- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fujifilm X
- Vezetékes FEJhallgatók
- HP notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Aktív témák
-
válasz
Gondwana #5199 üzenetére
Végül visszavittem a szervizbe a notit. Mondtam nekik, hogy az új alaplap is hibás amit beletettek (én is alaplapi tápellátás hibát említettem nekik). A szerviz szerint, az USA Lenovo által hivatalosan árult Kingston for Lenovo ram okozhatja a problémát, ezért valami 6-7ezerFT bevizsgálási díjat akarnak felszámolni, ha bebizonyítják, hogy a ram a hibás.
Ennek ellenére otthagytam a gépet mert tudom, hogy nem a ram okozza a problémát.
Majd leírom mi lett a vége. -
Gondwana
addikt
válasz
KilgoreTrout #5197 üzenetére
Nálam is (mic max, master 4 recka felett) gerjed. Pont ez miatt csak bluetooth headsettel használom ilyesmikre.
-
KilgoreTrout
senior tag
Az normális, hogy összegerjed a mikrofon a hangszóróval?
Most raktam fel skype-ot, és és aktiváltam a mikrofont, ami szépen sípol ha max-on van a hangszóró hangereje...
Szerk: Ja, t60-on. -
Sipi
addikt
-
Thinkpad T60 tanácsra lenne szükségem.
Eddig ennyi történt a géppel:-T60 néha magától kikapcsolt nagy terhelés alatt
-szerviz kitisztította a hűtőjét a probléma megoldódott
-az addig működő TV kimenet nem működött a tisztítás után, szervízbe vissza
-alaplapcserével orvosolták a problémát
-az alaplapcsere után a notebook az első reboot folyamatkor a thinkpad logo megjelenése után lekapcsol és csak akksi/ac táp levétel után lehet újra elindítani, szervizbe vissza
-A szerviz szerint a nem thinkpad bevizsgált alkatrészek (2db Buffalo 1GB ram és 1db WD 160GB sata vinyó okozzák a problémát)
-Vettem 1db Thinkpad T60-hoz hitelesített Kingston memóriát, a vinyót kivettem a gépből, linux livecd-vel ugyanaz a hiba, tökéletesen fut az első bekapcsoláskor, majd amikor reboot jön akkor lekapcsol a thinkpad logo után, és csak akksi levétellel lehet újraindítani.Valami ötlet?
-
SNor
tag
Nézegettem mostanság a thinkpadeket, és ezt vettem észre hogy az - amúgy tényleg lényegtelen - piros csík a Trackpoint gomjainál hol vannak (X200-X300, talán SL széria is), hol nincsenek (T500...). Most kezdjek összeesküvés elméletet gyártani, hogy a T400, T500 csak "amolyan" "T62" lenne? Vagy kerekítsem le magam picit?
-
-
dabgergo
őstag
válasz
KilgoreTrout #5168 üzenetére
Köszi! Nem tudom, hogy mi volt a gond, de másnara valhogy már 100%ot mutatott. Különben nem húztam ki. Szal nem tom, de most jó.
-
Sipi
addikt
Figyelj, akkor most harmadjára kérlek, hogy olvasd el azt a rohadt readme-t. Miért nem vagy hajlandó megtenni?!? Az 5. pont pont ezt írja le - eddig kétszer kértem, ezek szerint egyszer sem tetted meg, bele sem néztél. Ha megtetted volna, tudnád ezt is.
Mit vársz, mit mondjunk neked? Másoljam ki a readme-ből az ide vonatkozó részt? Bocs, lusta vagyok rá, hiszen te is el tudod olvasni, és semmivel nem tudok többet mondani annál, mint a program írója.
Az utolsó kérdésnek pedig így szerintem semmi értelme. Vagy pedig hülye vagyok, de akkor sem értem, mi az, hogy BIOS-ban változtatható a venti sebessége. Ha a BIOS-ban vagy, miért változtatni? Ha nem ott vagy, akkor hogyan tudnád BIOS-ban változtatni, mikor nem ott vagy?
Mod: most esett le, eddig egyetlen egyszer sem mondtad, mit tettél fel. Magamtól nem tudom kitalálni, úgyhogy javaslat: a troubadix-féle verziót tedd fel, az tud szolgáltatásként is futni. Sajna, úgy vettem észre, a bejelentkezett felhasználónak rendszergazdai jogok kellenek, különben néha nem jelenik meg a system tray-ben az ikon.
Sipi
-
Kiss67
senior tag
Esetleg valaki az elöbbi téma?
-
Gondwana
addikt
válasz
Gondwana #5172 üzenetére
Transzrefelktív kijelzők: IBM/Lenovo ennyire le van maradva a többi gyártótól ebben a témában? Eeeereklám, vagy a piros szolgáltató reklámjai tele vannak napon direkt napfényben vigyorogvalaptopozó holvanittazeszkéjp arcokkal. Kíváncsi vagyok, mi látszik ilyen körülmények között a kijelzőből. (150-200 nit vs. 2000 nit háttérfény)
-
Sipi
addikt
Olvasd el a leírását, mert úgy emlékszem, alaphelyzetben úgy van beállítva a config file, hogy ne tudj piszkálni semmit, csak nézni az értékeket.
A program start menüjében van egy readme, meg a tpfancontrol.ini. Ez utóbbit kell szerkeszteni olyanra, amilyenre akarod, ez is tele van leírással, meg a readme is.Sipi
-
Sipi
addikt
Nem kell félned tőle, T42-n használom gond nélkül. A program tőled elrejtve ír egy veszélyesebb területre - ha első indítás után nincs gond, nem is lesz.
A kezelése is egyszerű, jól le van írva. Összesen három opciót választhatsz rajta, BIOS kezeli a ventit, a program kezeli, vagy manuálisan beállítod valamilyen fordulatszámra.Ja, a tpfancontrolról írtam.
Sipi
-
Kiss67
senior tag
Igen ezeket már olvasgattam de azt hiszem ez sokkal bonyolultabb mint letekerni egy potit. Ráadásul jól bele is lehet nyulni ugy hogy talán veszélyes is egy kicsit. Arra gondoltam talán valaki el tudná magyrázni hogy mit hogyan csináljak hogy ne legyen galiba. Ráadásul semmilyen ligikát nem találtam a sok kis program között amit letöltöttem már. Szóval nem egyszerű.
-
Tim82
félisten
Van egy "Thinkpad Fan Control" nevű program, azt kell feltenned és állítgatnod. Mindenféle mókás (mintha az Asterix valamelyik részéből léptek volna ki) nicknevű programozók fejlesztik, úgy is mint "Shimodax" és "Troubadix". Azt hiszem, ezzel az összes keresőszó megvan, amit a Google-ban használnod kell...
-
Kiss67
senior tag
Sziasztok. Kerestem a topicban megoldást a problémámra és taléltam csak nem értem. Valaki segítene ebben. Hangos a T43 ban a venti és szeretném szabályozni , vagy lejjebb venni ha lehet , de nekem ez magas amit találtam. Előre is köszönöm.
-
Gondwana
addikt
Transzreflektív kijelzős Thinkpad (esetleg valami csoda folytán X31/X32) létezik-e?
-
Csedit
aktív tag
válasz
Shadowfax #5165 üzenetére
Feltettem, megnéztem, az alaplapra rev 3-at ír, a proci foglalata 479 mPGA. És egy T2400 Yonah proci van benne.
Tényleg csak elméleti a kérdés, hogy mekkora a legnagyobb ami beletehető.
Az ismerősömnek van egy core2 duo procija T8000 széria, pontosan nem tudom mekkora, talán 2 ghz. Azzal merjünk-e próbálkozni? -
KilgoreTrout
senior tag
válasz
dabgergo #5164 üzenetére
Az energiagazdálkodási beállításoknál meg lehet adni, hogy hány százaléknál kezdje el tölteni az akkut, ha be van dugva. Nem lehet, hogy miután lemerült, bedugtad (akkor feltöltötte 99%-ra), majd kihúztad? Mert így, amikor legközelebb bedugod, simán lehet, hogy már nem tölt rá.
Másik lehetőség, hogy az akku elhasználódott, ezért hibásan érzékelia töltöttségi fokát, és kéne csinálni egy battery maintenance-ot (vagy calibration-t, nincs most előttem a laptop). -
Shadowfax
addikt
Lehet Socket P és Socket M is a processzor, a kettő nem kompatibilis egymással. De ha elárulod, milyen van most benne, akkor kiderítjük, mi való bele.
Ezzel a programmal: CPU-Z azért még ellenőrizd le, hogy az alaplapod "Revision 3"-e. Ha Rev. 2, akkor nem tudsz procit cserélni.
-
dabgergo
őstag
Már elég régóta töltődig az akku, de még mindig csak 99%-ot mutat mintha nem akarna soha 100%-ra váltani. Ez miért lehet?
-
tabrev
aktív tag
Igen az! Már frissítettem 64-es vista alól (oprendszer alól)... vagy lehet az a 32-es volt
Igazad van, én nem olvastam végig, tényleg azt írja a txt.
Akkor olyat kérdenék, hogy: a gyári vincsin van egy recovery partíció, miképpen tudom azt újra életre kelteni?
Csedit: azért a chipsetet és core 2 duo pontos típusát nem árt tudni, mert pl: 945-ben nem fog menni egy core 2 duo t7700... + van olyan chipset ami a core duo egy - két változatát támogatja, de a core 2 duo-t nem.
-
tabrev
aktív tag
válasz
Shadowfax #5154 üzenetére
Talán akkor így ok?
A manual update lépéseit követtem... -
Shadowfax
addikt
ez akkor most hasonló szolgáltatást takar mint az Active Protection, csak itt a winyóba van a szenzor, és saját programmal (gondolom) olyan notikba is működik, amikbe nincs mozgásérzékelő?
Igen, ez így van.Nos, visszatérve az előző kérdésre, találtam egy érdekes felvetést a thinkpads.com fórumán ill. a thinkwiki-n is.
HD-APS requires a hard-disk with head unload ramp technology and also support on the hard-disk firmware to unload heads without flushing the disk cache. This is required, because as soon as the APS system detects a shock is imminent, the system has less than 500ms to prepare for the shock.
Unloading heads without flushing the cache is done using the optional Unload Immediate feature of the IDLE IMMEDIATE ATA command. It finishes whatever sector write is in-flight, and immediately moves the heads to the unload ramp. Without this command, hard-disk APS cannot be trusted, as disks with big caches can take a lot of time to write it all to disk.
So far, only hard-disks with IBM APS firmware (...) have been found to implement all the necessary functions. [link]
Magyarul a vinyónak még IBM firmware-rel is rendelkeznie kell, hogy helyesen működjön az APS. -
kerlas
tag
válasz
Shadowfax #5149 üzenetére
Ez tuti, mert akkor kicsit összekeveredtem, nézegettem a Western Digital honlapját, és ott a mobilwinyók két kategóriára vannak osztva: With free-fall sensor / Without free-fall sensor, ez akkor most hasonló szolgáltatást takar mint az Active Protection, csak itt a winyóba van a szenzor, és saját programmal (gondolom) olyan notikba is működik, amikbe nincs mozgásérzékelő?
-
tabrev
aktív tag
Sziasztok!
Bios-t szeretnék frissíteni, de ezzel találom szemben magam: [link]
-
PLacc
senior tag
Nekem van egy 7200-as 100GB-s Hitachim, de akár hiszed akár nem, a 5400-as 250GB-s WD Scorpio jobb adatátvitelt produkált peakben is és átlagban is.
A 7200-as előnye egyedül a gyorsab hozzáférés a nagyobb fordulat miatt. De hangosabb kicsit, és sokkal jobba melegszik.
Ipon-ba nézz szét, HDD-kre jó áraik vannak. -
kerlas
tag
Üdv! Pár hete sikerült beszereznem a laptopinfo.hu-ról egy T61-est (7664-R5G). Nagyon faja kis gépezet, de úgy veszem észre, hogy a benne lévő 5400Rpm-es 160-s WD winyó mintha egy kicsit visszafogná a masina sebességét, ezért arra jutottam, hogy veszek bele egy 7200Rpm-es 200Gb-s Hitachit, de lehet hogy egy 320Gb-s szintén 7200-es WD lesz belőle. Ami a problémám, hogy a mostani ami benne van, az mozgásérzékelős, és jó lenne, ha az új winyóba is lenne ilyen, de az a problémám, hogy a legtöbb online bolt nem tudja megmondani, hogy az általuk forgalmazott cucc rendelkezik-e ilyesmivel, sokszor még a pontos tipusszáma sincs meg, hogy esetleg beazonosítható lenne az alapján.
Összefoglalva: olyan online boltot keresek, ahol lehet kapni mozgásérzékelős 7200Rpm-es mobilwinyókat, ha tudtok ilyen boltokat, akkor írjátok meg, köszi. -
tototos
addikt
-
jól látom, hogy a háttérben egy t4x van bedrótozva??
az intel robotkarja -
pampika
őstag
-
evone
őstag
válasz
pampika #5132 üzenetére
nem ertem mibajod a vistaval, tokeletesen megvagyok vele elegedve, foleg 2giga ramnal, masreszt a hibaid eleg egyedulallonak tunnek, mert en ahogy bekapcsoltam a gepet elsonek, 6-7 percig telepitett, ra masfel percre mar volt firefoxom meg ugye netezgettem, 2 mp volt a wifi belovese, latta a halot, wpa beir es ment, a gep pedig a power gomba lazan felbred az fn + f4 utan. hameg hosszan nyomod akkor johogy ujraindul, ugyanis hosszan nyomas egyenlo kikapcsal! szerintem ha van 2 giga ramod, akkor felesleges
-
evone
őstag
-
tototos
addikt
válasz
pampika #5130 üzenetére
Nekem is ilyen gépem van. Vistát nem sokáig hagytam rajta így nem tudom mi a helyzet vele. Xp-nél semmilyen állítgatás nélkül kell fn-re és power gombra. A wlan progi pedig az acces connection nekem nagyon tetszik mert rengeteg beállítási lehetősége van. Profiloknál ip címet lehet megadni milyen progi induljon stb. A videókártyának szerintem sehil nem lehet állítani a memóriáját.
-
pampika
őstag
Köszi a segítést
Az Fn-es keltést hol lehet állítani? Semmit nem állítottam el, de azt se találom, esetleg hol lehetne.
A wlannál rájöttem, hogy valószínűleg nincs külön inteles progi, csak kinézetre hasonlít hozzá
Amúgy abszolút meg vagyok elégedve a géppel, a vista meg úgyis repül nemsoká, csak addig kell vele zöldágra vergődnöm, amíg lesz időm telepítgetni.
-
Innox
tag
válasz
pampika #5130 üzenetére
Szia,
Lévén nekem is T61-em van leírom amit úgy gondolok segíthet. Nekem ugyan XP-m van, de nekem sleepből Fn gombra felkel. Szerintem ez csak beállítási hiba lehet nálad.A másik dolog, szerintem egy Quadro kártya nem lehet állítható memóriájú, ugyanis dedikált memóriával rendelkezik. Azzal meg nem nyersz semmit ha letiltod a saját memóriáját. Nekem vígan elketyeg 3 órát. Szerintem felesleges ezzel babrálni.
WLAN-al kapcsolatban csak annyit, hogy az acces connection vagy valami ilyesmi a neve megold neked mindent. Azonban ha nem tetszik neked akkor be lehet állítani, hogy az alap windowsos wlan manager legyen az elsődleges. A vistással nagyon nem vagyok kibékülve, de a célnak megfelel.
Remélem meg vagy leszel elégedve a gépeddel.
Üdv: Iván
-
pampika
őstag
Üdv urak!
Én is újra beléptem a klubba egy 1 napos T61-el. Óriási a szerelem
de van pár apróság...
Ezek nagy része ha jól gondolom, nem a gép nyűgje, hanem a vistáé, ami majd megy a levesbe (természetesen recov. dvd írása után), csak most nincs időm telepítgetni, így még pár hétig így kell használnom.Szóval:
az eladó hölgy az usanotebooknál (nagy rispect neki szakmailag és emberileg is) azt mondta, hogy lehet állítani, hogy a quadro video kari mennyi memóriát használjon. Szerinte BIOS-ban, de én se ott, se graf. beállítások alatt nem találtam. Hol keressem? Mert alapvetően nem használok video memória igénylő alkalmazásokat, szóval feleslegesen ne fogyasszon.Ha nyomok neki egy Fn+F4-et, akkor ugye elalszik. De hogy kel fel? A régi hp-n Fn kombinációra aludt, power gombra kelt. A Tp leírás szerint az Fn gombra kelne, de nem teszi. Se Fn, se power, se semmi. Ha elaludt, akkor power hosszan és újra bekapcs
Rajta vannak a lenovos progik, meg az inteles wlan kezelő is, de mire összehoztam, hogy wlanra csatlakozzon, az sok idő volt. Régebben használtam már az inteles progit, profilban elmentve a pár használt háló és arra csatlakozik is. Itt ezt nem lehet valahogy megoldani? Vagy mondjuk valamelyik lenovosat likvidálni, hogy ne kavarjon be az intelesnek? Mert mostmár műkszik, de ha legközelebb új helyeken kell konfigolni, nem akarok vele ennyit szenvedni.
Köszi az ötleteket
-
evone
őstag
mivan itt senki nem hasznal thinkpadet meg windowst? vagymivan?
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Gondwana #5125 üzenetére
A hibernálás ki van kapcsolva, mert nincs három giga felesleges helyem, másrészt meg úgyis csak akkor hagyom lemerülni magától, ha nem csinálok rajta semmi fontosat. Lehet, hogy a windows energiabeállítások akadnak össze a Thinkpad power managerével? Mert, ha jól emlékszem a wines beállításokkal nem foglalkoztam sokat, csak letiltottam a hibernációt.
-
Gondwana
addikt
válasz
KilgoreTrout #5123 üzenetére
Hány százalékon mi van beállítva, h csináljon? (Power Manager, Global Power Settings) - A gyári, hogy 5% körül már hibernáljon. (nálam 3% de sokáig 2%-on tartottam, csak 120 ciklus után már nem egy mai csirke az akku)
-
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok,
Neketek is előfordult már, hogy az xp kékhalált dob, amikor az akku lemerül és magától kikapcsolna a gép?
Barátnőm szokott néha filmet nézni ágyban elalváshoz, amikor nekem még valami dolgom van, és már nem először történik ez. Jön a sípolás, hogy vége az üzemidőnek, és mire odamegyek, hogy lecsukjam, már csak a hibaüzenet fogad. Következő indításnál minden működik normálisan.
Ez a windows hibája, vagy esetleg a géppel lehet valami? -
mdk01
addikt
válasz
Intelligencs #5121 üzenetére
Nem feltétlen csak egy jobb kijelző kellene.
T61P de még a végén T500 lesz., majd az ártól függ.
-
-
evone
őstag
amugy windowson, az osd menunel, a hangero beallitasnal miert csak 50 a max szám?
-
mdk01
addikt
-
Shadowfax
addikt
válasz
Shadowfax #5046 üzenetére
Ahogy ígértem, itt az újabb fotó a kis drágáimról: [My ThinkPad Family 2]
Alsó sor balról jobbra: ThinkPad 220, 701C, X20, T43
Középső sor balról jobbra: 360PE, 365XD, 365E, 765D, 370C
Hátsó sor balról jobbra: 345C, 760L, 340, 755C.Rajtuk kívül van még 3 hibás gép szétszedve: 350, 365XD, 560Z.
-
fokukac
nagyúr
tényleg, nem tudja valaki, hogy a t60 kontrasztját hol lehet állítani?
-
Csedit
aktív tag
válasz
Gondwana #5107 üzenetére
Az R51 oldalról lilás szinű, de ez egyáltalán nem zavaró és szerintem szebbek a szinei.
A T60-nál a fehér olyan piszkossárgának hat, ha egymás mellé teszem a kettőt ( márpedig itt vannak együtt , telepítem a T60-at) Ennek a kijelzője viszont minden szögből ugyanolyan szinű és tisztán látható. -
Csedit
aktív tag
Megvettem a T60-at (2007-BF3), most ismerkedési szakaszban vagyok vele.
A kijelzője ennek is 15"SXGA+ , mint az eddig használt R-51-emnek.
Viszont a szinei teljesen mások, talán kevesebb is a fényereje és a fehér sem annyira vakítóan fehér.
Lehet rajta valahogyan korrigálni? A fényerő maxon van mindkettőnek. -
Norwen
csendes tag
Sziasztok!
X61s em recovery particiója nincs meg, előző tulaj törölte, mivel ausztriai lokalizációjú volt a gép német nyelvű xp vel. Én szeretném visszarakni a recovery partíciót. Szervízbe nem tudom, hogy mikor tudom vinni a gépet, de hallottam, hogy lemezeket is rendelnek. Persze mindezt ingyen, ha garis még a gép. (ha minden igaz
)
Az lenne a kérdésem, hogy angol nyelvű recoveryt is kérhetek, vagy alapból a németet kapom? Vagy esetleg magyart?
Olvasgattam a fórumon, de nem volt egyértelmű válasz... Vagy kihagytam valamit...
7667-BG2 L3-A1981
Ha viszont a németet kapnék, akkor az megy a fiókba. Ebben az esetben tudna valaki recovery lemezeket adni angol v magyat localizációval? Hálás lennék
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest