- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Aktív témák
-
piqla
őstag
Ja, es amugy normalis az, hogy CD-rol gepre commanderben a masolasi sebesseg 600-1100 kbyte? Combo van benne, ennyi, amit el tudok mondani.
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
A IBM Lenovo T61p-be LG GSA-U10N dvd író van, és elég nehez olvassa a cdk-et. Nem tudja valaki honnan tudnék firmware frissítést letölteni hozzá? -
Shadowfax
addikt
Ha a töltöttségi szint kevesebb, mint 20%, akkor narancssárga a lámpa, ha eléri a 20%-ot, akkor zöld. 5% alatt gyorsan villógó narancssárga.
Ha töltöd:
20%-ig lassan villogó narancssárga, ha elérte a 20%-ot, akkor lassan villogó zöld lámpa egészen addig, míg el nem éri a 80%-ot, mert utána nem villog, csak zölden világít.Szova: eleddig ha toltore tettem a gepet, akkor narancssarga szinre valtott a lampa. Most pedig zold marad toltes kozben, csak villog...
Magyarul eddig hagytad, hogy 20% alá merüljön az akku, akkor raktad töltőre, most pedig valahol 20 és 80% között dugtad be a tápot. -
piqla
őstag
Sziasztok!
T40p gepem van. Nem tul nagy a problemam (mar ha egyaltalan annak lehet nevezni ezt) de tekintve, hogy elso laptop es elso IBM, inkabb kerdezek
Szova: eleddig ha toltore tettem a gepet, akkor narancssarga szinre valtott a lampa. Most pedig zold marad toltes kozben, csak villog... Valakinek valami otlet? -
i400
senior tag
Bögre: köszönöm!
Yaye: köszönöm! ööö gugli ezt mindig elfelejtem
-
Yaye
őstag
Az "Error 0210" billentyűzethibát jelent, a "stuck key 02" pedig azt hogy szerinte az "1" gombod be van ragadva. Nem feltétlenül szó szerint, lehet hogy nem érezni rajta, mégis rossz. Maszírozd meg finoman, hátha észhez tér.
szerk.: én se vagyok ám valami hűdeokos, csak használom a guglit
-
i400
senior tag
belefutottam egy olyan problémába hogy letöröltem a norton antivirust (talán ezt) kérte a restartot majd miután bevillant az ibm-es és centrinos kép utána feldobott egy ilyen üzenetet:
ERROR
0210: Stuck key 02Press <F1> to Setup
megnyomtam utána sötét kép sokáig... kikapcs bekapcs megáll annál az ibmes centrinos képnél... sokáig semmi majd ismét kikapcs bekapcs utána kapásból a biosba lépett be... kilép belép restart... megint a biosba kötött ki... restart aztán utána már megint a vindoze indult
szerintetek mi lehet a baj???
-
Yaye
őstag
válasz
Ringman #5681 üzenetére
Az AC support oldalon ott vannak a korábbi verziók is (previous versions): http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/MIGR-67283.html
Power managerre nincs tippem. -
Ringman
félisten
Hello!
Mióta frissítettem az access connectionst és a power managert (csillivilli kinézetű most), akadozik, feladatkezelőt nézve 40-50%-os cpu terhelést produkál, fagyogat. (T61 vista32)
Másnál is történt ilyesmi?
Vissza lehet rakni a régebbi verziót valahogy?
-
Yaye
őstag
Én arra tippelnék, hogy a tényleges fogyasztásuk nagyjából hasonló. A Dothan ugyan kisebb csíkszélességű, de cserébe dupla annyi cache eszi benne a delejt. Ahol az L2 cache sokat dolgozik, ott talán a Banias fogyaszt kevesebbet, ahol a cache pihen, ott a Dothan. Talán ezért ellentmondóak a tapasztalatok ezen a téren. De ez csak laikus vélekedés.
-
Bögre
aktív tag
Akkor itt is felteszem a kerdest: csinalnek egy osszehasonlito tesztet ket azonos orajelu Banias vs. Dothan magos procirol. Milyen alkalmazasokat, teszteket lenne erdemes bevetni?
szerk: hogy ne legyen off, egy T41 lenne a tesztkornyezet -
evone
őstag
http://evone.bleach.hu/fingerprint.png
hmm nekem ien
-
Yaye
őstag
válasz
Shadowfax #5668 üzenetére
Az az érdekes, hogy nekem a fent említett settings oldalon nem jelenik meg a power-on-security opció, mintha a gép nem támogatná, ami ugye vicc (T61). BIOSban nézegettem, ott sincs kikapcsolva semmi. Enrollmentnél sem szerepel az ujjak fölött a második sor power-on ujjlenyomat. CSS-t leszedtem, mert nem kell, akkor se. Fura.
-
Yaye
őstag
A kérdésednek van köze a windowshoz, mert onnan lehet bekapcsolni hogy kérje a lenyomatot bootolás előtt. A válasz pedig továbbra is ez:
Go to Start menu > Programs > ThinkVantage > ThinkVantage Fingerprint Software > Control Center.
Select Settings > Power-on Security. (The wizard will be displayed only in the event that your device supports power-on security.)
Select Replace the power-on and hard drive passwords with the fingerprint reader.
Click on Finish.Azt hiszem ez így harmadszorra elég világos kéne legyen
-
Shadowfax
addikt
válasz
adnoctum18 #5666 üzenetére
Első körben NHC uninstall, aztán ha nem oldódik meg, akkor szerviz.
-
Shadowfax
addikt
Már elsőre is felfogtam a kérdést, de nem használok CSS-t, nekem csak a Fingerprint szoftver van meg, s abban a ''Control Center''-ben "System settings"-ben van valami olyan, hogy "Enable/disable Logon Support". (Nincs nálam a gép, s fejből nem tudom.) Ha CSS-sel használod, lehet, hogy másképp kell beállítanod, de ebben nem tudok segíteni.
-
adnoctum18
senior tag
válasz
adnoctum18 #5637 üzenetére
Erre valaki?
-
piqla
őstag
Csatlakoznek a taborhoz egy T40p geppel, sziasztok! Es itt is megkoszonnem Tim82 kitarto es turelmes segitsegnyujtasat
-
Tim82
félisten
Szó szerint idézem magamat: Nem lehet, hogy elgépelte a model numbert? Ez mindenesetre T41 típusszám. - Erre Te írtad, hogy lehet, mert T42-ként hirdeti.
Everest-tel nézted már, mit ír?
A product number alapján egyébként ennek egy SXGA+ TFT-s T41-nek kell lennie.
-
Bögre
aktív tag
Érdekes dologgal állok szemben. Tim82, mikor még priviben érdeklődtem, akkor feltünt neked, hogy T41 es product numberrel hirdeti az eladó a T42 -es gépet, de mondtad, hogy biztos csak elírta. Nos nem elírás: a noti alján ez a product number szerepel: 2373-TG5
Ez hogy lehet? -
Shadowfax
addikt
válasz
_Lacos_ #5654 üzenetére
Az IBM nyilvántartásában van a probléma, az 100%. Az a fura, hogy az USA-ban adták el, de mégis Hungary, azaz Magyarországra szólt a garanciája, de az kábé az eladás pillanatában le is járt...
De tényleg őket kellene felhívnod, mert ezt a talányt itt nem tudjuk megfejteni. -
Yaye
őstag
válasz
nukewar #5655 üzenetére
Én arra gondolnék hogy elhunyt a venticsapágy, és ha pont úgy áll meg hogy picit meg van szorulva, akkor nem bír elindulni. Legalábbis ez volna szerintem a legideálisabb, egy bontott ventit szerezni és beszerelni talán a legkevésbé fájdalmas.
Ellenőrizd a vezetéket is, meg a csatlakozást a lapon, bár az nem tudom mitől romlana el. Ha eleve feszt nem kap, akkor vakarhatod a fejed.Nem tudom mennyire megvalósítható, milyen gyakran jön elő a probléma, hogy akkor a gép megmozdítása nélkül megbökdösni a ventit hogy noszogatásra elindul-e. Ez alighanem csak szétszedett állapotban lehetséges. Ha megbökésre elindul akkor biztos maga a venti hibás, de ha nem, még akkor is lehet.
-
nukewar
tag
Ha emlékeztek még, akkor volt (és van) nekem egy fan error-os problémám.
Sikerült egy használható szerszámot szereznem és lekaptam a billentyűzetet. Várakozásaimmal ellentétben semmi dzsuva vagy kosz nincs a gépben. Szép tiszta. Most akkor mi lehet a baj? -
_Lacos_
tag
válasz
Shadowfax #5653 üzenetére
Ez tűnik nekem is gynúsnak, mert ha 2008. áprilisában lejárt a 3 éves garija, akkor 2005-ben kellett volna gyártaniuk, ez meg elvileg egy 8 hónapos gép. Az nem lehet, h Mo.-ra nem érvényes a garanciája? Öcsém T42-jére "This product has a special bid three year limited warranty."-t ír, erre meg "This product has a three year limited warranty". Ebben a doksiban írja, h mi a limited warranty. A szériaszámot tartalmazó címke érintetlennek tűnik a gép alján.
-
Shadowfax
addikt
válasz
_Lacos_ #5652 üzenetére
Erre a gépre sehol sincs garancia: Out of warranty. Ráadásul Mo.-ra szólt, 2008. áprilisig.
Biztos, hogy van valami kavarás a szériaszámmal, az IBM-et kellene felhívni. Bár ha nincsenek meg a vásárlási papírok, akkor nem hinném, hogy ebből garanciás gépet lehetne faragni. Erre is tőlük kellene rákérdezni, vásárolható-e még rá garancia.
Igazából nem érdemes egy ilyenbe belevágni, mert újonnan is viszonylag olcsók már a T61-ek. -
_Lacos_
tag
Hali!
Erre a T61-re érvényes nálunk a garancia?
A gép 2008/02 gyártású, áprilisban vásárolták amcsiban, papírjai nincsenek meg. Az oldal szerint nincs rá garancia nálunk (a limited warranty miatt?). Ki lehet ezt a garanciát bővíteni, hogy hazánkra is érvényes legyen? Ha nem, és vmi baja lesz, küldhetem ki az Usa-ba? -
nukewar
tag
Sziasztok!
Csupán annyi kérdésem lenne, hogy mi a legnagyobb kapacitású hdd, amit egy t40-be bele lehet szerelni?Előre is köszi!
-
gecsoz
aktív tag
Részemről a T61 -et venném.
De csakis azt amit elsőként írtál, mert a második ((ND218HL)) csak 4 cellás aksival van., és az nagyon karcsú :|
Komolyan érezhető a különbség már a kézbevételnél is a R61 és a T61 között a T61 javára..
Az új R -es sorozat szerintem sokkal jobb hosszú távon mint az R61 -es, de tény, hogy drágább lesz.. Mint ahogy a T61 - T400 irányban is jóval drágább a T400..csak ha belegondol az ember, akkor viszont új proci.. ddr3 ram.. nagyobb hdd, jobb vga.. stb.. nagyon ió az új széria.. mind az R mind a T irányvonalban.. ha tudsz rá ennyivel többet költeni akkor én megvárnám, mire megérkezik.. időtállóbb lesz sokkal..
bár az is igaz, hogy a T61 -ek és R61 -ek árának drámai csökkenése várható az új szériák megjelenésével (legalábbis használtban tuti..)
-
Bögre
aktív tag
Új akksira lenne szükségem a T42-es notimhoz. A msotaniról kb 1 órát bír minimális energiagazdálkodással
Hol érdemes venni? Honnan tudom meg, hogy egy akksi utángyártott vagy gyári ha mondjuk ebay-en nézek körbe?
-
szmissz
senior tag
Remélem majd, ha lement az áruk elfogadhatóra és a sebesség+minden egyéb paraméter kiegyensúlyozottan hozza a szintet, akkor is lesz még bele való drive. Valamiért elég hangos a vinyóm, legalábbis a totális csendhez képest amit a gép egyébként produkálna és amit elvárnék.
-
evone
őstag
azt szeretnem kerdezni valam thinkpad szakertotol hogy nem lehet beallitani hogy bootkor kerje az ujlenyomatomat?
-
pepe76
csendes tag
Még valami, a Roll Cage-et csak a drágább T61-nél írják, de lehet, hogy csak kifelejtették.
Ja igen, és ezt a kisebb T61-es modellt az istennek sem találom a Lenovo oldalán. Mivel nem a modell van megadva, hanem a part number (7661ZTN), ezért a Support / Downloads oldalon kerestem, ahol találtam is 7661-eset, de ZTN végződésűt nem.
-
pepe76
csendes tag
Üdv szakik!
2 napja a netet bújom, előtte nem tudtam semmit a notebook-okról, mostanra eljutottam odáig, hogy ThinkPad..
14"-es méret kell, e 2 között ingadozok:
Windows nem kell, ez az R61 felé húz, viszont a dedikált grafikus kártya sem kell igazán (nekem ne melegedjen), az erősebb proci és a nagyobb felbontás viszont bejönne. De ha a T61-es minőségben sokkal veri az R61-et akkor inkább T61. Esetleg érdemesebb még rápakolni 20-at, és
ezt a T61-et
megvenni? A legjobb az lenne, ha ez utóbbihoz nem lenne Win, és annyiba kerülne mint a másik kettő, de ilyen modelt sehol nem találok.Még egy kérdés, az R400-ra érdemes várni? Kb. ugyanilyen árban lesz egy hasonló konfiguráció, vagy mivel új model, drágább lesz még hónapokig?
Köszi!
-
adnoctum18
senior tag
Egy érdekes problémával fordulok hozzátok.
A t60amnál ha akksiról van,szinte percenként villog a kijelző,és ha olyanja van egyszerűen elsötétedik és ilyenkor csak a reset segít rajta.
Mi lehet a gond?
Próbálgattam állítani a képernyőt 50ről 60hzre és az nhct is kikapcsoltam,mégse segített...
Szerintetek reinstall legyen,nhc uninstall legyen vagy szervíz? -
szmissz
senior tag
Szerintetek egy T42 mit szólna egy SSD vinyóhoz?
-
Tim82
félisten
-
syabi01
csendes tag
sziasztok!
a lenovo x61-est T7300-as (~2000 Mhz ) procival érdemes megvenni, nem fogyaszt ez kicsit sokat pl. az L -es proc-hoz képést?!
hozzáteszem, hogy 8 cell. akksivalilletve
optikai meghajtó hiányában, bármilyen USB-s külső meghajtó megfelel, ha valamit telepíteni szeretnék egy X61-re? (vagy bármilyen meghajtó nélküli gépre)
-
gecsoz
aktív tag
Sok olyan magyarországon forgalmazott IBM/Lenovo laptop van ami nincs fent a Lenovo weboldalon..
pl.:
Lenovo ThinkPad T400 (NM3TDHV)Minden haza kis és nagykerben így hivatkoznak rá,a lenovo weboldal mégis azt mondja, hogy nem létezik.. és sok ilyen van fent :|
-
Athanáz9
aktív tag
Üdv. Bocs, ha már itt is volt.
A rokon HW-honlap fórumjban egy kolléga szept 10-én megkérdezte, hogy mit tegyen - és ott senki sem válaszolt.Ugyanis valahol hirdetnek jó áron T61 gépet 7661-ZNN kóddal, de kereste az IBM Lenovo honlapon, és ZNN kód (betűjel) gép nem létezik. Legalábbis ott nincs.
Ki mit tud?
Thx. -
Shadowfax
addikt
A következő megoldást találtam:
1. Innen: Intel® WiFi Link 5300 töltsd le az új drivert és installáld.
2. Ugyanarról a weboldalról a PROSet drivert is szedd le és installáld.
3. Reboot.
4. A Lenovo oldaláról szedd le az Access Connections új verzióját, telepítsd.
5. Reboot.
Reméljük, ez megoldja.
-
evone
őstag
ha megvan maga a particio amin van a recovery,akkor egy grubbal siman eltudod inditani
probald meg, kerd meg valameik linuxos ismerosodet hogy essen neki.
http://wubi-installer.org/
rakd fel ra ezt, ezt particionalas nelkul feltudod pakolni, es a grubnak mutasd meg a recovery particio helyet, aztan ugy eltudod inditani. ez a legtutibb szerintem.
-
Tim82
félisten
Igazából kijelzőt kis utánjárással tudsz cserélni benne, de nem biztos, hogy az a 30-35k körüli ráfordítás az SXGA+-ért annyira lényeges volna.
Ha a német bill. mégis zavaró volna, célszerűbb egyébként matricát szerezni, nagyjából tizede egy minőségi matricakészlet ára egy magyar kiosztású billentyűzetnek.
R & R azért nem lesz, mert azt csak gyári oprendszerrel lehet megcsinálni, tehát ha az eredeti tulaj hozzáadta volna a legyalult R & R partícióról a Rescue and Recovery alkalmazás segítségével kiírt lemezeket. Ha arról telepíted újra a rendszert, megint csinál R & R partíciót. (De nem túl sokat tudnál kezdeni egy gondolom német XP-vel.
)
-
Bögre
aktív tag
Épp most futottam át egy notivinyó tesztet. Hát sok különbség tényleg nincs az egyes modellek közt.
Amiben kicsit csalódtam, az a kijelzője. Ugye a hirdetésben SXGA+ -nak volt hirdetve, hát nem az. (túlélem) A benne levő hitachi travelstar vinyó elég kerregős...
R&R akkor nem leszNémet bill sem vészes. Összeségében majdnem annyira tetszik mint a céges T61
-
Tim82
félisten
T42-höz? Nincsenek olyan kompatibilitási gondok, mint a T43/R52 esetében. Magam részéről egy Samsung HM160C-t gyűrök, egy komoly gondom van vele: zajos időnként (kicsapja az olvasófejet). De mivel HD Sentinel szerint nem károsodik, ezzel együtt tudok élni, esetleg egy WD2500BEVE-re lecserélem majd, a Samu meg megy a dokkolóba.
Általánosságban elmondható egyébként, hogy a legjobbak talán a Seagate és a WD noti-merevlemezei.
De attól tartok, R & R partíciót nem fogsz tudni varázsolni.
-
Bögre
aktív tag
Nah, a gépen német nyelvű Win2000 volt, persze nem recovery partícióról. Próbáltam a Shadowfax által linkelt megoldást az MBR helyreállítására, de nem jártam sikerrel. Sebaj. Most feldobok egy XP -t aztán meglátjuk.A következő lépés úgyis egy nagyobb vinyó lesz, arra majd varázsolok (ha lehet) R&R partíciót. Ami így elsőre megdöbbentő, hogy használt gép létére, mintha új volna.
Egy csavar hiányzik sajna az optikai meghajtó környékéről alulról, de majd pótlom.
szerk:
Noti vinyók közt van olyan ami ajánlottabb/jobb típus? (5400rpm-esben gondolkodok, a 7200-as drágább) -
Tim82
félisten
Hmmm, nekem van egy magyar bill.-em 14" T4x-ekhez, amiről lepattant az "Í" betű, de lehet, meg lehet csináltatni (legalábbis Sipi kolléga szerint).
Viszont ne aggódj a német bill. miatt, nem akkorák az eltérések, hogy ne szokj bele kb. egy nap alatt. (Nekem is volt német bill.-es T40-em, nem volt probléma.)
-
Shadowfax
addikt
-
gecsoz
aktív tag
Létezik, hogy az L7100 1200Mhz-es proci teljesítménye kissebb, mint a régi Pentium M Dothan 1600Mhz -es?
-
Bögre
aktív tag
Szep napot!
Ma reggel megerkezett a T42 -es notim. Tudnatok esetleg olyen helyet mondani, ahol magyar billt tudnek venni hozza? (Felek gondjaim lesznek a nemet billentyuzettel) Esetleg ha van valakinel otthon elfekvoben hasznalaton kivuli pl bontott gepbol az is erdekelne.
Koszi -
Zomby8
tag
Sziasztok!
A kovetkeo problemaba utkoztem a T500-as gepemmel: Egy meghatarozott ido utan (pl. fel nap) mindig megszakad a wireless internet kapcsolatom es nem tudom miert. Eleg kellemetlen tud lenni amikor egesz ejszakara dolgozni hagyon (pl. online backup). A wireless be van kapcsolva, elvileg minden ok - es egy ujrainditas utan rendszerint vissza szokott jonni a net. Az biztos, hogy nem a vezetek nelkuli szolgaltatassal van gond mert mas gepeken ok.
Lehet valami rejtett beallitas ami elkerulte a figyelmemet es valami miatt egy ido utan kikapcsol? (bar a led tovabbra is vilagit, hogy uzemel)
Koszi
-
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Akciófigyelő: Ingyenes Steamen a Borderlands 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CASIO órák kedvelők topicja!
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- AKCIÓ! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged