- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos tablet topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen monitort vegyek?
- Gaming notebook topik
- Itt a Patriot legfürgébb konzumer SSD-je
- Akciókamerák
Aktív témák
-
Innox
tag
Csak megerősíthetem, fél éve a T43-asomhoz is csak német nyelvűt adtak. De biztosan megkapod ha garanciás a géped, mert nekem is a németországi szervízből rendelték meg, mert nem volt nekik. Tehát menj be és kérd meg őket hogy adjanak, ill ha akarod vissza is állítják ingyen az eredeti állapotot.
Üdv -
Shadowfax
addikt
Csak semmi pánik, nem történt nagy baj, ha az ún. Startup disc-et nyírtad ki. Ezt Rescue Media-nak is nevezik, bármennyi példányt csinálhatsz ebből a lemezből, ez nem limitált úgy, mint az ún. Product Recovery Dics(ek).
[Itt] az első pöttyöt pipálod be az elkészítéséhez. -
tegnap legyártottam a recovery lemezeket a t42esemhez. aztán le is gyalultam a winchestert.
ma szerettem volna irni egy lemezet. benyultam a hengerbe és kivettem egy lemezt. nem vettem észre, hogy a startup lemezt fogtam meg. tegnap este már hely hiányában a hengerbe raktam vissza a lemezeket.
gondoltam nerot most nem lopok, ezért az ingyenes infrarecordert használola cdiráshoz.
nos elinditottam a lemezirást, de értelmezhetetlen hibaüzenetet kaptam. no nem baj gondoltam, essünk neki ujra. ezuttal lezajlott az irás ... a recovery startup lemezemre...azt hiszem elbuktam a géphez járó windowsomat. a gép még garis, vajon be lehet még szerezni hozzá a recovery kittet??
üdv,
egy reménytvesztett flótás -
Shadowfax
addikt
Ha más gyártja az akkut, akkor más az FRU-ja is. Meg időnként meg is változtatják az FRU számokat - nemcsak az akkumulátorok esetén.
Hmmm... ha két évet kibírt, akkor nem lehet egy szavunk sem. Általában 1 év garit adnak rá, mert folyamatos használat mellett ritkán bírja ennél sokkal hosszabb ideig. -
SNor
tag
válasz
Shadowfax #4482 üzenetére
Köszi, megnéztem. Sajnos nem. Igaz az ott felsorolt FRU szám viszont stimmel, de gyanítom mert minden akksinak ez az FRU számja. (Vagy most nagyot tévedtem?)
Hozzátartozik a téméhoz hogy egy 2 éves akksiról van szó, ami kapacitása már csak ~17Wh. Mindegy egyenlőre bennmarad, max hibernálok. Vinyóról kérdés, valaki? -
Shadowfax
addikt
ThinkPad battery will not charge or discharge and gives an "irreparable damage" or "battery cannot be charged" error message - csekkold ezt az oldalt. Lehet, hogy az akkud érintett az ügyben, s kicserélik a szervizben.
-
SNor
tag
Hali, lenne 2 kérdésem.
A tegnap reggel a következő hibaüzenettel kezdte a napot a drágaság: "Irreparable damage to the battery has been detected. Replace the battery with a new one.", és sárgán villog az akksi led-je. Kérdés, most kivegyem az akksit, vagy hagyhatom benne, amíg veszek egy másik akksit bele?Másik kérdésem az lenne, hogy van valakinek tapasztalata, mennyit javít a teljesítményen, ha az 5400-as winyót 7200-asra cseréli?
Köszönöm:S!
-
sowi
őstag
-
Otisz
őstag
Ismert hiba, mely általánosságban a 60-as sorozatoknál jelentkezik.
Több helyről is jelezték már ugyanezt. Először chipset gondra gondoltak, de más gyártók más laptopjai ugyanazzal a chipsettel jól kezelték le a memóriákat, kivéve az IBM.
Bővebben (angol tudás elengedhetetlen):Én nem találtam rá a neten megoldást, de ez nem feltételezi azt, hogy nincs...
-
tabrev
aktív tag
válasz
Shadowfax #4468 üzenetére
T60, T60p PC2-5300 CL5 DDR2 SDRAM 200-pin non-parity SoDIMM 667MH 4GB ** - (**) Windows Vista supports up to 4GB maximum memory (32-bit versions of Windows Vista cannot support 4GB). Windows XP supports up to 3GB maximum memory ez szerepel Lenovo oldalán T60, T60p-nél. Everest is 4gb-ot ír (hogy annyit tud használni és látja is a foglalatokban a 2 - 2gb-ot). Akkor hol itt az igazság?
-
Shadowfax
addikt
A T60/p sajnos csak 3GB-ot tud kezelni a chipset miatt - mindegy, milyen OS-t használsz.
The T60 and T60p are based off of the intel socket M processors. No matter how much memory you install in these thinkpads, only 3GB will be addressable regardless of operating system used. This is a physical limitation and there is absolutely no workaround. [link] -
tabrev
aktív tag
Sziasztok!
Adott T60 gép. Most tettem bele 2x2gb memcsit azonban Vista (Ultimate) csak 3gb-ot lát belőle... Everest is 3-at, viszont memória vezérlőre 128bit-et ír (ami ugye dual chanel-ben ennyi). Vmi okosat tudtok mondani nekem? Telepítsem fel újra a Vistát, az talán megoldja?
Köszi a választ! -
Otisz
őstag
x20-hoz szeretnék valakitől recovery lemezeket kérni, hátha akkor jó lesz a LAN-om. Előre is köszönöm
-
Tim82
félisten
válasz
bonaparte77 #4462 üzenetére
-
bonaparte77
csendes tag
Ahoj,
Egy kérdésem lenne:
Thinkpad z60 típusú gépem van, itt lett véve, még garanciális.
Szomszéd fórumon azt az infót kaptam, h amíg még garanciális, a Mo-i IBM útján lehet szerezni hozzá recovery CD kitet. Nekem ugyanis nincs, az erre szolgáló partíciót pedig elmulasztottam lementeni mielőtt letöröltem.
Meg tudná vki mondani, hogy ezt hol és kitől lehet kérni? A szervíztől, vagy a spare stock handlertől?Előre is köszönöm. (ha volt már róla szó, elég csak azt az oldalt belinkelni a topicból)
-
Otisz
őstag
Itt nincs semmire sem állítva.
Akkor lehet, hogy csak szerencsém van? Mindegy. A lényeg, hogy frankón működik!
Ezek után lehet meg kellene próbálnom az 512-es memória modult is, hátha
...csak kár hogy senkinek sincs a közelemben...
és ha már itt tartunk: vajon mi lehet a proci felső határa? -
amargo
addikt
-
Otisz
őstag
sajnos nem tud többet, de hihetetlen mód meg vagyok vele elégedve.
Főképp hogy tettem bele egy 160-as vinyót, meg hamarosan érkezik a LightScribe-os DVD író a dokkolóba, plusz új akksi, meg egy picimacis 4db USB 2.0-ás kártya.
Már csak a wifi és a bluetooth hiányzik belőle - és hogy be tudnám lőni a LAN-t.
Jó, nem egy Core2Duo, de még ennyi év után is tisztességgel ellátja a dolgát, ami nem kis szám.
Emiatt a megbízhatóság miatt van csak és kizárólag ThinkPad-em.
Igaz volt egyszer egy Asus-om is, de mentségemre szóljon, hogy csak 1hétig -
N4nI
tag
érdekelne vkit egy szinte uj, 2x használt ibm cd-rw/dvd kombó? ha vkit igen, irjon bátran, tegyen rá ajánlatot vagy adjon érte ramot t21-be valot
üdv.
-
N4nI
tag
sziasztok.
T21 thinkpad mennyi ramot kezel és milyen formában? pontosan milyen tipus valo bele, részletesen.
köszi
-
Innox
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne: hogy lehet-e a HDD zajkeltését mérsékelni valahogy szoftveresen? Nekem egy 160-as 5400 rpm es vinyó van a gépemben. A gond csak annyi, hogy a HDD-t lehet csak hallani ha nem pörögnek fel a ventik (amit nem túl gyakran tesznek). Mintha olvastam volna valahol, hogy lehet beállítani silent modot (de lehet hogy csak az optikai meghajtónál van ilyen, nem emlékszem pontosan). -
Tim82
félisten
X20 nehezen, mert annak csak 64 Mb alaplapi RAM-ja van + max. 256-ot tudsz belerakni. Ezen meg semmilyen BIOS-frissítés stb. nem változtat.
Nem próbáltam a LAN-t, mert nekem PCMCIA-s Vodás mobilnetem van és kész...
Ha meg van wifi valahol, ahova viszem, arra van egy Linksys wlan kártya. Bár addig nem igazán használható, amíg fel nem hajtok én is egy jó 256 megás RAM-ot...
-
Otisz
őstag
Tudja esetleg valaki, hogy az x20 lekezeli-e az 512-es RAM-ot?
Leírás szerint nem... -
Innox
tag
válasz
adnoctum18 #4429 üzenetére
Hát ezt jó tudni. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen sokat is elmennek C2D-val. Ugye az 5-óra 10W fogyasztás mellet kivitelezhető. Mondjuk nem tudom neked milyen panellel van szerelve a géped, azonban az enyém 14 wide-os nagyfelbontású. De nincs olyan nagy differencia a fogyasztásban.
-
adnoctum18
senior tag
Nálam a sima coreduos gma 950es t60 elmegy 6órát levett fényerővel és minimális (word) terheléssel.
Most wlannal 3mas fényerőn ír kb 4órát.
Eredetileg szintén 56.16 Whs akksi
most 54.24 Wh
162 ciklussal a háta mögött.
Bizonyíték -
S.Feri
őstag
Cseréltem vinyót a T60-amban én is, az eredeti 60Gb helyett egy 120gb-os Wd-t tettem bele, szépen fel is ment a Vista is a notira, de amikor állt pár percet a noti akkor megfagyott, először az új memokra gyanakodtam ezért azokkal kezdtem variálni de azzal nem jutottam eredményre.
Ezután jött az eredeti vinyó vissza azóta semmi gondom.. szóval érdemes nem elkövetni azt a hibát, amit én elkövettem, mielőtt cserélsz érdemes a supporton utánaolvasgatni, hogy milyen mehet bele... Nem kevés bosszuságot előzhetsz meg ezzel.
A vinyónak egyébként semmi baja így nem nagyon értem a dolgot. -
wienattwo
tag
Kösz! Akkor a Quadrok tényleg nem fogyasztanak sokkal többet az integráltaknál. A T43-as 3 órája viszont tényleg furcsa.
KilgoreTrout: most nem vagyok notiközelben, de ugyanott, ahol nézted ciklust is. T42-nél legalábbis jobb lenti ikonoknál klikk a %-os akku mutatójára, ott vmi akku info v hasonló, és egy helyen mutatja az áramerősséget, feszültséget, ill fogyasztást Wattban.
-
Innox
tag
válasz
wienattwo #4419 üzenetére
Szia, nekem az aksi jelenleg 55,81 Wh-s újkorában (13 ciklus). Gyári 56,16 Wh. A gép egy T61-es 2.2-es procival és Quadro video kártyával. 3:50 perc ha nagyon leveszek mindent és filmet nézek vagy netezek. Nekem 14"-os kijelző van benne, de a régi T43-asom 14"-os kijelzővel is csak 3 órát bírt. Kicsit soknak tartom azt a 6 órát. 1-2 Dell gépnél láttam 5 óra üzemidőt, de azokban 9 cellás aksi volt. Természetesen nem SUB kategória hanem 14-15"
Üdv
-
wienattwo
tag
válasz
KilgoreTrout #4421 üzenetére
Kösz, sokat segítettél! Azt még meg tudnád mondani, hogy közben hány Watt fogyasztást mutat? Tudom, ki lehet számolni, de jobban érdekelne, hogy a gép mit mond. Csak azért kérdezem, mert a T42 1.7 Dothan min. terhelésnél 8W, wifi 8-10W, teljes terhelésnél 16-17W (Winrar benchmark-kal 100% CPU terhelésnél), és kíváncsi vagyok, hogy egy kétmagos T6x-es sokkal többet fogyaszt-e még minimális terhelésnél is, vagy annyira nem vészes a különbség.
-
N4nI
tag
sziasztok.
van egy t21-esem 128mb rammal, ebbe keresnék, használt jo állapotu ramot, olyat,ami megfelelne mellé és segitene az xp gyorsabb futásában.
készpénz vagy csere
(csere, beszámításba lenne egy 512/400as sodimm ddr noti ramom, vmint egy ide wd caviar 80gb-os asztali gépbe valo hdd-m)
köszönöm előre is
-
bag53
tag
http://bigyo.blog.hu/2008/04/30/macbook_air_parodia_a_lenovotol
-
wienattwo
tag
Ha vkinek van T6x-es gépe, és 6 cellás 5200mAh-s akkuja van benne, írja meg akár priviben, hány Wh-s az akku újkorában, és hogy min. fényerő mellett állva/wifi mellett a gép hány W-t fogyaszt! (ill kéne a proci frekije és a vga típusa). Csak mert már
össze-vissza hallok mindent; vki szerint alig bír 4 órát, vki meg 6 órán át húzza, szóval nem tudom, mi az igazság. -
Norwen
csendes tag
Sziasztok,
köszi a válaszokat! Majd még meggondolom. Én is valami atherosra gondoltam, majd még utánna olvasgatok. Viszont én is keresek egy 512 ramot
-
2007ath
aktív tag
Sziasztok! T42-essel kapcsolatban kérdeznék. Normális-e, hogy ha a WIFI a setupban be van kapcsolva, a bootolás (vagy a kikapcsolás) 2-3 perccel is meghosszabbodik? A bootolásnál kb. 2 percig csak a teljesen üres Windows asztal látszik és utána jelennek meg az ikonok.
Már telepítettem a legfrissebb (WIFI + LAN) drivereket, de nem változott a helyzet. Valószínű az IP címet adja ki borzasztó lassan, de nem igazán szeretnék fix címet beállítani.
Van erre valamilyen megoldás?
-
Adrian Mole
senior tag
válasz
Gondwana #4393 üzenetére
Hhehe. Köszi, Gyurcsók mód nem kellett, újrahúztam a komplett rendszert, elvileg most megy.
AC: így ment a régi rendszerrel, de nem hozott változást.
TVTSCHED-re majd figyelek.
Ami RR ügyben furcsa volt, hogy CD-re mondtam neki kiírni, ehhez képest kifagyott, újraindításra (mint ahogy később kiderült) elkezdte a winyóra.
Szerváltam egy külső vinyót, lementettem a D&S mappát, azt jónapot. -
Tim82
félisten
miniPCI kártya van benne, tehát elég egyszerűen cserélhető.
mindenképpen IBM BIOS-ost kell keresned, a többit csak kétes kimenetelű hack-elgetés után lehet működésre bírni.
kétféle szokott lenni általában, vagy Intel, vagy Atheros chipset-es. az Atheros állítólag jobb (nem személyes tapasztalat, nekem Intel van bent a gépemben).
megint ajánlok egy kis olvasgatást: [link]
-
Norwen
csendes tag
Sziasztok! Lehet x31 ben wifi kártyát cserélni? Úgy hallottam igen. a/b/g érdekelne. Valakinek van már ebben tapasztalata? Úgy értem valaki tud valamilyen konkrét típúst ajánlani? Már ha lehetséges a művelet.....
-
Kiss67
senior tag
Sziasztok. Tudja valaki hogyan fogja látni a floppy meghajtót a printer porton agép? Gyári IBM floppy.
Aktív témák
Hirdetés
- Tudományos Pandémia Klub
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hardcore café
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Metal topik
- Realme GT 2 - aláírjuk
- iPhone topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Formula-1
- További aktív témák...
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Eladó ASUS ROG Zephyrus G14 GA401Q + teljes gamer szett --csere is érdekel
- LOQ 15IRH8 15.6" FHD IPS i7-13620H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HP EliteBook 840G10 - i5-1350P!!!! nem U!!! Vadiúj!
- Dell Precision 5540 / i7-9750h / 16gb ram / 512gb SSD / Nvidia 4gb dedikált / Világitó Bill
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Kompakt, megbízható és szuperolcsó Dell Latitude 3180!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest