- Szemérmes szerzet a Gigabyte lefrissebb csúcs-VGA-ja
- Egységesebb USB-s képességeket szeretne a notebookokon a Microsoft
- 3320 MHz-ig skálázódnak az XFX Radeon RX 9060 XT kártyái
- Elegáns és igen kompakt NVIDIA Blackwell VGA-t villantott az MSI
- Szinte megfizethetetlenül magas lesz a TSMC A14-es node-jának ára
Aktív témák
-
i400
senior tag
szeretnék kimenni külföldre melózni és kapcsolattartás miatt net msn skype + zene videó... újat nem akarok mert kb ennyi pénzért normálisat nem lehet kapni meg mindennemű kályhaezüsttől/csicsától hányok... ja és azokban nincs pöcökegér
meg sorolhatnám még...
nagyobb órajel miatt nem melegszik sokkal jobban? vagy nincs akkora különbség az 1.6 és a 2.0ás között?
a típusjelzés után a "p" betű mit jelent?
elnézést a hülye kérdések miatt -
Tim82
félisten
Ati videókártya ide vagy oda, a Thinkpad-eknek jó Linux-támogatásuk van. Érdemes körülnézned itt.
Kérdés, mire akarod használni? Nálam okosabbak (akik mindig lebeszélnek arról, hogy a Banias-omat Dothan-ra cseréljem a T41p-mben
) szerint nincs igazán nagy különbség. A Sonoma chipset-es gépeknek (T43, R52) annyi előnye mindenképpen van, hogy DDR2 való beléjük, így elég olcsón tudsz RAM-ot bővíteni.
-
sssent
senior tag
válasz
szmissz #4884 üzenetére
Ugyan X sorozatot nyúzok, de ettől függetlenül kurzormozgatásra nekem a bütykös lapos pöcök a legkényelmesebb. Jobban szeretem, mint a hagyományos rágcsálókat. Viszont régen szerettem a tapipad teljes felületét scrollpadként használni. Eltartott egy darabig, mire leszoktam a palmrest simogatásáról.
Tim82:
Nem CF, csak egy Hitachi 7K200. Volt szerencsém az X300-hoz az SSD-jével, de momentán annyit nekem már nem ér a dolog. Ez a Hitachi most elég jól muzsikál - gyors, ugyanakkor nem csökkentette érezhetően az akkuidőt, nem melegszik jobban, és nem érzem különösebben hangosabbnak sem, mint az 5400-as Samukat, pláne, hogy ez nem kattog. -
i400
senior tag
sziasztok thinkpad t4x vásárlása előtt állok és segítséget szeretnék kérni! a gépen ubuntu futna ezért kicsit tartok az ati videókártyáktól.... valakinek van valami tapasztalata ezzel kapcsolatban? és még annyit hogy melyik procival érdemesebb megvenni banias, dothan vagy sonoma?
segítségeteket előre is köszönöm!!! -
adnoctum18
senior tag
válasz
szmissz #4884 üzenetére
Pöcökegér jellemzően,nagyritkán tapipad,játszani (néha megesik
) egér.
A pöcökegér a sima alap sapkával megy nálam,mert a többit valahova elkevertem
Ma feltettem a recovery cdkről a wint és újra megcsinálta szépen a rejtett recovery partíciót!
Nem is tudtam,hogy ez így megy,de nagyon örülök neki!
Tim82: Én is tervezem,hogy veszek egy jó állapotú x20at és felturbózom cf-el...
csak még nincs rá keret. -
szmissz
senior tag
Thinkpad tulajok! Kutatnék egy kis közvéleményt, ha szabad!
2 kérdés:
- Melyiket használjátok szívesebben: pöcök, vagy tapipad?
- Ha a pöcök akkor melyik sapival a legjobb? oldschool "szőrös kucsma", new wave "bütykös lapos", vagy a "peremes tányér"?A válaszokat köszönöm
-
4d
aktív tag
Sziasztok!
A T61-esemen Vista Business van és ezt szeretném módosítani xp-re. A rescue/recovery cd+dvd készítése folyamatban.
A kérdésem az lenne, h hogyan lehetne felpakolni az xp-t úgy hogy a rejtett partíció megmaradjon? (Állítólag a Partition magic látja a rejtett partíciót, de nem tudom h hogyan lehetne meghagyni, nem igazán ismerem ezt a progit).
Csinált már valaki hasonlót?
Sikerült már valakinek a telefonos downgrade?
Előre is köszi! -
evone
őstag
ma reggelre nekem pokok koltoztek a gepbe
nemtudo igazabol hogy micsinaljak, orankent kimaszik egy kis pok. remelem az anyjuk nincs benne a gep es nem rakja le folyamatosan a peteket vagynemtom. es egy ido utan elfogynak.. remenykedem. a gepet szerteszejjel szedtem, nem az alaplapnal vannak hanem az kijelzo kereten belul sztem, mindig ottmaszik ki. a szerviz perpill nem megoldhato ido hiany miatt
szerintetek micsinaljak? eleg frusztralo. az elejen vicces volt hogy kimaszott 1-2 de ez mamar a 12ik volt
-
nyo!
tegnap sikerült kicserélnem a samsung winyomat egy ugyanolyan samsungra. nem volt másik márka épp az aquaban. erre már 3 év garit kaptam. eddig nem tapasztaltam, hogy nem akarna felpörögni. hd-sentinelt nem is merem felrakni, nem akarok hibaüziket látni.
az előző vinyónál pár nap után jelentkeztek a gondok. holnap azért megnézem mit ir eme progi a smart adatokra..
sikerált az eredeti windowst is felvarázsolnom a gépre, hála sssent fórumtársnak!!
mégegyszer köszönöm a dvdket!
/iszonyatosan sokáig csinálta, azt hittem nem végzek vele csak reggel./
a nagyobb tárhelyet ugy kezelt a telepitő, hogy szépen magától kihasználta a rendelkezésre álló összes helyet.
igy csinált a winyo végére a recovery résznek a szokásos hidden fat32es rész, és a maradék ~110giga helyet a windowsnak adta....
mit nekem msi wind és társaik, remélem el leszek még egy pár évig a kis t42vel -
evone
őstag
válasz
bonaparte77 #4866 üzenetére
http://evone.bleach.hu/osd.png
itt nezted, ugye?
-
bonaparte77
csendes tag
Ahoj,
Ide is felteszem a kérdés, mert az R/Z topikban nem kaptam rá választ.
z60t thinkpadem van, az On Screen Display-t szeretném rajta vista alatt beéleszteni. Felraktam a TP Hotkey Features legújabb változatát, amire azt írja, h z60t-t vista alatt támogatja, a Vistán a vezérlőpulton meg is jelenik a megjelenítés alatt egy erre szolgáló menü, de hiába engedélyezem, az istennek nem jelenik meg. Főleg a volume up/down/mute gomboknál lenne jó ha kijelezné OSD-n (a gombok amúgy működnek, csakúgy mint az Fn+Fx billentyűkombinációk). Megpróbáltam többször is újratelepíteni a hotkey features-t, de semmi változás.
Any idea? -
Avalon
tag
Rendben, nagyon szépen köszönöm mindkét választ, akkor szerintem hétfőn még kedden megnézem mit tud a Vista, de lehet utána felmegy az XP is, addig meg utánanézek, hogy is kell profin XP-t telepíteni Vista mellé/helyére.
-
KilgoreTrout
senior tag
Szerintem teljesen jó az xp kétmagos gépekre. 4 magtól fölfelé ajánlják mindenképpen a vistát.
A processzort amúgy sem az os terheli le legfőképp, a többmagos támogatás meg a programokon múlik. Nekem egy T5600-on fele frekvencián is sokkal gyorsabb az xp, mint az asztal 2.53-as P4-en (mondjuk ebbe biztos belejátszik a gyorsabb memória is), szóval emiatt szerintem nem kell aggódnod. -
Tim82
félisten
Az akkuk általában 2-3 éven belül elhasználódnak - ez nem csak TP-kre, hanem általában notikra igaz. Egyébként bírnia kell a gyűrődést különösebb gond nélkül.
A monitorral nem lesz probléma, meg fogja tudni hajtani.
Tudtommal a Vista az energiaigényesebb, a dual-core támogatottságra viszont nem tudok mit mondani (nincs kétmagos gépekkel közelebbi tapasztalatom).
Szerintem ezzel a három játékkal az én T41p-m is gond nélkül megbirkózik, pedig az egy-két generációval régebbi, mint a T61...
-
Avalon
tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy hétfőtől én is egy Thinkpad T61 boldog tulajdonosa leszek, és a típusválasztás már biztos - átolvasva a Milyen notebookot vegyek?, illetve ezt a topicot, már meg is rendeltem itt (7664-R5G)-, de lenne egy pár kérdésem.
Ugye akkor is igaz rá, hogy évekig megy hiba nélkül, ha napi 20 órát van használatban? (féleg az aksi tekintetében érdekelne ez)
Egy Samsung 226BW 22" wide montiort meg tud hajtani natív felbontáson (1680x1050) probléma nélkül?
Ha XP-t teszek rá, akkor az sokat ront a DualCore kihasználtságán, illetve az akkumlátor üzemidején?
Az utolsó kérdésem nem igazán lényeges, mert a játék abszolút utolsó a rangsorban, mivel leragadtam a Delfin Olimpia 2, a CoD1 illetve a Civ3-nál, de érdekelne, hogy egyébként mennyit bírna?Előre is köszönöm a válaszokat, és elnézést ha nagyon evidens dolgokat kérdeztem, csak nagyonizgat a dolog.
-
evone
őstag
válasz
adnoctum18 #4860 üzenetére
akkor nekem is bekell mennem erte. mind1
koszi mjad valahogy megprobalom
-
adnoctum18
senior tag
Én csak a gép adatait (sn,type,model) küldtem el nekik meg a nevemet és a telszámomat.
Ez június 4.én történt és most kedden jeleztek,hogy mehetek a cuccért, a neumann jános utca 1-be. Ezen kívül nem küldtek mailt,hogy felvették e a rendelést vagy ilyenek.
A dátum szerint 17.én érkezett meg nekik a recovery dvd,és utána kb egy héttel (24.) értesítettek.
Szal bejelentés 6-a,érkezés 17,jelzés,hogy bemehetek érte 24.
Nem törték magukat,hogy telefonon hívjanak.
Az átvétel átvételi bizonylat szám alapján történik. -
sssent
senior tag
Az X31-es összehasonlítás nem igazán fair.
X31: alap akku 52Wh, Banias/Dothan
X61: alap akku 37,5Wh, Core2 Duo
no meg az az 5 óra is elég kímélő üzemdekoninck:
Windows alatt valamivel többet megy. Mondjuk 3 órához már igencsak kímélni kell.
Csak egy tipp: Ubuntu alatt alapból mindig megy a WLAN (hacsak nem használod a HW kapcsolót). Ha ki/bekapcsolhatóvá tudod tenni szoftveresen, írd már be ide (ne nekem kelljen keresgélni)
UTP csatlakozó: a HDD és hűtő helye vastagságuknál fogva kötött, a nagy akku a hátoldalt teljes szélességében elfoglalja. Túl sok hely nem maradt. Az alaplapokat pedig nem úgy tervezik, hogy akkor mondjuk rakjunk ide egy USB dugót oda meg egy UTP-t, aztán csak kötögessük őket egyszerűen erre-arra. Ekkora gépnél ennyi ergonómiai baki szvsz elnézhető.
szmissz:
A zsanér - bár nem pont így - az egész T4x szériában aszimmetrikus -
-
dekoninck
aktív tag
válasz
szmissz #4851 üzenetére
Nahát már... szóval az IBM még nem volt ennyi furcsasággal ellátva? A feleségemnek volt egy céges T41-je, de nem emlékszem, hogy milyen volt, egyáltalán már Lenovo volt-e vagy nem.
A bal oldali szélesebb zsanér nyilván azért szélesebb, mert azon az oldalon a képernyő kerete is szélesebb, aminek kíváncsi lennék az okára...Én most vettem egy X61-et, de van rajta pár fura dolog, pl. a LAN kábel mi a fenének van közel a gép elejéhez?? Öööööö... egyéb kifogásom asszem nincs is... egyelőre.
By the way, a legkisebb akku (3 vagy 4 cellás, most nem tudom, nem arról írok) kapacitásáról mi a tapasztalatotok, meddig bírja? Most egy Ubuntu van rajta, és azzal kb két óráig. A Windows-zal mi a helyzet? -
szmissz
senior tag
(nem Tim82-nek válasz, csak véletlen nyomtam)
Az előbb kapta meg egy kollégám a T61-es gépét, tüzetesebben volt alkalmam megnézni. Külsőre van pár számomra zavaró dolog amit már említettem mint "Lenovo jelenség" Első: Miért kellett megtörni a szimmetriát? Miért vastagabb a kijelző egyik széle(rajta ráadásul idétlen mintával? Miért nem középen van a kis lámpa? Ha már nem középen van, miért nincs a sarka megcsinálva asszimmetrikusra mint az előzőeken ahol így volt? A headset dugó miért került a gép elejére, hogy ölbe téve pont a hasamat böködje a jackdugó vége? A csuklótámasz panel és a felső panel közti hézag mérete BOTRÁNY
A piros/kék csíkok hiányát a pöcökvezérlőkön már nem is merem mondani
Nomeg a wide képernyő...Könyörgöm ne ez legyen az új irány...
-
evone
őstag
válasz
adnoctum18 #4844 üzenetére
haliho, enis kuldtem nekik mailt, de egyelore csak a cimet meg a telefonszaomt kertek el egy masik imelben, ez tegnap elott. mi tart ilyen sokaig? kene visszajelzest kapnom arrol hogy esetleg felvettek a bajomat?
-
Eroscd
csendes tag
Senkinek sincs T61 Vista Recovery.je?
-
macikos
addikt
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség.
IBM T21-el van egy kis problémám. Nem bootol. POST folyamat után kírja a 0193-as hibakódot, amely az "RF antenna had been removed" hiba. BIOS-ban van egy funkció, amivel ki lehet ütni ezt a kódot, rá is mentem, de ugyanúgy nem megy tovább a boot.
Mi a probléma oka és mi a megoldás?
Köszönöm előre is.
-
adnoctum18
senior tag
Visszaírt az IBM szervíz,hogy mehetek a recovery lemezekért.
Király! -
wienattwo
tag
A 3113 hozzászólásod alapján a T40-ed tuti dual channelben működik? Mert elhangzott, hogy a dual elvileg csak a 915-ös chipsettől létezik, ami csak a T43-tól van. A T42-mbe az 512-es 333mhz-es Hynix mellé próbálgattam 512MB 400mhz Kingmaxot, ekkor kékhalál, aztán beraktam mellé 333mhz-es CSX-et, azzal gond nélkül ment, de nem dualban. Ha lesz alkalmam, akkor majd beszerzek két azonos CSX-et, aztán azzal is megpróbálom. Csak mert ha a T40-ed ment dualban, akkor ezek szerint mégiscsak van értelme kísérletezgetnem.
-
Hyperion
senior tag
Sziasztok!
Sikerült vennem egy hasznallt T41-et. Sajnos mint már többen is írták, én sem kaptam hozzá recovery cd-t.. Nagyon hálás lennék, hogyha vkinek van egy ilyen az lemásolná nekem.. természetesen az anyagi koltségeket állom..
Kösznöm előre is..! -
evone
őstag
elvileg a masodik dvdvel van gond.
http://evone.bleach.hu/kurvarohadtvista.png megpedig itt.ha valaki eltudna hozzam jutattani a t61e masodik dvdjet, rettentoen meghalalnam. a gep tipusa: TYPE 7659-P5G
http://www.senorg.hu/shop.php?id=31288&mode=item
es errol van szo. tenyleg nagyon meghalalnam. segitsegetek legyszi.
vagy lehet egyaltalan a lenovotol kerni ien lemezeket?!
-
evone
őstag
leirom a sztorimat. szoval kellet a 160 giga hely es linuxot szerettem volna rakni. ezert kiirtam a 3 dvdnyi vistat szepen. letoroltem mindent, na persze a linuxon nem jo sehogyse a suspend2ram. ezert gondoltam visszarakom a jo oreg vistat. es igy az a vicces dolog tortent. hogy a masodik dvd hibasan lett kiirva. de visszaellenorzeskor mind1ik jovolt
UTALOM. most mit tudok csinalni?
-
dabgergo
őstag
Akarok csinálni egy teljes backup-ot a gépről. (Base) Ehhez kb hány dvd-re lesz szükségem? (A gépen Vista Business van.)
-
dabgergo
őstag
Ja tényleg ezt elfelejtettem: vki vette már le a TP külsején lévő matricát? (Ami a Think Vantage-t hirdeti. ) Nem hagy nyomot ha leveszem? Nem akarom, hogy ronda legyen.
-
dabgergo
őstag
Történt vmi frissítés a gépemen és a görgetés valahogy megváltozott. (valahol egyáltalán nem tudok ahol korábban tudtam.) Úgy vettem észre, hogy települt a ThinkPad UltraNav Dirver a frissítés közben. A fő gond, hogy nem érem el az egér beállításait, ahol ezt esetleg orvosolni tudnám, mert a következő hibaüzenetet kapomm amikor a vezérlőpult Hardver és Hand menüpontjában az egérre kattintok: Unable to connect to the Synaptics Pointoing Device Driver.
Mi tévő legyek? -
Tim82
félisten
Nézegetve a ThinkWiki-t, Sipinek van igaza, úgy tűnik, mobilprocesszoroknál cseppet másképpen volt anno...
-
Tim82
félisten
Vaterán van esélyed.
Mindenképpen 256 megás SDRAM-ot keress (SO-DIMM vagy notebook), ha lehet, márkásat (pl. Kingstont), vagy olyat, amelyiknél kiírják, hogy Compaq notiban volt eredetileg (áll. a Compaq által használt RAM-ok gond nélkül mennek TP-ben).
Ragaszkodj a kipróbáláshoz is, hogy megy-e a gépedben. Azért készülj fel, hogy ez egy két-három hónapos prodzsekt lesz, amíg beszerzel 2*256 RAM-ot, tűrhető áron...
Főkukac: elméletben a Vista minimumkonfigja PIII 800 MHz és 512 MB RAM, ha jól emlékszem... a T43-on pedig gond nélkül el kell futnia.
-
amargo
addikt
Valami baj van a a gépezettel.. (T43)
tünetek:
- bootoláskor újjlenyomat kérésnél simán kifagy.. nem történik semmi.., de ha ESC-em és megadom a kódot tovább megy.
- Mivel Vista van rajta, bootolásakor kékhalál és összefossa magát, már minden élesztés próbálgatva volt, eddig semmi..
- Nosza telepítő lemez be, hátha az tud valamit kezdeni a Vistával, betöltődéskor memória címzési hiba, halál..
- Nos éppen a memtest-et futtatom már 17 perce, de eddig nincs hiba.Ötletek?
Még garis! -
sssent
senior tag
A System Update vagy egy órája "package index server temporary unavailable" üzeneteket dobál nekem, vagy néha közli, hogy nem talált nekem megfelelő csomagot (ami momentán szűz XP-n nyilván hülyeség). Szokott mostanában is ilyeneket hosszabb ideig csinálni? Szóval vajon érdemes rá várnom, hogy megjavuljon?
mod: tárgytalan, épp csak megvárta, hogy itt sápitozzak egy sort...
-
dabgergo
őstag
Phuuu, érdekes ez a Vista
Leírom előről a folyamatot, hogy egyértelmű legyen:
Tegnap szövegbuborékban megjelent, hogy a Vista frissítéseket talált és hogy töltsem le őket, elindítottam a letöltést kb 1 óráig ment és 35 egységet szedet le. Miután ez kész volt kiírta, hogy ajánlott az újraindítás vagy vmi ilyesmit. Oké újraindítottam. Még ugye kikapcsoláskor megállít és kiírta, hogy a frissítések telepítése 1/1. Ez eltartott egy ideig de végzett vele, ezután újraindult a gép és amikor már bebootolt és a felhasználói fiókokat kellet volna megjelenítenie akkor csak annyit írt ki, hogy a frissítések konfigurálása. Ez nem tudom, hogy mennyi ideig ment, mert 2óra után megunta a nézését és ott hagytam éjszakára. Ma reggel ugyan ez a képernyő fogadott csak nem folt kiírva semmi... De nem is lehettet semire kattintani stb. Szal nem tudtam mást cisnálni mint újraindítani. Mostmeg amikor bekapcsolt és már a fiókokat kellett volna megjelenítenie akkor annyizt ír ki, hogy a Windows folytatása és pürögg mellette az a karika jelezve, hogy várjak. Én várnék, de mennyit?Mi lehet a gond, mi tévő legyek?
-
Tim82
félisten
500 MHz-ig a Katmai volt, nem? Ha jól emlékszem, így hívták... Akkor mégis jól emlékeztem. Ehh... a régi szép idők...
A memória aranyárban van (256-os modulért egyes pofátlanabb
eladók akár 10-12k-t is elkérhetnek), sajnos.
HDD-ből meg 120 GB fölött nem biztos, hogy az egészet látja, tehát nincs értelme 120 GB-nál nagyobbat venni bele. Ja és mindenképpen PATA csatolós kell...
-
sssent
senior tag
Beletehetsz Intel Mobile Pentium III-at 1GHz-ig, 2*256 PC100-as RAM-ot, és 2,5"-os HDD-t, amekkorát akarsz. Ezek közül memóriát és CPU-t csak igen nagy szerencsével találhatsz bele ésszerű áron (ilyen guberálós, valami sufniban rábukkanós technikák jöhetnek szóba).
OFF: újoncként ajánlanám szíves figyelmedbe a PH! alapelveit, momentán különösen a "jótanácsok... ha hozzászólsz..." részeket. Dióhéjban: ez itt nem chatszoba, és az egyébként csodaszép sormintáid sem pont ide valók, mert elkopik a pöcökegerem a sok görgetéstől és káprázik a szemem
Fentiek figyelembevételével üdv itt a ThinkPad-esek között!Sipi: épp, hogy 500MHz fölött volt a Coppermine, egészen a jó kis Tualatin-okig.
Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mini PC
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Assetto Corsa Competizione
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -40% Ryzen 7 7735HS 8Mag 16/512 2,5K RadeonT 680M 2GB
- Bomba ár! Dell Precision M4700 i7 Extreme 3940XM I 24GB I 256SSD I 15,6" FHD I K2000M I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest