- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Zeneszerkesztő és DJ topic
-
PROHARDVER!
BD lemezek ajánlási sorrendje (írásminőséget és tartósságot illetően az eddigi itteni és külföldi fórumok tapasztalatait összegezve) gyártók (MID) és márkák alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
Annó a DVD korszakban 2x cserélték az LG írót.
Nem kértem a harmadszor. A gépembe 4 db Pio volt beépítve és az Alcohol 120%-s progival egyszerre írt a 4 író 16-18 P alatt a 4 db.
Ez 20 éve volt ( elévült) és a mai napig működik 2 db.. Az ismetősöm is dobálta ki az LG irókat.
-
XIII Ramses
aktív tag
Bocs, ez a helyes táblázat:
-
XIII Ramses
aktív tag
Sziasztok! Aranyárban vettem 43735 (43736) kétrétegű, és 43712 (43713) egyrétegű nyomtatható lemezt. Kijelenthetem, hogy mind a kettő kiváló!
A 43712 ugyanaz, mint a nem nyomtatható 43742, és 43715, tehát VERBAT-IME 000 média kódos, ajánlott.
A kétrétegű 43735 is gyári verba VERBAT-IMF-000 kódos, tehát ajánlott.
Képek:
Amíg a 43712 ugyanolyan színű hordozóréteggel rendelkezik, mint a 43742 - 43715:
Addig a 43735-nek köze nincs az eddig általam vásárolt japán verbához, annak ellenére, hogy a MID kódjuk ugyanaz VERBAT-IMF-000:
Vegyétek figyelembe, hogy a jobb oldali japán verba már írott a bal oldali üres, de akkor is szembetűnő a hordozóréteg különbsége...
Egy kis táblázat az áltelem ajánlott és nem ajánlott verbatim lemezekről: -
belinho
senior tag
Beszéltünk már itt erről korábban. Ha rossz lenne a Pio, akkor azt is megmondanám.
Japán technika, folyamatos firmware support. Ott a 209EBK, ami 2013-ban jött ki, még 2023-ban is kapott új firmware-t. Az LG amit linkeltél, ha jól látom 2020-ban kapott utoljára, pedig még későbbi modell is. Van egy Plextor tesztképes írom, minden írásomat tesztelem. Nagyon szépen megírja az MABL-es Verbatim BD25-ös lemezt, nem is rontott még, lemezt sem tört szét. BD-50-es Verbatimot már rontott rétegváltásnál, de arra nagyon sok panasz van. Nem bántom az LG-t, de nem véletlenül ajánlom én és Joshi is ezeket a Pio írókat. -
cocka
veterán
Jó de attól még, hogy ti itt mindig ugyanazt szajkózzátok, még nem jelenti azt, hogy az LG biztosan szar. Hogy nálam TALÁN az, az egy dolog, de ebből nem lehet általánosítani.
Ez olyan, mint amikor egy termékre nem érkezik semmilyen vélemény. Semmi sem garantálja, hogy ha megveszed biztosan rossz lesz, csak azért, mert nem véleményezték.
-
cocka
veterán
válasz
Gabesz87 #4367 üzenetére
Mindenesetre betettem a lemezt a BD lejátszóba, és elindul.
Akkor nem ártana az egészet beolvastatni. Nemrég volt egy lemezem, aminek nem sikerült a teljes területét visszaolvastatni, egy fájlnál gyakorlatilag 0-ára csökkent az olvasási sebesség és utána csak villogott a meghajtó.
Őszintén szólva kezd elegem lenni ebből a bluray-írogatós dologból, ha ilyen drágák a lemezek és ennyi adatom már elveszett. OK, nem adtam össze, de a teljes írt mennyiségnek már kb. a 0.6%-ánál tartok. (ami a 0-ánál mindenképpen több!)
A széttörésre meg azóta se találtam magyarázatot. Minden megírt lemezt írás utána CRC alapján katalógusba mentve visszaolvastatok. Ami olvashatatlan bárhol, az nálam automatikusan kuka. Magyarul amikor eltettem, akkor még olvasható volt.Ja és mindezt az állítólag szuper jó MABL verba mides lemezekkel!
CDBurnerXP, nekem az ImgBurn valahogy túl komplex.
-
Joshi
titán
válasz
Gabesz87 #4367 üzenetére
Itt a topikja.
Amúgy ImgBurn. -
Gabesz87
veterán
válasz
XIII Ramses #4332 üzenetére
Tegnap jött meg nekem is ugyanez a pack, egy hengeres és egy dobozos. Általad írt linkekről vettem
Ki is írtam próbaképp DVDFab-bal egy 3D iso filmet (Gravity) 4x-esen. Előtte a beállításoknál bepipáltam, hogy írás után csekkolja. Írás kész lett, visszahúzta a lemezt, és furcsállottam, hogy az ellenőrzés vagy 5 perc múlva indult csak el. Nem követtem figyelemmel, de később, mikor ránéztem, Failed üzivel már vége lettMindenesetre betettem a lemezt a BD lejátszóba, és elindul. Szóval nem tudom, mi történhetett. Remélem nem áll meg valahol film közben
Amúgy ti mit használtok, milyen SW-el írtok? Nekem annyi a lényeg, hogy iso-t BD-re tudjak írni, és az asztali lejátszó olvassa. Nem egy hatalmas összeg épp a DVDFab sem, de ha nem muszáj, akkor nem fizetnék ezért. Kipróbálom esetleg az ImgBurn-t.
-
Joshi
titán
válasz
XIII Ramses #4361 üzenetére
Én arra írtam amit alain911 linkelt.
-
gaben22
senior tag
válasz
XIII Ramses #4361 üzenetére
Nem tűnik hamisítványnak, fentebb Google fordítóval a japán választ bemásoltam, az pont ezt írja le, neked is a hatszoroson írható verzió van, nem a korábbi 4x.
-
gaben22
senior tag
válasz
gaben22 #4357 üzenetére
Kifutottam a szerkesztésből, ha azt vennéd, amit én "vennék", akkor kb. 62 000 HUF lenne ÁFA-val + még rá az import vámügyintézés, FedEx esetén akkor kb. 72-75 000 lenne a vége (nem néztem meg a százalékokat, de kb. ennyi). Ez nálam azt jelenti, hogy én már inkább nem vennék. Kb. 48 000-ért még extrém esetben akár lehet is valamennyi létjogosultsága a BD50-es lemezeknek, de 75 000-ért már nem nagyon tudom elképzelni. 2.4 TiB-ről beszélünk, ennyiért már tudsz venni 2 db 4TB-s WD Purple HDD-t vagy 3 db 2 TB-s WD Purplet is.
-
gaben22
senior tag
válasz
alain911 #4356 üzenetére
Jó kérdés, én ettől az eladótól vettem már 50 darabos BD50-es Verbatimot, az az elvárt jó minőségű MID kóddal jött. Megnéztem history-ban és amit én vettem annak a termékkódja VBR260YP50V1 volt 50%-kal drágábban (ennek a kódja VBR260RP50SV1).
Amit látok, hogy az enyém 1-4x-en írható csak, ez kép alapján 1-6x, ami azt feltételezi más MID kódja lehet a kettőnek. Ezt az egy kérdést találtam neten, ez alapján én ha én vennék most BD50-et, én továbbra is inkább a drágábbat venném, ami nálam már bevált, de nyilván semmilyen felelőséget nem tudok vállalni, hogy most is úgy van, ahogy nekem volt.
Fenti linken feltett kérdésre a válasz Google fordítóval:
The 4x 50-sheet Japanese-made discs are made by Panasonic, so you can expect good writing quality.
The 6x discs are made by Mitsubishi, and are now manufactured in Taiwan.
They were previously manufactured in Singapore, and I tried three packages of them, all of which were good.
I tried five packages of the Taiwanese-made discs, and there were some with more correctable errors than others, so the quality was clearly declining.
The fewer correctable errors there are, the better the media, but unfortunately it's a case of luck.
VBR260YP50V1 termékkóddal eBay-en más eladónál még lehet kapni, de az drágább ennél és a termék képek nem stimmelnek, mert a fotókon 1-6x-os lemezek vannak, igaz az egyik eladónál a termék nevében szerepel a 4x és ő kb. 50%-kal drágábban is adja.
Azt vedd figyelembe, hogy az árra még rá fog menni a magyar ÁFA + Japánból nekem legtöbbször FedEx-szel postázzák a cuccaimat, ők borzasztó drágán csinálják az import vámügyintézést.
-
alain911
csendes tag
Sziasztok!
Nyomtatható BD50-es lemezeket kerestem, de nem nagyon találtam itthon.
Már ezeket se nagyon gyártják?
Az Ebay-en találtam japánból leginkább lemezeket...https://www.ebay.com/itm/303036972925?epid=2255576348&itmmeta=01JQ6BFNSN0ZFA5249D77MXZNB&hash=item468e693f7d:g:tUcAAOSwrZZkSqfh
Ezek mennyire jó minőségűek? Van valakinek tapasztalata ezekkel?
Köszönöm a válaszokat!
-
Gabesz87
veterán
válasz
XIII Ramses #4353 üzenetére
És esetleg 50GB-osban ajánlás? Bár nekem, ha asztali lejátszóhoz kell kiírni majd filmet, szerintem elég a 25-ös is, BD25-ös anyagokat igyekszem letölteni majd. -
-
Gabesz87
veterán
Én úgy tudom, a Kodi sem támogatja már egy bizonyos verzió óta (talán 19) az iso lejátszást (vagy csak a 3D iso-t, nem tudom!?). Meg egyébként sem vagyok nagy Kodi fan. Igen, tudom, sok mindenre jó, én valahogy nem szeretem az 1000 féle beállítást. Plexet használok nVidia Shield Pro-val.
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Isten tudja hány éve nem foglalkoztam már optikai lemezekkel, most viszont olyan helyzet állt elő, hogy vannak olyan filmek, amiket csak .iso formában tudok letölteni. Pl. srácaimnak most az Így neveld a sárkányodat töltöttem le 3D-ben BD25 verzióban. Ezek lejátszása media player-el egyszerűen lehetetlen, úgyhogy beszereztem egy Sony X700-as asztali BD lejátszót, és az a terv, hogy ezeket az iso-s anyagokat kiírom akkor lemezre. PC-ben van BD íróm. Rem. még működik
Kérdés, hogy milyen lemezt ajánlotok erre a célra? Az összefoglaló még aktuális ebből a szempontból? Csak mert lassan 10 éves
Nem baj, ha drágább is egy lemez, nem tucatszámra akarok írni nap mint nap.
Ill. a másik kérdés, hogy milyen SW-et ajánlotok? Nero-t ismerem, azt használtam főleg, de jobban örülnék egy ingyenes SW-nek. -
Joshi
titán
Ja hogy így értetted. Nem tudom, de nekem NAS-om van ami gigabites kábelen csatlakozik a routerre és onnan értelem szerűen ugyancsak gigabites kábelen a lejátszókhoz. De a kábelek ahogy a HDMI kábel is (utóbbi kell a Blu-ray lejátszónak is) a szekrényben hátul van tehát nincs útban. A másik meg, hogy egy médialejátszónak pont hogy hátul van az USB aljzata, tehát egy rákötött merevlemez nem lesz útban. Asztali Blu-ray lejátszó meg nem annyira jó fájlok lejátszására, mert mindig lesz valami formátum ami nem tetszik neki. Arra asztali médialejátszó kell.
-
cocka
veterán
Ha pedig lemezre is MKV/MP4/TS fájlokat másolsz, akkor ugyan ott vagy mintha merevlemezről játszanád le a filmeket.
Hát azért nem teljesen, mert korong esetén legalább nem kell kerülgetni a kábelt. Nincs olyan veszély se, hogy jajj véletlenül levered. A bluray lejátszót viszont tán csak nem.
-
Joshi
titán
válasz
gertitorpe #4335 üzenetére
Olyan lejátszót kell venni, ami minden formátummal megbirkózik. Ilyenek az Amlogic S905X4 + CoreElec lejátszók (pl Ugoos AM6B+, Homatics stb).
A lemezes lejátszás is jó, alapvetően nincs vele baj feltéve ha eredeti a lemez. Az írott lemezekkel viszont lehet gond. Már eleve az, hogy a Blu-ray ISO vagy BDMV mappás eredeti érintetlen forrás egyre ritkábban elérhető. Ha pedig lemezre is MKV/MP4/TS fájlokat másolsz, akkor ugyan ott vagy mintha merevlemezről játszanád le a filmeket.
A Milyen Blu-ray író topikban kifejtettem hogy mi a helyzet, de nem is válaszoltál rá. -
gertitorpe
tag
Elnézést, mint hálózati lejátszással vagy hordozható merevlemezzel bajlódni. Megszámolni sem tudom, hogy hányszor derült ki egy-egy filmről hogy rossz a formátum és se a TV, se a lejátszó nem kezelte. Rosszabb esetben a film közepén akadt el. Abban reménykedem, hogy ha szépen lemezeken van meg a gyűjtemény akkor kevesebb ilyen kellemetlen meglepetés ér majd, mint az ilyen-olyan ki tudja ki által gyártott formátumokkal. A streaming szolgáltatók nem játszanak a folyamatosan változó kínálat miatt.Több munka van vele filmezés előtt, de a rendszerességre motivál.
-
cocka
veterán
válasz
gertitorpe #4333 üzenetére
de TV-n nekem egyszerűbbnek tűnik így nézni a dolgokat.
Egyszerűbbnek tűnik MINT?
Nekem van ugyan bluray lejátszóm, de én pl. inkább DLNA-ra használom már szinte csak, mert úgy is azt írom ki, amit korábban DLNA-n keresztül nézek meg. Szóval kell a lejátszó, de csak ha régi cuccokat akarok visszanézni.
-
gertitorpe
tag
Sziasztok!
Offban írom, ha valaki megunta az írkálást és meg tudunk egyezni akkor szívesen megvenném a megmaradt vagy fel nem használt jó minőségű 50 és 100 gb-os lemezeit (légyszi ne a selejteseket próbáljátok elpasszolni amikről sok szó van a fórumban).
Én most vettem írót/lejátszót és tennék egy próbát arra hogy a filmgyűjteményt a nekem kényelmesebb lemezes formátumra tegyem át. Biztos mert már 30 felett vagyok, de TV-n nekem egyszerűbbnek tűnik így nézni a dolgokat. -
XIII Ramses
aktív tag
A 43837 sajnos nagyon gyenge minőségű lemez. Bár én a 43804 et vettem anno, ami nyomtathatóságot leszámítva ugyanaz.
Viszont az Allegro-tól vettem már a korábban tárgyalt 43742-t és 43715-öt is igen "baráti" áron. A 10 db-os 43742 5310ft, az 5 db-os 43715 pedig 3860 ft-volt. Ezek - sokak szerint - a legjobb minőségű még kapható lemezek mostanság.[link] [link]
Vegyétek -akinek kell még lemez- míg egyáltalán lehet kapni. -
cocka
veterán
válasz
tomaszka88 #4329 üzenetére
És elégedett voltál vele?
Nekem is itt hányódik még két henger ugyanabból, az egyiket csak kibontottam, hogy megnézzem milyen, de egyetlen egyet sem írtam még belőle. A másikon még a fólia is rajta van.
Egyszerűen nem került még rájuk sor. De tekintve, hogy fogy a helyem és a meglévő lemezek még épp feltöltik azt, feltehetően erre az 50 darabra már nem is kerül sor. -
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok!
Ismét írható Blu-Ray lemez vásárlás előtt vagyok.
Eddig ezt a fajtát vásároltam:
Verbatim BluRay BD-R 6x (25GB) 25cake HTL 43837 Taiwan (IT13110)
Azonban láttam, hogy van már JVC is, a kérdésem az lenne, érdemes-e kipróbálni, vagy kb. egy szinten van a Verbával.
Köszönöm!
-
Misibit
friss újonc
Ugyan ilyen van kint a lengyelen. Nagyon nem is tér el.
-
Misibit
friss újonc
Én kb 6 hònapig koptattam ugyan azt a lejátszót, mire beàllt. A lemezek minősége, szennyezése miatt szokott megállni. Maximálisan van mindenhol, bolha piacokon, lengyelen vagy a keletiben minden után gyártott. Az áraik nagyon csábìtòak, viszont nagyon nagy becsapás. A maxellt eleve kihagyom, verbatim sincsen agyon magasztalva. Philips, meg jaoxsi gyártòsak még tartòsak.
-
Joshi
titán
válasz
trancer #4323 üzenetére
Itt is én fogok válaszolni. Igen, XL lemezből a legjobb a Verba M-Disc. Igen, jó lesz az ImgBurn.
ui.: ha veszel egy Pioneer 213 írót, akkor a csúcson fogod abbahagyni az optikai lemez írást, mert nincs tovább. Még most kell beszerezni amíg lehet. Ha rendelésre adod a fejed, írj egy PÜ-t.
Ez mondjuk egy 4 rétegű Sony XL lemez, de ezt is ImgBurn-el írtam. Ha jól tudom 4 rétegű Verba lemez nincs.
-
trancer
csendes tag
Üdv,
Két kérdésem lenne:
100 GB-os M-Disc (3 rétegű) lemezt tud kezelni a ImgBurn v2.5.8.0 ?
Verbatim M-DISC BD-R XL lemezekről mi a vélemény, tapasztalat?
https://www.ebay.com/itm/135342527217
-
Joshi
titán
Amúgy anno még talán az ITmediától rendeltem Sony 25GB-os lemezeket, de az Sony mides is volt (SONY-NN3-002), gondolom akkor még a Pana is gyártotta a saját lemezét. A Sony lemeznek a színe nem olyan barna volt mint a Panáé, hanem inkább szürkés. Valamikor 2020 decemberében írtam, de a mai napig jól olvashatóak.
-
cocka
veterán
Ti írjátok is a lemezeket vagy csak azzal foglalkoztok, hogy melyik milyen minőségű? LOL
-
XIII Ramses
aktív tag
Ja és azt elfelejtettem írni, hogy tisztában vagyok vele, hogy a sony is befejezi a lemezgyártást, és ez se lesz majd kapható (vagy aranyárban, mint a panasonic).
-
XIII Ramses
aktív tag
Forrest Gump rájött, hogy rákhalászni nehéz. Én rájöttem, hogy fényképezni se éppen könnyű. (értve úgy, hogy egy marhára tükröződő felületen a lehető legkevesebb árnyék legyen)
Kicsit kutakodtam ezzel a Sony lemezzel kapcsolatban, ami állítólag panasonic présgépeken készült. A lemez létezik Sony V series-nek hívják, és a világon sok helyen kapni:
[link]
Van aki panaszkodik rá, hogy Ritek médiakódos és hogy inkább lenne CNC kódos, mert ilyen Sony lemez is van (állítólag). Ettől még lehet hamisítvány az összes Ritek, meg a CNC-s Sony lemez is.
De ebben a panasonic présgépes mendemondában azért lehet valami, már csak abból gondolom, hogy én aranyszínű hordozóréteges lemezt csak a MEI-változatait láttam, és ez a Sony RITEK BR2 majdnem pontosan olyan színű, mint az:A képen a három íratlan üres lemez balról jobbra:
1.Panasonic bd-r 25gb MEIRA1
2. Sony bd-r 25gb RITEK BR2
3.Verbatim bd-r 25gb CNC MAG BA5
Az első kettő között a haszonlóság azért szembeötlő. De azért van különbség is: a Ritek széle kissé rolytos, míg a panasonic teljesen sima.
Ezen a képen próbálom a magam szerencsétlen módján láttatni:
A lámpa fénye mellett látszik, valamint a telefon kis árnyéka alatt is. Gondolom a nyomat hanyagsága miatt lehet, vagy passz, ez ilyen mind. Nem ér bele a hordozórétegbe, de végig körbe ilyen. A pana az teljesen sima. A 2015-17 környékén írt panasonic lemezeim mind kiválóan olvashatók, hogy ezek meddig, majd néhány év múlva kiderül. -
Joshi
titán
Blu-ray lemezből nem ismerem a Ritek mideseket, olyat én soha nem vettem. Eleve 25GB-os verzióból én anno csak Panát használtam, meg egyszer rendeltem Sonyt, de azzal se volt semmi gond. Amúgy én általában BD50-es lemezeket írtam abból is Pana és Verba mideseket. Meg ugye néhány BD-R XL lemezt, de abból aztán tényleg nem sokat írtam.
-
belinho
senior tag
válasz
XIII Ramses #4312 üzenetére
Nem vettem még belőle, de erre írják a cdrinfo-n, hogy ez a fajta készül Panasonic gépeken és reagenseken. A mid kódja az RITEKBR2, nem MEIRA lesz.
Valószínűleg ugyanolyan színű lesz, mint amit fentebb linkeltél, a mid kód alapján.Az olcsóbbik pedig szerintem a sima Ritek féle verzió, ami nem Archival grade, az szürke és RITEKBR3-as.
Az egységár: 299Ft az biztosan el van írva, mondjuk 15000FT/25db nekem az 600Ft-ra jön ki.
Sajnos nincs fent egy teszt sem arról, hogy tényleg ugyanolyan minőségben írható-e mint a Panasonic, de 600Ft/db-ér minőségibb lehet. CMC-s Verbát már kapsz 300-400Ft-tól, szóval annál jobbnak kéne lennie. -
XIII Ramses
aktív tag
Erről a lemezről van szó, amit leírtál?
[link]
Ugyanolyan arany színű mint a Panasonic? -
belinho
senior tag
válasz
XIII Ramses #4307 üzenetére
Ez valami hamisítvány Sony lemez sajnos. A Sony lemezek midjei mindig N betűvel kezdődtek: NO1,NS1-2, NN 1-2-3,ND4, ND6.
Miután a Panasonic kiszállt, a Ritek felvásárolta a gyártósorokat és a gépeket.
Az új JVC lemezek is a Ritek égisze alatt készülnek.3 verzió van, az Archival grade a drágább, ez ami elméletileg "Panasonic", viszont RITEK BR2 mid kódos.
Nagyon szépen írható a RITEKBR2, egyedül a tartósság amit nem lehet tudni.De az új megkapta ezt az ISO-IEC 16963-as plecsnit, amit a Verbatim M-Disc, ami több száz év.
Sajnos ezt nem fogjuk már tudni, hogy ez így van-e. Az Archival grade kb 600Ft/db körül van a többi olcsóbb, viszont azok is RITEK BR2-es kódosak, szóval résen kell lenni.
-
Joshi
titán
válasz
XIII Ramses #4309 üzenetére
A Riteknek még a DVD korszakból volt rossz híre, de lehet hogy a Blu-ray lemezeknél is sz@r. Az tény, hogy 25GB-os Blu-ray lemezeknél a Pana mides volt a király, csak sajnos már nem gyártják. A Sony is most jelentette be, hogy teljesen leállnak az optikai lenmezgyártással. Ez a forgatókönyv várható volt.
-
cocka
veterán
válasz
XIII Ramses #4307 üzenetére
Bár elolvasom de nem tudok mit hozzáfűzni. Maximum kérdezni:
Ez a masszív fekete rész valami árnyék, lemezhiba vagy a telefonod tükröződik benne, ami koromfekete?
-
XIII Ramses
aktív tag
Sajnos csak magammal beszélgetek, de hátha olvassa még valaki:
Vettem ilyen lemezt is:
Az eladó azt írta, hogy ezek az archival grade lemezek panasonic présgépeken MEI technológiai régensekkel készültek. A hordozóréteg színe az pont olyan mint a MEIRA1-nek, viszont ennek a Mid kódja RITEK BR2. Még nem írtam rá, mondjuk tesztelni se tudnám...
Ha valakinek lenne elfekvőben eladó Panasonic lemeze, (nagyjából emberi áron) kérem jelezze! (tesztképes író is érdekelne esetleg) Köszönöm! -
XIII Ramses
aktív tag
Szereztem egy pár féle verbatim lemezt.
Újraírhatóak közül 43614-et. Ennek érdekessége, hogy régebben VERBAT IM0 middel gyártották, sajnos a maiak már CMCMAG CN2.
Csak a visszaolvasást tudom ellenőrizni, mert tesztképes meghajtóm sajnos nincs.
A második szintén újraírható DL lemez 43760. Ez VERBATIM1 kódos.
A harmadik japán verbatim vékony tokos BD-R DL lemez VERBATIMf kóddal.
[link]A Panasonic Blu-ray asztali mindegyiket szépen lejátszotta.
-
cocka
veterán
válasz
XIII Ramses #4302 üzenetére
Ha az emagost kérded, megmondom neked (ha nem változott a raktár és a szállító cég, akkor) ugyanaz: 43742.
Nekem igazából az a legnagyobb bajom az ötös pakkokkal, hogy mivel amúgy is dugig vagyok vékony tokokkal, azokat használom, aztán készlethiány miatt én is rendeltem máshonnan anno ötös pakkokból és itt van egy rahedli üres vastag tok.
Ez a tipikus érdektelen mennyiség, hogy: alig néhány lemezhez rengeteg, gyűjteményhez meg kevés.
-
XIII Ramses
aktív tag
Igazad van, tisztában vagyok vele. Vettem én is 450 forintért Panasonic lemezt annak idején az itmediától. Van is még egy bontatlan 10es hengerem belőle. Én csak nem akarok úgy járni, mint a kazettákkal járt az ember, hogy egy bontatlan type iv kb 8-14 ezer között van. Van vagy 300 darab használt kazettám (Maxell metal cd 60), de bontatlan egy sincs. Veszek egy pár lemezt még, amíg lehet egyáltalán kapni, hogy szórakozzak, nézegessem, írkáljak mint a régi szép időkben. Ez olyan sznob b..ziság. Ja🤣 meg úri huncutság.
-
Joshi
titán
válasz
XIII Ramses #4302 üzenetére
Ha 1000Ft alatt tudsz venni jó minőségű lemezt, az már nagy szó. Sok-sok évvel ezelőtt ennyiért mentek a kétrétegű lemezek, habár akkor még a forint is jobb volt. Amit linkeltél az 5-ös pack az gyakorlatilag ~2$-ra jön ki darabja. Ma már úri huncutság optikai lemezre írni.
-
XIII Ramses
aktív tag
Késztől vettem őket. Az emagos korábban linkelt lemezek (gondolom arra gondoltál) akkor pont néhány napig nem volt raktáron. Azóta megint van, zizgek is, hogy vajon ugyanaz a lemez, ami korábban tárgyalva volt, mert sehol nem írják a tipusszámot, meg még a nevét se tudják rendesen leírni.
Egyébként itt még olcsóbb is a 2db 43715, mint az emagon a 43742:
[link] -
cocka
veterán
válasz
XIII Ramses #4300 üzenetére
Nem nehéz igazat írni akkor, ha gyakorlatilag nem nagyon van más lemez, amit emberi időben és magyar forintokért meg lehet rendelni.
Ha még tapasztalat is van róla, akkor pláne.Már csak azt nem értem, hogy miért nem a 43742-es 10-es hengert rendelted. (mivel ebből 25-ös nincs)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- gerner1
- Android szakmai topik
- Gyúrósok ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- EAFC 25
- Ukrajnai háború
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- További aktív témák...
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Gigabyte 120GB SSD 10db egyben eladó átlag 90% felett
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest