- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házi hangfal építés
Aktív témák
-
Dottore
addikt
válasz
---Lasali--- #7312 üzenetére
Optimize for battery lifespan Notify:
Automatikusan megpróbálja az akkumlátor élettartamát optimalizálni.Notify me when thresholds change:
értesít ha a változások elértek egy bizonyos küszöbértéket. -
Gondwana
addikt
válasz
---Lasali--- #7310 üzenetére
Nálam T60-on olyanra állítottam, hogy 70% felett tölt, de csak 95%-ig. A két fő észrevétel/bug, hogy ezek a beállítások csak bekapcsolt gépen működnek: 80%-on kikapcsolt gépnek adok tápot, elkezd tölteni, bootolás után csak 95%-nál áll meg, ha nem kapcsolom be, akkor 100%-ig tölt, ha 70% felett van, amikor bebootol és akkor kap tápot, akkor nem kezd el tölteni. A másik pedig, ha a két akkut megcserélem, ezeket a beállításokat mind jóóól elfelejti.
-
Dottore
addikt
válasz
---Lasali--- #7306 üzenetére
Indítsd újra a gépet és jó lesz.
-
Dottore
addikt
válasz
---Lasali--- #6817 üzenetére
Töröld a drivert és tedd fel újra. én ezzel kezdeném.
Nehéz ezekre a kérdésekre válaszolni mert elég felhasználó és kiépítés függő. Például milyen driverek vannak fenn, mi történt pontosan mikor megszűnt nem működni, fut a szolgáltatás vagy sem, stb. -
fotel
aktív tag
válasz
---Lasali--- #6713 üzenetére
Ha lehet hinni a ThinkVantage programnak, kb egy órát számít, hogy melyik VGA-ról megy. Ha az integrált megy, akkor nem terheled aa videomemóriát, de diszkrétnél megy mindkettő pl. Az alaplapi chipset meg akkor is aktiv, ha a diszkrétet használod.
-
evone
őstag
válasz
---Lasali--- #6713 üzenetére
nem, a fedlapnal van valami, megneztem oldalt osszetudom pattintani egy reszen, es akkor akarhogy nyomkodok nem ad ki ilyen hangot, szoval szerintem nem tort el semmi, de valmi illesztés nagyon nem jolvan.
-
Dottore
addikt
válasz
---Lasali--- #6572 üzenetére
Az öledbe venni azért sem kényelmes, mert anatómiai okokból a jack az esetek többségében ott van ahol nagyon nem kellene.
Ennél bosszantóbb, hogy ha a tapipadot használod akkor a kezed tenyér felőli része folyamatosan beleakad. -
gecsoz
aktív tag
válasz
---Lasali--- #6547 üzenetére
Mázlista.
Nekem nagyon rosszul áll, ennyire nem világítja meg :|
csinálok róla én is egy képet és felteszem! -
gecsoz
aktív tag
válasz
---Lasali--- #6523 üzenetére
Rendes GPS vevő, adja a GPS koordinátákat, és felhazsnálható minden COM portot olvasni képes térkép szoftverhez, vagy a google maps -hoz, de kell hozzá a HSDPA modem.. az a vevő
és csak akkor müxik, ha van betéve SIM kártya.
Amúgy lehet lassabb a HDD, de csendes, és munkához tökéletes, a T400 -al meg amúgy sem filmet digitalizálni meg játszani akarok
Jah, és keveset fogyaszt -
gecsoz
aktív tag
válasz
---Lasali--- #6488 üzenetére
Passz.
Nekem is T400 van, de semi bajom vele, gyorsan indul, maradtam a Vista -nál, és az összes gyári progi is fut a háttérben. -
fotel
aktív tag
válasz
---Lasali--- #6498 üzenetére
Lehet, hogy csak az RandR programot írtad ki és nem az egészet. Az kb 7CD vagy 2DVD. Egyébként recovery módban is van olyan lehetőség, hogy egyes programokat kihagysz belőle, azaz pl nem kérsz MsOffice-t vagy McAffe-t. Google segít
-
Dottore
addikt
válasz
---Lasali--- #6488 üzenetére
Mielőtt (ha még nem késő) nekilátsz leszedni a rejtett partíciót és stb. mindenképp készíts mentést amit később vissza tudsz állítani. Start Menu/ Minden program/ ThinkVantage/ Create Recovery Media. További infó itt. A leírásból világosan látszani fog hogyan tudod visszaállítani, elmenteni.
-
mdk01
addikt
válasz
---Lasali--- #4621 üzenetére
Mi az hogy quadro-s?
-
p_adam
addikt
válasz
---Lasali--- #4621 üzenetére
Ha IBM akkor meg szerintem inkább várd meg a ThinkPad T400-at mert:
ugyanaz a stapabíró magnézium alváz mint a T61 de becséseim szerint 15-20%-al gyorsabb (DDR3 memória, új grafikus kártya (Mobility Radeon 3650), újabb processzor, bla bla)
és 20-25%al takarékosabb és egy-két extra dolog is van benne, pl. a LED-es háttérvilágítású kijelző fontos javulás az előzőhöz képest (szebb kép, kisebb fogyasztás, stb.)
Bárcsak integrált és dedikált memóriás videókártya is lenne rajta amik között váltogatni lehet, akkor már nem tudnék mibe belekötni
A lényeg hogy bár frissítés de elég jelentős az elődmodellhez képest.Ha pedig nem is annyira fontos hogy a leggyorsabb legyen 3D-ben akkor pedig ajánlható a ThinkPad X400 ami egy pehelysúlyú 14 colos gép lesz, az X300 nagytestvére, bár valószínűleg az ára is ezt tükrözi majd.
-
mdk01
addikt
válasz
---Lasali--- #4616 üzenetére
Hali!
Napokban beruháztam egy T61-re 2 éves nézelődés olvasgatás, gyűjtögetés után.
Én úy érzem hogy jól döntöttem bár elötte nem volt laptopom így nem sok összhasonlítási alapon van de ebbe a két évbe kialakult egy elég jó rálátásom a laptopokra.
Teljesen jól müködik minden rajta bár elég sok új dolog van a gépen számomra, mert ez egy teljesen más kategória mint egy asztali gép.
A kijelző fénye sztem jó nem tudom mi lehet vele a probléma és ahhoz képest hogy nem glare type-os a színek is megfelelők.
Maga a gép nem hangos csak az ODD zúg fel ha beolvasok vmit de szerintem ez elhanyagolható..számomra legalábbis.Bolvasási problémám még nem volt, hamar beolvas mindent.
Akkumlátor üzemidőnek nekem 3 órát ír ki teljesítmény centrikusan ami sztem nem rossz.
Mivel egy régi darab vagyok és nem követtem a 3Dmark fejlődését ezért a 2001-es verzióval teszteltem a sebességét(bár gyanítom nem tlejesen reális mert a technológia azóta sokat fejldőtt) mert azzal van összehasonlítasi alapom. Végeredmény 4800pont ez nekem teljesen jó mert nem követem a játékokat sem és lemaradtam az Unreal Tournament környékén.
Súlyra nekem nem sok egyáltalán.
Vista nekem bejön sok más userrel ellentétben a 3 év gari meg egyszerűen fantasztikus,de van egy olyan érzésem nem lesz rá szükség.Most azt mondják hagyjam már abba mert menni kellene a piacra, úgyhogy ha lesz kérdés arra is igyekszem válaszolni késöbb, bár mint első notebook tulajdonos sokat ne várj.
-
p_adam
addikt
válasz
Ezek alapján nem hiszem hogy rosszul járnál egy ilyen géppel. Nagyon nem valószínű hogy baja lesz, de ha esetleg mégis akkor meg ott a komoly szervízháttér amit nem sok gyártó tud elmondani magáról. Konkrétan egy gép van ami tényleg komoly ellenfél, bár ugye még nem jelent meg de ha igazak a roadmap adatai akkor már nagyon közel van.
Mégpedig egy Dell, de nem az XPS hanem a Latitude sorozatból mert az ilyen gépek a ThinkPad család legfőbb ellenfelei. Igaz még pár hetet (hónapot?) várni kell az újratervezett E6400 modellre, de nagyon ígéretesnek tűnik az előzetes alapján és komoly ellenfele lehet a T61 utódjának. Súlyra méretre abszolút a T61-hez mérhető. Akár SSD, LED-es háttérvilágítású kijelző, legújabb Quadro grafikus kártya, GPS, háttérvilágított billentyűzet és még sok apróság (pl. DisplayPort, Wireless USB) amivel fel lehet szerelni vagy már alapból tud. Szóval ez áll legközelebb a ThinkPad-hez 'komolyság' terén és árban is ugyanott lesz. Sőt, némi további felárért (meg gondolom egy kis extra súlyért) sokkal strapabíróbb (részlegesen ütés és vízálló meg miegymás) ATG változatban is készül majd ami garantálja a tartósságot.
Kapcsolódó cikk: [link]
Szóval a kettő között dőlhet el a verseny bár az itt lévők szerint úgyis biztos az IBM a jobb
-
HXY
addikt
válasz
Csak egyszer vegyél ThinkPad-et, és rájössz, hogy miről beszélünk.
Utána garantálom, hogy nem akarsz majd mást venni.Üdv!
Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG STRIX G713RC-HX180
- Acer Predator Helios 300 (felújított)
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest