyen hibát ír és mi? A Wine, vagy maga a telepítő?
-
lev258
veterán
válasz
beloadjoker #22364 üzenetére
Mint írtam, nem biztos, hogy egyáltalán aktiválni kell. Majd meglátod.
-
lev258
veterán
válasz
beloadjoker #22362 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert 64 bites rendszer esetén még trükközni kellene a Wine-nal.
-
Gyick
őstag
válasz
beloadjoker #22356 üzenetére
az a baj hogy az officeban alapból az aktiválás egy külön program,másról meg ne is beszéljünk és nehéz összehozni
-
lev258
veterán
válasz
beloadjoker #22356 üzenetére
32 bites rendszered van?
PumpkinSeed: Ahhoz nem illik kézzel hozzányúlni.
Gyick: Vagy nem. Egy teljesen eredeti 2007-es vagy 2010-est tettem fel nemrég egy kollégának. Azóta is elvan aktiválás nélkül, mindenféle reklamáció nélkül. -
Gyick
őstag
válasz
beloadjoker #22347 üzenetére
Én a playonlinux-al raktam fel(mondjuk az is wine-t használ
az aktiválással lesznek majd gondok..főleg ha nem a
leglegálisabbaz office.30 napig gond nélkül megy aktiválás nélkül is -
lev258
veterán
válasz
beloadjoker #22347 üzenetére
Wine-t használj inkább. Ha nem a legújabb Office csomagok egyike, akkor valószínűleg menni fog. A Wine honlapján találsz további információkat. A fényerőre talán tudok megoldást, de kissé mélyebbre kell ásnod a rendszerben.
PumpkinSeed: A Windows partíció még megvan, igaz? Terminálba sudo update-grub megtalálja? -
válasz
beloadjoker #22151 üzenetére
Tool To Create Windows USB Install Stick From Linux: WinUSB
Win 7 telepítése ez alapján már kipróbáltan működik, így tudtam én is megoldani:
[link] -
válasz
beloadjoker #22139 üzenetére
-
lev258
veterán
válasz
beloadjoker #22137 üzenetére
Nem erről van szó, sajnos. Az Intel driver már fenn van és működik/működne. Szerintem első körben hagyd a bumblebee-t és próbáld meg az nvidia-prime csomagot.
-
válasz
beloadjoker #22131 üzenetére
A visszaállítási pontoknál figyelheted a dátumjelzést, illetve mindig az egyes számútól fölfele öregszenek. Tehát értsd úgy, hogy nem a második számú, hanem az első az ami a legutóbb készült.
A visszaállítási pontokba bekerülnek azok a dolgok amiket hiányolsz, szóval inkább rossz pontot választottál. -
válasz
beloadjoker #22128 üzenetére
Ennek akkor van jelentősége ha mondjuk átmásoltad a rendszert máshová (mármint a Systemback segítségével), viszont azon egy, az eredeti rendszeren készített visszaállítási pontot szeretnél alkalmazni. Ilyen esetben a rendszerben levő fstab fájlt nem célszerű lecserélni az elmentettre, ami helytelen adatokat tartalmaz.
(#22129) beloadjoker: Sajnos ebben viszont már nem vagyok annyira jártas, nekem nincs és nem is volt sosem ilyen konfigom.
-
válasz
beloadjoker #22126 üzenetére
Teljesen mindegy, hiszen az fstab fájl nem változott. Szóval mindkét megoldás (I/N) nyerő ebben az esetben.
-
válasz
beloadjoker #22122 üzenetére
Az a gond, hogy csak olvasható a partíció. Próbálkozz az újracsatolással:
mount -o remount,rw /
Ha minden partíció írható, akkor utána a systemback-cli parancsot is nyugodtan használhatod. -
lev258
veterán
válasz
beloadjoker #22120 üzenetére
Biztos, hogy valóban root joggal megy az a Terminál? Próbál telepíteni valamit, pl. lm-sensors
Esetleg: mount -o remount,rw / (elvileg nincs csatolva a rendszer) -
lev258
veterán
válasz
beloadjoker #22118 üzenetére
Elvileg igen. Ha még az sem elég, akkor az nvidia driver-t is újrarakod/konfigurálod.
-
growler
őstag
válasz
beloadjoker #22115 üzenetére
Megpróbálhatod a Ctrl+Alt+F1-et is.
Ha bejön a tty, > felhasználónév > jelszó > sudo systemback-cli (ha telepítetted ez utóbbit) -
lev258
veterán
válasz
beloadjoker #22115 üzenetére
Elő kell csalni, talán a Shift-tel (esetleg Esc). Illetve, ha már ott vagy, recovery módban is talán eljutsz egy Terminálig.
-
lev258
veterán
válasz
beloadjoker #22113 üzenetére
Ctrl+Alt+F2 van? Esetleg nomodeset paraméter Grub-ban megadva? Meg lehetne próbálni leszedni ezeket a csomagokat, elvileg akkor is visszaáll.
-
lev258
veterán
válasz
beloadjoker #22110 üzenetére
Szerintem kezdd a bumblebee-vel, aztán meglátod. Ha van Systemback, lehet bátran kísérletezni.
-
lev258
veterán
válasz
beloadjoker #22107 üzenetére
Már én is nehezem követem, mi a helyzet jelenleg. A prime elvileg tiszta Nvidia megoldás. Ez meg a bumblebee-t taglalja.
-
lev258
veterán
válasz
beloadjoker #22105 üzenetére
Igen, "mindössze" annyi. SLI-re itt találsz némi részletesebb infót: [link]
Nézd meg, felment-e az nvidia-prime csomag. -
lev258
veterán
válasz
beloadjoker #22103 üzenetére
Utolsó kép: Windows 8-at, vagy 10-et használtál, az meg nem zárja le a fájlrendszert, részleges hibernálást csinál leállításkor (ettől gyorsabb a boot, ha lehet annak nevezni). Lehet csak olvashatóként használni, vagy ráerőltetni a feloldást. Mindenesetre jobb, ha Windows alatt van tisztességesen leválasztva.
-
lev258
veterán
válasz
beloadjoker #22093 üzenetére
Ez mondjuk nem mai, de kiindulásnak jó lesz. Könnyen lehet, hogy az Nvidia központban grafikusan is be tudod állítani. Ha telepítés után csinálsz egy Systemback visszaállítási pontot, esetleg érdemes lenne tárolóból a legfrissebb driver-t megpróbálni.
-
Dhampir
félisten
válasz
beloadjoker #18978 üzenetére
Lehet, hogy jobban jár vele, ha nem akar belemélyedni a Linux "lelkivilágába".
-
God Vazzeg
veterán
válasz
beloadjoker #18970 üzenetére
Zárt driver aktív tuti?
-
God Vazzeg
veterán
válasz
beloadjoker #18968 üzenetére
De a 2. monitor kezelését se tudod ott beállítani?
-
God Vazzeg
veterán
válasz
beloadjoker #18966 üzenetére
nvidia-settings fent van? Abban kell beállítani az nvidia kártyákat
-
beloadjoker
őstag
válasz
beloadjoker #18964 üzenetére
-
stopperos
senior tag
válasz
beloadjoker #16042 üzenetére
A megoldást leírnád? Mert engem érdekel, ugyanis tervezek arm eszközt használni desktopra, és erre jó lenne felkészülni.
-
stopperos
senior tag
válasz
beloadjoker #16040 üzenetére
Mondjuk mert a ppa-ban nincs arm build csak x86 és amd64?
-
beloadjoker
őstag
válasz
beloadjoker #16038 üzenetére
mondjuk most ezen a gépen chromium van, na nehogy ez legyen a gond
bár most nem tesztelem le túl sok minden van megnyitva de később letesztelem hátha ez a gond
-
válasz
beloadjoker #16033 üzenetére
Amúgy AltGr+I, illetve AltGr+Shift+I ha kicsinek akarod. Mondjuk azért ha egyáltalán nem működik sehol sem, akkor az kellemetlen tud lenni. Nézd meg a kiosztást, hogy mi van beállítva, mert ahogy látom nem a sima magyar, szóval próbáld meg azt is.
-
válasz
beloadjoker #16031 üzenetére
Akkor ez a chip elvileg támogatva van (0x14cd:0x6116), és nem szabadna, hogy a Lemezeknél a SMART meg a meghajtóbeállítások inaktív legyen.
Az íre azt olvastam csak, hogy bekapcsolt hardveres gyorsítás mellett nem működik Chrome alatt. Hogy globálisan ilyen probléma lenne, arról nem tudok.
-
válasz
beloadjoker #16029 üzenetére
Könnyen lehet, hogy az átalakító elektronikája is szabályozza ezt. Viszont elvileg nem szabadna, hogy probléma legyen belőle, hiszen amikor adatra van szükség róla akkor elindul. Sőt, ha folyamatosan van seed, akkor viszont nem állhat le, hiszen van adatmozgás.
Egyébként csak érdekességből tudnál mutatni egy lsusb parancs kimenetet? Természetesen a pastebinre feltöltve.
-
válasz
beloadjoker #16025 üzenetére
Ahogy látom HGST, így megpróbálhatod a Hitachi Feature Tool segítségével rögzíteni a beállítást.
-
válasz
beloadjoker #16023 üzenetére
Ezt kell kapni. Tesztelni nagyon egyszerűen lehet, adatmozgás nélkül figyeld, hogy leáll-e a pörgés. Ha nem, akkor elérted amit szerettél volna. Viszont a beállítás nem örökérvényű.
-
válasz
beloadjoker #16019 üzenetére
A Lemezeknél normál esetben belehetne állítani az APM-et, de inkompatibilis az átalakító. Azért próbáld meg a
sudo hdparm -B 255 /dev/sdb
parancsot. Samsung esetében rögzíthető a vinyó elektronikájában is az IBM - Hitachi Feature Tool segítségével.
-
Syl
nagyúr
válasz
beloadjoker #16019 üzenetére
Kicseréled az USB elektronikáját vagy beépíted a számítógépbe.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
beloadjoker #16016 üzenetére
Ha wd winyó, akkor próbáld ezt: [link]
-
Syl
nagyúr
válasz
beloadjoker #16014 üzenetére
Ha az USB vinyóhoz volt ilyen beállító program akkor igen, nélküle nekem nem sikerült.
De kérdezd meg a másik linuxos topicban, az ottani szakik jobban vágják a témát. -
beloadjoker
őstag
válasz
beloadjoker #16011 üzenetére
ja és még annyi hogy docky is folyamatosan szórakozik ubuntu 14.04 alatt, beálltom intelligens elrejtésre de alkalmazás előtt marad vagy eltűnik és úgy marad ha nincs előtte semmilyen ablak akkor is, vagy beragad, nem jelenik meg és úgy kell kilőni majd újraindtani
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- DELL T40 EMC Szerver
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest