Aktív témák
-
Tim82
félisten
Szerintem igen. De ebből még nem derül ki, hogy Banias vagy Dothan magos a proci (igazából általános használatnál részletkérdés), ill. b-s vagy g-s a belső miniPCI-os wifi. (A VGA-ról nem is beszélve, ami lehet Radeon 7500, 9000 vagy 9600, 32 vagy 64 MB saját memóriával. Még ha nem is játszol, azért ez is fontos lehet.)
Kérd el a teljes típusszámot. (Így kell kinéznie kb.: 2373-221 (ez a saját T41p-m típusszáma) - vagy a 221 helyett tetszőleges három szám ill. betű, ezt a Google-ba bepötyögve megkapod a pontos típusadatokat.)
(Egyébként élek a gyanúperrel, hogy ha gyárilag SXGA+-os TFT, akkor valószínűleg Bluetooth is van benne. Át tudod esetleg küldeni akár privátban a hirdetés linkjét?)
-
Bögre
aktív tag
Gyors és kimerítő válasz, örök hála érte
Akkor ez:
IBM Lenovo T42 Type 2373
Processor Pentium Mobile
Processing Speed 1.7GHz
Memory 512MB
Hard Drive Size 40GB
Display Size 14.1 SXGA+
Optical Drive DVD/CD-RW
Internal Wireless Yes
kb 73 ezer magyar forintért jó vételnek számít?Az eladó szerint szép állapotú.
-
Tim82
félisten
A T41 és a T42 között nincsen lényeges (mindkettőben általában DDR RAM, 400 MHz-es FSB-jű Banias vagy Dothan magos processzorok), a T43 más chipset (Sonoma - 533 MHz-es FSB-jű Dothan magos processzorral), más memóriát (DDR2) használ.
Arra készülj fel, hogy az optikai meghajtók általában drágábbak, mint másfajta notiknál: az IBM saját szabványa, az Ultrabay Slim nem kompatibilis más gyártókéival. DVD-írót ráadásul aranyárban lehet a T4x-sorozathoz kapni.
A noti DDR-RAM (T41-be, T42-be) általában drágább, mint a DDR2. Viszont ami a T43 ellen szól, hogy (finoman fogalmazva) nem minden merevlemezzel kompatibilis, tehát annak a bővítése, cseréje neccesebb.
Szerintem T42, ha lehet választani. 70-80k körül, esetleg kicsit olcsóbban meg is kapod. Időnként felbukkannak SXGA+ felbontású darabok a használtpiacon, érdemes azokra lecsapni. Sipi fórumtársnak is ilyenje van. (Nagyon szép darab egyébként, szinte irigylem érte.
)
T41 időnként már 60k körül is előfordul, az is jó vétel. T43-at a fentebb említett merevlemez-kompatibilitási gondok miatt nem javasolnék nyugodt szívvel (ez egy olyan szempont, ami pl. számomra ellene szól). Persze, igazából más komoly érvet ellene se tudnék hozni.
-
Bögre
aktív tag
Sziasztok,
Szeretnék egy notit vásárolni, viszont az anyagi keret korlátos. Teljesen átlagos dolgokra kéne, semmi játék és arra jutottam, hogy valószínűleg egy használ T41, T42, T43 tökéletesen megfelene. Van-e lényeges különbség a 3 típus közt? (melyiket érdemesebb venni?) Mennyit szabad fizetni egy-egy megfelelő állapotú gépért? Ha valami cserére szorul akkor kb milyen költségekkel kell számolni? (ilyenekre gondolok, hogy merevlemezcsere, optikai meghajtó csere, memória bővítés) -
Yaye
őstag
-
Yaye
őstag
válasz
Shadowfax #5390 üzenetére
Ez tök komoly?! Nem értem én ezt, hogy a manóba van az hogy képtelenek ezeket a problémákat megoldani? Hány éve is kerültek elő először ezek a jelenségek? Tényleg már csak az hiányzik hogy kinyögjék valamelyik fórumon hogy az X500-ba nem szabad akármilyen külső eszközt dugni mert elromlik a 2.0 usb.
Egy hete sincs hogy az R60 helyét átvette nálam egy T61, és föl sem merült bennem hogy ezek még egyáltalán előfordulhatnak. Szerencsére eddig minden alkatrészem kussol, remélem így is marad.Van viszont két valódibb gondom, megoldás nélkül:
#1: #3983-ra (fix 50 Hz) nincs valakinek ötlete? Villog az a fránya kép
#2: Van egy öreg, patinásra kopott, de fizikailag jó állapotú T20-am. Szegény BIOS checksum erroros, nem jut el a bootolásig. A Lenovo support oldalakon szégyenszemre alaplapcserét emlegetnek, holott ez elvileg egy "sima" bios flasheléssel orvosolható lenne, nem? Valami ősöreg külföldi maszek oldalon vállaltak is javítást, de az rég elavult, és szemmel láthatóan akkor is vastagon megkérték az árát.
Van rá sansz hogy valahol valaki ügyesen és rentábilis áron meg tudja ezt oldani?Y.
-
Shadowfax
addikt
válasz
morjozsef #5391 üzenetére
How to prolong lithium-based batteries.
Ja és többnyire hálózatról használom, de a kiveszem és 50%-on pihentetem az aksit metódus nem áll közel a szívemhez, mert ha épp kell akkor ne félig feltöltve álljon rendelkezésemre!
Pedig ez a legjobb megoldás.Nálam 90%-ra van beállítva a küszöb, csak akkor tölt rá, ha az alá esik a töltöttségi szint. Igazából lehet ajánlgatni különböző vudumedzsiket, de az akku ígyis-úgyis tönkremegy 2-3 év után.
-
morjozsef
csendes tag
Esetleg valaki a az #5386-ban leírtakban tudna segíteni?
-
Scraffy
csendes tag
Hali!
Nekem van egy tp t61-es notebook-om és azt szeretném megkérdezni hogy az mitől lehet hogy a ventilátora 1-2 napja szinte állandóan megy? Nem tudom hogy ezzel összefüggésben van-e,de a videokártya tájékáról néha elég idegesítő sípolás hallatszik(nem is az hogy hangos hanem egyszerűen nagyon bántja az ember fülét).
Videokártya: Nvidia Quadro NVS 140M
A segítőkész válaszokat előre is köszönöm. -
Sziasztok!
Majdnem lett egy t500-as gépem... Az usanotebookon volt ez a szépség [t500] csak szombaton amikor megláttam 224 ezer plusz áfa volt. Azon nyomban megrendeltem online. Ma reggel jött a levél, hogy bocsi elírták 324 ezer plusz áfa
Igazán tarthatták volna a hátukat ezért a hibáért a megrendeltnél....De ez itthon nem USA tudom. Kiváncsi vagyok hány rendelést mondtak vissza.
-
morjozsef
csendes tag
Sziasztok!
Olvastam a Power Managernél, hogy jót tesz a akku élettartamának ha nincs mindig 100%-ra töltve. Ti milyen beállítást javasoltok az minél nagyobb élettartamhoz? Én a Battery Maintenance/Charge thresholds -nál az "optimized for battery lifespan"-ra állítottam, de lehet hogy manuálisan kelene beállítani a töltési %-ot?
Ja és többnyire hálózatról használom, de a kiveszem és 50%-on pihentetem az aksit metódus nem áll közel a szívemhez, mert ha épp kell akkor ne félig feltöltve álljon rendelkezésemre!
Az aksi 6 cellás, 16 töltési ciklussal.
Előre is kösz!
-
BFeco
aktív tag
Ezt letoltöd: [link], majd telepíted. A program szerint visszahivásra jogosult az akkumulátorod, akkor a webes oldalon beírod a kért adatokat, majd kb. 5 nap múlva a DHL hoz neked ingyen Németországból egy új akkut. A régit nem kérik vissza. Nekem és több ismerősömnek is megérkezett már így a Sony RECALL -os akkuja.
Sok sikert! -
SG3rg0
őstag
Hello
Ezt írja ki:
This product has a three year limited warranty and is entitled to mail-in or carry-in repair service.Tehát nekem kell bevinnem!
Köszi azért a segítséget!
-
SG3rg0
őstag
Akkor hogyan működik?
-
SG3rg0
őstag
A Lenovo supportja olyan mint az asus vagy az aceré?
Házhoz jönnek a notiért? -
SG3rg0
őstag
Nem tudja valaki lenovoéknál, hogy müxik a gariztatás?
Használtan akarok venni egy t61p amugy 4 hónapos, és 3 év gar van rajta!
Akitől veszem nem kaptak hozzá semmiféle gar papírt, tehát kiváncsi vagyok arra hogy így üs müxik a 3 év gar! -
HXY
addikt
Ha valaki megválna az X300 -ától, az dobjon egy PM -t!
-
Tim82
félisten
válasz
szmissz #5365 üzenetére
Mármint az érveid azok?
Nos, esetleg nyiss a Fáradt gőz-ben - de inkább a Logoszférában - egy "I hate Lenovo"-topikot.
Vagy hozz objektív érveket a "csúnya", "nekemnemjönbe" és "szerintemszar"-on felül.
Jelzem, magam sem vagyok lelkes Lenovo-rajongó, de az én érveim teljesen szubjektívek és ezt készséggel elismerem.
-
Gondwana
addikt
-
Zooka
tag
Üdv!
Adott egy T60 és a következő hiba: A akku jel sárgán villog és nem is hajlandó tölteni, valamint a Power Managerben a "A battery error has occurred. The battery cannot be charged. Replace the battery." hibaüzenet van. Eddig tartott az akku?
-
Gondwana
addikt
Akkor egy érdemibb válasz: 3 féle billentyűzetmechanika létezett, azt nem tudom, hogy ez a T61-nél is így maradt-e, de a lényeg ugyanaz. A space alatt csak 1 kapcsoló van, illetve egy párhuzamosító mechanika. Ez általában csak egy drótdarab, amit egy fix forgástengely és két csúszópálya tart. Leggyakrabban a space-gomb alján ebből a csúszkából kiakad, amikor úgy billeg, mint nálad.
A T60-am - ha jól néztem - olyan, hogy nincs minek kiakadnia, de az IBM USB Traveller Keyboardom ilyen drótos, feszigetve kiakasztható -
evone
őstag
gondolom erdemben senki nem tud valaszolni.
-
evone
őstag
az mitol lehet hogy a space szelet nyomva nem nyomodik le a gomb? csak ha a kozepe fele nyomom le? :S mit lehet vele csinalni? thinkpad t61 , eleg kenyelmetlen irni vele hogy a kozepet lehet csak nyomni. neha el is marad a lenyomas
-
szmissz
senior tag
Érdekes, a program topikjában minden géptulaj megváltásként köszöntötte. Nem csak a T43. Nekem T42 és R50e van és mindkettőnél zavart, hogy túl korán kapcsolt be a venti és a T42-nél ha bekapcsolt, nem is állt le.
Neked a kézi vezérlés ad rosszabb eredményeket? Hát bocs, ez kizárólag a te beállításaid hibája. Ugyanis azt állítasz be amit akarsz. Milyen hőfoknál kapcsoljon ne, milyen fordulaton, satöbbi.
A gépeim újjászülettek. A T42 gyári beállítással folyamatosan nyomta 3600-as fordulaton(iszonyatosan zavaró nekem), most meg be sem kapcsol a venti. Van egy APRÓCSKA különbség.
-
Sipi
addikt
válasz
szmissz #5347 üzenetére
Volt már.
De a lenti megjegyzésed nem igaz. Te általánosan írtad le, így kb. az összes ThinkPadre igaznak mondtad, hogy a beépített menedzselés rossz.
Leginkább csak a T43-as típus bizonyos modelljeire jellemző két dolog: az egyik a ventillátor idegesítően szakasos működése (pár másodpercre bekapcs, majd ki, majd be...), illetve a túlzott melegedés.
A gyári menedzselés miért lenne gyenge? Ezt ki állította? A T42-es laptopomon pl. pont a TPFancontrol beállítása a legszarabb, mert kazánná fűti a gépet, és csak utána kapcsol be kis időre. Teljesen gép- és modellfüggő a dolog, de a BIOS-ban lévő módszert mérnökök készítették, mérések alapján, nem hiszem, hogy általában véve minden egyes gépnél szar lenne. Nekem pl. pont a kézi vezérlés ad rosszabb eredményeket.Maradjunk abban, hogy bizonyos esetekben jobban teljesít, mint a gyári beállítás. (Leginkább T43 esetén.) Amire jó: Windows-on nincs normális hardware-figyelő, így pl. a teljesen szabványos venti-fordulatszám, hőmérséklet nem jelezhető ki normálisan. (Az NHC-t ismerem, ami tudja ezt, csak az egy elcseszett program, pár percig indul, zabálja a memóriát, erőforrásokat. Arra felesleges használni, hogy csak értékeket jelezzen ki.)
A TPfancontrollal viszont szépen ki lehet íratni ezeket az értékeket is. És nem lassítja szarrá a gépet. Ráadásul állítható, hogy BIOS kezelje a ventiket, vagy a tpfancontrol, vagy egyik sem, kézzel beállítom a venti fordulatszámát.
Sipi
-
szmissz
senior tag
Nem láttam, hogy lett volna említve itt a topikban ez a zseniális és nekem nélkülözhetetlen progi a Thinkpad fan control:
Az igen gyenge (enyhén fogalmazva) gyári ventimenedzselést váltja ki, nagyon használható és profi módon. Ajánlott azoknak akik a legkisebb zajt is képtelenek elviselni a gépükből(pl én).
-
pBandi
tag
Sziasztok a T61-em System update-je leáll a következő hibaüzenettel:
"An error occurred while gathering user information."
Találkozott már ezzel valaki? -
Zomby8
tag
Sziasztok!
Nincsen esetleg valakinek szemelyes tapasztalata az uj T400-500 szeriaval kapcsolatban?
Most keszulnek rendelni egyet, de a notebookreview.com nem tul biztato irast olvastam rola - marmint, hogy a burkolata es foleg a billentyuzete stabilitas tekinteteben messze elmarad a T61-es szeriatol.
Koszi
-
szmissz
senior tag
válasz
KilgoreTrout #5336 üzenetére
Már én is csak erre az egyre tudok gondolni
-
zfarkas
senior tag
Sziasztok!
Mennyit erhet egy 4 eves T41 (2373-4QG): 1,6GHz P-M, 2*512DDR, 40G HDD, DVD olvaso, fel oras akksival?
Koszi,Zoli
-
WillyX
tag
Sziasztok!
Mennyiért lehetne most eladni egy viszonylag jó állapotban lévő T43-at (teteje kicsit karcos)?
(14" SXGA, Pentium M 750, Ati X300 128Mb, 1G RAM, 120Gb HDD, Bluetooth, Wifi, Fingerprint, Win XP Pro, magyar bill, CD-RW/DVD kombó) -
szmissz
senior tag
Úgy tűnik nem kell elpártolnom a Thinkpadtől a későbbiekben, csak a T és az R széria külsejét b@szta el a Levonó.
Itt az SL300 bemutatója
[link]Szép, szimmetrikus elrendezés, és nincs az a rohadt vastag hézag a palmrest és a felső perem között.
Az X széria is rendben van, azt gondolom a következő időszakban fogják csak elcseszni, mindenre nem volt idő...
-
evone
őstag
http://lenovoblogs.com/designmatters/?p=228
-
tototos
addikt
-
i400
senior tag
válasz
philoxenia #5318 üzenetére
köszi a linket!
a kijelző hátlapján gondolkodtam hogy egy telimatricát csak a mintát nem tudom még amivel ezt a szép ecccerű harmonikus feketét elrontsam
-
Netszamuráj
csendes tag
Lehet valahol kapni olyan T61-et, amiben van webkamera? Az az igazság, hogy fogalmam sincs mikorra lesz emberi ára a T400-nak, és nekem már kéne egy gép.
-
evone
őstag
válasz
KilgoreTrout #5319 üzenetére
nekem meg siman lejott kezzel
-
sohrking
tag
Üdv mindenkinek
Milyen vinyót javasoltok egy x60-ba? A gyári 60Gb-s seagate max 33 fokig ment fel nekem. Most egy 160as hitachi van benne, de szerintem nagyon melegszik, felmegy akár 45 fokig is, pedig csak 4200rpm-es. Nem feltétlenül szeretnék sokkal nagyobbat, max 250-est, csak olyan kéne ami stabil és nem melegszik (jó lenne legalább 5400rpm)
mit ajánlanátok nekem? -
KilgoreTrout
senior tag
Nekem a celluxos egérpadtisztításkor lejött a winxp matricáról a szöveg, úgyhogy most csak zászlók vannak, alatta meg kábé tükörhöz hasonlóan csillog a matrica. Próbáltam leszedni kézzel, de nem jött le, más eszközhöz inkább enm folyamodtam, nehogy megkarcoljam. Ti mivel tudjátok leszedni a matricákat?
-
Csedit
aktív tag
válasz
nagypasztor #5309 üzenetére
Én is megnéztem azt a gépet, 2009.09.05-ig garanciális lokalizációja magyar.
Viszont a winchester gyárilag más méretű,mint amit az eladó ír és még rákérdeznék arra a kis esztétikai hibára is. Ha minden rendben vele 100-at simán megér. -
nagypasztor
tag
Sziasztok!
Most ellenőriztem egy gép garanciáját, stb, és megnéztem a nyilvántartását. Csak egy gondom van, hogy nem tom értelmezni, amit az oldal ír. A procit látom, de valahol ír a videókártyájáról, a memóriáról, ill. arról, hogy volt-e már valamilyen alkatrésze cserélve? Köszönöm!
[link] -
Netszamuráj
csendes tag
Nyah, szép darab ez a T400. Kissé még drága, de végre van az itthon kaphatóakban is webcam. Ha lemegy 250 nettóra az ára, akkor veszek is egyet.
-
adnoctum18
senior tag
válasz
Tom1939 #5305 üzenetére
Az viszont nagyon jó lenne,bár szerintem a t61el kompatibilis mert az wide a t60ból asszem nincs wide,legalábbis az enyém tuti nem az...
Én nagyon megkedveltem a t60 billjét és nem szeretnék alább adni ebből a minőségből.
A t400 még amugy sem aktuális,majd ha kicsit emberibb lesz az ára.
A laptopinfon pl 180k egy 14"os t61. El is képedtem rendesen. -
válasz
adnoctum18 #5298 üzenetére
Szintén a notebookreview fórumán olvastam, hogy valamelyik régi thinkpad billentyűjével egy az egyben le lehet cserélni a T400/t500 billentyűzetét (azt hiszem t61 vagy t60). Bár azt írták az eredeti billentyű is jobb mint az átlag, csak nem a régi betonbiztos.
-
polip
addikt
használtatok már T400-at? mert nekem volt szerencsém és minden okés vele, sőt.....
-
evone
őstag
válasz
szmissz #5296 üzenetére
mostmar enis azt mondom hogy veget ert egy korszak. a t61 utan szeretem volna thinkpadet venni, de ugy erzem az akkori thinkpadek mar olyan minosegben lesznek mint egy 80 ezer forintos fujitsu siemens
persze a lenovo meg leszarja hogy olyan dolgokat basz el amik addig jok voltak
-
nagypasztor
tag
válasz
adnoctum18 #5298 üzenetére
Köszönöm szépen!
Aktív témák
Hirdetés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okos Otthon / Smart Home
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Hálózati / IP kamera
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Windows 11
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen autót vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- További aktív témák...
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro M1 13" 2020 16GB RAM 512GB SSD
- HP Elitebook 840 G8, I7-1185G7, 32 GB RAM, 512 SSD (MAGYAR VILÁGÍTÓ BILLENTYŰZET)
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Eladó ASUS ROG Zephyrus G14 GA401Q + teljes gamer szett
- LOQ 15IRH8 15.6" FHD IPS i7-13620H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Beszámítás! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest