- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Socket AM4
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Videószerkesztés
Aktív témák
-
Scalpel
senior tag
Az X301-est azért ajánlottuk, mert ez már mindenképpen a sokat cipelhető kategória, és mellette minimális kompromisszummal használható játékon meg talán 3D CAD-en kívül bármire.
Nekem a 14" 2kg-os T60 nehéz volt már, amikor volt mellett még két könyv, némi elemózsia az egyetemre, mindezt válltáskában, mert utálom a hátizsákot zakóhoz..., stb...
Szóval arra senki nem számított, hogy Neked egy laptopban szükséged lehet ekkora teljesítményre. Ha nem számít a laptop mérete, akkor kedvedre válogathatsz, de ha jól emlékszem írtad, hogy számítana a súlya. X200-at én nem ajánlanám ilyen feladatokra, mert a 12" méret ilyen esetekben kevés lehet akkor is, ha felbontása ugyanakkora, mint a 13,3"-osé. Tudom, használtam az R100-at cikk fordításra, és vért izzadtam, mert nem fér egymás mellett két ablak, csak nagyon nyomi módon. Hobbi szinten én is programozgattam, és szerintem ott se árt, ha van asztalterület ahova szét tudsz mindent pakolni.
Igazából ki kéne próbálnod, amire így kevés esélyt látok, mert nem hiszem, hogy bárhol van 8GB RAM-os X301.Mondjuk SSD-vel a swap sebességére se lehetne panasz, talán 4GB RAM is elég lenne így. Procira továbbra is azt mondom, hogy azért nem olyan rosszak a Core 2 Duok teljesítménye alacsonyabb órajelen sem. A többi alrendszer legalább annyira számít, főleg ilyen sok virtuál gépes megoldásban, ahol memória + háttértár tempó talán még inkább számít, mivel azt kétlem, hogy valami nagyon számításigényes dolgot fejlesztenél, és azt egyszerre futtatnád az összes virtuális gépen, ha igen, akkor bocs.
De ebben az esetben felejtsd el a laptopokat.
Otisz: Örömmel hallom, hogy T400 masszív gép, így legalább a TP széria csúcsát egyelőre nem rontották el...
szerk.:: WIN 7 RC 2010 március 1-ig használható minden korlátozás nélkül, és 2010. július 1-ig úgy, hogy közben 2 óránként lelövi a gépet. Béta esetén 2009. július 1. illetve 2009. augusztus 1. rendre a megfelelő dátum. Ezt hivatalos MS levélből tudom, akinek kell átküldöm.
-
evone
őstag
A sima x200 annyi es normalis core2duo van benne, de tovabbra se ertem hogy miert zavar az hogyha kevesbbet eszik a procid, attol a teljesitmeny nem kisseb.
"Low voltage doesn't mean lower performance. Just means less voltage, as the name implies.
So a ULV 2.0GHz cpu will perform EXACTLY as a normal 2.0GHz cpu.
So if you want to compare your ULV to a normal 2.0GHz cpu, tell us the speed, bus and cache of ur ULV cpu." -
Scalpel
senior tag
Most már legalább tudjuk, hogy mire kell, hogy miért kell Neked egy ménesnyi lóerő. A "csak azért, hogy legyen" választól kiráz mindenkit a hideg.
Ebben az esetben el kell Téged keserítenem, mert egy könnyen cipelhető road warrior notebook nem azért van, hogy ezen modellezd le a világvégét a világ összes atomtöltetének szekvenciális robbantásával, majd számolod ki, hogy a 6 milliárd ember egyenként hány gray dózist nyel el, mielőtt elpárologna...
A gép meg ha csak 4GB RAM van benne, akkor azért lassul be, mert a virtuális gépek megeszik az összeset és swapolni kell keményen. Meg esetleg még egy Quad proci bele, és úgy szalad majd, hogy nem érsz a nyomába.
Illetve van Neked való gigantikus teljesítményű notebook, csak az nem 1,5 kg, hanem 2-3-4x ennyi, valamint az X301 árának minimum a duplája.
Talán még Lenovo is hozott ki a W szériában Quad-os, 8-16GB-ig bővíthető gépeket dupla HDD-vel, 17" méretben. Az a tempó megfelelő lenne, de azt meg szerintem cipelje akinek két anyja van.
-
Scalpel
senior tag
Nem, nem csak a Te kényes ízlésed, hogy nem szeretsz 2-2,5 kilós gépet cipelni. Ezért is vettem a T60 mellé a Toshiba R100-at cipelős nyúzós gépnek (nagy akksival töltövel sincs 1,5 kg).
Fejlesztés alatt web- és alkalmazásfejlesztést értesz?
Szerintem arra bőven elég kell legyen az 1,4GHz-es Core 2 Duo ULV is. Ráadásul az X301 kijelzőjének a felbontása is elég ahhoz, hogy akár minimális kompromisszummal 2 ablakot hajts egymás mellett, plusz ebben a Win 7 nagy segítséget is nyújt (automatán képes a fél kijelzőre rendezni az ablakot, hogy a másik mellé férjen). Gondolom azt már Te is tudod, hogy a GHz hajhászatnak vége a netburst mikroarchitektúra nyugdíjazásával. Bőven elég kell legyen az ULV. De ha ki akarod prbálni, keress valakit akinek ilyesmije van, kérd meg, hogy feltehesd a célszoftvered, és teszteld le. Jobb boltokban is meg kéne hogy engedjék ezt. Hiszen potenciális vásárló vagy. -
Rez_Grof
őstag
Szinte minden modelben amit lehet kapni plussz költség a WWAN kártya, csak az elő készítés van benne.
Szerintem neked egy nagyon aranyos T400 lenne a megoldás.
2,2Kg-nál meg áll a súlya diszkrét videó karival is van belőle WWAN ready.pl:
Lenovo ThinkPad T400 (2765-22G) Core 2 Duo P8600 (2.4GHZ/1066MHz/3MB L2), 1x2GB/4GB (PC2-8500 DDR3 1066MHz), 250GB/5400rpm SATA HDD, DVD±RW Dual Layer, ATI M86M (256MB) Hybrid, 14.1" WXGA+ (1440x900) matt kijelző, Gigabit Ethernet, WWAN: Ready, Intel 5300 AGN (3x3), Bluetooth, Ujjlenyomat olvasó, 6 cellás akku, Express Card + 4-1 Media Card, Microsoft Windows Vista Business + XP Professional DVDvagy
T500 - 2056-4RG, Intel Centrino 2 vPro, Intel® Core 2 Duo processor T9400 (2.53GHz/6MB/1MHz), 1x2 GB PC3-8500 DDR3 SDRAM 1066MHz, 160GB/7200rpm, 15.4" WSXGA+ (1680x1050), ATI Mobility Radeon 3650HD 256MB/256MB, 56K v.92 modem, Gbit ethernet, DVD±RW, Intel 5100 AGN wireless, WWAN
eady, ExpressCard + PC card, Bluetooth, IEEE1394, TPM, ujjlenyomat-olvasó, Intel AMT, 7 in1 Media Card Reader, 9 cell, Vista Bus 32, EPEAT Silver, 3 év helyszíni garancia
-
Shadowfax
addikt
Az előzmények lényegében úgy látom ismertek, egy pitiáner ügyből jókora kárt lehet okozni de van jogutód, a linkelt cikkedben nem tudom honnan informálódtak.
A lényeg: a Notebook.hu tulajdonosváltás után, újult erővel, teljesen új készlettel és a megszokott szolgáltatásokkal várja vásárlóit jövő hét elejétől mindegyik üzletében.[link]Most pedig térjünk vissza a szakmai ThinkPad témákhoz.
-
Shadowfax
addikt
A T4x(p) kézikönyv nem ír % szinteket, azokat a thinkpads.com fórumról vettem. Amit előzőleg írtam, az ezek szerint vlsz csak a T6x sorozatra érvényes.
Green: The battery is in use and has enough power. The ac adapter has charged the battery completely. Blinking green: The battery is being charged, but still has enough power to operate. (At regular intervals, the indicator light turns off briefly.) Orange: The battery is being charged, but the battery power is still low. Blinking orange: The battery needs to be charged. When the indicator starts blinking orange, the computer beeps three times. [link]A T6x, Z6x és X6x-nél viszont már szerepelnek a % szintek: [link]
-
amargo
addikt
Processzor csere lett a vége, fura. De megy minden szépen, az viszont érdekes, hogy a régi memóriámra azt mondták, hogy rossz, az nekik a saját IBM-es memóriájukkal jó volt a gép, és így proci csere után még is csak jó a memóriám. Szerencsére a szervizes emlékezett arra, hogy volt egy ilyen esetük már.
-
Shadowfax
addikt
Licitáltál rá?!
Ójaj... A licit megtétele (!) szerződési kötelmet jelent, tehát ha a liciteddel nyersz, csak igen kivételes esetben állhatsz el a vásárlástól. NEM számít annak a csomagolási és postai költség (p&p) nagysága, vagy az, hogy nem tudsz megegyezni a fizetési módban, illetve az sem, hogy az eladó nem szállít Magyarországra. Tétet is csak igen kevés esetben (például véletlenül 55,90 eurós helyett 559,0 eurós tét beírása) lehet visszavonni. [link]
Bővebben. -
-
Otisz
őstag
Itt nincs semmire sem állítva.
Akkor lehet, hogy csak szerencsém van? Mindegy. A lényeg, hogy frankón működik!
Ezek után lehet meg kellene próbálnom az 512-es memória modult is, hátha
...csak kár hogy senkinek sincs a közelemben...
és ha már itt tartunk: vajon mi lehet a proci felső határa? -
Bandikut
tag
Meg tudnád mondani, hogy körülbelül mikor volt erről szó? Utána néztem a neten, és úgy tűnik ez egy ismert probléma - nem csak a TP-nél, de pl. az újabb Dell notiknál is - hogy a BT és a WiFi csak együtt kapcsolható ki-be. Megoldást viszont nem találtam rá Windows alatt.
-
Shadowfax
addikt
Fog menni.
A "huncutság"-ra már nézted az 1.22-es BIOS verziót? A new option to allow the system to boot without pressing the Esc key in the BIOS Setup when the 2010 error (An unsupported hard drive is used or the firmware of IBM/Lenovo hard drive is old) is displayed. To change the setting, go to the BIOS Setup menu, select Startup, and click 'Boot after message for Hard drive. [link]
Szóval nem kell minden egyes bootnál a 2010-re ESC-et nyomni, ez a nagyszerű hibaüzenet kikapcsolható a BIOS-ban.Az utolsó 5 percre?
-
Atlantis
veterán
Köszi, megnézem.
3,3GB RAM korlát? Én is 2x2GB-ot akartam tenni a gépbe, mivel úgy láttam, hogy 4GB-ot kezel.
Kicsit utánanézve, ez a cikk segíthet: [link]
Szerk.: remek program ez, sikerült 580-ról 300MB-ra csökkenteni az indítás utáni memhasználatot. Ez már egész jó, br még mindig 53 alkalmazás fut alapból.
-
ge.k.ko
tag
Nem akarom szétoffolni a topikot, ezért két gondolat válaszként:
1. alapon 1 év a gari, 3 év plusz Ft-ért vehető (késő bánat, sajna)
2. Nem vagyok naprakész a legújabb típusokból, nem fétis, hanem munkaeszköz. Régebbi Sony-kat vettem, 13,3'' képernyővel, VGN-valami a típusa. Mail, word, excel, dózer quartetthez nem kell erőgép.
G. -
Shadowfax
addikt
Az mit jelent, hogy komolyabb kijelzős?
Az X6xs-t Ultralight kijelzővel szerelik (nem mindegyik modellt), s az nemcsak súlyra könnyebb, de szebb/fényesebb képet is ad, mint a normál LCD (X6x). [link]
2008 közepén talán megjelenik az új Intel platform (Montevina), akkor valószínű, hogy áttérnek az X sorozatnál is a szélesképernyős változatra. -
Shia-ko
aktív tag
-
krece
csendes tag
Sokat tanultál akkor a leckéből, tudod mi a különbség a T és a többi széria között
Ez bizony így van. És azt is megtapasztaltam, hogy ez egy klassz topik, normális, segítőkész emberekkel. Kár, hogy nem lehetek a továbbiakban teljes jogú tagja a Z61-emmel.
Köszi a hozzászólásokat, sziasztok! -
atosz
őstag
Huhh, belenéztem, de ezzel asszem elkell még pöcsölnöm.
Hasznosnak tűnnek!
Ahogy nézem nálad is 6515 van. Nem akarom közben használni a PDA-n a netet, csak gondoltam egyszerűbb ha már ott megy a net, csak rákapcsolódok kékfogon oszt kész, de rájöttem nem ilyen egyszerű...
A lenti link csak kimondottan az iPAQ GPRS beállítására vonatkozik, nem?
A felsőbe meg beleolvastam, de ott főleg arról van szó, hogy viszik át a netet PDA-ra.
Nálad így van belőve?: iPAQ csatlakozik notira BT-on, és a notin tárcsázol GPRSt az iPAQon át? Ha igen, le tudod írni röviden, mert ez esetben már ott elveszek hogy milyen BT kapcsolat legyen egyáltalán, csináltam már mindenfélét, tököltem már annyit ezzel, de nem jöttem rá a dolog nyitjára... -
sssent
senior tag
Ha legközelebb észreveszed, akkor navigálj rá a kurzorral. Megjelenik egy scrollozó ikon, akkor balklikk az egérrel, majd alt+f4 - láss csodát, meggyógyult a ''pixelhiba''. Valami ultranav driver szemeteli a képernyőt, de megoldást nem tudok rá (a bűnös folyamat lelövésén kívül, de akkor meg ugranak az ultranav-os ''extrák''). Talán nem mindegyik verzióval csinálta, de nem tudnám megmondani, hogy melyikkel volt jó (ha tényleg jó volt, és nem csak én voltam figyelmetlen).
-
terfy
csendes tag
Szia
Ha felhasználóként vagyok bent, akkor nem enged profilt létrehozni és csak az előre definiált profilok vannak, amik közül nem is lehet választani (Tinkpad default profil az alapértelmezett és azt nem lehet megváltoztatni) - ezt már a win energiakezelőjében át tudom váltani (egy kis regedit kellett hozzá), de nem tudok magam definiálni újat - van egy akkus és egy hálózatos profilom, amit régóta használok és azokat szeretném ebben a profilban is definiálni - csak azért kéne, ill. itt mégiscsak könnyebb köztük váltogatni, mint a vezérlőput energiagazdálkodásánál.
Ha futtatás mint parancsal indítom, akkor a rendszergazdai jogosultsággal rendelkező felhasználó profiljait hozza ki, és csak rá alkalmazza az ott beállítottakat, ezért nem is értem, hogy miért nem lehet vagy felhasználónak is beállítani ott, vagy az összes felhasználóra alkalmazni azt a profilt mint rendszergazda. -
dabadab
titán
A kulonbseg az, hogy a WLAN altalanos megnevezes (vezetek nelkuli halozat), a Wi-Fi meg egy konkret technologiahoz kapcsolodo megnevezese (kb mint a szensavas udito meg a Coca-Cola - az egyelten kulonbseg az, hogy gyakorlatilag a WLAN technologiak listajan a Wi-Fin kivul nincs mas, ezert a ketto a napi hasznalatban szinonimava valt (mondjuk mint mifelenk a mobiltelefon meg a GSM)).
[Szerkesztve] -
Athanáz9
aktív tag
Ezt is köszönöm. Az alap angol tudásban, sőt az angol szótárokban sem szerepel az egybeírt ''lan'' szó. Így tanul az ember.
Most tehát összefoglalom. Felmerült, és magyarázatot kaptam ezekre a szavakra (részben rövidítésekből kreált, szórárban nem mindig szerepelnek):
wlan
firewire
---- Nem került szóba a harmadik gyakran használt:
wifi.
(Így századik hallásra, de most már élesebb szemmel a wlan szinonimájának, vagy rokonárnak tűnik. Ha szinonima, zavaró lehet, hogy ugyanarra a dologra 2 teljesen azonos értelmű szót használnak, ha nem a wlan szinonimája, akkor értelmét megtudva, most már egy ideig mindent tudok!)
Thx. -
dabadab
titán
Check this: [link]
A legvaloszinubb az, hogy a SCART csatin gazos az s-video bemenet, en a helyedben megprobalnam az s-video - RCA kabelt (hugom T23-at azzal kotottem TV-re), mivel az a harom jelet egyberakja (nem egy nagy elektronika, egyszeruen ossze van forrasztva a harom drot). A hettus s-video csati annyival tud tobbet, hogy ott a hatodik labon eleve ott a kompozit jel.
[Szerkesztve] -
Terminus_
aktív tag
Egyébként eBay még egy jó megoldás lehet. A héten jött meg a zsír új, dobozos ultrabay HDD keretem 4 nap alatt Angliából. Ez kicsit felbátorít hogy onnét rendeljek. Csak a memória már nem akkora buli és postaköltséggel már közel sem biztos, hogy jobban járok, főleg ha a garanciás részét is nézzük a dolognak.
Viszont sajnos legalább 1 modult mindenképpen be kell szerezzek, mert 1gb kevés a mostani melómhoz.
Kompatibilitási listáról tud valaki (konkrét típusokkal)? Vagy, hogy konkrétan mi a helyzet pl. a Kingmax-szal (mert mostanában azt lehet venni itthon értelmes áron)? Találtam egy fórumot, ahol egy illetőnek nem ment a T40-esében egy valamilyen (nem részletezi) Kingmax 1GB-os modul. Az üzletek meg gondolom nem nagyon vannak benne a ''próbáljuk ki és ha megy elviszem'' játékban.
[Szerkesztve] -
dabadab
titán
''Nem voltam elámulva az új lenovo billtől.. valamiért a régi T4x szériáké nekem jobban tettszik''
Azokban is tobbfele billentyu van/volt, pl az enyemben az eredeti nemet kattant lenyomaskor es fenyes volt a bekapcsolo gomb koruli muanyag, aztan vettem hozza angolt, az meg puhan nyomodott be es a muanyag olyan rucskosmatt volt, mint a haz (az FRU-juk egyebkent tok ugyanaz volt). -
Shadowfax
addikt
Bekapcsolva a notit 37%on volt és azt írta még 2:32 percet elmegy
Az akksi vagy maga a noti?
Amúgy az, hogy mit ír ki az akku kijelző, meg meddig bírja valójában, az sokszor két külön dolog.
de ami igazán fura, hogy állítása szerint a vidkarit úgy tették bele útolag, mert a gépben, amúgy integrált volt.. külön BT egységet.. stb,
Szerintem az egész alaplapot kicserélték akkor... -
atosz
őstag
Nem egyengen elirtak vmit.
Amugy idezet az oldalukrol a Jogi utmutato szekcio alol:
A vételár mindig a kiválasztott áru mellett feltüntetett nettó és bruttó ár, a feltűntetett árak nem minősülnek közvetlen árajánlattételnek. Az esetleges elírásokból eredő károkért cégünk nem vállal felelősséget.
Mindenesetre az eredeti ar is ''relativ'' barati.
Aktív témák
Hirdetés
- Energiaital topic
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Socket AM4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- HP Elitebook 840 G6, 14" FULL HD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 1 év garancia
- MSI GP66 Leopard 10UE 15.6" FHD IPS i7-10870H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Asus A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB magyar vbill gar
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest