- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- CPU léghűtés kibeszélő
- Mini-ITX
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Gigabyte alaplap topik
Aktív témák
-
karesz501
senior tag
Meglepően egyszerűen lehet utólag is recovery partíciót csinálni, no para
Bert42: szerintem vidd be a gépet az IBM szervízbe, nem normális jelenség a 2+1 -nél a fagyás sem! Gond nélkül kell(ene) mennie, a lassabb időzítések miatt még dual módban is!
kraftxld: usanotebook elég korrekt áron forgalmaz, de én megkérdezném az IBM Magyarországot is, hátha. Valamint az ebay-en lehet még ilyen kütyükhöz korrekt áron hozzájutni, persze attól függ mi kell:
Essential Port Replicator
Advanced Mini Dock
Advanced DockNézegess, használtan itthon sajnos elég nehéz beszerezni ezeket...
Milyen kütyüt vettél?
-
kraftxld
félisten
Tegnap én is vettem egy T61-et. Eddig nagyon tetszik a gép
Dokkolót hol lehet és kb mennyiért kapni? -
Tim82
félisten
vagy egyszerűen és hozzáértően leszedték a COA matricát...
nem mintha nagy para lenne, hogy nincs recovery partíció, de nem tudsz utólag csinálni egyet. azért azt nehezen tudom elképzelni, hogy X40-et, ami anno az IBM egyik felsőkategóriás modellje volt, oprendszer nélkül adtak volna.
a Shadowfax által linkelt progikat megnézted?
-
Bert42
csendes tag
válasz
adnoctum18 #3814 üzenetére
Sziasztok,
Most találtam rá erre a fórumra.
Nekem ez van: T60 8744-4XG (T7400 CPU, 2.16 Ghz).
Gyárilag 1x1 GB RAM van, raktam bele helyette 2x2 GB-ot, amiből csak 3-at lát. Az 1+2-es konfiggal nem érdemes próbálkozni, mert minden drasztikusan belassul (nem csak a memóriaműveletek!).Szintén a videódriverrel vagy valami ezzel kapcsolatos dologgal van bajom. Időnkét előfordul (főleg ha nagyon terhelt a CPU), hogy lefagy, ezt 3 féle módon tudja elkövetni.
- Nagy fekete képernyő, nem reagál semmire.
- A bal felső sarokban lévő kb. egérmutatónyi pixel összeszemetelődik, aztán nem reagál semmire.
- A felső néhány sor összeszemetelődik, aztán nem reagál semmire.
Az utóbbi 2 a leggyakoribb. Ha olyanja van, ilyenkor belerül az event log-ba egy bejegyzés:Esemény típusa: Hiba
Esemény forrása: ati2mtag
Esemény kategóriája: Nincs
Esemény azonosítója: 108
Dátum: 2008.02.28.
Idő: 18:59:18
Felhasználó: -
Számítógép: GB2
Leírás:
Az illesztőprogram (ati2dvag) (display-eszköz: \Device\Video0) végtelen ciklusba állt be. Ez általában az eszköz hibáját jelzi, vagy azt, hogy az eszközillesztő nem megfelelően programozza a hardvert. Lépjen kapcsolatba a hardver eladójával frissített illesztőprogramért.További tájékoztatást a súgóban talál a következő helyen: http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
Adat:
0000: 00 00 00 00 03 00 52 00 ......R.
0008: 00 00 00 00 6c 00 04 c0 ....l..A
0010: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
0018: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........
0020: 00 00 00 00 00 00 00 00 ........A korábbi videodrivernél egyéb üzenetek is voltak, fagyástól függetlenül, most 8.442.3.0 (2008.01.03.) van, illetve kikapcsoltam a
Tulajdonságok / Beállítások / Speciális / Hibaelhárítás alatt a "Egyidejű írás engedélyezése"-t. Ez se szüntette meg a jelenséget, csak ritkább lett.
Van olyan, hogy két hétig semmi, meg olyan is, hogy fél órán belül kétszer fagy.Sorstársak? Ötlet?
Bert
-
Shadowfax
addikt
az Access Ibm gomb nekem nem megy
Ha Win alatt nem megy, akkor még hiányzik nálad a Access IBM online User's Guide.valahol írták, hogy be lehet bindelni mást is a gombra
Keyboard Customizer Utility -
amargo
addikt
Valamiért Vistához nem érhető el a hotkey driver, másnak sem?
-
polip
addikt
gyerekek...nekem leesett az állam...döbbenet az X300
egy szépséghibája azért van:
a lenovo kiadta tesztelésre a PH-s kollégáknak, akiknek sikerült a burkolaton áthajtaniuk két csavart....beszarás...
-
Ste
addikt
válasz
Bandikut #4170 üzenetére
nekem az itteni útmutatás nem ment
helyette Ibm Bt driver (ez eddig is ment) és az Ibm Wlan driver (azon belül is Xp/driver/x32/iProdifx.exe)
ezzel telepítve működik most már mind2 az Fn+F5-re (x40-nél)kérdés: Bt-vel kapcsolatban felrakott 2 drivert, 2 eszközt lát (Ms bt és Bt)
tálcán 2 Bt ikon (az egyik azt közli, hogy nincs Hw amivel működne, a másik megy)
a nem működő ikonjától nem tudok megszabadulni (ha a drivert leszedem, az akkor is marad)
ötlet? -
kerjani
aktív tag
Én is ThinkPad tulaj lettem!
Megvan a laptopinfós T61-em, ma voltam érte
Nagyon tetszik -
tototos
addikt
Szerintetek elveszik a garanci ha kiveszem a billt a notiból? Ha nem akkor hogy tudom eltávolítani? 14,1-es T61
-
Shadowfax
addikt
válasz
fishmong3r #4131 üzenetére
Simán meglehet, hogy a System update szarakszik - a legváltozatosabb hibaüzeneteket tudja néha kiírni.
A .NET-keretrendszer 2.0-s verziója fent van?
Próbáld ki ezt:
Leszeded a Sytem update-t. Reboot. Leszeded a .Net-keretrendszert (1.1 és 2.0 az összes patchével együtt). Reboot. Felteszed újra a .Net-keretrendszert (1.1 és 2.0). Reboot. Majd megpróbálod a legfrissebb System update-t installálni. Reboot, majd indítsd el, remélem, működni fog. -
Shadowfax
addikt
-
Ste
addikt
na minden driver fent - volt közben más dolgom is, nem a vinyó ilyen lassú
egyelőre elégedett vagyok. a vinyó nem egy kapkodós idegbeteg, de kellemes sebességet produkál
a bill viszont elég vicces. mire megtanultam a simákat, most tanulhatom meg ezt is. olyan vagyok vele mint a sas. nem elég, hogy angol, de a hagyományosnál is jobban össze van sűrítve -
amol
addikt
válasz
fishmong3r #4160 üzenetére
A programok egy részét lehet telepíteni máshova is, a dokumentumok stb is mehetnek máshova, ezzel nincs gond. Csak tapasztalatból írtam hogy 5GB egy idő után kevés lehet, az hogy nálad elég-e majd használatban kiderül.
Lehet hogy azért fogyott el mert a letöltött drivereket mind kicsomagolja mielőtt telepíti őket. Vagy egyszerűen tényleg csak a programmal van gond.Ha a hangerőállító ikon megvan és az eszközkezelő is felismeri a hangchipet, akkor elvileg van hangeszköz, próbáld ki fülessel. A hangerőgombok működnek?
-
fishmong3r
csendes tag
Azt már írtam, hogy most raktam fel az XP-t, szóval semmi temp, meg töredezettség problémám nincs. Teljes win update és ofiice telepites utan maradt meg a 2.5 gb hely. És egyébként megnéztem a szabad helyet.
Azért 5 GB mert összesen 40GB-s a vinyó és azon kívűl, hogy fent van egy XP még egy-két kisebb progira van szükségem. Van pc-m, szóval ezen nem akarok semmi nagy dologot.
Modem megy.Tim82:
Igen. -
amol
addikt
válasz
fishmong3r #4151 üzenetére
Egy egyszerű XP install frissítésekkel bőven 2gb felett van (és idővel nő ha nincs normálisan karbantartva), ehhez jönnek olyan okosságok mint a lapozófájl, a hibernálási fájl (mindkettő opcionális) és ha be van kapcsolva a rendszer-visszaállítás az is foglal helyet. Emellett valami program csak van fent és a drivereket le kell töltenie, ha jól tudom ki is kell csomagolnia és telepítenie. Nem pár sima driverről van szó hanem többszáz megáról. Nem csodálkoznék ha közben elfogyna a hely, ami Gatesnek hála nem mindig annyi amennyi.
Emellett minél kisebb a szabad hely, annál töredezettebbek lesznek az állományok de ez nem tartozik ide szorosan.
Elég olcsóak már a hdd-k ahhoz hogy kaphasson a rendszer egy normális méretű partíciót, szigorúan szvsz.Mod: sorry, most nézem hogy ez egy régebbi gép és gondolom nem akarsz hdd-re költeni. Mekkora van benne?
Hang: ha HD audio van benne lehet hogy kell hozzá egy patch. A modem működik rendesen?
-
Tim82
félisten
válasz
fishmong3r #4157 üzenetére
még annyi, hogy külső hangfalakat kötöttél már rá?
jó éjt, mára ennyi tellett tőlem.
-
Tim82
félisten
válasz
fishmong3r #4155 üzenetére
rakd fel az Everest valamelyik verzióját [link], akkor látni fogod, melyik miniPCI wifi-kártya van benne. aztán keresd ki az annak megfelelő driver-t. a lehetséges beépített wifi-k itt fel vannak sorolva.
ami a hangot illeti, driver-felrakás után ugye újraindítottad a gépet? esetleg nincsen hardveresen levéve a hang? (ha megnyomod valamelyik hangerő-szabályozó gombot - az Access IBM-től jobbra, akkor ez kiderül) ha valóban sikeresen telepítetted az audio-drivert és utána újraindítottad a gépet, működnie kellene (és meg kellene jelennie a tálca jobb sarkában a megszokott hangerőszabályozás-ikonnak).
-
Tim82
félisten
válasz
fishmong3r #4153 üzenetére
melyik miniPCI wifikártya van a notidban?
hangra meg ezt raktad fel, ugye?
megpróbálkozhatnál egyébként a System Update helyett a korábbi verzióval (Software Installer néven fut).
-
Tim82
félisten
én még most is félek tőle
ha lesz lehetőségem, X31/X32-t szeretnék venni... vagy X2x-et (az én "ultrahordozható gép" igényeimnek egy PIII-as is bőven megfelel)... csak hát a fránya zsetonhiány.
Fishmong3r: akkor viszont szedd le manuálisan. ha visszaolvasol a topikban, a System Updater néha nem működik megbízhatóan. ez van.
nézd meg a notid pontos típusát, utána válaszd ki az oldalon, hogy az annak megfelelő driver-eket mutassa. manuálisan nem lehet gond.
-
fishmong3r
csendes tag
-
Ste
addikt
igen, tőle van
korrekt srác nagyon. eléggé problémás vevő voltam és nagyon jól tűrtebevallom majdnem a Dell-t választottam, mert féltem az 1.8"-as vinyótól. most telepítés után viszont egyáltalán nem rossz masina. szerintem meg leszek vele elégedve.
a mérete meg sokkoló (tegnap alig akaram elhinni mekkora)
-
Ste
addikt
köszönöm a segítséget mindenkinek
a notit ma elhoztam. biosban nincsenek jelszavak beállítva (minden tiszta)
akku olyan 70%-os win telepítés után még hátra van 2,5-3ó
most tolom felfelé a drivereket, remélem nem lesz velük gondmég1x köszi az okítást
(ha kérdésem lesz, úgyis jövök kíváncsiskodni)
-
Lenovo
tag
Az IBM-nek nincsen nyilvántartása a lopott notebookokról, tehát nem is tudnak neked válaszolni. A szerviznek elvileg van egy nyilvántartása az oda bejelentett ellopott notikról, de az elenyésző számú gépet tartalmaz és ha abban nincs benne az még nem jelent semmit! Jelszó ügyben ajánlom a következő lapot:
Link
Az "Admin/Supervisor" jelszó hiánya többnyire csak akkor derül ki, amikor évek múlva lemerül a Setup battery és elfelejti az időt a gép. Ilyenkor a BIOS-ba kellene belépni és elvégezni a beállítást, de a jelszó hiányában ez nem megy és ugye ennyi idő távlatából már kinyomozhatatlan a dolog. -
Tim82
félisten
Hogy egy kicsit megnyugtassalak, az, hogy céges noti volt, nem jelenti feltétlenül azt, hogy le van védve a BIOS-a.
A mostani notim (T41p) is céges gép volt, mielőtt "leselejtezték" volna (bár őszintén bevallom, nem értem, hogy egy bank minek vesz céges gépnek egy főleg grafikus tervezésre szánt noteszt
). Szerintem eszébe sem jutott az előző tulajnak, hogy lejelszavazza.
-
Bandikut
tag
Meg tudnád mondani, hogy körülbelül mikor volt erről szó? Utána néztem a neten, és úgy tűnik ez egy ismert probléma - nem csak a TP-nél, de pl. az újabb Dell notiknál is - hogy a BT és a WiFi csak együtt kapcsolható ki-be. Megoldást viszont nem találtam rá Windows alatt.
-
amol
addikt
válasz
fishmong3r #4131 üzenetére
Segítsetek légyszives.
Inkább legyetek szívesek.5GB rendszerpartíciónak? Nem a program hibája ha nincs elég hely, hiába rakod fel ötször.
-
Bandikut
tag
válasz
KilgoreTrout #4127 üzenetére
Köszi, megnéztem, de a BIOS-ban nincs ilyen lehetőség.
-
Ste
addikt
céges noti szal ki tudja
az Ibm meg nem hajlandó válaszolni arra a kérdésemre 2 nap távlatából sem, hogy származásást illetően minden rendben van e vele (telefonos hölgy erre nem tud/adhat felvilágosítást)netes adatbázis szerint gari még van rá, ennél többet nem tudtam meg az ibm oldaláról
vagy van még valami aminek utána lehet nézni?
-
fishmong3r
csendes tag
Sziasztok!
Felraktam a System uptdate-et.
Mikor elkezdi letölteni a frissítéseket 22%nál azt dobja, hogy:
Not enough disk space to perform the operation.
5 gigás a windows partícióm és abból min 2,5gb szabad.
Ilyenkor mi van?
Már kétszer újraraktam a progit, de ugyanaz.
Segítsetek légyszives.
fish -
Ste
addikt
bios szintű jelsző van vajon az X40-ben? (szokott lenni?)
ezt tegnap amikor nézegettem, elfelejtettem csekkolni (csak mert sok helyen lehet annak visszafejtéséről olvasni) -
parandroid
félisten
válasz
Bandikut #4125 üzenetére
Határozottan valami szoftveres katyvasznak tűnik. A hardveres kapcosló egyértelműen mindkét rádiót ki/be kapcsolja, a szoftveres menüből viszont elvileg tudnod kéne külön ki/be kapcsolni őket. Innét kezdve nincs más ötletem, mint hogy esetleg magát a kezelőszoftvert megnézni, hogy nincs-e frissebb (esetleg régebbi, de még működő) verzió.
p
-
Bandikut
tag
válasz
parandroid #4124 üzenetére
Természetesen van (Intel Pro 3945ABG - szerintem mindegyik x61-ben van WiFi) és a legfrissebb driverek vannak fent. A WiFi-t csak a hardware kapcsolóval tudom ki-bekapcsolni, kikapcsolva viszont a BT sem működik.
-
Tim82
félisten
válasz
KilgoreTrout #4121 üzenetére
Úgy általában véve a Kingmax tudtommal jó RAM-okat gyárt. Nekem is egy 512 Mb-os Kingmax DDR333 modul (is) dolgozik a T41p-mben, soha, semmilyen baj nem volt vele. Igaz, alig háromnegyed éve újonnan vett darab.
Esetleg arra figyelj, hogy minél több garancia legyen a modulra és ha lehet, teszteld le memtest-tel.
-
Bandikut
tag
válasz
parandroid #4117 üzenetére
Feljön, de csak a BT-t lehet kapcsolni rajta.
-
Tim82
félisten
válasz
KilgoreTrout #4119 üzenetére
a Kingmax nem számít annyira márkásnak? vagy rosszul értem?
egyébként SD és DDR kilőve, marad a DDR 2.
-
KilgoreTrout
senior tag
Sziaztok!
Kérdésem az lenne, hogy bármilyen notiram belemegy a T60-ba? Szeretnék venni 2 gigát a meglévő 1 mellé.
Van valami hátránya, ha annyira nem márkásat veszek (kingmax) ?Előre is kösz
-
Tim82
félisten
válasz
fishmong3r #4115 üzenetére
PCMCIA. Express Card slot-hoz az X31 régi darab.
-
Bandikut
tag
Biztosan én vagyok nagyon béna, de nem megy a dolog. Az Access Connection alatt nem lehet a wifi-t kikapcsolni és a Location Profile-ban sem tudok olyat létrehozni, ami kikapcsolt wifi-t és bekapcsolt bt-t eredményezne.
Pls írja már le valaki hogyan kell ezt megoldani, akár magánba is, ha ez olyan triviális, hogy nem érdemes a topikot terhelni vele!
-
fishmong3r
csendes tag
Mármint PCMCIA vagy Express card?
-
Tim82
félisten
válasz
fishmong3r #4111 üzenetére
266 vagy 333, nem tudom pontosan. Everest megmondja, a Te gépedben milyen van most épp.
400-asat is rakhatsz bele, működni fog, legfeljebb nem a maximális FSB-n.
mod: úgy néz ki, 2*1 Gb RAM modult tudsz max. a gépedbe rakni.
-
Lenovo
tag
2 db Energizer AA elemet adnak hozzá. Még nem tudom mennyit bír, kb. 2 hete van a birtokomban és nem igazán használom, mert kicsi, így nem tudok üzemidőt mondani. Arra is figyelj, hogy a Bluetooth adaptert nem adnak hozzá, annak a gépedben kell lenni! Az XP teljesen inteligensen felismerte, minden gond nélkül működik.
-
Tim82
félisten
"az akku wear leveljét megmondja valami "pontosan""
mobmeter, esetleg Everest.
"kár, hogy olyan drága hozzá az új nagy akku"
drága, de jobb, ha ennél maradsz - utángyártott akkukkal érhetnek meglepetések.
mod: közben még az jutott eszembe, Fishmong3r X31-esével kapcsolatban, hogy noti DDR RAM való bele. késő van, már nem fog az agyam...
-
HXY
addikt
válasz
fishmong3r #4104 üzenetére
-
HXY
addikt
válasz
fishmong3r #4102 üzenetére
Szedd le a System update-ot, az minden drivert letölt, majd felrak automatikusan.
Persze ehhez az kell, hogy minimum a LAN menjen. -
fishmong3r
csendes tag
Sziasztok!
Beszerztem minap egy IBM X31-et.
Nagyon baba a gép, minden fasza....vagyis minden azért nem.
2 gondom van.1 Leszedtem a gyártó oldaláról a drivert a hangkártyához, de egy hangot sem ad ki. Se a médialejátszók, se az eszközkezelő nem sír. Van esélyem, hogy ez nem hardverhiba?
2 WLAN driver ugyanez. Konkrétan van 5 db driver a gyártó oldalán, mindet kipróbáltam, de nem akarja az igazságot. Viszont ez meg tuti, hogy működik, mert mikor átvettem ment, csak azóta újrahúztam az XP-t, és azóta nem megy.
Segítséget kérnék. Előre is köszönöm.
fish*szerk:
Még valami. Nem tudom milyen memória van benne és hány slot.
Szeretném min 1GB-ig felhúzni.
Aktív témák
Hirdetés
- Acer Predator Helios 300 (felújított)
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged