- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Milyen TV-t vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
Aktív témák
-
piroskacsa
csendes tag
válasz
KilgoreTrout #7039 üzenetére
Igen, pont az ArchiCAD miatt félek, ugyanis:
"very bad experience with on-board intel graphic cards. Definitely avoid the latter."
ez az idézet graphisoft rendszerkövetelményi oldaláról van.
Azért kérdezgetem, hogy hátha valaki használja, és fel tud vidítani, hogy ezzel a kártyával nem olyan rossz a helyzet.
-
piroskacsa
csendes tag
Köszi, írok privit tipusszámmal.
Ütni vágni nem akarom, csak használni, az meg magában hordozza az ütés lehetőségét magamat ismerve. Na nem falhoz vágásra kell gondolni. De nem is csipesszel bánnék vele.
Középkategória felbővítése nem is biztos hogy megoldás. Anyaghasználat, belseje megtervezettségén nem fog javítani hogy több ram-ot tesz bele az ember. Legalábbis reménykedem benne, hogy egy felsőkategóriás gép tényleg minőségibb minden tekintetben mint az alatta lévők.
-
piroskacsa
csendes tag
Pontosan, én is ezt látom, hogy vannak a kis gépek netezésre, abból is van 2-3 féle, egyik ami legalább azt kibírja, illetve vannak ár alapján a lazán duplájába kerülők, ha nem többe és azok se biztos hogy kielégítenek minden igényt. Az ok, hogy a minőséget meg kell fizetni, de ez alapján a nagyon olcsóakon mit fizet az ember? Inkább várok, meg ráfizetek egy picivel többet mint megvegyek valamit, amire csak kidobtam a pénzem.
Először renew-okban gondolkodtam, remélem azért az ebben a topicban nem számít istenkáromlásnak. De ezekből se elérhetőek már a komoly gépek.
Ezért most próbálok keresni olyan ismerőst aki tud áfa nélkül vásárolni, De még az se viszi le túlságosan egy 400.000 Ft -os gép árát, de mivel szükségem van egyre, előbb utóbb, de inkább előbb. Tehát most ezen ügyködök. Az is több mint a semmi, már ha egyáltalán lesz ismerős, de bízom benne.
Gondolkodtam külföldről behozatalon, de olyan magas árfolyamon van az euró meg a dollár is, hogy úgy is drága. A helyzet nem tudom mikor fog megváltozni, ha egyáltalán megteszi, de ez megint egy másik probléma.
Majd kiderül mi lesz, az biztos hogy nehéz döntés lesz.
-
piroskacsa
csendes tag
Köszi,
ezzel csak az a baj, hogy a keret 250e körül van (sírva 300e), és ahonnan venném a T500at, ott Intel X4500 HD -val van. A dual VGA-s gépek pedig nem férnek bele a keretbe. Próbálok ebből a pénzből kihozni egy tartós munkaállomást, de vagy a külső, vagy a belső rovására megy. Nem hittem volna, hogy ennyi pénzből nem lehet kihozni egy minőségi, minden szempontból megfelelő gépet. Úgy tűnik, nagyok az igényeim, de legalább van miből leadni. -
piroskacsa
csendes tag
válasz
KilgoreTrout #7006 üzenetére
Köszönöm.
Igen, egyetemre járok egyelőre (Auto és ArchiCAD-re kellene),de nem csak derékszöget rajzolnék vele. Illetve azt értem hogy nem lehet soksok évre előre megvenni egy laptopot, de azért végzésem után 1-1 bonyolultabb feladatot is csak megcsinálnék vele. Inkább beáldozok most még pár tízezret, ha az jelent +2-3 évet a használhatóságában a gépnek. Arról nem is beszélve, hogy azért egyetem alatt is meg kell izzasztani 1-2 feladattal.
-
piroskacsa
csendes tag
Hali!
Egy T500 Intel X4500 HD videókártyával alkamas CAD -ezésre?
köszi
Aktív témák
Hirdetés
- GTA VI
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Futás, futópályák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A Tesla és a Google volt mérnökei AI által írt szövegek után kutatnak
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Netflix
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged