- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen processzort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
toth_janika
őstag
-
törölt tag
válasz
toth_janika #17892 üzenetére
Studio-t könnyen csinálhatsz, ha telepíted az ubuntustudio csomagokat a csomagkezelővel.
Többiek:
miért kellene más disztró? Én évek óta használtam a Ubuntut Unity nélkül. LXDE-vel, XFCE-vel vagy e17-tel. -
imibogyo
veterán
válasz
toth_janika #17895 üzenetére
Igen lehet felületet cserélni, de lev tanácsát követném. Inkább még most egy másik disztró. Én amúgy XFCE párti vagyok, vagy például Mint-ből a Cinnamon felület nagyon szerethető számomra.
-
lev258
veterán
válasz
toth_janika #17895 üzenetére
Le lehet szedni a Unity-t, pontosabban mást használni. De ennyi erővel akár egy másik disztribúciót is felrakhatsz még most.
-
toth_janika
őstag
-
törölt tag
válasz
toth_janika #17882 üzenetére
Röviden és finoman: hazug gecik. Nekünk ez a Samu van:
description: Laptop
product: 300E4Z/300E5Z/300E7Z (System SKUNumber)
vendor: SAMSUNG ELECTRONICS CO., LTD.
version: 0.1Bazira nincs lejelszavazva a BIOS. Karácsonykor lesz három éves, azóta van rajta Debian (a Win7 mellett).
Konkrétan melyik az a szerviz? Én azért írnék egy emailt a Samsung Electronics Magyar Zrt.-nek, csak úgy, hobbiból. Elfér a levelezőjükben.
Szerk.: Ja, hogy ez egy "friss" szolgáltatás a Samunál. Hát, fel kell jelenteni őket minden lehetséges fórumon, akár az EU-soknál is, hiszen a saját tulajdonod 100%-os birtokba vételében és használatában korlátoznak. Menjenek a .csába!
-
imibogyo
veterán
válasz
toth_janika #17892 üzenetére
Pont most akartam írni, hogy próbálj meg más disztrót, de akkor úgy látom már meg van. Mondjuk engem ki lehetne üldözni a világból a Unity-vel.
-
lev258
veterán
válasz
toth_janika #17890 üzenetére
Bevallom, egy rövidebb ideig megijedtem, ugyanis eszembe jutott, hogy a Samsung elég kontár volt nem is olyan régen. Volt valami a BIOS-ban (UEFI-ben), ami miatt Linux telepítők rendre kinyírták a gépet (Windows-on is jelentkezhet megfelelő feltételek mellett, de a Linux telepítőkre igazán érzékeny). Talán teljes reset-tel lehetett csak meggyógyítani. A legjobb pedig, hogy a javítást nem is ők adták ki végül, hanem azt hiszem bekerült a Linux rendszerbe. Elvileg már nem áll fenn ez a gond, csak egy pillanatra eszembe jutott, mi van, ha belefutottál. De akkor még boot menüt se látnál.
Örülök. -
toth_janika
őstag
válasz
N0zer0 #17889 üzenetére
@lev258
Köszönöm szépen, olvasom, és nézem... Ez az EFI partíció eddig kimaradt az életembőlNem vagyok rendszergazda, bár szeretem a játékokat, de erre van egy PC-m, amin mennek a WIN progik, amikre szükségem van
De ez a Samu noti egy ipari hulladék. Legal WIN8 volt rajta, de állandóan nyomta fel a procit, mindig 100%-on pörgette, szinte sose állt le.
Emellett a notit csak filmnézésre, zenehallgatásra, netezésre használom és már rég szemeztem a Linuxal, most rászántam magam. Max szemétrevágom ezt a notitWá! Lev egy ISTEN VAGY! Ez az EFI partíció megoldotta a problémát! Működik az Ubuntu!!!
Jövök egy sörrel!!!! -
N0zer0
senior tag
válasz
Jó tudni, hogy a Samu mostanában ilyen jelszavazós görény.
Azt jól teszed, hogy Win helyett Linuxot teszel rá, ha komolyabb drivergondba nem futsz bele, meg nem fizetős kiadványszerkesztesz, nem CAD-ezel, nem vagy MS-rendszergazda, nagycéges rendszerépítő, nem vagy legfrissebb AAA-s címekkel nyomuló ultragamer, akkor nem fogod megbánni a váltást.
Az UEFI az ilyen sajna, szivat, pláne, ha le is van jelszavazva. Szerintem a Hirens CD-ről azért nem lehetett megtörni, mert az azon lévő programok, max. BIOS-t támogatnak.
-
lev258
veterán
válasz
toth_janika #17887 üzenetére
Az UEFI-s gépeknél elvileg van olyan választás, hogy hagyományosan boot-olsz egy eszközről vagy pedig EFI módban. Tehát mindenhez van 2 választási lehetőség.
És EFI partíciót sem csinálsz.
Ezt nézd meg, van benne egy rész az EFI partícióról is. -
toth_janika
őstag
válasz
lev258 #17886 üzenetére
A folyamat a következőképpen néz ki:
Gép elindít, bejön a boot menü. CD (Ubuntu Studio) berak, bootol. Install Ubuntu Studio. Magyar nyelv kiválaszt (jobb szeretem az ilyent a saját nyelvemen csinálni), particionálásnál új partícionálási tábla létrehozása, majd 5 GB swap és 700 GB ext4 típusú root partíció létrehozása, formázása. Telepítő tökéletesen végigmegy, újraindítás, majd újra a boot menü....
Hol cseszem el vajon? -
lev258
veterán
válasz
toth_janika #17885 üzenetére
Az EFI-s dolgokat arra értem, amikor boot-olsz a telepítőről és telepítesz.
-
lev258
veterán
válasz
toth_janika #17883 üzenetére
Még mindig tartok attól, hogy valami nincs jól beállítva. Ha nyomod a Shift-et, bejön a Grub választómenü? EFI módban indítod a telepítőt? Manuális partíciókiosztásnál elvileg létre kell hoznod az EFI partíciót. Vagy automatikust választasz?
-
toth_janika
őstag
válasz
Nos közben történtek változások...
A Hiren-nel nem tudtam a BIOS-t feltörni, de a partícionálás után bejött a boot menü, így tudtam CD-ről bootolni. Meg is oldottam ezt a feladatot, fel is települt az Ubuntu, de változás annyi, hogy mindig bejön a boot menü, és nem indul el a települt rendszer... -
toth_janika
őstag
válasz
N0zer0 #17881 üzenetére
Ez egy Budapesten vásárolt Samsung notebook... Azt hiszem ennyit elég mondanom
Egyszer volt garanciában mert tönkrement a vinyója, utána úgy kaptam vissza, hogy zárt a BIOS-a. Egyeztettem a szervizzel, azt mondták, hogy ez így jó, mert a Samu zárja a BIOS-t. Ezzel vitatkoztam egy ideig, de utána feladtam, mert b@sztak rám...
Már rég nem garanciális, úgyhogy akár szét is szedem az elem kivétele miatt, ami hamarosan meg is fog történniAzért akarok rá Linux-ot, mert elegem van a WIN-ből...
Azt csináltam, hogy kivettem a vinyót a gépből, megkapta egy WIN7, Partition Magic-al adtam neki 2 partíciót: egy ext3-at meg egy swap-ot.
Most bebootolt a gép, adok neki egy Hiren-t hátha fel tudom nyomni a BIOS pass-t -
N0zer0
senior tag
válasz
toth_janika #17859 üzenetére
Szabad tudni, hogy ez konkrétan melyik szerviz vagy bolt, ahol lezárt BIOS-ú gépet adnak el? Csak hogy más el tudja kerülni az ilyen borzalmat.
A GRUB tipikusan partíción kívüli területre ír, ezért hiába törölted a partíciókat, a GRUB megmarad. Azt a gépet nem hozod helyre BIOS jelszó nélkül. Ha annyira minden szakad, akkor csak azt tudod csinálni, hogy lemondasz a jótállásról, és vagy a szervizzel oldatod le a BIOS jelszavát, vagy egy másik szervizzel, mindkét esetben elbukod a jótállást, de legalább tudod használni a gépet. Így, lezárt BIOS-szal még eladni sem tudod, nem hogy használni. Ilyen helyről, ilyen módon lezárt gépet nem szabad megvenni.
-
lev258
veterán
válasz
toth_janika #17878 üzenetére
Azok a szervizesek megérdemelnek egy jó nagy ...-t, jelszóval levédeni, amit aztán nem adnak meg.
Viszont náluk kell lennie olyan technikának, amivel lehet nullázni. -
lev258
veterán
válasz
toth_janika #17876 üzenetére
Nem tud boot-olni vagy csak nem tudod rávenni?
-
lev258
veterán
válasz
toth_janika #17874 üzenetére
UEFI-nél nem MBR van, hanem GPT. Amúgy a Grub jó helyre települt? Live alóli Grub reinstall esetleg?
-
toth_janika
őstag
válasz
imibogyo #17873 üzenetére
Igen, minden partíció törölve lett. Bekapcsolás utána F12-re ugyanúgy a grub shell jön be, mint eddig...
Abban esetleg tudtok segíteni, hogy a grubból nem lehet az MBR-t újraírni? Mert sztem felment rá a linux csak épp az MBR-t nem éri el, és emiatt nem tud bebootolni...@tvamos:
Ez egy Samsung NP300-as noti. Lehet abba a totyikba is átszaladok, köszönöm a tanácsot@God Vazzeg:
Sajnos ez sem jó -
imibogyo
veterán
válasz
toth_janika #17869 üzenetére
Na mondjuk szűz install után az vicces. Töröltél minden partíciót? Tehát a vinyót is a nulláról kezdted? Azt viszont nem tudom, hogy ennek az egésznek mi köze van az F12-es listához. Annak akkor is elő kellene jönnie, ha még vinyó sincs a gépben. Nem függnek össze. Az olyan lenne, mint ha egy elrontott install után nem férnél hozzá a BIOS-hoz (UEFI-hez).
-
tvamos
nagyúr
válasz
toth_janika #17870 üzenetére
Ez pontosan milyen noti?
Lehet, hogy az azonnali notebookos kerdesek topicban is meg kene probalnod felvetni a problemat. -
God Vazzeg
veterán
válasz
toth_janika #17870 üzenetére
Ez esetleg?
-
toth_janika
őstag
válasz
toth_janika #17869 üzenetére
Hát hülye vagyok... nem tudok a boot menübe bemenni, ergo a hiren-el sem sokra megyek
Na akkor szedhetem szét a notit...
-
toth_janika
őstag
válasz
imibogyo #17868 üzenetére
Köszönöm a segítséget
F12-vel elértem a gép boot listáját. Feltelepítettem elölről az Ubuntut. Töröltem a merevlemezt, teljesen szűz volt, amire telepítettem. Szépen fel is ment, majd ugyanaz a képernyő:
grub>
Most már a boot listába sem tudok belépniÚgyhogy most Hiren jön le, megnézem, hogy azzal ki tudom-e ütni azt a qrva jelszót a BIOS-ból.
(BIOS van a gépben, csak a WIN8 óta az UEFI átvette a helyét, viszont ugyanúgy elérhető a mezei, "jól megszokott" BIOS.
Ez már csak azért is így van, hiszen alapból nem WIN8-as gépekre is tud az ember WIN8-at tenni, és nem kap vele UEFI-t) -
Osiris
őstag
Ubuntu 12.04 szerveren repoból telepített courier mta-nak szeretném a forrását letölteni, de nem tudom, hogy kell. Az aptitude nevű csomagkezelővel keresgéltem forrás csomagot, de nem találtam. Az /etc/apt/sources.list fájlban minden src forrás be van kapcsolva. A binárisok már telepítve vannak. Hogyan tudok hozzájutni a forráshoz?
-
lev258
veterán
válasz
toth_janika #17857 üzenetére
Néhány dolog. UEFI-s gépre 64 bites Ubuntu telepítő kell, emellett a secureboot-ot ki kell kapcsolni a UEFI menüben (ha jól tudom). Továbbá a Windows félhibernálásos gyorsindítását is le kell kapcsolni a telepítés idejére, különben a telepítő nem fér hozzá rendesen a merevlemezhez, partíciókhoz.
-
imibogyo
veterán
válasz
toth_janika #17859 üzenetére
Még azt érdemes kipróbálnod, hogy pl. HP laptopokon, ha az akksit és a tápot is kihúzod (tehát semmilyen feszültséget nem kap "kívülről"), akkor a bekapcsológombot 20 másodpercig benyomva a BIOS resetel, elemkivétel nélkül is. Látszólag semmi sem történik, de a háttérben megtörténik a reset. Végülis olyan, mint sok asztali gépen a hátulra kivezetett Clr CMOS gombocska, csak itt nincs külön gomb.
-
toth_janika
őstag
válasz
imibogyo #17858 üzenetére
Köszönöm a tanácsot, hazamegyek, átnézem.
A szervizt az sem hatotta meg, hogy mindenféle perrel fenyegettem őket, arra hivatkoztak, hogy nem tudják megmondani a jelszót, mert nem gyári jelszó, hanem egy hasraütött...
A gombelem kivételén már gondolkodtam, de ahhoz az egész gépet atomjaira kellene szednem, amihez nem fűlik a fogam.Rendszerindító csak annyi van, hogy F2=BIOS, ami jelszavas, vagy F4=Recorvery amiből csak a WIN-t tudom újrahúzni, úgyhogy meg vagyok lőve...
De ezt a Hiren-t megnézem, hátha
-
imibogyo
veterán
válasz
toth_janika #17857 üzenetére
Legegyszerűbb ha reseteled a BIOS-t. Vedd ki az elemet, ha hozzáférhető helyen van. Ekkor törlődik a BIOS jelszó is. Ha nem működik, akkor még mindig ott a lehetőség, hogy pl. Hiren's boot CD-vel "feltöröd" a saját gépedet.
Itt van pár megoldási lehetőség, bár itt más progit ajánlanak.
Mondjuk én biztosan rárúgnék kettőt arra a szervizre, amelyik nem engedi a saját megvett gépemet, hogy beállítsam a saját szájízem szerint. Mert az, hogy tuning miatt nem lesz garanciális a javítás az egyértelmű, de az meg ugye relatíve könnyen kideríthető, mint ok, mert annak általában nyomai vannak. Szóval ha azzal érvelnek, hogy tönkreteheted a gépedet, küldd el őket a búsba. Vagy többet nem kell tőlük vásárolni.
Telepítéshez pedig nincs indító menüd? BIOS belépés nélkül is tudnod kellene mondjuk CD-ről boot-olni. Nekem azt hiszem F10 a parancsgomb ehhez a képernyőhöz (akkor kell nyomkodni, amikor a BIOS gombot). Nálad lehet F9, F8 stb. nem tudom. A gép elvileg kiírja neked is.
-
toth_janika
őstag
Sziasztok!
Van egy kis problémám. Tegnap este egy Ubuntu Studiot telepítettem a Samsung notimra. Eredetileg ezen egy WIN8.1 van UEFI-vel. A BIOS-ba belépni nem tudok, mert jelszóval védett és a b@rom szerviz nem adja meg a jelszót...
Szóval a WIN-ből lehet boot-oltatni a gépet CD-ről. Meg is tettem, gond nélkül fel is települt a Studio, viszont indítás után csak egy konzol fogad.
Ennyit látok a monitoron:
grub>
És semmit nem tudok indítani... A gép nem bootol CD-ről, hiszen ezekhez a beállításokhoz nem férek hozzá...
Tudtok valami megoldást, amivel életre tudom kelteni ezt a linuxot?
Köszönöm előre is a segítséget -
growler
őstag
Én aClementine-t használom (nekem jobban bejön mit a Rhithmbox ! )
http://kepfeltoltes.hu/140923/K_perny_k_p__www.kepfeltoltes.hu_.png
http://kepfeltoltes.hu/140923/K_perny_k_p_2_www.kepfeltoltes.hu_.png
Amit jobb oldalon látsz,az a "Screenlets-all" -ból az Infopanel ! (és még
legalább 100 egyéb) !MInd ez LM-17 -en (Ubuntu 14.04 alapú)
-
Régi telepítőről nem fog sikerülni a művelet. Inkább unistalláld és innen tölts le egy régebbi változatot, amit a 12.04 használt.
A tar.xy kitömörítése után telepítéshez a programot tartalmazó mappában add ki ezeket a parancsokat terminalból:
./configure
make
sudo make installPPA- ból is telepítheted [link]
-
Dhampir
félisten
válasz
voyager4.4 #17851 üzenetére
A Rufus is jó lehet.
-
joecontra
addikt
válasz
voyager4.4 #17847 üzenetére
Inkább Win32DiskImager-rel próbáld.
Üdv,
J -
Aethelstone
addikt
válasz
Nekem is szokott ilyet tenni a Windowsos unetbootin. Ilyenkor újrahúzom a pent vagy egy régebbi verzióval megpróbálom.
-
growler
őstag
válasz
Próbáld meg ezzel!
http://www.pendrivelinux.com/universal-usb-installer-easy-as-1-2-3/
Úgy emlékszem,telepíteni sem kell ! (Win-re)
-
voyager4.4
senior tag
Hali !
Unetbootin-al készített (Win7 alatt) Ubi telepítő nem butul be. Hiányzó bootmgr-re panaszkodik, vagy telepítő médiát se talál a gép.
Ötletek? -
n00n
őstag
válasz
Fritz Teufel #17845 üzenetére
-
Fritz Teufel
addikt
Desktop alatt hiába töröltem, továbbra is az Amazon reklámja volt az első a keresési találatok között. Az Amazon a legfontosabb ellenérzésem az Ubuntuval kapcsolatban (100%-ig egyetértek a Open Source-os öregek véleményével). Ha nem lehet tőle gyökeresen szabadulni, akkor nálam maradnak a stock Android-os készülékek, mint a vágy tárgya. Attól tartok, hogy az Amazon itt talán még mélyebben lesz integrálva
-
n00n
őstag
válasz
Fritz Teufel #17843 üzenetére
Mi a baj az Amazon-nal? Az csak egy webapp a főképernyőn, az Amazon oldalára megy. Törlöd is nincs is már. Vagy a lencsére (scope) gondolsz?
-
n00n
őstag
válasz
Fritz Teufel #17841 üzenetére
Én már egy ideje nyomkodom, egyelőre csak emulátorban. Nem tűnik rossznak, bár van még hova fejlődnie. De hát emlékszünk még arra, hogy az Android is honnan indult az első okos telefonokon.
-
Fritz Teufel
addikt
Elérkezett a „Release to manufacturers - RTM” státuszba az okostelefonokra készített Ubuntu.
-
-
oncsi
őstag
sziasztok.
A gépen van egy friss 14.04. megfosztatva néhány programtól (rhithmbox)
a kezeben meg egy 12.04 telepítő Pen. van esély, hogy átrakjam a régit, az újra? -
Atti575
tag
Sehol senki?
Nem tudja miért van ez a billentyüzet/touch pad lefagyás laptopon?
-
Thocy a ZAGY
tag
A Fu-Si Amilo Pro notim 8 éves, 1.8GHz-es egymagos mobil celeronnal, SSD-vel, 2GB memóriával teljesen vállalható rajta a 14.04 Unityvel. Most öcsém használja napi szinten. Előtte egy 3 éves kétmagos noijuk volt, amíg be nem adta a kulcsot HDD-vel és XP-vel, azt mondja nem érez különbséget használat szempontjából, illetve a felhasználói felület is kényelmes neki laikusként (most látott előszöt linuxot, de egy hónap alatt sem hívott fel egyszer sem, hogy valamit nem tud megoldani, pedig csak egy 10 perces gyorstalpaló képzést kapott). Nyilván nem akat Full HD youtube filmeket nézni rajta, illetve mindenféle sz@rral agyonlassított oldalakat sem néz gyakran, így nem korlátozza a gép hardvere, másrészt jó példa rá, hogy a Unity villámgyorsan megszokható és átlag felhasználónak nincs is szüksége másra (erre jól ráéreztek a fejlesztők). Nyilván van szebb, jobb, gyorsabb, de ez a hozzá hasonló mezei felhasználókat egyszerűen nem érdekli.
-
lev258
veterán
Nvidia driver-ből esetleg telepítheted a legújabbat a honlapjukról, csak nézd meg, melyik való a kártyádhoz. Azt nem tudom hirtelen, hogy az Intel/Nvidia váltásért felelős programot is telepíti-e, vagy az külön van. A nyílt még eléggé le van maradva és nem túl stabil. A boot animáció az tudtommal velejárója a zárt-nak, de talán még elviselhető. Mi nem megy a helyesírás ellenőrzővel?
-
oncsi
őstag
válasz
lev258 #17829 üzenetére
6 éves de T9300, 8Gb RAM, SSD. és stabil nagyon. most is gyors rajta 14.4. semmi lassulást nem érzek.
Már mindet kipróbáltam. A 3 Legacy-t meg 3 másikat is. Ezek a Driverek a fő bűnösek. Van amelyik melegnek érzi a GPU-t és pörgeti a vincsit. Van aminél eltűnik a Boot Animáció. Az X Org driver meg simán lefagyott.
Az Nvidia 173 régi, de mindenben jól működik, ez viszont nagyon lassít a grafikán.
De nekem Net-re kell, meg videóra, azt meg bírja ez is. HD már picit szaggat, de ez nem fontos.
Most már használható, de kell még pár nap, hét mire olyan kezes lesz mint a 12.04.
pl. a Libre Offfice-ban a helyesírás ellenőrzőre rá ment pár órám, és mégsem jó -
oncsi
őstag
válasz
lev258 #17800 üzenetére
Ugy útolsó lehetöséget kapott az ubi. Eddig minden alkalommal volt valami foltoznivaló az elmult 1 héten. 6x telepitettem újra. Mindig elsőre ment, de egy idö múlva (egy már régen használt program telepítése után) pl. 3x kifagyott. (Na ez már mégsem járja), Valószinüleg az NV driver az oka. De apró, megszokott szolgáltatások hiányoznak, amik a12.04-en megvoltak. A legrosszabb a melegedés, és az ezzel járó állandó venti felpörgés.
Ha ezt megtudnám oldani, akkor bevállalnám. De eddig a 12.04 gyözött ezen a majd 6 éves gépen. Talán nem véletlen. -
Aethelstone
addikt
válasz
God Vazzeg #17826 üzenetére
Kis segítség a chromiumos flash telepítéshez:
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #17821 üzenetére
Ne chromium legyen hanem chrome, abban benne van a flash támogatás alapból, vagy telepítsd fel a flasht külön. Mindkét megoldás meg fogja oldani a problémádat. Szerintem..
-
lev258
veterán
válasz
Aethelstone #17823 üzenetére
Fentebb említette, hogy arról nem tud boot-olni.
-
Aethelstone
addikt
válasz
Pendrájvod nincs? Azzal egyszerűbb próbálgatni.
-
lev258
veterán
válasz
A kártya támogatott, csak egyszerűen a Unity már sok neki. Nincs szó ennél többről.
-
válasz
Aethelstone #17819 üzenetére
A 2 legismertebbel néztem, a legújabb FF meg a Chromium
(De ez a régi kártya "bűne", mert a 3D-t/Unity- használó Linux-ok már nem támogatják ([link]) és ezen az sem segít, hogy pl a böngészőben letiltom a hardveres gyorsítást avagy magát a flash-t mókolom. Sok dolgot végigpróbáltam, de mint az előbb írtam, vannak olyan régebbi linux-ok, amelyeknél még támogatott a kártya, csal Lubuntu és Xubuntu esetén nem tudom melyik az (próbálgatni meg nem tudok, mert 2 DVD lemezem van össz-vissz...) -
lev258
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #17818 üzenetére
Nem jelenik meg a videó.
A flash fel van telepítve? Nincs javascript blokkoló a böngészőben? -
Aethelstone
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #17818 üzenetére
Milyen böngészővel próbálod?
-
válasz
lev258 #17817 üzenetére
A webes videókkal (flash) van gond, egyszerűen nem jelenik meg egyetlen videó sem. Legújabb Lubuntu-t is kipróbáltam (meg még a legújabb Mint Cinnamon-t is felerőszakoltam, bár a cinnamon összeomlott csak fail back módban ment), de semmi. Ellenben (csak hasraütésre) egy Linux Mint 7-el próbálkozva semmi gond sincs. A gép igen régi, a legújabb Lubuntu, meg Mint az csak puszta kíváncsiságból lett telepítve(a mint cinnamon kisebb csoda, hogy egyáltalán még ment rajta (512MB RAM van benne)
Keresgéltem a neten és a Linux Mint 13 biztatónak tűnik(ráadásul LTS, még 2017 áprilisig támogatott is), azt még megpróbálom, de előbb azt szeretném tudni, amit kérdeztem Lubuntu/Xubuntu kapcsán.
UI: Sajnos a héten itthon döglök, mert ez az influenza vagy mi leterített, 2 DVD-m maradt és ez azért fontos, mert a régi masina csak arról tud bootolni, USB-ről nem. Szóval ha valaki azt mondja, hogy pl a Lubuntu 10.x tutira rendben van, akkor kiírom lemezre, de csak 2x tévedhetnek.
-
lev258
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #17816 üzenetére
Tudtommal mindegyik, hiszen a nyílt driver benne van.
-
Melyik az utolsó Lubuntu/Xubuntu, ami még támogatja alapból(tehát nem kell semmilyen külön driver meg mókolás utólag) az ATI Radeon 9200SE (RV280) VGA karit?
-
buherton
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Adott egy csomag: python-tornado, aminek most 3.+-os csomagja van fent viszont nekem a 2.4-es verzióra van szükségem. Hogyan lehet megoldani ezt a problémát?
-
megema
őstag
válasz
leslieke #17811 üzenetére
Igen, a lehető legfrissebb.
Teljesen véletlenszerűen jelentkezik a probléma. Tegnap az egyik filmet 1 óra után, a másikat meg 10 perc után hagyta abba. Most tűnt fel, hogy csak a 8200-as port volt átengedve a tűzfalon, szóval kinyitottam az 1900-asat is. Viszont múltkor még nem használtam tűzfalat...
-
Aethelstone
addikt
válasz
God Vazzeg #17806 üzenetére
Tőle kellene megkérdezni, hogy mit akart
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Aethelstone #17805 üzenetére
Lehet hogy ramdrive-ot akar
-
lev258
veterán
válasz
Aethelstone #17803 üzenetére
Bocsi, annyira értetlenül állok előtte, hogy az iróniát sem veszem észre.
-
lev258
veterán
válasz
Aethelstone #17801 üzenetére
Technikai értelemben valóban nem az van benne, de attól még tárolóeszköz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Peugeot, Citroën topik
- AliExpress tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tesla topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3062, 100% Akkumulátor
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 16 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3095, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest